merhaba herdemk bişey sormak istiyorum sana. toplamda 10 tane eşinin, senin ve başkalarının da olduğu fotoğraf mı istediler? yoksa sadece sen ve eşinin olması yeterli mi?
tüm anne ve anne adyları ve taze annesermuh herkese iyi pazarlar çok güzel bir gün geçirmeniz dileği ile dün bebeğime biraz hazırlıkyapmak için dolaştım o kadar güzel şeyler varki anlatamam cam biberonlar battaniyeler tulumlar küçücük çoraplar aldım sadece kötü olan erkekmi kızmı belli olmadığı için ikisininde kullana bileceği şeyler seçmek açıkçası bundada biraz zorlanıyorum artık beyaz sarı yeşil harici şeyler almak istiyorum kızlar yardımınıza ihtiyacım var ikisinin de kullana bileceği renk konusunda önerilerde bulunurmusunuz bana bide mama termosu kaç gr hangi marka almalıyım bilemedim sevgiler
Kızlaaaarrrr nasılsınız? Bebeğine kavuşan tüm arkadaşları kutluyor,kuzularıyla birlikte sağlıklı,hayırlı uzun ömürler diliyorum.başvuruya karar vermiş yada sıraya girmiş olanları ise bu verdikleri belkide hayatlarının en doğru kararı için canı gönülden kutluyorum.zor bir süreç kabul ediyorum ama sonucu o kadar güzelki inanın tüm zorluklara değdiğini inşallah tez zamanda hepiniz göreceksiniz.uzun zamandır yazamıyorum ama fırsat buldukça okuyor sizleri takip etmeye çalışıyorum.ada kuzusu büyüyor ve inanın tüm vaktimi alıyor bazen saatlerin nasıl bu kadar hızlı ilerlediğini bir türlü aklım almıyor:))hayatımızdaki son zamanlardaki en büyük değişiklik ve heyecan mahkeme sürecimizin başlamış olması,inşallah bir aksilik olmazsa 5 mart duruşma günümüz.inşallah en kısa zamanda sorunsuz bir şekilde sonuçlanırda kuzumun nüfus kağıdında ismini,ismimi görürüm.her doktora gittiğimizde başka bir isimle çağrılmasına,bana başka bir isimle hitap edilmesine sinir oluyorum.neyse bunların hepsi teferruat.ilk fırsatta uzun uzuuun yazmak dileğiyle,hepinizi öpüyor,sevgiler gönderiyorum dualarımla birlikte... ada'nın annesi
önce kuruma gittik ,herzaman korkum bir kaç dosya arasından seçim yapmaktı Rabbim yüzümüze güldü tek dosya baktık.eşimle okuduk ve hadi gidelim kızımızı almaya dedik dosyada resim filan yoktu ,isterdim ki küçük olsun büyük olsada hep kurumda kalmış olsun ve istediğim gibi doğmuş ve ertesi günü kurum takibine geçmiş .neyse çıktık yola kızımızı görmeye....
biz bebeklerin yanına giredik sadece kızımızı bizim yanımıza getirdiler.kızımızı beklerken görevli bayan bana ve eşime baktı sonra eşime döndü size çok benziyor dedi .tabi biz şaşkın bekliyoruz ağlamamak için kendimi her saniyede zor tuttum bu gün ağlamak günü değildi etrafımdakilere de hep ağlamayın diye telkin ettim.korktuğum kalbim nasıl dayanır derdim ,öyle bir dayandım öyle bir dayandım ki darısı bekleyen herkeze.ağlayarak kızımı korkutmak istemedim o ilk saniyelerde karşısında ağlayan salya sümük bir anne görsün istemedim..ve öyle oldu .sanki o bizimdi hep ve biz onu geçici bırakmışızda almaya gitmişiz gibiydi..hayallaerimde olan bebeğin tıpkısı tompik bir bebek..ne kadar ağlamadık desem de eşimde bende bir ara gözlerimiz dopdolu haldeydik özellikle ilk geldiği anda ve gerçekten kızım babasına benziyor...herzaman sana benzeyen bir kızım olsun derdim ...öyle hayal ederdim öyle oldu...Şükürler olsun Allahıma..
kuruma dönüp hızlıca evrakları sonuçlandırdık ve mesai saaitinin bitimize az bir süre kala kızımızı almaya yetiştik..
