Ayy ne güzel yaa..Sağlıkla,mutlulukla büyütün bebeğinizi..
Bende çok istiyorum ama endişelerim de var. Ailemden dolayı.. Siz hiç sorun yaşadınız mı..Yani aile büyüklerinin istememesi gibi..Annemlerin torunlarından ayıracaklarından çekiniyorum.. Çünkü en ufak bir ayrım hissedersem çok kızarım,affetmem.. Ben kendimden eminim liseden beri düşünürdüm o zamanlardan kendimi hazırladım
Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah..
Çok sevindim.Allah analı babalı büyütsün,mutluluğunuzu daim etsin.Ayrıca aramıza da hoşgeldin.Mutluğunu iyiki bizlerle paylaştın.İnan bizim de mutluluğumuz katlandı,umudumuz arttı.Darısı sıradaki diğer arkadaşların başına.
Ay,ne güzel Allah bozmasın.. Rabbim gönlünüze göre nasip etsin
Bizimkilere hiç güvenmiyorum maalesef,tabi oturup daha ciddi konuşmak lazım ama genel yaklaşımları bile hoşuma gitmiyor..yok kendi çocuğun gibi olmaz..vs. ama burada yazılanları okudukça adım atmaya daha da yaklaşıyorum,içim gidiyor..hayırlısı..
bana göre evlatlık edinmek hiç kolay bişey değil kendi evladından bakması çok daha zor düşünsene sen anne olabilirsin peki eşin ona tam bir baba olabilecekmi kendi evladın olsa babası bağırsa kızsa sesini çıkarmasın ama evlatlık olana bağırınca için sızlamazmı düşünmezmisin acaba gerçek çocuğu olsa öyle yaparmıydı die aklından geçer....
dini yönden düşünelim istersen bide
aldığın çocuk erkekse belli bi yaşa gelince onunla el temasın olmıycak aynı odada kalamıycan tesettürlümüsün bilmiorum eğerki öyleysen sacın açık yanında gezemeyecen.
baba için eğer kız çocuğu ise kesinlikle bi odada babasıyla kalamayacak yanında rahat bi şekilde giyinemeyecek daha neler neler...
bide şöyle düşünelim...!
kalktın bir evlatlık aldın Rabbim olmazları oldurandır sana bir evlat nasip etti imtihan dünyasındayız teraziyi eşit tutabilcekmisin sen tutun eşin tutabilecekmi
bence bu dediklerimi bi düşün herşeye hazır ol ve evlatlık edin..[/QUOTE
saçmalama evlat ediniyorsun adı üstünde evlat bukadar dini yönünü düşünüyorsan nekadar sevaba gireceğinide düşün birde namahrem deseydin bari ne saçma bir düşünce
yaaa.... siz sakın ola evlat edinmeyin bence...
merhaba arkadaşlar bende evlat edindim. geçen mart ayında sıraya girmiştik 2 gün önce haber geldi 6 günlük bir bebek olduğu ve istersek alabileceğimizi söylediler. ne diyeceğimi bilemedim bu kadar çabuk beklemiyordum açıkçası çok sevindim. hastanede doğmuş ve bırakılmış şuan hastanede beni bekliyor. yazışmaların sonucu dün çıktı,Allah nasip ederse salı günü oğlumuza kavuşacağız. Çok garip ve çok güzel bir duygu. henüz göbeği bile düşmemiş sosyal hizmet uzmanı "göbeği bugün yarın düşer size verebiliriz saklamak istersiniz belki" dedi. şaşırdım ne diyeceğimi bilemedim. şimdi almaya gideceğim ne yapacağım yanımda ne götürmeliyim hiç bilmiyorum. şaşkınlığımdan,heyecanımdan. :))) mutluyuz hemde çok mutluyuz Allah isteyen herkese bu sevinci yaşatsın dilerim.
