Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
tüm annelere selamlar

sima.....küçük cadına geçmiş olsun...inşallah çabucak iyileşir.sonda takılmasına gerek kalmasın kıyamam.oy.

ripella.....önceden sokağa bırakılan,ya da birşekilde terkedilen bebeğin biyolojik ailelerine çok kızardım.Allaha havale ederdim.bizlerin durumu çok farklı...hayat tuhaf....benim de evlat edindiğim bir kızım var.o evimize geldiğinden beri nerede bebek bırakıldı haberi duysam içimden öyle seviniyorum ki....günah olmasın Allahım...çünkü biliyorum ki;birilerinin üzüntüsü başka birilerinin mutluluğu oluyor.ve biliyorum ki buradaki bu forumdaki annelerden ya da diğer anne olmak isteyen birinin hasreti dinecek...mutlu oluyorum.bilemiyorum...belki Allah'ın adaleti bu.

denizgeldi valla ne yalan söylüyeyim bende bebek bırakıldığını duyunca çok sevinenlerdenim çünkü bırakılan bebek bir ailenin mutluluğu olacak bunu biliyorum meleğimi nasıl hasretle beklediğimi düşünüyorum ve bi annenin babanın hasreti bitecek belki bırakan için zordur ama bakamıyorsa eğer ne kendini nede bebeği sıkıntıya soksun isterim çünkü biz ince elenip sık dokulan bir yoldan geçerek meleklerimize kavuşuyoruz sonuçta devlette her önüne gelene bebek vermiyor sermuh arkadaşımında dediği gibi çok hassas yollardan geçiyoruz meleklerimize kavuşana kadar ve hatta kavuştuktan sonra o yüzden bebeğini bırakanlara hiçmi hiç kızmıyorum onlar bakamadıkları için bırakıyorlar devletde hasretle bekleyen ve çok güzel bakacak olan ailesine kavuşturuyor meleklerimizi biz de anca bu şekilde anne baba olabiliyoruz bakamayacaklarsa bebekleri süründürmelerini istemem açıkçası belki bencilce oldu ama ne yapayım iyi hayatlar yaşasın yavrularımız dileğim bu sürünmesinler orda burda isterim ....

