Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?

Düşününce nekadar da Alalh katında güzel birşey bu.. Çok zor ama biokadarda güzel bir şey bu . Allah hepinizden razı olsun o çocuklar adına. Yaşasın suyarlı annelerimiz:13:

kızımı bekliyorum..artık bu gün yarın gelir diye derken bir baktım excel bile beni listeden çıkarmrış

Canım hic listeden cikarmak olurmu yanlışlıkla silinmis kusur bakma. Düzelteyim derken .....ekledim simdi tez zamanda kavusursun bebisine insallah.

günaydın eli yüreğinde anneler

günaydın en taze anne adayları

günaydın benim gibi vakit bulamayan sadece okumaya çalışan anneler

en büyük günaydın olsun

umut olsun bugünün adı.....en yakın anda umudunuz gerçek olsun....sevgiler

lee kızına çok geçmiş olsun canım. oğluşunun da üniversite mezuniyetlerini görün inşallah eşinle kolkola gidin o gururu yaşayın. hatırlıyorum da üniversiteyi kazandığım zamanlarda... okulumun adı uzun ve karışıktı. ben daha tam öğrenemeden babanem soran herkese gururla tam adını söyleyebiliyordu. benim kızım şurayı kazandı diye... ne büyük bir gururdur onun için.45 yaşından sonra 1 aylık bebek geliyor. Başında hali hazırda 3 adam hizmet bekler. zaman şimdiki gibi değil ki herşey elde yıkanıyor paklanıyor.hazır bezler ıslak mendiller mamalar nerdeeee... o bezlerim bembeyaz kar gibi serilirmiş bahçeye. hatta bigün beni doğuran kadın gelmiş te ohooo bizde olsa nerde görcek böyle temizliği bakımı demiş babaneme. mamam (süt ve pirinç unu) her öğün tazecik pişirilirmiş. benim uyku düzenim şaşmasın diye kapı dışarı çıkmamış senelerce kadıncağız. şimdi evini barkını bıraktı geldi oğluma bakıyor. ne emek ne zahmet.... diyeceğim o ki annelik özveri... bitmeyen bir aşk bir boyun borcu...

selam size sevgili tüm deneyimli ve taze anneler ve tabii ki bebişine kavuşmaya az kalmış anne adaylarııııııııııııııı
hepinize Hayırlı Cumalar
Rbbim bu güzel günün hürmetine dualarınızı kabul etsin canlarım
hepinize sevgiler...
bebişi yanında olanlar lily teyzesi için de öpün onları olur mu?

Sevgili arkadaşlar,gerçekten hiç vaktim olmuyor diyen arkadaşlara katılıyorum.Bir iş yapmak için uyumasını bekliyorsunuz,bir ağlama sesinde tüm işinizi bırakıyorsunuz.Sterilazatör denilen aletin ne kadar önemli olduğunu anladım.Her akşam biberonları sterilize ediyorum,termosa kaynatılıp biraz ılıtılmış su hazırlayıp baş ucuma koyuyorum.Gece her ağladığında başucumda duran termostaki su ve biberonla mamasını hazırlıyorum.Uykulu olduğu için mama yemesi yarım satten fazla sürebiliyor.Gaz çıkarma da 15 dakika falan.Bu aralar çok afedersiniz en sevdiğim şey bebeğimin gaz çıkararak rahatlaması vs.Uyuması da hayli zaman alıyor.Bir haftada zayıfladım.Gelen giden,hayırlı olsun diyen.Bugün de canım oğlum için mevlüt yaptık,çok duygulandım,yıllardır beklediğim andı.Oğluma o kadar çok hediye geldiki sağolsunlar.Anneanneler,babaanneler sevinçten havalarda.Herkes oğlumu sevmek için sırada.Günlerce uyumama,yorgunluğuma ve tüm anlattıklarıma rağmen dünyanın en güzel duygusu.Tereddüt edenler bir an önce karar versin,hiç bir fark olmuyor.Allah gönlünüze göre veriyor.Oğlumun kulakları ve burnu kurumda üşüttüğü için kızarık ve tıkalı.Doktor antibiyotik verdi.Anne olmak,onun iyiliğini kendi iyiliğinden çok istemek ve kendini feda edebilmekmiş anladım.Başka herşey önemini kaybediyor.Belki inanmazsınız ağlarken an-ne diye bir ses çıkarıyor.SAbahları gülücükler.Gözleri devamlı beni takip ediyor.Yavrum annesi olduğumu biliyor.İnanın çok şahane bir duygu.Karşılıklı anne,çocuk bağı,sevgisi Allah tarafından karşılıklı veriliyor.Rabbimin bana nasip ettiği en güzel şeylerden biri evladım.İyiki de bu yolla vermiş,çok özel ve annelik duygusunun doruklarda yaşandığı bir durum.

