Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
hayırlısı olur inşallah hakkında ; bu referans akraba oluyormu yada kardeş bunun hakkında bilgin varmı acaba

Merhaba canım, bende aile dostlarımız, iş arkadaşım, komşum ve ablamı verdim. Sizi iyi tanıyan çok vakit geçirdiğiniz birileri olsun dedi uzman bende iş arkadaşımı komşumu falan verdim. Sonra 1 kişide aileden olsun deyince ablamı verdim. Ama DamlaUmutun da yazdığı gibi arayan olmamış. Ararlar heralde süreç devam ediyor sonuçta. Bebeği verinceye kadar arayabilirler belikide. Belkide formalitedir.

Sevgiler,
 


güle güle büyütürsün inşallah bebeğini prenses yatağı gibi bembeyaz pembeside güzeldir eminim ama beyazda masumiyettir çok yakışır meleğin içine

Arkadaşım hayırlı olsun çok güzelll...Allahım çok bekletmesin,içi prensesli olsun.Benim bebeğimin de hazır her şeyi bir kendisi eksik. Allahım hayırlı zamanda hayırlı evlatlar göndersin :)
Çok sağolun arkadaşlarım inşallah hepberaber bir an önce kavuşuruz prenses ve prenslerimize.
hayırlısı olur inşallah hakkında ; bu referans akraba oluyormu yada kardeş bunun hakkında bilgin varmı acaba

Canım kardeşlerin olmuyor ama kardeşlerinin eşi oluyor.Yani 1. derece değil annne,baba ,kardeş dışında ki akrabalarınız ve aile dostlarınız arkadaşlarınız,komşularınız falan da oluyor.Biz kardeş eşlerini vermiştik
 
ilk başvuru yapıldığında rendevu alarakmı gittiniz; gitiğinizde nasıl bir duygu içindeydin anlatırmısısn bana bırazcık bide bilgin varmı ne kadar süre bekliycez.
 
öncelilk le beni aydınlattığın için ve düşüncelerin için binlerce kez tşk ederim sana hep tereddüt yaşıyordum ama böle konuşmalara raslayınca mutlu oluyorum sağol
 
anladım canım sağol tşk ederim
 
hayırlısı olur inşallah hakkında ; bu referans akraba oluyormu yada kardeş bunun hakkında bilgin varmı acaba

Canım; akraba olmasını pek istemiyorlar ama anneniz yada ablanızı,1 kişiyi yazabilirsiniz fakat yaşadığınız şehir dışından birilerini yazmayın dediler..
 
öncelilk le beni aydınlattığın için ve düşüncelerin için binlerce kez tşk ederim sana hep tereddüt yaşıyordum ama böle konuşmalara raslayınca mutlu oluyorum sağol

Canım bencede bekleme sonra çok pişman olursun,örnek bizim gibi keşke daha önce başvursaydım dersin,ama bizim zamanımızda 7 yıl evlilik şartı vardı şimdi 5'e düşürmüşler ne güzel.İlk başvuru için eğer ilk kez gidiyorsanız randevu almadan gidin,biz öyle yapmıştık.Eşim ilkin telefonla aramıştı,gelin görüşelim diye çağırmışlardı.Rahat ol derim,ama heyecanını saklama çünkü ne kadar istekli olduğunuzu anlıyorlar,heyecanınıza çok dikkat ediyorlar tabi ki biz bunu ilerde anladık.İlerde kendileri bazen yarım ağızla belirtiyorlar.
 
ilk başvuru yapıldığında rendevu alarakmı gittiniz; gitiğinizde nasıl bir duygu içindeydin anlatırmısısn bana bırazcık bide bilgin varmı ne kadar süre bekliycez.

Merhaba Canım,

Biz İzmir'deyiz, karar verdikten sonra randevu almadan gittik. Müsaitlerdi Allah'tan. Önce 1 saate yakın konuştuk. Sonra elimize evrak listesi verildi bunların hepsini tamamlayıp getirin dediler. İzmir'de tüm evrakları toplu olarak aynı anda istiyorlar. Diğer illerde bulunanan arkadaşların bahsettiği gibi parça parça istemiyorlar.
Sabıka kaydı, sağlık raporu, gelir belgesi, öz geçmiş, fotoğraf v.s......Sonra hepsini tamalayıp verdik sırada ev ziyareti var dediler. Sonrada eve onay kağıdı gelecekmiş ve sıramız yazacakmış. Ama hala gelmediler. Evrakları 16.11.2012 de teslim ettik.
Bu arada uzmanımız dediki ev ziyaretinin tarihi önemli değil, evrak teslim tarihi itibariyle sıraya giriyorsunuz dedi (Artık ev ziyaretide olsa içim rahat edecek ...)
Ama tabii tavsiyem bulunduğun ildeki sosyal hizmetleri önce araman, yazdıklarım İzmir için geçerli.
Bu arada burdaki herkes gibi seni çok iyi anlıyorum. Bende ilk başta çok araştırdım, benimle aynı şeyleri yaşayan insanlarla konuşmak istedim hep.
Herşey karar verinceye kadar, biz ilk görüşmeden eve geldikten sonra bir müddet konuşamadım öylece oturdum. Oraya gittiğimizde de ellerim titriyordu sanki :). Ama benim bu yolla anne olan 4 arkadaşım var ve ailecek görüşmemiz çok etkili oldu kararımızda. Bu yıl zor biy yıl oldu bizim için bazı rahatsızlıklar, tedaviler derken, dedimki birdaha tedavi istemiyorum. Ben doğurmadan da anne baba olabiliriz. Hemde çok güzel oluruz, kimsesiz bir bebiş için dedim. Eşimde öyle düşününce karar verdik. Önce çok düşündük tabii büyük sorumluluk ama hangi iş kolayki. İnsan ummadığı olaylar yaşıyor hayatta. Bakabilirmiyiz? Yapabilirmiyim? Herkes ne der? Diye düşündük. Allah çaresiz hastalık vermesin yeterki, bunu yapabiliriz dedik. Sonuçta önemli olan bizim ne düşündüğümüz. Ama dediğim gibi oraya gidince bambaşka bir süreç başlıyor sanki.
Burdaki arkadaşlarla da konuşunca rahatlıyor insan. Birde tavsiyem kimseye kulak asma, ben bazen yapıyorum çok üzülüyorum sonra . Canım biraz yardımcı olabildiysem ne mutlu...

