Evet arkadaşlar oğluşuma kavuştum o kadar tatlıki anlatamam teyzeleri,çok mutlu,heyecanlı ve uykusuzum.Hayatım boyunca verdiğim en doğru karar hepinizi seviyorum,takrar yazıcam.
Evet arkadaşlar oğluşuma kavuştum o kadar tatlıki anlatamam teyzeleri,çok mutlu,heyecanlı ve uykusuzum.Hayatım boyunca verdiğim en doğru karar hepinizi seviyorum,takrar yazıcam.
merhaba kızlar
uzun zamandır girip bendeki değişiklikleri size yazmak istiyorum ama bi türlü elim ermedi.bildiğiniz gibi 13 eylülde başvurumuzu yaptık.gecen hafta ilk ev ziyaretimiz gercekleşti gayet olumlu geçti.bu hafta 2. ciye gelecekti uzmanımız bakalım bekliyoruz.
arkadaşlar ben uzun zamandır köyde çalışıyorum bu hafta merkeze tayinim çıktı :)çok mutluyum.bebişimi bekliyorum heyecanla.......
2 aylık erkek terk canım dua edin inşallah rabbim tamamına eriştirsin.
Dün de artık anne oluca m diye saçlarımı kestirmiştim.haberi aldığımdan beri ağlıyorum heyecan ve sevinçten.
ah canım benim en kısa zamanda kucağına bebeğini alacağına inanıyorum. 10 gündür yurt dışında olduğumdan topike giripte neler olduğuna bakamamıştım. ne güzel şeyler olmuş. :) tayininde hayırlı olsun. bahsettiğin okul mu hani şu evine yakın olan? herşey yoluna giriyor görüyor musun :)) canım benim herşey gönlünce olsun.
canım arkadaşım inşallah bebişim tez zamanda geliversin istiyorum sanki uzun yıllardır sıradaymışım gibi geliyor.gecen hafta 2. görüşmeye de geldiler herşey iyiydi sonkez bayramdan sonra gelicekler ve dosyamız onaylanacak inşallah
çok şükür artık merkezdeyim canım.eve çok yakın olan okul değil ama bu okulda çok güzel benim evin mevkisi.çok şükür be canım bebişim daha gelmeden annesinin yolunu açmaya başladı.sen hayırdır yurt dışına niye gittin?
oğluşun iyidir iinşallah öpüyorum onun her yerini:))
Canım arkadaşlarım güzel temennileriniz için çok teşekkür ederim.Dünyanın en güzel duygusu.gerçekten yıllardır yaşadığım hasretlere değdi,iyiki beklemişim oğlumu.Hep başkalarının çocuklarını severdim.Şimdi kendi çocuğum oldu.Herkesler oğlumu çok sevdi.Şimdi bana boncuk boncuk bakan iki çift göz var artık. Rabbime binlerce kez şükürler.Allah sırada bekleyenleri de benim gibi sevindirsin.Annelik duygusunu tattırsın.Geceleri ağladığında zevkle kalkıyorum,uykusuz olmak bile zevk onun için.Yavrumun bir tek öksürüğü var,burnu tıkalı.Üşütmüşler onu.Bugün doktora gideceğiz ablaları.Tüm anneleri ve anne adaylarını sevgiyle kucaklıyorum.allah evladınıza giden yolu kolaylaştırsın inşallah,sağlıkla mutlu yıllar nasip etsin..
herkese sevgiler....
kanal 7 de anlatılanları izleyen varsa lütfen yazar mı?bilgilenelim....
beklemede olan annelre sabır diliyorum...zaman su gibi aksın ve sizler de tadın....ennn yakınnn zamanda....Amin.
herkese sevgiler....
kanal 7 de anlatılanları izleyen varsa lütfen yazar mı?bilgilenelim....
beklemede olan annelre sabır diliyorum...zaman su gibi aksın ve sizler de tadın....ennn yakınnn zamanda....Amin.
kızla rbu konuda sanatçı Sibel Alaş'ın da evlat edindiği kızı ile ilgili davada biyolojik aileye verilmesi kararı verilmişti o ara gazetede bile doğuran mı büyüten mi anketi yapılıyordu
bunları görmek, duymak insanı üzüyor sonuçta iki taraftan birinin eli boş kalıyor bu üzücü bir durum
yazdıkların okadar yardımcı oldu ki Allah razı olsunSevgili zamancığım sorularına cevap almışsındır ama bende yazmak istedim.
1.Genellikle çok uzak iller olmuyor çünkü örneğin Balıkesir'de aile bulunamamış bebek için İzmir,Manisa,Bursa,Çanakkale gibi yakın illerin sosyal hizmetleriyle iletişime geçiliyor ve muhtemelen yerleştirme yapılıyor.Çok düşük ihtimal Balıkesir'deki bebeğin Kastamonu,Konya,Mersin yada daha uzak illere gitmesi.
