Simacığım ben orada okuduğumu paylaştım sizinle ama yazımın devamını dikkatlice okursan da orada nettekindan çok kendimizin bir uzmandan yardım almamızın daha uygun olacağını ve benim o durumda zaten oğlumun psikiyatrisine gideceğimi eğer o zaman bulunduğum şehirden tayinimiz çıkarsa ki,yazın çıkacak Allah'ın izni ile o zaman da gittiğim yerde uygun bir psikiyatri ile danışmanlık hizmeti alacağım.Tabi ki nette ki her yazıya güven olmaz ama benim baktığım siteler genelde belli ve güvenilir sitelere bakıyorum.Sapiha Paktuna Keskin duydun mu bilmiyorum onun sitesine üyeyim,konferanslarınada gittim,bir fiil oğlum hiperaktif olduğu için 2 yıldır çocuk psikiyatrisiyle içiçeyiz.Ben çocuğumuz olmuyordu kısmını yazdığımı okudum ve paylaştım.Yapı olarak çok inceleyen ve evham bir anne olduğumdan ben burda yazdığım cümlenin her kelimesini sorarım psikiyatrimedestina canım netteki yönlendirmeleri çok dikkate almamanı öneririm yani daha doğrusu bizim çocuğumuz olmuyordu kısmına hemen bütün pedagoglar karşılar çok ilerki yaşlarda zaten bunu kendileri anlayacaklar özellikle 3-4 yaş civarlarında doğum olayına değinmemek gerekiyor ben kızım 3 yaşına bastığındada pedagoga gitmiştim 4 yaşına bastı tekrar gitme kararı aldım kesinlikle psikolojisini bozmadan bu işin içinden çıkmaya çalışıyorum terkedildiğini ve doğum konusunu kesinlikle ilk zamanlarda anlatmamak gerekiyor tabiki yinede siz bilirsiniz ben tecrübelerimi aktarmaya çalışıyorum becerebildiğim kadarıyla ...
3 de 1 olarak geçiyor canım.Mustafa Karataş'ın videosu var .Geçmiş sayfalara bakarsan 3-4 sayfa geride olabilir.Orada linke tıkla izle videosunda da bu konuya yer vermişselamlar bayanlar
sizlere bir şey sormak istiyorum
evlat edinmede miras hakkını falan duydunuz mu
kanunen sormuyorum dinen soruyorum
aslında ben bir şeyler duydum da size de haber vermek maksadıyla yazdım, hani direkt yazmak istemedim
Kalpleri güzel hatunlar günaydın
3 ekimden beri evde oğlumlaydım.Birbirimize öyle alıştıkki.Yarın işe başlamam gerekiyor.Yarın sabah anneme bırakacağız,akşamları alacağız.Allah başka ayrılık vermesin.Çok zormuş.
Allah bekleyenleri de tez günd ehayırlısıyla evladına kavuştursun.
Şu an topiğimizde 4 üyemiz ve bir ziyaretçimiz var...Herkese hayırlı akşamlar..
bu arada simacığım masalını çokk beğendim...Bende internette bir çok güzel bir tavsiye buldum psikologtandı sanırım sizlerle paylaşmak isterim.
Bebeğinize bu durumu söylemenin ilk yolu,sorular sormaya başladığı zamanmış,ben nasıl oldum,beni nasıl doğurdun dediği zamanlar ve en uygun yaşların 3 yada bu 5 de olabilir ile 7 yaş arası....
En uygun söyleme şeklinin ise;biz babanla bir çocuğumuz olsun istiyorduk (eğer benim gibi bir tane çocuğu abisi veya ablası var ise de buna abisi yada ablasıda eklenerek)
Hem de çookkk istiyorduk ama bizim çocuğumuz olmuyordu,bize dünyadaki en güzel ,en tatlı bebeklerin olduğu bir yuva olduğunu ve orada kızımızı veya oğlumuzu bulabileceğimizi
söylediler,biz babanla sevinçle o yuvaya gittik.Orada bir sürü güzel bebekler vardı.Ama bir tanesi vardı ki içlerindeki en güzel,en muhteşem bebekti,bizim bebeğimiz bu olmalı dedik.Görür görmez büyülendik,çok sevdik o da bizi sevdi,elimizi tutup bize sarıldın.Ve çok mutlu bir aile olduk.Senin gibi dünya güzeli bir çocuğumuz olduğu için hep mutlu olduk.
