Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Günaydın arkadaşlar;
ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim..Boş dersim vardı;girip bir bakayım dedim ve sabah sabah içim sıcacık oldu sayenizde..
2 gün sonra gelmiyorlar,1 ayı geçti başvuralı.Aslında geçen hafta olacaktı ama acil bir işi çıkmış..Bakalım bir aksilik olmazsa cuma günü bekliyoruz.Onlar aramadı;ilk görüşmede 2-3 hafta sonra ev ziyareti olacak demişlerdi;biz de 3 hafta geçince aradık.Zamana yayıyoruz aslında ama bir incleme başlatalım bakalım diye bir cevap aldık..
2 ay ücretli izin hakkımız kesin yani!!Buna çok ama çok sevindim!!2 ay boyunca koynumdan ayırmayacağım!!
Ben de poğaça,kek,kurabiye ve sigara böreği yapmayı düşünüyorum:))O gün için izin alacağım çünkü sabah 5.30'da kalkıyorum ve 8 saat dersim var.Perişan ve uykusuz olmak istemiyorum,zaten heyecanlım!!

Bu arada aranızda kedi köpek basleyen var mı??

Hepinize kucak dolusu sevgiler..

destinaaa şubatta bebeğinemi kavuşcan yanii yanlış anlamadım inşallahhh

TAZE ANNELERİMİZ

Başvuru tarihi Tercih il Tercih Bebişine kavuştuğu tarih

Oğultoprak 30.12.2010 Erkek Ankara Terk 23.05.2012
Umut59 7 ocak 2011 Kız-Erkek 27.Oca.12
Ecem14 25.03.2011 Kız İzmir Terk-Rıza 15.06.2012 (O kızına kavuştu.)
Lee 26 29.06.2012(O da kızına ve oğluna kavuştu.)
Merer 05.10.2011 Kız-Erkek Ankara Terk-Rıza 20.07.2012(O da evladına kavuştu.)
Herdemk .....03.2011 24.08.2012(O da oğluna kavuştu.)
Cindy 74 31.08.2012 (O da kızına kavuştu.)
Pırılım 27.09.2011 03.09.2012 kızına kavuştu ,taze anne oldu.)
HeidiAnkara 21.11.2011 Ankara Terk 02.10.2012(oğluşuna kavuştu)
esma16 13.09.2012 Busa 18.12.2012(oğluşuna kavuştu)

Anne Adaylarımız :13:

otuznisan 21.10.2011 Kız Adana
minapia 20.11.2012 Kız Antalya
Serap 05.12.2011 Erkek İstanbul
Sermuh 23.12.2011 Kız Îstanbul Terk-Rıza
malibu52 16.01.2012 Kız İstanbul Terk-Rıza
Ayaz84 08.02.2012 Kız (ikiz) İstanbul Terk-Rıza
5059 01.04.2012 İzmir
gcs_ 02.04.2012 Kız İstanbul Terk-Rıza
Utku07 10.05.2012 Antalya
DamlaUmut 13.09.2012 Kız-Erkek İstanbul Terk-Rıza
Betus 25.09.2012 Kız-Erkek(ikiz)
Tenarr 23.10.2012
destina0706 Kız Erzurum
hayalimmm84

Canım bizim evde de muhabbet kuşları var.Şimdide papağan almayı düşünüyoruz.
Biz Antalya ya sık geliyoruz.Bebeğimi aldığımda da gelirsek görüşüp tanışmayı isterim.Arkasını aradığınız iyi olmuş.Yoksa işler uzuyor gibi geliyor sanki
destinaaa şubatta bebeğinemi kavuşcan yanii yanlış anlamadım inşallahhh
gcs11 canım tahminen öyle demişler Şubat sonu Mart ayı da olabilir diye.Ayyy inşallah Ya Rabbim tüm bekleyen annelerle beraber tez vakitte inşallah kavuşuruz.Çok heyecanlandım.Yerimde duramıyorum.Asker yolu gözler gibi:) İnşallah dedikleri gibi olur canım.

Merhabalar,

Ben aranıza yeni katıldım, İzmir'de yaşıyoruz ve evlat edinme için başvurduk 16 Kasım 2012'de daha çok yeni yani. Konu hakkında tecrübesi olan arkadaşlar var ise paylaşmanızı rica ederim. Ne zaman sıra gelebiliyor? Süreç ne kadar işliyor? Bizim, sırada ev ziyareti var, fakat henüz gelen olmadı. 1 ay oldu. Eve gelince neler soruyorlar?

