Haluk yavuzer...çocuğunuzun ilk 6 yılı
Ali cankirili.....cocuklara soz gecirme sanatı
Canim bize bu kitaplari onermisti. Ben bunlari okuyorum. Umarim sanada faydasi olur
Bu kitaplari okuyana kadar ins.gelir bebisin.
oyyyy oy yerim ben o akıllı bıdık oğlunu canım benim.Allah kem gözden korusun inşallah.Sizlere şu acemilikle ilgili yaşadığım bir anımı yazacağım...oğlumuz ve kızımıza kavuştuğumuz ilk günlerdi kızımın altını değiştireceğim ve bezi nasıl bağlayacağımı bilemedim.imdadıma oğlum yetişti anne ben nasıl yapılacağını biliyorum göstereyim dedi. Kendisi yuvadaki annelerden görmüş ve o tarif etti bende uyguladım.)
banyo yaptırırkende bana çok yardımı oldu kızım sudan müthiş korkuyordu avazı çıktığı kadar ağlıyordu ben kızımın banyosunu yaptırırken oğlum da kızkardeşine ''anne senin temiz olman için yıkıyor ağlama tamammı gibi sözlerle'' teselli ediyordu)
Arkadaşlar merhaba,
Bu aksam eşimin ailesine evlat edinmek için başvuruda bulunduğumuzu söyleyeceğiz. Bakalım ne tepki verecekler. Umarım canımızı çok sıkmazlar....
mrb lar arkaslar.bebegımız alalaı tam altı ay oldu..mutluluk ne sımdı anladık bız..hayatın en guzel duygusu olsa gerek bu..,rabbım herkese tattırsın bu duyguyu..her ne kdr zaman bulamasamda baska ıslere takılamasamda sosyal hayat denn bısey kalmasa da herseye ama HERSEYE DEGIYOR.......
:))))))
oyyyy oy yerim ben o akıllı bıdık oğlunu canım benim.Allah kem gözden korusun inşallah.
Hadi hayırlısı arkadaşım inşallah herşey gönlünüzce olur.
Bugün TGRT Haber de Aileden sorumlu Fatma Şahin Bakanımızın Koruyucu aile olmakla ilgili kanunlarda değişiklik yaptıklarını bununla ilgili ve evlat edinmenin yaygınlaştırılması ile ilgili konuşma yapacağı söylendi.Bir sempozyum yapmışlar sanırım Programa Ankara Da sanırım evlat edinmiş ve koruyucu aile olan herkesi toplayıp çağırmışlar.
Annem aradı dinlemiş.Bir aile ile röpartaj yapmışlar evlat edinen 10 yaşında bir oğlan çocuğunu evlat edinmişler.Çocuklada konuşmuşlar çocuk biliyormuş tabi ki aynı bizlerin düşündüğü gübü psikiyatris eşliğinde söylemişler.Çocukla konuştuklarında Çocuk ben onları çok seviyorum.Benim için bu durum önemli değil annem ve babam benim herşeyim.Ben onlar için herşeyimi veririm.İyiki onların oğluyum demiş.Şimdi de bana 2 tane kız kardeş için başvurmaya geldik demiş.Babası da 2 kız evlat için başvuracağız tekrar oğlumuz da çok istiyor demiş.Oğlanda ama baba hani 3 tane kardeş isteyecektik.Ne güzel 4 kardeş olsak demiş:)Baba ise eşimle bunca geçirdiğimiz zamana üzüldük bilsek bu kadar güzel bir duygu olduğunu daha erken davranırdık.İnşallah 2 kız evlat daha ailemize alacağız.Herkese burada başvurmalarını bu duyguyu tatmalarını tavsiye ederiz ....Demiş.
Aslında her haber kanalında gösterseler ve herkese örnek olsalar ne güzel olur.Bakalım akşam haberlere çıkacak mı?Bende eşimi aradım hemen anlattım.
merhaba nihayet bilgisayarın başına oturabildim.
kızlar bebişim geldi hala inanımıyorum ama geldi artık bizimle inşallah.o kadar heyecanlıyımki hiç sakinleşemiyorum.kızlar 6 aylık bi oğlum var artık benim hala inanamıyorum.o kadar hızlı olduki herşey bazen rüya bazen şaka mı diye düşünüp duruyorum 2 gecedir gram uyku yok bende.
hayatımda hiç tadmadığım duygular yaşıyorum nasıl tarif edilir bilmiyorum Rabiim tez zamanda bekleyenleri kavuştursun inşallah.
pazartesi günü haber verdiler saat 4 gibi ben şoka girdim telefondaki kadın çok şaşırdı beni sakinleştirmeye çalıştı. ağlayamadım gülemedim takıldım kaldım.dün gece hiç uyuyamadım cok erken yola çıktık.vardığımızda uzmanlar bile yeni gelmişti. hemen yuvaya gönderdiler bizi.ah kızlar o ilk an o ilk varya ömre bedel.öyle bir ağlamaya başladımki kucagıma almaya cesaret edemedim. eşim aldı hemen ona bi güldü bi güldü görmeniz lazımdı. daha ayrınlı anlatamıycam şu an yoksa ağlamam tutacak yine.ben biraz sakinleşince ayrıntılı anlatırım affedin bu gün beni.
sonra biz oğlumu yuvada bırakıp işlemleri yapma merkeze döndük. biz ayrrıldıktan sonra arkamızdan huzursuzlanmış ağlamış durmuş yavrum.
bir azdan okula gidicem müdüre söyliycem ilk defa dışardan birine söyliycem.oğluşumda kalkar birazdan ona mama yapayım şimdi çıkmam lazım en kısa sürede tekrar yazıcam ayrıntılarıyla.
