Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?

Sevgili Lily,
Yazdıkların ve güzel duyguların için teşekkürler.İnşallah, bu güzel kalbine göre işlerin hep rast gider.

Günaydın Hanımlar, hayırlı Cumlar...

Dün akşam bundan 7 yıl önce evlat edinmiş bir arkadaşımla görüştüm, kızı büyümüş nasıl tatlı bir şey olmuş aman yarabbim ne hoştular... Ufaklık annesinin kalbinde büyüdüğünüde biliyor.. Dün akşam ona kapruz yedirmek istedim, annemin çatalıyla yerim dedi.. Başka söze ne hacet değil mi....

Hayat Paylaşınca güzellll
:126:

Hata sende annesi, mandal torbasını istemişsin getirmiş çocuk, mandalları istememişsin ki :))))

Allah Dağına göre kar veririrmiş Sermuh cuğum, Demek ki karnında büyütmekle, kalbinde büyütmenin fark olmadığını, evlatta ayırım olmayacağını, kalbimizin temizliğini Rabbim biliyor değil mi..

Ben de ara ara topiğinizi takip ediyorum.Ama internete işyerimden giriyorum ve ne zaman burayı okusam burnumun direği sızlıyor gözümden yaşlar süzülüyor sizler anlattıkça.Ne büyük insanlarsınız gözümde...Eminim Allah katında da yeriniz başka.Ben de 9 yıllık evliyim hala anne değilim ...Bir arkadaşımız daha yazmıştı.Çocuğum olacağını kesin bilsem bile eşimi bugün ikna etsem evlat edinirdim.Karşımda esnaf komşum var,2010 da yazılmıştı kuruma.2 gün önce haberi geldi.Nisan ayında doğmuş bir prenses vereceklermiş.Sanki ben aldım haberi ,nasıl sevindim anlatamam.
Herşeyden önce insan olmak lazım.Bu duyguları Allah herkese bahşetmiyor demekki...
Bu mübarek günün ve ayların yüzü suyu hürmetine Rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın.İsteyen herkese hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin.Amin...

selam sana güzel anne
ay ben kuzumu yerimmm ama annesi sen torbayı istemişsin o da getirmiş akıllı kızım benim maşallah
şarkısını da yerim ben onun cimcime
öpüyoruz kuzumuz ve güzel annesini
günaydınnn :)) sabah sabah çok güldüm yaa ama annesi hata sende mandal torbasını istemişsin kuzumda getirmiş :)))

Hata sende annesi, mandal torbasını istemişsin getirmiş çocuk, mandalları istememişsin ki :))))

değil mi ama? haklı çocuk

inşallah cnm bnm az kaldı hayırlısıyla... Allahım güzel yüreğine/yüreğinize göre versin
dualarına amin diyorum inşallah Rabbim tüm gönüllere huzur versin

Sevgili Lily,
Yazdıkların ve güzel duyguların için teşekkürler.İnşallah, bu güzel kalbine göre işlerin hep rast gider.

canım, asıl ben teşekkür ederim bu güzel dileklerin için... inşallah herşeyin hayırlısı olur
inanın kkda o kadar çok hikayeler okuyorum ki... sizlerin hikayelerini de az çok biliyorum
bu bana sabretme hali, dayanma gücü veriyor ben de sizler gibi sabırla bekliyorum inşallah

Merhaba Pırılım,
Ne güzel bir anektot bu böyle.. hem de gerçek bir hikaye... ne mutlu...
İşte sevginin somut hali
Allah'ım sana ve tüm evladını bekleyen annelere de bu anları yaşamayı nasip etsin
Sevgiler...

Merhaba Nisan,
Aramıza hoşgeldin
Öncelikle Allah hayırlı mutlu bir hayat nasip etsin eşinle diyorum
Evlat edinme sürecine gelince... burada birçok annemiz bu sıkıntıları yaşadı zamanla aşılıyor bazı şeyler... emin ol belki o evladını kucağına alacak olan komşun eşinin bazı şeylere farklı bakması için bir vesiledir
inşallah Rabbim o güzel yüreğinden geçip buraya aktarmış olduğun duaları da kabul eder
ama bir şey sakın ağlama olur mu? hep gül biz annelerimizin gözü yaşlı olsun istemeyiz
sevgiler...

YUH dedim kusura bakmayın. Bu kadar derin düşünmeye gerek yok . Bİr anne evlatlıkta olsa onu yetiştirebildikten sonra hiç farketmez. Gidip evlenmezlerde merak etmeyin. Böyle saçmalıkları buraya yazıpta insanların kafasını bulandırmayın.

