Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?



canım komşum anlamıyorki çocuk anlasın kızım uyuyor diyorum bir saat sonra yine yolluyor valla ne yapacam bilmiyorum bişekilde bi yol bulacam artık çocuğada kıyamıyorum üzmek kırmaktan çok korkuyorum zaten kolu kanadı kırıldı bide benden farklı bi tepki hissetmesin diyorum ama tabi olan benim kuzuma oluyor
pedagoga gitme nedenimiz benim kızım büyüdü artık teyzesi birtakım şeyleri öğrenme yaşı geliyor bizde yara almadan kızıma doğru anlatabilmek için pedagoga gitmeye başladık bize güzel önerilerde bulunuyor nasıl davranmamız gerektiğini anlatıyor hatta kızım biraz biliyor kendi durumunu ppsikolojisi bozulmadan bu işin içinden çıkmak için pedagoga gitmeye başladık ayrıca bu konu hakkında sorduğun hiçbirşeyden rahatsız olma lütfen rahat rahat sorabilirsin ben öğrendiklerimi sizlere aktarmayı çok seviyorum nede olsa aynı yollardan geçiyoruz destek amaçlı anlatıyorum burda neler yaşadığımızı :)
 
ÜCRETSİZ İZİN HAKKI DEĞİL ÜCRETLİ 2 AY İZİN HAKKI VERİLMİŞ DOĞUM YAPAN ANNELERE TANIN HAK BİZEDE VERİLDİ

Hükümetten fedakâr annelere "doğum izni" müjdesi geldi. Buna göre, kimsesiz bir çocuğu evlat edinen ya da koruyucu ailesi olan memur ve işçi kadınlara, öz annelerin kullandığı 8 haftalık doğum izni verilecek. Avrupa'nın birçok ülkesinde ise 8 yaşına kadar evlatlık olan çocuklar için 8 haftalık izin veriliyor. Kadın isterse 6 aya kadar ücretsiz izin de alabiliyor. AB Uyum Komisyonu da, İş Kanunu'nda bu yönde değişiklik yapılmasını istiyor.
 
kızlar bende de çok fena izin kaygısı düştü bu haftada rapor aldım ama haftaya ne yaparım bilmem ben bu kadar yeniyken oğlumu bırakmak istemiyorum.çalışmak zorundayım evin kredisi devam ediyor.doğuranlar ne güzel ücretli iznlerini alıyorlar biz niye alamıyoruz.kızlar ücretli izinle ilgili bi haber alırsanız banada hemen haber verin ben bu aralar pek gazete haber falan dinleyemiyorum.
ben bebişimi bırakmak istemiyorum.
 

destinacım tabiki güzel bir olay, koruyucu aile olmakda bir çocuğa sevgi vermek emek vermek sonuçta. benim bahsettiğim konu "bizle ilgisi yok bize ne" tarzında değil kesinlikle,benim belirtmek istediğim konu koruyuzu aile ile evlat edinmek arasındaki yasal farklar, seninde dediğin gibi buraya başka konulardan arkadaşlarımızda geliyor, bir karışıklık yada yanlış bilgilenme olmasın diye dikkat edilmesi.
 

canım benim ya bebiş nasıl neler yapıyorsun nasıl bi duygu anlatsana birazcık çok merak ediyorum
 

Bence bir an önce sgk dan konuyu netleştirip çalıştığın yeri ara.Muhasebeci araştırsın,iki ay ücretli izin kullanırsan çok ama çok sevinirim.Yasa çıktığına göre olması lazım.
 

İnşallah kullanırsın yasal iznini senin adına çok sevinirim.Nasıl Esma bebekle birbirinize alışmışsınızdır. Günlerin nasıl geçiyor,biraz bahsedersen memnun oluruz canım.Neler yaptın merak ediyoruz
 
Kızlar ben sgk'ya ulaşamadım ama malimüşviri aradım onlara sordum böyle böyle bi haber çıktı televizyonda gazetede dedim
cevabı hükümet onaylasa bile resmi gazetede yayınlanması gerekiyor dedi resmi gazetede yayınlanınca bize temliğ geliyor hemen dedi bilgi veririz sana dedi
 
Biz 20 Kasımda evraklarımızı teslim ettik.Kız istedik ve Antalyadayiz .Türkiye'de de sıraya girmeyi kabul ettik.Bu cuma sanırım ev ziyaretimiz olacak..Gelecek kişi çok sıcak davranmıyor;bu yüzden biraz gerginimUmarım kolay geçer..Buarada ben de memurum ve dilerim kızım gelene kadar 2 aylık ücretli izin hakkı çıkar!!Ev ziyareti için tavsiyelere açığım.:).sevgiler..
 