şimdi evde uyuyor ilk gecemiz sıkıntılıydı 2 saatte bir uyandı ..dün gecemiz nispeten daha rahattı ..sanırım alışıyor...
canım benim öyle duygulandımki son cümlene... dünyada cenneti bulmak bu olsa gerek, gerçekten öyle. oğlum hayatımıza girdiğinden beri herşey bambaşka bende başkayım... :)Sermuh,böyle güzel bir yola girince nasıl herşeyi Allah istediğin gibi harfiyen aynısını veriyor değil mi.Benim de gönlümden ne geçtiyse öyle oldu.Benim oğlumda iki aylıktı geldiğinde gece 3 saatte bir uyanııyor.İlk onbeşgün uykusuzdum.Sonra alıştım akşam o uyuyunca ben de uyuyorum.Biz iki-üç gün sonra doktora gittik.Doktor devit (de vitamini) ve daha sonra da Ferro.. kan ilacı verdi onlar hergün veriliyor.İnşalalh sen de bir anönce götür.Ayı arrtıkça yemesi,gazı daha kolay oluyor.Rüyada gibisin değil mi.Dünyada cenneti bulmak bu olsa gerek.
tüm anne ve anne adyları ve taze annesermuh herkese iyi pazarlar çok güzel bir gün geçirmeniz dileği ile dün bebeğime biraz hazırlıkyapmak için dolaştım o kadar güzel şeyler varki anlatamam cam biberonlar battaniyeler tulumlar küçücük çoraplar aldım sadece kötü olan erkekmi kızmı belli olmadığı için ikisininde kullana bileceği şeyler seçmek açıkçası bundada biraz zorlanıyorum artık beyaz sarı yeşil harici şeyler almak istiyorum kızlar yardımınıza ihtiyacım var ikisinin de kullana bileceği renk konusunda önerilerde bulunurmusunuz bana bide mama termosu kaç gr hangi marka almalıyım bilemedim sevgiler
merhaba turuncu :) nickin çok hoşmuş :)) ben oğluma,oğlum bir haftalık bebekken kavuştum. hiç bir şeyi yoktu kuzucuğumun kucağıma aldığım gün herşeyini tedarik etmeye çalıştık yengem annem kardeşim çok yardımcı oldular bebeğimizi eve getirirken beşiğini ve anakucağına bebek arabasını bir mağazaya girip hemen aldık. oğluma yeni doğan takımlarından bir çift aldım bir çiftte biberon sonrası çorap söküğü gibi geldi zaten :) bu sebeple bebeğinin ayına göre alışveriş yapmak istersen bekle yada zarurileri şimdiden yavaş yavaş al. biberon termos beşik bebek arabası v.s. şuan oğlum 6 aylık. çok şükür herşeyi var. ev ziyaretlerinde evde olmanız bence önemli uzamnınız biraz yanılgılı konuşmuş evde olmanıza gerek yok diyerek. bence olmalısınız. verdiği kitapları benimle paylaşabilir misin? ben emzirdim bebeğimi öyle deli manyak süt gelmedi ama geçen haftaya kadar düzenli olarak emiyordu. şimdi emmiyor istemiyor kısaca 6 ay emdi diyebilirim. süt kaliteli değil ama aramızdaki güzel bir iletişim olduğu sende bebeğin büyüklüğüne göre denersin. benimki gibi 1 haftalık-10 günlük bebek olursa emzirmen kolya daha büyükleri için bilemiyorum bebeğin isteğine bağlı :) etrafı takma kafana ailelerde bir şekilde sizin mutluluğunuzu destekleyecektir şimdi bunlarla üzme kendini önemli olan sen ve eşinin mutluluğu isteği gerisi hiç... herşeyi zamana bırak bak görürsün o olumlu bakmayanlar paylaşamayacaklar torunlarını :)))) herşey gönlünce ve tez zamanda olsun inşallah :)))herkese merhaba yorum yapan,telkin eden yol gösteren ve benide sıraya yazan:) herkese sonsuz teşekkürler çalıştığım için fazla giremiyorum siteye.bebeğine kavuşanları çokkkkkkkkkkkkkk çok tebrik ediyorum.uzmanımız ev ziyaretine gelecek o arayıp haber verecekmiş bize bikaç kitap önerdi okumamız için çocuk yetiştirmekle ilgili bunlardan konuşuruz dedi birde ev ziyaretinde siz olmasanızda olur biri bize kapıyı açsın yeter dedi şaşırdım tabiki evde olucaz.biz istanbuldan başvurduk 0 yaş dedik terk rıza farketmez dedik kız erkekte öyle. 0 yaş deyip bebeğine kavuşanlar nekadarlıktı bebekleriniz size geldiğinde çok merak ediyorum bişeyler almaya başlıcamda :)birde ben emzirmek istiyorum bebeğimi sizlerden emzirebilenler varmı??? ailelerimiz çok olumlu bakmıyo bize bu daüzüyo bizi ne yapsak bilemedikyine soru yağmuru oldu biliyorum ama sizden başka sorabilecek beni anlayacak kimsem yok ve sizin gönlünüz çok buyuk bana yardımcı olacağınızı biliyorum :) son bi soru istanbuldan başvuranlar ortalama nekadar bekledi? sizleri seviyorum şimdiden çokkkkk teşekkürler
önce kuruma gittik ,herzaman korkum bir kaç dosya arasından seçim yapmaktı Rabbim yüzümüze güldü tek dosya baktık.eşimle okuduk ve hadi gidelim kızımızı almaya dedik dosyada resim filan yoktu ,isterdim ki küçük olsun büyük olsada hep kurumda kalmış olsun ve istediğim gibi doğmuş ve ertesi günü kurum takibine geçmiş .neyse çıktık yola kızımızı görmeye....
