Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Sermuhcugum ne guzel anlatmissin bir solukta okudum.Cok heyecanlandim,bende o an kalbim dayanmaz gibi geliyor ama dayaniyor demek ki.Allah bir kuvvet veriyor sanirim.Darisi bizim de hikayemizi yazmaya.:)

tüm anne ve anne adyları ve taze annesermuh herkese iyi pazarlar çok güzel bir gün geçirmeniz dileği ile dün bebeğime biraz hazırlıkyapmak için dolaştım o kadar güzel şeyler varki anlatamam cam biberonlar battaniyeler tulumlar küçücük çoraplar aldım sadece kötü olan erkekmi kızmı belli olmadığı için ikisininde kullana bileceği şeyler seçmek açıkçası bundada biraz zorlanıyorum artık beyaz sarı yeşil harici şeyler almak istiyorum kızlar yardımınıza ihtiyacım var ikisinin de kullana bileceği renk konusunda önerilerde bulunurmusunuz bana bide mama termosu kaç gr hangi marka almalıyım bilemedim sevgiler

merhaba herdemk bişey sormak istiyorum sana. toplamda 10 tane eşinin, senin ve başkalarının da olduğu fotoğraf mı istediler? yoksa sadece sen ve eşinin olması yeterli mi?

kişisel fotoğrafları istemediler grup içinde çekilmiş fotoğraflardan istediler. mesela tatilde,yılbaşı kutlamasında,arkadaş doğumgününde vb. tek başımıza olan fotoğrafları almadılar. benim ve eşimin bir kaç çocukla bebekle çekilmiş fotoğraflarımız vardı onları aldılar. aslında kurumdakinin görsel zevkine ve anlayışına bağlı sanırım. sıkma kendini bir kaç resim götür onlar aralarından seçerler.

merhaba :) kolay gelsin hazırlıklar tam gaz devam ediyordemek ne güzel. benim termosum annemin bana yıllar önce kullandığı termos orasına burasına baktım bir marka okuyamadım ama 30 yıldır tık demeyen bir termos. 500 ml ve 1 lt olarak 2 tane var. 500 ml dışarı çıkarken çantama alıyorum diğerini evde kullanıyorum. ben oğluma turuncu ve lila renginde kıyafetlerde giydiriyorum açık tenli olduğundan çok yakışıyor ve lilanın sakinleştiren tarafı cidden tesir ediyor çocuğuma. ayrıca turuncu renkte iştah açan bir renk bu sebeple sık sık kullanıyorum mama kaşığını turuncu seçtim mesela :) diyeceksinki ne alaka bu renklerle çocuğun ruh hali iştahı etkileniyor. :) içmimarım okulda renklerin etkisi ve kullanımı üzerine ders okumuştuk. mesela fastfoodçular genelde turuncu ve kırmızı rengi kullanırlar iştah açılsın istek uyansın diye :) ufak bir araştırmayla renklerin kişi üzerindenki etkilerini sende bulabilirsin :) bebeğine geniş bir yelpazede renk seçenekleriyle giyisi alabilirsin o zaman. ayrıca renklerin cinsiyeti olmaz bana göre bu nacizane benim fikrim :) narçiçeği renginde eşofman takımı oğluma çok yakışıyor şimdi narçiçeği kız rengi mi :)
kolay gelsin canım :)

allahım ne güzel bir haber çok az kalmış :) bende aynı sıkıntıları yaşıyorum (gerçi hepimiz yaşıyoruz) geçen hafta 4 gün hastanede yattı canım oğlum ve hastane dosyasına başka bir isim yazıldı herkes o ismle seslendi zavallı oğlum o isimle çağrılmaya alışık olmadığından önceleri şaşırdı sonra sanki durumu anlamış gibi tepki vermeye başadı. bu mahkeme süreci nasıl başlıyor. nereye nasıl başvuruyoruz hiç bilgim yok? azıcık anlatırmısın

