Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Kızlar çok uzun zaman oldu,sizlere karşı çok mahcubum,arada girip okuyorum ama iki kelime yazmayı beceremedim.
Zaman planlaması sıfır bende arkadaşlar,gün içerisinde ayaklarımı uzatıp beş dakika oturmuyorum ama inanın ne işim bitiyor ne kendime vakit ayırabiliyorum.Yanlış anlamayın şikayet değil sadece durum saptaması ve yazamamamın mazeretlerini sunuyorum sizlere:)))
Pesitilim çıkıyor yatağa yattığımda anlıyorum ne kadar yorulduğumu ama enteresan bir şekilde mutlu,huzurlu,tamamlanmış hissediyorum kendimi.Annelik bir garip halmiş bir kez daha anlıyorum.Eskiden olsa;kaşlarımı aldıramamak,saçlarımı periyodik aralıklarla boyatamamak,arkadaşlarımla buluşamamak,alışverişe çıkamamak,hiç olmazsa şöyle bir iki elbise,ayakkabı falan alamamak(yanlış oldu aslında alışverişe çıkmak,almayı planladığım şeyler yerine poşetlerin içinde minicik taytlar,çoraplar,bit kadar tokalar,bir karış elbiseler bulmak) mutsuz ederdi beni.Meğer içimdeki boşluğu böyle doldurmaya çalışıyormuşum şimdi farkediyorum.
Neler yazmayı planlıyordum neler yazıyorum,kendimce anneliği anlatmaya başlarsam ne ben işin içinden çıkabilirim ne de sizi bunları okuma zahmetine sokabilirim en iyisi mi toparlamaya çalışayım şekerler.
Ada kuzusu büyüyor yakında doğumgününü kutlayacağız ve ben durup düşündüğümde Ada'lı zamanın hızına şaşırıp şaşırıp kalıyorum.
Emeklemekle sürünmek arası hallerde hanımefendi gayet hızlı hareket ederek beni bütün gün peşinden koşturuyor.Anne,Ada,del,dada(baba),mama,meme,canı isterse anneanne şimdilik söyleyebildiği kelimeler.Dişlerimiz çıkmıyor ısrarla ama doktorumuz 14. aya kadar çıkabileceğini söylediği için içim rahat.
Bu sıralar biraz mızmız,iştahsız yarın doktorumuza gideceğiz hem aşılarımız var hemde keyifsizliği beni çok huzursuz ediyor,inşallah dişlerimiz geliyordur da anneannesi diş buğdayı hayallerini gerçekleştirebilir.
Pırılım güzel arkadaşım,hani hayal ederdik ya kızlarımıza bayramlık almayı,çok uzak gelirdi buda bana diğer hayallerim gibi,alışveriş yaptık babasıyla kızımızın ilk bayramlığını aldık teyzesi,inşallah önümüzdeki bayram sen yazacaksın bayramlıklarımızı aldık diye,öyle çok istedim,öyle dua ettim içimden de öyle geliyor,inşallah bu kızından ayrı geçirdiğin son bayram olacak arkadaşım.
Kuzumu her kokladığımda,O bana her sarıldığında aklımdasınız kızlar.
Tez vakitte yavrularınıza kavuşun,hayallerinizin tümünü birer birer gerçekleştirin inşallah.
Duacınızım.
Güzel haberlerinizi okuduğumda,her bir yavru annesine babasına kavuştuğunda Ada'yı kucağıma aldığım,O'nu ilk gördüğüm an geliyor aklıma,mutluluğunuzu heyecanınızı paylaşıyorum tüm kalbimle.Allah sizlere de evlatlarınıza da sağlıklı,huzurlu,uzun ömürler nasip etsin,birlikte güzel günler yaşayın inşallah.
Ada'nın mama saati geldi kızlar,yine yazarım,inşallah:)))
Hepinize hayırlı bayramlar diliyorum.
Becerebilseydi,mümkün olsaydı Ada'da ellerinizi öperek bayramlaşırdı sizlerle teyzeleri:))
Sevgiler...

oy sevgili nushu.....nasılız anne?yavru nasıl? canlı selam sana
Deniz kuzusunun annesi seni de kuzunu da çok çok öpüyorum.

