Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
kızlar şimdi beni arayıp size uygun bi bebek var yarın alamaya gelirmisiniz dediler şok tayım bayılcam galiba:18:

ayyyyyy esma16 'cım çokkkkkkkkkkkkkkkkk sevindim senin adına yeni yıla anne olarak bebişle gireceksin çok güzel bir haber bu Allahım Anneli babalı büyütsün inşallah darısıda benim gibi bekleyen anne adaylaranına inşallah :)

kızlar şimdi beni arayıp size uygun bi bebek var yarın alamaya gelirmisiniz dediler şok tayım bayılcam galiba:18:

canım senin adına çok sevindim. Hayırlısı olsun. Ne olur herseyi en ince ayrıntısına kadar bize anlat. Darısı tüm bekleyen anne adaylarının başına

kızlar şimdi beni arayıp size uygun bi bebek var yarın alamaya gelirmisiniz dediler şok tayım bayılcam galiba:18

ayyyyyyyy çok sevindim esma giderken ayağınıda sür git..arkandan gelelim.
haber bekliyoruz. inan cok mutlu oldum hepiniz adına... benimle aynı gün müracat etmiştin.
ne çabuk oldu işin. hadi hayırlara vesile olsun..

Son düzenleme:

ay canım çok sevindim ne güzel bebeğine kavuşuyorsun bizden baya sonra başvurmuşun bu ne hız maşallah darısı artık bizim başımıza

Esma şimdi acaba bebişini aldı mı ki kucağına?Çok merak ediyorum Esma bize neler olduğunu neler yaşadığını yaz meraktan çatlarız valla:18:
Herkese iyi günler diliyorum.İnşallah tek tek hepimiz mutlu haberleri alırız artık topiğimiz bekleyen annelerle değil,bebeğine kavuşan onlarla maceralarını anlatan anneler haline gelir.

Esmacım sen bu gece hecandan sabaha kadar bebişin başında beklersin artık heyecandan lütfen bize detayları yazmayı unutma benim bile heyecandan kalbim yerinden fırlıcak gibi işallah yeniyılda bizlerde anne oluruz darısı başımıza.AMİN

Merhaba,
Ben de başlığınızı birkaç aydır takip edip, her birinize ayrı ayrı hayran olanlardanım. Yazdıklarınızı kimi zaman gözlerim dola dola kimi zaman ise hiç tanımadığım o güzel yürekli insanların mutluluğuna kendimce ortak olarak okuyorum. Duymaya alışık olsanız da yüreği kocaman olan güzel annelerin ve anne adaylarının her birine ayrı ayrı saygılarımı iletmek isterim. Yaşım henüz anne olmak için çok genç olsa da ( ya da ben kendimi böyle bir şeye hazır hissetmesem de) benim de çok arzu ettiğim bir şey biyolojik annesi olmadığım bir çocuğun annesi olmak. Yazdıklarınızı dikkatle okuyup kendimi de tartma şansı buluyorum sayenizde. Bunun için de ayrıca teşekkür etmek isterim. Ne kadar hassas bir süreçten geçtiğinizin ( aslında sanırım hassasiyeti her daim devam ediyor) farkında olduğum için kelimelerimi çok özenli seçmeye çalışıyorum. Gene de yanlış bir şey söylersem lütfen bağışlayın. Kimi zaman çevrenizdekilerin akıl almaz söylemlerinden bahsediyorsunuz. İnsanların bu kadar acımasız ya da daha iyimser düşünmeye çalışırsam patavatsız olmaları akıl alır gibi değil. Umarım hayat karşınıza hep güzel insanları çıkarır ve okuduklarımız, yazdıklarınız son olur. Bebeğine kavuşan annelere çocuklarıyla güzel bir hayat diliyorum. Bekleyen annelerin de bir an önce bebeklerine kavuşmalarını ve bu süreçte de çok sabır diliyorum. Son olarak esma16; umarım bebeğinize kavuşmuşsunuzdur ve tahmin ettiğinizden de güzel annelik süreciniz başlamıştır. :)

