kızım gelecek ya ....
artık az kaldı ya ... (yıl sonuna kadar gelir diye umuyorum)
999 doğurdum resmen...
marifet dokuz doğurmakta değil 999 doğurabilmek de
Rabbime şükürler olsun ki doğurmadan ,karnımda tekmelerini hissetmeden,hasretle beklediğim evladımın sevgisini bana ve eşime nasip etmiş..[/QUOT
Sermuh'cuğum ne güzel yazmışsın ne kadar doğru evet bu sevgiyi yüreğimize veren bizi de çok sevecek evlt verir kalpten kalbe yol vardır.Allah bu güzel cuma günü umduğumuzdan da daha fazlasıyla karşılaştırsın bizi,evlerimiz,yüreklerimiz evlatlarımızla şenlensin,kalplerimiz huzur bulsun.
Sevgili Lily,
ne yanlışı kız? süper yazmışsın
ben evli değilim çocuğum da yok ama biliyorum ki anne olmasam da annelik iç güdülerine sahibim
bir bebek gördüm mü yerim seni derim alıp mıncıklamak sevmek kucağıma alıp huzurla uyutmak isterim
evet biz bebişleri yüreğimizde büyütüyoruz annelik de bu değil mi zaten? evlat sevgisi de bu değil mi?
ben hepinizi çok seviyorumve biliyorum ki bekleyen annelerimiz de en kısa zamanda yavrularına kavuşacaklar hayırlısıyla...
kızlar ben başka birşey diyeceğim size...atanmayı bekliyordum olmadıçok üzüldüm ama inanın yıkılmadım
sizin gibi evlatlarını sabırla bekleyen anneler varken ben de 2. tercihleri sabırla bekleyeceğim
hepinize bana kattıklarınız için teşekkür ediyorum
günaydın annelercanlı günaydın haydi
epeyi oluyor.denizden banyodan mandal torbasını getirmesini istemiştim.yavrum,sen dök içindeki mandalları,bana torbayı getir!
halbuki ben çamaşır asacaktım....hehehehe.....fıkra gibi değil mi?
kızım gelecek ya ....
999 doğurdum resmen...
Rabbime şükürler olsun ki doğurmadan ,karnımda tekmelerini hissetmeden,hasretle beklediğim evladımın sevgisini bana ve eşime nasip etmiş..
kızım gelecek ya ....
999 doğurdum resmen...
Rabbime şükürler olsun ki doğurmadan ,karnımda tekmelerini hissetmeden,hasretle beklediğim evladımın sevgisini bana ve eşime nasip etmiş..[/QUOT
Sermuh'cuğum ne güzel yazmışsın ne kadar doğru evet bu sevgiyi yüreğimize veren bizi de çok sevecek evlt verir kalpten kalbe yol vardır.Allah bu güzel cuma günü umduğumuzdan da daha fazlasıyla karşılaştırsın bizi,evlerimiz,yüreklerimiz evlatlarımızla şenlensin,kalplerimiz huzur bulsun.
Aminnnn Canım, inşallah çok bekletmez kuzucular, ben artık heyecandan yerimde duramıyorum..
günaydın annelercanlı günaydın haydi
epeyi oluyor.denizden banyodan mandal torbasını getirmesini istemiştim.yavrum,sen dök içindeki mandalları,bana torbayı getir!
halbuki ben çamaşır asacaktım....hehehehe.....fıkra gibi değil mi?
bir tane daha.....sonra gidiyorum.
ona hep şarkı söylerim.çok taklitçi olduğu için bu onun dil gelişimi için faydalı.yine birgün (hergün söylerim ya)şarkı söyledim.sonra
-hadi şimdi sen söyle bi şarkı
dedim.
