Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?

insanların bizim yaptığımız şeyi sevap olarak görmesi ve çocuklarımıza acıyarak bakması bizi neden mutlu etsinki biz doğurmadık doğru ama onların annesi biziz bu işte sevap yada günah yok her anne baba gibi bizde anne babayız sürekli sevap diyen insanları görmekten sıkıldık artık tabiki ark niyetli değilsinizdir ama biz yetim başı okşamıyoruz onlar yetimde değiller öksüzde değiller ve bizde sevap işlemiyoruz onların bizim evladımız olmak için başka bir kadının karnından dünyaya gelen çocuklarımız ama insanların her kelimesinde her sözünde acıma hissediyoruz ve bu bizi üzüyor sıkıyor onlar bizim öz çocuklarımız herkes bunu böyle bilmeli benim çocuğuma özel durumundan dolayı kimsenin acımasını istememde kaldıramamda zaten....ve kurduğunuz cümlelerinize bakarsanız ilk yazınızdakine acıma hissi var bu bizi rahatsız ediyor....

boşver simacım ne halleri varsa görsünler senin ne kadar iyi anne olduğunu biz biliyoruz ayrıca ben gözümle görmüş biriyim gerisi boş bu arada dua ette bende bu ay kızıma kavuşayım :)

boşver simacım ne halleri varsa görsünler senin ne kadar iyi anne olduğunu biz biliyoruz ayrıca ben gözümle görmüş biriyim gerisi boş bu arada dua ette bende bu ay kızıma kavuşayım :)

canım tşkr ederim inşallah dediğin gibi iyi bir anneyim :) bekleyen bütün arkadaşlarımıza tabiki dua ediyorum meleğimin yüzüne her baktığımda ne kadar şanslı olduğumu düşünüyorum rabbime ne kadar şükretsem azdır beni bu şekilde anne yaptığı için rabbim isteyen bekleyen herkese tez zamanda inşallah gönlündeki gibi hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin....

evet DamlaUmut değiştirelim konuyu :)) ben daha önce özelden yazdım ama gitmedi sanırım yeniyim daha siteyi tam kullanamıyorum..:) bizim ilk başvuru 30.05.2012 ama Aralık başında Ankaraya gitti geçen haftada onaylandığını ve Kastamonudan sıraya alındığımızı öğrendim.Aradım evrak göndermişler sıramızı bildiren henüz gelmedi,bu sıra işini anlamadım Kastamonu da şimdi onlara geldiği tarihe göre sıraya alınıyormuşuz öyle söylüyor.Birde biz tüm Türkiye seçtik ama buradan sıraya giriyorsunuz dosyanız burada diyorlar???

Bizim bilgileri vereyim sana;
30.05.2012 Terk-rıza Kız-erkek 0-2 yaş

çok mutsuzum .dokunsanız aglayacam okadar kötü oldum .ben 41 esim 51 yaşında.görüsmeye gittigimizde bize 6 yaşında çocuk verebileceklerini ögrendim..sıraya girmedik kararsız kaldık .ben daha küçük hayal etmiştim .bebek kokusuna hasrettim çünki..en azindan 2 yaşında olsaydı .birbirimize alışma açışından küçük çocuk daha iyi olacaktı.çok kötüyüm akşam eşim gelince kararımızı verecez ...

canım çok üzüldüm yaş konusuna takılmışsınız malesef 40 tan sonra 1 yaş üstü vs... öyle gidiyo benim nacizane fikrim şöyle gittiğiniz uzmanda açıklamıştır 1 yaş üstü çocuk çok fazla olmuyo koruyucu ailelik yaparsanız 1-2 yaş alabilirisiniz ve ilerde evlat edinmeye müsait olunca ilk sıra sizin oluyo ve yıllarca beklememiş olursunuz hemde evinizde ses olur ama genede eşinizle karar verecek olan sizsiniz hakkınızda hayırlısı olsun

canım 1 yas 3 yas arası düsünmüstük hep .6 yaşın altında malesef olamıcagını sölediler.seneye sıra gelirse hatta 7 yaşında verilecekmis.nasıl alışır bize, biz ona .orda sorun var .biraz kücük olmus olsaydı birbirimize alışmak kolay olacaktı..

