Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?

canım ben kısa ve öz olarak şunu söylemek istiyorum.en güzeli ve yasal olanı kurumdan evlat edinmek.diğer şekilde başınız ağrır diye düşünüyorum.sanırım 0-1 yaş bebek için yazılacaksınız .kurum geçte olsa en sağlıklısı.eğer bebeği kuruma vereceklerse sosyal hizmetler uzmanınıza usulune uygun sor istersen.tabii sorman ters etki yaparmı orasınıda düşünmek lazım.bebek için ve sizler için ne hayırlısıysa o olsun derim...

oy oy muhteşemsin canım .ALLAH RAZI OLSUN .yarın ilk işim bu durumu kesin ögrenmek .ALLAHIM NE OLUR DUY SESİMİİİİİİ.evladıma kavuşmak istiyorum artık..

hazancığım tekrar yazamadan edemedim) biz kuruma yazıldık ve bu 3 yıl içerisinde iki kez bulunduğumuz il dışında 5-6 yaşlarında kız çocuğu haberi geldi.biz onlara evet dedik fakat; bizden önceki başvuran ailelere verildiler.kısmet değilmiş.çocuklarımızın haberi geldiğindede aynı anda farklı ilden 6 yaşında erkek çocuk haberi geldi.(biz baş vurumuzda tedavi olduğumuz ve dr.ların dediğine görede hamile kalmam için olumsuz hiçbir durum gözükmediğinden olurda biyolojik çocuğumzda olursa bu durumda zaten iki çocuğumuz olacak diyerekten kardeş tercihi yapmamıştık.) ve sosyal hizmetler uzmanımız acaba kabul edermiyiz diye dilinin ucuyla söyledi.ve ben telefonda hiç düşünmeden evet dedim.kızım o an 2 yaşında ve biz iki yaş sınırınıda aşmıştık.anlayacağın kızımız oğlumuzla rabbimin bize gönderdiği hediyesi oldu)
vee gerçekten çocuk yaşı büyük uyum sağlarmıyız birbirimize ısınırmıyız diye hiç düşünme.anında anne kelimesini duymak kadar güzel birşey olamazhem ben oğluma evlat edindim diye oturup açıklamada yapmadım onun stresini yaşamadım oğlum herşeyin farkında ve öyle sıkı sıkı bağlıki bize yavrum gözümün içine bakıyor.dediğim gibi başta biraz sevgi ve güveni tartmak için olumsuz durumlar yaşıyorsunuz.ama o da sizlerin ona verdiği güvenle sevgiyle atlatılıyor.bak burada tecrübeli biri var.ben her zaman yardımcı olurum sana)) hem hemen yanınıza yatılı alamıyorsunuzki zaten.belli bir süre saatlik izinle bir araya gelip alışma süreciniz var.siz ve çocuk hazır olunca artık dilekçe verip.valilik onayıyla çocuğunuzu yanınıza alabiliyorsunuz.bir yıl sonrada mahkemeniz oluyor ve resmi olarak üzerinize alıyorsunuz.
yaş konusuna takılıp anneliği yaşamayı sakın atma bir kenara...

Günaydınnnnn sevgili anneler ve anne adaylarııııı
Güzel haberlerle dolu bir gün diliyorum hepinize.... İnşallah bir bebiş daha yuvasına kavuşur diye temenni ediyorum.
Sirona'nın dediği gibi liste epey uzadı biraz kısalması lazım
Sima ve Tenar, bilgilendirme için teşekkürler. Ben koruyucu aile olma sürecini bilmediğimden sordum neden diye...
Effsa, anlattıkların aslında çok ince çizgide olan hassas bir durum. Ama yasal olanı en güvenilir olanı bence de... Tabii bu durumu kurumdaki sosyal hizmetliye anlatıp belki o aileye de yardımcı olabilirsiniz. Belki evlatlarını yuvaya verip onlardan ayrılmasını engellemiş olursun. Allah o anneye de yardım etsin, zor bir durum.
Sizden bir ricam olacak sevgili anneler, bir topik açılmış 2 kız evladına kavuşmuş bir anne tarafından. Lee de yazmış zaten En son sayfada biri yorum yapmış ve evlat edinme süreciyle ilgili sorular sormuş, bilgisi, tecrübesi olan annelerden ricam bir bakıp yorum yazsanız. Ben birşeyler yazdım kendimce ama sizlerin yazması daha önemli onun için. Evlat edinmek istiyor, endişeleri var. Yardımcı olursanız, sevinirim.

