Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
simacım tüm hastalıklar sizi bulmuş çok geçmiş olsun,bu sıralar hastalıklar fazlaca ben bile nezle grip haldeyim,ateş düşürmek için kasık kol altı bilek gibi yerlerine soğuk pres yap etkili olur..
kuzumuza çok çok geçmiş olsun,

destina sana da sabır diliyorum ,malesef ayarsız konuşanlar insanlar hayatta var,sessiz kalmak en ağır cezadır her zaman.bizleri sınasınlar ama duygularımızı incitmeden

çok güzel bir söz okudum geçenlerde sizlerle de paylaşmak isterim,

Bazen rüzgarın saçımı dağıtmasına, yağmurun yüzümü ıslatmasına, birilerinin kalbimi kırmasına izin veririm sonra;
Saçımı TOPLARIM,
Şemsiyemi AÇARIM,
Kalbimi KAPATIRIM
Hepsi bu...

herkese merhaba bayanlar bizimde aile yakınları akrabalarımızdan birkaç kişi şöyle dedi, bebeğin geldiğinde bu semtten taşınırsın bizim burasının insanları çok patavassız hemen çocuğunun yüzüne söylerler dedi, ben de tamam taşınırım dedim peki gittiğim yerler burdan çokmu daha iyi olur nereye kadar taşınabilirim diye sordum (eee sende haklısın dediler) bende şöyle dedim onlara dışardaki 7 kat yabancıların ne dediği değil yakınım olarak sizlerin ne tür tavır alacağınız önemli dedim sustular... hertürlü canımı yakıyorlar daha bebeğim gelmeden olsun yaksınlar ben şunu öğrendim artık ağlamayı değil ağlatmayı, can yanmasını değil can yakmasını ne kadar susarsak üzerimize okadar gelecekler anlattıkları doğum hikayeleriyle zaten canım yanıyo bide büyüteceğim evladımın canını yaklamalarına izin vermicem ben kaçmıcam onlar utansın söylediklerinden...

Sevgili Sima güzel kıızına geçmiş olsun.
Sermuh şiirin çok güzel aynen şiirindeki gibi olmamız gerekiyor.
Ayaz 84 seni çok iyi anlıyorum.Bizim hislerimizi ,yaşadıklarımızı,ve sana yemin ediyorum gelenin öpöz çocucuğumuz olduğunu idrakimiizi(Allahın bu yolla sırf bizim için dünyaya getirdiğini,anneliğine bizi layık gördüğünü)insanların çoğu algılayamıyor.Bence bu konuda onlardan bir üst boyuttayız.Allah nasip ederse iki dünyada da bu duygularla cennetteyiz.
Benim de oğlumun üroloji ile ilgili bir sorunu var.Belki 1 yaşında falan operasyon geçirmesi gerekiyor.Hastaneye götürdük.Yeni mezun uzman bir genç kız,annesinin yaşı vs bilgileri sordu.Ben durumu açıkladım.Yani "siz annesi değilsiniz" dedi.Ben de hayır annesiyim.Doğuran kişiyi bilmiyoruz dedim.Dün aşısını yaptırmaya gittik.Hemşire annesi sonradan çıkarsa dedi.Ben de ben annesiyim.Doğuran kişi hakkında bilgimiz yok dedim.O da anladı,evet annelik bakıp büyütmektir dedi.Bunlar oluyor ama annelik o kadar güzel bir duyguki,aranızdaki duygu alışverişi öyle güzelki hiç bir sözün önemi yok bunun yanında.Allah bana çocuğumun annesi olmayı layık gördükten sonra kimselere laf düşmez.Oğlum için herşey feda olsun,her kırgınlığı o varken aşabilirim.Allah sana da öyle bir evlat versinki baktıkça,onunla oldukça yüreğin mutlulukla sevgiyle dolsun.Sevgiler.