merhaba yüreği kocaman sevgi dolu anneleri) nasılsınız? evet pek uğrayamıyorum uğrasamda şöyle son bir iki sayfaya göz atıp maalesef yazamadan ayrılmak zorunda kalıyorum.bizler çok iyiyiz koca 7 ayı devirdik.bana ve eşime sorarsanız sanki ilk dünyaya gözlerini açtıkları andan itibaren çocuklarımızla birlikte gibiyiz.kuzularımız sevgili evlatlarımız biz farkında değiliz ama çevremizdekilerin dediğine göre kocaman olmuşlar
kızım yeni yeni konuşmaya başladı oooooooooofff çenede abiyi geçeceğiz sanırım herşeyi çok iyi biliyoruz.özellikle cici giymeyi,annesinin takılarına,makyaj malzemelerine vede topuklu ayakkabılarına ortak olmayı çok iyi biliyoruz.fakat; kakamızı ve çişimizi hala beze yapıyoruz:-(( o konuda zorlayamıyorum yavrumu çünkü; kabızlık problemimiz devam ediyor.prensesim ara ara çok canı yanıyor o nedenlede tuvalete yapmaktan korkuyor.
ama istediği zamanda beni tuvalete bile kabul etmeden bezini çıkarıp lazımlığına çişini yapıyor onu bir güzel klozete döküyor ve giyiniyor en son beni içeriye çağırıp ellerini yıkatıyor.temennim inşaallah bunun sürekli olması sabrediyorum inşallah o günleri göreceğim)veeee müthiş babacı olduk.)
minik kuzum 3 nisanda 3 yaşına girecek )
oğluşuma gelince okulunu çok seviyor.yüzme kursuna başladı.kendiside yüzmeyi çok seviyor.ve bir kulüpte devam ettirmesini istiyoruz.herşey onların iyi bir geleceğe sahip olması için.....
ve geçen hafta içerisinde bir sabah oğlumu okuluna yeni bırakmıştım.eve geldim arkadan kapının zili çaldı.gelen sosyal hizmetler uzmanımızdı) biz unutulduğumuzu düşünürken.7.ayımızda bizi çat kapı ziyarete gelmişti
bizim sosyal hizmetler uzmanımız çok tatlı bizlere her konuda yardımcı olan biri. kızımla kapıda karşıladık.sonra bizim prenses odasına çekildi ve sanki birşeyler hissetmiş gibi uzmanımız gidene kadar yanımıza gelmedi..
bize çok sık gelmeme nedenleri olarak aileleri ve çocukları huzursuz etmemek olduğunu söyledi.çok sık ziyeret ettiğimiz zaman ailelerde çocuklarda huzursuz oluyorlar.biz zaten emin olmadığımız ailelere çocuklarımızı vermeyiz dedi.ben oğlumuzla yaşadığımız ilk zamanki durumlarımızdan bahsettim.bazılarınız biliyordur.oğlum geldiğinde terk edilme ,yuvaya geri götürülme korkusu yaşıyor.herşeye ağlayarak kendisini yerlere atarak tepki gösteriyordu.kardeşini kıskanıp ona zarar vermeye kalkışması ayrı durumdu zaten.bunları psikolog desteği almadan atlatmayı başardığımızı zaman zaman da pedegog yardımı aldığımızı şuan allaha şükür oğlumun psikolojisinin çok iyi olduğunu.söyledik.aslında kurumun psikoloğunun olduğunu bu konuda ailelerin yardım için kuruma başvurabileceklerini söyledi.ayrıca kurumda ailelere çocukların yaş gurubuna göre eğitim verdiklerini istersek kayıt yapıp yardım alabileceğimizi söyledi.sonuçta sağlıklı bireyler yetiştirmek istiyorsak bu tür eğitimlere katılmak gerekir diye düşünüyorum.ve kayıt için yazıldık.
bizim mahkememizde büyük ihtimalle ağustosta olacakmış bize haber verecekler.çok istiyoruz biran önce kuzularımız resmi olarak üzerimize geçsinler.
inşaallah sırasını bekleyen sevgili anneler sizlerde en kısa zamanda mutlu sona erersiniz.kuzucuklarınıza kavuşursunuz. sadece biraz sabır. sevgiyle kalın)

