Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?

canım seni şimdiden tbrk ediyorum çok doğru bir yoldasın doğurmakla analık babalık olmuyor önemli olan verilen emek bende istanbuldan sıraya girmiştim 18 ay bekledim dolu dolu 18 ay sonra sıra geldi bana ben kızımı aldığımda bir aylıktı şimdi 4 yaşında dünyalar güzeli bir kız :) bizdede eşimin ailesi çok olumlu bakmadı açıkçası çokda umurumda olmadı bu hayat benim ve eşimin hayatı dört duvar arasında ne çektiğinizi sizden iyi kimse bilemez bence çok takılıp üzülmeyin destek olmayan yanınızda olmayacak insanlara kapınızı kapatırsınız olur biter kim olursa olsun sizin mutluluğunuzla mutlu olmayacaksa demekki sevgileri herşeyleri yalan açıkçası ben çok fazla kişiye kapımı kapadım pişman oldummu diye sorarsanız asla pişman olmadım meleğimle o kadar mutluyumki onların hayatımdaki yokluklarını hissetmiyorum bile
emzirme konusuna gelince ben kızımı emzirmeye çalıştım her mamadan önce meme verdim hatta sağ göğsümde süt damlacıkları oluştu ama kaynanam bize geldi bende onun yanında çekindim emzirmeye herzaman derim hayatımın salaklığını yapmışım gelen süt damlaları geri çekildi sanki çok saygıyı hakeden biriydide ben hayatımın hatasını yaptım onun yüzünden çocuğuma asla ısınamadı eşimin yanında farklı eşim yokken farklı ama şimdi benim evime geldiğinde yüzüne bile bakmıyorum öncelik çocuğumun gözümde zerre değeri yok eşimde farkında ama mecburiyetten misafir olarak kabul ediyoruz...

arkadaşım ben bu cadıyı kıskanmaya başladım o gün bugündür görüşemiyoruz sana ulaşamıyorum bütün zamanını almaya başladı cadı tabi bu işin şakası neler yaşadığını az çok tahmin edebiliyorum meleğinle çok ama çok mutlu ol müsait olduğun zamanda ara lütfen haberlerinizi almak istiyorum kuzuyuda senide kocaman öpüyorum :)

canım mahkemede korkulacak bişey yok iki tane şahit isteyecekler sizden hakim şahitlere sorular soracaklar zaten sosyal hizmet uzmanıda mahkemede olacak dosyalarınızı hakime sunacak bazen tek celsede sonuçlanabiliyor benim öyle olmuştu ama bazen eksik evrak falan oluyormuş yada kayyum ataması olmamışsa başka tarihe atıyorlar ama sonuçta korkacak hiçbirşey yok rahat olun..

ANNELER BAŞVURU İL TERCİH MELEĞİ MELEĞİNE KAVUŞTU
Ogultoprak 30.12.2010 Ankara terk erkek 23.05.2012
Umut59 07.01.2011 kız-erkek 27.01.2012
Ecem14 25.03.2011 İzmir terk-rıza kız 25.06.2012
Lee26 06.2009 kız-erkek 29.06.2012
Merer 05.10.2011 Ankara terk-rıza kız-erkek 20.07.2012
Herdemk . 03.2012 erkek 24.08.2012
cindy74 31.08.2012 kız
Pırılım 27.09.2011 kız 03.09.2012
HeidiAnkara 21.11.2011 Ankara terk erkek 02.10.2012
esma16 13.09.2012 Bursa terk-rıza erkek 28.12.2012
kukusum 16.09.2011 kız 28.09.2012
Sermuh 23.12.2011 istanbul terk-rıza kız 14.02.2013