Hepinize güzel bir haftasonu diliyorum sevgili güzel anneler ve anne adaylarııııı
yazdıklarınızı okuyorum ama bir türlü yazamadım
Nushum, pamuk şekeri Ada'mızın güzel annesi.... yazdıklarını bir solukta okumuştum demin tekrar okudum güzel kızımız gözümde canlandı kimbilir ne kadar da büyümüş ve bayramlıkların içinde cici bi kız olmuştur. yerim ben kuzumu... maşallah1 yıla yakın oldu demek yavruya kavuşalı, zaman ne çabuk da geçiyor biz farkına varmadan...
Allahım nice mutlu yıllar nasip etsin de her yaşında ayrı ayrı güzel kutlamalar yapın inşallah
ayrıca geçmiş olsun inşallah diş kaşıntısıdır inan bir bebişimizin ufacık canı yansın biz burda üzülüyoruz
bu arada konuşmaya da başlamış kuzucuk
senin de yoğun olduğunu tahmin ediyoruz zaten, küçük bir çocuğun arkasında koşturmak, ev işleri vs derken zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsundur bile
seni de pamuk şekerini de öpüyorum cnm
Pırılım, cnm az kaldı ben de hep yaz annesi diyordum sana, eceme, zeynep ve shenaya... ecem kavuştu inşallah sana da az kaldı hayırlısıyla... nushunun dediği gibi az kaldı son bayramdı inşallah bu bayram... güzel haberlerinizi bekliyoruz hepinizin...
lee, cnm fotoğrafını gördüm maşallahçok güzel bir hanımsın, dimdik ayakta duran güçlü bir kadın gördüm ben
çocuklarına gelince... oğluşun aynı sen esmerliği benziyor bi de duruşunda bile o davranışındaki olgunluk var maşallah kuzumayaşına göre çok olgun....
kızına gelince... ben onu yerim yaaaaaa.... çok şekerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrbembeyaz maşallah insanın yiyesi geliyor öpücüklere boğası geliyor
ya bende kızlara karşı bi zaaf var da ondan heralde
ben de evdeyim işte sizden gelen güzelliklerle mutlu oluyorum
şimdilik bu kadar
diğer arkadaşlardan da hayırlı haberler bekliyoruz
Heidiciğim listeyi senin yerine güncelliyorum cnm
hepinizi öptüm, sevgiler...
Ayy ne güzel yaa..Sağlıkla,mutlulukla büyütün bebeğinizi..
Bende çok istiyorum ama endişelerim de var. Ailemden dolayı.. Siz hiç sorun yaşadınız mı..Yani aile büyüklerinin istememesi gibi..Annemlerin torunlarından ayıracaklarından çekiniyorum.. Çünkü en ufak bir ayrım hissedersem çok kızarım,affetmem.. Ben kendimden eminim liseden beri düşünürdüm o zamanlardan kendimi hazırladım
Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah..
kızlar iyi geceler) inşaallah yakın zamanda merhaba da diyebileceğim ) o kadar yoğunum ki ancak bu saatlerde uykumdan fedekarlık yapıp geçmişi tam okuyamadan sizlere yazmaya çalışıyorum. kızlar ben bayram sabahını acilde geçirdim.ramazanda rahatsızlanmıştım.boğaz enfeksiyonu. ilaç almama rağmen koşuştuşturmacadan dinlenemediğim için iyice zayıf düşmüşüm.bayram öncesi düşüp bayıldım.ve sabahıda acillik oldum.hala atlatamadım ama eskiye göre daha iyiyim.
bu arada bebeğine kavuşan annemiz var buna çok ama çok sevindim darısı diğer anne adaylarımıza.
cumartesi antalya taraflarında tatile çıkacağız.çocuklarımızla ilk tatilimiz olacak) inşaallah sonraki yıllarda devamı gelir..
kızlar daha fazla dayanamayacağım uyumaya gidiyorum.hepiniz allaha emanet olun.allah gönlünüze göre versin.öpüldünüz.bu arada unutmadan çocuklarım teyzelerinin ellerinden öpüyorlar...