biz bebeklerin yanına giredik sadece kızımızı bizim yanımıza getirdiler.kızımızı beklerken görevli bayan bana ve eşime baktı sonra eşime döndü size çok benziyor dedi .tabi biz şaşkın bekliyoruz ağlamamak için kendimi her saniyede zor tuttum bu gün ağlamak günü değildi etrafımdakilere de hep ağlamayın diye telkin ettim.korktuğum kalbim nasıl dayanır derdim ,öyle bir dayandım öyle bir dayandım ki darısı bekleyen herkeze.ağlayarak kızımı korkutmak istemedim o ilk saniyelerde karşısında ağlayan salya sümük bir anne görsün istemedim..ve öyle oldu .sanki o bizimdi hep ve biz onu geçici bırakmışızda almaya gitmişiz gibiydi..hayallaerimde olan bebeğin tıpkısı tompik bir bebek..ne kadar ağlamadık desem de eşimde bende bir ara gözlerimiz dopdolu haldeydik özellikle ilk geldiği anda ve gerçekten kızım babasına benziyor...herzaman sana benzeyen bir kızım olsun derdim ...öyle hayal ederdim öyle oldu...Şükürler olsun Allahıma..
kuruma dönüp hızlıca evrakları sonuçlandırdık ve mesai saaitinin bitimize az bir süre kala kızımızı almaya yetiştik..
şimdi evde uyuyor ilk gecemiz sıkıntılıydı 2 saatte bir uyandı ..dün gecemiz nispeten daha rahattı ..sanırım alışıyor...
merhaba turuncu :) nickin çok hoşmuş :)) ben oğluma,oğlum bir haftalık bebekken kavuştum. hiç bir şeyi yoktu kuzucuğumun kucağıma aldığım gün herşeyini tedarik etmeye çalıştık yengem annem kardeşim çok yardımcı oldular bebeğimizi eve getirirken beşiğini ve anakucağına bebek arabasını bir mağazaya girip hemen aldık. oğluma yeni doğan takımlarından bir çift aldım bir çiftte biberon sonrası çorap söküğü gibi geldi zaten :) bu sebeple bebeğinin ayına göre alışveriş yapmak istersen bekle yada zarurileri şimdiden yavaş yavaş al. biberon termos beşik bebek arabası v.s. şuan oğlum 6 aylık. çok şükür herşeyi var. ev ziyaretlerinde evde olmanız bence önemli uzamnınız biraz yanılgılı konuşmuş evde olmanıza gerek yok diyerek. bence olmalısınız. verdiği kitapları benimle paylaşabilir misin? ben emzirdim bebeğimi öyle deli manyak süt gelmedi ama geçen haftaya kadar düzenli olarak emiyordu. şimdi emmiyor istemiyor kısaca 6 ay emdi diyebilirim. süt kaliteli değil ama aramızdaki güzel bir iletişim olduğu sende bebeğin büyüklüğüne göre denersin. benimki gibi 1 haftalık-10 günlük bebek olursa emzirmen kolya daha büyükleri için bilemiyorum bebeğin isteğine bağlı :) etrafı takma kafana ailelerde bir şekilde sizin mutluluğunuzu destekleyecektir şimdi bunlarla üzme kendini önemli olan sen ve eşinin mutluluğu isteği gerisi hiç... herşeyi zamana bırak bak görürsün o olumlu bakmayanlar paylaşamayacaklar torunlarını :)))) herşey gönlünce ve tez zamanda olsun inşallah :)))