Ben bunları okuyup size cevap yazana kadar gitmişsiniz şekerler,kusuruma bakmayın nolur...

herkese iyi bayramlar) dileğim gelecek bayramlarda bayramınızı çocuklarınızla sağlık ve mutlulukla geçirmeniz.hepinizi çooooook öpüyorum.
çocuklarımda teyzelerinin ellerinden öpüyorlar.oğlumun içi kıpır kıpır yarın şeker toplayacağım sevdasında.tabi ben bu konuda çok temkinliyim.ancak komşulara benim gözetimimde izin vereceğim.ve bence tüm anneler buna dikkat etmeli.
sevgiyle kalın canlarım.)

selam güzel anne ve anne adayları...
hepinize güzel bir bayram diliyorum çocukları olanlar... kuzuları benm için de kokun öpleyin anneleri
anne adaylarımız için de güzel bir bayram diliyorum ve inşallah bir sonraki bayramda kuzucuklarınız gelecek inanıyorum buna
hepinizin bayramı mübarek olsun
sevgiler...

dünyanın en güzel anneleri ve meleklerini bekleyen annnelerin bayramlarını kutlarım

Allah, ailenle daha nice güzel bayramlar yaşamayı nasip etsin arkadaşım.. İnan hep aklımdaydın, şimdi Nushu neler alacağına şaşırmıştır dedim kendi kendime ne de olsa ilk bayram.. Ada' yıda gözümde canladırıyorum yeni cicilerinin içinde ballı lokumum, teyzesinin minik kuzucuğu ne güzel olmuştur.. Öp kokla ye bitir artık.. Nasıl gözümde tütüyor anlatamam..

Ağzından her zaman ki gibi bal damlıyor canımm, inşallah dediğin gibi olur Kurban bayramına kadar bizim kuzucuğumuzda gelir.. Bekleyen herkes bir an önce kavuşur evladına..

merhaba arkadaşlar bende evlat edindim. geçen mart ayında sıraya girmiştik 2 gün önce haber geldi 6 günlük bir bebek olduğu ve istersek alabileceğimizi söylediler. ne diyeceğimi bilemedim bu kadar çabuk beklemiyordum açıkçası çok sevindim. hastanede doğmuş ve bırakılmış şuan hastanede beni bekliyor. yazışmaların sonucu dün çıktı,Allah nasip ederse salı günü oğlumuza kavuşacağız. Çok garip ve çok güzel bir duygu. henüz göbeği bile düşmemiş sosyal hizmet uzmanı "göbeği bugün yarın düşer size verebiliriz saklamak istersiniz belki" dedi. şaşırdım ne diyeceğimi bilemedim. şimdi almaya gideceğim ne yapacağım yanımda ne götürmeliyim hiç bilmiyorum. şaşkınlığımdan,heyecanımdan. :))) mutluyuz hemde çok mutluyuz Allah isteyen herkese bu sevinci yaşatsın dilerim.

merhaba, aramıza hoşgeldin taze anne
çok ama çok sevindim hele ki daha yeni doğmuş bir bebek hayatından sadece 1 haftasını kaçırmışsın o kadar... ne mutlu... Allah mutlu mesut etsin oğluşunuzla sizi... Allahım analı babalı büyütsün hayırlı bir evlat olsun inşallah önce ailesine sonra da tüm insanlığa...bizim yerimize de öp oğluşunu olur mu annesi
seni de artık listemize ekleriz

Hepinize güzel bir haftasonu diliyorum sevgili güzel anneler ve anne adaylarııııı
yazdıklarınızı okuyorum ama bir türlü yazamadım

Nushum, pamuk şekeri Ada'mızın güzel annesi.... yazdıklarını bir solukta okumuştum demin tekrar okudum güzel kızımız gözümde canlandı kimbilir ne kadar da büyümüş ve bayramlıkların içinde cici bi kız olmuştur. yerim ben kuzumu... maşallah 1 yıla yakın oldu demek yavruya kavuşalı, zaman ne çabuk da geçiyor biz farkına varmadan...
Allahım nice mutlu yıllar nasip etsin de her yaşında ayrı ayrı güzel kutlamalar yapın inşallah
ayrıca geçmiş olsun inşallah diş kaşıntısıdır inan bir bebişimizin ufacık canı yansın biz burda üzülüyoruz
bu arada konuşmaya da başlamış kuzucuk
senin de yoğun olduğunu tahmin ediyoruz zaten, küçük bir çocuğun arkasında koşturmak, ev işleri vs derken zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsundur bile
seni de pamuk şekerini de öpüyorum cnm

