Sevgili Sima güzel kıızına geçmiş olsun.herkese merhaba bayanlar bizimde aile yakınları akrabalarımızdan birkaç kişi şöyle dedi, bebeğin geldiğinde bu semtten taşınırsın bizim burasının insanları çok patavassız hemen çocuğunun yüzüne söylerler dedi, ben de tamam taşınırım dedim peki gittiğim yerler burdan çokmu daha iyi olur nereye kadar taşınabilirim diye sordum (eee sende haklısın dediler) bende şöyle dedim onlara dışardaki 7 kat yabancıların ne dediği değil yakınım olarak sizlerin ne tür tavır alacağınız önemli dedim sustular... hertürlü canımı yakıyorlar daha bebeğim gelmeden olsun yaksınlar ben şunu öğrendim artık ağlamayı değil ağlatmayı, can yanmasını değil can yakmasını ne kadar susarsak üzerimize okadar gelecekler anlattıkları doğum hikayeleriyle zaten canım yanıyo bide büyüteceğim evladımın canını yaklamalarına izin vermicem ben kaçmıcam onlar utansın söylediklerinden...
herkese merhaba bayanlar bizimde aile yakınları akrabalarımızdan birkaç kişi şöyle dedi, bebeğin geldiğinde bu semtten taşınırsın bizim burasının insanları çok patavassız hemen çocuğunun yüzüne söylerler dedi, ben de tamam taşınırım dedim peki gittiğim yerler burdan çokmu daha iyi olur nereye kadar taşınabilirim diye sordum (eee sende haklısın dediler) bende şöyle dedim onlara dışardaki 7 kat yabancıların ne dediği değil yakınım olarak sizlerin ne tür tavır alacağınız önemli dedim sustular... hertürlü canımı yakıyorlar daha bebeğim gelmeden olsun yaksınlar ben şunu öğrendim artık ağlamayı değil ağlatmayı, can yanmasını değil can yakmasını ne kadar susarsak üzerimize okadar gelecekler anlattıkları doğum hikayeleriyle zaten canım yanıyo bide büyüteceğim evladımın canını yaklamalarına izin vermicem ben kaçmıcam onlar utansın söylediklerinden...
Sevgili Sima güzel kıızına geçmiş olsun.
Sermuh şiirin çok güzel aynen şiirindeki gibi olmamız gerekiyor.
Ayaz 84 seni çok iyi anlıyorum.Bizim hislerimizi ,yaşadıklarımızı,ve sana yemin ediyorum gelenin öpöz çocucuğumuz olduğunu idrakimiizi(Allahın bu yolla sırf bizim için dünyaya getirdiğini,anneliğine bizi layık gördüğünü)insanların çoğu algılayamıyor.Bence bu konuda onlardan bir üst boyuttayız.Allah nasip ederse iki dünyada da bu duygularla cennetteyiz.
Benim de oğlumun üroloji ile ilgili bir sorunu var.Belki 1 yaşında falan operasyon geçirmesi gerekiyor.Hastaneye götürdük.Yeni mezun uzman bir genç kız,annesinin yaşı vs bilgileri sordu.Ben durumu açıkladım.Yani "siz annesi değilsiniz" dedi.Ben de hayır annesiyim.Doğuran kişiyi bilmiyoruz dedim.Dün aşısını yaptırmaya gittik.Hemşire annesi sonradan çıkarsa dedi.Ben de ben annesiyim.Doğuran kişi hakkında bilgimiz yok dedim.O da anladı,evet annelik bakıp büyütmektir dedi.Bunlar oluyor ama annelik o kadar güzel bir duyguki,aranızdaki duygu alışverişi öyle güzelki hiç bir sözün önemi yok bunun yanında.Allah bana çocuğumun annesi olmayı layık gördükten sonra kimselere laf düşmez.Oğlum için herşey feda olsun,her kırgınlığı o varken aşabilirim.Allah sana da öyle bir evlat versinki baktıkça,onunla oldukça yüreğin mutlulukla sevgiyle dolsun.Sevgiler.
