Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?

turuncu harika bir karar vermişsin sakın korkma yanlız değilsin bir sürü yüreğinde evladını büyüten kavuşmuş kavuşmayı bekleyen aile var

1:Başvuruda istenenler hiç zor değil (tüp bebek tedavisinden çok çok basit bir iş)
2evlet memuru olman sorun olurmu hiç önemli olan belli bir gelire sahip olman
3:Hemen hemen herkezin ailesi aynı tepkiyi veriyo canım olağan doğal tepkiler kimse senin hissettiklerini hissedemez eşinle kararınızı verin gerisi kendiliğinden gelicektir sizi sevenler sizin kararlarınıza saygı duyacaktır duymazlarsada kendileri bilir
4:ev ziyareti vesaire işlemler ilden ile değişiyo(başvurunu yap eve gelsinler diye sabırsızlanıcaksın evine gelen en heycan verici misafirler uzmanlar :) emin ol )
5:Bebeğini aldıktan itibaren istanbulda 3 ayda bir kuruma bebişinle gidiyorsun rutin bi ziyaret 1 yıldan sonra mahkemeyi açıyor bebeğinizin nufusunu üzerinize alıyorsunuz
6:Çevrenin tepkisi birazda senin elinde herkeze ne kadar kararlı olduğunu hissettirmelisin sonrası zaten insanlar kötü bişey söylemeye çekinir
7: Ben bebeğime kavuşmadım 29 yaşındayım 6 ay oldu başvuru yapalı ama dünyanın en güzel bekleyişi hiçbir tarifi yok beklemek bu kadar güzelse kavuşmak nasıldır bilemem tek dileğimiz sağlıkla bebeğimize kavuşmakkk

güzel anneler ve anne adayları hepinize merhaba) oğluşumu okula bıraktık kızımla sonra rehberlik ve psikolojik yardım merkezinde psikologla randevum vardı.oğlumuzla sağlıklı iletişim kurmak oğlumuzu yaşadıklarından dolayı hayata daha iyi hazırlayabilmek için yardım alıyoruz.bugün benimle görüşme vardı.psikoloğun dediğine göre yaklaşımlarımız oldukça iyiymiş) eeee ufak tefek eksiklerimiz yanlışlarımız varmış ama oda her ebeveynde olan şeylermiş. pzt günüde oğlumuzla görüşme yapacak hatta okul bitişik binada olduğu için sınıfına gidip oradanda takip edebilirmiş..
bebek tedavilerim bu süreçte olumlu olumsuz yaşadığımız tüm süreçleri , hamile kalamamanın saplantı haline gelmesi bunu neredeyse çok sevdiğim eşimle ilişkimizi etkileyecek duruma gelmesi.sonra hayatta herşeyin olmayabileceğini bunu sorun yaparak yaşamımı zehir haline getirmenin yanlış olduğunu anladım.
hamile kaldım ve bebeklerimi düşükle kaybettim.tüp yaptırdık herşey çok iyi giderken pozitifi hiç görmedim.bebek olmaması için hiçbir sebep bulunmadı ama bizim hala bir çocuğumuz yoktu.ben çocuk sahibi olmak anne olmak istiyorum o halde olabilirim ve kuruma yazıldık.şuan hayatımızda iki tane kuzumuz var.kuzularımız sayesinde anneliği babalığı yaşıyoruz.
buradan tekrar tekrar söylüyorum.eğer çocuk sahibi olmak istiyorsanız doğurmanız şart değil.bizim durumumuz sizlere göre çok farklı burada başvuran çoğu arkadaşım bebek bekliyor.bizim 6 yaşında ve iki buçuğa yakın iki evladımız var.kızımız bebek sayılır ve birçok şeyin farkında değil oğlumuz herşeyin farkında olmasına rağmen ilk günden itibaren bizleri anne ve baba olarak biliyor ve bebekle yaşamadığınız birçok sorun yaşayabiliyoruz ama sevgiyle sabırla biz bunların bir çoğunu 2.5 ay gibi sürede aştık.zamanla dahada iyi olacak buna inanıyoruz.çünkü; ortada sevgi ve güven olayı var.
söylemek istediğim biz bunları yaşayacağımızı bile bile çocuklarımızı kabul ettik.ve sizler daha rahat olun.kararlı olun.çocuğunuzu veya çocuklarınızı sizler büyüteceksiniz.sizler anne baba olacaksınız.başkaları ne der sorusunu kendinize sormayın.onlar sizin çocuklarınız ve çocuklarınızıda sizleri nasıl kabul ediyorlarsa onlarıda benimsemek kabul etmek zorundalar.aksini düşünenlerlede işiniz olmasın.bizim çocuklarımız çok şanslılar bu konuda ailelerimiz tarafından çevremizdeki eş dostlarımız tarafından çok seviliyorlar.asla evlat edinilmiş gözle bakmıyorlar.zaten bakanların dışlayanların işi yanımızda olmaz.inanın çok yakınımda olsa ilişkimi keserim.çünkü;hayat bizim hayatımız saygı göstermek zorundalar.
inanın yavrunuz gelsin hayatınız o zaman anlam kazanıyor ve ailelerinizde sizden önce atılacaktır şuan söylediklerini dikkate almayın sizlerden çok seveceklerdir)