canım senin için birtek şey yazıyorum.sen, kalbi sevgiyle dolu burada bizlere moral ve destek veren harika birisin)
kendim ve çocuklarım adına sana çok teşekkür ediyorum.allah gönlüne göre versin)
canım çok sevindim sizin ve bebeğinizin adına.allah sağlık ve mutlulukla büyütmek nasip etsin) inan oğluşunu kucağınıza aldığınız gün senin ve eşinin doğum günü olacak. )
gelişmelerden haberdar et bizi:))
kızlar iyi geceler) inşaallah yakın zamanda merhaba da diyebileceğim ) o kadar yoğunum ki ancak bu saatlerde uykumdan fedekarlık yapıp geçmişi tam okuyamadan sizlere yazmaya çalışıyorum. kızlar ben bayram sabahını acilde geçirdim.ramazanda rahatsızlanmıştım.boğaz enfeksiyonu. ilaç almama rağmen koşuştuşturmacadan dinlenemediğim için iyice zayıf düşmüşüm.bayram öncesi düşüp bayıldım.ve sabahıda acillik oldum.hala atlatamadım ama eskiye göre daha iyiyim.
bu arada bebeğine kavuşan annemiz var buna çok ama çok sevindim darısı diğer anne adaylarımıza.
cumartesi antalya taraflarında tatile çıkacağız.çocuklarımızla ilk tatilimiz olacak) inşaallah sonraki yıllarda devamı gelir..
kızlar daha fazla dayanamayacağım uyumaya gidiyorum.hepiniz allaha emanet olun.allah gönlünüze göre versin.öpüldünüz.bu arada unutmadan çocuklarım teyzelerinin ellerinden öpüyorlar...
çok teşekkür ederim. sizin yaşamışlığınızdan tecrübelerinizden faydalanmak isterim. korkuyorum,heyecanlanıyorum. bir mendili bile yok bebeğimin. yarın alışveriş yapacağım ama ne alacağım nerden başlayacağım((
ilk gelişmeyi şu :uyuyamıyorum sürekli aklım oğlumda. henüz yüzünü görmedim fakat bebek kokusu geliyor burnuma. çok değişik çok...
2 gün kaldı...
bana göre evlatlık edinmek hiç kolay bişey değil kendi evladından bakması çok daha zor düşünsene sen anne olabilirsin peki eşin ona tam bir baba olabilecekmi kendi evladın olsa babası bağırsa kızsa sesini çıkarmasın ama evlatlık olana bağırınca için sızlamazmı düşünmezmisin acaba gerçek çocuğu olsa öyle yaparmıydı die aklından geçer....
dini yönden düşünelim istersen bide
aldığın çocuk erkekse belli bi yaşa gelince onunla el temasın olmıycak aynı odada kalamıycan tesettürlümüsün bilmiorum eğerki öyleysen sacın açık yanında gezemeyecen.
baba için eğer kız çocuğu ise kesinlikle bi odada babasıyla kalamayacak yanında rahat bi şekilde giyinemeyecek daha neler neler...
bide şöyle düşünelim...!
kalktın bir evlatlık aldın Rabbim olmazları oldurandır sana bir evlat nasip etti imtihan dünyasındayız teraziyi eşit tutabilcekmisin sen tutun eşin tutabilecekmi
bence bu dediklerimi bi düşün herşeye hazır ol ve evlatlık edin..[/QUOTE
saçmalama evlat ediniyorsun adı üstünde evlat bukadar dini yönünü düşünüyorsan nekadar sevaba gireceğinide düşün birde namahrem deseydin bari ne saçma bir düşünce
yaaa.... siz sakın ola evlat edinmeyin bence...
Ellerine sağlık arkadaşım. Çocuğum olmuyor diye neden mahrum kalalım bu sevgiden bu duygudan bu biiir
ikincisi öksüzü yetimi sevindirmekle ilgili hadis i şerifler var dinimizde.
