Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Arkadaşlar sizlere katılmamak elde değil cevre faktörü cok önemli bende eşimle bu meseleyi konuştum.Gerekirse başka bir semte taşınmayı bile düşünürüm ama çocuklar ebebeynlerinden ne görürse onu yaparlar insanların biraz daha bilinçli olması gerekir.ALLAH hepimizin yar ve yardımcısı olsun AMİNN

Benim çalıştığım okulda,eşimin iş yerinde,apartmanda,akrabalar arasında herkes durumumuzu biliyor.Herkes tek tek hayırlı olsuna geldi,hediyeler,güzel temenniler.Fakat büyüdüğünde yeni girdiği hiçbir ortamda,arkadaşlarının arasında ya da öğretmenlere bu durumu paylaşmam böyle bir mecburiyetim yok,ayrıca çocuğuma nasılsa söyleceğiz anlayacağı yaşa geldiğinde bunu arkadaşlarıyla paylaşmamsı gerektiğini,bunun kimseyi ilgilendirmeyeceğini,özelimiz olduğunu anlatacağım inşallah.Yoksa her ortamda konu gündeme gelir ve gereksiz yere incinir.Herkeste neler neler var bize söylüyorlar mı haberimiz mi oluyor,kimseyi ilgilendirmemesi ve ortalığa saçılmamaması hassas davranılması gereken bir durum.

evet heidi sana katılıyorum bende çocuğuma ilerde açıklarken bu durumun başkalarının bilmesine gerek yok diyecem sonuçta bu bizim sırrımız ayıp değil mutlaka ama sürekli bu soruyla karşılaşacak bazen bana şimdiden öyle saçma sorular soruyorlarki kendimi zor tutuyorum ama dayanıyorum gerekirse başka semte taşınırım zaten aklımdanda geçen bu kimsenin bilmediği bir yere gitmek

Çok haklısın.Çok cahil insanlar var.Dediğin gibi iyi niyetli insanlar bile farkında olmadan kırıcı olabiliyor.Seni anne olarak kabul etmiyor.Ben ilk oğlum geldiğinde çok hassastım.Herkes tenkit ediyor,bunu şöyle yap,bunu yapma.Sen zaten hassassın,başka saçma sapan konuşmalar,yazık annesine acaba ne şartlarda bıraktı vs abuk subuk laflar.Ben zaten heyecanlıyım,stresliyim benim için yeni bir durum.Beni motive edecekleri yerde herkes kendi bilgiisini satmaya çalışıyor.Bu arada ben çocuk gelişimi uzmanıyım,bu alanda master yaptım.sadece mütevaziyim.Mamayı kaç saatte bir verdiğime bile karışıyorlar,doktora danıştım diyorum onu bile saymıyorlar.Apartmandan hayırlı olsuna gelenler bile çocuk ağladığında acaba gazını çıkaramıyormuyum bile düşünüyorlarmış,sanki kimsenin çocuğu ağlamıyor.Senin aneliğini bir şekilde benimsemiyorlar.Ben yakın zaman kadar çok üzülüyordum.
Şimdi diyorumki Allah bana gül gibievlat vermiş,doyasıya anneliğimin tadını çıkarayım,kim ne düşünürse düşünsün.
İlerde oğlumu da eğitim hayatında,sosyal ortamlarda kimse yıpratsın istemem,herkese herşey söylenmez.Çok akıllı,olgun,kendisiyle barışık çocuk yetiştirmeliyiz.

