Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?

iyi olduğuna sevindim :) sen hangi ilden başvurmuştun canım? o 40 gün bekleme zamanı filan anlamadım ama terk edilen bebeğin neyini bekleyecekler ki. buluntu bebekse hani belki 1 hafta belenir ama rıza ve terk olanlar bence beklemeliler. benim uzmanım kuruma gitmeden bebekleri vermeye çalıyoruz demişti. ve bende hastaneden almıştım bebeğimi. bence uzmanlarda kendilerine göre yorumluyor. en iyi bilgiyi ankara genel merkezden alabiliriz bence. yeni doğan bebekde alabilrisiniz bence. sizin ilde nasıl yeni doğan verilmezmiş onu da anlamadım. canım bu işte birşey var ya uzmanınız eksik bilgiye sahip yada dediğin gibi daha büyük bebeklere hazırlıklı olmanızı öyle sağlamaya çalışıyorlarki bebek bebektir :) formda 2 aylık bebek alan var 10 günlük bebek alan var benki 1 haftalık bebekle nasiplendim. içini ferah tut bence. sana geleck evlat çok şanslı. biz türkiye ve yurt dışı heryerden olabilir diye dilekçe vermiştik. acaba öyle bir dilekçe istediler mi sizden?

Canım biz Erzurum'dan sıraya girdik bize Türkiye geneli istiyormusunuz diye sormadılar sıramızı Ankara belirledi zaten.Doğu illerinin bazı yerlerinde yuva olmadığı için zaten çevre illerden gelen bebekler Erzurum'da toplanıyormuş,Türkiye geneli diye sormamalrının sebebide şu olabilir doğuda sıra batıya göre daha azmış.
Erzurum 'un prensibi mahkemesi bitmeyen bebeği vermiyorlarmış nadir durumlar dışında dedi.Ankara'da bize aynı yasayı açıklamıştı sağlıklısı yuvaya gelen bebeğin 40 gün bekleme süresi ailenin geri alma sürecini tamamlaması gerekiyormuş.Bazı iller ailenin almayacağından emin olduklları bebekleri veriyorlarmış ama biz vermiyoruz dedi.
Ama bilmiyorum canım ya kafam çok karışık şimdi ben sıradaki bebek 8-9 aylık diye istemezsem daha küçük bebek için tekrar beklemek zorunda kalacağım ve artı 1 hakkım de gidecek.
Bizde Ankara ile görüştük ama onlar da mahkemesi bitmemiş bebek almama taraftarı.uzmanımız isterseniz daha küçük alma hakkınız var tabiki alabilirsiniz ama beklersiniz artı mahkeme bitmeden verirsek ailenin geri alma riskini göze alıyorum diye bunu kabul da etmiş olursunuz dedi.Offf kafam bayağı karıştı anlayacağın herdemk ciğim artık ben akışına bırakıyorum.Yüce Rabbim ne kadar ben ne desemde bana yazdığı bebeği bana verecektir sonuçta hangi bebek kısmetimiz bilemiyorum o yüzden de çok incelemek istemiyorum.Hayırlısı olsun nasbimiz ne ise ondan ötesi olmaz, zaten bana hep böyle karışık işler denk gelir valla ...

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar...uzun zamandır sizleri takip ediyorum ama yeniden üyelik işlemimi henüz gerçekleştirdim. hepinizi aldığınız ve uyguladığınız bu eşsiz karardan dolayı kutluyorum. biz de mersin den başvuruda bulunduk sıramız yakında belli olacak ...

ben istanbul bahçelievlerde oturuyorum 7o doğumluyum
evlat edinenlere sorularım olacak.yardım ederseniz sevinirim
birncisi bize kaç yaş grubu çocuk düşer
ikincisi sağlık kurulu rağoru gerekiyormuş
psikiyatri bölümüne gittim bazı testler için
doktor hem psikolog hemde psikiyatristin olduğu bir devlet kurumuna başvurmamız
gerektiğini söyledi bizde mazhar osmana gittik
ordada ametemde uyuşturucu alkol gibi maddeler alışkanlığımızın olmadığına dair
test olamaız gerektiği söylendi
her danıştığımız bir şey söyledi anlıyacağınız
sormak istediğimi(biz daha kuruma başvurmadık istenen belgeleri toparlayıp öyle başvuralım diye düşündük)
hangi bölüme başvurmamız gerekiyor sağlık kurulu raporu
yada ilk önce başvurmamız ;onlarınmı bizi yönlendirmesi gerekiyor

üçüncüsüde arkadaşlar bulunduğum şehirden başka bir ile gitmeden başvuru yapmamız mümkünmü
herkese sevgiler...

