Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
TAZE ANNELERİMİZ
Oğultoprak 30.12.2010 Erkek Ankara Evet Terk(ikiz) O artık oğluna kavuştu
Umut59 7 ocak 2011 Kız-Erkek(O artık oğluna kavuştu.)27 Ocak 2012
Ecem14 25.03.2011 Kız İzmir Evet Terk-Rıza(O kızına kavuştu.)
Lee 26 (O da kızına ve oğluna kavuştu.)
Merer 05.10.2011 Kız-Erkek Ankara Evet Terk-Rıza(O da evladına kavuştu.)
Herdemk(24.08.2012)(O da oğluna kavuştu.)
Cindy 74(= da kızına kavuştu.)
Pırılım(kızına kavuştu ,taze anne oldu.)

ANNE ADAYLARIMIZ
1.Leylufer 15.02.2011 Kız-Erkek Eskişehir
2.Zeynep26 21.09.2011 Kız Aydın Evet Terk-Rıza
3.Shenay34 21.10.2011 Kız İstanbul Evet Terk-Rıza(ikiz-kardeş)
4.HeidiAnkara 21.11.2011 Kız-Erkek Ankara Evet Terk(ikiz)
5.Serap 05.12.2011 Erkek İstanbul
6.Sermuh 23.12.2011 Kız İstanbul Evet Terk-Rıza(ikiz)
7.Ayaz84 08.02.2012 Kız İstanbul Evet-Rıza(İkiz)
8.gcs_11 02.04.2012 Kız İstanbul Evet Terk-Rıza
9.5059 01.04.2012 İzmir
10.esma16 13.09.2012 Bursa
10.DamlaUmut 13.09.2012 İstanbul

Merhaba,
gcs11,esma 16 güzel dilekleriniz için teşekkür ediyoruz.Rabbim herbirimizi umduğumuzdan da hayırlı evlatla karşılaştırsın,iyi bir anne olmayı nasip etsin inşallah.

Ayrıca esma 16,Damlaumut başvurularınız hayırlı uğurlu olsun,tez günde hayırlısıyla evladınıza Rabbim kavuştursun inşallah.

amin canım inşallah

inşallah bizede kısa zamanda yavrmuza kavuşabilirz canım inşşallah.

demek ki size yazılmış o eleme de anlıkmış
güzel Deniz kızımızı öpüyoruz maşallah anneciği onu hastalıktan kurtardı sevgisiyle...
hem hasta sağlıklı ayrımı yapılmaz evlat evlattır ve işte annelik de budur seni tebrik ediyorum

senden onca işinin arasında güzel haberler almak o kadar değerli ki... Allahım o yavruları da sizi de korusun
oğlun için en hayırlısı buydu zaten yani dr da öyle uygun gördüğüne göre...
güzel kızımızı da mıncıkla bnm için
sevgiyle kalın siz de...

Cnm cevabın için çok teşekkür ederim. İnşallah bir yıldan fazla sürmez
inşallah cnm

Canım Pırılım...
inan ki yazını okurken ne kadar duygulandım bilemezsin, bir yandan gözlerim doluyor bir yandan yüzümde bir tebessüm...
Nushu ile siz ikiziydiniz bu topiğin, geçen yıl Ekim'de aynı zamanlarda aynı süreçlerden geçip başvurunuzu yapmış ve hayallerinizi bile bu topikte beraber kurmuştunuz
Nushucuğum 2 ay gibi bir sürede kavuştu Ada kuzumuza, seninkisi biraz bekletti annesi... ama Bal kızımızı Ada kadar çoooooooooooooooooooooooooooooookkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk seviyorum bu topikteki tüm anneler benim için çok değerli yanlış anlaşılmasın ama sizin her adımınızdan sayenizde haberdar olduk şahit olduk ve ne mutlu ki kavuştunuz
ben biliyordum Kurban gelmeden kavuşacağını kızına, hatta demiştim bir dahaki İzmir ziyaretimde kesin kızını da görürüm diye... Rabbim dua niyetine saydı demek, ne mutlu...
1 yıl önceki o rüya gibi hayallerin içinde buluyordum kendimi, hatta hatırlarsan sanki siz benm çok yakın iki arkadaşımdınız da ben de sizle bu süreci takip ediyorum sanki, demiştim
Allahım seni Bal kızından, Nushumu Ada'sından, Dermanı Miray'ından, DenizGeldiyi Denizinden, Ecemi bebişinden ve kavuşan tüm anneleri evlatlarından ayırmasın
hepinizi çok seviyorum, inşallah Kasım'da Bal kızımı görmek için sabırsızlanıyorum
onu benim için de öp kokla mıncıkla olur mu annesi?
bu arada kızımız kaç aylık?:44:

amiiiin inşallah Rabbim hepinize hepimize göstersin o günleri...

sermuh.....canlı selam....uzun zamandır girmiyorsun....keşke müjde versen.....

lili.... tatlı kız....teşekkürler

diplomalı........oyyy..en çok istediğim şey..inşallah Allahım innşallah....

dualar..dilekler karşılıklı....sevgiler.

