Biz 20 Kasımda evraklarımızı teslim ettik.Kız istedik ve Antalyadayiz .Türkiye'de de sıraya girmeyi kabul ettik.Bu cuma sanırım ev ziyaretimiz olacak..Gelecek kişi çok sıcak davranmıyor;bu yüzden biraz gerginimUmarım kolay geçer..Buarada ben de memurum ve dilerim kızım gelene kadar 2 aylık ücretli izin hakkı çıkar!!Ev ziyareti için tavsiyelere açığım.:).sevgiler..
Canım bizim evde de muhabbet kuşları var.Şimdide papağan almayı düşünüyoruz.
Biz Antalya ya sık geliyoruz.Bebeğimi aldığımda da gelirsek görüşüp tanışmayı isterim.Arkasını aradığınız iyi olmuş.Yoksa işler uzuyor gibi geliyor sanki
gcs11 canım tahminen öyle demişler Şubat sonu Mart ayı da olabilir diye.Ayyy inşallah Ya Rabbim tüm bekleyen annelerle beraber tez vakitte inşallah kavuşuruz.Çok heyecanlandım.Yerimde duramıyorum.Asker yolu gözler gibi:) İnşallah dedikleri gibi olur canım.
Merhaba arkadaşım,
aramıza hoşgeldin. listeyi açıkçası sıralarımızı takip edelim birbirimizi tanıyalım açısından tutuyoruz.
daha önce heidi arkadaşımız tutuyordu. ebbeişi gleince pek vakti olmuyor diye ben devam ettim.
illere göre sıra değişik oluyor. sıranın ne zaman geleceği belli olmuyor. mesela esma ile ben aynı tarihte
başvurmama rağmen o oğluşunu 3 ayda aldı... ben hala ev ziyareti için bekliyorum.
Sana sabırlı ol diyemiyorum çünkü hepimiz inan aynı duyguları paylaşıyoruz. istanbulda 6 aya kadar
ev ziyaretine geliriz demişlerdi ben bekliyorum. izmirde kaç ay olur bilmem. ama eve bakıp gidiyorlarmış.
bebeğin odasına bakıyorlarmış. havadarmı, camı varmı, rutubet vs varmı.. 5-10 dk dan uzun sürmüyor
diyor arkadaşlar. 1 gün önceden arayıp geleceklerini haber veriyorlarmış. ben çok sıkıntı yapmıştım.
çat kapı gelirler diye. ev ziyaretinden sonra yüz yüze görüşmelerimiz var. sonra evrakları tamamlayıp
dosyamızın onaylanmasını bekleyeceğiz. sonra sıramızı öğreneceğiz. 1 yıl içinde gelir sanırım.
seninde hakkında hayırlısı olsun. bebeğin tez zamanda gelir inşallah. çok beklemezsin. izmir li ark.takip et listeden.
terk-rıza ayrımına görede değişiyor sıra haberi olsun. birde erkek bebek sırası daha çabuk geliyormuş.
bunlar bildiklerim kitap tavsiyeleri olduysa kitapları okumanı öneririm. görüşmek üzere.
Merhabalar,
Ben aranıza yeni katıldım, İzmir'de yaşıyoruz ve evlat edinme için başvurduk 16 Kasım 2012'de daha çok yeni yani. Konu hakkında tecrübesi olan arkadaşlar var ise paylaşmanızı rica ederim. Ne zaman sıra gelebiliyor? Süreç ne kadar işliyor? Bizim, sırada ev ziyareti var, fakat henüz gelen olmadı. 1 ay oldu. Eve gelince neler soruyorlar?
Tecrübeli arkadaşlar yazarsa sevinirim.
