Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Simacığım ben orada okuduğumu paylaştım sizinle ama yazımın devamını dikkatlice okursan da orada nettekindan çok kendimizin bir uzmandan yardım almamızın daha uygun olacağını ve benim o durumda zaten oğlumun psikiyatrisine gideceğimi eğer o zaman bulunduğum şehirden tayinimiz çıkarsa ki,yazın çıkacak Allah'ın izni ile o zaman da gittiğim yerde uygun bir psikiyatri ile danışmanlık hizmeti alacağım.Tabi ki nette ki her yazıya güven olmaz ama benim baktığım siteler genelde belli ve güvenilir sitelere bakıyorum.Sapiha Paktuna Keskin duydun mu bilmiyorum onun sitesine üyeyim,konferanslarınada gittim,bir fiil oğlum hiperaktif olduğu için 2 yıldır çocuk psikiyatrisiyle içiçeyiz.Ben çocuğumuz olmuyordu kısmını yazdığımı okudum ve paylaştım.Yapı olarak çok inceleyen ve evham bir anne olduğumdan ben burda yazdığım cümlenin her kelimesini sorarım psikiyatrimeSosoyal hizmet uzmanımız söyleme aşamasında bende size destek olacağım dedi.Uyarın için sağol ama ben her ayrıntıyı buradaki her anne ve adayı olarak en ince ayrıntısına kadar düşünüyorum tabi ki de..Ben burada yazılan deneyimleri ve önerileri bile araştırmadan patadanak uygulama yapmam.Çünkü her çocuğun kişiliği ve karakteri ve her ailenin norm yapısı farklıdır.
selamlar bayanlar
sizlere bir şey sormak istiyorum
evlat edinmede miras hakkını falan duydunuz mu
kanunen sormuyorum dinen soruyorum
3 de 1 olarak geçiyor canım.Mustafa Karataş'ın videosu var .Geçmiş sayfalara bakarsan 3-4 sayfa geride olabilir.Orada linke tıkla izle videosunda da bu konuya yer vermiş

aslında ben bir şeyler duydum da size de haber vermek maksadıyla yazdım, hani direkt yazmak istemedim

aslında ben bir şeyler duydum da size de haber vermek maksadıyla yazdım, hani direkt yazmak istemedim

Nasıl bir şey duyduğun canım anlamadım.Olumsuz bir mevzu ise yazma derim,burası buradaki anne adayları , anneler hassasız bu konularda...Bence sen ilkin verilen linkteki videoyu izle duyduğun şeyi onunla kıyasla öyle yaz istersen.

simacım bu tarafta çok şiddetlenecek gibi görünen bir yağmur yağıyor..ben hala uyumadım...
face ve msn de yokum (şu anda )kendime yeni bir hobi buldum...video görüntülerini düzenlemelerini yapıyorum araştırıyorum...oldukça vaktimi alıyor bir sürü video var yakında uzman olabilirim..

TAZE ANNELERİMİZ

Başvuru tarihi Tercih il Tercih Bebişine kavuştuğu tarih

Oğultoprak 30.12.2010 Erkek Ankara Terk 23.05.2012
Umut59 7 ocak 2011 Kız-Erkek 27.Oca.12
Ecem14 25.03.2011 Kız İzmir Terk-Rıza 15.06.2012 (O kızına kavuştu.)
Lee 26 29.06.2012(O da kızına ve oğluna kavuştu.)
Merer 05.10.2011 Kız-Erkek Ankara Terk-Rıza 20.07.2012(O da evladına kavuştu.)
Herdemk .....03.2011 24.08.2012(O da oğluna kavuştu.)
Cindy 74 31.08.2012 (O da kızına kavuştu.)
Pırılım 27.09.2011 03.09.2012 kızına kavuştu ,taze anne oldu.)
HeidiAnkara 21.11.2011 Kız-Erkek(ikiz) Ankara Terk 02.10.2012

Anne Adaylarımız :13:

Başvuru tarihi Tercih il Tercih Bebişine kavuştuğu tarih

Leylufer 15.02.2011 Kız-Erkek Eskişehir
Zeynep26 21.09.2011 Kız Aydın Terk-Rıza
Shenay 21.10.2011 Kız (ikiz-kardeş) İstanbul Terk-rıza
Serap 05.12.2011 Erkek İstanbul
Sermuh 23.12.2011 Kız Îstanbul Terk-Rıza
malibu52 16.01.2012 Kız İstanbul Terk-Rıza
Ayaz84 08.02.2012 Kız (ikiz) İstanbul Rıza
5059 01.04.2012 İzmir
gcs_ 02.04.2012 Kız İstanbul Terk-Rıza
Utku07 10.05.2012 Antalya
esma16 13.09.2012 Busa
DamlaUmut 13.09.2012 Kız-Erkek İstanbul Terk-Rıza
Betus 25.09.2012 Kız-Erkek(ikiz)
Tenarr 23.10.2012
destina0706 Kız

3 ekimden beri evde oğlumlaydım.Birbirimize öyle alıştıkki.Yarın işe başlamam gerekiyor.Yarın sabah anneme bırakacağız,akşamları alacağız.Allah başka ayrılık vermesin.Çok zormuş.
Allah bekleyenleri de tez günd ehayırlısıyla evladına kavuştursun.