Günaydın Arkadaşlar evraklarımızı teslim ettik herşey yolunda çok şükür bu arada evraklarımızı teslim ettiğimiz gün ev ziyaretimizde gerçekleşti bir ev ziyaretimiz daha var 5 görüşmenin 3 ünü biz gidicez 2 sinide evde gerçekleştiricez demişti uzmanımız görüşmemiş olumlu geçti herşeyiniz şimdilik olumlu dediler lalalalalalalalalalallala :))))))) damlaumut beni listeden çıkartmışsın neyse boşver evlatlarına kavuşan anneler kuzucuklarınızla sevgi dolu günler geçirmenizi diliyor benim gibi sırada bekleyen arkadaşlarımada zaman çabuk aksın diyorum öptüm hepinizi...

Son düzenleme:
TAZE ANNELERİMİZ

Başvuru tarihi Tercih il Tercih Bebişine kavuştuğu tarih

Oğultoprak 30.12.2010 Erkek Ankara Terk
Umut59 7 ocak 2011 Kız-Erkek 27.Oca.12
Ecem14 25.03.2011 Kız İzmir Terk-Rıza (O kızına kavuştu.)
Lee 26 (O da kızına ve oğluna kavuştu.)
Merer 05.10.2011 Kız-Erkek Ankara Terk-Rıza (O da evladına kavuştu.)
Herdemk 24.08.2012)(O da oğluna kavuştu.)
Cindy 74 (= da kızına kavuştu.)
Pırılım kızına kavuştu ,taze anne oldu.)
HeidiAnkara 21.11.2011 Kız-Erkek(ikiz) Ankara Terk 02.10.2012

Anne Adaylarımız :13:

Leylufer 15.02.2011 Kız-Erkek Eskişehir
Zeynep26 21.09.2011 Kız Aydın Terk-Rıza 21.10.2011 Kız (ikiz-kardeş) İstanbul Terk-rıza
Serap 05.12.2011 Erkek İstanbul
Sermuh 23.12.2011. Kız. Îstanbul Terk-Rıza
Ayaz84 08.02.2012 Kız (ikiz) İstanbul Rıza
5059 01.04.2012 İzmir
gcs_ 02.04.2012 Kız İstanbul Terk-Rıza
Utku07 10.05.2012 Antalya
esma16 13.09.2012 Busa
DamlaUmut 13.09.2012 Kız-Erkek İstanbul Terk-Rıza[/QUOTE]
Betus 25.09.2012 Kız-Erkek(ikiz)

Son düzenleme:

ahh canım benim ne güzel dedin "Anne olmak,onun iyiliğini kendi iyiliğinden çok istemek ve kendini feda edebilmekmiş anladım" gerçekten insan evladını ikinci bir kendisi olarak görüyor, herşeyin en güzeli onun olsun, en iyi en mutlu o olsun.. beklediğine değdi tabiki çocuğunun bir bakışı içini ısıtoyr değil mi darısı diğer annelerimizin başına..

vatanına anasına babasına hayırlı bir evlat olsun inş. centilmen olsun bi de galatasaraylı olsun inş. amin

çok geçmiş olsun lee cim.. inşallah tez zamanda iyi olur meleğin.. bu kadar işin , çocuğun arasında bize zaman ayırıyorsun sen çok tatlısın ya canım benim.. çocuklarının sevimli halleri.. sakın kkopma bizden tamam mı heyecanla bekliyoruz seni

