Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?

ne kadar güzel anlatmışsınız. Allah ailenize uzun ve sağlıklı yıllar, birlikte bir ömür nasip etsin inş.

benim de gebeliğimde riskler hep var, evlatlık düşüncesine sıcak bakarım. eşim pek sıcak değildir. bence bir erkek, herhangi bir bebeği kucağına aldığında ona sevgi ile bakabiliyorsa, eşiniz gibi, kendi kucağına aldığı, kendinin olacak bebeği her zaman çok sevebilir.
birçok baba adayı, doğana kadar kendi evladına bile sıcaklık duyamayabiliyor, ancak kucağına aldığında o duyguları yaşıyor. evlatlık olacak bebekler için başta böyle hissetmeleri doğal bence...

yakınımda bir aile evlatlık çocuk almıştı. annesi de babası da ayrı bir sevgi, aşk duyarlardı kızlarına. yaş farkları da oldukça fazla idi çocukla, babası kızının canı birşey çekti mi, saate zamana bakmaz, hemen gider alır, severek yapardı bunu.

Çok teşekkür ederim.Çok mutlu oluyorum böyle güzel yorumları gördükçe.Çünkü sizlerde aynı özlem içindesiniz.Kendi evladı olupta evlatlık bebek alanlar bile var.Keşke maddi durumu iyi olanlar bu konudada özverili olsa ne iyi olurduYani akrabalarına görüşmesi şuan onu hiç düşünmedim ileride nasıl olu rbilmiyorum..Ama en doğru şekilde davranmak istiyorum.Sizde sanırım bebek bekliyorsunuz Allah kurtarsın sağlıkla alın bebeğinizi inşallahİnşallah Allah nasip ederde banada büyürler birlikteBebek kıyafetleri içinde bakıyorum internetten çok heyacanlıyım o yüzden buradaki evlat edinmiş arkadaşların hazırlığınıda merak ettim:44:Sağlık olsun hayırlısı olsunda hepsi olur inşallah

yazını okurken ben duygulandım cnm benimki karşı değil ama bunun içinde çaba sarfetmiyor bana git başvur dedi, seninde gelmen gerekiyormuş diyince su koymaya başladı acele etme falan diyor çaba sarfetmiyor benimkisi hazırcı ben gidip tek başıma başvurucam herşeyi halledicem eve getiricem öyle düşünüyordu heralde işin içine kendisininde girmesi gerektiğini söyliyince işler değişti ufak tefek kırgınlıklar yaşıyoruz o konuyu açmamı istemiyor sanki böyle çok rahatız beni ne zmna kadar susturabilirki ben anne olmak istiyorum evimde ses istiyorum...inş. cnm bizde fazla kırgınlıklar yaşamadan evladımıza kavuşupta o güzel duguları yaşarız...hayırlısı olsun sizin içinde evladınız.

valla küçük bebek olunca çok fazla seçenek yok heleki kış ayındayız tulumlar badiler battaniyeler biberon ben dr browns kullanmıştım gaz yapmayı önlediği için bez olarak prima kullanmıştım şampuanı kremi yağı sebamed kullandım halada kullanmaya devam ediyorum zaten bir bebek mağazına girdiğin an neler kullanılıyor daha net görüyorsun şuanda acil olanları yazdım zamanla herşeyini alıyorsun zaten rabbim hakkında hayırlısını nasip etsin güzel haberlerinide alırız inşallah :)

Yazdıklarınızı okurken çok duygulandımBenim eşime benzettim eşinizide.Allah nasip etmişse kalpleri yumuşuyor merhamete geliyorlar.Erkek için kolay değil.Onlar öyle görüyor bizler görmesekte.Umarım bizimde böyle olur o bebeği ilk kucağına alırsa mutluluktan ağlasın ağlayacaksaBen kendimi düşünemiyorum bile.Allahım hepimize yardım etsin.İşlerimizi kolaylaştırsın

erkekler bu konuda biraz çekingen davranıyorlar biraz itmek gerekiyor onları bence randevuyu al benim gibi emrivaki yap ve götür zaten oraya gittikten sonra geriside geliyor benden bir adım öndesin en azından eşin hayır demiyor sadece çaba sarfetmiyor benim eşim çok katıydı hayır dan başka kelime çıkmıyordu ağzından bu akşam misafirlerim vardı evimde bizim gibi evlat edinmiş arkadaşlarım öbür arkadaşların eşleri benim eşim gibi hiç katı olmamışlaar hemen evet demişler ama bakıyorumda eşim kadar çocuğuna düşkünüde yok zor oldu ama güzel oldu :) kırgınlıklar olacak ah bu yüzden ettiğimiz kavgaları bilsen bana ayrılalım bile dedi sorun eşimde olduğu için ama sabrım sayesinde şimdi bu noktalardayız nasipte varsa birazda sen iteklersen eşin seni çok uğraştırmayacak şu sıralar naz yapıyor bence :) azcık sabır ve tatlı dil :)

aynen cnm emrivaki yapıcam bazı şeyleri araştırıp eşimin önüne sunucam. ne demişler yuvayı dişi kuş yapar )) bende yapıcam işte

