herkese çok selam
heidi ankara.....çokkk sevindim..hayırlısıyla al yavrunu...gelince hemen yaz.mutluluğunu ve heyecanını paylaşıyorum.
betüş.....sanırım yanlış anlaşıldı terk küçük bebek durumu....küçük bebek gelmesi evlat edinecek ailenin yaşı ile ilgili bir durum.40 yaş ve üstü 0-1 yaş bebek hakkı yok.terk ya da biyolojik ailesi bilininen seçeneği var.ama terkin de bir garantisi olmadığını söylediler kurumdan.ikisinin de aynı olduğunu yalnız terk bebekte faha fazla bekleme süresi olduğunu söylemişlerdi.sevgiler..
biz mahkemesi bitmiş istedik bu terk oluyor anladığım kadarıyla yaşım 28 eşiminki 31 bilgiler için teşekkürler canım
Kızlar bize haber geldi kısmetse yarın uçakla gidiyoruz..........
Bizim için dua edin.
Bir sorun çıkmazsa yarın anneyim sevincimi ve heyecanımı anlatamam
canım terkte rızada farketmiyo her ikiside aynı hatta terkte bekleme süren çok uzun helede küçük bir şehirden başvurduysan senelerce beklerisn rızaya geçerseniz bekleme süreniz 1-2 yıl ortalama hatta 2 yıl sürmüyo çoğu arkadaşımız 10 ayda bile aldılar
canım terkte rızada farketmiyo her ikiside aynı hatta terkte bekleme süren çok uzun helede küçük bir şehirden başvurduysan senelerce beklerisn rızaya geçerseniz bekleme süreniz 1-2 yıl ortalama hatta 2 yıl sürmüyo çoğu arkadaşımız 10 ayda bile aldılar
ayaz...katılıyorum...
betüs....biraz daha bilgilendireyim.bildiğim kadarıyla...
terkte bekleme süresi fazla....hatta kız erkek seçiminde de kız için bekleme süresi daha fazla.erkekte daha çabuk kavuşuyorsun.biz kurum yetkilisine terk ile rıza konusunda konuşmuştuk.terkin bir garantisinin olmadığını rıza ile aynı olduğunu söyledi bize.rızada ilk 5 yıl içinde biyolojik aile vazgeçip dönebiliyor kuruma.mahkeme açması gerekiyor.fakat bu gibi durumda devlet bizim yanımzda.şimdiye kadar hiçbir bebek geri verilmemiş biyolojik aileye.terkte de aynı risk var.terk ,buluntu...çok üzülerek yazıyorum bu terimleri......bebeğini terk eden sonradan da çıkıp gelebiliyormuş.bu yüzden üzgünüm risklerimiz aynı...
biz ilk seçimimizde (daha doğrusu eşim farketmez emişti)farketmezi işaretlemiştik.fakat ben uzun yıllarca bir kızım olsun istemiştim.bir hafta sonra kuruma yeniden şahsen gidip bu seçeneği kıza çevirmiştim.bilgine....
herkese sevgiler....
heidine yaptı acaba?
benim de anneannem ve dedem, bundan 50 küsür sene evvel, annemi evlat edinmişler.
yanılmıyorsam, resmi yollarla değil....
dedemin bir arkadaşının eşi, doğumda vefat etmiş. o doğan bebeği, bakacak durumu yokmuş babasının. zaten geride kalan 4 erkek çocuk varmış. bir de kız bebekle uğraşacak durumu olamayacağı için.... uzun zamandır çocukları olmayan anneannem ve dedeme teklif etmiş. seve seve kabul etmişler.
yeni doğan olarak gelmiş annem, anneannemin kucağına.
bebek emme refleksi yapıyormuş, emmek istiyormuş sürekli. anneannem de, memesini veriyormuş. boş boş emiyormuş bebek.. ikinci gün, anneannemin sütü gelmiş. 8 ay emzirmiş annemi. hem de nurtopu gibi bir hale getirmiş o memeden gelen o süt annemi.
ve fakat, annemden sır gibi saklamışlar bu durumu. hiç söylememişler. çünkü, annemin nüfus kağıdında, kendi biyolojik babasının adı yazıyormuş. evlenene kadar öğrenmemiş anem bu durumu.
evlilik işlemleri sırasında öğrenmiş.
tabi çok büyük boşluk yaşamış kendi içinde. kimim ben sorgulamaları falan yaşamış kendi içinde.
gel zaman git zaman, babam... annemin biyolojik babasını ve kardeşlerini bulmuş. tanıştırmış. annemin kafasındaki sorularını çözümlemişler birlikte.
şimdi dayımlarla ve kuzenlerimle de görüşüyoruz.
anneannem, şu anda çok hasta. 2,5 senedir yatalak hasta. dedem, 12 sene evvel vefat etti. annem, öz evlat gibi baktı ikisine de.. bakıyor hala. evlat çünkü.
anneme, ev olmuşlar onlar. anneme yuva olmuşlar. anneme ana-baba olmuşlar... anneme aile olmuşlar.. sevgi vermişler, ilgi vermişler... hayat vermişler.... ne büyük bir olay bu....
allah razı olsun ikisinden de...