Sevgili tu-runcu aileleri bence çok kafana takma önemli olan senin ve eşinin mutluluğu sonuçta evinin kapısı kapandığında sizin üzüntülerinizi, özlemlerinizi bir siz bir Allah biliyor bu özlemi yaşayan eşin ve sensin bu mutluluğa ermekte de kimse bir şey diyemez size.İnanıyorum ki bebeğinde gelince onlarda yumuşayacaklardır.Bence uzman geldiğinde evde olun onlar bazen sizi deneme amaçlı ortaya laf atıp tepkinize bakabilirler bu konu için verdiğiniz önemi deneyebiliyorlar.O yüzden o polemiğe düşmemek gerekiyor:)Bebeğine yatak gibi eşyalar alabilirsiniz ben yatağını aldım.Mesela her ihtimale karşı 1 yaş tulumları aldım 12 ay olanlardan,gerisini haber geldiğinde bebeğimi aldıktan sonra ona göre alacağım.Bende emzirmeyi düşünüyorum canım tabiki bayağı küçük olursa daha avantaj olur.Bence sende dene emzirmeyi,sonuçta denemekte fayda var hem o duyguyu bebek ve annede tatmalı diye düşünüyorum.İnşallah emerler az süt gelsede ya da inşallah gelir:)herkese merhaba yorum yapan,telkin eden yol gösteren ve benide sıraya yazan:) herkese sonsuz teşekkürler çalıştığım için fazla giremiyorum siteye.bebeğine kavuşanları çokkkkkkkkkkkkkk çok tebrik ediyorum.uzmanımız ev ziyaretine gelecek o arayıp haber verecekmiş bize bikaç kitap önerdi okumamız için çocuk yetiştirmekle ilgili bunlardan konuşuruz dedi birde ev ziyaretinde siz olmasanızda olur biri bize kapıyı açsın yeter dedi şaşırdım tabiki evde olucaz.biz istanbuldan başvurduk 0 yaş dedik terk rıza farketmez dedik kız erkekte öyle. 0 yaş deyip bebeğine kavuşanlar nekadarlıktı bebekleriniz size geldiğinde çok merak ediyorum bişeyler almaya başlıcamda :)birde ben emzirmek istiyorum bebeğimi sizlerden emzirebilenler varmı??? ailelerimiz çok olumlu bakmıyo bize bu daüzüyo bizi ne yapsak bilemedikyine soru yağmuru oldu biliyorum ama sizden başka sorabilecek beni anlayacak kimsem yok ve sizin gönlünüz çok buyuk bana yardımcı olacağınızı biliyorum :) son bi soru istanbuldan başvuranlar ortalama nekadar bekledi? sizleri seviyorum şimdiden çokkkkk teşekkürler
Canım hayırlı olsun aramıza hoş geldin,görüşmelerde eşinizle ilişkilerinden tutta,anne ve babanla olan ilişkileri oilgili olumlu olumsuz anılarınız var mı gibi sorular,hiç bir bebeğe 1-2 günlüğüne olsada baktınız mı?İş hayatınız yani özel ve sosyal hayatınızla ilgili aklına gelebilecek her türlü önemli soruları soruyorlar mesela bize bir şöyle bir soru sormuştu evde kimin sözü geçer,kararları nasıl alırsınız kimin dediği olur?Eşinle çok tartışırmısınız ,küstüğünüzde ilk adımı kim atar bu bununla ilgili çok sorular sordu:)Tabi benim bir oğlum olduğu için onunla ilgili sordu,disiplini nasıl uygularsınız,ne tür cezalar verirsiniz gibi,görüşme sonuçları yüzyüze görüşmeler bittiğinde uzmanlar fikrini söylüyor ama bize 2. görüşmede benden yana sizinle ilgili bir sorun yok,kafamda en ufak bir soru işareti yok sizi çok destekliyorum deyip içimizi rahatlatmıştı.Herkese merhaba, sizleri uzaktan okuyan biri olarak artık bende burda olmak istedim.
Sizlerle ortak duyguları yaşıyorum.Mutlu sona ulaşan anneleri tebrik ederim.Darısı başımıza inş.