merhaba sevgili anneler ve anne adayları) tartıştığınız konuya birkaç şey bende eklemek istiyorum..
Bizim durumumuz sizlerinkinden farklı biliyorsunuz ki benim oğlum daha önce yuvada bulunduğunu ve yeni bir ortama geldiğini kendince biliyor..bizlere bazan geçmişte yaşadıklarını anlatıyor ve önceki bulunduğu ortamdan yuva diye bahsediyor.bazan konuştuğu herhangi birinede birşey anlatırken aaa biz yuvadayken şöyleydi veya şunu yaptık gibi konuşmaları oluyor.ki biz bunun ne kadar önüne geçeriz ne kadar engelleriz sonuçta çocuğumun bizden öncesi var.biz ona zaman zaman kendisiyle ve kardeşiyle ilgili bazı kimseler sizlere sorular sorabilir bunu cevaplamak zorunda değilsin bu senin ve kardeşinin özeli bizce anlatmasan daha iyi olabilir diyoruz.ama çocuk işte)
yuvayla ilgili konuşmak zorunda değilsin istersen o günleri artık konuşma demiştik.ve zaten zamanla o günlerden çok daha az bahseder oldu.bilmeyenlerde yuvayı kreş gibi algılıyor o da bizim işimize geliyor.okulda da sadece müdür ve öğretmeni biliyor çünkü; bizim söylememiz gerekiyordu.isim olayındada oğlumuzun şuan kullandığımız ileride resmi ismi olacak isim ve soyadıyla konuşuluyor ki çocuk çelişki yaşamasın ve arkadaşlarıda bu şekilde bilsin.
çevremizdeki birçok kişide sonuçta bizim çocuklarımızın evlat edinildiğini biliyorlar(yeni tanıştığımız ve bunların haricindeki kimselerede evlat edinilmeden asla bahsetmiyoruz).oğlum herşeyin farkında çok akıllı bir çocuk.o bizlerin onun yeni ailesi olduğumuzu biliyor ve bizleri ailemizi çok seviyor sevildiğinide biliyor.önemli olan çocuklarımıza onları ne kadar çok sevdiğimizi onları asla bırakmayacağımızı bizler için çok değerli olduklarını onlara hissettirmek.kendilerini güvende hissetmeleri çok önemli.bunu oğlumda yaşadıklarımıza dayanarak söylüyorum.oğlumla yaşadıklarımızdan çocuğum için bunların çok önemli olduğunu gördük.
yaşamımız boyunca çok şeylerle karşılaşacağız belki evimizi satıp başka şehire taşınıp farklı ortama gidebiliriz.pekii bu yeni ortamda korkup kaçtığımız gerçekle karşılaşmayacağımız, çocuğumuzun karşılaşmayacağı ne malum.ben derim ki sevildiğini ve güvende olduğunu çocuğunuza hissettirin.kendisiyle barışık olmayı öğretin.onları çoooook ama çooook sevin hiçbir zaman terkedilmeyeceklerini güvende olacaklarını hissettirin.ki kendilerini çok seven ve her zaman yanlarında olacağını bildikleri anne ve babalarının olduğunu bilmeleri onları zaten herkese karşı güçlü yapacaktır.
içinizi ferah tutun sevgiyle kalın

Son düzenleme:

lee herzamanki gibi harikasın yazdıklarını bir çırpıda okudum :)

aslında kaçmak çözüm değil o anki reflex olayı bende sizlerigibi evladımın üzülmesini istemiyorum dışardan her insan iyi niyetlide olsa acayip sorular soruyo çok yakın bir arkadaşım bile çok şanslı bir bebek demişti odasını gördüğünde aslında kendimde doğursan aynı hazırlıkları yapıcam farklı bişey yokkki benim için bunu anlatamıyorum aslında şanslı olan bizi o bizi tamamlıyo diyorum herneyse evladımda inş çok kırılgan olmaz bu konuda gereken cevabı verir inşlallah ne diyelim hakkımızda hayırlısı bebekken herşey kolay ama konuşmaya başladıklarında sorular peşpeşe gelecek sanırım o zamana geldiğimizde çok iyi bir destek alamalıyız karı koca olarak ben evladımın üzülmesini incilmesini istemiyorum tek korkum bu gerisi boş benim için....

aslında kaçmak çözüm değil o anki reflex olayı bende sizlerigibi evladımın üzülmesini istemiyorum dışardan her insan iyi niyetlide olsa acayip sorular soruyo çok yakın bir arkadaşım bile çok şanslı bir bebek demişti odasını gördüğünde aslında kendimde doğursan aynı hazırlıkları yapıcam farklı bişey yokkki benim için bunu anlatamıyorum aslında şanslı olan bizi o bizi tamamlıyo diyorum herneyse evladımda inş çok kırılgan olmaz bu konuda gereken cevabı verir inşlallah ne diyelim hakkımızda hayırlısı bebekken herşey kolay ama konuşmaya başladıklarında sorular peşpeşe gelecek sanırım o zamana geldiğimizde çok iyi bir destek alamalıyız karı koca olarak ben evladımın üzülmesini incilmesini istemiyorum tek korkum bu gerisi boş benim için....