Hayırlı haftalar.Kaderdaşlarım moralim çok ama çok bozuk.Bir gün içinde hem iyi hem kötü haber aldım.Biz alacağımız kızımız için bir an önce faksımızı beklerken.1 seneyi buldu sıra numarasını hala öğrenemedik.En sonunda eşimin araştırmalrı sonucu sebebini öğrendik.Burada çocuk yuvası olmadığı için daha öncede demiştim bie sıra numarası Ankara dan veriliyor.O yüzden yuva olan yerlerden daha fazla oyalanmış oluyoruz.Neyse hala haber gelmeyince Artık devreye tanıdıkları soktuk ve meğerse dosyamızın bizim ilden kaynaklanan yanlış üst yazıyla evlat edindirme birimine değilde bakıma muhtaçlık birimine gittiğini ve 2 aydır dosyamızın orada beklediğini öğrendik.Neyse bunu Ankara dan düzelttiler ve bizi arayıp dosyamızı hemen inceleyip artık sıra numaramızı vereceklerini haddinden fazla beklediğimizi falan söylediler.Ama aradan 3 gün geçti gene faksımız gelmedi.Biz tekrar aradık ve bu seferde benim biyolojik oğlum olduğu için ve onda dikkat eksikliği (derslerden kaynaklanan )bu sebepten alacağımız kızımız ve oğlumuzun bundan zarar görmemesi için bizden psikiyatrdan yazı ve faks istediler.Bizde şans eseri dün psikiyatrimizin yolundaydık.Ve uzmanımızıda arayıp haber vermişler.Uzmanımızında sağolsun oda şokta bizi aradı bizde şoktayız hiç beklemediğimiz bir durum.Uzmanımız ben bu durumla ilgili görüşlerimi bildirdim gereksiz ama yapalım dedi.Neyse biz psikaytrımıza gittik ve mevzuyu açtık sorduk daha ben biz böyle bir karar aldık kızımız olsun diye derken çok sevindi psikiyatrımız ve bize bravo size dedi.Ne sakıncası olabilir 2 si içinde ne güzel bir karar dedi.Biz hem kızımız hem de oğlumuz kardeş sevgisi ve aile sevgisi görsün istediğimizi söyledik.Çok sevindi psikiyatrımızın tepkisini yüzündeki o onayı görseydiniz.Ne kadar doğru yolda olduğumu bir kere daha anladım.Ama bunu bize destek vermesi gerekenler anlamıyor mu?
Ve psikiyatrımız Ankara dan gelen bu talebin çok saçma olduğunu söyledi.Ben gereken yazıyı yazarım dedi.Ama benim birde neye canım sıkıldı biliyormusunuz.Ankara'dan bize diyorlar ki.Alacağınız bu çocuk sizin değil hiç bir zaman sizin olmayacak.Alan aileler buna maalesef kendini kaptırıp artık ilerde kendileri doğurmuş gibi zannediyorlar.Gerçek ailesinin siz olmadığını kabul edeceksiniz ve gerçek ailesi ile görüşmek isterse halası amcası kardeşleri görmek isterse buna karşı çıkmayacaksınız .O sizin olmayacak yani bunu bilin dediler.Eşim de biz herşeyin farkındayız ve herşeyi düşünerek bu yola adım attık.Benim ve eşimin ailesinde bu durumda evlat edinmiş 1.derece akrabalarımız var ve hiç sorun yaşanmadı.Yaşlarını sordu o alınan çocukların eşimde benden de büyükler artık dedi.OOh oh iyi deyip teşekkür edip kapattılar.
Ben ayrıntılı yazmadım buraya ama bunu bile yazmak istemiyordum.Ama çok doldum artık.Bu yıldırma çabasımı yoksa sabrımızı mı deniyorlar bilmiyorum.Ama inanın bazıları çok kolay hamilelik yaşayıp nasıl hamile kaldığını nasıl doğum yaptığını bilmeden 2-3 belki 4 tane doğum yaparken,ben oğluma hamile kaldım ve yemin ederim anamdan emdiğim süt burnumdan geldi doğum yapana kadar hamileliğim çektiğim acılar beni mahvetti.Şimdi de bu yolla 2.evlat oğluma kardeş istedik aynen bu yolda da sabrımızı ve ruhen acımızı zorluyorlar.Allah'ım benim sınavımda bu sanırım diyerek sabretmeye çalışıyorum.
Moralim çok bozuk nasıl yazdım anlatabildim mi bilmiyorum demek istediklerimi ama; bu konuyu yazmazdım buraya ,günlerdir yazmaktan da çekindim fakat onlar çekinmiyorsa ben de artık bu sorunumu yazıp rahatlamak istedim.Ben bu yola salih bir amelle ve kalple çıktım.Allah yardımcımız olsun hepimizin

Son düzenleme:
Sevgili Destina sen çok güzel duygularla çok güzel bir yola baş koymuşsun.Allah inşallah gönlüne göre hayırlı bir kız çocuğu verir hiç moralini bozma.Onlar belki biyolojik çocuğunla ayrım yapıp yapmayacağını anlamak için seni zorlamışlardır.Ankara çok titiz çalışıyor,her tütlü olumsuz duruma karşı çocukları koruyor.Senin de eşinin de niyeti çok hayırlı.Allah evlatlarından yüzünü güldürsün,oğlunun da her şeyi yoluna girsin,sorunları çözülsün.

