Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
merhaba kızlar
uzun zamandır girip bendeki değişiklikleri size yazmak istiyorum ama bi türlü elim ermedi.bildiğiniz gibi 13 eylülde başvurumuzu yaptık.gecen hafta ilk ev ziyaretimiz gercekleşti gayet olumlu geçti.bu hafta 2. ciye gelecekti uzmanımız bakalım bekliyoruz.
arkadaşlar ben uzun zamandır köyde çalışıyorum bu hafta merkeze tayinim çıktı :)çok mutluyum.bebişimi bekliyorum heyecanla.......

Pırılım nasıl güzel bir anne oldu bir bilseniz kızlar.Ada kuzusunun peşinde koşmaktan bal kızımı doya doya kucağıma bile alamadım şimdi ikide bir resimlerine bakıyorum kuzumun.Kızımız aynı babası,temiz kalpli arkadaşımın yüreğine göre verdi yine Rabbim,hep eşine benzeyen bir evladı olsun istermiş zaten.
Yolculuk boyunca şükrettim yüce Allah'ım bu günleri de gösterdi bize diye,fersah fersah uzak gelen hayallerimiz gerçek oldu diye,evlatlarımız kucaklarımızda diye,sağlıklıyız diye vs.vs.yaşlanıyorum kesin,aklıma geldikçe gözlerim doluyor,sulugöz bir şey oldum,anneannem gibiyim dilimde dualar,şükürler,gözümde yaş:)))
Misafirperverliğin için,Pırılım olduğun için,arkadaşım olduğun için,kızımın teyzesi olduğun için çok çok teşekkür ederim canım.
Allah evladınla sağlıklı,huzurlu,mutlu uzun ömürler versin sizlere inşallah.

Lilyciğim keşke hepbirlikte bir araya gelebilsek,bal kızımızı bir görsen küçük teyzesi bir lokma ama bir güzel,mis kokulu tam ballı lokma tatlısı.
Ada büyümüş ben farkında değilmişim.Kocaman,kuduruk ama tatlı bir cadıymış meğer benim kızım:)))

Sevgili betus hoşgeldin,yeni katılan tüm arkadaşlar hoşgeldiniz sefalar getirdiniz.
Hayatınızdaki belkide en doğru kararı verdiğiniz için sizleri tüm kalbimle kutluyorum.
Hayırlı uğurlu olsun başvurularınız,sular seller gibi ilerlesin işleriniz,inşallah benim gibi kısacık hamilelikler sonunda kavuşursunuz evlatlarınıza.
Biz mahkeme süreci devam eden bebek olabilir demiştik çünkü mahkeme süresi en az 6 ay sürüyor ve bu zaman içerisinde bebekler yuvada bekliyor.Çok gereksiz zaman kaybı diye düşünmüştük.İyi ki de böyle olmuş çünkü Ada'nın mahkemesi yaklaşık 3 ay önce sonuçlandı.Yani ben Ada'ya en iyi ihtimalle 3 ay önce kavuşacaktım.Tabii sizin için en doğrusunu en iyi siz bilirsiniz.
Sevgiler...
Sevgili lee,Allah evlatlarını size bağışlasın,sağlıklı,uzun ömürler nasip etsin Rabbim size,hep güzellikler yaşatsınlar yaşasınlar inşallah.
Sana hayranım belirtmeden edemeyeceğim,iki çocukla nasıl vakit buluyorsun anacığım,imreniyorum vallahi,beceriksizliğim daha bir vuruyor yüzüme arkadaşım senin yazdıklarını okudukça.Baksana bana ayda yılda bir yazabiliyorum iki satır,bir sürü şeyi kaçırıyorum burada,okusam bile geçmişe dönük,yazamayınca,paylaşamayınca eksik kalıyorum sanki.
Neyse çenem düştü.
O kadar iyi anlıyorum ki seni,benzer şeyler yaşadım yaşıyorum hala.Engelleyemiyorsun arkadaşım,kendini bilmez insanlar vardı etrafımızda hepte olacaklar malesef.Ben bir şekilde başa çıkarım,görüşmem gerekirse ağızlarının payını veririm ama Ada karşılaşsın,şahit olsun,maruz kalsın istemiyorum,seninde içini acıtan çocuklarının duyabileceği mesafede bunların konuşuluyor olmasıydı eminim.Şimdi bakış açım farklılaştı,biraz daha rahatım,tamamen umursamıyor değilim tabi hala kan beynime sıçrıyor ama çabuk geçiyor.Pırılım'la konuştuktan sonra böyle oldu,dediki;insanlar ne büyük acılar çekiyorlar,bizim böyle densizlikleri kafamıza takma lüksümüz yok,o kadar haklı ki...
Rabbim en güzel lütfuyla ödüllendirmiş bizleri,minik elleriyle kalbine,mis kokularıyla ruhuna dokunan iki tane mucizen var yanında leeciğim böyle münasebetsizlere üzülerek hakettiklerinden fazla değer verme,tatlı canını da sıkma.
Kuzularını çok çok öpüyorum,sevgiler...