Denizimizin güzel annesiiiiii
kızımıza ve sana canlı selamlarrrrr

tatlı kız! sana da canlı selam olsun

deniz uyuyor ve ben nette geziyorum.nasıl davranmalı ,davranmamalı konusunda....hehehhehe fena değilmişim.iyi buldum babayla kendimi

heyecanın öyle güzel ki sana gelecek bebek çok şanslı. nacizane önerim bebek için alışverişte acele etme. biz oğlumu Aydından almaya gittik. evimize 2,5 saatlik uzaklıkta mesafe. Aydın'a bir gün önce gittik henüz 10 günlük bebek olduğundan 2 takım yeni doğan kıyafeti aldık. yenidoğan bezi,mama ve biberon... sadece bunlar vardı. bir gece önceden gittiğimizden yıkadım giyisilerini,kaynattım biberonunu... hastanede hemen cicilerini giydirdik o kadar ufaktıkı yeni doğan kıyafeti bile büyük geldi :)) hemen mama yaptılar yolda acıkır diye ki acıktı :)) uzaktan bebek almak sorun değil dönüş yolu yakınlaşıyor zaten çarçabuk eve geliyorsun. bebeğim kucağımda alışveriş yaptık arabası,buseti,küveti,beşiği... derken bir dünya eşyası oldu :)) acele etme canım herşey öyle hızlı oluyor ki :))) dün tam bir aylıktı bugün 31 günlük bebek :)) kıyafetleri tam oluyor artık :)) yanında eşinden başkası bulunmasın o özel anı siz yaşayın. biz direkt hastaneden aldık oğlumuzu diğerleri gibi resim veya özgeçmiş okumadık görmedik. seçme hakkımız yoktu iyiki de yoktu seçemez hepsini almak isterdim :)) en kısa zamanda bu özel duyguyu seninde yaşamanı diliyorum,inan bunu çok istiyorum :))))

baş vuru sırasında her ilden olabilir dersen başka ilerdeki bebekler içinde arıyorlar canım. sen sadece izmir dediysen izmirdeki bebeklerden birisi nasip olacak sana :))) izmirli bir güzel :))

sermuh.....canlı selam....uzun zamandır girmiyorsun....keşke müjde versen.....

lili.... tatlı kız....teşekkürler

keşke müjde versem sabırsızlıkla son günlerimi bekliyorum .tüm hazırlıklar tamam.her an gelecek telefonu bekliyorum.evde detaylı köşe bucak temizlik devam ediyor.kızım gelince herşey hazır olsun diye.bu ay sonuna kadar gelir diye umut ediyorum.oda olmazsa bayrama kesin gelmiş olacak.evlilik yıldönümüze kesin kesin yılbaşına kesin kesin kesin gelmiş olacak.son günler tansiyonumun yüksek olduğunu hissediyorum.en zoru bu günlermiş demekten başka bir şey diyemiyorum..yeni gelen arkadaşlara hoşgeldiniz diyorum.Rabbim tez zamanda minik kuşlarımızı bize göndersin..

sevgiler ...

kızlar hepinize tşk.ederim güzel dilekleriniz için.
hepimiz sabırla aynı güzel yolun sonunu bekliyoruz.
tecrübeli anneler güzel tecrübelerinizi ve yardımlarınıza
tşk.ederim. ben başvurumu yeni yaptım ön başvuru aldılar. evrakları tamamlamamızı istediler
hepsini hazırladık. randevu almamız gerektiğini aramamızı söylediler. 2 gün önce aradık. başvurumuza
paraf atılması gerektiğini ve 2 gün sonra aramamızı söylediler. inş. evraklarımızda bir problem çıkmaz.
kızlar sormak istediğim üzerimize kayıtlı tapu vs. yok. evimiz kira . acaba bu konuda bir problem
çıkartırlar mı? bir sıkıntı olacak diye içim rahat değil. evrakları bir teslim edebilseydik. Neyse daha yolun
başındayız ve epey uzun bekleyeceğiz. bu arada İstanbulda sıralar nasıl ilerliyor. Listeniz çok güzel
benide eklemişsiniz tşk.ederim. Yanlız bebeğini alan arkadaşlar hangi ilden başvurdukları ve bebeklerine
kavuştukları tarihleride yazarlarsa bizde illere göre bir kıyas yapabiliriz. Kaç ay bekleyeceğiz konusunda..
İşyerinden yazıyorum çok sık aranıza katılamam ama burda yazılanları okuduktan sonra kararmız kesinleşti..
günlerce okudum yazdıklarınızı. Hepinize allahtan sabır diliyorum. tez zamanda yavrularımıza kavuşmamız dileğiyle.
Bu arada gazetede okudum trabzondan bir bebek te yuvaya verildi. Haberiniz olsun..