Hayırlı olsun canım,bence ilkin kuruma gidip başvuru için gereken evrakları alıp raporları öyle hazırlayın derim ben.Sadece psikiyatriye gitmeniz yeterli biz bir tek birine gittik.Ve sadece bulaşıcı hastalık için intaniye bölümünden kan tahlili istediler.Bence sen kurumdan evrakları öğrenip öyle hazırla bazen verdiğin evrakları kabul etmeye biliyorlar bu sefer 2 kere uğraşmış olursun.Bulunduğunuz ikamet ettiğiniz şehirden başvuru yapıyorsunuz.

sevgili destina
bizde sizin gibi bebek bekliyorduk ama şansımıza dokuz aylık bebek geldi şuanda beş aydır bizimle ilk haberde sizden önceki aaile daha küçük beklediği için kabul etmedi dediler ama biz birgöreilim dedik ve iyikide demişiz sanki bebekliğinden beri bizimle o kadar bağlandık ki.. hep diyorlar ya karnımda değil kalbimde büyüttüm sende göreceksin yaşayacaksın dokuz aylıkda olsa onbeş aylık da olsa o senin bir parçan olacak gözünü ayıramayacaksın gecelerce uyumak istemeyeceksin allah tan herşeyin hayırlısı olsun allah gönlüne kalbine göre versin mutluluklar senin olsun

sevgili Lyra öncelikle aramıza hoşgeldin diyorum hayırlı olsun canım sonrada nacizane fikrim önce kuruma gidin daha sonra onların istekleri doğrultusunda bu belgeleri hazırlarsın illere göre farklılıklar var ama aynı il içerisindede bazen farklı şeyler olabiliyor buda uzmanın isteklerine göre belli oluyor tabiki kararına çok sevindim inşallah herşey yolunda gider sevgiler

ANNELER BAŞVURU İL TERCİH MELEĞİ MELEĞİNE KAVUŞTU
Ogultoprak 30.12.2010 Ankara terk erkek 23.05.2012
Umut59 07.01.2011 kız-erkek 27.01.2012
Ecem14 25.03.2011 İzmir terk-rıza kız 25.06.2012
Lee26 06.2009 kız-erkek 29.06.2012
Merer 05.10.2011 Ankara terk-rıza kız-erkek 20.07.2012
Herdemk . 03.2012 erkek 24.08.2012
cindy74 31.08.2012 kız
Pırılım 27.09.2011 kız 03.09.2012
HeidiAnkara 21.11.2011 Ankara terk erkek 02.10.2012
esma16 13.09.2012 Bursa terk-rıza erkek 28.12.2012
kukusum 16.09.2011 kız 28.09.2012
Sermuh 23.12.2011 istanbul terk-rıza kız 14.02.2013

ADAYLARIMIZ BAŞVURU İL TERCİH MELEĞİ EV ZİYARETİ MELEĞİNEKAVUŞTU
koz13 kız
Otuznisan 21.10.2011 Adana kız
serap 05.12.2011 istanbul erkek
destina0706 01.2012 Erzurum kız
Malibu52 16.01.2012 istanbul terk-rıza kız
cvcv 31.01.2012 Edirne kız-erkek
Ayaz84 08.02.2012 istanbul terk-rıza kız(ikiz)
5059 01.04.2012 izmir terk-rıza kız
gcs 02.04.2012 istanbul terk-rıza kız
Utku07 10.05.2012 Ankara kız
DamlaUmut 13.09.2012 istanbul terk-rıza kız-erkek
Betus11 25.09.2012 kız-erkek(ikiz)
hasel06 01.10.2012 Ankara Terk-rıza kız erkek
Tenarr 23.10.2012
effsa 30.10.2012 Denizli Terk-rıza Kız-erkek 25.02.2013(Ziyaret)
limony 16.11.2012 İzmir Terk-rıza kız
minapia 20.11.2012 Antalya kız
gamzeli77 23.11.2012 İstanbul
hayalimmm84 14.12.2012 terk-rıza kız
gerçek19 27.12.2012 Çorum-
zaman 04.01.2013 istanbul terk kız
fillo 01.2013 Terk-rıza Kız-erkek
LVNY 01.02.2013 istanbul
tu runcu 12.02.2013
gazıduz mersin

