Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
annenin senin için yaptıklarından bahsetmişsin mükemmel bir annen var ve inan eger anlattıgın gibi mükemmel ise annen o bebeği vermene asla gönlü razı olmaz bu konuyu annenden saklıyarak en büyük hatayı yapıyorsun annen sana nasıl sahip çıkıyorsa bebeğinede sahip çıkıcaktır ayrıca bu konuda babasının haberi varmı onun düşüncesi nedir bu durumu duyunca belki oda sahiplenmek istiyecektir annenden saklama ve eminol karnında ki bebek asla aklından çıkmıcak yıllarca hergün acabaların olucak ama son kararın kesinlikle vermekse eminim bizler gibi hasretle bekleyen ailenin yanında çok mutlu bir şekilde büyücektir aslında gönlümden geçen yasal olsa ben almak isterdim dogar dogmaz inşallah benimde bebeğim dogar doğmaz minnacıkken gelir bana çok istiyorum şöyle daha göbek bağı dururken üstünde bebişim gelse bana eger kesin kararın bu ise aklıma almak geliyor ama işte yasal olmaması beni düşündürüyor
sen genede çok iyi düşün nasıl dayancaksın nasıl ayrılcaksın ve ben şuna inanmıyorum ne kadar istemesede bebeğini her anne yüregi çıkar zarar gelicek diye ve sende annesin dogdugu anda sesini ilk duydugun anda dünyan değişek dünyan o minicik bebek olucak çok iyi düşün bunu yapmaya hazırmısın şimdi istemiyorum desen bile hamilelik ve lohusalık halin geçince hormonların düzene girince düşüncelerinde değişecek bu kadar güçlü bi annenin kızısın pek ala sende güçlü olabilirsin annenle ve babasıyla bu durumu paylaş onlar sana bizden daha doğru yolu gösterecek ve destek olucaklardır bırakma yavrunu sensiz

annenin senin için yaptıklarından bahsetmişsin mükemmel bir annen var ve inan eger anlattıgın gibi mükemmel ise annen o bebeği vermene asla gönlü razı olmaz bu konuyu annenden saklıyarak en büyük hatayı yapıyorsun annen sana nasıl sahip çıkıyorsa bebeğinede sahip çıkıcaktır ayrıca bu konuda babasının haberi varmı onun düşüncesi nedir bu durumu duyunca belki oda sahiplenmek istiyecektir annenden saklama ve eminol karnında ki bebek asla aklından çıkmıcak yıllarca hergün acabaların olucak ama son kararın kesinlikle vermekse eminim bizler gibi hasretle bekleyen ailenin yanında çok mutlu bir şekilde büyücektir aslında gönlümden geçen yasal olsa ben almak isterdim dogar dogmaz inşallah benimde bebeğim dogar doğmaz minnacıkken gelir bana çok istiyorum şöyle daha göbek bağı dururken üstünde bebişim gelse bana eger kesin kararın bu ise aklıma almak geliyor ama işte yasal olmaması beni düşündürüyor
sen genede çok iyi düşün nasıl dayancaksın nasıl ayrılcaksın ve ben şuna inanmıyorum ne kadar istemesede bebeğini her anne yüregi çıkar zarar gelicek diye ve sende annesin dogdugu anda sesini ilk duydugun anda dünyan değişek dünyan o minicik bebek olucak çok iyi düşün bunu yapmaya hazırmısın şimdi istemiyorum desen bile hamilelik ve lohusalık halin geçince hormonların düzene girince düşüncelerinde değişecek bu kadar güçlü bi annenin kızısın pek ala sende güçlü olabilirsin annenle ve babasıyla bu durumu paylaş onlar sana bizden daha doğru yolu gösterecek ve destek olucaklardır bırakma yavrunu sensiz

evet bende okudum o kitabı çok ağlamışımdır okurken hz.Asiyenin hz.Musaya nasıl düşkün olduğu hasretiyle nasıl eridiği ve onun için yaptıkları belki doğurmadı ama öyle sahiplenmişti ki kitabı mutlaka okuyun kızlar bizden duygular var ve okadar güzel anlatıyor ki o hüznü o acıyı hissediyorsunuz ve gözyaşları durmuyor inşallah bizde cennetle müjdelenen hz.Asiye gibi oluruz