Canım o kadar haklısın ki insanlar ne söylediklerini hiç bilmiyorlar. En yakın arkadaşım yeni doğum yaptı. 13 yıldır benim yaşadığım herşeyi de çok iyi biliyor. Gecen gün bana "bebek bakımı çok zor sen rahat bir hayat yaşıyorsun yapabilecekmisin" dedi. Bu lafı ikidir söylüyor bende dayanamadım artık. Anneyim diye dışarıda gezinen çok kişiden daha iyi bakacağıma inanıyorum, ben 13 yıldır bebek hasretiyle yanıyorum bunu sende biliyorsun dedim. "aa bakarsın tabi ama çok zor "dedi. Benim hiçbir zaman yapamayacağım birseyi bebek emzirmenin hayatta yaşanacak en güzel duygulardan olduğunu söyledi gözümün içine bakarak sustum, yutkundum, iki gün ağladım. Aslında iyi niyetli bir kişidir bana hep destek olmuştur ama o bile beni kırıyor. Şunu anladım çok hazırlıklı olmamız lazım. Sanırım ileride daha çok laf duyucağız güçlü olup bunlarla başetmemiz gerekiyor.

ısrarla hemşire annesi değilsiniz demiş hafifte olsa bilerek yada bilmeyerek lafı dokundurmuş cahil diyorum... sen onu öz annesinden daha iyi bakabilmek için rabbim sana onu getirdi yuvanıza kondurdu o senin anlına yazılmış bunu kimse değiştiremez inan bana çok yorucu laflarlar karşılaşıyoruz

canım çok geçmiş olsun.Benim de oğlumda mesane küçüklüğü var aynı biz Akdeniz Üniversitesinde tedavi görüyoruz.bir ilaç var onu alıyor şükür çok fayda etti.Ocak 29 da Antalya da kontrolümüz var bakalım.Bize doçentte dedi zamanla geçer diye ama benim oğlumun yaşıtlarına göre 7 kat küçüktü ve çok sorun yaşıyordu okulda o yüzden onun psikolojisinide bozarmış Prof.öyle dedi bizde tedavimize başladık.
Sağol canım söz çok güzel evet sabır ediyorum.İnan canım bu olayların olacağını bilmedenki gece rüyamda bir kapalı nur yüzlü bir kadın gördüm elinde tesbih çekiyor ve bana şefkatle bakıyordu.Anneme anlattım annem sabır anlamına gelir tesbih sabret diyor dedi.Gerçekten ertesi gün bu olaylar olunca gözümün ününe hep rüyam geldi ve hep sabır dedim içimden
Ayazcığım boşver dünyada patavassız insanda bol ne var zaten.Aslında biz keşke hepimiz aynı şehir ve mahallede olsak kimse bize yan gözle bile bakamazİnsanların değil Allah'ın ne düşündüğü önemli.Bana çok öyle insan dek geliyor.Alıp atasım geliyor ya...Sessiz kalıyorum ya da uygun bir dille anlatıyorum.Anlamıyana da konuyu kapattırıyorum.Artık da mecbur kalmadıkca kimseye söylemeyeceğim.Biz dürüst olalım derken insanlar hainleşiyor.
Doğurmak değil bakmak önemli.Ona kalsa hayvanlarda doğuruyor.Töbe yarabbim töbe.Boşver canım o duyguyu herkes anlamaz zaten anlasaydı.Bu toplumda kimsesiz sokağa salınmış küçük yaşta suç makineleri yavrular insanlar olmazdı zaten.Yıllarca çocuksuz ya da tek çocukla yaşayıp ölen insanlar de bizdeki duygu olmadığından öyle boş yaşayıp,boş ölüyorlar.İnsanın en hayırlısı insana en faydalı olandır.

Burada bir arkadaş önermişti kimdi bilmiyorum ama onun tavsiyesiyle Nil'in Melikesi kitabını aldım ve bugün okumaya başladım

canım senin arkadaşın birazda bilerek söylemiş iyi bir insan olsa bence söylemezdi çünkü bizim hassasiyetimizi anlamalqrı mümkün değil, benim komşumda bebeğinle ilgilenirken çocuk bakmak ne zormuş dedi ben de yüzüne gülümseyerek tamda adamına söylüyorsun dedim ama sağolsun bu konuda hep yanımda oldu en ufak bir imada bulunmadı şimdi hakkını yiyemem o emzirirken sende emzirirsin inş dedi o kadar mutlu oldumki onun oğluna içimden gelerek bişeyler almıştım oda bende senin kızına bişeyler alıcam demişti demesi bile yeter alması önemli değil.... böyle insanlar az malesef bide bunun tam tersi oluyo içimi dökemiyorum eşim soruyo neyin var anlatsam sıkılıyo anlatmasan darılıyo arada kalıyorum bunu hepimiz yaşıyoruzdur belki ben inanıyorumki can sıkıcı laflarada alışıcaz birgün gelecek şuan duygu yüklüyüz hormonlardan olabilir ne derlerse desinler onlar sadece çekemediği için bu lafları söylüyorlar kendi evliliklerinde böyle olsa biliyorlarki eşleri evlat edinmeyi kabul etmeyecek sırf fesatlıklarını bize laf sokarak rahatlıyorlar biz eşilerimizin kıymetini bilelim mutlu yuvalarımızın kıymetini bilelim....