ADAYLARIMIZ BAŞVURU İL TERCİH MELEĞİ EV ZİYARETİ MELEĞİNEKAVUŞTU
koz13 kız
Otuznisan 21.10.2011 Adana kız
serap 05.12.2011 istanbul erkek
destina0706 01.2012 Erzurum kız
Malibu52 16.01.2012 istanbul terk-rıza kız
cvcv 31.01.2012 Edirne kız-erkek
Ayaz84 08.02.2012 istanbul terk-rıza kız(ikiz)
5059 01.04.2012 izmir terk-rıza kız
gcs 02.04.2012 istanbul terk-rıza kız
Utku07 10.05.2012 Ankara kız
DamlaUmut 13.09.2012 istanbul terk-rıza kız-erkek
Betus11 25.09.2012 kız-erkek(ikiz)
hasel06 01.10.2012 Ankara Terk-rıza kız erkek
Tenarr 23.10.2012
effsa 30.10.2012 Denizli Terk-rıza Kız-erkek 25.02.2013(Ziyaret)
limony 16.11.2012 İzmir Terk-rıza kız
minapia 20.11.2012 Antalya kız
gamzeli77 23.11.2012 İstanbul
hayalimmm84 14.12.2012 terk-rıza kız
gerçek19 27.12.2012 Çorum-
zaman 04.01.2013 istanbul terk kız
fillo 01.2013 Terk-rıza Kız-erkek
LVNY 01.02.2013 istanbul
tu runcu 12.02.2013

Herkese iyi haftalar,

İnşallah geçen haftaki gibi çok güzel haberler alırız. Herkes için çok mutlu, huzurlu ve müjdeli bir hafta olsun.

Sevgiler,

verdiğin bilgiler için çok teşekkürler hemdemk. peki sizden 10 adet fotoğraf mı aldırlar 5 adet fotoğraf mı? lvny arkadaşımız özellikle 5 adet fotoğraf istediklerini söyledi ama acaba uzmana göre değişiyor mu diye kafam karıştı.

Herkese günaydın kızlar hafta sonu sadece aradan 1 gün geçmesine rağmen dayanamayıp sermucumun bebişini görmeye gittik eşimle hatunumuz uyuyordu sonra uyandı bir gülüşler bir sevimlilikler yapıyo görmeniz lazım karnı acıkmış annemiz mamasını yaptı bende yedirdim mamamız bitti ortalığı yıktı doymamış sultan hemen ikinciyi yaptık yedirdik biberonu hafif ağzında çektim nasıl yırtıyo kendini kıyamam ya sonra biraz oynaştık birde kızımızı bağırarak oynaşmayı seviyo sürekli havalarda hoppalarlar bu arada amcamızın üstüne bir kustu ohhhh dedim yarasın hemen bana sesleniyo bez getir diye güzel tatlı şeylermiş inşallah en kısa sürede burda tüm bekleyen anneler yaşar bu duyguyu tabi bende :)

merhaba, bizim süremiz ekim gibi dolacak rica etsem mahkemeniz ile ilgili banada bilgi verebilirmisiniz. merak ediyorum neler olacak diye

Merhaba yüreği güzel anneler,benim umudum bu ay da suya düştü ve önümüzdeki ayda kesin belli bir akibetimiz yok,moralim çok bozuk ağladım üzüntümden,yani 2. sıra 3. yada 1. sırada olman şansın yaver gitmiyorsa yada ruhsuz insanlara mahkum kalmışsan pek fark etmiyormuşsun onu anladım bugün.Kafam kazan gibi canım oğlum oda heyecanla haber beklerken ona hiç bir şey söylemedim üzülmesin diye o minik kalbi hayal kırıklığına uğramasın diye,o okuldayken çookk ağladım ne bileyim çok kötüyüm tarif edemem ruh halimi.Bunda da bir hayır var demekten başka bir şey gelmiyor elimden.İnşallah ilkbahara kavuşuruz kızımızla ve oğlum çok özlediği kardeşine sarılır biran önce.İnşallah burada bekleyen tüm anneler benim gibi bazı tuhaf insanlara takılmazsınız.Sizler çok beklemeden sıralarınız ilerlesin inşallah.

