Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?

canım gözün aydın olsun.allah analı babalı sağlıkla yavrucuğunu büyütmek nasip etsin.heyecanın bizim heyecanımız,mutluluğun bizim mutluluğumuz.inan yavrucuklarına kavuşan tüm anneler aynı duyguları yaşıyor) ilk haberi aldığında atılan çığlıklar,sevinçten ağlama krizleri,kabına sığamama....inan çok duygulandım...
hiç panik yapma canım.her anne adayı bebeğine ilk kavuştuğunda acemilik çekmiştir bu oldukça doğal. ilk yapacağınız şey bir çocuk dr.una gidip sağlık taramasından geçin ve o size ne yapacağınızı ne yedireceğinizi söyler..zaten sende kısa sürede herşeye hakim olacaksındır.tekrar gözün aydın olsun.darısı diğer anne adaylarımıza)

Arkadaşlar merhaba,

Dün sitede gezinirken rastgele bu konuyu gördüm ve girip okumaya başladım. okuduklarımdan öyle etkilendim ki dün akşam sürekli düşündüm ve bu sabah işe gelip ilk işim aynı konuyu açıp okumak oldu. İyi ki bu siteye girmişim ve sizleri tanımasam da sizlerden haberdar olmuşum. Neden mi? Daha geçen pazar günü kayınvalidemlerde bir konu açıldı. Evlat sahibi olmak, olamamak, evlat edinmek vs. Bu arada ben 24 yaşındayım ve haziran ayında evlendim. Ben de -hepinizden özür diliyorum; ama bu duyguları bilemezdim- evlat edinme fikrine karşı çıkan bir konuşma yaptım ve saçma sapan bir şeyler söyledim. Alınan çocuğun taşıdığı genleri bilmek önemli fikrine sahiptim ve bununla ilgili başa gelebilecek şeyler vs.söyledim. Hem üzülüyorum hem de seviniyorum. Üzülüyorum düşündüklerimden dolayı, seviniyorum sizlerden haberdar olup saçma sapan fikirlerimden kurtulduğumdan dolayı.
Ailem ve eşim bir çocuğumuzun olmasını çok istiyor ama ben istemiyordum. Sebeplerine gelince yeni evliyiz, çalışıyorum, kazanmam gereken kpss var. bütün çocuklara bayılmama, nerede bebek görsem kucağımdan düşürmememe rağmen dürüst olmak gerekirse asıl sebep sanırım eşimle daha çok başbaşa vakit geçirmeyi istemek ve rahatça gezip yaşamak. Fakat sanırım bu düşüncelerimden de sıyrılıyorum çünkü dün ve bugün yazılanları okurken gözyaşlarımı tutamadım, çok duygulandım ve içimde tarif edemediğim bir yerlerim sızladı. Çocuk yap dediklerinde nasıl da sert karşı çıkıyordum insanlara! Sanırım biraz da çevremdeki laflardan etkilendim: "daha erken, hayatını yaşa, çocuk olunca kısıtlanıyorsun... vs vs" Üzüldüm. Üstelik regl düzensizliğim var ve iki ay sonra doktor kısırlık var mı diye takibe alacak beni. umarım yoktur. az önce eşime mesaj attım kendimi tutamayarak ve çocuk sahibi olmak istediğimi yazdım. Korunmayı bırakıcaz sanırım. Bir de anladım en büyük yanlışım şu ki çocuğa istediğimiz zaman sahip olabileceğimi düşünüyorum. ne kadar yanlışmış. Hamile kalmak ne kadar mucizevi bir olaymış meğer. Sizlere teşekkür ederim saçma sapan fikirlerimden kurtulmama vesile olduğunuz için. Allah hepinizin gönlüne göre versin ve kocaman yüreklerinizle, kocaman bir aile olmayı nasip etsin. Çocuklarınız sizlere layık, hayırlı birer evlat olarak hayatta karşımıza çıkar inşAllah. Sevgiler..

Bir yavru daha ailesine, ailesi de hayat ışıklarına kavuştu demek... gözlerim dolu dolu okudum sanki kendim yaşamış gibi hissettim. tüm dualarım sizinle... Yeni yıl size en büyük hediyesini verdi... Allah a emanet olun.