yok yok ben inanamıyorum sanırım sözleştniz siz:44: ağlama moduna soktunuz ya beniSelamlar tüm yüreği güzel en kıymetli,en değerli annelere... tesadüfen bu topiğe rastladım ve çok duygulandım yazılarınızı okuyunca... 30 yaşındayım ve çocuğum yok benim ama çocuğa sahip olmanın doğurmak değil emekle,özenle büyütmek olduğunu çok iyi biliyorum... 1999 depremini yaşadık malesef ve pekçok yakınımızı yitirdik ve aklımdaki en acı manzara herşeyini yitirmiş bebecikler çocuklardı... yakın zamanda yaşadığım bir olayı aktarmak istiyorum sizlere de... depremde ana babasını ve tüm ailesini yitirmiş bir bebecik biliyorum ve daha 5 aylıktı... izmirli bir aile evlat edindi onu aileyi de tanıyorum ki Allahım onlardan razı olsun... o minik delikanlı o güzel annenin şefkati özeniyle büyüdü ve o bebecik şimdi liseye başlayan bir delikanlı ve izmirin en iyi lisesini birincilikle kazandı... yeğenimle aynı sınıftaydı ve ortaokul mezuniyetine bizler de katıldık ama o çocuğun anneciği br başka mutluydu gururluydu... çocuklar oynarken terlemiş diye iki kez atletini değiştirdi oğlunun ve maaşının bir kısmını 13 yıldır biriktirmiş evladı yalnız kalmasın başlarına birşey gelirse diye... çocuğa da anlatmışlar durumu ve ölürüm annem uğruna deyip annesinin gözüne bakan bir evlat o... Ne mutlu ki böyle insanlar da var ki dünya ayakta kalıyor.... tüm bu çok deerli annelerimize sevgilerimi saygılarımı sunuyorum Allahım sizi evlatlarınızdan uzak kılmasın.......
Kızlar çok mutluyum en sonunda eşim ikna oldu,dün akşam konuştuk,hatta sizin yazdıklarınızı ve başka forumlarda evladına kavuşan arkadaşların yaşadıklarını okuttum,0-1 yaş kız bebek için başvurumuzu yapacağız.Biliyorum daha önümüzde geçmemiz gereken bir çok aşama var ama sanki herşey bitmiş sıra evladımı beklemeye kalmışcasına mutluyum.
Bugün kurumu arayıp randevu alacağım başvuru için,lütfen artık bizim içinde dua edin.
Zuhale bebişinin iyi olduğuna çok sevindim,Allah sağlıkla kucağınada almayı nasip etsin inşallah arkadaşım.
merhaba nushu
senin adına cok sevindim Allah inşallah sana hayırlısıyla evladını kucagına almayı nasip eder. Bir kadının anne olması için doğurması gerekmiyor annelik içgüdüsü kadında hep var burada yazılanlar da zaten bunu açık biçimde ortaya koyuyor. Erkeklerin o yuzden bizleri anlaması mumkun değil onlar sadece duz mantıkla bakıyorlar olaya. Rabbim hakknızda hayırlı olanı versin inşallah...
Amin lily amin,sağol arkadaşım.Evet erkekler anlamıyor bizleri anlamasını beklemek hata belkide,dediğin gibi bu içgüdü,Rabbim isteyen herkese hayırlı,sağlıklı,uzun ömürlü evlatlar nasip etsin çok bekletmeden.
Uzun zamandır ilk defa yüreğimde tonlarca ağırlık yok iki gündür,daha başvurmadık bile onaylanıp onaylanmayacağımız bile belli değil ama hayal kurmaya izin veriyorum kendime artık.Sağol lilyciğim Allah razı olsun senden,gönlümden geçen kız ama kısmet tabi,Allah seninde gönlünün muradını versin arkadaşım tez vakitte inşallahhhh:)))
Dünyanın engüzel kapli annelerine merhaba))) ben ve eşimde sizler gibi kuzusunu bekleyenlerdeniz.biz başvuralı 2,5 yıl oldu. kız ve erkekde 1.sıradayız.bu süreç içinde 2 kez haber geldi.kabul ettiğimize dair dilekçemizi gönderdik ama maalesef henüz kuzumuza kavuşamadık.çünkü; bize gelecek evladımız 5-6 yaşlarında.ve çevre illerdende haber geldiği için başvuru sırasına göre kim öncelikliyse ona veriliyormuş.inşaallah bizde en kısa zamanda hayırlısıyla kuzumuza kavuşacağız. bu arada tedavimizide sürdürüyoruz.yüce rabbim iki taraftanda hayırlısıyla bizleri sevindirir.kendi biyolojik çocuğumuz olsa dahi asla gelecek olan evledımızdan vaz geçmeyeceğiz. bu arada başkalarının olumsuz ve cahilce söylediklerini boş verin.allah herkese böyle sevgi ve merhamet dolu kalbi kimseye nasip etmez.biyolojik evladımız olmayabilir ama biz kendi kanımızdan canımızdan bir parçamız olarak görüyoruz.çünkü onlar bizim evladımız.sağlıcakla kalın...
kızlar arada girip geçmişten alıntılar yapmayı planlıyorum hem evladına kavuşan anneler neler yaşamış yeni başvuranlar görsün hem de şimdi evlatlarıyla huzur içinde olan anneler bir de kendileri neler yaşamış kendileri de görsün istiyorum zira yaşananlar aynı da olsa başkası deyince aaa ben bunları mı yaşadım gibi garipsenebiliyor
bir nostaljiye hazır olun
içten selamını aldım inşallah, teşekkür ederimlili......tatlı kız....boşuna demiyorum sana .....
canlı olmaz okuyorsundur şimdi ama gönülden bir selam olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?