Evet lee' ciğim çok haklısın bende senin gibi düşünüyorum.Nereye kadar taşınacağız nereye kadar kaçabilirsin ki,geçmiş arkandan gelir.Benim bu durumumu şu an akrabalrımız ve arkadaşlarım biliyorlar destek oluyorlar.Ama yüzüme gülüp arkamdan lafımı eden biri oldu onu hayatımdan sildim.O aramadan görüşmüyorum ve mesafeli davranıyorum eminim zamanla anlayıp kendiliğinden çekilecektir.Benim de düşüncem; önemli olan çocuğum bilmesi ve ondan başkası bilmesede olur,onun dışındakiler tın...Ve şu an bilen kişiler haytımda ki önemli insanlar onlar dışındakilere çocuğum zarar görmesin diye söylemem.Oğlumun okulda yaşadığı şu 1 haftalık sorunda da bu açıdan düşündüm ve öğretmenine ve arkadaşlarına söylemeyeceğim.
Çünkü hepimizin hassas noktası etrafın bilip bilmemesi değil,evladımızın ruhen korunması,her ailenin bir sırrı olur bizim aileninde sırrı bu olacak yeni hayatımıza giren insanlara.

Son düzenleme:
Arkadaşlar sizlere anlatacağım hikayeyi bizzat yaşadım,gördüm ve tanıklık ettim.Anne tarafımda çocuğu olmayan akrabamız varmış evlatlık edinmişler.Ben güven ile beraber büyüdüm.Hep ziyarete giderdik.Büyüdükten sonra öğrendim evlat edinildiğini.Güven'e gerçeği lise çağındayken söylediler ve ben de o zaman öğrenmiştim.Güven'le yıllar sonra bu konu ile konuşmuştuk.'hiçbir zaman biyolojik annemi ve babamı merak etmedim.İnsanları yargılamak kolay kimbilir neler yaşadılar ve neden beni bırakmak zorunda kaldılar bilmiyorum.Belki de vermeselerdi beni böyle mutlu bir hayata sahip olamıcaktım.Belki okuyamayacak eşimle tanışamayacak ve mutlu bir yuva kuramıcaktım.Asla kızgınlık duygusu beslemedim hatta şükrettim hep'dedi.Neden diye sorduğumda ise ' belki istenmeyen bir bebektim ve nefret dolu bir anneye sahip olucak ve öyle büyüyecektim.' dedi.

Şuan güven evli ve sanırım 2 yaşında olması lazım bir tane oğulları var.Bu çocukları büyütürken unutmamamız gereken birşey daha var arkadaşlar onları bırakan biyolojik ailelerine nefretle bakmamalarını sağlamamız lazım.Kimbilir ne durumda olduklarını ve neden bırakmak zorunda olduklarını onlara terk edilmişlik duygusunu yaşatmamamız lazım bence.Çünkü Güven'e asla bu duyguları hissettirmemişler.Gerçeği öğrendiğinde biyolojik ailesini aramak isterse yardımcı olacaklarını söylemelerine rağmen istememiş.Onlar sadece benim hayata gelmem için bir vesileydi.Benim annem ve babam sizlersiniz.Aramak istemiyorum merak etmiyorum demiş.