Sevgiler,
 
Son düzenleme:
ilk başvuru yapıldığında rendevu alarakmı gittiniz; gitiğinizde nasıl bir duygu içindeydin anlatırmısısn bana bırazcık bide bilgin varmı ne kadar süre bekliycez.
İlk başvuruya randevu alarak gittik.Ben aşırı heyecanlıydım.Başvurudan sonra annemlere gittik.Sanki o an çocuğumuz olmuş kadar sevinçli ve mutlu hissettik.Hatta annemler arkamızdan eşimle benim bu halime ağlamışlar,duygulanmışlar.
 
İlk başvurunun tek kötü yanı bana göre şu oluyor;çok heyecanlı içini kaplayan taririfisiz bir sevinçle hoplaya zıplaya gidiyorsunuz.Görüşüyorsunuz,sonra da orada bebekle çıkacakmış gibi his oluyor sanki içinizde ama elinizde evrakları istenen listelerle çıkıyorsunuz:) Beni o çok üzmüştü sanki o heyecanla oradan kızımı alıp gidiverecekmişim gibi geldi ama bomboş çıkınca içimde tuhaf bir duygusallık hüzün olmuştu.Sonrası da zaten formalitelerle geçiyor.Bana hala rüya gibi geliyor dosyamızın tamamlanması( ki;o süreç ne kadar uzun geçmişti sanki bir asır gibi gelmişti.Şimdi ise ne çabuk geçmiş 1 yıl diyorum,)sıraya girmemiz.Artık bekleme heyacanı alışveriş.
 
Merhaba arkadaşlar

Bizde ilk başvurumuza randevu alarak gittik. 1-2 saat gibi bir süre işin hukuki boyutunu anlattı uzmanımız. Oradan çıkınca oturdum ağladım. Karşımıza çıkabilecek olumsuzluklardan bahsetti canım bayaa sıkıldı. Neyseki cabuk toparladım. Hemen evraklarımızı hazırladık 1 hafta sürmedi bile sonra götürüp bıraktık. Daha sonra 1-2 ay gibi bir süre sonra ev ziyaretine gelmek için aradılar. Bu görüşmemizde evde güzel şeylerden bahsetmeye başladık. Uzmanımız hakikaten konusunun uzmanı bize insanlara karşı nasıl davranmamız gerektiğine kadar anlattı. Çok mutlu oldum. 1-2 saat'e yakın oturdu. Sonra eve üsten fazla gezmeden baktı ve gitti. 1,5-2 ay kadar sonra da sıramızı bildirem bir yazı geldi. Ben hazırlıklarıma ne zaman başlayayım dediğimde yılbaşından sonra yavaş yavaş başlayabilirsin dedi. 10 ay oldu ama sıralar çok yavaş ilerliyor hayırlısı bakalım bekliyoruz. Ama yinede Hazırlıklara başladık ufak tefek bu bile beni çok mutlu ediyor. Her aksam aldıklarımı poşetlerinden çıkarıp bakıyorum sonra tekrar kaldırıyorum. Bazen sanki ortada birsey yokmuşta ben kendimi kandırıyormusum gibi hissediyorum. Ailemizdeki herkesi bir heyecan aldı artık. Allahım inşallah tez zamanda evlatlarımıza kavuşturur bizi.


Sevgiler
 
canım benim allah razı olsun senden beni çok aydınlattın allah gönlüne versin ben istanbuldayım.eşim bugun yarın araycak artık nezman rendavu verirlerse ozman gideceğiz bende sana gittiğimizdeki süreci anlatırım hoşcakal
 
canım ne güzel yazmışsın öle gözlerim doldu şuan inşallah rabbim en kısa zaman da evladına kavuşursun ve butun güzelliklerle devam edersin tşk ederim allah razı olsun aydınlattığın için beni
 

evet..öyleler

darısı bekleyen annelere olsun...sevgiler herkese
 
kızlar istanbul sıralar hızlıca ilerliyor bu gün yarın inşallah güzel haberler vericem.


süper bir haber. hadi hayırlısı.. sabırsızlıkla bekliyoruz...
bende yarın sabahtan ordayım birebir görüşme için.
hepimiz için güzel olsun..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…