canım çok geçmiş olsun.Benim de oğlumda mesane küçüklüğü var aynı biz Akdeniz Üniversitesinde tedavi görüyoruz.bir ilaç var onu alıyor şükür çok fayda etti.Ocak 29 da Antalya da kontrolümüz var bakalım.Bize doçentte dedi zamanla geçer diye ama benim oğlumun yaşıtlarına göre 7 kat küçüktü ve çok sorun yaşıyordu okulda o yüzden onun psikolojisinide bozarmış Prof.öyle dedi bizde tedavimize başladık.tünaydın kızlar bugün kültür sonucumuzu aldık idrar kültüründe üreme çıkmadı çok sevindim valla temiz çıkmasına dr idrar torbasının küçük olduğunu eğer istersek 6 ay ilaç tedavisi ile normale dönebileceğini söyledi ama çok şart değilmiş ilaç tedavisi bir sene sonra kendi kendikendinede normale dönecekmiş bende açıkçası ilaç kullanıp kızımın böbreklerini yormak istemiyorum daha sık aralıklarla tuvalete götürecem zamanla normale dönecekmiş dualarınız için tşkr ederim inşallah sorunsuz bu aşamayı atlatırız çarşamba günüde pedagog randevumuz var heyecanla çarşambayı bekliyorum bakalım görüşmemiz nasıl geçecek :))
Sağol canım söz çok güzel evet sabır ediyorum.İnan canım bu olayların olacağını bilmedenki gece rüyamda bir kapalı nur yüzlü bir kadın gördüm elinde tesbih çekiyor ve bana şefkatle bakıyordu.Anneme anlattım annem sabır anlamına gelir tesbih sabret diyor dedi.Gerçekten ertesi gün bu olaylar olunca gözümün ününe hep rüyam geldi ve hep sabır dedim içimdensimacım tüm hastalıklar sizi bulmuş çok geçmiş olsun,bu sıralar hastalıklar fazlaca ben bile nezle grip haldeyim,ateş düşürmek için kasık kol altı bilek gibi yerlerine soğuk pres yap etkili olur..
kuzumuza çok çok geçmiş olsun,
destina sana da sabır diliyorum ,malesef ayarsız konuşanlar insanlar hayatta var,sessiz kalmak en ağır cezadır her zaman.bizleri sınasınlar ama duygularımızı incitmeden
çok güzel bir söz okudum geçenlerde sizlerle de paylaşmak isterim,
Bazen rüzgarın saçımı dağıtmasına, yağmurun yüzümü ıslatmasına, birilerinin kalbimi kırmasına izin veririm sonra;
Saçımı TOPLARIM,
Şemsiyemi AÇARIM,
Kalbimi KAPATIRIM
Hepsi bu...
Ayazcığım boşver dünyada patavassız insanda bol ne var zaten.Aslında biz keşke hepimiz aynı şehir ve mahallede olsak kimse bize yan gözle bile bakamazherkese merhaba bayanlar bizimde aile yakınları akrabalarımızdan birkaç kişi şöyle dedi, bebeğin geldiğinde bu semtten taşınırsın bizim burasının insanları çok patavassız hemen çocuğunun yüzüne söylerler dedi, ben de tamam taşınırım dedim peki gittiğim yerler burdan çokmu daha iyi olur nereye kadar taşınabilirim diye sordum (eee sende haklısın dediler) bende şöyle dedim onlara dışardaki 7 kat yabancıların ne dediği değil yakınım olarak sizlerin ne tür tavır alacağınız önemli dedim sustular... hertürlü canımı yakıyorlar daha bebeğim gelmeden olsun yaksınlar ben şunu öğrendim artık ağlamayı değil ağlatmayı, can yanmasını değil can yakmasını ne kadar susarsak üzerimize okadar gelecekler anlattıkları doğum hikayeleriyle zaten canım yanıyo bide büyüteceğim evladımın canını yaklamalarına izin vermicem ben kaçmıcam onlar utansın söylediklerinden...
Doğurmak değil bakmak önemli.Ona kalsa hayvanlarda doğuruyor.Töbe yarabbim töbe.Boşver canım o duyguyu herkes anlamaz zaten anlasaydı.Bu toplumda kimsesiz sokağa salınmış küçük yaşta suç makineleri yavrular insanlar olmazdı zaten.Yıllarca çocuksuz ya da tek çocukla yaşayıp ölen insanlar de bizdeki duygu olmadığından öyle boş yaşayıp,boş ölüyorlar.İnsanın en hayırlısı insana en faydalı olandır.Sevgili Sima güzel kıızına geçmiş olsun.