çok istersen neden olmasınki inşallah rabbim gönlünüzdeki gibi bir evlat nasip etsin :) ama önce hayırlı sağlıklısı olsun tabiki :)

inşallah simacım, çekik gözlü hayırlı bir evlat olsun.. çocuklarımıza önce vicdanı öğretirsek zaten iyi bir insan olmak yolundaki en büyük adımı atmış olurlar. vicdanıyla hareket eden hiçkimse kötü olamaz bence.

senin cadının hikayeleri gibi bizde yazarız inşallah o günleri görürüm.

bence ikinci dönem direk okulunu değiştirin eğer böyle bir imkanınız varsa, onlar çocuk değil canavarmış resmen. aileler bu çocuklarına nasıl terbiye veriyor yahu, hadi terbiyeyi geçtim çocuklarının halini görmüyorlarmı madem asker çocukları anası babası aklı başına insanlar olarak götürsünler çocuklarını pedagog a flan. çocuklar bizim çocuklarımızın özel durumunu bilseler çocukça şakalar bile çok kırıcı olacak, hele bazı çocuklar çok acımasız oluyor..

elbetteki utanılacak birşey değil evlat edinmek, fakat olur olmaz insanların çocuklarımızın canıı sıkacak yada zor durumda bırakacak iyi yada kötü niyetli sorularına maruz bırakmamak için çevrenin bilmesi gerekmez diye düşünüyorum. çocuklar zaten bunu bilerek büyüdükleri için yaşları ilerleyince istedikleri zaman istedikleri insanlara söylesinler. o zamana kadar istemediğimiz insanlar öğrenirse de yine pedadod yardımlarıyla çözülür herşey.. yakın çevremiz yeter diye düşünüyorum..

Bu yazıyı beni yargılamadan okumanızı rica ediyorum siz güzel yürekli kadınlardan..

Ben henüz 25 yaşında ailemden uzakta geçen sene üniversitesini bitirmiş ve bu sene işe girmiş biriyim.
Babamı çok ufak yaşta kaybettim hatırlamıyorum bile.Ama öylesine mükemmel bir anneye sahibim ki canını dişine takarak gece gündüz çalışıp beni okuttu, iş sahibi yaptı.
Ben tamamen sevgi ile büyüyen, aşk ile yapılmış bir çocuktum ve yaşantımın her anında bunu hissettim.
Bu yazıyı gözlerimden yaşlar süzülerek sizlere yazıyorum.

Hayatımda her zaman olumsuzluklarla savaşmak zorunda kaldım ama hiç birini o güzel yürekli anneme hissettirmedim.Apandist ameliyatı olmam gerektiğinde bile tek başıma gittim hastanede oldum çıktım evime geldim dinlendim.Annem o kadar yorgun ki onu üzmeye asla ve asla dayanamam.Bu siteyi aylar öncesi görmemiş olsam muhtemelen aylar öncesi intihar etmiş ve yaşamıyor olacaktım.

Hayatımda olan bitenden ben sorumluyum ve her şeyde bir hayır olduğunu düşünüyorum.Yaradanın böyle olmasını istedğini sanıyorum.

Asıl içimi dökmek istediğim konuya gelirsek;
Şuan hamileyim ve doğuma yaklaşık 3 haftam kaldı.
neredeyse 8 aydır içimde bir canlı taşıyorum.
Anneciğimin bu olanların hiçbirinden haberi yok.
Geçirdiğim 8 ayı bir ben bir de Allah bilir!
ilk 5 ay boyunca tatilde annemin yanındaydım ve ne bir göbek çıkması ne de mide bulantısı,bayılma hiçbirşey yaşamadım.
Sadece kilo almışım gibi hafif bir göbeğim vardı.
Karnımdaki canlıyı farkettiğim an herşey çok geçti.Üstüne adet görme olayını yaşamış ve aldırmak için yasal sınırı geçmiştim.
4 ya da 5 tane kadın doğum uzmanına gidip almaları için yalvardım.Doğal olarak aldıramadım.Şunu belirtmek isterim korunmama rağmen hamile kaldım.
İntiharı düşündüğüm gece internette dolaşırken bir anda kalkıp abdest alıp dua etmeye başladım.O gece bir rüya gördüm.
Sanırım ben sadece bir vesileyim içimdeki canlının doğması için.Sizlerden birinin yuvasını şenlendirmek için, annesi babası olan sonsuz sevgiyle büyütülecek bir bebeği dünyaya getirmek için..