merhaba hazan72) canım büyük çocuk örneği biziz.benim oğlum 6 yaşında girdi hayatımıza onunla birliktede kızım 2 yaşında benim çocuklarım kardeş.bizde yazıldığımızda 2-7 yaş arası söylemiştik.3.yılımızda oğlumuz ve kızımız hayatımıza girdi.kızım bebek oğlum herşeyin farkındaydı.inan o kadar korktuğun gibi olmayacak.alışamayız diye sakın korkma.canım oğlum sevgiye ve güvene o kadar hasret bir çocuktuki zaten ona o sevgiyi ve güveni verince herşey kendiliğinden yoluna giriyor.yavrucuğum yuvaya dönmemek için çocuk aklı ve kalbiyle o kadar gayret göstermeye çalışıyordu ki anlatamam.evet ilk zamanlar korku vardı kuzumda terk edilme korkusu yuvaya bırakılma korkusu ilgi çekmek için olmadık şeylere ağlıyordu hemde avazı çıktığı kadar bağırarak.inan sevgi ve güveninizi gördükçe o olumsuzluklar kısa sürede ortadan kalkıyor.7 ay oldu biz birbirimize iyice kenetlendik artık.ve bir çok çocuğa göre benim oğlum mükemmel bir çocuk.iyikide hayatımıza girdiler.anneciğim demesi dünyaları veriyor bana) sadece yaş büyüyünce bekleme süresi artabilir büyük çocuk olunca bebekte olduğu gibi hemen sıra gelmeyebilir.benim tavsiyem eğer çok bekleyeceğiniz söyleniyorsa koruyucu aile olarak yanınıza alın ve evlat verileceği zamanda öncelik size verilir. inşaallah hakkınızda doğru kararı verirsiniz)

çok çok tşk ederim .inan çok mutlu oldum yazdıklarınıza.gerçekten baya faydalı oldu benim için.koruyucu aile ilgili araştırmalar yapıyorum .inş hayırlısıyla yavruma bende kavusurum ..
beni bi yerde bekliyo biliyorum yavrummm .ama her defasında benden uzaklasıyo..elimi uzatıyorum yine yok

malibu canım bu hafta senden güzel haber bekliyorum şekerim arkandan ben geliyorum haberin olsun biran önce gelsin bebeişlerimiz de birde onlarla pazar kahvaltısına gidelim süper olur :)

Canım işallah dualarım hepimiz için bütün gün telefon nöbeti tutuyorum yarın yine çıkıp meleğime ihtiyaçlarını alıcam canım bizim prensesler çok şanslı türkiyenin her yerinde teyzeleri olucak ayazcım dediğin gibi işallah bir dahaki pazar kahvaltımıza kızlarımızla birlikte geliriz teyzeleriyle tanışsınlar biz pilanı yaptık bile bu sefer biz karşıya geliceğiz........

Merhaba sevgili anneler ve anne adaylarııııı
Artık daha sık giriyorum kkya ve okuyorum yazdıklarınızı...
Yeni gelen arkadaşlar beni pek tanımasa da (3 aydır kkya girmiyordum) ben de bu topiğin müdavimi olarak naçizane birkaç şey yazmak isterim.
1,5 yıldır bu topik neler yaşadı bir bilseniz... İlk sayfaları karıştırıp okuyanlar az çok anlar ne demek istediğimi.... Arada girip densizlik edenler mi, hassasiyetin farkında olmayanlar mı, "ben olsam evlat edinmezdim" diyenler mi... Neler neler... Ama en güzel cevap hiç cevap yazmamak, görmezden gelmek bence... Hani söz gümüş ise sükut altındır, derler ya büyükler... Aynen öyle... Zaten siz cevap vermeyince konu da kendiliğinden kapanıp unutulup gidiyor. Son 2 gündür karşılıklı atışma şeklinde cevaplamalar oluyor ve inanın bu hem kişileri geriyor hem de takipçi olan bazı kişilere de itici olarak yansıyor. Boşu boşuna kendimizi üzdüğümüzle kalıyoruz.
Bu sayfa çok hassas bir konuda paylaşımlar içeriyor. Burada bebekler bekleniyor, gelen bebeklerin sevinci yaşanıyor, anne olma dileğinde olup da kafasında tereddütleri olanlara terapi oluyor, sorusu olanlar kendilerine yanıt buluyor, benim gibi takipçileriniz de sayenizde tecrübelerinizden istifade ediyorlar. Bence her kim yorum yaparsa yapsın sayfamızın seviyesinin düşmesine izin vermeyelim lütfen... Belki şimdi yazdıklarıma "sen kimsin, ne haddine" gibi düşünenleriniz de olabilir, haklı da olabilirsiniz ama inanın insanlara ne anlatırsanız anlatın herkes kendi algılamak istediği şekilde anlar olayları... O yüzden ne gerek var birbirimizi kırmaya, üzmeye, boş yere gerilmeye?
Bence biz bu sayfada edindiğimiz güzelliklerin, yapılan paylaşımların keyfini çıkaralım, gerisini de önemsemeyelim.
Ben hepinizi çok seviyorum, her biriniz öyle güzel annelersiniz ki Rabbim her çocuğa sizin gibi anneler nasip etsin. İnşallah ileride ben de en az sizin kadar güzel bir anne olurum.
Saygı ve sevgilerimle...