UTKU07 burada mı??Biz antalyadayız!Mayısta başvurmuşsunuz?Sıranız belli mi?ne zaman öğrendiniz?Nasıl ilerliyor?
 
cancağızlarım canım arkadaşlarım:
her zaman burası aklımda emin olun sürekli yazmak istiyorum ama inanın oğlumun başından hiç ayrılamıyorum. uyanıkken zaten ne yedirdem ne içirsem nasıl rahat ettirsem ne oynasak diye düşünüp duruyorum.uyurkende oturup başında onu seyrediyorum.yada sızıp kalıyorum yanında. aaslında en başından çok uzun yazmak istiyorum size ama sanırım buna şu aralar vaktim olmayacak en iyisi girdikçe yazayım.
en başında ben çoook mutluyum kızlar hayatımda hiç bukadar mutlu olmadım herhalde sürekli şükrediyorum.buğün oğumun evimize gelişinin birinci haftası iyiki geldin oğlum iyiiki bizimlesin dedim durdum bütün gün.buğün iyice bana alıştığını hissettim.kafasını boynumun altına sokuyo yanağını yanağıma dayıyor evin içinde bi o yana bi buyana dolanıp duruyoruz.iyice kucağa alıştırdın diyolar kızıyorlar bana ama ben onu hiç bırakmak istemiyorum ki elimden gelse bağlıycam onu kendime 24 saat koklamak öpmek istiyorum.o kadar çok öpüyorumki dün yanakları pıtır pıtır oldu bğün yanaklarını değil ellerinii bacaklarını poposun öptüm.içime sokmak istiyorum onu.
öyle hazırlıksız yakaladıki bizi hallimizi bu hafta görmeliydiniz .bu hafta sonu annem geldi sağolsun bütün ihtiyaçlarımız gördü.çok mutluyum çok evim mis gibi oğlum kokuyo sevinçten uyuyamıyorum kalbim çıkıcak yerinden.buğün yine banyo yaptırdık suyu bi seviyo bi seviyo ayaklarını şıp şıp suya vuruyor.bulutların üzerindeyim.sırtım tutuldu kolum şişti perişan görünüyorum diyorum diyorum eşime o da diyorki ben seni 10 yıldır hiç bu kadar güzel görmemiştim gülmekten yüzün büyüdü diyor.
bebklerine kavuşan anneler yazardı buraya sakin olun beklediğinize değecek diye ben anlaymamışim ne demek istediklerini bebişim gelince anladım. şimdi biraz uyuyayım benin oğlan uyanır..(benim oğlum derken bile içimden gülmek geliyor)
Rabiim tez zamanda bekleyen siz güzel yürekli insanları yavrucuklarına kavuştursun.
inşallah bu hafta içinde şu ücretli izin işi kesinleşir saniye ayrılamak istemiyorum.
 

Ne güzel bir mutluluktur bu okurken gözlerim doldu gerçekten.Allah hep mutlu etsin,hiç mutluluğunuz bozulmasın oğluşunuzla. :)
 



canımya senin yazdıklarını okudukça geçmişe dönüyorum minik kelebeğime kavuştuğum o ilk günlere inanamıyordum hep sürekli kontrol ediyordum allahım diyordum bu rüya gerçek olamayacak kadar güzel bir rüya ama çok şükürki rüya değilmiş dünyanın en güzel günlerini meleğimle yaşamaya başlamıştım 32 dişim hep dışardaydı kızım bana bir sürü şey öğretti birkere sakin olmayı mutlu olmayı hayata hep pozitif bakmayı öğretti bende senin gibi kucağımdan hiç bırakmak istemiyordum göğsümde yatırıyordum geceleri sıpa büyüdü hala geliyor kucağıma giriyor alıştı tabi :) hemen açıyorum koynuma gel meleğim diyorum alıyorum koynuma yatırıyoruz hiç kucağından bırakma meleğini kim ne derse desin gönlünce sar sarmala ne kadar çok kucağına alırsan o kadar çok sevgini hissettirirsin o kadar çok güven duygusu aşılarsın bizim dr umuzda böyle demişti dilediğin kadar al kucağına demişti çok kendine güvenen bir çocuk olur demişti hakikaten öyle acaip kendine güvenen bir çocuk oldu meleğim sizi kocaman öpüyorum darısı bütün bekleyen annelerin başına..
 