şuan nasıl ağlıyorum bilemezsin :) mutluluktan sevinçten allahım gönlünüze göre vermiş ne güzel. aynı şeyleri tekrar yaşadım sanki. oğlumu ilk gördüğüm anı hiç bir zaman unutamayacağım. ufacık küçücük beşiğinde bir tek yüzü görünüyordu ve eşime benziyordu hemşireler aynı baba dediklerinde gözlerimde yaş daha fazla bekleyemedi eşime sarıldım ağladım. oğlumu kucağıma verdiler daha bir haftalık göbeği o sabah düşmüş ne yapacağımı bilemezken şimdi herşeyi yapar oldum :))) Allahım ayırmasın sizi. allah analı babalı büyütsün ömrü uzun bereketli olsun inşallah. inan çok sevindim. ismini ne koydunuz?

canım benim öyle duygulandımki son cümlene... dünyada cenneti bulmak bu olsa gerek, gerçekten öyle. oğlum hayatımıza girdiğinden beri herşey bambaşka bende başkayım... :)

effsa'cığım bende oğluma kırmızı ve bordo tonları hep giydirdim,bordo kıza ve oğlanada çok yakışıyor,turuncu giydiririm hala,hatta bebekken pembe polar giydirmiştim,pembe hırka giydirmiştim.Oğlan da olsa o renkler onlarada çok yakışıyor ne bileyim sonuçta bebek olunca...Gerçi artık büyük adamlar bile pembe yada lila gömlek ya da swit giyiyorlar.Artık renklerin pek erkeği kızı kalmadı gibi.Bence bebeklerde renklerin erkeği kızı bana göre olmaz ama çok abartmamak kaydıyla tabi

herkese merhaba yorum yapan,telkin eden yol gösteren ve benide sıraya yazan:) herkese sonsuz teşekkürler çalıştığım için fazla giremiyorum siteye.bebeğine kavuşanları çokkkkkkkkkkkkkk çok tebrik ediyorum.uzmanımız ev ziyaretine gelecek o arayıp haber verecekmiş bize bikaç kitap önerdi okumamız için çocuk yetiştirmekle ilgili bunlardan konuşuruz dedi birde ev ziyaretinde siz olmasanızda olur biri bize kapıyı açsın yeter dedi şaşırdım tabiki evde olucaz.biz istanbuldan başvurduk 0 yaş dedik terk rıza farketmez dedik kız erkekte öyle. 0 yaş deyip bebeğine kavuşanlar nekadarlıktı bebekleriniz size geldiğinde çok merak ediyorum bişeyler almaya başlıcamda :)birde ben emzirmek istiyorum bebeğimi sizlerden emzirebilenler varmı??? ailelerimiz çok olumlu bakmıyo bize bu daüzüyo bizi ne yapsak bilemedik yine soru yağmuru oldu biliyorum ama sizden başka sorabilecek beni anlayacak kimsem yok ve sizin gönlünüz çok buyuk bana yardımcı olacağınızı biliyorum :) son bi soru istanbuldan başvuranlar ortalama nekadar bekledi? sizleri seviyorum şimdiden çokkkkk teşekkürler

Effsacığım gerçekten çok zevkli oluyor bebek eşyaları ve malzemeleri bakmak bu amaç için gezmek dolaşmak. Bende çok seviyorum. Şimdiden bakıyorum herşey o kadar güzelki.