2.Biyolojik ebeveynlerden birinin kendi rızasıyla kuruma evlat edindirilmek üzere çocuğu bırakması aile rızası,herhangi bir yere bırakılmış biyolojik aileye ulaşılamamış kurum tarafından nüfus kaydı alınmış ve mahkeme kararıyla evlat edindirme işlemleri için kurum yetkili kılınmışsa da bu durum terk bebek statüsüne giriyor canım.Her iki durumdada çocuğun evlat edindirilebileceği ve bu konuda sorumluluk ve yetkinin sosyal hizmetlerde olacağına dair mahkeme kararı olması gerekiyor.Aile mahkemelerinde görülen 3-4 celse sonucunda karar çıkıyor.Fakat her celse arasında yoğunluktan dolayı 1-2 ay gibi süreler olabiliyor.Mahkeme sürecide bu şekerim.
3.Üç bebek görme şansın var evet,tabiki dediğin gibi üçünüde yanyana koyup seç beğen al demiyorlar.Sosyal hizmetler mümkün olduğunca çabuk bebekleri ailelerinin yanına yerleştirdiği için çok istisnai durumlar dışında seçilen kriterlere uygun birden fazla bebeğin olması pek mümkün değil.Bize uzmanımız üç bebek görme hakkınız var,gördüğünüz bebeği neden istemediğinize dair kabul edilebilir gerekçeler sunabilmeniz ve bunları dilekçe ile kuruma bildirmeniz gerekir demişti.
4.İstediğin ismi koyabilirsin ve bebeğin bir yıllık yasal bakım süresi tamamlanıp mahkeme kararıyla nüfusuna geçirdiğinde nüfus kağınında senin koyduğun isim yazılıyor.
5.Belli kriterle oluşturuyorsun uzmanın yardımıyla biz 0-1 yaş kız bebek demiştik mesela ama özellikle belli bir ay aralığı belirtilebiliyormu onu bilmiyorum canım.
6.Biz karı koca ilk gördüğümüz bebeği alacağız diye karar vermiştik,öylede oldu.Çok doğru gelmemişti bize seçim yapmak,ama bu bizim doğrumuzdu:))
7.Herkesi bilmem ama ben yaşamıştım bu tarz endişeler.Bence çok normal bunları hissetmen.Ama bil ki o kadar çok seveceksin ki,sevginin büyüklüğü seni bile şaşırtacak.Varlığını bile bilmediğin bu boyuttaki duyguları sana yaşattığı için Rabbine her an şükredeceksin.İçini rahat elini çabuk tut zamancığım hiç vakit kaybetme.İnan evladınla yaşadığın her an ömre bedel olacak.
Sevgiler...
dün kaan hocaya gittik sonuçta hoca şğne tedavisi verdi normalde 8-10 ay arası kullandırıyor bu iğneyi ama eşimde bazı risklerden dolayı en fazla 4 ay kullandırıcak yani yıl başına herşey belli olucak zatn planımızda bu yöndeydi yıl başında 5 yıllık evli olucaz eşlerden birinin 30 yaşında olması şartıda yılbaşından sontaya denk geliyot vardır bi hayrı diyip bekliyoruz şimdilik aslında müracat edip sıraya girmeyi düşündük ama oda eşimin işine takıldı eşim yeni şirket kurdu daha 1 ay oldu şu bordro işlerini falan yoluna koysa belki kabul etmezler diye mecbur bekliyoruz işte 4 ay gözümde büyüyor inşallah çabuk gecercanım inşaallah allah gönlününüze göre verir.canım biz bebek tedavimiz sürereken baş vurumuzu yapmıştık.hatta bizde hamileliğe engel hiçbir neden bulunmamıştı.1 kez aşılama 1 kezde kendiliğimden tedavisiz hamile kaldım bebeklerimi ultrasounda gördüm ama kısmet değilmiş düşükle sonuçlandı.bize hala kesin biyolojik bebeğiniz olur denildi.ama ben ve eşim başvuruda bulunalım, olursa biyolojik çocuğumuzda olsun asla ikisindende vazgeçmeyiz dedik ve başvurumuzu yaptık.ben 2.tüpüde denedim olmadı.tam 3.cüye niyetlenirken kuzularım geldi.biz bir tane gelecek derken rabbim bize bir kız bir erkek evlat verdi.ve biz artık tedavi stresi içine girmeyi bile düşünmüyoruz.onlar o kadar tatlıki yaaaa bu anlatılacak bir his duygu değil.yaşamak lazım.inşaallah sen ve diğer arkadaşlarımda bu duyguyu yaşarsınız.diyeceğim beklemenize gerek yok başvurunuzu yapın.tedavinizide devam ettirin.bu arada zaman kaybı yaşamazsınız.hamile kalırsan isterseniz başvurunuzu iptal ettirebilirsiniz.bu sizin tercihiniz.o beklediğiniz çocuğunuza mutlaka bir yuva bulunacaktır.
herşey gönlünüzce olsun)
2 aylık erkek terk canım dua edin inşallah rabbim tamamına eriştirsin.
Dün de artık anne oluca m diye saçlarımı kestirmiştim.haberi aldığımdan beri ağlıyorum heyecan ve sevinçten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?