Bizde 23 Kasım 2012 de İst dan başvurumuzu yaptık ve 15 Şubat 2013 te ev ziyaretine geldiler.Şimdi önümüzde hafta arayıp birebir görüşme için randevu alacağız. ben bu görüşmlerde ne gibi sorular soruluyor merak ediyorum.Bu konuda biraz bilgi verebilirmisiniz. Ayrıca 3 kitap okumamız istendi.Bu kitaplarla ilgili ne gibi görüşme yapılıyor ? Görüşme sonuçları ne zaman belli oluyor ? Tecrübelerinize ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler.
merhaba :) kolay gelsin hazırlıklar tam gaz devam ediyordemek ne güzel. benim termosum annemin bana yıllar önce kullandığı termos orasına burasına baktım bir marka okuyamadım ama 30 yıldır tık demeyen bir termos. 500 ml ve 1 lt olarak 2 tane var. 500 ml dışarı çıkarken çantama alıyorum diğerini evde kullanıyorum. ben oğluma turuncu ve lila renginde kıyafetlerde giydiriyorum açık tenli olduğundan çok yakışıyor ve lilanın sakinleştiren tarafı cidden tesir ediyor çocuğuma. ayrıca turuncu renkte iştah açan bir renk bu sebeple sık sık kullanıyorum mama kaşığını turuncu seçtim mesela :) diyeceksinki ne alaka bu renklerle çocuğun ruh hali iştahı etkileniyor. :) içmimarım okulda renklerin etkisi ve kullanımı üzerine ders okumuştuk. mesela fastfoodçular genelde turuncu ve kırmızı rengi kullanırlar iştah açılsın istek uyansın diye :) ufak bir araştırmayla renklerin kişi üzerindenki etkilerini sende bulabilirsin :) bebeğine geniş bir yelpazede renk seçenekleriyle giyisi alabilirsin o zaman. ayrıca renklerin cinsiyeti olmaz bana göre bu nacizane benim fikrim :) narçiçeği renginde eşofman takımı oğluma çok yakışıyor şimdi narçiçeği kız rengi mi :)
kolay gelsin canım :)
Herkese merhaba, sizleri uzaktan okuyan biri olarak artık bende burda olmak istedim.
Sizlerle ortak duyguları yaşıyorum.Mutlu sona ulaşan anneleri tebrik ederim.Darısı başımıza inş.
Bizde 23 Kasım 2012 de İst dan başvurumuzu yaptık ve 15 Şubat 2013 te ev ziyaretine geldiler.Şimdi önümüzde hafta arayıp birebir görüşme için randevu alacağız. ben bu görüşmlerde ne gibi sorular soruluyor merak ediyorum.Bu konuda biraz bilgi verebilirmisiniz. Ayrıca 3 kitap okumamız istendi.Bu kitaplarla ilgili ne gibi görüşme yapılıyor ? Görüşme sonuçları ne zaman belli oluyor ? Tecrübelerinize ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler.
Effsacığım gerçekten çok zevkli oluyor bebek eşyaları ve malzemeleri bakmak bu amaç için gezmek dolaşmak. Bende çok seviyorum. Şimdiden bakıyorum herşey o kadar güzelki.
Sevgiler,
Herkese merhaba, sizleri uzaktan okuyan biri olarak artık bende burda olmak istedim.
herkese merhaba yorum yapan,telkin eden yol gösteren ve benide sıraya yazan:) herkese sonsuz teşekkürler çalıştığım için fazla giremiyorum siteye.bebeğine kavuşanları çokkkkkkkkkkkkkk çok tebrik ediyorum.uzmanımız ev ziyaretine gelecek o arayıp haber verecekmiş bize bikaç kitap önerdi okumamız için çocuk yetiştirmekle ilgili bunlardan konuşuruz dedi birde ev ziyaretinde siz olmasanızda olur biri bize kapıyı açsın yeter dedi şaşırdım tabiki evde olucaz.biz istanbuldan başvurduk 0 yaş dedik terk rıza farketmez dedik kız erkekte öyle. 0 yaş deyip bebeğine kavuşanlar nekadarlıktı bebekleriniz size geldiğinde çok merak ediyorum bişeyler almaya başlıcamda :)birde ben emzirmek istiyorum bebeğimi sizlerden emzirebilenler varmı??? ailelerimiz çok olumlu bakmıyo bize bu daüzüyo bizi ne yapsak bilemedikyine soru yağmuru oldu biliyorum ama sizden başka sorabilecek beni anlayacak kimsem yok ve sizin gönlünüz çok buyuk bana yardımcı olacağınızı biliyorum :) son bi soru istanbuldan başvuranlar ortalama nekadar bekledi? sizleri seviyorum şimdiden çokkkkk teşekkürler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?