TAZE ANNELERİMİZ

Oğultoprak 30.12.2010 Erkek Ankara Terk 23.05.2012
Umut59 7 ocak 2011 Kız-Erkek 27.Oca.12
Ecem14 25.03.2011 Kız İzmir Terk-Rıza 15.06.2012 (O kızına kavuştu.)
Lee 26 29.06.2012(O da kızına ve oğluna kavuştu.)
Merer 05.10.2011 Kız-Erkek Ankara Terk-Rıza 20.07.2012(O da evladına kavuştu.)
Herdemk .....03.2011 24.08.2012(O da oğluna kavuştu.)
Cindy 74 31.08.2012 (O da kızına kavuştu.)
Pırılım 27.09.2011 03.09.2012 kızına kavuştu ,taze anne oldu.)
HeidiAnkara 21.11.2011 Kız-Erkek(ikiz) Ankara Terk 02.10.2012

Anne Adaylarımız :13:

Leylufer 15.02.2011 Kız-Erkek Eskişehir
Zeynep26 21.09.2011 Kız Aydın Terk-Rıza
Shenay 21.10.2011 Kız (ikiz-kardeş) İstanbul Terk-rıza
Serap 05.12.2011 Erkek İstanbul
Sermuh 23.12.2011. Kız. Îstanbul Terk-Rıza
Ayaz84 08.02.2012 Kız (ikiz) İstanbul Rıza
5059 01.04.2012 İzmir
gcs_ 02.04.2012 Kız İstanbul Terk-Rıza
Utku07 10.05.2012 Antalya
esma16 13.09.2012 Busa
DamlaUmut 13.09.2012 Kız-Erkek İstanbul Terk-Rıza
Betus 25.09.2012 Kız-Erkek(ikiz)

Son düzenleme:
Merhabalar,
Öncelikle bebeklerine kavuşmuş anneleri kutluyorum, Allah sağlıklı uzun ömürlü mutlu bir yaşam nasip etsin inşallah. Sırada olanlara da sabırlar diliyorum inşallah en kısa zamanda siz de kavuşursunuz yavrularınıza.

Benim doğurganlıkla ilgili bir sorunum yok fakat aileden gelen genetik riskim olduğu için çocuk doğurmak (benim genlerimi taşısın) istemiyorum. Genetik hastalıkların doğum öncesi tespiti için birçok yol var ama hiçbiri %100 güvenirlikte değil (konuyla ilgili birçok doktorla görüştüm çok düşündüm vs...). Bir çocuğumun olmasını çok istiyorum ama doğurmak istemiyorum. Bu konuda hiçbir kafa karışıklığım yok yani doğurmuş olmak ya da olmamanın hiçbir farkı yok. Hatta yukarıdaki durumdan dolayı doğurmuş olmamayı tercih ediyorum. Sevginin ve gerçek aile olmanın emek vererek olabileceğini düşünüyorum. Eşim de benimle aynı görüşte.

Yardım istediğim konu ise sosyal hizmetlerin çocuğu olabilecekken evlat edinmek isteyenlere yaklaşımı nasıl? Mevzuatta çocuğu olanlar da evlat edinebilir demesine rağmen acaba çocuk doğurabilecek birine evlat vermeyi ne derece uygun görüyorlar emin olamıyorum. Sizin bu konuda bir fikriniz var mı? Bu arada Ankarada yaşıyorum ve 35 yaşındayım. Özellikle Ankaradan başvuran arkadaşlardan fikir almak istiyorum. Bir de bizim 11 yaşında arka ayakları felç olmuş bir köpeğimiz (büyük ırk köpeklerin yaşam süresi genellikle 12-13 yıl) var. Müstakil evde oturduğumuzdan bahçede özel kapalı bir alanda yaşıyor. Bu konuya bakış açıları nasıl olur bir fikriniz var mı? Bir de köpekten dolayı koşulları uygun bulmayıp geri çevirirlerse köpeğimiz vefat ettikten sonra tekrar başvuru yapma şansımız olur mu?

Yardımlarınızı bekliyorum lütfen yardım edin. Çok teşekkürler...