Teşekkürler,
hully bu mesajı beğendi.
cancağızlarım canım arkadaşlarım:
her zaman burası aklımda emin olun sürekli yazmak istiyorum ama inanın oğlumun başından hiç ayrılamıyorum. uyanıkken zaten ne yedirdem ne içirsem nasıl rahat ettirsem ne oynasak diye düşünüp duruyorum.uyurkende oturup başında onu seyrediyorum.yada sızıp kalıyorum yanında. aaslında en başından çok uzun yazmak istiyorum size ama sanırım buna şu aralar vaktim olmayacak en iyisi girdikçe yazayım.
en başında ben çoook mutluyum kızlar hayatımda hiç bukadar mutlu olmadım herhalde sürekli şükrediyorum.buğün oğumun evimize gelişinin birinci haftası iyiki geldin oğlum iyiiki bizimlesin dedim durdum bütün gün.buğün iyice bana alıştığını hissettim.kafasını boynumun altına sokuyo yanağını yanağıma dayıyor evin içinde bi o yana bi buyana dolanıp duruyoruz.iyice kucağa alıştırdın diyolar kızıyorlar bana ama ben onu hiç bırakmak istemiyorum ki elimden gelse bağlıycam onu kendime 24 saat koklamak öpmek istiyorum.o kadar çok öpüyorumki dün yanakları pıtır pıtır oldu bğün yanaklarını değil ellerinii bacaklarını poposun öptüm.içime sokmak istiyorum onu.
öyle hazırlıksız yakaladıki bizi hallimizi bu hafta görmeliydiniz .bu hafta sonu annem geldi sağolsun bütün ihtiyaçlarımız gördü.çok mutluyum çok evim mis gibi oğlum kokuyo sevinçten uyuyamıyorum kalbim çıkıcak yerinden.buğün yine banyo yaptırdık suyu bi seviyo bi seviyo ayaklarını şıp şıp suya vuruyor.bulutların üzerindeyim.sırtım tutuldu kolum şişti perişan görünüyorum diyorum diyorum eşime o da diyorki ben seni 10 yıldır hiç bu kadar güzel görmemiştim gülmekten yüzün büyüdü diyor.
bebklerine kavuşan anneler yazardı buraya sakin olun beklediğinize değecek diye ben anlaymamışim ne demek istediklerini bebişim gelince anladım. şimdi biraz uyuyayım benin oğlan uyanır..(benim oğlum derken bile içimden gülmek geliyor)
Rabiim tez zamanda bekleyen siz güzel yürekli insanları yavrucuklarına kavuştursun.
inşallah bu hafta içinde şu ücretli izin işi kesinleşir saniye ayrılamak istemiyorum.
canım ampul 3 hafta etkilyse verme bence, herşeyin fazlası zarar, internetten de kontrol ettim yanlış yazmayayım diye. 3 hafta sonra kullanmaya başla günlük damlayı.kızlar buğün oğlumun aşısı vardı onu yaptırdık o kadar ağladıki içim parçalandı. sağlık ocagına gitmişken aille doktorumuza gösterdik oğlumu kontrol etti pipisini boğazı gögsünü dinledi. ve bize devit 3 oral damla verdi günde 3 damla içir dedi. ama ben gecen hafta çarşamba günü oğlumu ilk geldiğinde burdaki çocuk doktoruna götürmüştüm oda devit 3 oral ampul verdi. ben onu eve gelir gelmez kırıp içirdim.şimdide bu doktor bunun damlasını verince bana mantıksız geldi.bu ampul olan nın 3 hafta etkisi varmış ben şimdi damlayıda vermeye başlayayımmı? bide yan etkisi olmasın.?
ay canım ya benim de 4 aylık kızım var, gözlerim doldu seni okurken. Allahım bütün annesiz yavrulara senin gibi anneler nasip etsin inşallah. ben de durumum müsait olursa 4 sene sonra bir tane çocuk daha istiyorum, muhtemelen benim durumumdan dolayı olmaz ben de sizin gibi yaparım inşallah. kardeşleriyle beraber büyütürüm onu dacancağızlarım canım arkadaşlarım:
her zaman burası aklımda emin olun sürekli yazmak istiyorum ama inanın oğlumun başından hiç ayrılamıyorum. uyanıkken zaten ne yedirdem ne içirsem nasıl rahat ettirsem ne oynasak diye düşünüp duruyorum.uyurkende oturup başında onu seyrediyorum.yada sızıp kalıyorum yanında. aaslında en başından çok uzun yazmak istiyorum size ama sanırım buna şu aralar vaktim olmayacak en iyisi girdikçe yazayım.