Son düzenleme:

canım inşaallah en kısa zamanda bebişin gelecektir.ve anneler gününü kuzucuğunla geçirirsin inşaallah)

canım hayırlı olsun) inşaallah kısa zamanda bebişin evinizi şenlendirir)

canım herşeyin yolunda olmasına sevindim.ne güzel erkek bebekte 1.sıradaymışsınız o halde bebek kokusu duymanız yakın her an buradan bize mutlu haberi vereceğine inanıyorum)

merhaba arkadaşlar bütün yazılanları neredeyse okudum.ben 10 yıllık evliyim ve sizin gibi büyüüüük bir heycanla bebegimi bekliyorum.10 mayısta bütün evraklarımızı tamamlayıp verdik,şuan eve gelmelerini bekliyarum.antalyada sıranasıl ilerliyor bilen varmı nekadar beklerim.

yüreği kocaman anne adayı aramıza hoş geldin)
diğer arkadaşlarım çok güzel yanıtlamışlar sorduklarını.okuduysan eğer bende birşeyler yazmıştım.inan bebeğiniz geldiğinde hayatınızın engüzel kararını verdiğinize o zaman daha çok inanacaksınız..baş vuruda istenilen belgeler hiçde zor değil.çalışıyor olman sorun değil.ailelerin tepkisine gelince önemli olan sizlerin kararlılığı.bu konudada hepimiz birşeyler yazmıştık.
biz böyle bir sorun yaşamadık.zaten dışlayanın yanımızda yeri olamaz.hayat sizin hayatınız.annelik babalık sizlerinde hakkı ve illa doğurmak şart değil....
kurum kaçkere ziyarete geliyor demişsin..bu sanırım ilden ile değişiyor.bize bir kez gelindi.çocklarımıza kavuştuktan sonrada 2.5 ay oldu hala gelen giden yok.biz aranılmıyoruz diye kızıyoruz nedenmi ? çocuklarımız açısından çocuklar ne durumda aile iyi davranıyormu davranmıyormu sormaları gerekmezmi? yada zamanı var diye düşünüyoruz bu süreçte ne zaman geliyorlar kaçkez gelecekler bizlerde bilmiyoruz.
çevremizdeki kişilere gelince bizim çocuklar bu konuda çok şanslı herkes tarafından çok seviliyorlar-)) çevreyide bu kadar kafana takma derim.aile olacak kişiler sizlersiniz.ters düşünenle ilişkinizi kesersiniz ..
veeeee sorunun en can alıcı kısmına gelelim çocuklarımızın haberi geldiğinde hayatınız değişiyor onlara kavuşup anne baba kelimesini işittiğinizde işte hayat bu dünyanın engüzel şeyine sahibim diyorsunuz) sevgiyle kal...

Son düzenleme:
hepiniz okdar mükemmelsinizki yüreği kocaman insanlarsınız ben evlat edinmeye sizleri okuyarak karar verdim cvp veren tüm arkadaşlara sonsuz teşekkur ederim ben hastanede çalışıyorum tayinimle ilgili bi sıkıntı var hallettiğim an başvurumuzu yapacağız Alah ın izniyle. sağlık raporunu nerden aldınız yani heyyet raporumu ve sağdece psikiyatriden mi alınıyo???? arkadaşlar biriki yerde okudum merak ediyorum bebeğn aldıktan sonra sütü gelip emzirebilen varmı? ben cok istiyorum allahhım inşallah kısmet eder.sizleri çok öpüyorum başvuru yapmadım ama benide aranıza alınnnnnnn :)))

Canım heyet raporu istiyorlar.Bizim danışmanımız emziren annelerin olduğunu söylüyor.Ben de çok isterim ama sütüm gelsin diye prolaktini yükseltecek bir ilaç içmek tehlikeli.Sen hemşiresin bu konuları daha iyi bilirsin.Kendiliğinden olsa keşke.