hayırlısı olsun kararınız. kuruma gitmeden önce hiçbirşey hazırlamamanı tavsiye ederim. bende senin gibi
ikametgaha kadar hazır etmiştim. çoğu evrakın tarihi önemli. süreç uzun olduğu için erkenden almıyorlar.
ilk giderken yanında senin ve eşinin diplomaların olsun yeter. ilk başlangıç için yeterli. bizde ist.
başvurduk. ev ziyaretinden sonra birebir görüşmeden sonra istiyorlar sağlık raporu, sabıka kaydı, ikametgah vs.
şimdiden hazırlama sakın. sağlık raporuda devlet hastanesinden bulaşıcı hastalığın olmadığına dair kan tahlili ve
verem savaş dispanserinden rapor istiyorlar bu kadar. biz evrak işlemlerini hepsini bir günde hallettik canım
onlar en kolay tarafı. sen hayırlısı ile git başvur gerisi çorap söküğü gibi gelecek. kurum seni yönlendiriyor zaten.
hayırlısı olsun...

Merhabalar,

Aramıza hoşgeldin, çok güzel bir karar evet hepimiz için ve tabii bebekler için. İnşallah sıranız çabucak gelir. Herşeyin sorunsuz çabucak ilerlemesini dilerim.
Herşey gönlünce olsun.

Sevgiler,

Merhaba Arkadaşım,

Öncelikle hayırlı olsun, herşey sorunsuz su gibi akıp geçsin. Bende arkadaşlar gibi düşünüyorum. Kuruma gittiğinizde zaten yönlendiriyorlar. Bize bir liste vermişlerdi. Neler hazırlanacak çok güzel tek tek yazıyordu. Herşey gönlünce olsun.

Sevgiler,

Ankara'da da terk-rıza olsun iki ay gibi bekleniyor dendi.Mesela oğlum terk edilip bulunduktan sonra iki ay kurumda kalmış biz onu dört gözle beklerken.Göbek bağı ile doğar doğmaz bulunmuş sokakta.Sıcakta sokağa bırakmışlar.Bir polis memuru bulmuş.Allah razı olsun ondan.Hemen hastaneye kaldırmışlar yavrumu susuz kalmış ölüyormuş iki üç gün hastanede kalmış.Eşim de sıcakta sokağa bırakan kadının elinde kalmasındansa kurumda kalsın iki ay diyor.Neyse çok şükür kavuşturana.Ama inanın ramazan ayında bırakıldığı tarihte içime doğdu oğlumu inşallah çabuk bulurlar diye ağlamıştım.Binlerce şükür Rabbime bizim için öldürmemiş onu,yaşatmış oğlumu annesine babasına kavuşturmak için.

Canım bizde eşimle ssizin gibi düşünüyoruz.Öyle bir durumda olsa görmek isteriz dedik.Çünkü bizim dosyada da yaşdan dolayı 0-6 aylık tercihi yapmıştık.Sanırım o yüzden tercihinizden büyük bebek olursa kabul etmeyebilirsiniz dediler ama biz gene haber veririz tercih size kalır dediler bende olur mu canım tabi ki görmek isteriz.Allah hangisi hayırlı ise onu versin dedim.Belki kısmetimiz o bebekse Allah zaten içimize sevgisini düşürecektir ben buna inanıyorum her zaman.