Canım 13 yıllık arkadaşının böyle yapması,loğusalık depresyonunda da olsa dikkat etmeli laflarına,sende deseydin sende hamileliğinden önce rahata alışmıştın,neden o zaman bebek istedin,sen yapabildiysen herkes yapar bence de..Çok sinirlendim valla,yazık bide o densizin yüzünden 2 gün ağlamışsın.Kuran da geçen sene hatim inerken okuyan biri bir hadisi tercüme etmişti,eksik yada yanlış aktarırsam Allah affetsin.Diyor ki.Siz çocuğu olanlar çocuğu olmayanlara karşı böbürlenmesin kibirlenmesin,Allah isteyene 1 isteyene 2 istediği kadar verir.Ama Onlara deyin ki Allah çocuğu olmayanlara çok güzel cennette bahçeler hazırladı.Buna benzer bir ayetti hatta benim tüylerim diken diken olmuştu.İçimizde çocuğu olmayan bir bayanda vardı.Allah'tan korkan insan büyük laflar etmezlerde işte.Napacaksınız?

5059 canım yaşadıkların çok üzüçü ama bunu yakın arkadaşından duyman dahada üzüçü ben bunları en yakınlarımdan duydum . Ama ben çaresini buldum kim olursa olsun özelliklede bu konuda beni ve yavrumu üzeni hayatımdan çıkartırım.Çünki hayat çok kısa ve bu kısa hayatın dadını yavrumla çıkarmak istiyorum bu düşünceme ya herkes saygı duyar yada hayatımdan çeker gider ben meleğimi tam 14 yıldır bekliyorum.Ben bu yılların acısını doya doya çıkarmak istiyorum bunada yüce rabbimden başka kimse engel olamaz.(Ama benim güzel rabbim de böyle güzel olaya ancak vesile olur.) İşallah...........

nekadar güzel özetlemişin konuyu destinacım ben bilmiyordum çocuğu olmayanların öteki taraftaki yerini, akşam eşim bana hep cin fikirlisin dedi işin gücün fesatlık :) işin espirisi tabi biz birnirimize çok takılırız bende ona dedim ben evlat ediniyom öteki tarafı garantiledim :) hatta kızımdan sonra birde zenci bebek düşünüyorum dedim :) oda sana yetmez filipindende alalım istersen diyo :)

neyse işim espirisi cennetle cehenneme kimin gideceğini allah kararlaştırmıştır bilemiyorum o konuda yorum yapamıcam bu arada zenci bebek olayı şaka değil ilerde düşünüyorum.....

Burada bir arkadaş önermişti kimdi bilmiyorum ama onun tavsiyesiyle Nil'in Melikesi kitabını aldım ve bugün okumaya başladım

Evet canım ben söylemiştim.Hz Asiye Kuran'da evlat edinme konusuyla gündeme gelen ve cennetle müjdelenen bir büyük sultan.
Size garip gelebilir ama oğlumu başvurduktan sonra 11 ay bekledim hiç Hz Asiye ve evlat edindiği gelmedi.Oğlumun gelmesine 1 ay kala çok heyecanlıydım oğlumu niyet ederek Mesnevi'den bir sayfa açtım.Ve sayfada Hz Asiye'nin Hz Musayı nehirde bulup biizm evladımız olsun göz aydınlığımız olsun dediği yazıyordu sonra da Hz Asiye'nin yaşamını araştırdım.Bence hiçbir şey tesadüf değildir.

