Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Günaydın taze anne adayları ayazcım doya doya uyu diyorsunda heyecandan uyunuyormu? ben birkaç gündür mevlütünde dağıtıcağım şeker ve havlularını hazılıyorum. Sabah uyandığımda eşimin işe gitmesi için gözünün içine bakıyorum eşim gittikten sonra hemen işimin başına oturuyorum size bunu söylemem çok komik olucak ama çokkkkkk heyecanlı ve zevkli kızım için her yaptığımı öpüp kokluyorum ah kızlar beni ancak siz anlarsınız.

merhaba giz1978,erkeklerin evlat edinmeyi kabul etmeleri bazan biz bayanlardan daha zor oluyor.inan bana çocuklarımız geldiğindede bizleri unutuyor tüm dünyaları çocukları oluyor.allaha şükür ben böyle olumsuzluklar yaşamadım.eşimde bende istekliydik.bence eşinle bu konuyu çok ısrarcı olmadan bir konuş.bazan fazla ısrarcı olmakta ters tepki yapabilir.birçok kimse çevre ne der olayına takıntılı.belki eşindede böyle bir durum vardır.eş dosttan çevreden çekiniyordur.eğer böyle bir durumsa ona çocuk özlemini anne baba olma özlemini sizin yaşadığınızı bunun yanlış yada çekinilecek bir durum olmadığını.bu şekilde çevrenizde dünyada birçok insanın çocuk sahibi olduğunu.bir evlat edinerek ona anne baba aile sıcaklığını yaşatıp onu topluma hayırlı bir insan olarak yetiştirmenin büyük sevabını.bunlar bir yana o yavrucuk sayesinde anne baba olmanın mutluluğunu yaşayacağınızı anlatsan.hatta bizlerden bahset okusun bu sayfayı.hatta kuruma başvuralım tedaviyede devam edelim dersin.kuruma başvurmak tedaviye engel değil sonuçta.
sen kararlıysan zaman zaman tartışmaya varmayacak şekilde eşine anlatmaya çalış ne bileyim bakarsın kalbinde bir ışık yanar ve tamam diyebilir sana.
evet teyzesi oğlumun o ilk zamanlardaki hırçınlığı bizi denemek için ağlama kendini yerlere atma olayları kalmadı.bize söylenmişti zaten oğlumun durumundaki çocuklarda hep bir terk edilme korkusu güven olayı söz konusu olduğundan bu zamanla atlatılacak şeylerdi.ve allaha şükür biz bunu 2.ayda yüzde 70ini atlatmıştık.çok sıkıntılı anlar yaşadık o doğru ama şuan allaha şükür atlattık.oğlum sevildiğini ve asla bırakılmayacağını yuvaya dönmeyeceğini anlayınca o ilk zamanlardaki durumundan eser kalmadı.artık yuva konusunu açmıyor bile.psikoloğumuzun dediğine göre bu durumda ailesini anne babasını kardeşini çok sevdiğini gösteriyormuş.
inşaallah rabbimde senin gönlüne göre verir canım)

canım heyecanını bizlerde buradan paylaşıyoruz.inşallah kızın kısa zamanda annesine babasına kavuşur ve mevlüdünü okutursun.)
benimde oğlumun yaş günü ocak ayında ve şimdiden neler yapsam diye düşünüyorum.anasınıfında arkadaşlarıyla kutlayacağız.ona güzel bir süpriz yapmak istiyorum)

mehaba simacığım,ben inanıyorum ki kızın sizin sevginizle sağlıklı bir şekilde bu durumu kabul edecek.kızın kaç yaşındaydı?
benim oğlum 6 yaşında birçok şeyin farkında olmasına rağmen bana anne beni senmi doğurdun diye sormuştu.biliyorsun biz babanla birbirimizi çok seviyorduk ve çocuklarımızda olsun istedik sonra bizleri telefonla aradılar iki tane kardeş var onları çocuklarınız olarak yanınıza almak istermisiniz dediler ve biz evet hemide çoook isteriz dedik ve hemen sizleri almaya geldik.ve biliyorsun sana sorduk biz senin ve kardeşinin anne babası olmak istiyoruz biz sizleri çok sevdik sizlerden hiç ayrılmak istemiyoruz.bizimle evimize gelirmisiniz demiştik.o da evet bende akşam çok düşündüm dedimki bunlar iyi anne ve iyi babaya benziyorlar bana ve kardeşime iyi anne baba olurlar.tamam kabul ediyorum demiştim.sizde bizi alıp evimize getirmiştiniz sonra tekrar yuvaya götürdünüz( biz alışma dönemi olarak yuvadan çocuklarımızı saatlik alıyorduk) sonra ben hep ağladım bizi yuvaya götürmeyin dedim ve sizde bizi bir daha götürmediniz.dedi.o oldu bir dahada bu konuda birşey sormadı.tabii bizim kızımızda nasıl durum yaşarız bilemiyorum.bize sosyal hizmetlerdeki görevli kızınızdada çok sorun yaşamazsınız bunu abiden zamanla öğrenecek sizin anlatmanıza açıklama yapmanıza bile gerek kalmayacak demişti.gerçekten bizlerin sevgisi şefkati onlara güven vermemizle herşey yolunda gidecektir diye inanıyorum.
sizler anne baba olarak kızınıza çok büyük sevgi şefkat veriyorsunuz o sizinle kendini güvende hissediyor zaten. inşaallah bunu sağlıkla atlatacaksınız)