Sermuh şiirin çok güzel aynen şiirindeki gibi olmamız gerekiyor.
Ayaz 84 seni çok iyi anlıyorum.Bizim hislerimizi ,yaşadıklarımızı,ve sana yemin ediyorum gelenin öpöz çocucuğumuz olduğunu idrakimiizi(Allahın bu yolla sırf bizim için dünyaya getirdiğini,anneliğine bizi layık gördüğünü)insanların çoğu algılayamıyor.Bence bu konuda onlardan bir üst boyuttayız.Allah nasip ederse iki dünyada da bu duygularla cennetteyiz.
Benim de oğlumun üroloji ile ilgili bir sorunu var.Belki 1 yaşında falan operasyon geçirmesi gerekiyor.Hastaneye götürdük.Yeni mezun uzman bir genç kız,annesinin yaşı vs bilgileri sordu.Ben durumu açıkladım.Yani "siz annesi değilsiniz" dedi.Ben de hayır annesiyim.Doğuran kişiyi bilmiyoruz dedim.Dün aşısını yaptırmaya gittik.Hemşire annesi sonradan çıkarsa dedi.Ben de ben annesiyim.Doğuran kişi hakkında bilgimiz yok dedim.O da anladı,evet annelik bakıp büyütmektir dedi.Bunlar oluyor ama annelik o kadar güzel bir duyguki,aranızdaki duygu alışverişi öyle güzelki hiç bir sözün önemi yok bunun yanında.Allah bana çocuğumun annesi olmayı layık gördükten sonra kimselere laf düşmez.Oğlum için herşey feda olsun,her kırgınlığı o varken aşabilirim.Allah sana da öyle bir evlat versinki baktıkça,onunla oldukça yüreğin mutlulukla sevgiyle dolsun.Sevgiler.
Canım o kadar haklısın ki insanlar ne söylediklerini hiç bilmiyorlar. En yakın arkadaşım yeni doğum yaptı. 13 yıldır benim yaşadığım herşeyi de çok iyi biliyor. Gecen gün bana "bebek bakımı çok zor sen rahat bir hayat yaşıyorsun yapabilecekmisin" dedi. Bu lafı ikidir söylüyor bende dayanamadım artık. Anneyim diye dışarıda gezinen çok kişiden daha iyi bakacağıma inanıyorum, ben 13 yıldır bebek hasretiyle yanıyorum bunu sende biliyorsun dedim. "aa bakarsın tabi ama çok zor "dedi. Benim hiçbir zaman yapamayacağım birseyi bebek emzirmenin hayatta yaşanacak en güzel duygulardan olduğunu söyledi gözümün içine bakarak sustum, yutkundum, iki gün ağladım. Aslında iyi niyetli bir kişidir bana hep destek olmuştur ama o bile beni kırıyor. Şunu anladım çok hazırlıklı olmamız lazım. Sanırım ileride daha çok laf duyucağız güçlü olup bunlarla başetmemiz gerekiyor.
Canım o kadar haklısın ki insanlar ne söylediklerini hiç bilmiyorlar. En yakın arkadaşım yeni doğum yaptı. 13 yıldır benim yaşadığım herşeyi de çok iyi biliyor. Gecen gün bana "bebek bakımı çok zor sen rahat bir hayat yaşıyorsun yapabilecekmisin" dedi. Bu lafı ikidir söylüyor bende dayanamadım artık. Anneyim diye dışarıda gezinen çok kişiden daha iyi bakacağıma inanıyorum, ben 13 yıldır bebek hasretiyle yanıyorum bunu sende biliyorsun dedim. "aa bakarsın tabi ama çok zor "dedi. Benim hiçbir zaman yapamayacağım birseyi bebek emzirmenin hayatta yaşanacak en güzel duygulardan olduğunu söyledi gözümün içine bakarak sustum, yutkundum, iki gün ağladım. Aslında iyi niyetli bir kişidir bana hep destek olmuştur ama o bile beni kırıyor. Şunu anladım çok hazırlıklı olmamız lazım. Sanırım ileride daha çok laf duyucağız güçlü olup bunlarla başetmemiz gerekiyor.