ANNELER BAŞVURU İL TERCİH MELEĞİ MELEĞİNE KAVUŞTU
Ogultoprak 30.12.2010 Ankara terk erkek 23.05.2012
Umut59 07.01.2011 kız-erkek 27.01.2012
Ecem14 25.03.2011 İzmir terk-rıza kız 25.06.2012
Lee26 06.2009 kız-erkek 29.06.2012
Merer 05.10.2011 Ankara terk-rıza kız-erkek 20.07.2012
Herdemk . 03.2012 erkek 24.08.2012
cindy74 31.08.2012 kız
Pırılım 27.09.2011 kız 03.09.2012
HeidiAnkara 21.11.2011 Ankara terk erkek 02.10.2012
esma16 13.09.2012 Bursa terk-rıza erkek 28.12.2012
kukusum 16.09.2011 kız 28.09.2012
Sermuh 23.12.2011 istanbul terk-rıza kız 14.02.2013

ADAYLARIMIZ BAŞVURU İL TERCİH MELEĞİ EV ZİYARETİ MELEĞİNEKAVUŞTU
koz13 Ankara kız
Otuznisan 21.10.2011 Adana kız
destina0706 01.2012 Erzurum kız
Malibu52 16.01.2012 istanbul terk-rıza kız
cvcv 31.01.2012 Edirne kız-erkek
Ayaz84 08.02.2012 istanbul terk-rıza kız(ikiz)
5059 01.04.2012 izmir terk-rıza kız
gcs 02.04.2012 istanbul terk-rıza kız
Utku07 10.05.2012 Ankara kız
duruay 30.05.2012 Kastamonu Terk-rıza kız-erkek
DamlaUmut 13.09.2012 istanbul terk-rıza kız-erkek
Betus11 25.09.2012 kız-erkek(ikiz)
gazıduz 09.2012 Mersin
hasel06 01.10.2012 Ankara Terk-rıza kız erkek
effsa 30.10.2012 Denizli Terk-rıza Kız-erkek
limony 16.11.2012 İzmir Terk-rıza kız
minapia 20.11.2012 Antalya kız
gamzeli77 23.11.2012 İstanbul
hayalimmm84 14.12.2012 terk-rıza kız
gerçek19 27.12.2012 Çorum-
zaman 04.01.2013 İstanbul Terk kız
fillo 01.2013 İstanbul Terk-rıza Kız-erkek
LVNY 01.02.2013 İstanbul
tu runcu 12.02.2013
Tenarr

Son düzenleme:

Merhaba Effsacığım,

Diğer arkadaşlarında yazdığı gibi en güzeli yasal yoldan olanı diye düşünüyorum bende. Birde aynı ilde olmak zor olur senin için tedirgin olabilirsin sonrasında çünkü.
Birbirinizi tanıyor olacaksınız.

Sevgiler,

Son düzenleme:
tenarrr

hayırlı uğurlu olsun canım çok sevindimmm..hayırlısıyla mis kokuluna kavuştuğun günleri de göreceğiz inşallah..

böyle bir olay yaşan birini çok yakınımdan duymuştum kadın evlat edindi yeni doğan birini yasa dışı yoldan çocuğu 6 yaşına geldiğinde öz annesi çıktı ben çocuğumu istiyorum diye tabiki çocuğu aldı hatta bakan aileye çocuğumu kaçırdılar diyede dava açtı karı koca bir süre içerde yattılar amacım korkutmak değil ama her ne olursa olsun bekle sabret garanti iş olsun devletten al derim yoksa banada birsürü böyle haber getiriyorlar ama geri çeviriyorum

efsacım siz zaten kuruma başvurmuşsunuz bence kurumdaki sıranı takip et derim ama bizim burada sıralar yıllarca sürüyo beklemek istemiyorum diyorsansa yasal yolla mahkeme kararıyla al bebeği derim kadın ilerde hak idda edemesin herşey resmi olsun karar sizin içinden gelen sesi dinle