Tecrübeli arkadaşlar yazarsa sevinirim.

Teşekkürler,

hully bu mesajı beğendi.

kızlar buğün oğlumun aşısı vardı onu yaptırdık o kadar ağladıki içim parçalandı. sağlık ocagına gitmişken aille doktorumuza gösterdik oğlumu kontrol etti pipisini boğazı gögsünü dinledi. ve bize devit 3 oral damla verdi günde 3 damla içir dedi. ama ben gecen hafta çarşamba günü oğlumu ilk geldiğinde burdaki çocuk doktoruna götürmüştüm oda devit 3 oral ampul verdi. ben onu eve gelir gelmez kırıp içirdim.şimdide bu doktor bunun damlasını verince bana mantıksız geldi.bu ampul olan nın 3 hafta etkisi varmış ben şimdi damlayıda vermeye başlayayımmı? bide yan etkisi olmasın.?

canım benim başvurunuz hayırlı olsun tüm işlemleriniz çabucak olsun bebişin tez zamanda kucağına konu versin inşallah. 2 ay ücretli izin kesin deimişsin nerden öğrendin yürülüğe girdimi?haftaya benim okula başlamam lazım izin işi olmazsa da çok istiyorum ücretli izin çıkmasını.bana hemen haber verin lütfen...

Ne güzel bir mutluluktur bu okurken gözlerim doldu gerçekten.Allah hep mutlu etsin,hiç mutluluğunuz bozulmasın oğluşunuzla. :)

amin canım inşallah Rabiim herkese yaşatsın bu mutluluğu

bende hala çok korkuyorum rüyadan uyanıvericem diye canım Rabbim ayırmasın bizi hayırlısıyla bebişlerimizden.ben hala sakin olmayı öğrenemedim canım ya hala çok paniğim ona bişey olacak bişeyleri yanlış yapıcaz diye aklım çıkıyor.ama hiç kucagımdan indiremiyorum sürekli yanak yanağayız biraz önce aşıya bağlı ateşi çıktı aklım uçuverecekti resmen:18:

Hepinizi takdir edıyorum, bebişlerinizle uzun, sağlıklı, huzurlu bir yaşam diliyorum.

ilk doktor şu ana kadar içmediğini düşünerek toplu vermiş, 3 hafta etkiliyse eminsen vermene gerek yok süre bitince damlayı vermeye devam edersin, şunuda belirteyim 3 damla vermen gerekiyor ama kaşıkla verirsen 4 damla damlat kaşıkta da kalıyo çünkü, yada biberonunu tam bitiriyorsa sütün içine 3 damla damlat, benim kız sekiz aylık ben 5 damla veriyorum güneşe de çıkamıyor diye,
aşı ateşlerinden korkma, 1 çay kaşığı calpol verebilirsin

TAZE ANNELERİMİZ

Oğultoprak 30.12.2010 Erkek Ankara Terk 23.05.2012
Umut59 7 ocak 2011 Kız-Erkek 27.Oca.12
Ecem14 25.03.2011 Kız İzmir Terk-Rıza 15.06.2012 (O kızına kavuştu.)
Lee 26 29.06.2012(O da kızına ve oğluna kavuştu.)
Merer 05.10.2011 Kız-Erkek Ankara Terk-Rıza 20.07.2012(O da evladına kavuştu.)
Herdemk .....03.2011 24.08.2012(O da oğluna kavuştu.)
Cindy 74 31.08.2012 (O da kızına kavuştu.)
Pırılım 27.09.2011 03.09.2012 kızına kavuştu ,taze anne oldu.)
HeidiAnkara 21.11.2011 Ankara Terk 02.10.2012(oğluşuna kavuştu)
esma16 13.09.2012 Busa 18.12.2012(oğluşuna kavuştu)

Anne Adaylarımız :13:

otuznisan 21.10.2011 Kız Adana
minapia 20.11.2012 Kız Antalya
Serap 05.12.2011 Erkek İstanbul
Sermuh 23.12.2011 Kız Îstanbul Terk-Rıza
malibu52 16.01.2012 Kız İstanbul Terk-Rıza
Ayaz84 08.02.2012 Kız (ikiz) İstanbul Terk-Rıza
5059 01.04.2012 İzmir
gcs_ 02.04.2012 Kız İstanbul Terk-Rıza
Utku07 10.05.2012 Antalya
DamlaUmut 13.09.2012 Kız-Erkek İstanbul Terk-Rıza
Betus 25.09.2012 Kız-Erkek(ikiz)
Tenarr 23.10.2012
destina0706 Kız Erzurum
hayalimmm84
limony 16.11.2012 İzmir