Öz babanın kızına tecavüz ettiği bir dünyada yaşıyoruz. Bir öksüzün hayatını kurtarmak mı günah?? SAÇIMIN TELİNİ GÖRDÜ DİYE!!
merhaba arkadaşlar bende evlat edindim. geçen mart ayında sıraya girmiştik 2 gün önce haber geldi 6 günlük bir bebek olduğu ve istersek alabileceğimizi söylediler. ne diyeceğimi bilemedim bu kadar çabuk beklemiyordum açıkçası çok sevindim. hastanede doğmuş ve bırakılmış şuan hastanede beni bekliyor. yazışmaların sonucu dün çıktı,Allah nasip ederse salı günü oğlumuza kavuşacağız. Çok garip ve çok güzel bir duygu. henüz göbeği bile düşmemiş sosyal hizmet uzmanı "göbeği bugün yarın düşer size verebiliriz saklamak istersiniz belki" dedi. şaşırdım ne diyeceğimi bilemedim. şimdi almaya gideceğim ne yapacağım yanımda ne götürmeliyim hiç bilmiyorum. şaşkınlığımdan,heyecanımdan. :))) mutluyuz hemde çok mutluyuz Allah isteyen herkese bu sevinci yaşatsın dilerim.
çok teşekkür ederim. hiç sıkıntın olmasın annelerimiz bizi mutlu gördükçe onlar daha mutlu oluyorlar. inan bana.hiç sıkılma ve ne gerekiyorsa onu yap onların çocukları var sizinde anne baba olma hakkınız var. hem sevmeseler ne olacak önemli olan sen ve eşinin duyguları diğerleri zamanla sever nasılsa komşu çocuğunu bile seven öpüp koklayan anneler babalar neden kendi çocuklarının yüreklerinde büyütükleri bebeği sevmesinler ki :))) Allah herkese doğurma dölleme yetisi verseydi bunca kimsesize kim sahip çıkacaktı :) Allahımın bir bildiği var bizi özel kılan bir hal var işte kıymetini bilmek lazım :)) Allahım sanada gönlündekini versin :))) inşallah.
çok vakit kaybetmeden başvurun derim,herşey gönlünüze göre olsun. çevreyide kafana takma seni seven yanında olur arkandan gelir sevmeyen zaten gelmesin gölge etmesin canım :) evlat sahibi olmak hepimizin hakkı bunu kim elimizden alabilir Allahtan başkabu sebeple kulaklarını tıka gönlünü aç o çocuğun sana katacaklarını düşün senin ona vereceklerini. biryerlede seni bekleyn bir çocuk var kaçırma onu :)
canım,ben kendi adıma söyleyeyim.eşim ve ben evlilik kararımızı biz aldık .iki kişilik bir aileydik..bu iki kişilik ailemizde iyi kötü günlerimizde hep ikimiz birbirimize destek çıktık.bebek tedavisi sırasında yaşanılanları bir ben bir eşim birde allah çok iyi biliyordu.diğer 3.şahıslar eşimin ailesi ve benim ailem vede çevremizdeki insanlar ne kadarda bizleri anladıklarını söyleselerde bizim kadar anlayamazlar neler yaşadığımızı.o nedenle ben ve eşim kesinlikle başkaları ne der ne düşünür konusuna hiç takmadık.bu bizim hayatımız bizi ilgilendirir dedik.allaha şükür ne benim ailem ne eşimin ailesi nede çevremizdeki eş ve dostlarımız en büyüğünden en küçüğüne kadar olumsuz bir davranışta bulunmadılar.çünkü;çocuklarımız bizim bizim evladımız onlar.onlar hakkında yanlış konuşanların bizim hayatımızda asla yeri olamaz.çocuklarımız çok şanslı çünkü; onları candan seven anneanneleri,babaanneleri teyzeleri ,dayıları ,halaları ,amcaları ,kuzenleri var.babaanneleri o yaşında sırf torunlarını görmek için bayram sabahı bir günlük yoldan gelip torunlarıyla bayramı geçirip.bayramın 2.günü geri döndü.ve biz hafta sonu yanına tatile gideceğiz diye şimdiden torunlarıma ne hazırlasam telaşına düşmüş durumda.
diyeceğim sen ve eşin hazırsanız başkalarını boş verin.ben inanıyorum ki siz evladınıza kavuşun inanın çevrenizdekiler sizden önce onlara sahipleneceklerdir.önemli olan sizin kararlılığınız.dediğim gibi eğer ters düşen olursada görüşmeyi kesersiniz.