Pırılım, cnm az kaldı ben de hep yaz annesi diyordum sana, eceme, zeynep ve shenaya... ecem kavuştu inşallah sana da az kaldı hayırlısıyla... nushunun dediği gibi az kaldı son bayramdı inşallah bu bayram... güzel haberlerinizi bekliyoruz hepinizin...

lee, cnm fotoğrafını gördüm maşallah çok güzel bir hanımsın, dimdik ayakta duran güçlü bir kadın gördüm ben
çocuklarına gelince... oğluşun aynı sen esmerliği benziyor bi de duruşunda bile o davranışındaki olgunluk var maşallah kuzuma yaşına göre çok olgun....
kızına gelince... ben onu yerim yaaaaaa.... çok şekerrrrrrrrrrrrrrrrrrrr bembeyaz maşallah insanın yiyesi geliyor öpücüklere boğası geliyor
ya bende kızlara karşı bi zaaf var da ondan heralde

ben de evdeyim işte sizden gelen güzelliklerle mutlu oluyorum
şimdilik bu kadar
diğer arkadaşlardan da hayırlı haberler bekliyoruz
Heidiciğim listeyi senin yerine güncelliyorum cnm
hepinizi öptüm, sevgiler...

çok teşekkür ederim. acemiliğime verin lütfen heyecanımdan doğru dürüst bir şey yazamıyorum. bir de şu listeyi görmedim,nereden görebilirim?

çok teşekkür ederim. acemiliğime verin lütfen heyecanımdan doğru dürüst bir şey yazamıyorum. bir de şu listeyi görmedim,nereden görebilirim?

estağfirullah:)
henüz listeyi eklemedim cnm geri sayfaları karıştırcam öyle bulcam

selamlar......burada halay çekmek o kadar hoşuma gidiyor ki......herdemk kuzun hayırlı, uğurlu, sağlıklı ve çoookkkk yakışıklı bir evlat olsunnnn.......Allahım analı babalı büyütsün....
bu gün ayrı bir mutluluk var içimde...memleketten annem,teyzem,kızkardeşim veee benimm yaıkışıklı yeğenim mertimmmmmmm geliyor.....bir yıla yakındır görüşemiyordukk şimdi yoldalar 2 -3 saate kadar burada olurlar.....mertimin ayrı bir yeri var benim yanımda..anlattım mı bilimyorum ama 33 haftalık doğum yapmıştım ve misss kokulum beni bırakıp gitmişti doğduğu sırada.....1 hafta sonra da mertimmmm doğdu...allahım ona uzun ömürler versinn...içim içime sığmıyor şimdi.......hepiniz öpüldünüz.... byyyyyyyyyy

teşekkür ederim,çok farklı heyecanlı güzel bir duygu. nerden nasıl başlayacağımı bilemiyorum.
Allahım sanada bir evlat nasip etsin inşallah,onun kokusu kokuna karışsın,evine güneş doğsun...
en mutlu ev senin ki şimdi kardeşin,annen,teyzen en önemlisi yeğenin :)) ne mutlu sana. hasret gider bol bol.

sizler yüreği öyle büyük öyle harika insanlarsınız ki rabbim durdukça dilerim sizlerin yuvasına sağlığına zeval vermez..okudukça ağladım ağladıkça sizlerle gurur duydum..rabim razı olsun hem bu dünyada hem diğer dünyada.hepinizin ellerinden öpüyorum tek tek...............

Ayy ne güzel yaa..Sağlıkla,mutlulukla büyütün bebeğinizi..

Bende çok istiyorum ama endişelerim de var. Ailemden dolayı.. Siz hiç sorun yaşadınız mı..Yani aile büyüklerinin istememesi gibi..Annemlerin torunlarından ayıracaklarından çekiniyorum.. Çünkü en ufak bir ayrım hissedersem çok kızarım,affetmem.. Ben kendimden eminim liseden beri düşünürdüm o zamanlardan kendimi hazırladım

Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah..