sağol canım.Ankara'nın titiz çalışması güzel birşey fakat biz zaten başından beri görüşme yaparken ve dosya hazırlanırken buna yönelik çalışmalarla hazırlandı dosyamız.Bizim uzmanımız sonradan sınavla girip bu kurumda seminerle sertifika alıpta ya da kurumun eğitimiyle bu göreve gelmiş biri değil.Bu okul mezunu bu kurumun okulundan diplomalı.Hazırladığı dosyada bu konuyla ilgili en ufak bir karşıdaki insanı tereddüt ettirecek bir şey olmadığını söyledi.Ama aslında işin boyutu bize anlattığına göre bizimle ilgili değil sadece biz bazı önyargıların kurbanı gibiyiz.Onu burada yazamıyorum.Ama sonuçta biz biyolojik evladımız olsada alacağımız bebeklerimizide öz yavrumuz gibi benimseyeceğimizden istiyoruz.Hiç bir anne evlatlarının kötülüğünü istemez en azından sadece bizim gibi olanlar.

simacığım geçmiş olsun inşaallah kuzucuğunda önemli bir sorun çıkmaz tekrar geçmiş olsun canım.

Canım bu olanlara geçmiş olsun mu demeliyim ne demeliyim bilemiyorum.. ne kadar üzücü durum bu böyle.. başka bir sosyal hizmetler bürosundan konuyu anlatıp destek alsan olur mu acaba? yada yaptıkları ne kadar işin normal akışı bilmek için. bu konuyla ilgilenirler mi acaba 150 başbakanlık şikayet hattı var ama iş oralara kadar uzansa sana zararı olur mu hiç bilemedim..

bu konuları iyi bilen biriyle görüşmek gerek.. keşke bir tanıdığım olsa da hemencecik tlfn açıp sorgulayabilsem nedir nasıldır bu akış diye, inan şuan aklımdan hemen bu geçti

destina sabahtan beri yazını en az 10 kere okudum heralde ne cevap vereceğimi birtürlü bulamadım öyle saçma sapan kurallar varki ne yapacağını şaşırıyor insan sen evlat sahibi olma derdindesin onlar başka birşeyin derdindeler hoş neyin derdinde olduklarınıda hala çözmüş değilim rabbim yardımcın olsun sabır isteyen bir durum ve bütün dualarımda senin için olacak rabbim hakkında hayırlısını nasip etsin lütfen kendini üzme kızın elbetteki sana gelecek ama biraz uğraştıracaklar sanırım oda biyolojik olarak çocuk sahibi olduğun için bunu net söyleyemiyorlarda lafı dolandırıyorlar işte biraz daha sabır lütfen herşey yoluna girecek rabbim gönlündeki dileğini nasip edecek sana bundan eminim :)

simacığım geçmiş olsun inşaallah kuzucuğunda önemli bir sorun çıkmaz tekrar geçmiş olsun canım.

tşkr ederim canım p.tesiyi bekliyoruz sonuçlarımız ozaman çıkacak dua edin lütfen sonda takılmak zorunda kalmasın meleğime canı acıyacak diye aklım gidiyor

tüm annelere günaydın....mutlu pazarlar

destina......kalbini ferah tutmaya çalış.sabrımızı deniyorlar diye düşünüyorum.biz de bizim açımızdan üzücü durumlarla karşılaşmıştık.geçecek..inan...hayırlısı ile sen de benim gibi kızına kavuşacaksın..sabır...olayları akışına bırak..şimdi zaman üzülme zamanı değil.karşımıza çıkan zorluklarla güçlü olma zamanı.

hatta minik bir uyarı.öyle sadece sıranın belli olmasıyla beklemeyle bitmiyor...öyle prosüdürler var ki..........öyle sabır testleri......biz çok farklı zorluklarla karşılaştık,karşılaşıyoruz...bu yüzden tüm anneler. lütfen güçlü olmaya çalışalım.
herkese sevgiler

