Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?

merhaba minapia ) hayırlı olsun inşaallah kısa zamanda kızınıza kavuşursunuz) bu ev ziyaretleri ilden ile ve memurdan memura değişiyor sanırım..bir arkadaşım adanadan başvuruda bulunmuştu ev ziyaretine 3 kişi gelmiş ve neredeyse klozetin içine kadar bakıp kontrol etmişler.biraz stresli ziyaret olmuş.
biz başka bir ildeyiz.bize baş vurunun 6-7 ay sonrasında ev ziyeretine geldiler gelen bizimle ilgilenen sosyal hizmetler uzmanıydı.öğleden önceydi randevumuz.çay ve yanında birşeyler hazırlamıştım.bizde evin odalarını gezmedi ve çok güzel bir sobet içerisinde geçmişti görüşmemiz.bu arada ilk başvuruda bulunulan tercihlerde değişiklik yapıp yapmayacağımız, durumumuzdaki herhangi bir değişikliğin olup olmadığı,eşimin ve benim tanışmamız,çocukluğumuzdaki ailemizde olumlu olumsuz bulduğumuz durumlar gibi şeyler konuşuldu.
biz ikinci yılın sonunda çocuklarımıza kavuştuk.benimde merak ettiğim bir durum var. bizim çocuklarımıza kavuşmamız 5 ay oldu.bu süre içinde ne arayan ne soran oldu.sadece şehir dışına çıkarken ve oğlumun okul işlemleri sırasında kurumu biz aramıştık.hani bunlar ne yapıyor ne durumda diye gelen giden olmadı.acaba bizim ildemi böyle yoksa tüm illerdemi öyle yada belli bir aydan sonramı geliyorlar anlamış değilim..bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varmı?
minapia sanırım antalyada yaşıyorsunuz.bizde her yaz mutlaka antalyada bulunuyoruz.destina ve seninle denk gelirse tanışmak isterim.sağlıkla kal.sevgiler..

destinacığım gözün aydın) oğlun kızkardeşine yeniyılda kavuşacak demekki) hadi hayırlısı olsun.eeee çoluk çocuk antalyada belki bir araya gelebiliriz ne dersin?) sevgiler.o kocaman yürekli oğluşunu öpüyorum)

Merhaba DamlaUmut,
Bilgiler için çok teşekkür ederim. Dediğin gibi listeden takip derim. Umarım hepimiz için çok güzel olur herşey bu arada terk-Rıza diye bir ayrım yapmadık biz. Fakat başka bir şehire işlerimiz nedeniyle belki gidemeyiz diye İzmir ilini seçtik. Bu seçim çok şey değiştirmez dedi sosyal hizmetler görevlisi. Belki 1-2 ay değişikliği olur dedi. Diğer başvuracak arkadaşlar için yazıyorum bunları. Çünkü insan en ufak fikirlere bile ihtiyaç duyuyor karar aşamasındayken. Bunu çok iyi biliyorum.

Sevgiler,
imony

aramıza hoşgeldin canım) yeniyılla birlikte bebişinde size gelir inşaallah) eğer bebek için başvurunuz olduysa fazla beklemiyorsunuz sanırım.belli yaş aralığı olunca bekleme süresi daha çok olabiliyor.tabii kız erkek ayrımı,rıza terk ve Türkiye geneli olarak tercihlerde sırada önemli etken diye biliyorum.ev ziyaretide ilden ile değişebiliyor.bize 7.ayda gelmişlerdi.ev ziyaretimizde konuşulanlarıda daha önce minapia ya yazmıştım .hiiiiç panik yapma herşey yolunda gidecektir)

allah içine sindirerek büyütmek nasip etsin.oğluşundan bahsederken mutluluğunu anlamamak elde değil.oğlun çok şanslı) allah mutluluğunuzu daim etsin canım)

canım ampul 3 hafta etkilyse verme bence, herşeyin fazlası zarar, internetten de kontrol ettim yanlış yazmayayım diye. 3 hafta sonra kullanmaya başla günlük damlayı.