Düşünmeden konuşmuş,çok ayıp etmiş tabi.Bunlar da sınavın bir parçası.Onların ne düşündüğü önemli değil.Tekki Allah nasip etsin çok iyi bir anne olursun inşallah.Benim oğlum geldiğinde biberona ve emziğe alışmıştı ben yine de denedim emzirmeyi süt gelmese de 10 kez emmiştir.Bu duyguyu da tatmış oldum,oğlum da kokuma iyice alışmış oldu.Zaten şimdi doğuranların da çoğu mama ile besliyor.Hiç bunlara takılma annelik çok güzel.

Sevgili arkadaşlarım hepinize verdiğiniz destek için çok teşekkür ediyorum. Beni en iyi siz anladınız iyi ki varsınız....

Tabi ki canım cennetede cehennemede kimin gideceğini Allah'tan başka kimse bilemez.Yoksa bir iyilik yapıpta ben garentiledim diye kötülük yapanlardan da olmamak gerekir.
Ne tesadüf bende zencileri ve zenci bebekleri çok severim.Annemler gülerdi hep :) Eşime bende demiştim ayy aslında birde zenci alabilsek diye.Ya da Melez kızlara bayılırım.Keşke bende Melez olsaydım falan derim:)Esmerim ama melezler daha farklı tabi:)

Sağol canım okumaya başladım bakalım.Evet bende zaten hiç birşeyin tesadüf olmadığına inanırım.Bende sana bu tür kitapları seviyorsan eğer Ümit Meriç'in İçimdeki Çennete Yolculuk isimli kitabını okumanı tavsiye ederim.Çok beğendiğim kitaplar arasında.

slm kızlar geçmiş olsun dilekleriniz için çok tşkr ederim zor bir gece geçirdik gece kızımın ateşi tekrardan yükseldi düşürümedik gece 3 de hastahaneye gittik yine şurup içince kusuyordu kızım o yüzden ilaç fayda etmiyordu dr umuzda fitil önerdi hakikaten fitille ateşi düşmeye başladı çok işe yaradı aslında serum takacaklardı kızım serum lafını duyunca gözleri doldu dudakları titremeye başladı bizde kıyamadık çok şart değilse takmayalım serum dedik fitil işe yarıyınca serum takmaya gerek kalmadı gece 3 de uyandı ben çok kötüyüm dr a götürün beni yine dedi ateş 39,5 du tabi sonra çıktık apar topar hastahane yolundayız hastanemizde evimize baya bi uzak yolun yarısına geldik cadım dediki aslında ben kötü değilim canım sıkıldı gezmek istedim o yüzden dr a gidelim dedi eşşek oynatıyor bizi ama gitmemiz iyi oldu tabi bugün biraz daha iyi fakat hiçbirşey yiyip içmiyor bende zorlamıyorum açıkçası iyleşince yer nasıl olsa şimdilik ilaç altı yapıyoruz sadece çocuklarımız hasta olmasın onların hastalığı çok kötü oluyor kuzum böyle sakin durunca yaramazlık yapmayınca çok üzülüyorum biran önce iyleşsinde yaramazlıklarına başlasın inşallah ....

ayazcığım hatırlarsan ben bundan 1.5-2 ay öncesinden sizlerle birşey paylaşmıştım.alt katta oturan zaten öncesindende komşu olarak bizlere zararı dokunan pek görüşmediğim yaşça annem olacak yaşta olan teyzelerin çocuklarımla ve bizler gibi evlat edinmiş daha önceden tanıdıkları birkaç kişi hakkında saçma salak konuşmalarını duymuş çok sinirlenmiştim ki çocuğumda onların yakınında oynuyorken bunları konuşuyorlardı.o an balkona çıkıp sesimi duyacakları şekilde kendilerini savunamayacak kadar küçük olan çocuklarımı dedikodu malzemesi yapan siz yaşça büyük ama çocuklarımı yaralayacağını düşünemeyecek kadar düşüncesiz cahil olan insanlara söyleyecek söz bulamıyorum demiştim.eşim sakin olmamı bu tür insanlarla zaman zaman karşılaşacağımızı kendimizi ve özellikle çocuklarımızı sevgimiz ve bağlılığımızla öz güvenleriyle bunlarla başa çıkacak kişiler olarak yetiştirmemiz gerektiğini söylemiş ve göreceksin yaptıklarından utanıp gelip senden özür dileyecekler demişti.
ve de öyle olmuştu ertesi günü teyzelerden biriyle oğlumun okulunda karşılaştık benden nasıl özür diliyor yaptıklarının çok ayıp olduğunu söylemiş.siz allah tarafından bizlerin hiçbir zaman layık olamayacağı bir mertebedesiniz ne mutlu size demişti.aslında şunu anlayabilse insanlar ; bizlerin biyolojik çocuklarına sahip olan ailelerden tek farkımız sadece çocuklarımızı karnımızda taşımadık yani bizim genlerimizi taşımıyor olmaları, o okadar önemli değilki bizler için.biz bir aileyiz artık baba anne ve çocuklardan oluşan bir aile ve sevgi dolu şefkat dolu mutlu bir aile.yani bunu bu şekilde kabul etsinler artık.çokmu şey istiyoruz? hayır.ben hiç kimseye takmıyorum artık.bence sende en doğru şekilde düşünüyorsun.boşver cahilce düşünenleri konuşanları.allah yuvamızdan mutluluğumuzu eksik etmesin.)