iyi geceler kızlar nasılsınız bugün biraz yoğunduk bakamadım baya bi yoğun geçmiş burasıda benim kızım idrar yolu enfeksiyonu geçiriyor dr lardaydık bugün aslında hiçbir şikayeti yoktu ama özellikle son bir haftadır baya bi çiş kaçırmaya başladı sordum neden kaçıyorsun kızım dedim çişimin geldiğini hissetmiyorum annecim dedi bende bugün bi üroloğa götürdüm kızımı idrar tahlili idrar kültürü ve ultrason yapıldı idrar kültürünü c.tesi günü alacaz büyük ihtimalle idrar tahlilindede çok az lökosit çıktı dr ilaç vermedi ama yapılan ultrasonda kızımın idrar torbasının boyu aslında normal gözüküyor ama 4-5 yaş çocuklarda idrar sıkışıklığının hissedilebilmesi için 90 cc idrar dolmuş olması gerekiyor benim kızımda 60 cc de idrar sıkışıklığı oluşuyormuş bundan dolayıda çiş kaçırma ihtimali oluyormuş dr normalde anneler bu çiş kaçırmaları pek önemsemez çocuktur deyip geçerler dedi çok dikkatli davranmışsınız iyiki gelmişsiniz dedi erkenden tedavisi yapılmazsa hayatı boyunca bir sürü sıkıntı yaşabiliyormuş çocuklarımız idrar yolu enfeksiyonuda bunlardan biriymiş şimdi idrar kültürünün sonucunu bekliyoruz eğer onda sorun çıkmazsa tedaviye başlayacakmışız eğer onda üreme çıkarsa başka tetkiklerde yapılacakmış bizim için dua edinde başka sorun çıkmasın çünkü sonda takılıyormuş ilaç veriliyormuş böbreğe falan çok can acıtıcı bişeymiş inşallah kızım böyle bişey yaşamaz onun canının acıyacağını düşünmek maf ediyor beni bizim için dua edin olurmu kuzucuğum sıkıntı yaşamadan atlatsın bu işi ....:2::2:

canım burda kimse kimseyi yargılayamaz ben kendi adıma söyleyeyim eğer bakamayacak durumdaysan böyle bir şansın yoksa tabiki evlat edinilmesi için kuruma bırakmanı öneririm bizim evlatlarımızın çoğu zaten bu şekilde doğmuş olan çocuklar kimse kalkıp canından bir parçasını mecbur kalmadıkça tabiki terketmez bide işin asıl kısmı bu çocuklar zaten bizim için dünyaya geliyor ben buna inanıyorum belki biz bedenimizde taşımıyoruz çocuklarımızı ama onlar herşekilde bizim çocuklarımız rabbim senin yardımcın olsun sonuçta bebeği sağlıklı doğurabilmek için elinden geleni yapıyorsun kimsenin kimseyi kınayacak hali yok hepimizin ne şekilde anne olduğu ortada herkes doğurduğu çocuğa bakabilecek durumda olsa biz nasıl anne olurduk rabbim senin için hayırlısı neyse onu nasip etsin çok kolay olmayacak senin içinde herkes için inşallah hayırlısı olur minik kuzuda inşallah çok iyi bir aileye gider iyi bir ailede mutlu bir çocuk olur büyür eminim öylede olacak çükü biz evlada aç senelerce bekleyipde evlat sahibi olan insanlarız ve evlatlarımızı gözümüzden sakınırız için rahat olsun....