slm canım bebeğini aldığın zaman tabiki tanışabiliriz bizim bi grubumuz var yaklaşık 10 aileyiz çocuk istiyorum sitesinden tanışmıştık bebeklerimizi beraber beklemiştik aynı dönemlerde meleklerimize kavuştuk şimdide beraber büyütüyoruz :)kızların yaşgünlerindede beraberiz şimdiye kadar yaşgünlerini hep beraber kutladık eşlerimizide tanıştırdık eşler bizden beter kanka durumunda çok güzel dostluklar kurduk kızlarımızda çok iyi anlaşıyor çok şükür :)

Son düzenleme:
Aslında bunu çocuklarımızın arkadaşlarının ailelerine de söylememek lazım herhalde.Ama inşallah siz herşeyi sevginizle aşarsınız.Buna inanıyorum.Çocuklar belki kaprisli dönemlerde bunu koz olarak kullanarak anne babanın sevgisini de deniyor olabilirler.
Ne güzel anlatmışsınız canım ya.Bence de kızınız abiden örnek alarak size sıkıntı yaratmayacaktır inşallah

Bugün istenen faksı tekrar yollayacaklar.Bakalım bu son olsun artık.İnşallah önümüzde ki haftaya kadar da sıramız ve yerimiz belli olur.Aslında yerimiz belli imiş.Düşündükleri yer varmış.Bakalım artık...

Merhaba...Uzun zamandır takip ediyorum hepinizi...Geriye dönük bütün sayfaları tek tek okudum....
sıra bekleyen annelerle bende sabırsızlandım, bebeğine kavuşanlarla heycanlandım mutlu oldum...haberiniz olmasada siz güldünüz
ben güldüm siz ağladınız ben ağladım:))) hepinize TEŞEKKÜRLER sayenizde bende cesaretimi topladım eşimle konuştum inşallah yarın ilk başvuru
için gidicez...çok heycanlıyım çok korkuyorummm umarım Rabbim hepimizin yardımcısı olur.....

senin adına çok sevindim inan bana dünyanın en güzel duygusu ve annelik doğurmakla olmuyor bunu yaşadıkça daha iyi anlıyorsun hayatımın hiç bir döneminde doğurmanın önemli olduğunu düşünmedim şükürler olsun rabbimeki bu şekilde anne oldum en güzel annelik duygularını yaşıyorum rabbim dileyen herkese nasip etsin inşallah :9

Ne mutlu sana canım aramıza hoşgeldin seni candan kucaklıyorumİnan böyle anne olmak hamile kalıp anne olmaktan daha zormuş.Anneler gününde ilk kutlanacak anne ve anne adayları bizim gibi yürekli gönlü zengin annelerdir sanırım.

Beni bir ara çok zorladılar ve ben artık vazgeçecektim bu işten o noktaya geldim.Eşimin bir sözüne baktım vazgeçmek için,ama bu yola onu ben sevkettim fakat o benden daha hırslı ve istekli oldu.Ben her yıldığımda bana vazgeçmek yok cesur ol sabırlı ol dedi.Eşim ve sizler olmazsanız eğer geçen hafta yaşadığım o olumsuz etkiden sonra vazgeçecektim.Ruhen çok çökmüştüm.Bana özelden mesaj atıpta destek veren buradaki tüm annelere ,arkadaşlarımada teşekkür ediyorum.Şimdi daha iyiyim artık.