Sevgili zamancığım sorularına cevap almışsındır ama bende yazmak istedim.
1.Genellikle çok uzak iller olmuyor çünkü örneğin Balıkesir'de aile bulunamamış bebek için İzmir,Manisa,Bursa,Çanakkale gibi yakın illerin sosyal hizmetleriyle iletişime geçiliyor ve muhtemelen yerleştirme yapılıyor.Çok düşük ihtimal Balıkesir'deki bebeğin Kastamonu,Konya,Mersin yada daha uzak illere gitmesi.
2.Biyolojik ebeveynlerden birinin kendi rızasıyla kuruma evlat edindirilmek üzere çocuğu bırakması aile rızası,herhangi bir yere bırakılmış biyolojik aileye ulaşılamamış kurum tarafından nüfus kaydı alınmış ve mahkeme kararıyla evlat edindirme işlemleri için kurum yetkili kılınmışsa da bu durum terk bebek statüsüne giriyor canım.Her iki durumdada çocuğun evlat edindirilebileceği ve bu konuda sorumluluk ve yetkinin sosyal hizmetlerde olacağına dair mahkeme kararı olması gerekiyor.Aile mahkemelerinde görülen 3-4 celse sonucunda karar çıkıyor.Fakat her celse arasında yoğunluktan dolayı 1-2 ay gibi süreler olabiliyor.Mahkeme sürecide bu şekerim.
3.Üç bebek görme şansın var evet,tabiki dediğin gibi üçünüde yanyana koyup seç beğen al demiyorlar.Sosyal hizmetler mümkün olduğunca çabuk bebekleri ailelerinin yanına yerleştirdiği için çok istisnai durumlar dışında seçilen kriterlere uygun birden fazla bebeğin olması pek mümkün değil.Bize uzmanımız üç bebek görme hakkınız var,gördüğünüz bebeği neden istemediğinize dair kabul edilebilir gerekçeler sunabilmeniz ve bunları dilekçe ile kuruma bildirmeniz gerekir demişti.
4.İstediğin ismi koyabilirsin ve bebeğin bir yıllık yasal bakım süresi tamamlanıp mahkeme kararıyla nüfusuna geçirdiğinde nüfus kağınında senin koyduğun isim yazılıyor.
5.Belli kriterle oluşturuyorsun uzmanın yardımıyla biz 0-1 yaş kız bebek demiştik mesela ama özellikle belli bir ay aralığı belirtilebiliyormu onu bilmiyorum canım.
6.Biz karı koca ilk gördüğümüz bebeği alacağız diye karar vermiştik,öylede oldu.Çok doğru gelmemişti bize seçim yapmak,ama bu bizim doğrumuzdu:))
7.Herkesi bilmem ama ben yaşamıştım bu tarz endişeler.Bence çok normal bunları hissetmen.Ama bil ki o kadar çok seveceksin ki,sevginin büyüklüğü seni bile şaşırtacak.Varlığını bile bilmediğin bu boyuttaki duyguları sana yaşattığı için Rabbine her an şükredeceksin.İçini rahat elini çabuk tut zamancığım hiç vakit kaybetme.İnan evladınla yaşadığın her an ömre bedel olacak.
Sevgiler...

Son düzenleme:
nushu....sermuh...canlı selam...

nushu....kuzunu öp yerime lütfen

sermuh.....yakın...çok yakında sen de öpeceksin....

herkese sevgiler

NUSHU
Sevgili betus hoşgeldin,yeni katılan tüm arkadaşlar hoşgeldiniz sefalar getirdiniz.
Hayatınızdaki belkide en doğru kararı verdiğiniz için sizleri tüm kalbimle kutluyorum.
Hayırlı uğurlu olsun başvurularınız,sular seller gibi ilerlesin işleriniz,inşallah benim gibi kısacık hamilelikler sonunda kavuşursunuz evlatlarınıza.
Biz mahkeme süreci devam eden bebek olabilir demiştik çünkü mahkeme süresi en az 6 ay sürüyor ve bu zaman içerisinde bebekler yuvada bekliyor.Çok gereksiz zaman kaybı diye düşünmüştük.İyi ki de böyle olmuş çünkü Ada'nın mahkemesi yaklaşık 3 ay önce sonuçlandı.Yani ben Ada'ya en iyi ihtimalle 3 ay önce kavuşacaktım.Tabii sizin için en doğrusunu en iyi siz bilirsiniz.
Sevgiler...