sıkma canını bazı kendini bilmez laflar için üzülme. anlayamıyorum nasıl bçyle bir laf edilir bu çocuk sizin değil akrabasını görmek isterse görür filan bu saçma sapan cümlelerle sabır mı denenirmiş biz şırnaktan başvurmuştuk harika bir sosyal çalışana denk gelmişiz demekki ne böyle cümleler kurdu ne can sıkıldı çarçabuk gelişti herşey sonra batmandan sıraya girdiğimizi söylediler 2. sıradaymışız çok mutlu olmuştuk 5-6 ay sonrada yavrumuz kucağımızdaydı. batmandan sıraya girdik ama Aydından almaya gittik çocuğumuzu, ordaki sosyal çalışanda harika bir kızdı hiç bir olumsuzluk yaşatmadılar hastaneye beraber gittik bebeğimi kucağıma aldım. herşey sıcacık samimi gelişmişti şimdi senin anlattıklarınla anlıyorum ki sosyal çalışanların bilgili ve ahlaklı olması gerekiyor karşındaki insanlar yeterince manevi ağırlığın altındalar sosyal olarak bir yanları eksik hissetmişler ki anne baba olmaya karar vermişler şefkatle sevgiyle davranmak gerekir öyle değil mi ( çok sinirlendim ve üzüldüm ( keşke yanında olup elini tutabilseydim, sıkma kendini densizlerin laflarıyla, kızını istediğin gibi büyütürsün sevginle harmanlarsın. bugünler geçecek inan geçiyor :)

Son düzenleme:

merhaba destinacığım,yaşadıklarına çok üzüldüm.özellikle ankaradan görüştüğün kişinin söyledikleri.sanki niye evlat ediniyorsunuz edinmeyin der gibi...evet çocuklarımızı kendimiz doğurmuşcasına çok ama çok seviyoruz.teyzeleri ,amcaları,kuzenleri,hala,teyze,anneanne,babaanne dedeleri tarafından çok seviliyorlar.gerçek ailesi değilsiniz ne demek? nasıl bir zihniyete sahip bir insan oraya o konuma oturtulmuş anlamış değilim.resmen evlat edinmeyin diyor..bizler herşeyin farkındayız ki eşinin dediği gibi biz bunların farkındayız.farkında olarak bu yola adım attık.
ve ben sizleri çok takdir ediyorum.özellikle kendi küçük ama kalbi bir o kadar büyük oğlunu.birçok çocuk kıskanır kardeş istemez oğlun o kadar sevgi doluki gelecek olan bebeği şimdiden benimsemiş.inşaallah herşey yoluna girecek biraz sabır oğlun kızkardeşine sizlerde kızınıza kavuşacaksınız.
kendini bilmez kişiler tarafından hiç canınızı sıkmaya değmez.herşey gönlünüzce olsun

Sağol canım,ben ailem ve kendimden eminim.O yüzden onların istedikleri dr.raporunuda uzmanımız alsın göndersin.Kimseyle zıtlaşmak istemiyorum,sabrediyoruz.

tşkr ederim canım p.tesiyi bekliyoruz sonuçlarımız ozaman çıkacak dua edin lütfen sonda takılmak zorunda kalmasın meleğime canı acıyacak diye aklım gidiyor
Çok sağol simacığım kızına geçmiş olsun.İnşallah en kısa sürede iyileşir.Ben de geçen sabah namazında kendim ve benim gibi bekleyen bu sitedeki tüm annelere dua ettim.
Merak ettim o prosedürleri şimdi,İnşallah herşey hakkımızda hayırlı ve gönlümüzce olur.Çok sağol canım iyi dileklerin için

Sağol lee ciğim.İnşallah bu gidişle oğlum aklına karpuz kabuğu sokup,niyetini kötüye çevirtmezler.Zaten o çocuğun o kadar yok teyzesi halası kardeşleri görmek isteyecek dediği durumda olan bir bebeğe onlar sahip çıkardı.O bebek orada olmazdı.Kimsesiz olmazdı.İşte ya sabır,diyoruz.