Son düzenleme:
Günaydın arkadaşlar,epeydir yazamıyordum,ama yazılanları okudum sizi takipteyim yani :) Bebişlerine kavuşan annelerimiz var,çok sevindim darısı tüm bekleyenlere tez vakitte olur inşallah.Bizde kurumu aradık sıramızı öğrenmek için,önce ocak sonunda güncellenecek şubat başında arayın demişti uzmanımız,şubatta aradık şubat sonunda güncellenecek dedi,mart başında arayın dedi,aradık malesef yine öğrenemedik şimdi de mart sonunda güncellenecek diyor,nisan da arayın diyor.Offfff offfff bu ne stres Allahım sabrımızı mı deniyorlar ya,ocağın ilk haftasında sağlık raporumuzu da verdik diğer evraklar ve ev ziyareti Aralık ayında bitmişdi zaten kabul edildiniz dedi uzmanımız ama sırayla ilgili bu gecikme neden anlamıyorum,çokk sıkıldıı canım yaaa bu kadar zormu bu sırayı söylemek,başvuru tarihiniz geçerli sıranız kaybolmayacak diyip duruyor ya,01/10/2012 başvuru tarihimiz,ama sıra belli değil,sizde sıralarınızı bu kadar geç ve zormu öğrendiniz arkadaşlar...

arkadaşlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim görüşleriniz için size sormak istedim çünkü herkesin kendi adınıza veya çevrenizdeki insanlar arasında ayrı ayrı yaşanmışlıkların olabileceğini düşündüm bana fikir verebileceğinizi düşünmüştüm asla yanlış anlaşılmak istemem evet olsaydı eğer yasa dışı bir şekilde değil yasal olucaktı anneyle beraber mahkeme yoluyla evlat edinecektik aksini asla düşünmedim ama buna rağmen terettütlerim var biraz cesaretsizlikmi bilmiyorum ama bu yaşıma kadar eşimde bende yaşımızdan büyük şeyler yaşadık ama ileride çocuğun bizden alınma olasılığı bizi çok korkutuyor o yüzden galiba istemiyor olucağız ve kuruma devam ediceğiz aslında böyle bişeyi istemiyordum ama öyle bir teklif gelince bebek özlemi olsa gerek birden kafam karıştı eşimde geç olsun güç olmasın allah yazmıştır alnımıza elbet vakti zamanı vardır deyince bende olmayacağını anladım ama bütün samimiyetimle söylüyorum eğer anne babasını kaybetmiş bir çocuk olsaydı hiç düşünmez alırdım belki o bebek bizim nasibimiz olucak bilmiyorum belki o kuruma vericek kurum bize herşeyde bir hayır vardır değilmi eğer öyle bişey olursada allah o yavrunun yüzünü güldürsün bizim gibi kocaman yürekli insanlara düşürsün hepinize kucak dolusu sevgiler

yanlız ben 38 eşi 46 yaşında biz 0-1 aldık sorduğumdada eşlerden hangisinin yaşı küçükse ona göre çocuğun yaşını belirliyoruz dediler siz şimdi ikisini, topla 2 ye böl diyince şaşırdım

Ben de şaşırdım bilmiyordum sanırım 40 yaş üstü için yapılan bir uygulama bu, anladığım kadarıyla...:44:

Sevgili effsa bize uzmanımız bu konu ile ilgili açıklamalarda bulunmuştu.Bizle görüşmelerinde dedi yasal olmayan yoldan tanıdık vasıtasıyla da bebek alan aileler var.Sizin karşınıza öyle bir durum olurda çıkarsa ben olsam sakat iş girmem demişti.En güveniliri kurumdan almak çünkü aile veye akraba hiç kimse adresinizi kim olduğunuzu bilmez ama öbür türlü sizi tanıyacaklar adresinizi bilecekler belki ilerde sizi para isteyerek tehdit edebilirler demişti.Ancak iki taraf anlaşmalı kuruma başvurup belki öyle alabilirsin.Zaten sen başvurdun sıranı bekle derim ama tabiki siz daha iyi bilirsiniz

Arkadaşlar bilginiz varmı bilmiyorum ama
koruyucu aile nasıl oluyor
biraz bilgilendirirmisiniz

evladım yok hiç olmasada düşünmem çünkü evlad büyütmek hiç kolay birşey değil madden manen
tüm ihtiyaçlarını karşılamak
inşallah kalbinize gönlünüze göre yetiştirmek nasip olur

bu yüzden koruyucu aileyi düşündük sanırım sürekli kalmıyor minişler yanınızda tam olarak nasıl oluyor
selametle.......

canım eşler arasında 10 yaş fark varsa bide 40 yaşından büyük olanlar için uygulanan sistem bu .sizin sakın kafanız karışmasın.senin yaşınla eşin arasında cok yaş fark yok .sizi kapsamıyo bu durum

koruyucu aile olmak gerçekten güzel.cocuk sıcak aile ortamında büyümüş oluyo..belirli zamanlarda cocuk öz ailesiyle görüşüyor.sizinn yanınızda kalıyor ama ilerde evlat edinemiyonuz.terk edilen özel durumları olan çocukları (mahkemeleri devam eden )yada bir müddet sonra ailesine döncek çocuklara koruyucu aile olabiliyormuşşun.benim bir kaç kişiden sorup ögrendigim durum böle.bende bu konuyu araştırıyom hayırlısı olsun inş

cvp için teşekkürler

Yani sürekli yanımızda mı kalıyor yoksa belirli zamanlardamı tam anlayamadım:26:

cvp için teşekkürler

Yani sürekli yanımızda mı kalıyor yoksa belirli zamanlardamı tam anlayamadım:26:

koruyucu aileyi 4 bölümde ayırmışlar .istersen netten bakabilirsin .koruyucu aile diye yazin gerekli bütün bilgileri saglıklı alabileceginizi düşünüyorum..hafta sonraları alanlar falan hafta sonu yurda dönenler falan

canım okadar güzel seyler yazdın ki bana .inan kesin kararımı verdim .yaşı kafama takmıcam ...kısmetim neyse odur dicem .ama sorunumuz var eşimle bu konuda düsünmek için benden zaman istedi .ikimizin ortak karar alması yavrumuz için en dogrusu olacaktır.bekliyorum eşimin kararını .burdaki yazıları okuyorum .dün aksam senin yazdıgnı okudum .yavaş yavaş işlemekteyim

Son düzenleme:
deneyim sahibi olup ta cevap yazan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. sizler kelimenin tam anlamıyla duygularıma tercüman oluyorsunuz. daha en baştan yaşadığım kötü deneyimden olsa gerek biraz korkuyorum(insanları kaybetmekten) evlat edinme kararımızı ilk açtığımız kişi olan kayın validem ''evlatlık evlat değildir'' diyerek kanımı dondurdu. o günden beri ona karşı içimde birşeyler silindi. bunun bir başlangıç olduğunu ve uzaktan insanların kendilerinde söz söyleme hakkını bulacaklarını biliyorum ve ben zorunluluğum olmayan insanları (aile gibi) silebilirim. bu belki de dost seçme sınavı ama eşim'' insanların ön yargılarını eleştiremeyiz '' diyor. sakin olup aldırmamamı salık veriyor. umarım herşey hepimiz için bundan sonra çok daha kolay olur. şu ana kadar zaten neden çocuğunuz olmuyor? hatta sorun hanginizde? sorularının cevapları üzerine tez yazabilir durumuna geldik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…