çalışan annelere allah sabır ve güç versin

herkese iyi haftalar diliyorum nasılsınız bayanlar bekleyenler neler yapıyorsunuz nasıl geçiriyorsunuz zamanınızı merka ediyorum bizde mevlüt şekerlerini ve süslerini hallettik bu hafta artık hazırlıklar btiti bekliyoruz biran önce belli olsun hemen işten ayrılıcam

aslında canım sıkılmıştı ondan gelmiştim yazını okudum ve aklıma x ablam geldi oda 6 yıl kadar önce bebişini aldı şimdi kızı kocaman okula gidiyor onunla konuşurum derdimiz aynı onunda eşi azosperm benimde benim ileriki halim :) kızına pedegok eşlindiğine söylediler 1 yıl olucak nerdeyse ve inan okurken çok şaşırdım nerdeyse aynı cümleler en çok kızının tavrını merak ettim kızı pedegoktan çıkınca kapıda dr demiş biz o konuşmamız gereken meseleyi hallettik diye çok şaşırmışlar kendilerine söylememiş pedegok stres olmasınlar diye pedegok söylemiş kızlarına sonrada aynı senin yukarıda yazdıgın cümlelere çok yakın nerdeyse aynı cümlelerle cevap vermişler kızlarıda iyiki siz almışsını anne baba sizi çok seviyorum demiş şimdilik kızları hiç bu konuyu önemsemiyor küçük bir ayrıntı gibi davranmış ama ilerde ne olur bilinmez benimde canım bu konudan sıkkın şimdi müge anlıyı izliyorumda az önce hülya diye bir bayan vardı 37 yıl önce evlatlık verilmiş alan anne ve baba vefat etmiş neyse annesini buldu bulmadan önce acaba vefat eden anne babama ihanet ediyormuyum dedi sonra kardeş ve annesiyle buluşunca o aile dedi çok üzüldüm canım okadar sıkıldıki anlatamam çok korkuyorum ya benimde kızım büyüyünce giderse ve o aile diye iki kelimeye sıkıştırıp doğuran annesine sarılırsa çok korkuyorum çoooookkkkkkkkkkk

maşallah bacıma belli oldumu sıranız kızın yada oğluşun çok bekletmesin inşallah hanen şenlensin huzur yağsın inşallah çok mutlu olursunuz inşallah

zaman merhaba yazdıklarını okudum örnek vermişin o ilerki aşamalara daha çok var biz bile bir sene oldu başvuruda bulunalı ama bebeğimizi almadık ben onları düşünüpte moralimi pek bozmak istemiyorum şu yönden bebeğime gerçeği mutlaka açıklayacam bir uzmanın yardımıyla tabiki ama ilerde annesini yada babasını bulumak isterse ben bile ona yardımcı olmaya calışırım asla korkmuyorum beni bırakır gider diye çünkü ortada bir emek var benim emeğimi çiğneyip öz annesininle kalmak istersede onun seçimi verdiğim emekler boşunadır demektir yani açıçası korkuyla yaşayamayız hiç birimiz belkide tam tersi çok hayırlı bir evlat olacak ilerde o sana bakacak bunuda bilemezsin açıkçası kader öz evladın olsada aynı olmasada aynı bu yüzden derin konularla kafanı yorma derim....

Ayazcım merhaba söylediklerine sonuna kadar katılıyorum insanın kendi canından´kanından olan bile neler yapıyor.Bizim bebişlerimiz zamanı geldiğinde biolojik anne babasını aramak istersede seninde söylediğin gibi elimizden geleni yaparız.ALLAH hepimize kalbi merhamet dolu evlatlar nasip etsin AMİNNNNNNNNNNNNN