Nasıl oluyor da bu kadın bir şey hissetmez diyebilirsiniz.
Her gece karnımda tekmelerini hissediyorum.Ama en ufak annelik duygum yok.
Eğer en ufak bir bağım oluşmuş olsaydı eminim ki bırakmazdım..
Göğüslerimden süt gelmiyor.Ve hala kilo almışım gibi göbeğim var sadece.

Ama ben öylesine sevgi ile büyümüş bir çocukken bu bebeğe sadece karnımda büyüttüğüm için biyolojik olarak annesi ben olduğum için onu sevgisiz bir hayatı yaşamasına neden olamam.Bu süreçte pskolojik olarak yardımda aldım.İlerde pişman olur muyum acaba diye.Ama beni hayata getiren o güzel yürekli annemi üzdüğüm,hayallerini yok ettiğim anlar gözümün önüne geldikçe panik ataklar geçirdim pskologumun yanında.Benim sağlığım açısından en önemli kararın bu olduğuna o da inandı en sonunda.Benim de bu hayattaki sınavım bu demek ki.

Doktorumla uzun uzun konuştuk bu konuyu.Her türlü testini yaptırdım.Doğum olayı gerçekleştikten sonra bulunduğum ildeki yuvaya teslim edicem.
Eğer kabul ederlerse ultrason görüntülerini de teslim etmek istiyorum.Hepsini biriktirdim çünkü.Gerekli prosedürleri hala öğrenmedim.Bu hafta gidip konuşmayı düşünüyorum.

3 hafta sonra birinizin evinde bebek mutlu mesut bir aileye sahip olurken ben de annemin yanına gidip onun koynunda kokusuyla uyumak istiyorum.Artık çok yorgunum çünkü.Hepinizden Allah razı olsun o bebeklere kendi canınızdan kanınızdanmış gibi bakıcağınızdan eminim.Bu sitede bundan emin oldum!

merhaba ripella öncelikle yazını okudum ve senin adına çok üzüldüm yeni üye olmuşun çünkü, herneyse yaşadıklarını çok iyi anlıyorum anneni üzmemek için herşeyi yaparsın anneler bizim vazgeçilme mizdir genede necizane fikrim sonradan pişman olacağın bişey yapmaman belki annene herşeyi anlatırsan bir yol bulabilirisiniz eğer bakmak istemiyorsan sakın dışarıya bırakma belkide kader bizden birinin çocuğu olacak senin yavrun, biz senelerdir çocuk hasreti çekiyoruz şuanda kız bebek bekliyorum ben odası herşeyi hazır ateş ölçer derecesine kadar ben yavrumu sabırla bekliyorum allah yolunu açık etsin

yazını okudum seni asla yargılamadım tafsiyem ne kendine zarar ver nede bebeğe hayatta hiçbirşey çaresiz değildir çözüm yolu herzaman vardır bebeğe bakabilecek durumun yoksa sosyal hizmet uzmanlarıyla bağlantıya geç lütfem sağlıklı düşün