merhaba nihayet bilgisayarın başına oturabildim.
kızlar bebişim geldi hala inanımıyorum ama geldi artık bizimle inşallah.o kadar heyecanlıyımki hiç sakinleşemiyorum.kızlar 6 aylık bi oğlum var artık benim hala inanamıyorum.o kadar hızlı olduki herşey bazen rüya bazen şaka mı diye düşünüp duruyorum 2 gecedir gram uyku yok bende.
hayatımda hiç tadmadığım duygular yaşıyorum nasıl tarif edilir bilmiyorum Rabiim tez zamanda bekleyenleri kavuştursun inşallah.
pazartesi günü haber verdiler saat 4 gibi ben şoka girdim telefondaki kadın çok şaşırdı beni sakinleştirmeye çalıştı. ağlayamadım gülemedim takıldım kaldım.dün gece hiç uyuyamadım cok erken yola çıktık.vardığımızda uzmanlar bile yeni gelmişti. hemen yuvaya gönderdiler bizi.ah kızlar o ilk an o ilk varya ömre bedel.öyle bir ağlamaya başladımki kucagıma almaya cesaret edemedim. eşim aldı hemen ona bi güldü bi güldü görmeniz lazımdı. daha ayrınlı anlatamıycam şu an yoksa ağlamam tutacak yine.ben biraz sakinleşince ayrıntılı anlatırım affedin bu gün beni.
sonra biz oğlumu yuvada bırakıp işlemleri yapma merkeze döndük. biz ayrrıldıktan sonra arkamızdan huzursuzlanmış ağlamış durmuş yavrum.
bir azdan okula gidicem müdüre söyliycem ilk defa dışardan birine söyliycem.oğluşumda kalkar birazdan ona mama yapayım şimdi çıkmam lazım en kısa sürede tekrar yazıcam ayrıntılarıyla.
ama çok yardıma ihtiyacım var ek besin verebilirsiniz dediler bana püre tarifleri çorba tarifleri lazım.kaşıkla bişeyler yedirmeyi dün akşam beceremedim inşallah buğün daha güzel bakabilirim.çok acemiyim çok halimi bi görseniz hem panik hem komediyim.
kızlar oğlumu bi görseniz bembeyaz maviye benzen gözleri var.
dualarınızı eksik etmeyin bizden.
darisi tüm bekleyenlerin başına.
inanamıyorum ben şimdi annemiyim.

Canım şimdiden hayırlı olsun.Evet annesin.Ne mutlu sana.Aynı senin yaşadıklarını yaşadım bende.Telefonla gelen haberde donakaldım,günlerce uykusuz kaldım,hala da uykusuzum:)Kendimi çok acemi hissettim.Kendine zaman tanı.15 gün içinde acemiliğini atarsın kendini çok iyi hissedersin.Hemen bir çocuk doktoruna götür.Onlar nasıl beslemen gerektiğini anlatıyor,takibini yapıyor.Çok ama çok sevindim.Kimseye aldırma.Anneğin doyasıya tadını çıkar.Zaman geçtikçe her şey ilk günden de daha güzel oluyor.Evet annesin hem de çok özel,seçilmiş bir anne.

bu konuyu düzenli takip ediyorum, çoookk mutlu oldum, yuvanızın neşesi yavrunuza Allah sizinle birlikte sağlıklı ömürler versin,

naçizane birkaç traif yazayım,

günlük süt ile mayalanmış yoğurt 1-2 tatlı kaşığıyla başlayın zamanla arttırırsınız ilk 3 gün sadece bunu verin

3 günün sonunda, püre olarak, patates, havucu haşlayın, tel süzgeçten geçirin zeytinyağı ekleyin az miktarda verin, her gün biraz daha artırın ara öğünlerde yoğurda devam bunu da 3 gün verin