en başında ben çoook mutluyum kızlar hayatımda hiç bukadar mutlu olmadım herhalde sürekli şükrediyorum.buğün oğumun evimize gelişinin birinci haftası iyiki geldin oğlum iyiiki bizimlesin dedim durdum bütün gün.buğün iyice bana alıştığını hissettim.kafasını boynumun altına sokuyo yanağını yanağıma dayıyor evin içinde bi o yana bi buyana dolanıp duruyoruz.iyice kucağa alıştırdın diyolar kızıyorlar bana ama ben onu hiç bırakmak istemiyorum ki elimden gelse bağlıycam onu kendime 24 saat koklamak öpmek istiyorum.o kadar çok öpüyorumki dün yanakları pıtır pıtır oldu bğün yanaklarını değil ellerinii bacaklarını poposun öptüm.içime sokmak istiyorum onu.
öyle hazırlıksız yakaladıki bizi hallimizi bu hafta görmeliydiniz .bu hafta sonu annem geldi sağolsun bütün ihtiyaçlarımız gördü.çok mutluyum çok evim mis gibi oğlum kokuyo sevinçten uyuyamıyorum kalbim çıkıcak yerinden.buğün yine banyo yaptırdık suyu bi seviyo bi seviyo ayaklarını şıp şıp suya vuruyor.bulutların üzerindeyim.sırtım tutuldu kolum şişti perişan görünüyorum diyorum diyorum eşime o da diyorki ben seni 10 yıldır hiç bu kadar güzel görmemiştim gülmekten yüzün büyüdü diyor.
bebklerine kavuşan anneler yazardı buraya sakin olun beklediğinize değecek diye ben anlaymamışim ne demek istediklerini bebişim gelince anladım. şimdi biraz uyuyayım benin oğlan uyanır..(benim oğlum derken bile içimden gülmek geliyor)
Rabiim tez zamanda bekleyen siz güzel yürekli insanları yavrucuklarına kavuştursun.
inşallah bu hafta içinde şu ücretli izin işi kesinleşir saniye ayrılamak istemiyorum.
bacım ya gözlerim doldu bende bu mutlulugu yaşamak istiyorum beklemek öyle zor ki malum eşim yaza başvuru konusunda ısrarlı bende bişey diyemiyorum sıkmayayım diye çok duygulandım maşallah bacıma maşallahcancağızlarım canım arkadaşlarım:
aramıza hoşgeldin canım) yeniyılla birlikte bebişinde size gelir inşaallah ) eğer bebek için başvurunuz olduysa fazla beklemiyorsunuz sanırım.belli yaş aralığı olunca bekleme süresi daha çok olabiliyor.tabii kız erkek ayrımı,rıza terk ve Türkiye geneli olarak tercihlerde sırada önemli etken diye biliyorum.ev ziyaretide ilden ile değişebiliyor.bize 7.ayda gelmişlerdi.ev ziyaretimizde konuşulanlarıda daha önce minapia ya yazmıştım .hiiiiç panik yapma herşey yolunda gidecektir )
Canım güvendiğiniz iyi bir eczacı varsa onada sorabilirsiniz.Genelde onlar ilaç ile ilgili bilgileri dr.lardan daha iyi bilip yönlendiriyorlar.kızlar buğün oğlumun aşısı vardı onu yaptırdık o kadar ağladıki içim parçalandı. sağlık ocagına gitmişken aille doktorumuza gösterdik oğlumu kontrol etti pipisini boğazı gögsünü dinledi. ve bize devit 3 oral damla verdi günde 3 damla içir dedi. ama ben gecen hafta çarşamba günü oğlumu ilk geldiğinde burdaki çocuk doktoruna götürmüştüm oda devit 3 oral ampul verdi. ben onu eve gelir gelmez kırıp içirdim.şimdide bu doktor bunun damlasını verince bana mantıksız geldi.bu ampul olan nın 3 hafta etkisi varmış ben şimdi damlayıda vermeye başlayayımmı? bide yan etkisi olmasın.?
