3 yaşından küçük bebeği evlat edinen menurun ücretsiz izin alma hakkı var.canım sen öğretmen değilmiydin nasıl bu kadar çok izin alabildin? bende bebişim geldiğinde en azından ilk zamanlarında yanında olmak istiyorum da o yüzden soruyorum.
3 yaşından küçük bebeği evlat edinen menurun ücretsiz izin alma hakkı var.
Canım merhaba bende her anne gibi korkuyorum elbet ileride diyorum gün gelecek merak edip ailesini armak isteyecek bu onun en doğal hakkı,belki bunu evlenip kızsa hamile olduğunda,erkekse baba olduğunda o duyguyu tadınca biyolojik ailelerini arayıp bulmak isteyecekler.Bu da Mustafa Karataşın dediği gibi onların en doğal hakkları olacak,bize ölüm gibi gelesede o süreçte onlara engel olursak vebali olcak tam tersi yardımcı olmalıyız.Ama bu demek değil ki ailelerini bulunca bizden kopacak ayaz arkadaşımın dediği gibi ortada emek var.Mustafa Karataş da ne diyor verilen emek hakkının geçmesi insanı anne baba yapar.Biyolojik ailelerini bulduktan sonra onlara anne demek zorunda da değillermiş.En önemlisi Allah hep kadir kıymet bilen vefalı hayırlı bebekler versin,karşımıza çıkarsın hep öyle dua edelim.Öz evlattada olmuyormu evleniyor ve bir bakıyorsun kızın yada oğlanın ailesini sizden daha çok benimsemiz,sizi unutup onlara yamanmış,sanki evlanince onu eşinin ailesi doğurmuş büyütmüş gibi oluyor.Böyle yapan da çookk öz çocuk var.Herşeyin hayırlısı.
Benim etrafımda hep güzel örnekler var.Annemin hacı arkadaşının 2 kızı evlatlık ve biliyorlar.Artı gerçek ailelerinide biliyorlar.Hatta ailenin biri o kadar zenginmiş ki o yüzden kızları ileride miraslarından faydalansın diye verdikleri ailenin üzerinde değil nüfus öz ailenin üzerinde.Ve verilen kadın bunu bildiği halde kendisine bakan annesine sen ölürsen ben yaşayamam diye telefon açar ağlarmış(Kadın İstanbul da evli ve çalışıyor)o gerçek zengin ailesiyle çok samimi olmazmış.İyi örneklerde var.Yeter ki evlatlarımız bunun bilincinde olsun..Amin
Evet haklısın canım
evet bende internette duymuştum memur bayanlara ücretsiz 2 yada 3 ay izin veriliyor yanlız özel şirkette çalışanlara böyle bir izin yok artık patronun vicdanına keyfine kalmış bir olay
günaydın güzel yürekli anneler. Sizlere sorularım olucak bana yardımcı olursanız çok çok sevinirim.
Liste yaptığınızı gördüm Terk-Rıza yazıyor yanlarında. Terk-Rıza ne anlama geliyor?
Bebeğimizin nüfus kağıdını 1 sene sonra çıkartabiliyormuşuz peki o 1 sene içinde nüfus cüzdanı olmadan napıyoruz?
İl dışı seçeneğini seçtiğimizde başka illerde bebiş olursa ve sıramız gelirse o şehre gidip bebeği mi alıyoruz?
Şimdiden teşekkür ederim :)
Sanırım değil.Yine de bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.İyi akşamlar kızlar bayanlarda her bir çocuk için 2 yıl erken emeklilik hakkı kazanıyor bu yasa bizler için de geçerlimi bilgisi olan varmı?