Canım,

Üzülme nolur, her işte bir hayır vardır demekten başka çare yok evet. Haber mi geldi? Kurumu mu aradın?
Hani daha önce arkadaşlar yazmıştı. 5. sıra demişlerdi fakat birkaç gün sonra aramışlar gelin bebeğinizi görün diye. Belkide sizinde öyle olur. Hiç belli olmaz. Zaten bu sıra işi bir acayip.
Üzülme arkadaşım.

Sevgiler,

sevgili destina nedir seni böyle karamsarlığa düşüren arkadaşım çok üzüldüm yazdıklarına eminim buradaki herkes okuyunca üzülecek herşeyde vardır bir hayır demekten başka bişey gelmiyor elimizden ama karamsar olma ne olur umudunu asla kaybetme kızına kavuşacaksın öyle yada böyle ne olduda sıra değişti gene bilmiyorum ama oğlunada bahsetme bence yavrucağın hevesi kırılmasın bizlerde kırılganız hassasız ama o kocaman yürekli abi bizlerden daha daha kırılgandır sana allahtan sabır diliyorum hepimize tabiki yaşadıklarımız kolay şeyler değil yazmışsın sizler çok beklemeden sıranız ilerlesin diye ama dularını asla kendindende eksik etme bizimde dularımız seninle önünde her ne engelse kızına kavuşmak için allah onu ortadan kaldırsın hangi tuhaf insanın eline kaldıysa kızının gelişi allah onada doğru yolu göstersin inşşallah dularım seninle sevgiler

İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim arkadaşlar,sorun ne bizde, ne de kurumda, tam ayrıntılı yazamıyorum kusura bakmayın,sadece bebeklerin davası sonuçlanmadan vermiyorlar demiştim ya,işte mahkemelerini tekrar ileri tarihe atmışlar.Daha 1. sıradaki bile alamamış çünkü davalarını ertelemiş bakan kişi ,dediği lafı duysanız inanın sizde çok üzülürsünüz.Allah'a sığınıyorum ama Allah onun da insafını kalbine versin inşallah bizim için kızımızın bizimle geçirdiği 1 gün kardır bize,ama orada geçirdiği günleri kar sayan zihniyete yazıklar olsun demekten de kendimi alamıyorum ne yazık ki.Sizlerinde canını sıktım biliyorum ama beni en iyi siz anlarsınız.

Yine geldim ben:))Mahkeme süreciyle ilgili birşeyler yazmak istedim.Ada kuzusunu 11.11.2011 de almıştık kucağımıza,12.11.2012 de sosyal hizmetler uzmanımızı aradım.Son bir ziyaret yapacağını sonra bir yıllık bakım sözleşmesinin gereklerini yerine getirdiğimiz ve kızımızı nüfusumuza geçirebileceğimize dair onay yazısıyla aile mahkemesine gidip evlat edinme davasını açabileceğimizi söyledi.Onay yazımızla birlikte aile mahkemesine gittik,dilekçede eğer bebeğinizin nüfus kağıdındaki ismi kullanmayacaksanız vermek istediğiniz ismi,iki yada üç tanığınızın bilgileri yazılıyor.Daha sonra ise bulunduğumuz ilçenin karakolundan bir polis memuru eve gelip dava dosyamızdaki bilgilerin doğruluğunu teyit etti.En son ise aile mahkemesinden davanın görüleceği tarih ile ilgili celp kağıdı geldi.İşte böyle,inşallah sorunsuz problemsiz biter bu süreçte.Sevgiler...

Merhaba DamlaUmut
ben yeni olduğum için henüz özelden msj yazamıyorum,
bana göndermiş olduğun bilgiler için çok teşekkür ederim, aklına gelen başka bir şey olursa paylaşırsan sevinirim.
Allah razı olsun, umarım sende en kısa zamanda bebeğine kavuşursun,
Sevgiler