-söylediği şarkı aynen şu:ŞAARKIII
herkese sevgiler....
günaydınnn :)) sabah sabah çok güldüm yaa ama annesi hata sende mandal torbasını istemişsin kuzumda getirmiş :)))
Hata sende annesi, mandal torbasını istemişsin getirmiş çocuk, mandalları istememişsin ki :))))
inşallah cnm bnm az kaldı hayırlısıyla... Allahım güzel yüreğine/yüreğinize göre versinSermuh'cuğum ne güzel yazmışsın ne kadar doğru evet bu sevgiyi yüreğimize veren bizi de çok sevecek evlt verir kalpten kalbe yol vardır.Allah bu güzel cuma günü umduğumuzdan da daha fazlasıyla karşılaştırsın bizi,evlerimiz,yüreklerimiz evlatlarımızla şenlensin,kalplerimiz huzur bulsun.
Sevgili Lily,
Yazdıkların ve güzel duyguların için teşekkürler.İnşallah, bu güzel kalbine göre işlerin hep rast gider.
Merhaba Pırılım,Günaydın Hanımlar, hayırlı Cumlar...
Dün akşam bundan 7 yıl önce evlat edinmiş bir arkadaşımla görüştüm, kızı büyümüş nasıl tatlı bir şey olmuş aman yarabbim ne hoştular... Ufaklık annesinin kalbinde büyüdüğünüde biliyor.. Dün akşam ona kapruz yedirmek istedim, annemin çatalıyla yerim dedi.. Başka söze ne hacet değil mi....
Hayat Paylaşınca güzellll
:126:
Ben de ara ara topiğinizi takip ediyorum.Ama internete işyerimden giriyorum ve ne zaman burayı okusam burnumun direği sızlıyor gözümden yaşlar süzülüyor sizler anlattıkça.Ne büyük insanlarsınız gözümde...Eminim Allah katında da yeriniz başka.Ben de 9 yıllık evliyim hala anne değilim ...Bir arkadaşımız daha yazmıştı.Çocuğum olacağını kesin bilsem bile eşimi bugün ikna etsem evlat edinirdim.Karşımda esnaf komşum var,2010 da yazılmıştı kuruma.2 gün önce haberi geldi.Nisan ayında doğmuş bir prenses vereceklermiş.Sanki ben aldım haberi ,nasıl sevindim anlatamam.
Herşeyden önce insan olmak lazım.Bu duyguları Allah herkese bahşetmiyor demekki...
Bu mübarek günün ve ayların yüzü suyu hürmetine Rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın.İsteyen herkese hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin.Amin...
Dini hükümleri cahiilik olarak algılamak zannımca cahillerin işidir. elbette bir çocugun bakımını üstlenebilirsiniz onun hayatı boyunca yanında olabilirsiniz ama öz evladınız gibi yanında rahat davranamazsınız eğer erkekse büyüdüğü zaman anne dediği kişiyle evlenme hakkı vardır , kız olursada baba dediği kişiyle . aa nasıl olur evlenemez dıyemezsınız çünkü inandığımız din - tabi inanıyorsanız- buna müsade eder. bu gibi konuları düşündüğümüzde evlatlık almak caiz değildir ama söylediğim gibi bütünn bakımını üstlenir herşeyiyle ilgilenirsiniz fakat bazı kurallara dikkat ederek.
Merhaba Nisan,
Aramıza hoşgeldin
Öncelikle Allah hayırlı mutlu bir hayat nasip etsin eşinle diyorum
Evlat edinme sürecine gelince... burada birçok annemiz bu sıkıntıları yaşadı zamanla aşılıyor bazı şeyler... emin ol belki o evladını kucağına alacak olan komşun eşinin bazı şeylere farklı bakması için bir vesiledir
inşallah Rabbim o güzel yüreğinden geçip buraya aktarmış olduğun duaları da kabul eder
ama bir şeysakın ağlama olur mu? hep gül biz annelerimizin gözü yaşlı olsun istemeyiz
sevgiler...