ama çok yardıma ihtiyacım var ek besin verebilirsiniz dediler bana püre tarifleri çorba tarifleri lazım.kaşıkla bişeyler yedirmeyi dün akşam beceremedim inşallah buğün daha güzel bakabilirim.çok acemiyim çok halimi bi görseniz hem panik hem komediyim.
kızlar oğlumu bi görseniz bembeyaz maviye benzen gözleri var.
dualarınızı eksik etmeyin bizden.
darisi tüm bekleyenlerin başına.
inanamıyorum ben şimdi annemiyim.
canım cancağzım öyle mutluyum ki. yazdıklarını okurken gözyaşlarımı tutamadım, oğlum uyuyor uyanacağını bile bile gittim oğlumu koklaya koklaya öptüm. biliyorum bu saatler sende oğlunu besliyorsun yüzüne bakıp iç çekiyorsun inanamıyorsun bir bebeğin olduğuna ve dua ediyorsun Allah'a böyle bir güzelliği nasip ettiği için... çünkü ben hep bunları yaşıyorum. yazdıklarını okuyunca o ilk günlere gittim aynı duyguları yaşadım bende, uyuyamadım yemek yiyemedim bir telaş bir korku... derken hepsi geçti çok değil bir kaç güne kalmaz sen oğluna oğlun sana alışır ve artık onun için en iyisini bilir hale gelirsin:)) seni çok seviyorum kalbini iyi biliyorum. sen ve ben burada anlatamadığımız bir çok şeyi paylaştık konuştuk kardeş gibiyiz en azından ben öyle hissediyorum, en kısa zamanda oğlumu alıp seni ve yavrucuğunu görmeye geleceğim. öyle mutluyum öyle heyecanlıyım ki anlatamam.
ne güzel şeyler yazmışsın :) benim oğlum henüz 4 aylık ek gıdalara başlamadım ama bu bilgiler çok işime yarayacak. teşekkür ederim.
İyi akşamlar çalışan anne adayları müjde artık bebişinize kavuştuğunuz zaman artık memurlar gibi 24 ay üçretsiz izin kullanabileceksiniz.çalışın anne adaylarımız vardı umarım onlar için güzel bir haberdir.(Bebeğin 0_3yaş olması gerekiyor) sevgiler.
canım nerden duydun bu haberiiii :)))
canım bende o haberi izledim eğer yanılmıyorsam bu olay koruyucu aile kavramı için. tabi bu ne demek, yasal olarak senin kaydında olmuyorlar ve biyolojik ailesi ilerde çocuğunu geri isteyebiliyor. eğer biyolojik aile kabul ederse daha sonra sen evlat edinebiliyorsun yani yasal olarak nüfusuna alabiliyorsun. O yüzden bu kolaylık bizlerden ziyade koruyucu aile olmak isteyenlere kolaylık tanıyor. bizim hayalimizdeki evlat edinmekle birebir aynı değil diye düşünüyorum.
slm herkese birkaçgündür bakamadım buraya baya hareketli geçmiş benim kuzum yine hasta oldu( ama bu sefer antibiyotiğe başlatmadı dr kendi savaşsın dedi sanırım komşumun kızından alıyor hastalığı komşumun kızı okula gidiyor sürekli hasta ve bizede geliyor geçen mart ayında babasını kaybetti çocuk o yüzden gelmede diyemiyorum ama olan benim kuzuma oluyor ne yapacam bilmiyorum
bu arada çıkan yasa için gözünüz aydın diyorum bekleyen annelerimize bizim zamanımızda böyle bir yasa yoktu ben işimi bırakmak zorunda kalmıştım zaten kimseyede güvenip meleğimi bırakamazdım iyide oldu bir bakıma :) kızımla bol bol zaman geçiriyorum :)
geçen hafta yine pedagogdaydık görüşmelerimiz çok iyi geçti bu hafta sadece eşimle ikimiz gidecekmişiz kızımı götürmeyecekmişiz kızım varken bizimle konuşamıyor pedagog bakalım neler anlatacak çok merak ediyorum cuma günü randevumuz gittikten sonra detayları sizinle paylaşırım :) şimdilik benden bu kadar hepinize kocaman muck ....
yaa bnde istanbuldaysanız gelip görmek isterim bebklerinizi.Bni de davet edin
slm herkese birkaçgündür bakamadım buraya baya hareketli geçmiş benim kuzum yine hasta oldu( ama bu sefer antibiyotiğe başlatmadı dr kendi savaşsın dedi sanırım komşumun kızından alıyor hastalığı komşumun kızı okula gidiyor sürekli hasta ve bizede geliyor geçen mart ayında babasını kaybetti çocuk o yüzden gelmede diyemiyorum ama olan benim kuzuma oluyor ne yapacam bilmiyorum
bu arada çıkan yasa için gözünüz aydın diyorum bekleyen annelerimize bizim zamanımızda böyle bir yasa yoktu ben işimi bırakmak zorunda kalmıştım zaten kimseyede güvenip meleğimi bırakamazdım iyide oldu bir bakıma :) kızımla bol bol zaman geçiriyorum :)
geçen hafta yine pedagogdaydık görüşmelerimiz çok iyi geçti bu hafta sadece eşimle ikimiz gidecekmişiz kızımı götürmeyecekmişiz kızım varken bizimle konuşamıyor pedagog bakalım neler anlatacak çok merak ediyorum cuma günü randevumuz gittikten sonra detayları sizinle paylaşırım :) şimdilik benden bu kadar hepinize kocaman muck ....
Arkadaşlar merhaba
çalışan anneler için 2 aylık ücretli izin hakkı onaylanmış mı? öyleyse çok güzel bir haber. Ben de kara kara ne yapacağımı düşünüyordum. senelik izinlerini kullanmamaya gayret ediyorum bebeğim geldiği zaman alacağım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?