3 gün sonra kahvaltıda çeyrek yumurta sarısı tam pişmiş, yarım kibrit kutusuna yakın tuzu alınmış peyniri, mamayla 1 tatlı kaşığı pekmezle karıştırın gün geçtikçe yumurta sarısını arttırın alerji olup olmadığını gözlemleyin, miktarlar az olsun ilk başta yavaş yavaş arttırırsınız, haftanın 5 günü yumurta verin 1 ay sonra hergün vermelisiniz,daha sonra bebek ekmeği, bebe bisküvisi ekleyebilirsiniz, damak zevkine göre ayarlarsınız, ara öğünlerde yoğurt öğlen sebze püresi vermeye devam edin,

ben meyveyi sebze ve yoğurda alıştıktan sonra verme taraftarıyım, çünkü şekerli tada alışınca diğerlerini zor yiyorlar,

kabuğu soyulmuş elma rendesiyle başlayın 3 gün verin artırarak, alıştıktan sonra, ara öğünlerde sadece meyve veya meyveli yoğurt verebilirsiniz, bu mevsimde başka yumuşak elma gibi hurmalardan verin kabuğunu soyup tel süzgeçten geçirin, mevsim olarak maalesef meyve çeşidi sınırlı, bulabilirseniz organik armut verin, muz için 1 ay bekleminizi tavsiye ederim, mandalina portakal vermeyin şimdilik pişik yapabilir,

yeni verdiğiniz her gıda için 3 gün bekleme kuralını uygulayın ve az miktarlarda verin ardından mamayla besleyebilirsiniz,

bu ayın sonuna kadar yeni besinlere alışmayla geçer, 7-7,5 aylık olunca tam öğünler yer artık, ve 4 öğün yemeldir, mama gece saatlerine kayar, 1 ay sonra yemeklerine 1 çorba kaşığı kıyma ekleyin her gün, soğan sarımsak domates ekleyebilirsiniz yemeklerine yavaş yavaş,

ek gıdalar yeni alışacağı için kabızlık ya da ishal başgösterebilir, kabız olursa, pirin patates havuç elma vermeyin, bal kabağı, brokoli, iyi gelir kabızlığa, kahvaltılarına 2 tane gün kurusu kaysıyı kaynatarak süzgeçten geçirip ekleyebilirsiniz, ishal olursa patates, muz, havuç pirinç verebilirsiniz,

bir kaç da püre tarifi yazayım,

balkabağını haşlayıp süzgeçten geçirin

brokoli patatesi haşlayıp süzgeçten geçirin

havuç brokoli patatesi haşlayıp süzgeçten geçirin

tuzsuz tarhana bulun, bebekler seviyor ve çok yararlı,

yayla çorbası yapın sadece yoğurt ve unla, ya da yumurtanın sarısını kahvaltıda vermeyip bu çorbaya ekleyin, pişince nane atın

1 ay sonra sebze çorbalarına mercimek ekleyin,

yoğurdu severse sebze pürelerine alışması için biraz yoğurtla karıştırabilirsiniz,

tüm yemeklerine piştikten sonra zeytinyağı ekleyin

2 ay , balık, kivi, patlıcan, çiğ domates, ceviz fındık gibi yağlı tohumlar mercimek harici baklagiller vermeyin,

gece yatmadan da az miktar pirinç ununu pişirp içerisine devam sütü ekleyip pekmez veya meyveyle tatlandırarak, muhallebi yapabilirsiniz, hazır kaşık mamalarını da değişiklik olsun diye kullanabilirsiniz,

vuhuuuuuu ne çok yazmışım umarım faydalı olur, kolaylıklar diliyorum, güzel yavrunuzu öpüyorum

canım benim çok şükür yavruna kavuştun.Rabbim yuvanda huzur mutluluğu hiç bozmasın ve bundan sonra gözyaşların hep sevinçten aksın inşallah kuzucunla hayatın tadını doya doya çıkartmanı tavsiye ederim kimselere aldırma kapını kapatıver sonuçta laf söyleyenlere bence dış kapının mandalı onlar biz bebişimiz geldikten sonra en ufak olumsuz bir cümle duyarsak öyle yapıcaz kim olursa olsun kimse yıllardır bizim neler çektiğimiz bilmiyor sonuçta mutlu olma sırası bizim olacak inşallah oğlusunla seni kocaman öpüyorum :)

Son düzenleme:

Günaydın esmacım ALLAH evladını sizlere bağışlasın ne kadar güzel eviniz de artık bir bebek sesi var.Darısı tüm bekleyenlerin başına işallah.