merhaba cnmKK'nın en yürekli Annelerine Merhaba;
Hoşbulduk lily86..İyi dileklerin için teşekkür ederim.Rabbim cümlemize nasip etsin.Hem biraz düzeltme yapayım hem de detay vereyim dedim sizlere komşumla ilgili.Sabah konuşma fırsatımız oldu.(Komşum derken o da esnaf bir beyefendi.Ağaçtan düşenin halini ağaçtan düşen anlar hesabı zaman zaman çocukla ilgili dertleşirdik.Ama artık o bir kız babası:)
Minik prenses nisan da doğmuş demiştim sizlere geçen yazımda ama Haziran doğumluymuş daha 2 aylık..Elleri ayaklarına dolanıyomuş bazen.Daha hiçbir hazırlıkları yok.Bebeği kurumdan almışlar karşısındaki alışveriş merkezinden de mama,bez,biberon vs almışlar.Eve gelmişler.Bakmaya kıyamıyorum der yeni baba.Çok minik diyo.Hıçkırdığında bazen kusuyo hanımda yanımda değilse elim ayağıma dolanıyo tıkanıp bişey olcak diye diyo...Gözlerim doldu dinlerken...Baba diyeceği günleri hayal etmeye başlamış.O zaman daha bir başka olur herşey benim için diyo.Şu anda biraz şokta yani.İsteyen herkese ver Allah'ım ........................
Kızlar çok üzgünüm
Bir yakınımıza evlat edinmek istediğimden bahsediyordum, "Büyüdüğünde size mahrem olur, dinimizde yasak. Hem annelik babalık sonradan kazanılmaz, tabiat sana bahşeder. Doğada bak bakalım evlatlık edinen bir canlı var mı insan haricinde? Ayrıca çocuklarımızı bu kadar çok sevmemizi sağlayan şey sadece kadınlarda bulunan ve ancak doğumdan sonra salgılanan bir hormondur." gibisinden laflar etti, çok sinirlerim bozuldu
Dini hükümleri cahiilik olarak algılamak zannımca cahillerin işidir. elbette bir çocugun bakımını üstlenebilirsiniz onun hayatı boyunca yanında olabilirsiniz ama öz evladınız gibi yanında rahat davranamazsınız eğer erkekse büyüdüğü zaman anne dediği kişiyle evlenme hakkı vardır , kız olursada baba dediği kişiyle . aa nasıl olur evlenemez dıyemezsınız çünkü inandığımız din - tabi inanıyorsanız- buna müsade eder. bu gibi konuları düşündüğümüzde evlatlık almak caiz değildir ama söylediğim gibi bütünn bakımını üstlenir herşeyiyle ilgilenirsiniz fakat bazı kurallara dikkat ederek.
haklisiniz bu acimasiz yorumlara kim olsa uzulur. ama okumayin demek de buraya pek uygun dusmuyor, siz herkese acik bir yerde gorusuyorsunuz. bu konuda hassas olmaniz anlasilir, ama ben farkli bir tarafindan yorumladim sadece. sizin kızınızla yasadiginiz ve burada dile getirdiginiz mutlulugu kavrayamayan insanlar sizin icin olmayan insanlardir, yokturlar belki bu sizin yorumunuz. hem kimseyi gucendirmek niyetiyle de yazmadim, oyle olduysa ozur dilerim.
Canım çok seviniyorum sen anlattıkça.Allah mutluluğunuzu daim etsin.Ufak tefek şeyler olabilir normal.Normal de bile çocuğun yeni doğan kardeşini kıskanması çok doğal.Bir de oğlun annesine aniden kavuştu ve çok bağlandı,öyle çok seviyorki paylaşmak istemiyor.Hepsi zamanla aşılacak.kızlar iyi geceyarısımı desem acaba) merhabalar nasılsınız? ben yokken topiğimizde sıcak yazışmalar olmuş..burada bizleri okuyan tüm aekadaşlara şunu söylemek istiyorum.eğer anne ve baba olmak istiyorsanız biyolojik çocuğunuz olmadıysa 2 evlat sahibi bir anne olarak söylüyorum inanın doğurmak hiç ama hiç önemli değil.doğursam ancak bu kadar çok sever ve evlatlarım tarafından sevilirdim.kuzularım bize anne baba diye seslenince inanın akan sular duruyor.