ripella... yazını okuyunca ne diyeceğimi bilemedim önce. hayatta herşey bizler için... neyse ki sen doktor kontrolünde en azında bu yönden bilinçli bir şekilde devam etmişsin. Annene söylesen de babası yanında olmadan büyüyecek o bebek ve ilerde hayatına giren kişinin nasıl davranacağını bilemezsin. Aslında yanlış bişeyler söylememek için nasıl çaba sarfediyorum bir bilsen...
Ben artık biyolojik annesi babası tarafından devlete teslim edilmiş bebeklere üzülmüyorum desem yeridir. Burdaki güzel arkadaşlarımı tanıdıktan sonra o bebekler nasıl hasretle bekleniyor onlara sunulan sevgi hayat nasıl güzel gördüm. Anneliğin babalığın doğurmak ya da doğurtmakla alakalı olmadığını bilenlerdendim zaten. Kendim de annelikten zerre nasibini almamış bir insanın çocuğuyum. O nedenle her nefesimde şükrediyorum ki Rabbim bana meleğimi babanemi vermiş te ben o duyguyu doyasıya yaşamışım.
Diğer konuya gelince, evladınızın ilerde anne babasını tanımak görmek istemesi belki de bırakıp gitmesi... benim babanem hep biyolojik annemle görüşmemi istedi. ben istemediğimde o senin annen hiç değilse 9 ay karnında taşıdı dedi. birkaç defa görüştük ama yok içimde en ufak bişi kıpırdanmıyor. ne konuşacağımı nasıl davranacağımı bilemiyorum. o yüzden 12-13 sene önce görüşmeyi kestim ve bir daha da görmedim yüzünü. hayatta hiçbir şey babanemin dedemin yerini tutmadı. bir kere bile biyolojik anne-babamı onların yerine koymayı düşünmedim düşünemedim. o kadar büyük bir sevgi şefkat verdiler ki bana, dedem öldü ben canımın yarısını mezara koydum...
çevrenizdeki insanların durumu bilmesi ile ilgili yaşayan biri olarak şunu diyebilirim ki, arkadaşları bilmesin. çocuklar gerçekten acımasız oluyorlar çünkü. neler duyduğumu neler yaşadığımı anlatıp sizi üzmek istemem. ama arkadaşları bilmesin.

Canım ripella yazını okurken çok etkilendim.Bende rüyamda hep yüzünü görmediğim bir annenin kızımı kucağıma bırakıp gittiğini görüyorum.Bugün gene alacağım yavrumu gördüm rüyamda.İnşallah hamilelik deprasyonun ve loğusalık depresyonun geçtiğinde hormonların ve düşünme yetin normale döndüğünde pişman olmazsın ve pişman olmayacağın bir karar verirsin.Ve bu bebeğin ve senin için hayırlı olur.Dediğin gibi sen belki bir vesilesin bizim gibiler için ama umarım bebeğine değer verecek sevgi dolu bir yuvada ve ailede büyür.Allah hakkında hayırlısını versin canım.

ripella, çok üzüldüm seni okurken. sen baskı altındasın da bence ondan hissetmiyorsun bişiler, ben hamileyken öyleydim, bebeğim de isteyerk oldu. ama doğduktan sonra bağlandım ben ona, hergün artıyor bağlılığım. bazıları daha kolay adapte oluyorlar, bende öyle olmadı. bi de böyle düşün. pişman olmanı istemem.

Canım ikinci dönem almayı istiyorum ama zaten ikinci dönem burda son senemiz.Sonra okullar yaz tatiline girince tayinle gideceğiz.O yüzden biraz endişem,o zaman 1 senede 2 kere okul öğretmen değiştirmiş olacak.Bunuda istemiyorum.Aslında ben şimdiki öğretmenimizden memnunum çok iyi bir insan.Ama bu bir kaç çocuk ne olacak bilmiyorum.Onları Müdüre çıkarttık.Çok korktular öğretmenin de dediğine göre 2 gündür iyi.Yani illa bizim gibi hassas birileri müdahele edecek.Biz yarın randevu aldık oğlumu kontrol için psikiyatriye götüreceğiz.Dikkat eksikliği için bakalım aynı zamanda bu yaramazlıklara ne diyecek.Benim oğlumda çok yaramaz ben uslu demiyorum ama Allah'a şükür ne küfür biliyor ne de şiddetle birinin canını acıtmaya kıyamaz.Çok duygusal ve hassas

TAKINTI adlı filmi hatırladım bi an.
Umarım hakkında hayırlısı olur.
Bize söz düşmez ama senin yazdıklarını okuyan herkesin aklından birşey geçiyor muhakkak.
Umarım; annen uğruna anneliğinden geçmen nedeniyle;
ilerde daha doğru zaman ve zeminde anne olduğunda ilk bebeğini hatırlayıp acı çekmezsin.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…