ay canım ya benim de 4 aylık kızım var, gözlerim doldu seni okurken. Allahım bütün annesiz yavrulara senin gibi anneler nasip etsin inşallah. ben de durumum müsait olursa 4 sene sonra bir tane çocuk daha istiyorum, muhtemelen benim durumumdan dolayı olmaz ben de sizin gibi yaparım inşallah. kardeşleriyle beraber büyütürüm onu da

bacım ya gözlerim doldu bende bu mutlulugu yaşamak istiyorum beklemek öyle zor ki malum eşim yaza başvuru konusunda ısrarlı bende bişey diyemiyorum sıkmayayım diye çok duygulandım maşallah bacıma maşallah

Çok teşekkürler arkadaşım bilgiler için. İzmir'de ev ziyaretleri 1-2 ay içinde oluyor sanırım. Daha önce yazdığım gibi 4 tecrübeli arkadaşım var bu konuda. Biz terk-rıza ayrımı yapmadık yalnız başka ile gidemeyebiliriz dedik. Artık hepimiz için hayırlısı. Kız dedik. Bu arada sizin yaşınıza göre 0-1 yaş olur dediler. Bizde tamm dedik. İşya böylee.

Teşekkürler, sevgiler
limony

Canım güvendiğiniz iyi bir eczacı varsa onada sorabilirsiniz.Genelde onlar ilaç ile ilgili bilgileri dr.lardan daha iyi bilip yönlendiriyorlar.
Dedğine göre o ilacın etikisi 3 hafta sürüyorsa 3 hafta sonra başla içirmeye,
Birde iğneden dolayı olan ateşlerde her zaman calpol daha etkilidir.Genelde calpolu ateş için minoset iburamin gibi ilaçları ağrının eşlik ettiği hafif ateşte veririler.Bize hep dr.lar iğneden sonra calpol önerirdi.Özellikle karma aşısı olduğunda unutma aşıdan yarım saat sonra mutlaka calpol ver çünkü o iğne ateş yapıyor.Bir de fitili bize Antalya daki dr. önermemişti .Bağırsaklar için sakıncalı olduğunu ilerde bağırsakta sorun yaratabileceiğini çünkü daha çok küçük olduklarını demişti.Aciliyeti olmadıkca dr.gerek görmedikce kullanmayın demişti bize.
İnşallah lee ciğim çok sevinirim valla

bacılar bu akşam gene duramadım esma16 bebişini aldı kokladıya çok heveslendim malum herifimde yaza başvuralım diye kararlaştırmıştık bu arada son şans olarak mtese olucaktık kaan hocanın verdiği iğneleri kullancaktık ve eger olmazsa başvurcaktık bende başvuralım zaten istanbulda ev ziyaretine 5*6 ayda anca geliyorlar diye bu akşam gene dedim tamam başvuralım dedi ama kızarak hani yaza kadar beklicektik dedi falan sinirlendi azcık bende bişey demedim ama bi an öncede başlayalım istiyorum bacılar şimdi bana akıl verin eşimi sıkıştırıp başvursam mı yada herifimi hiç sıkmasamda aklındaki dr ve tedavileri olsa öyle mi başvursak napsam:26:

of kızlar ya pazartesi işe başlıycam izin hakkım yok aradım taradım neti hiç bişey bulamadım.ah oğluşumun uyanışını sabah kahvaltısın öğle uykusuna yatışını göremiycem içim sıkışıyor of.daha yeni alıştı bana ya untursa beni çok korkuyorum.

amannnn esma bacım burdaymış kardeşim bebiş nasıl bugün filizle konuştuk telde yakın olsan inan atlayıp gelcektik paşamızı görmeye
bacım sende benim gibisin eşlerimizin sorunu aynı bacım anlarsın beni napsam acaba

canım bende herdemklerin bebişi gelince cok heyecanlanmış 1 hafta içinde başvuru kararı amıştık.ve iyiki almışız iyiki hiç zaman kaybetmemişiz diye Rabbime binlerce kez şükrediyoruz.bekleme zamancım başvurun eminim eşinde bu heyecana kapılacak .benim eşim çok istemişti ben biraz kararsız kalmıştım benim yüzümden 2 hafta daha beklemiştik ben istihareye yatmıştım.sen eşini ikna et istihareye yatsın Rabbim ona yol gösterir içini rahatlatır.bu duygu bambaşka bi duygu bir an evvel sizde hissedin eviniz mis gibi bebşiniz koksun.