Canım 13 yıllık arkadaşının böyle yapması,loğusalık depresyonunda da olsa dikkat etmeli laflarına,sende deseydin sende hamileliğinden önce rahata alışmıştın,neden o zaman bebek istedin,sen yapabildiysen herkes yapar bence de..Çok sinirlendim valla,yazık bide o densizin yüzünden 2 gün ağlamışsın.Kuran da geçen sene hatim inerken okuyan biri bir hadisi tercüme etmişti,eksik yada yanlış aktarırsam Allah affetsin.Diyor ki.Siz çocuğu olanlar çocuğu olmayanlara karşı böbürlenmesin kibirlenmesin,Allah isteyene 1 isteyene 2 istediği kadar verir.Ama Onlara deyin ki Allah çocuğu olmayanlara çok güzel cennette bahçeler hazırladı.Buna benzer bir ayetti hatta benim tüylerim diken diken olmuştu.İçimizde çocuğu olmayan bir bayanda vardı.Allah'tan korkan insan büyük laflar etmezlerde işte.Napacaksınız?
Burada bir arkadaş önermişti kimdi bilmiyorum ama onun tavsiyesiyle Nil'in Melikesi kitabını aldım ve bugün okumaya başladım
Tabi ki canım cennetede cehennemede kimin gideceğini Allah'tan başka kimse bilemez.Yoksa bir iyilik yapıpta ben garentiledim diye kötülük yapanlardan da olmamak gerekir.nekadar güzel özetlemişin konuyu destinacım ben bilmiyordum çocuğu olmayanların öteki taraftaki yerini, akşam eşim bana hep cin fikirlisin dedi işin gücün fesatlık :) işin espirisi tabi biz birnirimize çok takılırız bende ona dedim ben evlat ediniyom öteki tarafı garantiledim :) hatta kızımdan sonra birde zenci bebek düşünüyorum dedim :) oda sana yetmez filipindende alalım istersen diyo :)
neyse işim espirisi cennetle cehenneme kimin gideceğini allah kararlaştırmıştır bilemiyorum o konuda yorum yapamıcam bu arada zenci bebek olayı şaka değil ilerde düşünüyorum.....
Evet canım ben söylemiştim.Hz Asiye Kuran'da evlat edinme konusuyla gündeme gelen ve cennetle müjdelenen bir büyük sultan.
Size garip gelebilir ama oğlumu başvurduktan sonra 11 ay bekledim hiç Hz Asiye ve evlat edindiği gelmedi.Oğlumun gelmesine 1 ay kala çok heyecanlıydım oğlumu niyet ederek Mesnevi'den bir sayfa açtım.Ve sayfada Hz Asiye'nin Hz Musayı nehirde bulup biizm evladımız olsun göz aydınlığımız olsun dediği yazıyordu sonra da Hz Asiye'nin yaşamını araştırdım.Bence hiçbir şey tesadüf değildir.
herkese merhaba bayanlar bizimde aile yakınları akrabalarımızdan birkaç kişi şöyle dedi, bebeğin geldiğinde bu semtten taşınırsın bizim burasının insanları çok patavassız hemen çocuğunun yüzüne söylerler dedi, ben de tamam taşınırım dedim peki gittiğim yerler burdan çokmu daha iyi olur nereye kadar taşınabilirim diye sordum (eee sende haklısın dediler) bende şöyle dedim onlara dışardaki 7 kat yabancıların ne dediği değil yakınım olarak sizlerin ne tür tavır alacağınız önemli dedim sustular... hertürlü canımı yakıyorlar daha bebeğim gelmeden olsun yaksınlar ben şunu öğrendim artık ağlamayı değil ağlatmayı, can yanmasını değil can yakmasını ne kadar susarsak üzerimize okadar gelecekler anlattıkları doğum hikayeleriyle zaten canım yanıyo bide büyüteceğim evladımın canını yaklamalarına izin vermicem ben kaçmıcam onlar utansın söylediklerinden...