Tüm yazdıklarını okudum.Sen çok iyi bir annesin.Kızın senden asla ayrılmaz.Bize uzmanımız sadece merak ediyor,soruyorlar dedi o kadar o da merak.Nilin Melikesi adlı kitabı okudum tatilde Sibel Eraslan'ın.Kuran'da adı geçen ilk evlat edinen,cennetle müjdelenen kadın Hz Asiye'nin hayatını anlatıyor.Ben kendime çok yakın buldum.Orada bir söz var beni çok etkiledi.Doğuran değil ama yaşatan kadın.İşte herşeyin özeti.slm kızlar nasılsınız bakalım biz bugünlerde biraz mızmızız benim kızım bir tane abla ve abi istiyormuş herkesin ablası ve abisi var benim neden yok diye tutturuyor elimizden geldiğince bu konu hakkında açıklama yapıyoruz ama ısrarcı bu konuda bakalım ne zamana kadar sürecek bu ısrarı :)
bide çocuklarımızın ailelerini aramaları konusunda biz pedagoglada konuşmuştuk pedagog kızım büyüdüğü zaman böyle bir isteği olursa nasıl karşılarız diye sordu bize biz eşimle bu konu hakkında daha öncede konuşmuştuk eğer kızım bir gün doğuran kadını aramak isterse sonuna kadar destek oluruz diye düşünüyoruz çünkü aklına bişey koyduysa eminim yapacaktır eğer karşı çıkarsak yalan söyler ve araştırmaya devam eder yalan yanlış yollardan araştırma yapmasını istemediğimiz için destek veririz gidilmesi gereken yerlere beraber gideriz tabiki çok üzülürüm diye düşünürüm ama başına iş açmasınıda istemem ama içimde bizi terkeder diye hiç bir düşünce olmadı çünkü sonuçta emek veren benim büyüten benim yani tamam belki kadın doğurdu ama ikiside birbirini hiç tanımıyor birbirleri hakkında bişey bilmiyorlar ne kaDAR sıcaklık olurki birbirlerine karşı ne kadar rahat olabilirlerki olaki bulsa bile
pedagogada bunu anlattık terkedileceğimizi hiç düşünmüyoruz öyle bir korku yok içimizde pedagogomuzda doğru olanın bu olduğunu söylemişti karşı çıkarsanız dahada hırslanır dedi bize en kötü ihtimal bizi terkedip o aileyi bulupda tercih ederse en azından allah rızası için bir insan yetiştirdim baktım büyüttüm derim içim kan ağlar ama tercihlerinede engel koyamam heralde diye düşünüyorum tabiki gönlümden geçen hiç böyle bir isteği olmaz inşallah diye hep dua ediyorum rabbim yardımcımız olsun evlatlarımızla sınamasın bizi inşallah........
Günaydın arkadaşım,
Terk doğuran kişi tarafından sokağa ya da herhangi bir yere bırakılıp bırakan bu kişiler hakkında hiç bir bilginin olmadığı durum.
Rızalıda ise doğuran kişi bizzat kuruma gidip herhangi bir nedenle bebeğe bakmak istemediğini söyleyerek kuruma bırakıyor.Bu durumda da bırakan kişilere evlat edinen aile bilgileri verilmiyor,gizli tutuluyor.
Bebek terk ise uydurma anne baba adı ve çocuğa o anda koyulan uydurma isimle nüfus cüzdanı çıkıyor.İşlemleri bu kimlikle yapılıyor.Bir sene sonra sen istediğin isimle soyadını da vererek üzerine geçiiriyorsun.Sadece doğum yeri aynı kalıyor.
İl dışı gelme olasılığı genellikle daha yüksek.Haber veriliyor.Ertesi gün bebeği almaya il dışına eşinle gidiyorsun,alıp geliyorsun.Biz öyle yaptık.
Hakkınızda hayırlısı olsun.
Sevgiler.
Merhaba
Aslında sürekli sorulan soruları ve cevapları 1. sayfada kim yayınlamak ister ise konuyu ona devredeyim... Konu sahibi 3 senedir ortalıkta yok : ) ve konunuz çok fazla takip ediliyor biraz toparlayalım mı ?
Günaydın herkese,dün aradılar; biz kız için başvurmuştuk.Oğlan bebek versek,beklemezsiniz çok,herkes kız istiyor.Kız da bekleme daha fazla olabilir dediler.Bizim oğlumuz olduğu için kız dedik.Kız olsun istedik.İsminide koyduk hazır:))tamam dediler.Bu gün sıramızın belli olması ile ilgili haber alabilirmişiz inşallah Allah'ım..
Ratoş cuğum sen bu nüfus kağıdı ve diğer sorularını başvuru yaptıktan sonra sizle ilgilenen uzmanınıza sorun,daha net cevaplar alırsınız.Burada biz de yardımcı oluruz tabi ama hem öyle birebir konuşmada daha tatmin olursunuz.
Oğlumun okuluyla uğraşıyorum 15 gündür.Çocuklar şefkatli olduğu kadar çok gaddar olabiliyorlar.Oğlumla sebebli sebebsiz alaylar edip hırpalıyorlarmış.Dün artık canıma tak etti.eşim müdürle görüştü,ben de öğretmenimizle neden böyle,ne yapabiliriz diye.