Başvurunuz hayırlı ve uğurlu olsun.Başvuru tarihini ve ilini söylersen seni de listemize ekleyelim.

Ben bu aralar bebeğim geldikten sonra bir süre izin alma işini düşünüyorum.Çalışan anneler ne yaptılar acaba?Rapor alınabiliyor mu?Devlet memurlarına 2 yıla kadar ücretsiz izin hakkı var ama şu anki uygulama ne?En azından 2 ay evde bebeğimle olmayı çok istiyorum.Bu çok önemli.Allah yardımcımız olsun.

TAZE ANNELERİMİZ
Oğultoprak 30.12.2010 Erkek Ankara Evet Terk(ikiz) O artık oğluna kavuştu
Umut59 7 ocak 2011 Kız-Erkek(O artık oğluna kavuştu.)27 Ocak 2012
Ecem14 25.03.2011 Kız İzmir Evet Terk-Rıza(O kızına kavuştu.)
Lee 26 (O da kızına ve oğluna kavuştu.)
Merer 05.10.2011 Kız-Erkek Ankara Evet Terk-Rıza(O da evladına kavuştu.)
Herdemk(24.08.2012)(O da oğluna kavuştu.)
Cindy 74(= da kızına kavuştu.)
Pırılım(kızına kavuştu ,taze anne oldu.)

ANNE ADAYLARIMIZ
1.Leylufer 15.02.2011 Kız-Erkek Eskişehir
2.Zeynep26 21.09.2011 Kız Aydın Evet Terk-Rıza
3.Shenay34 21.10.2011 Kız İstanbul Evet Terk-Rıza(ikiz-kardeş)
4.HeidiAnkara 21.11.2011 Kız-Erkek Ankara Evet Terk(ikiz)
5.Serap 05.12.2011 Erkek İstanbul
6.Sermuh 23.12.2011 Kız İstanbul Evet Terk-Rıza(ikiz)
7.Ayaz84 08.02.2012 Kız İstanbul Evet-Rıza(İkiz)
8.gcs_11 02.04.2012 Kız İstanbul Evet Terk-Rıza
9.5059 01.04.2012 İzmir
10.esma16 13.09.2012 Bursa
10.DamlaUmut 13.09.2012 İstanbul
11.Utku07 10.05.2012 Antalya

selamlarr.....hepimize hayırlı cumalar olsunn...Yeni anne adaylarına başvuraları hayırlı olsun...tez vakitte yavrularına kavuşsunlar inşallahh...taze annelerimizinde yavrularına miss kokulu öpücükler....

selam turuncu....önce seni tebrik ediyorum kararından dolayıiiidieğr başvuran annelerimizi de....ben de bir kız annesiyim....
başvuruda istenenler zor değil....

ben çalışmıyorum ama burada çalışan ve yavrusunu bekleyen anneler var.sorun olmadığını biliyorum.

bizde eşimin ailesi kabullenmdi.benimkiler bağırlarına bastı.benim,tam tersine kendi annemden şüphelerim varken yanılttı beni.doğursaydım bu kadar severdim -severdik.annem de öyle..eşimin ailesi ile aynı binada oturuyoruz.bakmazsan görmezsin.başım dik geziyorum.kimse kimseyi sevmek zorunda değil.gönül işi bu.

bize sadece bir kere geldiler eve.evi küçük buldular.biz de genişlettik....ben aşırı duygusal ve biraz da deli dolu olduğumdan belki biraz psikolojik baskı hissettim üzwerimde eve geldiklerinde...sabırla çözdüm.

bebek verildikten sonra 3 ayda bşr kurumu ziyarete gittik kızımızla.