KK'nın en yürekli Annelerine Merhaba;
Hoşbulduk lily86..İyi dileklerin için teşekkür ederim.Rabbim cümlemize nasip etsin.Hem biraz düzeltme yapayım hem de detay vereyim dedim sizlere komşumla ilgili.Sabah konuşma fırsatımız oldu.(Komşum derken o da esnaf bir beyefendi.Ağaçtan düşenin halini ağaçtan düşen anlar hesabı zaman zaman çocukla ilgili dertleşirdik.Ama artık o bir kız babası:)
Minik prenses nisan da doğmuş demiştim sizlere geçen yazımda ama Haziran doğumluymuş daha 2 aylık..Elleri ayaklarına dolanıyomuş bazen.Daha hiçbir hazırlıkları yok.Bebeği kurumdan almışlar karşısındaki alışveriş merkezinden de mama,bez,biberon vs almışlar.Eve gelmişler.Bakmaya kıyamıyorum der yeni baba.Çok minik diyo.Hıçkırdığında bazen kusuyo hanımda yanımda değilse elim ayağıma dolanıyo tıkanıp bişey olcak diye diyo...Gözlerim doldu dinlerken...Baba diyeceği günleri hayal etmeye başlamış.O zaman daha bir başka olur herşey benim için diyo.Şu anda biraz şokta yani. İsteyen herkese ver Allah'ım ........................

merhaba cnm ay kıyamam ne güzel anlatmışsın
valla babaların böyle olacağın düşünmek bile hayal gibi gelirdi hani genelde erkekler biraz sert olurlar ve kadın baksın mantığındadırlar ya... önyargı heralde bendeki öyle gözlemleyince etrafta... ne mutlu Allahım mutlu mesut etsnler sen de eşini ikna etme konusunu o beye bırak bence
sevgiler...

bunu söyleyen bu şekilde düşünen kişilere yuhhhhhhh diyorum başka şey demiyorum:-(((
benim abimlerin köpeği ve kedisi vardı ikiside aynı dönemlerde yavrulamışlardı.bazı zamanlar kedi yavuları köpeğin memesinden beslenirler ve köpek hiçbir tepki göstermeden onların beslenmesine izin verirdi.onlara yaklaşmak istediğimizde bizlere tepki gösterir yavrusuymuş gibi korurdu.bu örnek o cahil yakınınıza ve onun gibi düşünenlere çok güzel bir örnek....
ve mahremiyet olayına gelince bizler evlatlarımızı kendimiz doğurmuş canımızdan kanımızdan olarak görüyor onlara cinsel yönden bakmıyoruz. evladımız canımız ciğerimiz olarak bakıyoruz.kendi doğurduğunuz evladınızın yanında belli bir yaştan sonra soyunup onların yanında banyo vs. yapıyormusunuz? zaten belli yaştan sonra çocuğunuz sizin yanınızda soyunup dökünmüyor ki şunu tekrar söylüyorum bizler doğurmamış olsakda onlar bizim canımız ciğerimiz herşeyimiz evladımız yaaa bunu kafanıza sokun.... veee annelik hormonundan bahseden cahil insan!!! bizim iki evladımız var .eşimin adınada konuşuyorum .biz onları o kadar çok seviyoruz ki onlar bizim o kadar kıymetlimiz ki ...6 yaşındaki oğlumun yanında bırak, 2 yaşındaki kızımın yanında konuşurken dahi onları kırmamak için konuşmalarımıza ve davranışlarımıza çok dikkat ediyoruz.1 aylık anneyim.şu an öl deseler çocuklarımız için gözümü kırpmadan ölürüm.
kızımın birkaç gün önce kolundan kan aldılar o ağlarken benim ciğerim yandı.annelik demekki salgılanan hormonlarla ilgiliymiş buna ancak güler geçerim.....

canım yaaa!! çok şükür allahıma bizleri sizler gibi cahil insanların arasına koymamış.asıl cahillik sizler gibi düşünenlerde... bizler evlatlarımızı eş olarak görmüyoruz canım. onları doğurmamış olabiliriz ama inanki yavrularımız karnımızda değil tüm hücrelerimizde, kalbimizin taaaa en derin yerlerinde büyüdüler ve sonsuza dek de hücrelerimizde kalbimizde tüm bedenimizde büyüyecekler.çocuklarımıza nasıl davranacağımızı nasıl bakacağımızı çooook iyi biliyoruz.kuralı yok bunun.hangi kuraldan bahsediyorsunuz siz.biz çocuklarımıza cinsel kişilik olarak değil yavrumuz,ciğerimiz canımız olarak bakıyoruz.sen o fikir ve cahilce yazdıklarınla burada yavrularına kavuşacak yüreği büyük anne ve babaların aklını karıştırmaya çalışma ki!!! zaten bizler bu tür yazılanlara konuşulanlara sadece pes!! deyip geçiyoruz.veeee rabbim inan bu güzel duyguyu herkese nasip etmez çok şükür ki bizlere yüreği sevgi dolu anne ve babalara nasip etmiş....