Son düzenleme:

merhaba gaziduz.. hoşgeldin hayırlı olsun canım. inşallah yakınlarda olur sıran çabucak kavuşursun yavrucuna sevgiler

hayırlısı canım benim :) aslında doğuda işler çok çabuk ilerliyor,ya da bana denk geldi bilmiyorum ama bildiğim birşey var Allah en güzelini nasip ediyor. :)) azıcık sabır.

merhaba Lyra;

öncelikle kararın için tebrik ederim. 70 doğumlu olduğunu yazmışsın 43 yaşındasın bu sebeple kurum seni daha özel bir gurupta değerlendirecektir. 3 yaş ve üstü bebekler senin için... eşin 40 yaşını aşmadıysa bebek alma şansınız var yoksa bebeğinle aranda 40 yaş olma şartını gözetip ona göre bebek vereceklerdir. öncelikle kurumun internet sayfasında hangi evrakların gerekli olduğu yazıyor. bağlı bulunduğun il/ilçe aile ve sosyal politikalar kurumuna gidip sosyal çalışanınla tanışıp gerekli evraklar hakkında bilgi almanı öneririm. biz öyle yapmıştık. sağlık raporunuda;tam teşekküllü devlet hastanesinden heyet raporu aldık,dahiliyedende bulaşıcık hastalık olup olmadığına dair kan raporu hepsi bu. maaş bodrosu,bitirdiğin okul düzeyine göre diploma (ilk/orta/lise/lisans) farketmez belki ilk görüşmeye giderken bunlar götürülebilinir. ikametgahın nerdeyse o ilden başvuru yapıp türkiye genelinden bebek istiyorumu belirttiğin takdirde nerden başvurduğun önemini yitiriyor. sosyal çalışan seni yönlendirecektir zaten. sıkıntı yapma :))) herşey sırasıyla oluyor bir bakmışsın kucağında dünya güzeli bir bebek... herşeyi unutuyorsun.

eşin çok haklı... Allah o güzelliği senin ve eşi için ana rahmine düşürmüş. bu yazılıymış zaten. çok şükür ki senin gibi kıymet bilen birine nasiplenmiş. sende oğlunda çok şanslısınız. Allah ayırmasın sizi. o bekleme süresi terk ve buluntudamı işliyor acaba? çünkü biz rıza sonucu bırakılan bebeğe sahibiz. öyle bekleme süresi yaşamadık belki öncesi olduğu içindir bilemiyorum. anne hamileyken kuruma gelip durumu anlatmış.
bende oğlumun biyolojik annesi için hep dua ediyorum Allah yolunu açık etsin sıkıntılardan kurtarsın diye. oğlumu öyle güzel büyütmüşki karnında öyle güzel bakmışki oğlumun uysallığından annesinin iyi huylu olduğunu hissediyorum. Allah o güzel kadının yüzüne baksın bahtı açık olsun inşallah. doğum yapmış bir kez emzirmiş ve hastaneden ayrılmış. akabinde 5. gün bana haber verdiler 1 haftalıkken kucağımdaydı. zaten annsi altı aylıkken buna karar vermiş herşey sosyal çalışmacıların gözü önünde olmuş doğumdan hemen sonra kurumdan bir bayan teslim almış bebeği anneside emzirmiş, evine gitmiş. aile hakkında bir çok bilgiye sahibim ilk zamanlar çok merak ediyordum. sordum soruşturdum nomalde cevap vermiyorlar ama konuşan biri mutlaka çıkıyor :) aileden gelen biyolojik bir rahatsızlık olup olmadığını sorguladım tansiyon,şeker,kalp,kanser gibi... çünkü bu rahatsızlıklar %80 kalıtımsal sadece dedesinde tansiyon olduğunu öğrendim. kurum aile isterse bu bilgileri paylaşıyor. yada benim sosyal danışanım her soruma içtenlikle cevap veren biri çıktı bilemiyorum. her konuda kendimi şanslı buluyorum :) Allahım yolumuzu hep açık etsin,hepimizin kalbindekini hayırlısıyla versin.

Evet teşekkürler iyi duyguların ve dileklerin için canım.Evet herbirimizin çocuklarımıza kavuşma hikayemiz farklı.Ortak olan şey ise evlatlarımızın bize önceden yazıldığı,onların anne ve babası olarak önceden seçildiğimiz.Ve kimseye kulak asmadan buna şükretmeli ve değerini bilmeliyiz.

merhaba lyra, bildiğim kadarıyla eşler arasında 10 yaştan fazla fark yoksa küçük olan eşin yaşı dikkate alınıyor. 10 yaştan fazla fark varsa 2 eşin yaşı toplanıp 2 ye bölünüyor. çocukla aranızda (yaşı dikkate alınan eş) teslim edildiği gün itibariyle en fazla 40 yaş olmalı. dolayısıyla bekleme sürecinde de alacağınız çocuğun yaşı ilerliyor. mesela 42 yaşında başvurdunuz 3 yıl beklediniz en küçük 5 yaşında çocuk alabilirsiniz.