İnşallah lee ciğim çok sevinirim valladestinacığım gözün aydın) oğlun kızkardeşine yeniyılda kavuşacak demekki ) hadi hayırlısı olsun.eeee çoluk çocuk antalyada belki bir araya gelebiliriz ne dersin? ) sevgiler.o kocaman yürekli oğluşunu öpüyorum )
şükür akşam bebişim çok ateşlenmedi bi kere 38 i gördük hemn soyduk ıslak bezlerle sildik 37,5 oldu minoset vermişti doktor ondan verdik yarım ölçek bide yarım fitil verdik.hemen uyuya kaldı sonra gece acıkınca baktım yine ateş çıkmış sonra yine yarım ölçek dolven verdim.şimdi iyi çok şükür.bu iki doktora gittik ikiside doğru dürüst açıklamadı recetede ayda 1 yada 3 haftada bir devit ampul kullanın diye e ben dünkü doktora dedim biz ampul kullandık dedim yine devit damlayı verdi.ben en iyisi 1 hafta sonra başlıyayım damlayı içirmeye.
canım ateşlendiği zaman önce şurup ver düşmezse fitil ver ikisini bir arada kullanma direnç gelişmesin, bir de kan ilacı da vermen gerekebilir yazdı mı doktor
evet canım bende araştırınca öğrendimki fitil pek uygun değilmiş erkek bebklerde fitil hiç önerilmezmiş ama benim aile hekimim eve gider gitmez minoset ve yarım fitil ver deyince bende verdim. çocuk doktoru ferrum verdi onu içiriyorum kan ilacı canım.
allah içine sindirerek büyütmek nasip etsin.oğluşundan bahsederken mutluluğunu anlamamak elde değil.oğlun çok şanslı) allah mutluluğunuzu daim etsin canım )
ah lee26 öyle mutluyum ki tarifi yok.amin inşallah hepimizin mutluğu adim olsun innşallah.
canım ampul 3 hafta etkilyse verme bence, herşeyin fazlası zarar, internetten de kontrol ettim yanlış yazmayayım diye. 3 hafta sonra kullanmaya başla günlük damlayı.
haklısın canım bende öyle yapmaya karar verdim en son.
ay canım ya benim de 4 aylık kızım var, gözlerim doldu seni okurken. Allahım bütün annesiz yavrulara senin gibi anneler nasip etsin inşallah. ben de durumum müsait olursa 4 sene sonra bir tane çocuk daha istiyorum, muhtemelen benim durumumdan dolayı olmaz ben de sizin gibi yaparım inşallah. kardeşleriyle beraber büyütürüm onu da
bacım ya gözlerim doldu bende bu mutlulugu yaşamak istiyorum beklemek öyle zor ki malum eşim yaza başvuru konusunda ısrarlı bende bişey diyemiyorum sıkmayayım diye çok duygulandım maşallah bacıma maşallah
inşallah zamancım en kısa sürede seninde bebişine kavuştuğun anın hikayesini okuyacağız.Rabbim benim yaşadığım mutluluğun fazlasını sizlere yaşatsın.
Canım güvendiğiniz iyi bir eczacı varsa onada sorabilirsiniz.Genelde onlar ilaç ile ilgili bilgileri dr.lardan daha iyi bilip yönlendiriyorlar.
Dedğine göre o ilacın etikisi 3 hafta sürüyorsa 3 hafta sonra başla içirmeye,
Birde iğneden dolayı olan ateşlerde her zaman calpol daha etkilidir.Genelde calpolu ateş için minoset iburamin gibi ilaçları ağrının eşlik ettiği hafif ateşte veririler.Bize hep dr.lar iğneden sonra calpol önerirdi.Özellikle karma aşısı olduğunda unutma aşıdan yarım saat sonra mutlaka calpol ver çünkü o iğne ateş yapıyor.Bir de fitili bize Antalya daki dr. önermemişti .Bağırsaklar için sakıncalı olduğunu ilerde bağırsakta sorun yaratabileceiğini çünkü daha çok küçük olduklarını demişti.Aciliyeti olmadıkca dr.gerek görmedikce kullanmayın demişti bize.