çevreden çekinirken aksine koştular sardılar sevdiler...sevdiler...sevdiler.çokkkk sevdiler...doldu taştı evim kızım geldiğinde..halaa da bayılıyorlar kızım için...

kızımı ilk kucağıma aldığımda ki yuvada oldu bu kucaklama....tarif edilmez birşey...size o günkü duygularımı kopyalayacağım bulacağım...ancak öyle anlatabilirim.anlayabilirsiniz.ben sevememiştim bile ilk gördüğümde...okuyunca beni çok iyi anlayacağınızı zannediyorum.ve inanın...doğru yolda olduğunuza bir kez daha inanacaksınız.
herkese sevgiler...

turuncu....senin için kopyaladım.aslında kopyanın kopyası oluyor.he he...buradan bir anne yavrusuna kavuşmuş bir anne benim başka foruma yazdıklarımı buraya kopyalamıştı...zira o günler çok telaşlıydı.ve ben bir hayli heyecanlı...ne yaptığımı bilemez haldeydim....senin de tatlı telaşların olsun....hayırlısı ile...

herkese çok selam anneler....ane olmak başka bambaşka birşeymiş...Allahım ....çok beklemden gelsin yavrularınız inşallah.her mutlu olduğumda her ann eolmak isteyene ediyorum duamı.artık evimizden kahkahalar yükseliyor....siz de güleceksiniz Allahın izniyle...Allahım güldürsün....

daha ne çok yazmak iasterim.ama bu saatlerde nette kızım için araştırmalar yapıyorum...hoşçaklın.sevgiyle kalın..

Allah gölüne göre versin canım . erkek çocukta ilk sıradaysanız bugün yarın gelecek demektir :)) ben başvurduğumda bu ayrımı bilmiyordum biliyor musun :) yani kız sırası erkek sırası olduğunu :) iyi ki de bilmiyormuşum sıra bitmek bilmezdi :)

arkadaşlarım çok güzel cevaplamış sorularını. ben çevre faktörü hakkında birşey yazmak istiyorum benim annem ve kardeşlerim haricinde kimse evlat edindiğimi bilmiyor. babam bile... beni arayıp hatırımı soran akrabalarıma oğlumun olduğunu söylüyorum ne şekilde olduğunu sormuyorlar bende söylemiyorum. oğluma biz açıklama yapana kadar kimse birşey söylesin istemiyorum. çok yakın 1-2 arkadaşım dışında kimsede ne yaşadığımı bilmiyor. benim şansım 2 yıldır memleketimden uzakta yaşamam oldu dönüşümde bebeğim geldi çok geç kalmadan insanlar sorgulayamadan. eşimin yakın akrabaları biliyor onlar da doğum yapmışım gibi davrandırlar hani şu lohusalık varya resmen yaşattılar.beni hediyelere boğdular oğluma bir sürü hediye getirdiler şerbet bile yaptılar :)) 2. ayında bebek mevlüdü yapılacak, kurban kesilecek..daha bir sürü şey :))))yani hiç beklemediğim şeyler oldu,mutlu oldum. ben oğlumu kucağıma aldığımda 10 günlüktü sanki benim içimden çıkmıştı öyle hissettim. kucağıma aldım anneciğim dedim gözlerini açtı öyle bir baktıki ogün bugündür o bakışın esiriyim :))) çok seviyorum oğlumu burnum sızlıyor, ona birşey olacak diye korkuyorum. anneyim ben, tam 9 ay bekledim yolunu... kokusuna dünyayı feda edebilirim. öyle yani... çok seviliyor inan... çok seviyorum. hatta bu "çok", "az" kalıyor...

ben emziriyorum sütüm gelmedi ama incecik bir sıvı geldi o da süt mü bilmem :) annem hemşire,emzirmeye devam et dedi o sıvı sütün habercisi dedi. gelsin gelmesin onunla o hallerimiz öyle güzel ki :)) gözlerini gözlerime dikiyor "sen mutluysan ben emerim" der gibi :))) kokuma alıştı ağladığında-ki pek ağlamıyor, boynuma burnunu dayar dayamaz susuyor. göğsüme kafasını gömüp uyuyor :)) uyumadan önce emmek istiyor ağzıyla mememi arıyor öyle tatlı ki :)) yalancı meme oldum onun için :) olsun varsın,ikimizde mutluyuz :) Allahım inşallah sanada bu özel duyguyu yaşatır :)) Allah gönlüne göre versin. :)))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…