cerenmciğim merhaba) canım arkadaşım hoş geldin aramıza.ben senin diğer topikten tanıdığım için ne kadar büyük ve sevgi dolu kalbin olduğunu çok iyi biliyorum) dilerim sende en kısa zamanda anneliği tadarsın) her zaman bekleriz)

kızlar iyi geceyarısımı desem acaba) merhabalar nasılsınız? ben yokken topiğimizde sıcak yazışmalar olmuş..burada bizleri okuyan tüm aekadaşlara şunu söylemek istiyorum.eğer anne ve baba olmak istiyorsanız biyolojik çocuğunuz olmadıysa 2 evlat sahibi bir anne olarak söylüyorum inanın doğurmak hiç ama hiç önemli değil.doğursam ancak bu kadar çok sever ve evlatlarım tarafından sevilirdim.kuzularım bize anne baba diye seslenince inanın akan sular duruyor.
kızlar biliyorsunuz oğlum 6 yaşında dolayısıyla yavrum daha öncesinden çok şeyler yaşamış.bize kurumda çocuğumzla ilgili karşılaşacağımız yaşayabileceğimiz durumlardan bahsetmişlerdi.örneğin hiç altını ıslatmazken ıslatmaya başlaması , gece uyurken ağlamaya başlama veya herşeyi ağlayarak hiç yoktan bağırıp kendini yere atarak yaptırmaya çalışması..biz ilk ikisini yaşamadık ama isteklerini ağlayarak yaptırma veya ortada hiçbirşey yokken bağırıp ağlama olayını yaşadık ve şuan çok yoğun olmasada ara ara yaşıyoruz.ilk zamanlar hiç nedensiz bağırıp ağlamaya başlıyordu.ben ve babası ağladığında hiçbirşey anlamadığımızı derdinin ne olduğunu anlayamadığımızı ve kendisine yardımcı olamayacağımızı ağlayarak bize hiçbirşey yaptıramayacağını söyleyerek bu durumu yendik.ancak; oğlumuz kızkardeşini çok sevdiği kadar kıskanıyorda.ona yapmaması gereken şeyleri yaptırarak örneğin bilgisayar düğmesini açıp kapattırarak veya kendisi açıp kapatarak kızkardeşinin yaptığını söyleyip kardeşine kızmamız için çabalıyor:-(-)) ona neden yapıyorsun veya yaptırıyorsun dediğimizde ben yapmadım diyor.bizim evimizde ailemizde yalana yer yok yalan söylemek çok kötü deyince evet ben yaptım veya yaptırdım diyor..sonra gelip özür diliyor.anneciğim bir daha seni ve babamı üzmeyeceğim diyor.sonra yavrum tekrar sözünü unutuyor):-(( oğlumuza karşı kırıcı olmamak için nasıl davranacağımızı bazan şaşırıyoruz.bu nedenle psikolog yardımı almaya karar verdik.
bu yaptığı ile bizim güven ve sevgimizi sınadığını biliyoruz.çünkü;kurumdan bizi daha önce uyarmışlar bu tür davranışlara hazırlıklı olun demişlerdi..
oğlumuz aslında çok iyi çok akıllı vede bir o kadar merhametli bir çocuk.her seferinde anneciğim sen çok güzel bir annesin seni çok seviyorum babamı çok seviyorum kardeşimi çok seviyorum diyor.
vee geçen pzrt.günü dr.a gittik.çocuk hastanesinde psikologa sevk alabilmek için çocuk hastalıkları dr.una gitmek gerekiyormuş.bende hazır gelmişken oğlumuzu ve kızımızı genel bir kontrolden geçirttim.tüm tetkikler olunca 9 tüp kan almak gerekti.kızımın damarları belirgin olmayınca kızımın canı çok yandı:-(( kıyamam meleğim ağladıkça bende ağladım ne zor şeymiş önemli olmasa vazgeçecektim.allaha şükür ikisindede problem çıkmadı.
dr.umuz bizi psikloğada sevk etti.ağustos 22sinde randevumuz var.amacımız oğlumuza daha sağlıklı şekilde yardımcı olmak.
hastanede sonuç beklerken bahçeye çıkmıştık.ince düşünceli oğlum kulağıma anneciğim seni çok seviyorum deyip yerden kopardığı çiçeği vermesi herşeye değer)
bu arada oğlumu yüzme kursuna kaydettik.hergün koştura koştura yüzmeye gidiyoruz.çok eğlenceli buldu)
çocuklarımı çooook seviyorum.rabbim sizleride biran önce yavrularınıza kavuşturur inşaallah.sevgiyle kalın)

Canım çok seviniyorum sen anlattıkça.Allah mutluluğunuzu daim etsin.Ufak tefek şeyler olabilir normal.Normal de bile çocuğun yeni doğan kardeşini kıskanması çok doğal.Bir de oğlun annesine aniden kavuştu ve çok bağlandı,öyle çok seviyorki paylaşmak istemiyor.Hepsi zamanla aşılacak.
Ancak şu bir gerçek ki sen biyolojik olarak doğuranlardan çok daha gerçek ,özden,candan kandan bir annesin,eşin de öyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…