sağlık kurulu raporu konusunda benim de kafam karışık, farklı bir forumda şöyle bir mesaj buldum:

"işin içinde 4 yıldır olan biri olarak söylüyorum kesinlikle sorun olur malesef...
çünkü çok ağır ciddi psikolojik testlerden geçiyorsunuz başvuru sürecinde... adli tıpta hem de... biz 1 ay boyunca testlere tabi tutulmuştuk... bir test tam 6 saat süren resmen bir sinir harbiydi... yalan testinden zeka testine kadar...
şuan koruyucu ailesi olduğumuz kızımızı biyolojik babası yanına almak istedi, şu anda aktif olarak polis memuru olmasına rağmen bir dönem panik atak sorunu yaşadığı için kızımızı ona teslim etmedi kurum...
yani psikolojik sorunlar fiziksel sorunlardan daha çok titizlenilen bir konu...
içinizdeki yangını ve özlemi inanın çok iyi anlıyorum ama malesef durum bu... yine de şansınızı denemenize ne engel olabilir ki??sevgiler"

bu süreçlerden geçmiş olan arkadaşlar, siz de bu şekilde testlerden geçtiniz mi? ben bu forumda şimdiye kadar okuduklarımda böyle bişeye rastlamadım.

Son düzenleme:

Arkadaşım merhaba

Öncelikle hayırlısı olsun. Psikolojik test konusuna gelince. Kesinlikle zor bir test değil devlet hastanesinde 10-15 dk süren soruların olduğu testi cevaplıyorsunuz.Aynı gün sonucunu veriyorlar rapor yazıyor hastane. Biz intaniye ve bu testi aynı gün hallettik raporlarınıda aynı gün aldık. Birde akciğer filmi çektirdik. Doktor raporu olarak sadece bunlar istenmişti. Bu belgelerin hazırlanması gayet kolay zor olan beklemek.

Sevgiler

verdiğin bilgiler için çok teşekkürler. başvurumu onaylanıp sıramı aldığımı bi öğrensem 5 yıl da beklerim :) çok korkuyorum bi terslik olup geri çevirecekler diye. burdaki birçok arkadaş maşallah başvuruları onaylanmış beklenme sürecine girmişler. elbette o da zor ama eninde sonunda kavuşacak olmanın rahatlığı da vardır. Allah bekleyen tüm anne adaylarını bebeklerine kavuştursun en kısa zamanda inşallah.

merhaba tenarr psikolojik test bizim içinde zor geçmişti canım eşimle beraber tam 1200 soru yanıtladık test verdiler elimize bunların yanında cevap anahtarı tam 4 saat sürdü canım okuyosun anahtarın içini dolduruyosun buna hiç üzülmedim şu ana kadar anne olmak için çok şeyler yaptım bu bana hiç geldi ama sonucu beni üzdü benimve eşimin tam 4 saatte çözdüğü soruyu doktor bizi içeri almadan yarım saatte bitirdi kağıdı 4e katlamış zımbalamış dediki bunu psikaatri doktoru açacak sakın siz açmayın peki dedik çıktık ve doktorun yanına gittik adam kağıdı açtı kendinizi olduğundan daha iyi göstermeye çalışmışsınız dedi buda psikolojik bir sorun dedi sonra benim sinirler oynadı tabi sonra heyete girdik tabiki buda yazıyor kağıtta 9 tane doktor geçmiş karşımıza sorular soruyorlar en sonunda dayanamadım biz mantığımıza doğru gelenleri yazdık size soruyorum hanginizin annesi kötü veya hanginiz aynı cinsinize ilgi duyuyosunuz tabi sustular bize bu raporu veren doktorların etrafında bizim gibi insanlar yok demekki demiştim çok uzattım biliyorum ve doktorun biri bu çocuklar turp gibi maaşallah dedide kavgayla raporu aldık şükür ama bizi gerçekten üzmüşlerdi bazen yaşanıyor böyle şeyler canım şükür atlattık şimdi bebeğimizin geleceği günü heyecanla bekliyoruz sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…