Canım merhaba bende her anne gibi korkuyorum elbet ileride diyorum gün gelecek merak edip ailesini armak isteyecek bu onun en doğal hakkı,belki bunu evlenip kızsa hamile olduğunda,erkekse baba olduğunda o duyguyu tadınca biyolojik ailelerini arayıp bulmak isteyecekler.Bu da Mustafa Karataşın dediği gibi onların en doğal hakkları olacak,bize ölüm gibi gelesede o süreçte onlara engel olursak vebali olcak tam tersi yardımcı olmalıyız.Ama bu demek değil ki ailelerini bulunca bizden kopacak ayaz arkadaşımın dediği gibi ortada emek var.Mustafa Karataş da ne diyor verilen emek hakkının geçmesi insanı anne baba yapar.Biyolojik ailelerini bulduktan sonra onlara anne demek zorunda da değillermiş.En önemlisi Allah hep kadir kıymet bilen vefalı hayırlı bebekler versin,karşımıza çıkarsın hep öyle dua edelim.Öz evlattada olmuyormu evleniyor ve bir bakıyorsun kızın yada oğlanın ailesini sizden daha çok benimsemiz,sizi unutup onlara yamanmış,sanki evlanince onu eşinin ailesi doğurmuş büyütmüş gibi oluyor.Böyle yapan da çookk öz çocuk var.Herşeyin hayırlısı.
Benim etrafımda hep güzel örnekler var.Annemin hacı arkadaşının 2 kızı evlatlık ve biliyorlar.Artı gerçek ailelerinide biliyorlar.Hatta ailenin biri o kadar zenginmiş ki o yüzden kızları ileride miraslarından faydalansın diye verdikleri ailenin üzerinde değil nüfus öz ailenin üzerinde.Ve verilen kadın bunu bildiği halde kendisine bakan annesine sen ölürsen ben yaşayamam diye telefon açar ağlarmış(Kadın İstanbul da evli ve çalışıyor)o gerçek zengin ailesiyle çok samimi olmazmış.İyi örneklerde var.Yeter ki evlatlarımız bunun bilincinde olsun..Amin

Evet haklısın canım

Son düzenleme:
Seninle yaşlanmak istiyorum. Seneler geçsin, sen beni bil, ben seni bileyım istiyorum. Benim olduğu kadar dostlarının, dostlarının olduğu kadar benim ol istiyorum. Nice sıkıntı ve zorluk yaşayıp anlatalım.
Yaşayalım kı, öğrenelim hayatı ve destek çıkmayı. Birbirimizin omuzlarında ağlamalıyız. Sen çok dertlenip, içip, arkadaşlarınla eve gelmelisin. Paylaşmalı ve beraber sıkılmalıyız. Öyle ki, yalnı......z sıkılmak sıkmalı bizi.
Yaşayalım ki, paramız olunca sevinelim. Güzel günlerimizi, evimizde, bır şişe şarap ve pijamalarımızla kutlamalıyız. Ya da bazen dostlarla ucuz biralar içerek… Böylece yaşamalıyız işte.
Sonra çocuğumuz olmalı, düşünsene, senin ve benim olan bir canlı. Geceleri ağladıkça sırayla susturmalıyız. Sen arada mızıkçılık yapmalısın. Ve ben söylenerek sıranı almalıyım. Yorgun olduğum için yemek yapmamalıyım, söylenerek yumurta kırmalısın. Hava soğukken birbirimize sıkıca sarılıp yatmalıyız.
Zaman su gibi akıp giderken, herşey yaşanmış bir hayatımız olmalı. Herşeye rağmen hiç bıkmamalıyız birbirimizden. Mutlu da olsa, kötü de olsa, yaşadığımız günler bizim günlerimiz olmalı. Saçlara düşünce aklar ya da gidince aklar, çocukları güvence altına alıp gitmeli bu şehırden.
Kavgasız, her sabah gürültüyle uyanılmayan, sessiz bir yere gitmeliyiz. Geceleri balkonda denizi seyredip, sandalyelerimizde sallanmalıyız. Eve gelip, benden kahve istemelisin. Çocuklar gelmeli zıyaretimize, geçmışteki hareketli günlerimizi anımsamalıyız…
Öyle sevmelisin ki beni, bu yazdıklarım korkutmamalı seni. Tebessümler açtırmalı yüzünde. Bir gün bu hayatı bırakıp giderken, sadece mutluluk olmalı yüzümüzde, birbirimizi sevmenin gururu olmalı ”herşeyde”...(Alıntı)

canım sen öğretmen değilmiydin nasıl bu kadar çok izin alabildin? bende bebişim geldiğinde en azından ilk zamanlarında yanında olmak istiyorum da o yüzden soruyorum.

maşallah bacıma belli oldumu sıranız kızın yada oğluşun çok bekletmesin inşallah hanen şenlensin huzur yağsın inşallah çok mutlu olursunuz inşallah

daha sıramız belli olmadı ama sanki içimden bi ses bu hafta belli olcak sıramız diyor bakalım hayırlısı.tüm güzel dileklerin için sağol canım inşallah hepimizin evi şenlensin huzurumuza huzur gelsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…