günaaydın arkadaşlar.......
yazdıklarınızın birazını okudum ama çoook üzüldüm......allah kimseyi bu dertle sınamasın....
bir bebeğin sana anne dediğini duymak çoook güzel bir şeydir muhakkak bunu biliyorum ama bende sizler gibi henüz bu duyguyu tatmış değilim.....
insan elbet kendi canından bir parça olsun ister ama olmayınca annesiz bir bebeğe anne olmakda çoook güzel bir olay....
biz de bazen eşimle olmazsa alırız bir bebek diye konuşuyoruz ama bir yandada hep korkuyorum çevrenin tepkisinden....
gerçi bişey daha var biz eşimle istiyoruz ama eşimin ailesi pek sıcak bakmıyo bu olaya............
inş hepimizin kendi bebişlerimi olurda daha fazla uğraşmayız.....
yazdıklarınızın birazını okudum ama çoook üzüldüm......allah kimseyi bu dertle sınamasın....
bir bebeğin sana anne dediğini duymak çoook güzel bir şeydir muhakkak bunu biliyorum ama bende sizler gibi henüz bu duyguyu tatmış değilim.....
insan elbet kendi canından bir parça olsun ister ama olmayınca annesiz bir bebeğe anne olmakda çoook güzel bir olay....
biz de bazen eşimle olmazsa alırız bir bebek diye konuşuyoruz ama bir yandada hep korkuyorum çevrenin tepkisinden....
gerçi bişey daha var biz eşimle istiyoruz ama eşimin ailesi pek sıcak bakmıyo bu olaya............
Merhaba arkadaşlar,
Bizim bir arkadaşımız İstanbuldan evlat edindiler. Biz onları gördükten sonra karar verdik. Onların bebeklerine ulaşma aşamasında bana anlattıklarından biliyorum bazı şeyleri. Kurum aradığında ilk önce bebeğin dosyasını anlatıyormuş ailelere daha sonra bebeği görmeye gidiyormuşsun. Dosyayı istememe hakkına sahipsin. O zaman sıra bir sonraki aileye geçiyor. Dosyayı istemiyorson bebeği görmüyorsun. Bizim arkadaşlarımız 3 dosya red etmişler...
Sevgiler
effsa'cığım siz yeni mi başvurmuştunuz? Bizim de 1 sene sonra sıramızı ancak öğrenebildik.Sıra belli oluncada aynı beklemeye devam ediyoruz bakalım,çok sabır isteyen bir durum maalesef,Allah hepimize sabır ve selamet versin inşallah
Kukuşum bilgi derken bebeğin fiziksel özellikleri yoksa ailesi ile ilgili mi?Bana bunu yazarsan sevinirim özelden de yazabilirsin.Ben zaten çok heyecanlı,duygusal ve paniğim heyecandan:) bu yüzden uzmanımız kesin eşimi arar:)Çünkü bir konu hakkında bana bir şey sormak istemiş ama arayamamış eşimi arayıp ona beni aratarak sordurdu.Yoksa ben onun aradığını görünce bebeğim miiiiiiiiiii geldiiiiiiii diye sevinç naraları atacağım adamcağız da hayır derse benim o üzgün halimi görmekten korktu sanırım:))Bana çok gülüyor zaten diyor ki,dosyalarını aldığım aileler içinde en çok senin bebeğini alışını merak ediyorum.Bazen gözümün önüne sizi ve o anı getirip hayal ediyorum ben bile kötü oluyorum diyor:)günaydın koz13
sıranız geldi bir tane kızımız var diye uzman sabah aradı. telefonda bilgilerini söyledi eğer tamam diyorsanz çocuğu görmeye gidin ısınabilecekseniz dedi bende sizin gibi oldum nasıl yani dedim.. uzmanımız o aşamada diğer ailelerle arada yaşıyoruz böyleşeyler dedi. şaşırdım o kadar evlat hasreti ile yanıp tutuşurken ısınmamak olurmu diye..berlkide psikolojiktir. ne bileyim kendilerini şartlandırmışlardır diyorum. ama o hüzünlü gözleri ben al diye bakan gözleri gören bir anne adayı da o aşamada beğenmeme gibi bir duyguya nasıl kapılır bilmiyorum
Canım onlar zaten bizim kendi bebeğimiz,bunu bizden başkası bilemiyor sanırım.Bu da Allah'ın bize özel gönlümüze verdiği bir lütufdur sanırsamgünaaydın arkadaşlar.......