tünaydın kızlar bugün kültür sonucumuzu aldık idrar kültüründe üreme çıkmadı çok sevindim valla temiz çıkmasına dr idrar torbasının küçük olduğunu eğer istersek 6 ay ilaç tedavisi ile normale dönebileceğini söyledi ama çok şart değilmiş ilaç tedavisi bir sene sonra kendi kendikendinede normale dönecekmiş bende açıkçası ilaç kullanıp kızımın böbreklerini yormak istemiyorum daha sık aralıklarla tuvalete götürecem zamanla normale dönecekmiş dualarınız için tşkr ederim inşallah sorunsuz bu aşamayı atlatırız çarşamba günüde pedagog randevumuz var heyecanla çarşambayı bekliyorum bakalım görüşmemiz nasıl geçecek :))

Son düzenleme:

çok sevindim simacım çok geçmiş olsun allah beterini aratmasın ne diyelim inş çarşamba günüde kolayca atlatırsınız siz artık kuruğun sonuna geldiniz çok yok katetiniz allah utandırmasın canım :)

Arkadaşlar hepinize merhabalar simacım çok çok geçmiş olsun dualarım küçük meleğinle.Destina706 canım hepimiz bir sınavdan geçiyoruz .Buda senin sınavın ALLAH senin nezninde hepimizin yar ve yardımcısı olsun arkadaşlar bende kızım için havlu pasta yapıyorum.Minik kızımın ismini minik havluların üzerine işliyorum ALLAH mevlütünü okutup bunları dağıtmayı nasip etsin.

canım sizin adınıza çok sevindim.allaha şükür korktuğun gibi çıkmadı.gözünüz aydın) simacığım sana bir şey soracağım.gittiğiniz pedegog kurumdan mı ? veya özel denmi gidiyorsunuz.bana yazarmısın.istersen özel mesaj olarak atabilirsin.sağlıkla kalın canım.

oo ne güzel, göz açıp kapayıncaya kadar iyileşir sen merak etme.. Allahım yavrularınızı korusun..

Aslında her çocuğu pedagog a götürmek lazım, her insanın da piskologa gitmesi lazım ama bunlar için maddi güç lazım.. ruhumuz sağlıklı olsa zaten şu ülkede kimse kimseye kötülük eder mi.. aha da dünya barışını buldum

tüm annelere selam

sima ....çokk sevindim...öperim cadınıpedagogla görüşmenizi ben de merakla bekliyorum...sevgiler.

slm kızlar tam bir dertten kurtulduk deyip sevinirken bugün minik kuzum çok fena hasta oldu 39,6 derece ateşle soluğu dr da aldık ateş düşürücü ile anca bu kadar düştü meleğimin ateşi boğaz enfeksiyonu faranjit ve grip geçiriyor uzun zamandır boğaz enfeksiyonu geçirmedi diye seviniyordum bugün yakaladı bizide hastalık neyse artık yapacak bişey yok bu gece sabahçıyım belli oldu kuzumun ateşi yüksek sürekli kontrol altında tutuyorum maf oldu meleğim bugün antibiyotiğe başlattı dr u hemen bi dünya ilaç verdi iki günde toparlanması lazım dedi haftayada kontrole çağırdı iştah gitti sabahtan beri hiçbirşey yemedi bide baya bi kustu kusması biraz rahatllatı gibi ama babasıyla ikimiz tetikte bekliyoruz nöbetçiyiz anlayacağınız bu gece babamıza uyu diyorum ama kızını bırakıp uyuyamıyor yahu diyorum ben hasta olsam yüzüme bile bakmazsın kusura bakma kızımın yeri başka diyo o böyleyken uyuyamam rahat rahat diyo kuzumda ayakta aile boyu ayaktayız anlayacağınız bu gece :)

lee canım biz özel pedagoga gitmiyoruz devlet pedagoguna gidiyoruz özel pedagogu çok gerekli görmüyorum şuanda pedagogumuzada sordum bu konuyu hepimiz aynı yerden mezunuz aynı bilgileri öğreniyoruz açıkçası çok önermiyorum benden farklı bişey yapmayacak dedi bizde şuanda pedagogumuzdan çok memnunuz inanılmaz ilgili ve tatlı bir bayan :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…