merhaba bayanlar,

bu topik bende bağımlılık yaptı her gün göz atmadan geçemiyorum

anne adayları inşallah sıranız çabucak ilerler ve yavrularınıza bir an önce kavuşursunuz,

ben de evlat edinmeyi düşündüğümde bu topikle karşılaşmıştım ama okuduklarımdan sonra vazgeçtim, çünkü okadar sevgi dolusunuz ki sizleri okuyunca iyi bir anne olmadığımı düşünüyorum kendime güvenimi kaybettim en önemli nedenide o kadar çok evlat bekleyen anne varki onların haklarına girmek istemem, meğer baya bekleniyormuş evlat için... eskiden bir bebek terkedildiğinde çok üzülürdüm ama şimdi hiç üzülmüyorum çünkü onları bekleyen harika anneleri var...

hiçbir çocuk annesiz, hiçbir anne evlatsız kalmasın, sevgiler...
 

canım öncelikle hayırlı olsun diyorum rabbim gönlündekini nasip etsin inşallah
ev ziyaretinde yapman gereken özel bişey yok yani genelde gelip odaları kontrol ediyorlar ve gidiyorlar sen yinede bi çay demle biraz kurabiye tarzı bişeyler hazırla sehpaya yemezler genelde ama belli de olmuyor sakin ol merak etme evinde sorun yoksa sorun çıkmadan hal olur :)
 
Günaydın arkadaşım başvurun hayırlı olsun biz istanbuldan başvurduk 6 ay sonra ev ziyaretine gelmişlerdi.Maşallah sizin işiniz çok cabuk ilerliyor umarım sıranızda böyle ilerler.Canım evinin temiz ve düzenli olması yeterli bizim ev ziyaretimiz sabah 8.30 da oldu ben çok şaşırmıştım.
 

canım memurların zaten izin hakkı kaç yıl önce onaylanmıştı senin için sorun olmaz
en kısa zamanda kızına kavuşursun inşallah
 

Hayırlı olsun canım,en kısa zamanda sonuçlanır işiniz,biz de Antalya da otururken oradan başvuracaktık.Tayin nedeniyle yeni yerimizden başvurduk.
Antalya iş disiplininde belli eder kendi ve kalitesini her zaman ne güzel başvurduktan 2 gün sonra ziyarete gelmeleri.Biz başvurduk 4-5 ay sonra geldiler oda artık bizim çabalarımızla oldu.

Yapacağınız özel bir şey yok canım doğal ol,kendiniz olun heyecanınızı onlar fark ediyorlar tabi,Birde çayın yanına hafif atıştırmalık pasta yaparsan iyi olur,her ne kadar yemeğe fırsatları olmuyorsa da ısrar edince bir iki alıyorlar:) Genelde anket gibi soru ve cevap şeklinde geçiyor,ve de onlar bir muhabbet açıyorlar günlük konudan bir bakıyorsunuz sohbet etmeye başlamışsınız.Bizde öyle oldu.Her uzmanın yöntemi nasıl bilemeyiz tabi.

Bu arada bize sıra Şubatta geliyormuş kızlar.Heyecandan sabahın köründe uyandım,bir türlü uyuyamadım.Bir aksilik olmazsa Şubatın ortasında çağırcaklarmış inşallah Ya Rabbim.Çok heyecanlıyım içim içime sığmıyor.Oğlum duyunca ağlayacaktı sevinçten.Anne çok ağlayasım geldi,gözlerime su geliyor dedi durdu:)


Esma cığım çok etkilendim yazdıklarından gözlerim doldu canım benim.Sen kimseye bakma ne kadar kucağına alırsan o senin için kardır.Sonra çabuk büyüyorlar keşke daha çok alsaydım diye o anları özlüyorsunuz.Bende oğlumu üzerime koyar öyle uyurduk.Sürekli kucağımızdaydı, sıpam büyüdü hala kucağımıza gelmeden duramaz.
Hem ben tv.de de ünlü bir psikologdan dinlemiştim .Doğan Cüceloğlu idi sanırım.Bu arada kendisine bayılıyorum.O kucağa almanın çocuk ve anne için psikolojik olarak çok iyi olduğunu ve aradaki bağı güçlendirdiğini söylemişti.Vücut dili en önemli dildir.Sen o diyenlere bakma.Alışsın tabi ki kucağa bu onunda senin de en doğal hakkın.Çok öptüm bebişinle seni
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…