Merhaba Güzel anneler,
Dualarım hep sizlerle bir an evvel kuzucuklarınıza kavuşun, evlat kokusunu içinize hemen çekin diye.. Bal kızımı gece uyutunca, ona yaklaşıp nefesini tüm ciğerlerime çekip öyle uyuyorum.. Dünyanın en mutlu annesi olarak.. Darısı tüm isteyen annelerin başına burada yazan yazamayan, uzaklarda olan tüm isteyenlere inşallah..
Arkadaşlar lütfen ama lütfen olumsuz birşeyler düşünmeyin ve canınızı sıkmayın.. Dosyalarla ilgili bazı şeyler yazılmış bende bir şey yazmak istedim..
Kurum bizi aradığında;
Kızınız geldi annemle babam beni hemen almaya gelsin diyor dedi.. Hayat durdu o anda... (şu an gzlerim doldu, sanırım ağlıyorum) Hiç bir şey sormak
aklıma gelmedi.. Bana ait olan bir can var ona sahip olmaktan başka ne düşünebilirim ki.. Sevgili Nushu kulakları çınlasın.. Biz kim oluyoruz da seçim yapıyoruz demişti.. Çok haklı.. Biz çok mu mükemmeliz de dosya beğenmiyoruz, evlat seçiyoruz.. Sağlık sorunu v.s. sorunlar olabilir aile olarak altından kalkayamayacak bir durum olabilir o zaman belki.. Devlet bu konuda o bebeğe daha iyi bakacaksa tamam.. Ama seçim yapmak fikri bana çok ters arkadaşlar.. Neyse, haber gelir gelmez kuruma gittik, uzmanımıza bebeğimizin sağlık durumu sorduk iyimi, kaç aylık.. Sonra kurum dosyayı öğrenmek istiyormusunuz diye sordu.. Eşimde bende hayır dosyada ne olduğuyla ilgilenmiyoruz dedik.. Kızımızı alalım ve hemen evimize gidelim dedik.. O benim kızım ne dosyasıymış artık.. Uzmanımızda haklısınız annesi babası sizsiniz tabi ki dedi.. Neyse 3 saat içinde evimize geldik.. Sonra da olumsuz hiç bir şeyle karşılaşmadık.. Tabi ki hayat devam ediyor, bizi nelerin beklediğini bilmiyoruz ama kim biliyor ki.. Siz anne baba olarak sağlam dik durursanız inanın hayat şahane.. Hele ki evladına kavuştuktan sonra benim gibi işe giderken kaka yapsada koklasam dersiniz daha ne diyim bilemiyorum... İki boncuk gözün, o yumuk yumuk minik ellerin o mis kokunun tarifi yok.. Eşim mutlu, ben mutluyum, kızım mutlu, önemli olan bu.. Herşeyden önemlisi sağlıklıyız bin kere şükür.. İnanın çevrenizdeki insanları mutlu edecek kadar hayat lüksümüz yok arkadaşlar.. Hayat bizim hayatımız..
Sokakta engelli miniklerimizi, çocuklarımızı görüyorum annelerini babalarını görüyorum, nasıl şefkatle evlatlarının gözünün içine bakıyorlar, bizim için çok sıradan şeyler, o anne babaların hayalleri.. Hepsinin elini öpesim geliyor.. Sonrada burada vay efendim dosya seçmek, çevre ne der, kayınvalidemler sıcak bakmıyor diye okuyunca çok üzülüyorum..
Evlatlarımız canlar, candan öteler..
Sevgilerrr..
:126:
Merhaba Güzel anneler,
Dualarım hep sizlerle bir an evvel kuzucuklarınıza kavuşun, evlat kokusunu içinize hemen çekin diye.. Bal kızımı gece uyutunca, ona yaklaşıp nefesini tüm ciğerlerime çekip öyle uyuyorum.. Dünyanın en mutlu annesi olarak.. Darısı tüm isteyen annelerin başına burada yazan yazamayan, uzaklarda olan tüm isteyenlere inşallah..
Arkadaşlar lütfen ama lütfen olumsuz birşeyler düşünmeyin ve canınızı sıkmayın.. Dosyalarla ilgili bazı şeyler yazılmış bende bir şey yazmak istedim..