Sevgiler,

merhaba turuncu :) nickin çok hoşmuş :)) ben oğluma,oğlum bir haftalık bebekken kavuştum. hiç bir şeyi yoktu kuzucuğumun kucağıma aldığım gün herşeyini tedarik etmeye çalıştık yengem annem kardeşim çok yardımcı oldular bebeğimizi eve getirirken beşiğini ve anakucağına bebek arabasını bir mağazaya girip hemen aldık. oğluma yeni doğan takımlarından bir çift aldım bir çiftte biberon sonrası çorap söküğü gibi geldi zaten :) bu sebeple bebeğinin ayına göre alışveriş yapmak istersen bekle yada zarurileri şimdiden yavaş yavaş al. biberon termos beşik bebek arabası v.s. şuan oğlum 6 aylık. çok şükür herşeyi var. ev ziyaretlerinde evde olmanız bence önemli uzamnınız biraz yanılgılı konuşmuş evde olmanıza gerek yok diyerek. bence olmalısınız. verdiği kitapları benimle paylaşabilir misin? ben emzirdim bebeğimi öyle deli manyak süt gelmedi ama geçen haftaya kadar düzenli olarak emiyordu. şimdi emmiyor istemiyor kısaca 6 ay emdi diyebilirim. süt kaliteli değil ama aramızdaki güzel bir iletişim olduğu sende bebeğin büyüklüğüne göre denersin. benimki gibi 1 haftalık-10 günlük bebek olursa emzirmen kolya daha büyükleri için bilemiyorum bebeğin isteğine bağlı :) etrafı takma kafana ailelerde bir şekilde sizin mutluluğunuzu destekleyecektir şimdi bunlarla üzme kendini önemli olan sen ve eşinin mutluluğu isteği gerisi hiç... herşeyi zamana bırak bak görürsün o olumlu bakmayanlar paylaşamayacaklar torunlarını :)))) herşey gönlünce ve tez zamanda olsun inşallah :)))

Herkese merhaba, sizleri uzaktan okuyan biri olarak artık bende burda olmak istedim.
Sizlerle ortak duyguları yaşıyorum.Mutlu sona ulaşan anneleri tebrik ederim.Darısı başımıza inş.
Bizde 23 Kasım 2012 de İst dan başvurumuzu yaptık ve 15 Şubat 2013 te ev ziyaretine geldiler.Şimdi önümüzde hafta arayıp birebir görüşme için randevu alacağız. ben bu görüşmlerde ne gibi sorular soruluyor merak ediyorum.Bu konuda biraz bilgi verebilirmisiniz. Ayrıca 3 kitap okumamız istendi.Bu kitaplarla ilgili ne gibi görüşme yapılıyor ? Görüşme sonuçları ne zaman belli oluyor ? Tecrübelerinize ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler.

Canım ağlamamak için kendimi zor tuttum bende ilk günün nasıl geçti diye sana sorucaktım tüm içtenliğinle anlatmışsın sana ve eşine meleğinle birlikte sağlıklı ve mutlt bir ömür dilerim

şahanesin çok sevindim ve çok teşekkür ederim önerilerin için bize bir kitap listesi verdi ama 2 tane önerdi "çocuğunuza sınır koymak yazar:robertj.mackenzie" diğeride "çocuğunuzun ilk 6 yılı" bunun yazarı türk.sen istanbuldanmı başvurdun?nekadarlıktı bebeğin geldiğinde bide aileler yumuşarmı sence sizinkilerin tepkisi nasıl oldu? bide emzirmeye nasıl başladın makine mi kullandın yoksa bebiş mi emdi?? şimdiden çokkkk teşekkür ederim iyiki varsın :)

Ne kadar güzel duygular bunlar.Allah daima mutlu etsin sizi canım.Hızlıca sırada bize gelsin..

Sevgili tu-runcu aileleri bence çok kafana takma önemli olan senin ve eşinin mutluluğu sonuçta evinin kapısı kapandığında sizin üzüntülerinizi, özlemlerinizi bir siz bir Allah biliyor bu özlemi yaşayan eşin ve sensin bu mutluluğa ermekte de kimse bir şey diyemez size.İnanıyorum ki bebeğinde gelince onlarda yumuşayacaklardır.Bence uzman geldiğinde evde olun onlar bazen sizi deneme amaçlı ortaya laf atıp tepkinize bakabilirler bu konu için verdiğiniz önemi deneyebiliyorlar.O yüzden o polemiğe düşmemek gerekiyor:)Bebeğine yatak gibi eşyalar alabilirsiniz ben yatağını aldım.Mesela her ihtimale karşı 1 yaş tulumları aldım 12 ay olanlardan,gerisini haber geldiğinde bebeğimi aldıktan sonra ona göre alacağım.Bende emzirmeyi düşünüyorum canım tabiki bayağı küçük olursa daha avantaj olur.Bence sende dene emzirmeyi,sonuçta denemekte fayda var hem o duyguyu bebek ve annede tatmalı diye düşünüyorum.İnşallah emerler az süt gelsede ya da inşallah gelir:)
Canım hayırlı olsun aramıza hoş geldin,görüşmelerde eşinizle ilişkilerinden tutta,anne ve babanla olan ilişkileri oilgili olumlu olumsuz anılarınız var mı gibi sorular,hiç bir bebeğe 1-2 günlüğüne olsada baktınız mı?İş hayatınız yani özel ve sosyal hayatınızla ilgili aklına gelebilecek her türlü önemli soruları soruyorlar mesela bize bir şöyle bir soru sormuştu evde kimin sözü geçer,kararları nasıl alırsınız kimin dediği olur?Eşinle çok tartışırmısınız ,küstüğünüzde ilk adımı kim atar bu bununla ilgili çok sorular sordu:)Tabi benim bir oğlum olduğu için onunla ilgili sordu,disiplini nasıl uygularsınız,ne tür cezalar verirsiniz gibi,görüşme sonuçları yüzyüze görüşmeler bittiğinde uzmanlar fikrini söylüyor ama bize 2. görüşmede benden yana sizinle ilgili bir sorun yok,kafamda en ufak bir soru işareti yok sizi çok destekliyorum deyip içimizi rahatlatmıştı.