Haklısın evet aslında gelişim çağında oldukları için çok şey almaya gerek yok acil olanları alsam sonrasında kalanıda tamamlarım diye düşünüyorum
Aynısını bende yaşıyorum canım arkadaşlarında dediği gibi sabır ben çok konuştum çok sinir ettim oda bir gerçek.Ama ağzımdan kötü birşey çıkmadı hep canım bak negüzel olur öle olur sende sversin vs damardan girdim biraz:)Sende öyle devam et sabır ve azimle devam et canım

Tartışmayan yoktur sanırım:)Malesef erkekler öyle.Biz bayanlar daha anaç olduğumuz için inatlaşıyoruz ama kadının fendi erkeği yendi oluyor genelde:)

çok şaslısın bence hazır ayağına kadar gelmiş bir bebeğin var ama arkadaşın dediği gibi bir avukata danışarak al bebeği hukuki gerekli şeyleri yapın sonra başınız ağrımasın gerçi annesi babası yok neneside bakabilcek durumda değilmiş inş. herşey hayırlısıyla gelişir. kurumda sıra bekleme derdinde yok.bi tanede sen yaparsın nasipse kardeş kardeş büyürler.

Kızlar yeni doğan bebek için pusetmi dersiniz yoksa şu taşıma çantalarındanmı?Az önce eşim uykudan uyandı napıyorsun dedi?Kadınlar kulubünde bakıyorum benim gibi bebiş özlemi çeken arkadaşlarla konuşuyorum bak hiç canını sıkma bizim gibi tartışıp şuanda baba kız bağları kuvvetli aileler olmuş dedimTaşıma konusundan laf açtık sor bakalım bak internete taşımak için ne almak lazımmış diyor

Sağol canım teşekkür ederim.Nasip kader Allah'ın vermiş olduğu bir armağan Annesi babası hayatta değiller çok acı başında olsalardı bunu dilerdim ama ben bu bebeğe kendi evladım gibi sevgiyle büyüttükçe onlarında rahat edeceğini hissediyorum.Allah mekanlarını cennet etsinVe Allah razı olsun bana bu güzel bebeği bıraktıkları için

çanta önermiyorum hiç kullanışlı değil bence ben almıştım ama hiç kullanamadım yavrum hiç istemedi çantayı pusetler daha rahat oluyor puset almanı öneririm eşine söyle bebeğini bi kucağına alsın zaten bir daha bırakmak istemeyecek :) benim eşim özellikle ilk zamanlarda işten kaçıp kaçıp eve geliyordu beş dakikacık kızını görmek için sonra tekrar aklı kızında kalarak işe dönüyordu :)))

Herkese merhaba,
Aslında bu başlığı takip ediyorum ama sanırım gözümden kaçmış: 2013'ün ilk bebeği gelmiş sonunda. :)
Sevgili Sermuh, sizi çok tebrik ediyorum. Çok mutlu, sağlıklı ve uzun ömürlü bir prenses olsun inşallah. Bebeğinizle birlikte mutlu, huzurlu çok güzel bir aileniz, hayatınız olsun. :)
Diğer bekleyen annelerin de en kısa zamanda bebeklerine kavuşmalarını gönülden diliyorum. Her şey gönlünüzce olsun...

Sevgili SudeNaz,Allah bu bebeğin meleği olarak seni ve eşini uygun görmüştür belkide.Allah öyle bir sevgisini veriyorki emin ol.Ben üç kez tüp bebek denedim hiç bir sorunumuz olmamasına rağmen.Bu işlerin tüp bebekle falanda alakası yok.Allah dilerse,senin bu yavruna bir kardeş de hediye edebilir.Ayrıca bebek,rızkıyla,bereketiyle geliyor.Oğluma devamlı,ummadığım kişilerden bile devamlı birşeyler geliyor.Şu an giysi o kadar çok hediyesi varki bizim almammıza bile gerek kalmadı.Onlar melek.Hayatımda başıma gelen en güzel şey.Aldığım en doğru karar.Eli,lafı sözü,densizleri boş ver.Hayat senin,gelecek mutluluk senin.Ben hala saçma sapan sözler duyuyorum.Ama artık daha sert tepki veriyorum.Kimsenin oğlum hakkında yorum yapmaya hakkı yok.Onlar konuşsunlar dursunlar,ben o kadar mutluyumki.Allah beni oğlumdan hiç ayırmasın,iyi günlerini göstersin.Okuma,iş,ev,giyim,gezme vs.hepsi anlamsız.Hayattaki en güzel şey çocuk ve anne olmak. Çok şükür ayağına kadar gelen güzelliği sakın tepme.O yavruya anne ol.