Canım aslında eskilerin her dediği doğru çıkıyor.Korunma olayına genelde eski insanlar sıcak bakmaz.Bence çokda doğru yapıyorlar.Çünkü gerçekten rahim tembelliğe alışır dedikleri kadar var.Bizim tanıdığımız uzun süre korundu şimdi ise her dr.denemesi başarısız problemde yok.Bence ne güzel yaşın erken iken bir bebek sahibi ol derim.Allah onu kısmetiyle gönderir.Bir bebek sizden bir parça ; kpss gibi iş kariyeri gibi dünyevi şeylerden daha mı önemsiz?Bu olabilir mi hiç? İnsanın dünyada bıraktığı en iyi eser iyi yetişmiş topluma vatana hayırlı bir evlattır,bundan iyi kariyer olamaz bence .Hele hele senin böyle bir sorun varsa bence hiç korunma derim.Allah gönlüne göre versin inşallah.
Biz gönlü zengin insanlarız.
Bak dün Esma sayesinde bir bebeğin daha hayatı kurtuldu,
garantiye alındı,
Artık bir çocuk daha anne ,baba demenin ne demek olduğunu bilerek büyüyecek
Artık bir çocuk daha her akşam o sevgi dolu sıcak ev ortamında yemek yiyebilecek,
Artık bir çocuk daha oooofff anne yaaaa,oooffff babaya yaaa,diyerek anne babaya sevimli tepkilerini verecek
Okula giderken onu uğurlayan bir annesi olacak,O ruhsuz soğuk anlamsız yuvadan arkasından bakanı olmadan okula gidip gelmenin hüznünden,çocuklarını sınıfa j-kadar bırakan
annelere imrenerek bakan bir minik kalp daha eksilecek................
İşte bu sıralamalar, bir çocuğun kalbinde ki kendi küçük yarası büyük duygular yazmakla bitmez.Ama biz gönlü zengin anneler ne kadar çoğalırsak o kadar kardayız demektir.Sevgiyle kal

Merhaba Arkadaşım,

Yazını okurken ilk evlendiğim yıllara gittim. Bende 24 yaşında evlendim. O zamanlar kesinlikle çocuk istemiyor lafını edenleri çok kötü azarlıyordum. 3 yıl boyunca korunduk. Sonra bebek istediğimizde olmayınca şok olmuştum. Bende isteğin zaman olacak basit bir olay olarak görüyordum. Tam 9 defa tep bebek tedavisi oldum. 8-10 defa sayamıyorum bile aşılama, 2 laparoskopi, 1 histeroskopi, 2 kürtaj (bebek ölümü sebebi ile)... İlk evlendiğim zaman bunları yaşayacağımı söyleselerdi inanmazdım. Şimdi bu yola başkoyduk. Bebeğine kavuşan arkadaşları okudukca çok heyecanlanıyorum. Ama o kadar olumsuzluklara alışmışım ki burada da birseyler ters gidecek diye aklım çıkıyor. Bende buradan çok sey öğrendim kendim gibi olan kişilerle birseyler paylaşmak insanı rahatlatıyor. Ne yazık ki yaşamayan anlamıyor. Umarım hayatında hersey istediğin gibi olur. sevgiler....

canım gözün aydın hatta gözümüz aydın bir anne daha bebeğine bir bebek daha annesine kavuştu ne hissettiğini o kadar iyi anlıyorumki o sevinç o heyecan o tatlı acemilik o kadar güzelki dilerim rabbim tez zamanda bekleyen arkadaşlarımızada bu duyguları yaşatsın en fazla 15 gün sürer acemiliğin 15 gün sonra değme annelere taş çıkartacağına eminim hiç zor bişey değil zaten bebekler öyle bişeyki kendilerine öyle güzel baktırıyorlarki sen bile şaşıp kalıyorsun ben bunu nasıl yaptım diyiyorsun hiç korkma hiç merak etme sıkıştığın anda biz burdayız sonuna kadar tecrübelerimizi aktaracağız bu bizim görevimiz birbirimize destek olacaz tabiki minik paşanı öpüyorum yazdıklarını ağlayarak okudum kızıma kavuştuğum o günlere döndüm rabbime binlerce kere şükrettim iyiki kızımı bana nasip ettiği için iyiki kızım benim kızım olduğu için rabbim cümlemize hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin aminnnnnnnnnnnnn