Kurum bizi aradığında;
Kızınız geldi annemle babam beni hemen almaya gelsin diyor dedi.. Hayat durdu o anda... (şu an gzlerim doldu, sanırım ağlıyorum) Hiç bir şey sormak
aklıma gelmedi.. Bana ait olan bir can var ona sahip olmaktan başka ne düşünebilirim ki.. Sevgili Nushu kulakları çınlasın.. Biz kim oluyoruz da seçim yapıyoruz demişti.. Çok haklı.. Biz çok mu mükemmeliz de dosya beğenmiyoruz, evlat seçiyoruz.. Sağlık sorunu v.s. sorunlar olabilir aile olarak altından kalkayamayacak bir durum olabilir o zaman belki.. Devlet bu konuda o bebeğe daha iyi bakacaksa tamam.. Ama seçim yapmak fikri bana çok ters arkadaşlar.. Neyse, haber gelir gelmez kuruma gittik, uzmanımıza bebeğimizin sağlık durumu sorduk iyimi, kaç aylık.. Sonra kurum dosyayı öğrenmek istiyormusunuz diye sordu.. Eşimde bende hayır dosyada ne olduğuyla ilgilenmiyoruz dedik.. Kızımızı alalım ve hemen evimize gidelim dedik.. O benim kızım ne dosyasıymış artık.. Uzmanımızda haklısınız annesi babası sizsiniz tabi ki dedi.. Neyse 3 saat içinde evimize geldik.. Sonra da olumsuz hiç bir şeyle karşılaşmadık.. Tabi ki hayat devam ediyor, bizi nelerin beklediğini bilmiyoruz ama kim biliyor ki.. Siz anne baba olarak sağlam dik durursanız inanın hayat şahane.. Hele ki evladına kavuştuktan sonra benim gibi işe giderken kaka yapsada koklasam dersiniz daha ne diyim bilemiyorum... İki boncuk gözün, o yumuk yumuk minik ellerin o mis kokunun tarifi yok.. Eşim mutlu, ben mutluyum, kızım mutlu, önemli olan bu.. Herşeyden önemlisi sağlıklıyız bin kere şükür.. İnanın çevrenizdeki insanları mutlu edecek kadar hayat lüksümüz yok arkadaşlar.. Hayat bizim hayatımız..
Sokakta engelli miniklerimizi, çocuklarımızı görüyorum annelerini babalarını görüyorum, nasıl şefkatle evlatlarının gözünün içine bakıyorlar, bizim için çok sıradan şeyler, o anne babaların hayalleri.. Hepsinin elini öpesim geliyor.. Sonrada burada vay efendim dosya seçmek, çevre ne der, kayınvalidemler sıcak bakmıyor diye okuyunca çok üzülüyorum..
Sevgilerrr..
Pırılım Merhaba
Dört gözle senin birseyler yazmanı bekliyorum. sana özelden mesaj yazmak istedim ama hakkım henüz oluşmamış. Sana tel no mu vermek istemiştim eğer sende istersen konuşuruz diye. Sana sormayı istediğim çok şey var. Yeni sıramızı öğrendik. 28 miş biraz yavaş ilerliyor sıralar.Ama ben hazırlıklara başladım bile. Allah o günleri bize de göstersin inşallah.
Kızını çok öpüyorum sevgiler
İsterim elbette, en kısa zamanda sana özelden msj göndereceğim..
Seni heyecanlandırmak istemem ama benim sondan bir önceki sıram 28 di.. Sonra birkaç ay içinde 25 oldu.. 25. sırada kuzucuğuma kavuştum..Tabi herkesin aynı olmuyor ama genel olarak, hamileliğinin son dönemlerini yaşıyorsun.. 28. sıra İzmir için çok iyi.. Bir sonraki sıran artarsa şaşırma.. Arada donduran oluyor, tekrar listeye giren oluyor v.s. bunlar seni yanıltmasın.. 28. sıra iyidir :) Bol Bol hazırlık yap hatta sana tavsiyem Optımum da andywawa mağazasında indirim var şimdi.. Bebek tulumları (chocolate marka olanlar 40 küsür Liradan 14 TL / 19TL gibi rakamlara düşmüş) 0-6 ay olanlardan alabilirsin.. İhtiyacın var ise tabii.. Her zaman bu fiyatlara bulamazsın.. Herşeyini hazırlamaya devam et.. İnan ki bebekle alışveriş yapmak çok zor.. Hele birde küçük olursa onu bırakmak istemeyeceksin onu alsan alışveriş merkezleri çok kalabalık havasız v.s.. Her şey elinin altında hazır olsun..