Son düzenleme:

kitap önerin için teşekkür ederim. hemen tedarik edeceğim. canım biz Şırnaktan başvurduk. o zaman şırnak Cizre de oturuyorduk. fakat bizi Batmandan sıraya aldılar. ilk kaçıncı sıradaydık hiç bilmiyorum daha doğrusu böyle kız sırası erkek sırası olduğunu dahi bilmiyordum :) doğunun insanı özel hayata çok saygılı kırmamak üzmemek için öyle naif davrandılarki... sosyal çalışan birkez evimize geldi bir bardak çay içti bir kaç soru sordu gitti. daha sonra biz sık sık sosyal çalışanımızı ziyaret ettik ahbaplığımız ilerledi. hala arada arıyor bizi kendisiyle çalışmadığımız halde. 4-5 ay kadar bekledik sonra telefon geldi Aydında yeni doğmuş bir bebek bizi bekliyormuş gittik yavrumuzu aldık geldik. eşimin aileside benim ailemde çok olumlu baktı duruma. benim şansım ailemden akrabalarımdan uzakta yaşamam oldu. sadece ailelerimiz biliyor evlat edindiğimizi sosyal çevremiz ve akrabalarımız bilmiyor. oğluma biz söylemeden kimse birşey söylesin istemiyoruz bu sebeple benim ve eşimin bir kaç arkadaşı dışında durumu kimseye söylemedik. oğlumuz büyürken pedegog yardımıyla durumu söylemiyi daha uygun bulduk. aileleri kafana takma canım kimse senin ve eşinin yaşadığını bilemez. kucağına bebeğini aldığında hiç kimseyi umursamayacaksın. sahiplendiğin şey senn canın parçan olacak ona yan bakanın gözünü oyabilirsin bile :) inan umurunda olmayacak :)) bir tek sen veve bebeğin... hepsi bu. oğlum bir haftalık olduğu için emmek istedi bende emzirdim. 7 günde süt geliyor. :) seni bebek yönlendirecektir. sende iyi ki varsın. çok iyi anne olacaksın azıcık sabır...:)

10 adet istediler. 5 adet ben ve sosyal çevrem 5 adette eşim ve sosyal çevresi.belkide uzmana göre değişiyordur,bilmiyorum. sen 10-15 tane fotoğraf hazırla uzmana ver o içinden uygun olanları seçer. biz öyle yaptık. :)

üzülme lütfen her işte bir hayır vardır inan ki. öyle güzel bir kızın olacak ki :) sadece azıcık sabır. oğlunu öp benim için o kocaman yürekli bir abi.

Canım üzülme Lütfen.Herşeyde vardır bir hayır ve herşeyin mutlaka bir zamanı vardır. Böyle düşün.Güzel günler çok yakın,sabret bak göreceksin.Geriye dönüp baktığında belkide böyle umutsuz üşündüğün için sen bile kendine güleceksin :)

tekrar teşekkürler herdemk. demekki uzmana göre uygulama değişiyor. ben en iyisi dediğin gibi 10-15 tane hazırlıyım ama fotoğraf çektirmeyi de hiç sevmediğim için kala kaldım böyle. arkadaşlarımdan toplamaya çalışıyorum.

Merhaba güzel yürekli anneler,bana destek olan arkadaşlarım hepinize çok teşekkür ederim.Bugün biraz daha iyiyim,bugün uzmanımızı aradım o biraz olsun bilgilerle rahatlattı beni,Evet belki biraz daha bekleyeceğim ama hayırlısı olsun bizim için inşallah dediğiniz gibi değsin sabrımız ve beklediğimiz günlere hepimiz için.İşte her ilde farklı oluyor demek ki burada bir çok aile yeni doğmuş bebek alabiliyor ama bizim alacağımız il de yeni doğmuş bebeği vermiyorlarmış 40 gün yasal bekleme süresi sonra mahkemesi derken en az 4 aylık falan oluyormuş..O yüzden 4 aydan büyük veriyorlarmış.Herhalde 6 aydan büyük olacak 8-9 aylık ondan alıştırmak için mi söyledi bilmiyorum.Sonuçta o da bebek bizim için,gerçi biz hep daha küçük hayal etmiştik kafamızda ama olsun bir önemi yok bizce... Allah'ın takdiri tabi ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…