Esma hanım hayırlı olsun bebeğiniz.Okurken ne kadar duygulandım anlatamam.Yaşınız kaç bilemem ama eminim çoookk badereler atlattınız ,en önemlisi çevrenize ,ailenize bunu güzel ifade edip eşinizle bu muhteşem olaya girişmişsiniz.Ne kadar sevap birşey siz ve sizin gibi arkadaşlara hayran kaldım.
Bn de 5 yıllık evliyim.ailem okutmadığından geç okudum kendi başıma .2 üniversite bitirdim kültürlü bir eşim olsun diye.27 yaşında mezun oldum ve evlendim aynı yıl.O kadar okudum biraz eşimle gezeyim dedim biraz çalışayım dedim 2 yıl eşim korundu.Ben hep program yapıp ne zaman istersem hamile kalabileceğimi düşünerek cahilce bakmıştım olaya.Rabbim beni düşüncelerimle sınadı.2 yılda biz istedik 3 aşılama ve 3 tüp ancak 3.de hamile kalabildim.Rabbim bana 2 yıl önce rüyamda evlat edindiğimi ve bebeğe hasret olacağımı göstrdi.Sabretti bebeğim olacaktı ama bunun ızdırabını yaşamalıydım büyük konuştuğum için.o kadar denemede bir daha hiç bebkle ilgili bir rüya görmemiştim.Rabbim 3.deneme ilk muayeneye gideceğimde yine gösterdi rahmime tutunduğunu ve dr uma dedim ki bu sefer olacak.Rabbim dualarımı kabul etti.Sizleri tebrik ediyorum yüreğiii kocaman insanlarsınız.Allahım evinize huzur ,mutluluk ve bebeğinize sağlık versin inşallh

Canım yaa okurken kalbim pır pır etti ben sana ne demiştim bana nereden başvurdunuz niye bilgi verilmiyor falan diye sorduğunda: Kısmet etmişse Mevla; el getirir,yel getirir,sel getirir... Ve de ertesi gün haber geldi.Belki inanmayacaksın ama sana mesaj yazarken çabuk gelecek merak etme diyecektim ama yazmadım.Hislerimin kuvvetli olduğunu söylerler.Bir kendim için birşey hissedemiyorum Oğlunu öp yerime

merhaba canım,ne mutlu bize ki çocuk sahibi olmak için illaki kendi geninden olması şart değil fikrini burada bizleri okuyan bu konuda bilmeden yanlış düşünen kişilere doğrusunu gösteriyoruz)
biliyormusun bende ilk evlendiğimde günüm bir gün geçse zır zır ağlıyordum.anne olmaya hazır değildim.çalışıyordum,eşimle evliliğimizin ilk yıllarını çocuksuz yaşamak istiyordum. çok saçma gelecek ama vücudum deforme olacak diyede istemiyordum.istediğim zaman hamile kalabilirim sanıyordum.çünkü; dr.a gitmiştik eşimdede bendede hiçbir problem gözükmüyordu.ve 2 yıl sonrasında çocuk istediğim zamanda birden kendimi tedavilerin içinde buldum.yine
yapılan tüm testlerde,tetkiklerde olumsuzluk gözükmüyordu ama ben istesemde hamile kalamıyordum.bu arada 2 kez k1.si aşılamayla,2.si kendiliğinden hamile kaldım.fakat kese kalp atışı görülmesine rağmen bebeklerimi kaybettim.ve yaşadığım o zor dönemlerde bekarkende çok olumlu baktığım evlat edinme isteğimi eşime açtım.eşimde aynı fikirdeydi.bizim için gen ,soy olayı çok önemli değildi.önemli olan anne baba olma isteğimiz ve bir yavruya anne baba sıcaklığını tattırıp ona güzel bir gelecek vermekti.veeeeeeeeeee rabbim o güzelliği bize 2 evladımızla tattırdı.inan burada bunları yaşayan tüm arkadaşlarım yazdıklarında, duygularında samimiler.
inşaallah tedavilere gerek kalmadan çok aramadan bebeğine kavuşursun.inşaallah diyorum bizim yaşadığımız zorlu tedavi sürecini yaşamazsın.ama eğer bunları yaşarsan derimki kendini tedavilerle çok yıpratma. bir melek seni bir yerlerde evladım demen için bekliyordur.sağlıkla kal.her zaman seni burada görmek isteriz.tedavi gelişmelerini bize yaz oldumu.sağlıkla kal canım.allah gönlüne göre en güzelini versin)

)canım sanırım hamilesin allah tamamına erdirsin inşaallah sağlıkla kucağına alacağın günüde görürsünüz) sağlıklı hamilelikler)

Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Sizleri takip etmeye devam edeceğim. Çocuk konusundaki fikirlerim de tamamen değişti. Eşimle başbaşa 2 yıl vakit geçirip gezip tozma fikrimi tamamen çöpe attım. Rabbim bana nasip ederse kendi evlatlarımla gezer beraber aile olmanın tadını çıkarırız. Umarım daha önceki insanlara çocuk konusundaki sert çıkışlarımın bedelini ödemem. Anne olmayı içten istiyorum sayenizde. Umarım sağlık açısından bir problemim yoktur; çünkü yıllardır doktora gitmeme rağmen ilaçsız düzene giremiyorum. Reglim biter bitmez çalışmalara başlayacağım :)) Bu arada lee26 yavrularının resmini çok merak ettim, zamanında paylaşmışsın ama o döneme denk gelemedim ne yazık ki umarım tekrar paylaşırsın ve ben de görürüm :) hoşçakalın...