Aldığımız evlatların durumunu ben kızım için söylüyorum.Okula başladığında Allah o günleri gösterdiğinde arkadaşlarına söylemeyeceğim.Çünkü bu çocukların şakaları ve alayları çok acımasız
kızımın kalbini kırar ya da aklına olmadık düşünceler sokabilirler.Dün okulda bundan daha emin oldum.Ailelerden de kaynaklanan var,ailenin elinde olmayan atık anne babanın baş edemediği çocuklarda var.Çocuğumu cuma günü psikiyatriye götüreceğim.Bu yüzden ben düzeltmeye çalışsam da ,karşıda ki çocuklar hırçın tek taraflı çözülmez bu işler.Ya da 15 tatilden sonra okul değiştireceğiz.Bakalım psikiyatrımız ne diyecek.Okul değiştirmeyi de istemiyorum.Ama sınıfımızda 10 tane erkek var Öğretmenimizin dediğine göre hepsi birbirinden beter diyor.Öğretmenimiz ağlayacak artık ben baş edemiyorum diyor.Ailelere söylüyor ilgi yok.Küfür ediyorlarmış.Offffff ya neyse benim oğlum da yok ama artık onlarla dura dura nereye kadar.Bakalım psikiyatrımızla konuşacağız eşimle, ne diyecek.
Günaydın herkese,dün aradılar; biz kız için başvurmuştuk.Oğlan bebek versek,beklemezsiniz çok,herkes kız istiyor.Kız da bekleme daha fazla olabilir dediler.Bizim oğlumuz olduğu için kız dedik.Kız olsun istedik.İsminide koyduk hazır:))tamam dediler.Bu gün sıramızın belli olması ile ilgili haber alabilirmişiz inşallah Allah'ım..
Ratoş cuğum sen bu nüfus kağıdı ve diğer sorularını başvuru yaptıktan sonra sizle ilgilenen uzmanınıza sorun,daha net cevaplar alırsınız.Burada biz de yardımcı oluruz tabi ama hem öyle birebir konuşmada daha tatmin olursunuz.
Oğlumun okuluyla uğraşıyorum 15 gündür.Çocuklar şefkatli olduğu kadar çok gaddar olabiliyorlar.Oğlumla sebebli sebebsiz alaylar edip hırpalıyorlarmış.Dün artık canıma tak etti.eşim müdürle görüştü,ben de öğretmenimizle neden böyle,ne yapabiliriz diye.
Aldığımız evlatların durumunu ben kızım için söylüyorum.Okula başladığında Allah o günleri gösterdiğinde arkadaşlarına söylemeyeceğim.Çünkü bu çocukların şakaları ve alayları çok acımasız
kızımın kalbini kırar ya da aklına olmadık düşünceler sokabilirler.Dün okulda bundan daha emin oldum.Ailelerden de kaynaklanan var,ailenin elinde olmayan atık anne babanın baş edemediği çocuklarda var.Çocuğumu cuma günü psikiyatriye götüreceğim.Bu yüzden ben düzeltmeye çalışsam da ,karşıda ki çocuklar hırçın tek taraflı çözülmez bu işler.Ya da 15 tatilden sonra okul değiştireceğiz.Bakalım psikiyatrımız ne diyecek.Okul değiştirmeyi de istemiyorum.Ama sınıfımızda 10 tane erkek var Öğretmenimizin dediğine göre hepsi birbirinden beter diyor.Öğretmenimiz ağlayacak artık ben baş edemiyorum diyor.Ailelere söylüyor ilgi yok.Küfür ediyorlarmış.Offffff ya neyse benim oğlum da yok ama artık onlarla dura dura nereye kadar.Bakalım psikiyatrımızla konuşacağız eşimle, ne diyecek.
destina sana bireşey sorucam canım bir oğlun varmış biyolojikmi neden okulda sorun yaşıyor tam anlayamadım....
Evet biyolojik canım.Yazımda da tam ayrıntılı yazamadım ama;nasıl diyeyim bunlar daha ilkokul 2. sınıftalar ve sınıfımızda şiddet içerikli oynamayı seven bir çok fırlama erkek çocuk var.Bizim biraz çok konuşkan ;çok konuşsa ya da bunlara itip kakışmalrına katılsa hemen dayak yiyormuş.Ben geçen 2 hafta önce oğlumu sürekli karın ağrısı yüzünden dr. götürdüm.Bir şey çıkmadı .Oğluma da diyorum bu kas ağrısı gibi nasıl oynuyorsunuz okulda diye soruyorum,cevap yok.Meğerse arkadaşlarında ve bir kaç veli şahit olmuş duydum.Çok hırpalıyorlarmış.Bir keresinde biri kolundan tutmuş diğeri karnına diziyle tekme atmış,yere düşmüş halı sahada maç yaparken gene aynı oğlan sınıftan gelip yerde onu karnından tekmelemiş,düşmesini fırsat bilip.Ve bu ve bunun yandaşı çocuğun her gün babası şikayetten okulda imiş canım.Bir de bunlar hep asker çocukları.Burası doğu ya biz de tam 3.ordu lojmanlarının yanında oturuyoruz ve bu okulun öğrencilerinin yarısı bu lojmanın asker çocukları okul zaten lojmanın dibinde arsında bir telle ayrılın yani askeriye için yapılmış gibi.Ve bu asker çocukları bizi mahvetti.