1. Listemizde Sıralar Hızla İlerliyor
İSİM BAŞVURU TARİHİ CİNSİYET İL İL-DIŞI TERK-RIZA
Oğultoprak 30.12.2010 Erkek Ankara Evet Terk(ikiz) O artık oğluna kavuştu
Umut59 7 ocak 2011 Kız-Erkek(O artık oğluna kavuştu.)27 Ocak 2012
Ecem14 25.03.2011 Kız İzmir Evet Terk-Rıza(O kızına kavuştu.)
Lee 26 (O da kızına ve oğluna kavuştu.)
Merer 05.10.2011 Kız-Erkek Ankara Evet Terk-Rıza(O da evladına kavuştu.)

1.Leylufer 15.02.2011 Kız-Erkek Eskişehir
2.Zeynep26 21.09.2011 Kız Aydın Evet Terk-Rıza
3.Pırılım 27.09.2011 Kız İzmir Hayır Terk-Rıza
4.Shenay34 21.10.2011 Kız İstanbul Evet Terk-Rıza(ikiz-kardeş)
5.HeidiAnkara 21.11.2011 Kız-Erkek Ankara Evet Terk(ikiz)
6.Serap 05.12.2011 Erkek İstanbul
7.Sermuh 23.12.2011 Kız İstanbul Evet Terk-Rıza(ikiz)
8.Ayaz84 08.02.2012 Kız İstanbul Evet-Terk(İkiz)
9.gcs_11 02.04.2012 Kız İstanbul Evet Terk-Rıza

TAZE ANNELERİMİZ
Oğultoprak 30.12.2010 Erkek Ankara Evet Terk(ikiz) O artık oğluna kavuştu
Umut59 7 ocak 2011 Kız-Erkek(O artık oğluna kavuştu.)27 Ocak 2012
Ecem14 25.03.2011 Kız İzmir Evet Terk-Rıza(O kızına kavuştu.)
Lee 26 (O da kızına ve oğluna kavuştu.)
Merer 05.10.2011 Kız-Erkek Ankara Evet Terk-Rıza(O da evladına kavuştu.)
Herdemk(24.08.2012)(O da oğluna kavuştu.)

ANNE ADAYLARIMIZ
1.Leylufer 15.02.2011 Kız-Erkek Eskişehir
2.Zeynep26 21.09.2011 Kız Aydın Evet Terk-Rıza
3.Pırılım 27.09.2011 Kız İzmir Hayır Terk-Rıza
4.Shenay34 21.10.2011 Kız İstanbul Evet Terk-Rıza(ikiz-kardeş)
5.HeidiAnkara 21.11.2011 Kız-Erkek Ankara Evet Terk(ikiz)
6.Serap 05.12.2011 Erkek İstanbul
7.Sermuh 23.12.2011 Kız İstanbul Evet Terk-Rıza(ikiz)
8.Ayaz84 08.02.2012 Kız İstanbul Evet-Terk(İkiz)
9.gcs_11 02.04.2012 Kız İstanbul Evet Terk-Rıza .
--------------------------------------------------------------------------------
+

Canım güzel izah ettiğinde,heyecanını,özlemini hissettirdiğinde bu duygunun büyüklüğüne kimse karşı koyamaz.Biz kuruma başvuruğumuz gün sanki o gün çocuğumuz olmuş kadar sevinçliydik.Annemlere gittiğimizde o kadar içten öyle duygulu şeyler söylemişizki annemler biz gittikten sonra çok duygulanmışlar.Sana annemle babamında,kayınvalideminde heyecanını,sabırsızlığını anlatamam.Adeta gün sayıyorlar.Anneanne,babaanne,dede olmak için can atıyorlar.Allahım hayırlısıyla tamamına eriştirir,bu duyguyu onlara da bize de doyasıya yaşatır inşallah.İnanki bu şahane bir karar.Bütün ümitsizlikleri,mutsuzlukları bitiriyor.

Ay,ne güzel Allah bozmasın.. Rabbim gönlünüze göre nasip etsin

Bizimkilere hiç güvenmiyorum maalesef,tabi oturup daha ciddi konuşmak lazım ama genel yaklaşımları bile hoşuma gitmiyor..yok kendi çocuğun gibi olmaz..vs. ama burada yazılanları okudukça adım atmaya daha da yaklaşıyorum,içim gidiyor..hayırlısı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…