TAZE ANNELERİMİZ

Başvuru tarihi Tercih il Tercih Bebişine kavuştuğu tarih

Oğultoprak 30.12.2010 Erkek Ankara Terk 23.05.2012
Umut59 7 ocak 2011 Kız-Erkek 27.Oca.12
Ecem14 25.03.2011 Kız İzmir Terk-Rıza 15.06.2012 (O kızına kavuştu.)
Lee 26 29.06.2012(O da kızına ve oğluna kavuştu.)
Merer 05.10.2011 Kız-Erkek Ankara Terk-Rıza 20.07.2012(O da evladına kavuştu.)
Herdemk .....03.2011 24.08.2012(O da oğluna kavuştu.)
Cindy 74 31.08.2012 (O da kızına kavuştu.)
Pırılım 27.09.2011 03.09.2012 kızına kavuştu ,taze anne oldu.)
HeidiAnkara 21.11.2011 Ankara Terk 02.10.2012(oğluşuna kavuştu)
esma16 13.09.2012 Busa 18.12.2012(oğluşuna kavuştu)

Anne Adaylarımız :13:

Başvuru tarihi Tercih il Tercih Bebişine kavuştuğu tarih

Leylufer 15.02.2011 Kız-Erkek Eskişehir
Zeynep26 21.09.2011 Kız Aydın Terk-Rıza
Shenay 21.10.2011 Kız (ikiz-kardeş) İstanbul Terk-rıza
otuznisan 21.10.2011 Kız Adana
Serap 05.12.2011 Erkek İstanbul
Sermuh 23.12.2011 Kız Îstanbul Terk-Rıza
malibu52 16.01.2012 Kız İstanbul Terk-Rıza
Ayaz84 08.02.2012 Kız (ikiz) İstanbul Terk-Rıza
5059 01.04.2012 İzmir
gcs_ 02.04.2012 Kız İstanbul Terk-Rıza
Utku07 10.05.2012 Antalya
DamlaUmut 13.09.2012 Kız-Erkek İstanbul Terk-Rıza
Betus 25.09.2012 Kız-Erkek(ikiz)
Tenarr 23.10.2012
destina0706 Kız Erzurum
hayalimmm84

maşallah... gözünüz aydın olsun.allah bozmasın bu güzelliğinizi. işyerindeyim ağlamamak için zor tutuyorum kendimi . dünden beri seni düşünüyorum.
şimdi bebişini almıştır. şimdi uyuyamamıştır. hep dilimdesin. allah nazardan korusun ikinizide.. tadını çıkar...
öptüm..

canım tebrik ederim Allah analı babalı büyütsün inş hayırlı sağlıklı evlat olsun çok güzel bir duyguyu yaşadın şuan sürekli hayalini kuruduğum bir ortam bizde gelebilecekmiyiz o günlere bilemiyorum rabbim bizede en kısa sürede o günleri göstersin inş.....

Canım okadar duygulandım ki ağlamamak için zor tuttum yazını okurken.Allah mutluluğunuzu bozmasın inşallah.Mamaları için yavaş yavaş pratikleşir ustalaşırsın.İnternetten kaliteli markaların tarifleri var onlara bakarsın cicibebe gibi.Bir diyetisyene de gidebilirsin.
Çoookkkk sevindim senin adına canım yaaaaaaa...anlatamam sanki ben kavuşmuşum gibi heyecanlıyım aklımız sürekli sende.Bu yılbaşı senin için çok özel olacak hadi bakalım darısı tüm anne adaylarına

Canım Maşallah Allah analı babalı büyütsün oğlunu darısı başımıza. kendine gelince lütfen ayrıntılarıyla anlat yaşadıklarını. iki gündür esim bile soruyor haber var mı diye. yazdıklarını ağlamaktan zor okudum. Hersey gönlünce olsun tekrar tebrik ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…