günaydın nushucum teşekkür ederim hayatımda verdiğim en doğru kararlardan biri olduğunu bende düşünüyorum sağlık raporlarıyla uğraşıyoruz bizde mahkeme süreci devam eden olsun farketmez diyorduk mahkeme süreci devam eden bebeklerin mahkeme sonucu ailesi isterse mahkemede uygun görürse geri alabilirler deyince korktuk öylese mahkeme süreci bitmiş olsun dedik ama kafamı sürekli karıştıran bir nokta var mahkeme süreci bitmiş dedik ya biz gelen bebeğimizin yeni doğan veya 3 aylık gibi küçük olma şansı varmı yoksa senin dediğin gibi 6 ay sürerse mahkeme en az 6 aylık mı gelir lütfen beni bu konuda aydınlatırsanız sevinirim evrakları tamamlayalım hemen 2. görüşmemiz var

Son düzenleme:

canım inşaallah allah gönlününüze göre verir.canım biz bebek tedavimiz sürereken baş vurumuzu yapmıştık.hatta bizde hamileliğe engel hiçbir neden bulunmamıştı.1 kez aşılama 1 kezde kendiliğimden tedavisiz hamile kaldım bebeklerimi ultrasounda gördüm ama kısmet değilmiş düşükle sonuçlandı.bize hala kesin biyolojik bebeğiniz olur denildi.ama ben ve eşim başvuruda bulunalım, olursa biyolojik çocuğumuzda olsun asla ikisindende vazgeçmeyiz dedik ve başvurumuzu yaptık.ben 2.tüpüde denedim olmadı.tam 3.cüye niyetlenirken kuzularım geldi.biz bir tane gelecek derken rabbim bize bir kız bir erkek evlat verdi.ve biz artık tedavi stresi içine girmeyi bile düşünmüyoruz.onlar o kadar tatlıki yaaaa bu anlatılacak bir his duygu değil.yaşamak lazım.inşaallah sen ve diğer arkadaşlarımda bu duyguyu yaşarsınız.diyeceğim beklemenize gerek yok başvurunuzu yapın.tedavinizide devam ettirin.bu arada zaman kaybı yaşamazsınız.hamile kalırsan isterseniz başvurunuzu iptal ettirebilirsiniz.bu sizin tercihiniz.o beklediğiniz çocuğunuza mutlaka bir yuva bulunacaktır.
herşey gönlünüzce olsun)

canım inşallah en kısa zamanda yavrucuğuna kavuşursun)

nushu ve pırılım ne güzel demek kuzularınızı bir araya getirdiniz) bende isterdim aranızda olmayı)
yeni gelen arkadaşlar bebişlerini bekleyen kocaman yürekli anneler biraz daha sabır inşaallah yakın zamanda çifte bayramlar yaşayacaksınız.veeeee rabbim bu ne kadar güzel bir hismiş.bu mis kokuyu evimizde hissettirdiğin için sana binlerce şükürler diyeceksiniz.ayyyy bizi göreceksiniz bizim oldukça sakin sessiz evimiz vardı hatta ablamlar ve yeğenlerim bize terapi merkezi gibisiniz derlerdi)
şimdi göreceksiniz tam bir italyan ailesi olduk oldukça gürültülü) allahım çocuklarımın sesini yuvamızdan eksik etmesin)
merak etmişsinizdir şu saygıdan yoksun cahil komşularımla aramda geçeni.o gece çok sinirlenmiştim gerçekten.evet bu tarz davranışlarla çok karşılaşacaktım.ben zaten bunları kulak arkası eden kendi doğrusundan şaşmayan bir kişiyim.bunlara takmamam gerekir.ama çocuğum hemen yanı başlarında oynuyor.aslında oğlumda çok şeyin farkında herşeyi çok iyi biliyor.beni sinir eden çocuğumun durumunu sohbet konusu yapıp kendilerince saçma sapan tahminler yürütmeleri.
eşimde bende olgun insanlarız bu tarz insanlara nasıl yaklaşımda bulunmamız gerektiğini bilen insanlarız.
ertesi gün oğlumu okuldan alırken alt komşulardan biri torununu alıyordu.oldukça sakin bir şekilde konuşabilirmiyiz dedim ve anında benden özürler dilemeye başladı.öyle bir konuştum ki bundan sonra böyle birşeye kalkışacaklarını tahmin bile etmiyorum.
anlayacağınız lafı gediğine oturtum , göreceksiniz kendi adına ve diğerleri adına sürekli özür dileyip durdu.
sizlerin dediği gibi bu tür insanların konuştuklarını dikkate alıp onlara değer veriyor imajı yaratmak istemem.
kendimizden çok çocuklarımızı bu tür insanlara karşı güçlü yetiştirmeliyiz diye düşünüyorum.
sağlıkla kalın.yüreği kocaman sevgili anneler)