Herkese güzel hafta sonları olsun inşallah...
SUDENAZ'cığım yazdıklarını cepten okudum.Ama beğen yapamadım.Şimdi nete girdim yazma fırsatı buluyorum.Senin adına çok sevindim yani Allah o bebeği sana kısmet etmiş ve senin için doğmasına vesile olmuştur,çok etkilendim.Daha anne karnında yetim ve öksüz olarak dünyaya gelmesi beni çok etkiledi.İnan ben senin yerinde olsam hiç düşünmeden hemen gider bebeği alırım yasal olarak tabi iki aile rızası ile sosyal hizmetlerden onay ile alırım.Siz çok şanslı bir anne babasınız kısmet hiç aklınızda yokken ayağınıza gelmiş ne mutlu o melek ve sizin için.

Birde bebek çantası demişsin canım.Hiç tavsiye etmem kullanışlı olmuyor.Yepyeni ikende kullanmadan veriyorsun.Ben oğlumda çok az kullandım onlar daha çok kucakta yada battaniyede sarılı bir şekilde anne baba kollarında uyumak istiyorlar.Onun içine koyarken bile girmemek için ağlıyorlar:)) Yani bizde böyle oldu.O yüzden ben kızımda almayı düşünmedim onu.En güzeli araba koltuğu eğer arabanız varsa.Ondan sonra da orjinal doğal kucak:))

Son düzenleme:
Amin inşallah herkez meleğine kavuşsun,sizinde gönlünüzce olsun
Eşim dün öyle söyleyince pusetlere göre fiatları uygunmuş dedi.Ama kullanamacaksa dediğiniz gibi boşuna neden alayımŞu nüfusu üzerine geçirme olayını tam bilmiyorum ben nasıl oluyor o?:44:Allah bebeğinizide size bağışlasın sevilmezmi onlar
Çok teşekkür ederim ne güzel ifade etmişsiniz çok duygulandım.Allah sizinde oğlunuzu bağışlasınAllah kısmet ettimi gerçekten herşey çok hızlı gelişiyor derler.Bende o sevgi hep vardı zaten hiç bir zaman başkasının çocuğu gibi düşünmedim.Allah verir yada vermez.Böylesi bir durumda çok sevap ve çok güzel bizler için.Allah nasip ederse o bebeğe anne olmak istiyorum.Şimdiye kadar içimde olan biriken sevgimi ona vermek istiyorum.Dua edin ne olur olumlu olsun

Teşekkür ederim arkadaşım iyi dileklerin için.Allah sizinde gönlünüze göre versinEvet malesef anne babasız doğmak çok acıAma ben kısmetse anne babasının yokluğunu hissettirmicem dahada iyi olucak inşallah.Sizin bebeğinizde Allah bağışlasınÇanta konusunda vazgeçtim gibi:44: eşimde pusette iki büklüm olmazmı diye korkuyor:18:Nüfusa alma olayı nasıl oluyor tam bilmiyorum bilginiz varsa yardımcı olurmusunuz

canım siz elden alacaksanız bebeğinizi karşı tarafla anlaşmalı olarak mahkemeye başvuracaksınız mahkeme aracılığıyla bebek üzerinize geçecek ve kimliğinde anne baba olarak sizin adınız yazacak karşı taraf sadece onay verecek mahkemede zor bir işlem değil ..

Canım arkadaşlarımın fikirlerine saygı duyuyorum herkese göre değişebilir.Ben bebek bakım çantası,port bebe(Çantalı bebek taşıyıcısı) ve kanguruyu takım almıştım uygundu fiyatı.Havalar soğuk olduğundan hiç kullanmadım kanguruyu.Ama port bebeyi hastaneye gezmeye giderken çok kullandık.Babası taşıdı.Onun içinde rahatça uyudu.Büyüdüğü için artık kullanmıyoruz şimdi uyku tulumunu giydiriyoruz.(Bize gelen en kullanışlı hediye)Oto koltuğu var ama kucağımızda arabada gidiyor.Bir de bize bir yakınım oğlunun ana kucağını vermişti.Yıkayıp kullandım.O da çok faydalı oldu.Onda çok yattı.Artık büyüdüğünden hareketli,düz alanda dönüyor.Bu alışverişler çok zevkli.Çıt çıtlı fanila niyetine badyler çok kullanılıyor.Üşümememesi için tulumlar da güzel oluyor.Ne istersen sorabilirsin.İnşallah herşey güzel gelişir.Tüm arkadaşlarımın duacısıyım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…