Son düzenleme:

şükür akşam bebişim çok ateşlenmedi bi kere 38 i gördük hemn soyduk ıslak bezlerle sildik 37,5 oldu minoset vermişti doktor ondan verdik yarım ölçek bide yarım fitil verdik.hemen uyuya kaldı sonra gece acıkınca baktım yine ateş çıkmış sonra yine yarım ölçek dolven verdim.şimdi iyi çok şükür.bu iki doktora gittik ikiside doğru dürüst açıklamadı recetede ayda 1 yada 3 haftada bir devit ampul kullanın diye e ben dünkü doktora dedim biz ampul kullandık dedim yine devit damlayı verdi.ben en iyisi 1 hafta sonra başlıyayım damlayı içirmeye.

Allah sizden razı olsun.
kendi bebeğim olduğundan terk edilmiş çocuklara karşı aşırı bi hassasiyetim oldu.
hatta lohusalım onları düşünmekle üzülmekle geçti.
çünkü bebeğimin bir dakika açlığa altının pislenmesi dayanamadığını gördükçe hep o bebeleri düşündüm.
onunla hep çok mutlu olun. ona çok iyi bakın.
Rabbim sizi ve bebeğinizi kotusun

amin canım

Merhaba DamlaUmut,

Listeye benide eklediğin için teşkkür ederim. Yeni olduğum için bilmiyorum herkes bu şekilde listeye ekleniyor sanırım. Ama bunları okudukça mutlu oldum en azından az çok süreyi tahmin edebiliyor insan. Kendimizi ona göre hazırlayabiliriz. Bu arada yeni başvurmamıza rağmen (daha ev ziyareti bile olmadı) çok hercanlıyım. Biran önce gelsin istiyorum. Tüm anne adayları gibi :). İsteğimizi kız olarak yaptık. Eşimle bir kızımız olsun çok istiyoruz. Bu arada burdaki herkesi tebrik ediyorum bu kutsal davranıştan dolayı. Çünkü bu kararı maalesef herkes alamıyor. Benim tıpkı burdaki herkes gibi aynı yöntemlerle bebişleri olan dört arkadaşım var. Bu dört aile ile sık sık görüşüyoruz. Ve hepside keşke daha önce başvuru yapsaydık diye düşünüyor. Onların mutluluklarını görünce takdir ediyorum. İnşallah burdaki herkese sıra biran önce gelir tabiiki bizede.

Sevgiler,
limony

Merhaba arkadaşım,
aramıza hoşgeldin. listeyi açıkçası sıralarımızı takip edelim birbirimizi tanıyalım açısından tutuyoruz.
daha önce heidi arkadaşımız tutuyordu. ebbeişi gleince pek vakti olmuyor diye ben devam ettim.
illere göre sıra değişik oluyor. sıranın ne zaman geleceği belli olmuyor. mesela esma ile ben aynı tarihte
başvurmama rağmen o oğluşunu 3 ayda aldı... ben hala ev ziyareti için bekliyorum.
Sana sabırlı ol diyemiyorum çünkü hepimiz inan aynı duyguları paylaşıyoruz. istanbulda 6 aya kadar
ev ziyaretine geliriz demişlerdi ben bekliyorum. izmirde kaç ay olur bilmem. ama eve bakıp gidiyorlarmış.
bebeğin odasına bakıyorlarmış. havadarmı, camı varmı, rutubet vs varmı.. 5-10 dk dan uzun sürmüyor
diyor arkadaşlar. 1 gün önceden arayıp geleceklerini haber veriyorlarmış. ben çok sıkıntı yapmıştım.
çat kapı gelirler diye. ev ziyaretinden sonra yüz yüze görüşmelerimiz var. sonra evrakları tamamlayıp
dosyamızın onaylanmasını bekleyeceğiz. sonra sıramızı öğreneceğiz. 1 yıl içinde gelir sanırım.
seninde hakkında hayırlısı olsun. bebeğin tez zamanda gelir inşallah. çok beklemezsin. izmir li ark.takip et listeden.
terk-rıza ayrımına görede değişiyor sıra haberi olsun. birde erkek bebek sırası daha çabuk geliyormuş.
bunlar bildiklerim kitap tavsiyeleri olduysa kitapları okumanı öneririm. görüşmek üzere.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…