ben kızımın kimliğini aldıktan sonraevimi satıp başka bir yerden ev almıştım nedenide kızımı inciteceklerini düşünmemdiki ben daha kızım bebekkken komşum tarafından duyduğum şey beni çok üzmüştü psikolojim bozulmuştu resmen benim kızım daha çok küçücük bir bebbekken sanırım 3 aylık falandı komşum geldi kahveye kızımla alakalı konuşurken bana dediki sakın eşinin kızının altını değiştirmesine izin verme onun yanında yıkama ve onun yanında altını değiştirme dedi neden diye sordum ve aldığım cevap beni maf etti çünkü bu komşum herdakka benim evime giren çıkan ve çok samimi olduğum bir komşumdu herdakka birbirimizin evindeydik yaşça benden baya büyüktü ama yinede çok seviyordum biliyorum tüyleriniz ürperecek cevabı duyunca şok olacaksınız ve hatta gözleriniz faltaşı gibi açılacak çünkü ben onları yaşamıştım neden böyle diyorsun demiştim ben herşeyi eşimle beraber yaparım dedim tek başıma nasıl yıkayacam dedim bana cevabı şu oldu kızın eşine namahrem sonuçta o bir erkek nefistir çeker demişti yazarken bile hala titriyorum inanamamıştım ne demek dedim ya ne diyorsun sen dedim o kızımın babası benim kocam sapıkmı dedim sen ağzından çıkanı kulağın duyuyormu senin dedim senki herdakka evime giren çıkan insansın eşimin yanlış bir hareketinimi gördün dedim yanlış anlama sen benim kızımsın dedi inanamıyorum sana dedim senin kocanın nefsi kızınımı çekiyor dedim bu nasıl bir düşünce şeklidir dedim düşünebiliyormusunuz babasının nefsi kıznı çeker böyle bişey duyduğumuz an taşınma kararı aldık eşime söyledim bunu birdaha o komşumla görüşmedim görüşmeyide düşünmüyorum aslında eşim taşınmayı düşünmüyordu evimizi seviyordu okul evimin tam önündeydi hastahanede öyle ama bunu duyduğumuz an evimizi satılığa çıkardık ve hemen satıp taşındık şuanda oturduğum apartmanda kimse bilmiyor herkes tüp bebek sanıyor kızımı böylesi daha iyi oldu bizim için kızım eğer birgün arkadaşlarıyla paylaşmak isterse kendi söyler ama biz kimseye söylemiyoruz bu kızımın özeli paylaıp paylaşmamakda onun bileceği iş ama insanlar çok cahil çok kırıcı çok incitici bizim gibi evlat edinen arkadaşlarımızla görüşüyoruz hep çevremizde hep öyle aile olan arkadaşlarımız var ve çokda rahatız en azından yani sözün kısası bence taşınmak en mantıklısı gideceğiniz yerdende kimseye söylemeyeceksiniz bu şekilde çocuklarımızda daha az zarar görür....

Son düzenleme:

simacım çok geçmiş olsun kıyamam ben senin minik kızına tez zamnda şifa bulsun inşallah.babanızda maşallah pek düşkün kızına.bende bazen kendimden çok eşim nasıl davranıcak bebişimize diye çok merak ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…