Bizim gittiğimiz çocuk psikiyatrimize de zamanı gelince soracağız tabi,oğlumu götürdüğüm çocuk psikiyatrimiz var.
Tabi ki en güzeli bir uzmandan psikiyatri ve ya psikologdan yardım almak.
evet canım topikler arası transfer oldum ben:) biz kız erkek ayırmadık şuan için işlemler bitti biz sizi arayıp sıranızı söyleriz dediler bakalım bekliyoruz.
biz sizden olmazı duyduğumuz içinmidir bilmem bütün tedavi sürecini bitirdik.Rabiim bu yolda yardımcınız olsun.doktorlar testler .... çok zor bi sürec inşallah olumlu biter tedaviniz.bizde evlat edinme kararını verdikten sonra cok rahatladık sanki tonlarca yükümüz varmışta şimdi en azından nefes alabilecek kadar hafiflemişiz gibi.ama sürec ilerledikçe benim heyecan çok çok artıyor kalbim sıkışıyor kız.
bebişimi bekliyorum anne olacağım günü bekliyorum sabırsızlıkla.mutfak tezgafında biberon hayali kurdum az önce mesela
Rabbim ne eylerse güzel eyler.
aslında canım sıkılmıştı ondan gelmiştim yazını okudum ve aklıma x ablam geldi oda 6 yıl kadar önce bebişini aldı şimdi kızı kocaman okula gidiyor onunla konuşurum derdimiz aynı onunda eşi azosperm benimde benim ileriki halim :) kızına pedegok eşlindiğine söylediler 1 yıl olucak nerdeyse ve inan okurken çok şaşırdım nerdeyse aynı cümleler en çok kızının tavrını merak ettim kızı pedegoktan çıkınca kapıda dr demiş biz o konuşmamız gereken meseleyi hallettik diye çok şaşırmışlar kendilerine söylememiş pedegok stres olmasınlar diye pedegok söylemiş kızlarına sonrada aynı senin yukarıda yazdıgın cümlelere çok yakın nerdeyse aynı cümlelerle cevap vermişler kızlarıda iyiki siz almışsını anne baba sizi çok seviyorum demiş şimdilik kızları hiç bu konuyu önemsemiyor küçük bir ayrıntı gibi davranmış ama ilerde ne olur bilinmez benimde canım bu konudan sıkkın şimdi müge anlıyı izliyorumda az önce hülya diye bir bayan vardı 37 yıl önce evlatlık verilmiş alan anne ve baba vefat etmiş neyse annesini buldu bulmadan önce acaba vefat eden anne babama ihanet ediyormuyum dedi sonra kardeş ve annesiyle buluşunca o aile dedi çok üzüldüm canım okadar sıkıldıki anlatamam çok korkuyorum ya benimde kızım büyüyünce giderse ve o aile diye iki kelimeye sıkıştırıp doğuran annesine sarılırsa çok korkuyorum çoooookkkkkkkkkkk
Canım merhaba bende her anne gibi korkuyorum elbet ileride diyorum gün gelecek merak edip ailesini armak isteyecek bu onun en doğal hakkı,belki bunu evlenip kızsa hamile olduğunda,erkekse baba olduğunda o duyguyu tadınca biyolojik ailelerini arayıp bulmak isteyecekler.Bu da Mustafa Karataşın dediği gibi onların en doğal hakkları olacak,bize ölüm gibi gelesede o süreçte onlara engel olursak vebali olcak tam tersi yardımcı olmalıyız.Ama bu demek değil ki ailelerini bulunca bizden kopacak ayaz arkadaşımın dediği gibi ortada emek var.Mustafa Karataş da ne diyor verilen emek hakkının geçmesi insanı anne baba yapar.Biyolojik ailelerini bulduktan sonra onlara anne demek zorunda da değillermiş.En önemlisi Allah hep kadir kıymet bilen vefalı hayırlı bebekler versin,karşımıza çıkarsın hep öyle dua edelim.