nasıl konuşmam gerektiğini bilmiyorum haklısınız. arkadaşınız gibi direk hakaretle mi konuşmaya başlamalıydım?
ben buraya gayet iyi niyetlerle geldim ama gördüm ki sizin buna ihtiyacınız yok,
söylediğim ilk mesajımda ne yanlış vardı? ve arkadaşınızında tepkisine bakın lütfen.
haklısınız ben bana hitap eden daha önyargısız topiğime döneyim.
bu arada ben zaten fikir falan vermedim. sadece kendi görüşümü yazdım.
insanların bizim yaptığımız şeyi sevap olarak görmesi ve çocuklarımıza acıyarak bakması bizi neden mutlu etsinki biz doğurmadık doğru ama onların annesi biziz bu işte sevap yada günah yok her anne baba gibi bizde anne babayız sürekli sevap diyen insanları görmekten sıkıldık artık tabiki ark niyetli değilsinizdir ama biz yetim başı okşamıyoruz onlar yetimde değiller öksüzde değiller ve bizde sevap işlemiyoruz onların bizim evladımız olmak için başka bir kadının karnından dünyaya gelen çocuklarımız ama insanların her kelimesinde her sözünde acıma hissediyoruz ve bu bizi üzüyor sıkıyor onlar bizim öz çocuklarımız herkes bunu böyle bilmeli benim çocuğuma özel durumundan dolayı kimsenin acımasını istememde kaldıramamda zaten....ve kurduğunuz cümlelerinize bakarsanız ilk yazınızdakine acıma hissi var bu bizi rahatsız ediyor....
boşver simacım ne halleri varsa görsünler senin ne kadar iyi anne olduğunu biz biliyoruz ayrıca ben gözümle görmüş biriyim gerisi boş bu arada dua ette bende bu ay kızıma kavuşayım :)
azıcık konuyu değiştirelim
listede eksiklikleri olan arkadaşlar bildirirlerse
düzenlemeleri yaparım. yeni katılan arkadaşlara da
yol gösterici oluyor. bu arada sırası yaklaşan arkadaşlar var.
bu hafta istanbullllllllll sendeyiz.... haberleri bekliyoruz.. peş peşe.........
gözünüz bizde kulağınız telefonda olsun...:):13:
çok mutsuzum .dokunsanız aglayacam okadar kötü oldum .ben 41 esim 51 yaşında.görüsmeye gittigimizde bize 6 yaşında çocuk verebileceklerini ögrendim..sıraya girmedik kararsız kaldık .ben daha küçük hayal etmiştim .bebek kokusuna hasrettim çünki..en azindan 2 yaşında olsaydı .birbirimize alışma açışından küçük çocuk daha iyi olacaktı.çok kötüyümakşam eşim gelince kararımızı verecez ...
canım çok üzüldüm yaş konusuna takılmışsınız malesef 40 tan sonra 1 yaş üstü vs... öyle gidiyo benim nacizane fikrim şöyle gittiğiniz uzmanda açıklamıştır 1 yaş üstü çocuk çok fazla olmuyo koruyucu ailelik yaparsanız 1-2 yaş alabilirisiniz ve ilerde evlat edinmeye müsait olunca ilk sıra sizin oluyo ve yıllarca beklememiş olursunuz hemde evinizde ses olur ama genede eşinizle karar verecek olan sizsiniz hakkınızda hayırlısı olsun
çok mutsuzum .dokunsanız aglayacam okadar kötü oldum .ben 41 esim 51 yaşında.görüsmeye gittigimizde bize 6 yaşında çocuk verebileceklerini ögrendim..sıraya girmedik kararsız kaldık .ben daha küçük hayal etmiştim .bebek kokusuna hasrettim çünki..en azindan 2 yaşında olsaydı .birbirimize alışma açışından küçük çocuk daha iyi olacaktı.çok kötüyümakşam eşim gelince kararımızı verecez ...