ve şu dinimizi kullanıp evlat edinmeyi sakıncalı gören dini cahil insanlarıda sakın dikkate almayın.peygamberimiz bile evlat edinmiş.bu insanlar yetim ve öksüze sahiplenin diyen dinimizi kendilerince yorumlamasınlar.allah öyle bir sevgi veriyorki insanın içine ancak bunu bizim gibi yaşayanlar bilir.birde şunu yazmadan edemeyeceğim.evlat edindiğimiz çocuklarımızı biz kendi çocuğumuz olarak biliyoruz ve görüyoruz.çocuklarımızı yetiştirirken onlara davranışlarımızda biyolojik çocuğu olanlardan farklı davranmıyoruz ki.farklı davrandığınız an zaten yanlış yapmış olursunuz.
allahım bizleri çocuklarımıza kavuşturduğun için sana sonsuz minnetarız.bizi sevindirdiğin gibi inşaallah burada anne olmayı bekleyen yüreği sevgi dolu anne adaylarımızıda tez zamanda sevindirirsin.
son olarak eşim benim gibi düşünür benim gibi kabullenip severmi diyenler.buradaki yazdığım duyguların aynısını eşimde taşıyor.planları artık hep çocuklarına göre)
canım biz tedavimiz sürerken kuruma başvuruda bulunmuştuk.ki bizde hamile kalmama hiçbir neden bulunamamıştı.ve ben 3.tüp tedavisine başlamıştım tam tedavi için asıl iğnelere başlayacağım zaman çocuklarımız geldi.ve biz tedaviyi iptal edip erteleyelim dedik.aslında şuan hiiiiç düşünmüyoruz bile.rabbim herşeyin hayırlısını versin...
Hakkınızda hayırlısı olsun canım.Gönlünüze göre olsun herşey.
gözün aydın, çoluğunla çocuğunla mutlu bir ömür diliyorum size.. ne güzel oğluna kavuştun darısı diğer annelerimizin başına.. ilk andan itibaren foto, video, defter her şekilde kaydetmelisiniz bence bu anı. ki ilerde tekrar tekrar o heyecanı o mutluluğu yaşayın
Çok teşekkür ederim. İçimi rahatlattınız.. Eşim de karşı değil ama benim kadar kararlı değil,endişeleri var.. Bu konuda çalışmalarım devam ediyor :)) Zaten 4yıldır evliyiz, evlet edinmek için 5 yıllık evli olma şartı var diye biliyorum. Bu yıl terör bölgesindeyiz.. Bi batıya dönelim,uzun süre kaldığımız bir yerde çabalarım devam edecek :))
Düşüncesi bile heyecan verici..Bir yerlerde bizi bekleyen minicik bir yürek varsa onu Rabbim bana nasip etsin..
Ne güzel bir aile olmuşsunuzAllah nazarlardan korusun. Sağlıkla, huzurla büyütün çocuklarınızı :) Umarım bizimkilerde kabul eder,severler. Çok istiyorum..
Dini cahillere kulak asmam,her gün Kuran okurum yetimi koruyun,yetimi gözetin,doyurun der,evlat edinmenin ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Bizimkiler,kendi çocuğun gibi olmaz falan diyorlar... Hatta söylemeye dilim varmıyor eniştem başka evlat edinmek isteyenler için demiş "Milletin artığına mı bakacaklar" diye.. Ne kadar vicdandan, insanlıktan uzak!!!! Artık bunu da kafama takmıyorum, önemli olan anne-babaların kararı..Gölge etmesinler yeter :))
Kısmetse seneye batıya döneceğiz, bakalım başvuru yaparsak,o zaman çook daha fazla sorum olacak..
Allah nasip etsin,hayırlısıyla..
Canım ben bir liste yapmıştım sana yazayım.
Bebek karyolası,nevresim takımı,uyku tulumu,battaniye
Alt açma örtüsü,plastik küvet,bakım seti(fırça,makas vs.)
Havlu,bebek bakım çantası
Ana kucağı,oto koltuğu,bebek arabası
Biberon(2,3 tane),mama önlüğü,silikon kaşıklar,cam rende
Pişik kremi,bebe şampuanı,termometre,ateş ölçer
Günlük defteri
Ağız silme tülbentleri
Sterilazatör(istersen)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?