merhaba seni çok iyi anlıyorum.
oğlum benim kucağıma geldiğinde henüz 1 haftalıktı annesi yoksulluktan açlıktan bebeği hastanede doğurur doğurmaz bırakmak zorunda kalmış. sosyal çalışan zorla birkez emzirmesini istemiş hiç değilse bir sefer anne sütü alsın diye oğlum emmiş annesini sonra bırakmış ( kimbilir ne zorluklarla bırakmış. oğlumdan başka 2 oğlu daha varmış onlarada bakamıyorlarmış zaten devlet yardımıyla yaşıyorlarmış. o iki kardeşede dedeler bakıyormuş. bu hikayeyi duyunca ne hayatlar var evladından vazgeçebişlecek kadar aç kalmış zordaymış demek içimden oğlum annesiyle büyüsünde bir ömür onlara bakayım bile geçti,sonra aynı senin gibi düşündüm, Allahın bir bildiği var.o kadın ki adını adresini biliyorum oğlumu benim için hayata getirmiş. oğlum şimdi 3,5 aylık.
haber geldi hastaneden almaya gittik, herşeyini verdiler göbek bağı o sabah düşmüş hastane bahçsine gömmüşler doktor olsun diye :) şimdi o ağlasa burnum sızlıyor nefesim kesiliyor gözünün içine bakıyorum bir gülüşüne canımı verebilirim, öyle çok seviyorum... biz biyolojik olarak çocuk sahibi olabilecek bir aileyiz fakat eşimin biraz desteğe ihtiyacı var tedavi olmadan önce bir çocuğumuz olsun istedik Allah nasip etti. Durmun çok zor ama bir kez daha düşün ne olur..belkide ilerde evlendiğin kişinin problemleri olacak ve bebeğin olamayacak ve belkide sende benim gibi doğuramadan anne olacaksın ( ne olur bunları düşün. teyzemin kızı evlenmeden önce hamile kalmış ve aldırmış. sonra o kişiyle evlendi ama mutlu olamadılar ayrıldı. 2 evliliğinde eşinin azospermli olması nedeniyle bebek sahibi olamadılar hala o aldırdığı bebeğine pişman. 42 yaşında eşi tedavi gördü ama olmadı... hayat süprizlerle dolu annen belkide kızacak parlayacak hatta küsecek belki ama emin ol bebeği verdiğini duyarsa çok kızacak ve üzülecek. çünkü o senin sayende evlat kıymetini biliyordur. herşeye rağmen daha gencim çok küçüğüm bunların üstesinden gelemeyecek ruh halindeyim diyorsanki bunu okudum yazından bebeğin doğduğunda onu birkez emzir hiç değilse mahrum kalmasın anne sütünden o ilk süt bağışılık sistemi için önemli . hakkında herşeyin hayırlısı olsun herşey insan için emin ol ona bakacak anne senden farksız olacak çok sevecek koruyacak onun için kaygılanacak uykusuz kalacak ama dünyanın en mutlu annesi olacak kendini şanslı hissedecek hatta biraz şımaracak :))
hadi arkadaşım sıkma canını Allah yar ve yardımcın olsun. bana oğlumu veren Allaha bin şükür ediyorum onu doğuran kanıyla besleyen kadına ise hergün teşekkür ediyorum dua ediyorum Allah ona yardım etsin.işte böyle hayat herkes için bir başka,bambaşka...

geçmiş olsun dilerim çarçabuk atlatır.

geçmiş olsun simacım inşallah en kısa sürede atlatır kuzucuğun

günaydın bayanlar umarım gününüz aydın olur bir haftayı daha atlattık bu ayıda atlatırız ama sıralar çok yavaş ve sinir bozucu artık dayanamıyorum kokusunu içme çekmek istiyorum ama sabır diyorum sabır elden bişey gelmiyo artık herkesin nezaman gelecek demeleride ayrı bir konu napalım kaderde beklemek varmış bir arkadaşımın bebeği var yeni yeni yürümeye alıştırıyordu şöyle dedi (AY ÇOCUK BAKMAK NE ZORMUŞ) hafif gülümsedim ona şöyle dedim tam adamına söylüyorsun.. ben yorulmayacam yorulsamda of demicem hep içimden böyle geçiyor yeterki gelsin..

Çok büyük geçmiş olsun canım.Allah yardımcın olsun.

TAZE ANNELERİMİZ

Başvuru tarihi Tercih il Tercih Bebişine kavuştuğu tarih

Oğultoprak 30.12.2010 Erkek Ankara Terk 23.05.2012
Umut59 7 ocak 2011 Kız-Erkek 27.Oca.12
Ecem14 25.03.2011 Kız İzmir Terk-Rıza 15.06.2012 (O kızına kavuştu.)
Lee 26 29.06.2012(O da kızına ve oğluna kavuştu.)
Merer 05.10.2011 Kız-Erkek Ankara Terk-Rıza 20.07.2012(O da evladına kavuştu.)
Herdemk .....03.2011 24.08.2012(O da oğluna kavuştu.)
Cindy 74 31.08.2012 (O da kızına kavuştu.)
Pırılım 27.09.2011 03.09.2012 kızına kavuştu ,taze anne oldu.)
HeidiAnkara 21.11.2011 Kız-Erkek(ikiz) Ankara Terk 02.10.2012

Anne Adaylarımız :13:

Başvuru tarihi Tercih il Tercih Bebişine kavuştuğu tarih

Leylufer 15.02.2011 Kız-Erkek Eskişehir
Zeynep26 21.09.2011 Kız Aydın Terk-Rıza
Shenay 21.10.2011 Kız (ikiz-kardeş) İstanbul Terk-rıza
Serap 05.12.2011 Erkek İstanbul
Sermuh 23.12.2011 Kız Îstanbul Terk-Rıza
malibu52 16.01.2012 Kız İstanbul Terk-Rıza
Ayaz84 08.02.2012 Kız (ikiz) İstanbul Rıza
5059 01.04.2012 İzmir
gcs_ 02.04.2012 Kız İstanbul Terk-Rıza
Utku07 10.05.2012 Antalya
esma16 13.09.2012 Busa
DamlaUmut 13.09.2012 Kız-Erkek İstanbul Terk-Rıza
Betus 25.09.2012 Kız-Erkek(ikiz)
Tenarr 23.10.2012
destina0706 Kız

geçmiş olsun canım kuzucuğuna.....tez zamanda iyileşir inşallah....

çok geçmiş olsun inşallah annesi bişey çıkmaz minik prensesin canı yanmasın azcık ilaçla geçer inşallah çok üzüldüm Rabbim şifa versin

bu foruma yazdığım günden beri bana yazdıklarınızı okuyorum.Hiçbirinizden kötü bir yanıt almadım.Aksine bana yardımcı olmaya çalıştınız.Hepinize tek tek teşekkürlerimi iletiyorum.

Biyolojik olarak annesi ben olduğum için bu bebeğin benimle bir hayat sürmesi ne kadar doğru?
Ben ona gerçekten hakettiği, sizlerin evlat edindiğiniz bebeklere verdiğiniz sevginin aynısını verebilecek miyim?
Bebeğin sizler gibi dört gözle bebek sahibi olmayı bekleyen, baba-kız ilişkisi kurabileceği, baba şefkati alabileceği, hatta ileride ben babam gibi bir adam ile hayatımı birleştirmek istiyorum diyebileceği,annem gibi anne olabilmek istiyorum diyebileceği bir aileye sahip olabilme şansı varken sırf benim yapacağım bencillik yüzünden babasız bir ortamda büyümesi ne kadar doğru?
lohusalık geçtikten sonra hormonlarım düzeldikten sonra hala hiçbir bağım olmaz ise o bebeğe yazık değil mi?ki o geçen süreçte isteyerek hamile kalırsam dengeyi tutturamayıp yeni doğan bebeğe gösterdiğim ilgiyi şefkati görüp yaşıyacağı travmayı nasıl atlatıcak?
Gün gelir de bana derse madem hiç istemedin neden doğurdun beni derse ne diyeceğim ona?
Bencillik yapıp eğer pişman olursam diyerek aileme söylersem ona çok büyük haksızlık edeceğimi düşünüyorum.
Yepyeni tertemiz bir hayata sahip olma şansı varken sırf kendimi düşünüp onu belirsizlikler içinde olacağım hayata dahil etmek istemiyorum.
hani bir laf vardır iki ucu bilmemneli değnek anlıcağınız..

bunlar gibi birsürü sorular dönmekte kafamda.Ama burada okuduklarımla en azından bir nebze de olsa rahatlamış hissediyorum kendimi.Aylardır kimseye anlatamayıp kendi kendime konuşmaktan yorgun düşmüştüm çünkü.Hepiniz yaşça benden büyüksünüz.Sizlerin fikirlerini,düşüncelerini okumak gerçekten önemliydi.
Allah hem benim hem de sizlerin yardımcısı olsun.Umarım hepimizin hakkında hayırlısı diyorum.

sevgili arkadaşım, hiçbirimiz seni yargılamayız, zaten kimse seni yargılamamalı. Çünkü herkesin hayatı, yaşadıkları, düşünceleri, hissettikleri farklı farklıdır. Biz sadece sana nacizane tavsiyeler verebiliriz ki ilerde pişman olmayasın diye.

Sen o kadar bilinçli ve iyi kalplisinki bebeğinin sağlığını takip etmişsin, ultrason görüntülerini saklamışsın. Kim bilir bebeğinin annesi babası ne kadar mutlu olacaklar bunları görünce, evlat edinen aileler bu türlü hatıralardan yoksun kalıyorlar çünkü, büyük şans olacak, ona çok güzel bakacaklardır eminim.