esma16 canım bebeğin hayırlı uğurlu olsun......Allah analı babalı büyütmeyi kısmet etsin:)Darısı sıra bekleyen arkadaşlara....

canım cancağzım öyle mutluyum ki. yazdıklarını okurken gözyaşlarımı tutamadım, oğlum uyuyor uyanacağını bile bile gittim oğlumu koklaya koklaya öptüm. biliyorum bu saatler sende oğlunu besliyorsun yüzüne bakıp iç çekiyorsun inanamıyorsun bir bebeğin olduğuna ve dua ediyorsun Allah'a böyle bir güzelliği nasip ettiği için... çünkü ben hep bunları yaşıyorum. yazdıklarını okuyunca o ilk günlere gittim aynı duyguları yaşadım bende, uyuyamadım yemek yiyemedim bir telaş bir korku... derken hepsi geçti çok değil bir kaç güne kalmaz sen oğluna oğlun sana alışır ve artık onun için en iyisini bilir hale gelirsin:)) seni çok seviyorum kalbini iyi biliyorum. sen ve ben burada anlatamadığımız bir çok şeyi paylaştık konuştuk kardeş gibiyiz en azından ben öyle hissediyorum, en kısa zamanda oğlumu alıp seni ve yavrucuğunu görmeye geleceğim. öyle mutluyum öyle heyecanlıyım ki anlatamam.

ne güzel şeyler yazmışsın :) benim oğlum henüz 4 aylık ek gıdalara başlamadım ama bu bilgiler çok işime yarayacak. teşekkür ederim.

Merhabalar,herkese hayırlı cumalar dilerim.Allah'ın dualarımızı kabul etmesi evlatlarımıza ve bizlere ve ailelerimize sağlıklı ve huzurlu uzun ömürler vermesi dileğiyle.Cumanız mübarek olsun

Hayırlı cumalar herkese) bugün okunan dualar sayesinde rabbim bizlere meleklerimize sağlıklı mutlu günler versin,meleklerini sabırsızlıkla bekleyen anne adaylarımızada tez zamanda sağlıkla kavuşmak nasip etsin..mutlu ve sağlıkla kalın))

Sizlere şu acemilikle ilgili yaşadığım bir anımı yazacağım...oğlumuz ve kızımıza kavuştuğumuz ilk günlerdi kızımın altını değiştireceğim ve bezi nasıl bağlayacağımı bilemedim.imdadıma oğlum yetişti anne ben nasıl yapılacağını biliyorum göstereyim dedi. Kendisi yuvadaki annelerden görmüş ve o tarif etti bende uyguladım.)
banyo yaptırırkende bana çok yardımı oldu kızım sudan müthiş korkuyordu avazı çıktığı kadar ağlıyordu ben kızımın banyosunu yaptırırken oğlum da kızkardeşine ''anne senin temiz olman için yıkıyor ağlama tamammı gibi sözlerle'' teselli ediyordu)

Daha önceki sayfalarda arkadaşlar sosyal hizmetler uzmanın kendilerine önerdiği kitap isimlerini
yazmışlardı...Sabahtan beri bakıyorum sayfalara bi türlü bulamadım...Bilen varsa yazabilr mi??? Şimdiden okumak istiyorum
görüşmelerde faydası olur diye...

Arkadaşlar merhaba,

Bu aksam eşimin ailesine evlat edinmek için başvuruda bulunduğumuzu söyleyeceğiz. Bakalım ne tepki verecekler. Umarım canımızı çok sıkmazlar....

Haluk yavuzer...çocuğunuzun ilk 6 yılı
Ali cankirili.....cocuklara soz gecirme sanatı
Canim bize bu kitaplari onermisti. Ben bunlari okuyorum. Umarim sanada faydasi olur
Bu kitaplari okuyana kadar ins.gelir bebisin.

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba,

Bu aksam eşimin ailesine evlat edinmek için başvuruda bulunduğumuzu söyleyeceğiz. Bakalım ne tepki verecekler. Umarım canımızı çok sıkmazlar....

Umarım cok iyi gecer. Onlarinda tedirginliklerini goz onunde bulundur. Zamanla daha iyi karsilayacaklardir. Hayirlisi olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…