Kızıma;

Aşkın bir tarifi olmasa seni nasıl anlatırdım,
Mütemadiyen anar mıydım adını, bilirsin hassasımmdır konu sen olunca...
Gözlerindeki bereketli toprakta açmak gibisi varmı
Sen hayatımdasın ya bundan böyle benim içim acı tutarmı
Varlığın öyle bir sevinçki burnumda çilekli sakızımın kokusu
Dertlerimi sayfa sayfa savurdum mümkünse gelmesin yenisi
Zaman ne demek adını sende unuttum biliyorsa söylesin birisi
Gel saklanalım hiç bir ayrılık bulmasın bizi

Gülben Ergen - Çilekli (HQ) - YouTube

Kızımızı bize veren Yaradana binlerce kere şükürler olsun.. Bekleyen arkadaşlar inşallah tez zamanda kavuşurlar kuzucuklarına.. Dualarım hep sizlerle.. Beklemek çok zor gerçekten.. Beklediğinize değecek emin olun.. Dünyanın en güzel varlığına sahip olacaksınız.. Tarifi mümkün değil.. Baldan tatlı, çiçeklerden güzel kokan, öpmeye doyamadığınız evladınız olacak.. Minikler o küçük parmaklarıyla sizin parmaklarınızı öyle bir tutuyorlar ki hayat duruyor, içiniz doluyor.. Üzerinize çelikten bir zırh geçiveriyor, gücünüz kuvvetiniz artıyor, aşkı, sevgiyi, şefkati bütün hücrelerinizde yaşıyorsunuz.. Evlatlarımız canlar hatta candan öteler..

Sevgiler
:126:

Son düzenleme:
Çok güzel anlatmışsın.Annelik çok güzel bir duygu.Söylenilen tüm saçma sapan sözler,üzüntüler,gerginlikler hepsi önemsiz.Benim de oğlum dünya tatlısı.Onu çok seviyorum.Onu bana veren Rabbime şükürler olsun.Bana anneliği tattırdı.Bana dünya tatlısı bir melek gönderdi.Evet onlar can,candan da öte.

Arkadaşlar cumanızın hayırlara vesile olmasını dilerim. Arkadaşlar anneliği okadar güzel anlatmışsınızki bunun üzerine söylenecek söz bulamıyorum sevgiler

tünaydın kızlar nasılsınız bakalım biz bugün çok iyiyiz şükür kızım iyleşti yaramazlıklara kaldığı yerden başladı ukalalık ve şimarıklık hat safhada :) ama razıyım yeterki iyi olsunda şimarık olsun bugün arkadaşlarımdan biri daha meleğine kavuştu bununda sevinci var ayrıca rabbim tüm sıradaki anne adaylarını tez zamanda yavrularına kavuştursun inşallahhhh

Son düzenleme:

canım iyi olmanıza çok sevindim. Rabbim bir daha hasta etmesin prensesimizde hep annesin şımarık kızı olsun ikinizide kocaman sevgiyle kucaklıyor öpüyorum...

canım iyi olmanıza çok sevindim. Rabbim bir daha hasta etmesin prensesimizde hep annesin şımarık kızı olsun ikinizide kocaman sevgiyle kucaklıyor öpüyorum...

tşkr ederim canım valla dediğin gibi iyi olsunda hep şimarık olsun şimarıklığı bile çok güzel meleğimin bugün kokoş olmaya karar vermiş neyi varsa takıp takıştırıyor tam bir kokoş olmuş :)

Yerim ben onun kokoşluğunuAman hasta olmasınlar da yeter ki yaramazlık yapsınlar.

Kızlarrrrrrrr müjde az önce bir haber aldım.Bizi Erzurumdan sıraya koymuşlar.Şimdi uzmanımız sıra numarasınıda öğrenecekmiş.Çok mutluyum Allahım eşim aradı haberi alırken oğlumun sınıfından çıkıyorduk .Haberi verdi ve bir anda kar serpiştirmeye başladı.AA aaaa mutluluğum gök yüzüne kadar çıktı sanırım
Şimdii artık müjdeli haber beklemeye geldi.Ohh ya üzerimden bir yük kalktı valla.Darısı bütün işlemleri devam edenlere

Arkadaşım gözün aydın ALLAH hayırlısıyla yavruna kavuşmanıda nasip etsin işallah. Erzurumda sıra daha cabuk gelir bizim kadar beklemessin amaaaaaaaa sabreden muradına erermişşşş destinacım sen yavrunun odasını şimdiden hazırla yeni yılda bebek geliyor işallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…