merhaba hazan72) canım büyük çocuk örneği biziz.benim oğlum 6 yaşında girdi hayatımıza onunla birliktede kızım 2 yaşında benim çocuklarım kardeş.bizde yazıldığımızda 2-7 yaş arası söylemiştik.3.yılımızda oğlumuz ve kızımız hayatımıza girdi.kızım bebek oğlum herşeyin farkındaydı.inan o kadar korktuğun gibi olmayacak.alışamayız diye sakın korkma.canım oğlum sevgiye ve güvene o kadar hasret bir çocuktuki zaten ona o sevgiyi ve güveni verince herşey kendiliğinden yoluna giriyor.yavrucuğum yuvaya dönmemek için çocuk aklı ve kalbiyle o kadar gayret göstermeye çalışıyordu ki anlatamam.evet ilk zamanlar korku vardı kuzumda terk edilme korkusu yuvaya bırakılma korkusu ilgi çekmek için olmadık şeylere ağlıyordu hemde avazı çıktığı kadar bağırarak.inan sevgi ve güveninizi gördükçe o olumsuzluklar kısa sürede ortadan kalkıyor.7 ay oldu biz birbirimize iyice kenetlendik artık.ve bir çok çocuğa göre benim oğlum mükemmel bir çocuk.iyikide hayatımıza girdiler.anneciğim demesi dünyaları veriyor bana ) sadece yaş büyüyünce bekleme süresi artabilir büyük çocuk olunca bebekte olduğu gibi hemen sıra gelmeyebilir.benim tavsiyem eğer çok bekleyeceğiniz söyleniyorsa koruyucu aile olarak yanınıza alın ve evlat verileceği zamanda öncelik size verilir. inşaallah hakkınızda doğru kararı verirsiniz )
malibu canım bu hafta senden güzel haber bekliyorum şekerim arkandan ben geliyorum haberin olsun biran önce gelsin bebeişlerimiz de birde onlarla pazar kahvaltısına gidelim süper olur :)
Canım işallah dualarım hepimiz için bütün gün telefon nöbeti tutuyorum yarın yine çıkıp meleğime ihtiyaçlarını alıcam canım bizim prensesler çok şanslı türkiyenin her yerinde teyzeleri olucak ayazcım dediğin gibi işallah bir dahaki pazar kahvaltımıza kızlarımızla birlikte geliriz teyzeleriyle tanışsınlar biz pilanı yaptık bile bu sefer biz karşıya geliceğiz........
leee çok güzel anlatmış sağolsun zaten kendisinin anneliğine hayranım (hepinize hayranım da onun anlatım tarzı, aynı anda 2 çocukla baş edebilmesi takdire şayan, lütfen diğer anneler alınmayın üzerinize...çok çok tşk ederim .inan çok mutlu oldum yazdıklarınıza.gerçekten baya faydalı oldu benim için.koruyucu aile ilgili araştırmalar yapıyorum .inş hayırlısıyla yavruma bende kavusurum ..
beni bi yerde bekliyo biliyorum yavrummm .ama her defasında benden uzaklasıyo..elimi uzatıyorum yine yok
[/QSevgili Hazan bende sana lee arkadaşımızı örnek gösterecektim.Bak onun oğlu 6 yaşında ve Maşallah çok mutlular.Kimin sana mutluluk getireceğini bilemezsin.Haklısın taze bebek kokusunu kim sevmez ki,hangi kadın buna hayır diyebilir ki ama sonuçta bebek alsanda o da büyüyecek.Lee nin dediği gibi eğer cesaret edemiyorsan ilkin koruyucu aile olun birbirinize bağlandığınızda sırası geldiğinde size verirler evladınızı.Allah belki sana da torunlarında yaşatacaktır taze yeni doğmuş bebek kokusunu,şimdi küçük bebek vermiyorlar diye vazgeçersen ömür boyu bebek ve çocuk özlemi ile yaşarsın ama 6 yaşa evet dersen hem evlat duygusunu tadarsın hemde torunlarında bebek kokusunu tadarsın inşallah.Belki lee gibi Allah da senin karşına 2 kardeş çıkarır.İnşallah senin için en güzel kararı verirsiniz.
leee çok güzel anlatmış sağolsun zaten kendisinin anneliğine hayranım (hepinize hayranım da onun anlatım tarzı, aynı anda 2 çocukla baş edebilmesi takdire şayan, lütfen diğer anneler alınmayın üzerinize...)
benim anlamadığım neden 6 yaş altı çocuğun size verilmediği?:44: Çünkü 40 yaşına kadar 0-1 yaş arası bebek evlat edinebiliyorsunuz sonrasında 1-2,2-3 şeklinde ilerliyor tercihleriniz. Yani siz en az 1-2 yaş bebek evlat edinebilirsiniz diye biliyorum. Yeni doğan değil de 1 yaşı geçmiş olur hepsi bu... 6-7 yaş da tamam da illa size 6 yaştan küçük alamazsınız gibi bir şeyin söylenmesi yanlış diye biliyorum, burada öğrendiklerime dayaranak...
Ama üzülmeyin herşeyin bir çaresi bulunur, lee gibi kardeş de evlat edinebilirsiniz o zaman her iki farklı yaş grubu çocukla da iletişim kurma şansı yakalarsınız
tamam canım anladımcanım hazan hanım 41 eşi 51 yaşında evlat edinme olayında eşlerin yaş ortalamasına göre çocuk yerleştiriliyor hazan hanımla eşinin yaş ortalaması 6 yaşında çocuğa uygun oluyor ondan dolayı küçük bebek verilemiyor ama eğer koruyucu aile olurlarsa daha küçük yaşta çocukları olabilir ikisene koruyucu aile olup sonrasında evlat edinme hakları var koruyucu aile oldukları çocuklarını böyle bir durumda eşlerin yaş ortalaması aranmıyor biraz karışık anlattım galiba :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?