ayazcığım hatırlarsan ben bundan 1.5-2 ay öncesinden sizlerle birşey paylaşmıştım.alt katta oturan zaten öncesindende komşu olarak bizlere zararı dokunan pek görüşmediğim yaşça annem olacak yaşta olan teyzelerin çocuklarımla ve bizler gibi evlat edinmiş daha önceden tanıdıkları birkaç kişi hakkında saçma salak konuşmalarını duymuş çok sinirlenmiştim ki çocuğumda onların yakınında oynuyorken bunları konuşuyorlardı.o an balkona çıkıp sesimi duyacakları şekilde kendilerini savunamayacak kadar küçük olan çocuklarımı dedikodu malzemesi yapan siz yaşça büyük ama çocuklarımı yaralayacağını düşünemeyecek kadar düşüncesiz cahil olan insanlara söyleyecek söz bulamıyorum demiştim.eşim sakin olmamı bu tür insanlarla zaman zaman karşılaşacağımızı kendimizi ve özellikle çocuklarımızı sevgimiz ve bağlılığımızla öz güvenleriyle bunlarla başa çıkacak kişiler olarak yetiştirmemiz gerektiğini söylemiş ve göreceksin yaptıklarından utanıp gelip senden özür dileyecekler demişti.
ve de öyle olmuştu ertesi günü teyzelerden biriyle oğlumun okulunda karşılaştık benden nasıl özür diliyor yaptıklarının çok ayıp olduğunu söylemiş.siz allah tarafından bizlerin hiçbir zaman layık olamayacağı bir mertebedesiniz ne mutlu size demişti.aslında şunu anlayabilse insanlar ; bizlerin biyolojik çocuklarına sahip olan ailelerden tek farkımız sadece çocuklarımızı karnımızda taşımadık yani bizim genlerimizi taşımıyor olmaları, o okadar önemli değilki bizler için.biz bir aileyiz artık baba anne ve çocuklardan oluşan bir aile ve sevgi dolu şefkat dolu mutlu bir aile.yani bunu bu şekilde kabul etsinler artık.çokmu şey istiyoruz? hayır.ben hiç kimseye takmıyorum artık.bence sende en doğru şekilde düşünüyorsun.boşver cahilce düşünenleri konuşanları.allah yuvamızdan mutluluğumuzu eksik etmesin.)
slm kızlar tam bir dertten kurtulduk deyip sevinirken bugün minik kuzum çok fena hasta oldu 39,6 derece ateşle soluğu dr da aldık ateş düşürücü ile anca bu kadar düştü meleğimin ateşi boğaz enfeksiyonu faranjit ve grip geçiriyor uzun zamandır boğaz enfeksiyonu geçirmedi diye seviniyordum bugün yakaladı bizide hastalık neyse artık yapacak bişey yok bu gece sabahçıyım belli oldu kuzumun ateşi yüksek sürekli kontrol altında tutuyorum maf oldu meleğim bugün antibiyotiğe başlattı dr u hemen bi dünya ilaç verdi iki günde toparlanması lazım dedi haftayada kontrole çağırdı iştah gitti sabahtan beri hiçbirşey yemedi bide baya bi kustu kusması biraz rahatllatı gibi ama babasıyla ikimiz tetikte bekliyoruz nöbetçiyiz anlayacağınız bu gece babamıza uyu diyorum ama kızını bırakıp uyuyamıyor yahu diyorum ben hasta olsam yüzüme bile bakmazsın kusura bakma kızımın yeri başka diyoo böyleyken uyuyamam rahat rahat diyo kuzumda ayakta aile boyu ayaktayız anlayacağınız bu gece :)
lee canım biz özel pedagoga gitmiyoruz devlet pedagoguna gidiyoruz özel pedagogu çok gerekli görmüyorum şuanda pedagogumuzada sordum bu konuyu hepimiz aynı yerden mezunuz aynı bilgileri öğreniyoruz açıkçası çok önermiyorum benden farklı bişey yapmayacak dedi bizde şuanda pedagogumuzdan çok memnunuz inanılmaz ilgili ve tatlı bir bayan :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?