Benim kızdığım nokta biz Antalya da okuldayken,tenefüste koridorda her alanda bir nöbetçi öğretmen ve 5.sınıflardan 1. sınıf katında nöbetci çocuk koyarlardı.Bunlar çocuklara göz kulak olurdu.Burada okulda ne bahçede ne koridorda bir görevli kimse yok dün girdim sınıfa koyayım oğlumu diye bir bağrış ağlama geliyor oğlumun sınıfından ben sınıfa direk ne oldu diye panikle girdim.Gene aynı çocuklardan biri yazık oğlanın kalbinin olduğu yeri sıranın sivri tarafına vurmuş.Çocuk yerde kalbim diye ağlıyor uğunuyor.Yani uzun ve ayrıntılı durumlar.
Canım inan birde sınıfın karşı ileri tarafı Müdr.Yard.cısı odası yanı hademe odası.Öğretmene dedim yani onlar duyup gelmiyor mu?Bana verdiği cevap onların görevi değil ki bu olaylar.Peki dedim hademe ..Hademenin görevi temizlik dedi..Ya dedim insanlık adına gelir bakar hocam yapmayın bu ağlama sesine görev mi olur.Biz Antalya da kıyaslama yapıyor sanmayın ama Hademe çocuklarla ilgilenir görürdüm ben.Ne diyeceksin dedi öğretmen bir şey diyemiyorsunuz dedi.Bende yani salla başını al maaşını hesabımı dedim.Aynen öyleler dedi.Balık baştan kokar ya Müdür disiplinli olacak..Ben bir de öğretmene de dedim bunu,öğretmenlerin elinden bazı yetkileri alırlarsa ise hocam bu çocuklar ne Müdür ne Öğretmen sayar.Öğretmenin dayak yetkisini almaycaklardı.Ben dayak derken hastanelik anlamında demiyorum.Bir tokat,bir bağırma.Bizim zamanımızda valla biz dayak da yedik ama,tenefüste bile kudurmaya aklımız çıkardı.Yoksa ensemizde direk sert bakışlı bir öğretmen enseye bir şaplak ama hala öğretmen gördük mü düğme ilikleriz değil mi? Şimdi haberlerde öğretmen oğluma tokat attı.Öğretmende bana dedi ki benim bu gençlikten ümidim olamaz ben size söylüyeyim bana bile kızıyorlar.EEee hocam verin derslerini ..Öğretmenimiz yapamıyorum bir yere kadar diyor.Ne olacak sonumuz bilmiyorum.İş ailelere düşüyor.Bir burası doğu biz doğu görevindeyiz.İnanın çok fark var.Allah tan bu senemiz son.çok üzüldüm oğlun için başka okula vermen daha iyi olur belki bu kadar sorumsuzluk olmazki bu okulun müdürü müd.yardımcısı rehber öğrt. yokmu bu ne saçmalık evlatlar kolaymı yetişiyor geçmiş olsun canım
Amin canım.İnan bende kendi biyolojik oğlum bu sorunları yaşarken üzgün gelince eve çok düşündüm.Kim bilir kızımı nasıl üzerler diye.Ve oğlumlada konuştum sakın kardeşinin durumunu söyleme anneciğim görüyorsun değilmi? Çocuklar çok acımasız olabiliyorlar,onuda üzmesinler dedim.Anne söylemem dedi.Evet öğretmenlere söylememek gerekiyor.destina sana katılıyorum çocuklar çok acımasız oluyorlar benim oturduğum yerde kızımın özel durumunu kimse bilmiyor mahkemeden sonra evimizi sattık başka bir yerden aldık ve taşındık çünkü insanlar çok acımasız hele çocuklar kimseye güvenemezdim o yüzden hemen taşınma kararı aldık seneye benbim kızım anaokuluna başlayacak öğretmenine söylemem gerekirmi bu konuyu bilmiyorum pedagoga soracam tabiki hani çok gerekli değilse açıkçası söylemeyi düşünmüyorum veliler arasında yayılırsa ve çocuğumu üzecek bir takım şeyler yaşanırsa heralde o okulu başlarına yılkarım neden çocuklar bu kadar acımasız anlayamıyorum neden aileler çocukları8nı doğru yetiştirmiyorlar bir sürü şey zaten aileden gelir rabbim yardımcımız olsun okul zamanı beni çok korkutuyor inşallah sıkıntısız bir süreç yaşarız...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?