Güzel haberlerinizi heyecanla bekliyorummm..
Sevgiler
İsterim elbette, en kısa zamanda sana özelden msj göndereceğim..
Seni heyecanlandırmak istemem ama benim sondan bir önceki sıram 28 di.. Sonra birkaç ay içinde 25 oldu.. 25. sırada kuzucuğuma kavuştum..Tabi herkesin aynı olmuyor ama genel olarak, hamileliğinin son dönemlerini yaşıyorsun.. 28. sıra İzmir için çok iyi.. Bir sonraki sıran artarsa şaşırma.. Arada donduran oluyor, tekrar listeye giren oluyor v.s. bunlar seni yanıltmasın.. 28. sıra iyidir :) Bol Bol hazırlık yap hatta sana tavsiyem Optımum da andywawa mağazasında indirim var şimdi.. Bebek tulumları (chocolate marka olanlar 40 küsür Liradan 14 TL / 19TL gibi rakamlara düşmüş) 0-6 ay olanlardan alabilirsin.. İhtiyacın var ise tabii.. Her zaman bu fiyatlara bulamazsın.. Herşeyini hazırlamaya devam et.. İnan ki bebekle alışveriş yapmak çok zor.. Hele birde küçük olursa onu bırakmak istemeyeceksin onu alsan alışveriş merkezleri çok kalabalık havasız v.s.. Her şey elinin altında hazır olsun..
Güzel haberlerinizi heyecanla bekliyorummm..
Sevgiler
Merhaba Pırılım,
Bende İzmir'deyim senin listede bebeğini alma süreni inceledim 1 yıl civarı. Bu beni mutlu etti. Demekki İzmir'de yaklaşık olarak bu şekilde. Senin yaşadıkların 5059 ve benim için tecrübe tabii. Bu arada Optimum da evet çok güzel indirimler var. Hatta benim daha çokkkk süre olmasına rağmen göz gezdirdim. Elimde değil ister istemez bakıyorum artık. İnşallah satın alacağım günler de gelecek.
Sevgiler,
Merhaba Güzel anneler,
Kurum bizi aradığında;
Sevgilerrr..
Canım sen bunları yazınca benim aklıma yaşadığım bir olay geldi.Başvurmak için gittiğimizde ilk uzmanımız bizden bilgi alıyordu.Bebeğimiz hakkında o soruyor biz cevap veriyoruz o da önündeki forma dolduruyordu.Dedi ki fiziki özellik belirtmek isterseniz böyle bir hakkınız var.Bazı aileler sarışın mavi göz vs. istiyor ya da baktıkları bebekleri beğenmiyorlar.Gerçi hepsi de yaşıtlarına göre çok zayıf çelimsiz oluyorlar dedi.Ben afalladım ve uzmanımıza dedim ki afedersiniz bakkaldan ya da manavdan karpuz almıyoruz seçelim.Biz bir can alıyoruz.Ne önemi var fiziki şeklinin sağlıklı olsun yeter.O sevgiyle bakımla güzelleşir zaten dedim ve çok kötü oldum bana bu tarz soru sormayın lütfen sinirleniyorum bu kadar sipariş veren insanlar varmı buna da hayret ettim dedim.Güldü sonra beni tebrik etti düşüncemden dolayı.İnanın bizim eşim ve benim dosyası nasıl olur diye aklımıza hiç bir şey gelmedi.Ben ilk defa bugün burada öğrendim çok da önemli değil.Dosyası onun geçmişi değil benimle olan geleceği beni ilgilendiriyor.Eşinizle evlenirken aşık olunduğunuzda eşinize dememişmiyizdir senin geçmişin değil benimleyken yaptıkların benim için önemli diye?Ne farkı var insan sevince aşık olunca güzel değil mi?Ben de şimdiden aşık oldum canım kızıma
İnanamıyorum ;Fiziki özellik belirtmek te ne demek? Bunu belirtenin aklına şaşarım ben.Sağlıklı olsun en önemlisi bu.Çelimsiz olmuş zayıfmış,esmer yada sarışınmış ne farkedecekki. Ona göre mi seveceğiz yani..
Evet bende duyunca çok şaşırmıştım.Hatta böyle özellik belirtince ona uygun bebek için daha fazla bekleniyor falan demişti.İşte önemli olan insanın niyetidir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?