Son düzenleme:

sevgili herdemk teşekkürler bilgilerin için söylediklerini araştıracağım çok sağol

Merhaba Arkadaşım,
Aramıza hoşgeldin, hayırlı olsun öncelikle. Bizimde aynı ev ziyaretimiz oldu. Birebir görüşmemiz var 2 hafta sonra. Sonra birdaha görüşme olmayacak bebek gelinceye kadar dendi. Sanırım evdeki görüşme gibi geçer. Bize eve gelmeden kitap okuyun demişti. Ama evde bunla ilgili pek bişey sormadı. Ben okuduklarımı gösterdim. Evet bunlar iyi kitaplar devam edin dedi o kadar.
Tecrübeli arkadaşlar paylaşırsa bende sevinirim.
Tekrar hayırlı olsun diyorum. Bebişin çok bekletmeden gelsin inşallah.

Sevgiler,

Effsacığım gerçekten çok zevkli oluyor bebek eşyaları ve malzemeleri bakmak bu amaç için gezmek dolaşmak. Bende çok seviyorum. Şimdiden bakıyorum herşey o kadar güzelki.

Sevgiler,

arkadaşım aynı fikirdeyim ne kadar güzel oluyormuş baktıkça içim ısınıyor bir kaç bişeyler bakalım diye çıkmıştık sanki nerdeyse ilk bize ihtiyaç olan her şeyi aldık renk cümbüşü gibi oldu okadar güzelki minicik kıyafetler şapkalar patikler arkadaşım halbuki ne kadar ihtiyacımız varmış bu güzelliklere ne kadar özlemle doluymuş içimiz hiç bi zaman başvuru yaptığımız için aksi bişey düşünmedim şimdi o aldığım kıyafetlere bakınca allaha şükrediyorum bize böyle duyguları yaşattığı için iyikide burdayız allah çabucak o elbiselerin içini doldursun inşallah emin ol terapi gibi sanada öneriyorum arkadaşım sevgiler

merhaba arkadaşım hayırlı olsun rabbim içinden ne geçiyorsa onu nasip etsin kocaban hoşgelddddiiiiiiiiinnnnnnnnn aramıza sevgiler

Merhaba tu_runcu,

Başlarda böyle şeyler oluyor ne yazıkki, yadırganıyor biraz, çünkü heran herkesin verdiği bir karar değilki, çevremizde çok az, keşke daha çok olsa tabii, aşılmış bir durum değil.
Önemli olan eşin ve senin kararın. Sonradan biraz daha bu fikre alışıyorlar. Zaten bizi en iyi biz anlarız. Karşıdan düşünmek ve söylemek kolay. Ama kimse bizim iç dünyamızı tam olarak anlayamaz.
Çok güzel bir karar sonuçta. İçini ferah tut arkadaşım. Bende başlarda çok üzülüyordum birtakım yorumlara, ama burda arkadaşlarla konuştuk hep, yalnız değiliz sonuçta.

sevgiler,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…