Canım hakkınızda hayırlısı olsun. öyle yada böyle hepimiz aynı yoldayız . evlat edine için sebeplerimiz farklı ama burda buluşturdu bizleri.
Ben yeni müracat ettim sayılır daha tecrübeli arkadaşlar var. seni burda görünce yazmak istedim. Müracat esnasında bize çocuğunuz var mı?
yada oluyor mu olmuyor mu diye sorular sormadılar. Hatta ben bir ara sosyal hizmetliye bekleme sürecinde bir çocuğumuz olursa kardeş
olurlar beraber büyürler demiştim. Ama için rahat olsun sorgulama yok. Sadece formu doldururken sanırım çocuğunuz varmı yokmu diye
soruyorlar. ama neden niçin soruları olmuyor. Köpek konusuna gelince zaten müracat ettikten yaklşık 2 sene geçiyor yada 1,5 diyelim
bebişine kavuşacaksın. Bu arada ne olur ne olmaz bilemezsin. Bunu dert etme kendine. Allah hayırlı evlat nasip etsin hepimize.
Umarım yardımce olabilmişimdir. Bence Ankara da şanslı bir il arkdaşların çoğu ordan bebeklerine de kavuşan çok oldu. Listeyi incelersen.

merhaba) evlat edinme ile ilgili bazı sorular sormuşsunuz size yardımcı olabilirim..ilkönce gerçekten doğurmak önemli değil inanın sevgileri okadar büyük ki anlatamam...
evlat edinecek ailenin çocuğunun olması evlat edinmeye engel değil.sadece çocuğunuz büyükse onunda onayı gerekiyor diye bize söylenilmişti.sonradan çocuğunuzun olması veya süreç içerisinde çocuğunuzun olması evlat edinmenize engel olmuyor.tercih size kalıyor.siz istemezseniz vaz geçebiliyorsunuz.yoksa çocuğunuz sizinle.evde evcil hayvan beslemenizde engel değil.herşey gönlünüzce olsun sağlıkla kalın....

verdiğiniz bilgiler için çok çok teşekkür ederim. içimi o kadar rahatlattınız ki anlatamam. sizin de burdaki yüce gönüllü anne ve anne adaylarının da herşey gönlünce olsun. pazartesi günü için kurumdan randevu aldık. çok heyecanlıyım. hayırlısı bakalım. ilk sayfadan ilk sayfadan itibaren bu topiği okumaya başladım. herkesin duygularını, deneyimlerini paylaşması bu işe yeni başlayacaklar için o kadar güzel ki. ben de kendimle ilgili gelişmeleri sizlerle paylaşmak isterim. hepinizi öpüyorum.

leecim geçmişi okuyodum da sima diye bir arkadaş

"evlat edinme konusunda tabiki başvuru yapabiliyorsunuz ama kurum çocuğu olan ailelere bebek vermeye pek sıcak bakmıyor çocuğu olmayan aileler ön planda oluyor" demiş.

gerçi bizim çocuğumuz yok, hemile kalabiliyorum ama düşük oluyor, hatta düşüklerden sonra genetik durumum araştırıldı sorun olduğu anlaşıldı falan. son gebeliğimde kan sulandırıcı falan da kullanmıştım yine olmadı. ama sonuçta %100 artık çocuk doğurmam imkansız diye bir durumum yok (hani bazı arkadaşların yumurta rezervleri bitmiş oluyo ya da eşinde hiç sperm bulunamıyo vs.. gibi bir durum yok). ama ben düşüklerden dolayı yıprandım, doktor doktor dolaşıp tedavilerle uğraşmak istemiyorum ve genetik olarak da riskim olduğu için doğurmak istemiyorum. işte simanın yazdığı kafamı karıştırdı gerçi o çocuğu olanlar için demiş ama olabilecek olanlar için de böyle mi düşünürler acaba diye endişe ettim biraz. bunun yanında hemtedavi görüp hem de başvuru yapan arkadaşları da okudum sonuçta tedavi görüyorsa olma şansı var demektir ve başvuruda bulukduklarına göre kurum bunu sorun etmemiş demektir değil mi? biraz endişeliyim doğrusu bir terslik olacak da vermicekler diye sanırım çoğunuz böyle duygular yaşamışsınızdır başvurmadan önce, belirsiz durumlar insanı korkutuyo. neyse hayırlısı bakalım pazartesi ilk görüşmemizi yapıcaz inşallah, ondan sonra belki biraz daha rahatlarım. sevgiler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…