İnşallah lee ciğim çok sevinirim valla
of doktorlar niye doğru düzgün anlatmazlarki dimi ama ben zaten heyecandan zor hnefes alıyorum anlat doğru düzgün beni dahada panik ettirme dimi ama?
akşam bende nette bayağı araştırdım calpol ateş düşürmede iyimiş canım .bidaha hiç kullanmamıza gerek kalmaz inşallah teyzesi sağlıkla büyür oğluşum inşallah.
bacılar bu akşam gene duramadım esma16 bebişini aldı kokladıya çok heveslendim malum herifimde yaza başvuralım diye kararlaştırmıştık bu arada son şans olarak mtese olucaktık kaan hocanın verdiği iğneleri kullancaktık ve eger olmazsa başvurcaktık bende başvuralım zaten istanbulda ev ziyaretine 5*6 ayda anca geliyorlar diye bu akşam gene dedim tamam başvuralım dedi ama kızarak hani yaza kadar beklicektik dedi falan sinirlendi azcık bende bişey demedim ama bi an öncede başlayalım istiyorum bacılar şimdi bana akıl verin eşimi sıkıştırıp başvursam mı yada herifimi hiç sıkmasamda aklındaki dr ve tedavileri olsa öyle mi başvursak napsam:26:
amannnn esma bacım burdaymış kardeşim bebiş nasıl bugün filizle konuştuk telde yakın olsan inan atlayıp gelcektik paşamızı görmeye
bacım sende benim gibisin eşlerimizin sorunu aynı bacım anlarsın beni napsam acaba
canım bende herdemklerin bebişi gelince cok heyecanlanmış 1 hafta içinde başvuru kararı amıştık.ve iyiki almışız iyiki hiç zaman kaybetmemişiz diye Rabbime binlerce kez şükrediyoruz.bekleme zamancım başvurun eminim eşinde bu heyecana kapılacak .benim eşim çok istemişti ben biraz kararsız kalmıştım benim yüzümden 2 hafta daha beklemiştik ben istihareye yatmıştım.sen eşini ikna et istihareye yatsın Rabbim ona yol gösterir içini rahatlatır.bu duygu bambaşka bi duygu bir an evvel sizde hissedin eviniz mis gibi bebşiniz koksun.
bacım haklısın da işte eşim kararsız sıkmakta istemiyorum az önce gene konuştuk yok diyor yaza bende sustum napim beklicem artık
canım ya maşallah inşallah çok iyi geçer ev ziyaretin geldikten sonra ayrıntılarıyla anlat olurmuBenim eşim de başlarda çok istekli değildi.Ona zaten hemen vermeyeceklerini;1-2 sene bekleyeceğimizi ve beklerken de enine boyuna düşünebileceğimizi söyledim ve başvurduk derken şimdi çok istekli ve ilgili görünüyor...Siz sağlıkla ilgili yapacağınız şeyleri yine yapın..Sonuçta başvurduğunuz gibi vermiyorlar ne de olsa..Bir yandan da beklersiniz işte..Her şey elbette gönlünüzce olsun dilerim ama hani sağlıkla ilgili şeyler yolunda gitmezse de en azında sıranız devam ediyor olur ve karnınızda değilde yüreğinizde büyüteceğiniz bebeğinize yaklaşmış olursunuz en azından..
Bebeğine kavuşan bir arkadaş 3 ayda bir kurama bebekle gittiklerini yazmıştı..Başka bir arkdaş da bebeği geldikten sonra bir kaç kez çat kapı geldiklerini söyledi ama size niye uğramadılar acaba??
Aslında çok işim var ve çok yorgunum ama size yazmaktan da kendimi alamadım..Hiç iş yapacak halim kalmadı..Artık yarın yapacağım;şimdi yatıyorum..Çok kesin olmamakla beraber yarın ilk ev ziyaretimiz olacak sanırım..Yani acil bir işi çıkmazsa saat 3'te gidip almamızı istedi...Çoook yorgunum..İyi bir uyku çekip yarına canavar gibi kalkarım umarım:))
doğru canım erkekleri çokta sıkmaya gelmez . bekle bakalım Rabbim bi yol gösterir inan.
PANİK YOK ALLAH VAR...
canım benim ya kıymam maşallah inan yakın olsan kalkıp gelesimiz geldiay her zaman beklerim canım gelin görün paşa oğlumu bak nasıl şeker. o kadar iyi anlıyorumki seni eşinin içine yatmasını sağla başvurun bak bebiş gelince senden cok sevecek emin ol.biz hala eşimle kucakta tutmak için sıra bekliyoruz oğluşumu. yere koymuyoruz kız bi görsen halimizi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?