Sevgili Dostlarım,
Bugün sosyal hizmet danışmanımız yeni evi ziyarete geldi.İl dışına gidemeyişimiz hakkında da konuştuk.Çok şükür bütün sorunlar çözüldü.Evi çok beyendi,erkek bebekte ilk sırada olduğumuzu,her an haber gelebileceğini söyledi.Sıralar çok hızlı ilerliyormuş.Bir ailenin işlemleri bittikten sonra 1 yıl beklersiniz demişler,1 hafta sonra bebeği gelmiş.Diyarbakırdaki bebeği de bir aile evlat edinmiş.Kimse kimsenin kısmetine mani olamaz.İnşallah bundan sonraki telefonda yavruma koşarak gideceğiz.
Evin kira olması,tapu olmaması hiç önemli değil.Samimiyete,düzgün bir aile olunup olunmadığına,düzenli gelir olup olmadığına,yani çocuğa bakıp bakamayacağınıza bakıyorlar.
Sermuh,Allah hayırlısıyla bizleri de kavuşturacak evladımıza inşallah tez zamanda.
Herdemk,güzel niyetin için,paylaşımın için çok teşekkür ederim.Benim için çok değerli.İnan kalp kalbe karşı derler.Ben de senin için,tüm arkadaşlarım için herşeyin en güzelini ve en hayırlısını istiyorum.Hepiniz çok özel,seçilmişi insanlarsınız.Bakalım belki biz de bebeğimizi senin gibi hastaneden alırız.Sevgilerimle.

merhaba akadaşlar uzun zamandır okuyorum sizleri bzen ağlayıp bağzen guluyorum ama hepiniz cok tatlısınız cok özel ve değerlisiniz.sizden yardım istiyorum benim yüreklendirilmeye ihtiyacım var 5 yıllık evliyim eşim azospermi 2 tüp denenmemiz var olmadı çok zor gunler geçirdik ve şimdi bir eşikten adım atmak üzereyiz bizde çocuğunu karnında değil yüreğinde büyütenlerden olmak istiyoruz.1-2 aya başvurumuzu yapicaz ama size sormak istediklerim var

1)başvurular da istenilenler zormu
2)ben çalışıyorum devlet memuruyum bu sorun olurmu çalışıp evlet edinenler varmi kurum buna ne diyor nasıl bir yol izlediniz
3)aileleri aşırı tepki veren varmı benim ailem hiç sıcak bakmıyo annem sevemem diyo eşimin aileside çok sıcak değil bu durumla nasıl baş ettiniz
4)kurum kaçkere ev ziyaretine geliyo randevu alıyomu malum işten izin almak için
5)bebek verildikten sonra kurumla ilişkiler devam ediyomu
6)çevreniz nasıl karşıladı
ve son olarak bebeğinizi kucağınıza alınca neler hissettiniz? çok istiyoruz ama biokadarda tedirgin neolur cevaplarınızı bekliyorum. hepiiniz öpüldünüz