ay her zaman beklerim canım gelin görün paşa oğlumu bak nasıl şeker. o kadar iyi anlıyorumki seni eşinin içine yatmasını sağla başvurun bak bebiş gelince senden cok sevecek emin ol.biz hala eşimle kucakta tutmak için sıra bekliyoruz oğluşumu. yere koymuyoruz kız bi görsen halimizi

bacım haklısın da işte eşim kararsız sıkmakta istemiyorum az önce gene konuştuk yok diyor yaza bende sustum napim beklicem artık

bacım haklısın da işte eşim kararsız sıkmakta istemiyorum az önce gene konuştuk yok diyor yaza bende sustum napim beklicem artık

doğru canım erkekleri çokta sıkmaya gelmez . bekle bakalım Rabbim bi yol gösterir inan.
PANİK YOK ALLAH VAR...

Benim eşim de başlarda çok istekli değildi.Ona zaten hemen vermeyeceklerini;1-2 sene bekleyeceğimizi ve beklerken de enine boyuna düşünebileceğimizi söyledim ve başvurduk derken şimdi çok istekli ve ilgili görünüyor...Siz sağlıkla ilgili yapacağınız şeyleri yine yapın..Sonuçta başvurduğunuz gibi vermiyorlar ne de olsa..Bir yandan da beklersiniz işte..Her şey elbette gönlünüzce olsun dilerim ama hani sağlıkla ilgili şeyler yolunda gitmezse de en azında sıranız devam ediyor olur ve karnınızda değilde yüreğinizde büyüteceğiniz bebeğinize yaklaşmış olursunuz en azından..
Bebeğine kavuşan bir arkadaş 3 ayda bir kurama bebekle gittiklerini yazmıştı..Başka bir arkdaş da bebeği geldikten sonra bir kaç kez çat kapı geldiklerini söyledi ama size niye uğramadılar acaba??
Aslında çok işim var ve çok yorgunum ama size yazmaktan da kendimi alamadım..Hiç iş yapacak halim kalmadı..Artık yarın yapacağım;şimdi yatıyorum..Çok kesin olmamakla beraber yarın ilk ev ziyaretimiz olacak sanırım..Yani acil bir işi çıkmazsa saat 3'te gidip almamızı istedi...Çoook yorgunum..İyi bir uyku çekip yarına canavar gibi kalkarım umarım:))

Bir de facebookta evladına kavuşanların resimlerini,yazılarını gösterdim..Onlar da çok motive edici oldu:)

canım ya maşallah inşallah çok iyi geçer ev ziyaretin geldikten sonra ayrıntılarıyla anlat olurmu
doğru canım erkekleri çokta sıkmaya gelmez . bekle bakalım Rabbim bi yol gösterir inan.
PANİK YOK ALLAH VAR...

canım benim ya kıymam maşallah inan yakın olsan kalkıp gelesimiz geldi bacım işte çaresizim istiyorum ki müracat edelim o arada aklında olan tedavileri yapsın hiç değilse sıramız ilerler aslında galiba eşim bana güvenmiyor bugün dediki müracat etcez sonra sen sık sık kurumu arıcaksın işlemler olucak bu sefer bebek gelmedi ne zaman gelcek diye arıcaksın adım adım bunlar olucak dedi haksız da değil tedaviyi önemsemicemi düşünüyor az önce bizim eski topikte şimdilerde herkesin gittiği bi dr var onu aradı onada gidicekmiş bende tamam dedim yanındayım dedim yanındayımda bakalım şuan telde konuşuyor tahlil listesi alıyor inşallah hayırlısı olur aslında duygularımda karışık ben sadece anne olmak istiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…