Tabiiki bu kararı almadan önce çok net karar vermelisin ileri de pişman olmayasın, hayatın düzene girince giden yavrunu özlersin diye, kaygımız yine senin için. Senin için ne kadar büyük risk olduğunu düşünebiliyorum, söylesen belki kabul eder anneciğin.. kucağına aldıktan sonra herşey değişiyor dünya baştan yaratılıyor sanki.. Ama diyorsunki ya olmazsa.. ihtimali dahi göze alamıyorsun, annen için anlarım.. Belki babasıda sahip çıkar, güzel bir aile olursunuz, bu da bir seçenek olabilir.

Bu çok zor bir karar gerçekten arkadaşım Allah yardımcın olsun.. Benim şahsi düşüncem bebeği evlat edinmek isteyen bir aileye versende hayatı çok güzel olacak ancak doğumdan sonra birkaç hafta en azından birlikte olun duygularını bir tart ondan sonra karar verip dilediğini yaparsın. dönülmez yollara girmeden önce kesin emin ol.. Zaten birkaç hafta süresinde hala birşey hissetmiyorsan, yeni ailesinde emin ellerde olduğunu bileceksin.. Hakkında hayırlısı olsun.. Sakın olaki seni kınadığımızı sanma, hepimizin başına herşey gelebilir..

sima cım çok geçmiş olsun umarım meleğinin hastalığı ciddi değildir ve hemencecik iyileşir. Zaten sevgi en büyük ilaçtır annesi babasınında sevgisiyle hiçbişey olmaz Allahın izniyle..

Teyzen büyük bir sevap islemis gercekten. :)

Sakin ama sakin verme bebegini. Sen kendin diyorsun iyi bi is sahibiyim diye. Annen seni nasil büyüttügünden bahsediyorsun. Bence ne olursa olsun o senin canindan kanindan. Sakin verme.

Kusura bakma sadece merak ettim bu bebegin babasi nerde? Onla konussan, biliyor mu cocugu olucagindan?

bence iyi düsün hatta annenle konus. AMA SAKIN VERME COCUGUNU. ONUN SANA IHTIYACI VAR

ripella Allah yar ve yardımcın olsun ..bırakmak yada bırakmamak tamamen senin kararın..duygularını açıkca belirtmişsin..
bu platformada sana bırak yada bırakma demek bana düşmeyen bir yorum..bırakmak zorunda kalırsan bilmeni istediğim bir kaç konu var ,bizler devlet kanalı ile evlat edinmeyi düşünen insanlarız hepimize illegal yollardan bebek teklifleri gelmesine rağmen biz devlet üzerinden evlat ediniyoruz.
ilk başvuru yaptığımızda her şeyin çok kolay olacağını sanıyordum ama değil imiş anne ve baba olacak adayların kişilikleri aile yapısı maddi durumları (ör asgari ücretle evlat edinemiyorsun) ahlaki yapıları ruh halleri sağlık durumları (bulaşıcı hastalık vb var mı?) gibi bir çok şey incelendikten sonra dosyalarımız onaylanıyor..yani devlet üzerinden evlat edinen aileler çok hassas bir incelemeden geçiriliyor.bu süreç ortalama bir yıl sürüyor.bir çok arkadaşım evlat edindikleri çocuklarına bir çok biyolojik anneden daha iyi bakıyorlar ...bizler evlat kıymetini gerçekten çok çok iyi bilen insanlarız...tüm arkadaşlarım "aman yoruldum bu çocuktan" kelimesini asla kullanamayacak kadar sevgi dolular...
evet bir anne nasıl çocuğunu bırakır diye ahkam kesmek çok kolay...demesi kolay ya yaşaması nasıl diye sormak lazım...
geçenlerde buna benzer bir konu ile karşı karşıya kaldım kısaca anlatayım:
anne 91 doğumlu baba 41 yaşında..resmen evliler kız sezaryen ile doğum yapmış kocasının daha önceden evlilikleri ve çocukları var. adama kaçarak evlenmiş ...kucağında 2 aylık bebeğiyle 2 gece dışarıda kalmış hemde bu soğuklarda...kendi babası bebekle onu eve kabul etmiyormuş kendisi de çalışıp para getirecek diye geri kabul ediyormuş adam alkolik kumarbaz ...kocam dediği adamda bunu dışarı atmış....şimdi bu kadın ne yapacak? ne yapabilir...kadın sığınma evleri var evet orada da çocuk emmeyi bitirince ayırıyorlarmış..bu kızın çocuğuna bakması nasıl olacak ? bir arkadaşının evine gitti sonrası ne olur bilemiyorum...

maalesef hayat her zaman hayallerimizde ki kadar güzel olmayabiliyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…