Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
inşallah sizde erkenden kavuşursunuz bebeğinize biz ankara dan başvurduk ve özellikle kız dedik erkek çocuk daha önce denmişti ama biz bekledik bi,r sene

teşekkürler arkadaşım,

demek 1 yıl veya 1,5 gibi hesaplayabilirim kız için. Bizede erkek için daha çabuk demişlerdi.
Tekrar hayırlısı olsun allah bağışlasın.

sevgiler,

kızlar şuanda çok mutluyum galiba kafayı yedim yiyorum

Selam kızlar...Bugün evraklarımızı götürdük şimdi ev ziyaretini beklicez...
Beş altı ayı bulur dediler nasıl geçicek yaaa bi onaylansa rahatlıcam...terk ve rızada biraz kararsız
kaldık şimdilik terk şeçtik onaylanana kadar değiştirebilirmişiz.
Bu arada özgeçmişleri tekrar istediler az olmuş:))

teşekkürler arkadaşım,

demek 1 yıl veya 1,5 gibi hesaplayabilirim kız için. Bizede erkek için daha çabuk demişlerdi.
Tekrar hayırlısı olsun allah bağışlasın.

sevgiler,

İnşallah en kısa zamanda sizde kavuşursunuz bebeğinize .....ama biz terk bebek değil ne olursa kısmetimize dedik çünkü terk bebek çok zaman alıyor dendi neden bekleyelim dedik eşimle. Bebeğimiz gelince herşey unutuldu mutluluk sarhoşluğu bu olsa gerek.. Hep duyardık evlatlık alınan çocuk zamanla ailesine benzer diye...İnanın evlâtlık olduğunu bilmeyen insanlar bile kızımın bize benzediğini söylüyor yüce Rabbim herkese bu duyguları nasip etsin inşallah

İyi geceler arkadaşlar,öncelikle hepinize hoşbulduk diyorum:) aranızda 2 yaş 3 yaş bebek bekleyen ya da bekleyip yavrusuna bu grupta kavuşan arkadaşlarımız varmı acaba ? varsa ne kadar beklediklerini ve süreci nasıl geçirdiklerini paylaşırlarsa çok sevinirim sevgilerimle...

biz de terk yada rızalı farketmez cinsiyet önemli değil dedik inş. en kısa zamanda hbr gelir ama sanırım erkek olucak çünkü erkekte sıra daha hızlı ilerliyor :)

Merhaba Arkadaşım,

Demek bebişin 1 yılda geldi. Ne güzel. Mutluluğunuz daim olsun. Hangi şehirde başvurmuştunuz? Bekleme süresini tahmin etmek için soruyorum. Biz İzmir'deyiz.

Teşekkürler,

acaba büyük şehirlerde sıra daha mı çabuk ilerliyor biz edirnede sıradayız ve edirne küçük bi şehir ve ne kadar başvuran aile var acaba kaçıncı sıradayız off kafayı yicem yaa.... bizim de 1 yılı geçti hbr gelse ne güzel olur...

Son düzenleme:
Arkadaşlar, evlat edinme şartları arasında iki eşin de 30 yaşını doldurmuş olması gerekiyor mu? Yoksa tek eş yeterli mi? Resmi sayfada iki eşin de doldurması gerektiği yazıyordu ama forumda 1 tanesi yeterli gibi bir yazı görünce emin olmak istedim. Bir de 5 yıllık evli olma mevzusu nedir acaba? Hem otuz yaş, hem 5 yıl mı şart? Eşim 30 ama benim 30 olmama daha 3 sene var. 2 senelik evliyiz. 30 yaş dolduktan sonra mı başvuru yapabiliyoruz? Yoksa ne de olsa işlemler 1-2 sene sürüyor bebeğe sahip olmak diye, 29 yaşımdayken başvuru yapabiliyor muyuz? Bilen varsa lütfen söylesin. Teşekkürler.

inşallah canım bana öyle geliyorki yılbaşına bebişinle gireceksin.. inşallah bu seferde tutar içime doğanlar.. gerçi ankara ama ne bileyim öle işde..
Arkadaşım ne kadar temiz kalplisin sen söylemiştin yılbaşına oğlumla gireceğimi herşey temiz kalbin gibi olsun,herşey gönlünce olsun.

Aradınız mı hiç kurumu bişey dedilermi? Tahminen kaç ay kalmış gibi.

bende bilmiyorum. Zaten çok yeni başvurduk. Sizin 1 yıl olmuş umarım çabucak gelir artık.

biz de terk yada rızalı farketmez cinsiyet önemli değil dedik inş. en kısa zamanda hbr gelir ama sanırım erkek olucak çünkü erkekte sıra daha hızlı ilerliyor :)

Evet öyle diyorlar kurumda. Hatta bir başvurumuzu yaptıktan beş altı ay sonra isterseniz erkek olarak değiştirin hemen verelim dediler 0-1 yaş arası istedik yaşım kırkbir diyene kadar zamanım olması nedeni ile bekledik bir senede belli oldu inşallah sizin evladınızda kısa zamanda gelir

bacılar nasılsınız biz evin tadilatı için adımları atmaya başladık çok şükür tek sıkıntım eşim evrakları yapma konusunda sıkıntı yapıyor bana 2 hafta ver biraz hazmedeyim diyor 2 hafta beklicem evraklarıda teslim etsek çok rahatlıcam dua edin kızlar nolur evrakları teslim etmek inşallah nasip olur

oda olacak merak etme. İçini ferah tut. Eşinin üstüne gitme bence. Kuruma başvurmayı kabul etti sonunda, evraklarıda teslim edersiniz inşallah hiç merak etme.

Ne güzel yazmışsın arkadaş işte annelik böyle bişey.9 ay taşımakla olunmadığının asıl büyütmekle emek vermekle anne olunduğunun kanıtı yazdıkların.bir oğlum var o doğduktan sonra anladımki annelik büyütmekle ,emek vermekle olunur.seni ve tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum.Allah hepinize ve yavrularınıza uzun sağlıklı ömürler versin.

ayyyy! kendimi ilk sırada görünce pır pır attı kalbim

Daha onay bile gelmedi ama bugün bir kaç kitap aldık:)))

Bebek beslenmesi ve bakımı-Dr.Cihangir ERTEKİN:))
Benimle oynarmısın anne-Ali ÇANKIRILI:))-Bunun için çok ama çok erken ama çok hoşuma gitti:)
Şanslı aile-Kirsten BOIe-Bu bir çocuk kitabı;evlat edinilen bir çocuk hakkında

Bu arada bavurduğumuzda 2 tane de Haluk YAVUZER kitabı almıştık:)Görüşmelere hazırlanıyoruz.Ev ziyaretinden sonraki görüşmelerde,'hayır dediğiniz halde ısrarla istemediğiniz davranışı sergiliyor,ne yaparsınız?'gibi sorular da oluyormuş..Buna hazırlanıyoruz:)
Haluk Yavuzer'in kitapları:
Çocuğu tanımak ve anlamak
Çocuk eğitimi el kitabı

merhaba arkadaşlar.aramıza yeni katılan anne adayları hoşgeldiniz.2 haftadır giremiyordum ama yaklaşık 30 sayfalık geçmişi okudum listenin başında kendimi görünce heyecanım arttı.ANNE ADAYIYIM diyebilmek bile bana nasıl mutluluk veriyor anlatamam,yazarken yüzümdeki sırıtık ifadeyi görseniz anlardınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…