Öz evlattada olmuyormu evleniyor ve bir bakıyorsun kızın yada oğlanın ailesini sizden daha çok benimsemiz,sizi unutup onlara yamanmış,sanki evlanince onu eşinin ailesi doğurmuş büyütmüş gibi oluyor.Böyle yapan da çookk öz çocuk var.Herşeyin hayırlısı.aslında canım sıkılmıştı ondan gelmiştim yazını okudum ve aklıma x ablam geldi oda 6 yıl kadar önce bebişini aldı şimdi kızı kocaman okula gidiyor onunla konuşurum derdimiz aynı onunda eşi azosperm benimde benim ileriki halim :) kızına pedegok eşlindiğine söylediler 1 yıl olucak nerdeyse ve inan okurken çok şaşırdım nerdeyse aynı cümleler en çok kızının tavrını merak ettim kızı pedegoktan çıkınca kapıda dr demiş biz o konuşmamız gereken meseleyi hallettik diye çok şaşırmışlar kendilerine söylememiş pedegok stres olmasınlar diye pedegok söylemiş kızlarına sonrada aynı senin yukarıda yazdıgın cümlelere çok yakın nerdeyse aynı cümlelerle cevap vermişler kızlarıda iyiki siz almışsını anne baba sizi çok seviyorum demiş şimdilik kızları hiç bu konuyu önemsemiyor küçük bir ayrıntı gibi davranmış ama ilerde ne olur bilinmez benimde canım bu konudan sıkkın şimdi müge anlıyı izliyorumda az önce hülya diye bir bayan vardı 37 yıl önce evlatlık verilmiş alan anne ve baba vefat etmiş neyse annesini buldu bulmadan önce acaba vefat eden anne babama ihanet ediyormuyum dedi sonra kardeş ve annesiyle buluşunca o aile dedi çok üzüldüm canım okadar sıkıldıki anlatamam çok korkuyorum ya benimde kızım büyüyünce giderse ve o aile diye iki kelimeye sıkıştırıp doğuran annesine sarılırsa çok korkuyorum çoooookkkkkkkkkkk
Evet haklısın canımzaman merhaba yazdıklarını okudum örnek vermişin o ilerki aşamalara daha çok var biz bile bir sene oldu başvuruda bulunalı ama bebeğimizi almadık ben onları düşünüpte moralimi pek bozmak istemiyorum şu yönden bebeğime gerçeği mutlaka açıklayacam bir uzmanın yardımıyla tabiki ama ilerde annesini yada babasını bulumak isterse ben bile ona yardımcı olmaya calışırım asla korkmuyorum beni bırakır gider diye çünkü ortada bir emek var benim emeğimi çiğneyip öz annesininle kalmak istersede onun seçimi verdiğim emekler boşunadır demektir yani açıçası korkuyla yaşayamayız hiç birimiz belkide tam tersi çok hayırlı bir evlat olacak ilerde o sana bakacak bunuda bilemezsin açıkçası kader öz evladın olsada aynı olmasada aynı bu yüzden derin konularla kafanı yorma derim....
3 ekimden beri evde oğlumlaydım.Birbirimize öyle alıştıkki.Yarın işe başlamam gerekiyor.Yarın sabah anneme bırakacağız,akşamları alacağız.Allah başka ayrılık vermesin.Çok zormuş.
Allah bekleyenleri de tez günd ehayırlısıyla evladına kavuştursun.
maşallah bacıma belli oldumu sıranız kızın yada oğluşun çok bekletmesin inşallah hanen şenlensin huzur yağsın inşallah çok mutlu olursunuz inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?