Son düzenleme:

alacağınız olsun geçen pazar kadıköyde buluşmuşsunuz ve benim haberim yok ama tabi benden kaçmadı öğrendim :)) anadolu yakası buluşmanızda birdaha beni unutursanız külahları değişiriz haberiniz olsun birileri benden fırça yedi zaten :))))

leee çok güzel anlatmış sağolsun zaten kendisinin anneliğine hayranım (hepinize hayranım da onun anlatım tarzı, aynı anda 2 çocukla baş edebilmesi takdire şayan, lütfen diğer anneler alınmayın üzerinize... )
benim anlamadığım neden 6 yaş altı çocuğun size verilmediği?:44: Çünkü 40 yaşına kadar 0-1 yaş arası bebek evlat edinebiliyorsunuz sonrasında 1-2,2-3 şeklinde ilerliyor tercihleriniz. Yani siz en az 1-2 yaş bebek evlat edinebilirsiniz diye biliyorum. Yeni doğan değil de 1 yaşı geçmiş olur hepsi bu... 6-7 yaş da tamam da illa size 6 yaştan küçük alamazsınız gibi bir şeyin söylenmesi yanlış diye biliyorum, burada öğrendiklerime dayaranak...
Ama üzülmeyin herşeyin bir çaresi bulunur, lee gibi kardeş de evlat edinebilirsiniz o zaman her iki farklı yaş grubu çocukla da iletişim kurma şansı yakalarsınız

canım hazan hanım 41 eşi 51 yaşında evlat edinme olayında eşlerin yaş ortalamasına göre çocuk yerleştiriliyor hazan hanımla eşinin yaş ortalaması 6 yaşında çocuğa uygun oluyor ondan dolayı küçük bebek verilemiyor ama eğer koruyucu aile olurlarsa daha küçük yaşta çocukları olabilir ikisene koruyucu aile olup sonrasında evlat edinme hakları var koruyucu aile oldukları çocuklarını böyle bir durumda eşlerin yaş ortalaması aranmıyor biraz karışık anlattım galiba :))

tamam canım anladım ben bu kadarını bilmiyordum Ama o zaman hiçbir 40 yaş üstü küçük çocuk alamaz ki... Zaten genelde erkekler kadından birkaç yaş büyük olur falan...

arkadaşım çok üzüldüm ama çok sıkıntı etme kendine diyeceğim edeceksin biliyorum yaş sınırına takılmışsınız galiba eşinle konuşurken bunuda göz önünde bulundurun bence koruyucu ailelik daha sonra koruduğunuz çocuğu üzerinize alabilme konusu bunu göz ardı edipte özlemlerinden uzaklaşma bence dilerim hayırlısı olur sevgiler

sima cok güzel açıklamıs.tsk ederim sima aynen öle oldu .eşimin yaşıyla benim yaşı topladılar 2 ye böldüler .ve 6 yaşında verilebilecegine sölediler.degerli düşünceleriniz için hepinize sonsuz tsk ederim canlar
bende ertelemek istemiyorum .anne olma özlemimi daha ileri tarihe..bakalım bu aksam eşimle nasıl anlaşacagız bu konuda:26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…