kızlar biliyorsunuz oğlum 6 yaşında dolayısıyla yavrum daha öncesinden çok şeyler yaşamış.bize kurumda çocuğumzla ilgili karşılaşacağımız yaşayabileceğimiz durumlardan bahsetmişlerdi.örneğin hiç altını ıslatmazken ıslatmaya başlaması , gece uyurken ağlamaya başlama veya herşeyi ağlayarak hiç yoktan bağırıp kendini yere atarak yaptırmaya çalışması..biz ilk ikisini yaşamadık ama isteklerini ağlayarak yaptırma veya ortada hiçbirşey yokken bağırıp ağlama olayını yaşadık ve şuan çok yoğun olmasada ara ara yaşıyoruz.ilk zamanlar hiç nedensiz bağırıp ağlamaya başlıyordu.ben ve babası ağladığında hiçbirşey anlamadığımızı derdinin ne olduğunu anlayamadığımızı ve kendisine yardımcı olamayacağımızı ağlayarak bize hiçbirşey yaptıramayacağını söyleyerek bu durumu yendik.ancak; oğlumuz kızkardeşini çok sevdiği kadar kıskanıyorda.ona yapmaması gereken şeyleri yaptırarak örneğin bilgisayar düğmesini açıp kapattırarak veya kendisi açıp kapatarak kızkardeşinin yaptığını söyleyip kardeşine kızmamız için çabalıyor:-(-)) ona neden yapıyorsun veya yaptırıyorsun dediğimizde ben yapmadım diyor.bizim evimizde ailemizde yalana yer yok yalan söylemek çok kötü deyince evet ben yaptım veya yaptırdım diyor..sonra gelip özür diliyor.anneciğim bir daha seni ve babamı üzmeyeceğim diyor.sonra yavrum tekrar sözünü unutuyor ):-(( oğlumuza karşı kırıcı olmamak için nasıl davranacağımızı bazan şaşırıyoruz.bu nedenle psikolog yardımı almaya karar verdik.
bu yaptığı ile bizim güven ve sevgimizi sınadığını biliyoruz.çünkü;kurumdan bizi daha önce uyarmışlar bu tür davranışlara hazırlıklı olun demişlerdi..
oğlumuz aslında çok iyi çok akıllı vede bir o kadar merhametli bir çocuk.her seferinde anneciğim sen çok güzel bir annesin seni çok seviyorum babamı çok seviyorum kardeşimi çok seviyorum diyor.
vee geçen pzrt.günü dr.a gittik.çocuk hastanesinde psikologa sevk alabilmek için çocuk hastalıkları dr.una gitmek gerekiyormuş.bende hazır gelmişken oğlumuzu ve kızımızı genel bir kontrolden geçirttim.tüm tetkikler olunca 9 tüp kan almak gerekti.kızımın damarları belirgin olmayınca kızımın canı çok yandı:-(( kıyamam meleğim ağladıkça bende ağladım ne zor şeymiş önemli olmasa vazgeçecektim.allaha şükür ikisindede problem çıkmadı.
dr.umuz bizi psikloğada sevk etti.ağustos 22sinde randevumuz var.amacımız oğlumuza daha sağlıklı şekilde yardımcı olmak.
hastanede sonuç beklerken bahçeye çıkmıştık.ince düşünceli oğlum kulağıma anneciğim seni çok seviyorum deyip yerden kopardığı çiçeği vermesi herşeye değer)
bu arada oğlumu yüzme kursuna kaydettik.hergün koştura koştura yüzmeye gidiyoruz.çok eğlenceli buldu)
çocuklarımı çooook seviyorum.rabbim sizleride biran önce yavrularınıza kavuşturur inşaallah.sevgiyle kalın)
Evlat edinmenin dini boyutunu Doç.Dr. Mustafa Karataş Gülben Ergenin programında çok güzel anlatmıştı izlemenizi tavsiye ederim.
GÜLBEN - Doç.Dr.Mustafa Karataş ile Anne Baba ve Çocuk Hakkı ve Evlat Edinme 23.09.11 - Dailymotion video
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?