Merhaba tu-runcu;aramıza hogeldin.
Öncelikle vermiş olduğun karardan dolayı seni tebrik etmek istiyorum.Sormuş olduğun sorulara cevap vermeye çalışayım.
1)Başvurularda istenilenler zor değil.
2)Devlet memuru olarak çalışmak evlat edinmeye engel değil.Resmi olarak gelir belli olduğu için avantaj bile sayılabilir.
3)Benimde ailem karşı değildi ama sıcak bakmıyorlardı,bazı endişeleri vardı.Ancak rüya kızımızı gördükten sonra sevgisinden deliye döndüler.Eşimle bana iyi ki torunumuzu almışşsınız dediler.Eşimin ailesi de aynı şekilde.Sonuç itibariyle sevmeme gibi bir durum asla söz konusu değil.
4)Başvuru tarihinden itibaren 6 ay boyunca 6 kere gelip rapor tutmaları gerekiyor.Gelmeden önce haber veriyorlar.
5)Bizim bebeğimizi alalı henüz 20 gün oldu ancak bebeğimizi üzerimize alana kadar sanırım yılda 3-4 kez daha ziyarete gelecekler.Bebekle aramızdaki uyuma bakmak için.
6)Çevremiz çok güzel karşıladı,zaten kızımın gelmesine karar vermeden önce beni üzen,asla bizim yaşadığımız duyguları anlayamayacak olan kişilerden kendimi soyutlamıştım.O yüzden zaten çevremde beni anlayan ve bizim için sevinen insanlar var.Yalnız arada 1 kaç kişiyi gözden kaçırmışım yakında onlarıda gerekli yerlere havale edeceğim.
Geldik en önemli konuya ;kızımı kucağıma aldığım ilk o an hayatım boyunca unutamayacağım bir an.İşte o an var ya mucizenin ta kendisi.Allahıma bana bu duyguyu yaşattığı için binlerce kez şükrediyorum.38 yaşındayım.Ve ben ilk kez kendimi o kadar özel,bir o kadar güçlü,bir o kadar duygulu,bir o kadar mutlu,ve bir o kadar da ANNE hissettim.Yani hayatım boyunca bu kadar karmaşık duyguları ilk kez bir arada yaşadım.Ve mutluluktan hiç bu kadar uzun süre ağladığımıda hatırlamıyorum.Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Son olarak verdiğin karar çok doğru bir karar .
sevgiler.

Sevgili Turuncu,
Sindy o kadar güzel yanıtlamış ki daha bunun üstüne söylenecek söz yok aslında.
Başvurunu yaptıktan sonra her şey tıkır tıkır ilerliyor.Bizi bir kere ziyaret ettiler,bir kerede bizi çağırdılar.Ev değiştirdiğimiz için dün tekrar geldiler.Zaten dostane,samimi bir havada geçiyor.Daha önceki gelişleri hep benim izin tarihime göre ayarlamıştık.Bizim yalnızca sağlık raporu uzun sürdü o da bir gün.Başvurudan sonra ben de eşimde rahatladık,çocuk olmama psikolojisinden kurtulduk.Herkeste sıcak karşıladı.Bebeği aldıktan sonra da 3-4 kez geliyorlar.Çünkü çocuğu mahkemede üzerinize geçireceğiniz de danışmanınız çocuğu koruyan taraf oluyor.Ona soruyorlar.Bunlar iyi bakıyor mu diye.
Benim erkek kardeşim de 6 yıllık evli.6-7 kere tüp,3-4 kez aşılama denediler.Eşi incecik kızdı.Tedavilerde kullanılan ilaçlardan tanınmayacak halde.20-25 milyar masraf yapmışlardır.Tedavilerin borçlarını halen ödüyorlar.Manevi tarafı ise berbat.İkisi de müthiş bunalımda.Hayattan zevk almaz halde.Annem bizi örnek göstererek onlarla konuşmuş.Doğurmak önemli değil anne baba olmak önemli demiş.İnşallah bebeğimiz geldiğinde onların daha da çok bu durumu benimseyeceğine eminim.
Bence kararınız çok yerinde.Hayırlı uğurlu olsun.Diğerleri de yavaş yavaş bu fikre alışıp benimseyeceklerdir.Hele bebeğiniz gelince kimse kayıtsız kalamaz.Çevrede istemediğin yorumlar olursa cahilliklerine ver,yorum bile yapma.
Bence Allah bize harika bir annelik nasip ediyor.Bunun kıymetini bilelim.Ben de inşallah elimden geldiği kadar iyi bir anne olmaya çalışacağım.
Sevgilerimle.

günaydın arkadaşlar sitede gezerken ilk kez bu bölüme girdim ve sadece son sayfaya baktım okudum hatta gözlerim doldu ben 3 çocuk annesiyim en küçüğüm 10 aylık süpriz oldıu 3.düşünmüyorduk.ama kıyamadık ve doğdu oğlum...buraya yazma sebebim dünyanın en güzel olayıdır evlat edinmek nice anneler var doğan bebeklerini atıyorlar ama buda bir denge sanırım olmayanlarda evlat sahibi oluyor.ben gönüllü olarak yıllar önce çocuk esirgemede çalışmıştım ...durumlar çok vahimdi anlatmak istemiyorum ..o yüzden çocuk esirgemeden her bebek alındığında ben çok sevinirdim....bence dünyanın en güzel iyiliğini yapıyorsunuz hepinizi yürekten kutluyor ve öpüyorummm.sizleride tanımak isterim bıuradan yazışırız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…