Son düzenleme:
Kızlar bize haber geldi kısmetse yarın uçakla gidiyoruz..........
Bizim için dua edin.
Bir sorun çıkmazsa yarın anneyim sevincimi ve heyecanımı anlatamam

Bizim için dua edin.

canım senin adına çok sevindim hadi hayırlısı anne heidiankara ayyyy çok heyecanlı allahım bu günleri bizede göster uçakla demişsiniz uzak yerden gelicek ozaman lütfen en kısa zamanda duygularını bizimle paylaşırsan sevinirim kaç aylıkmış siz terk mi seçmiştiniz kız erkek hangisi bilgi verdilermi telefonda Allahım işlerinizi rast getirsin öpüyorum kibak

2 aylık erkek terk canım dua edin inşallah rabbim tamamına eriştirsin.
Dün de artık anne oluca m diye saçlarımı kestirmiştim.haberi aldığımdan beri ağlıyorum heyecan ve sevinçten.

Dün de artık anne oluca m diye saçlarımı kestirmiştim.haberi aldığımdan beri ağlıyorum heyecan ve sevinçten.

ayyyyy çok sevindim hadi Rabbim bütün işlerinizi hayırla çabucak ilerletsin hemen oğluşunu kucağına al hımm demekki terkte küçük bebek geliyor :) oleyyy

herkese çok selam

heidi ankara.....çokkk sevindim..hayırlısıyla al yavrunu...gelince hemen yaz.mutluluğunu ve heyecanını paylaşıyorum.

betüş.....sanırım yanlış anlaşıldı terk küçük bebek durumu....küçük bebek gelmesi evlat edinecek ailenin yaşı ile ilgili bir durum.40 yaş ve üstü 0-1 yaş bebek hakkı yok.terk ya da biyolojik ailesi bilininen seçeneği var.ama terkin de bir garantisi olmadığını söylediler kurumdan.ikisinin de aynı olduğunu yalnız terk bebekte faha fazla bekleme süresi olduğunu söylemişlerdi.sevgiler..

heidiankara canım inan haberini okuyunca çocuklarımdan bize gelen ilk habere o günlere gittim.o kadar duygulandım ki şuan ağlıyorum senin adına o kadar çok sevindimki anlatamam.rabbim hayırlı uğurlu yapsın birbirinizi.sağlıkla yavrunuza kavuşun.)) inan zaman senin için hiç geçmeyecektir.ve oğluşunu kucağına aldığında onun kokusunu hissettiğinde artık işte bu diyeceksin mutluluk bu olsa gerek
bizi habersiz bırakma.allah tüm işlerinizi rast getirsin.darısı diğer yavrucuklarını bekleyen güzel annelere)))

Duygularımı paylaşan tüm arkadaşlarıma canı gönülden teşekkür ediyorum.Dualarınızı eksik etmeyin.Vakit bulabildiğim en kısa sürede yazmaya çalışacağım.Sevgilerimle...

Duygularımı paylaşan tüm arkadaşlarıma canı gönülden teşekkür ediyorum.Dualarınızı eksik etmeyin.Vakit bulabildiğim en kısa sürede yazmaya çalışacağım.Sevgilerimle...

Senin adına çok ama çok sevindim işyerindeyim ve ağlayarak okuyorum yazdıklarını. Allahım inşallah hersey gönlünce olsun çok mutlu olun. Duygularını yazarsan çok seviniriz.

Bizim için dua edin.

Selamlarrr.......HeidiAnkara canım benim gözlerin aydın olsun.....Hayırlısıyla yakışıklını kucağına almayı kısmet etsin Rabbimmm...Darısı tüm bekleyenlerin başına....Hemen bir halay çekelimmmm

Son düzenleme:

Canim rabbim hayirla buyutmeyi nasip etsin.darisi basima henuz basvuru yapmadim ama:)

Canim rabbim hayirla buyutmeyi nasip etsin.darisi basima henuz basvuru yapmadim ama:)

Canim rabbim hayirla buyutmeyi nasip etsin.darisi basima henuz basvuru yapmadim ama:)Sen ne zaman yaptin basvuruyu.herhangi bir sehirden de cikabiliyor mu.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…