Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Arkadaşlar merhaba

Bugün görüşmemiz vardı, neyseki bu stresli günüde atlattık, üzerimizden bir yük daha kalktı sanki, kızımıza bir adım daha yaklaştık inş.
şimdi sıra sağlık raporunda,
Acaba sağlık raporunu 1 günde bitirebilirmiyzi?Aranızda İstanbulda oturap sağlık raporu alanlar varsa hastane önerisinde bulunabilir mi?

Sevgili Hazan,
Bu topikte birçok kişinin eşi sonradan ikna oldu ben eşinin de bir zaman sonra ikna olacağına can-ı gönülden inanıyorum

Gaziduz,
İnsanların soruları bitmek bilmez. Kendilerini başkalarının hayatına karışma konusunda hak sahibi zannederler. Ya 2 insanın özel hayatından, aile kararlarından size ne... değil mi? Ama yok illa karışacaklar! Bazen insanın en yakını onu anlamayabiliyor çünkü hepimizin hayata bakışı çok farklı... Aynı ailede büyüsek de, hayattan farklı şeyler öğrenip şekilleniyoruz. Ve bu farklı bakış açıları bize değer katarken etrafımızdakileri korkutuyor çünkü kendileriyle aynı fikirde değiliz ya, onlara göre yanlış yapıyoruz. Evlada bakış açısı genlerden ibaret gibi maalesef Bazen insanın kendi doğru bildiklerini, etrafındakiler kabul etmese de sonuna kadar savunması ve yapması gerekiyor. Asıl tavrını görünce, daha da saygı duyuyorlar ve geri dönüp af diliyorlar. Sen doğru bildiğin yoldan şaşma, belki çevren seni anlamayacak ama burada senin duygularını yaşamış ve seni yürekten destekleyecek kişiler var. Gel dök içini, emin ol moral ve motivasyonla ayrılacksın bu topikten...

Görüşmeniz iyi geçmiş gözün aydın
Diğer sorunu bilemiyorum arkadaşlar cevaplasın

gamzeli77 merhaba canım biz sağlık raporunu ümraniye devlet hastanesinden 1 günde aldık akciğer filminide verem savaştan aldık randevu almana gerek yok hastaneye gittiğin gün sıra alabiliyorsun ama hastaneye sabahtan gitki kan tahlili yaptırabilesin biz hepsini 1 günde hallettik içini ferah tut herşey çok güzel olucak

Son düzenleme:
gamzeli77 herşey gönlünce olsun .gözünüz aydın raporlarıda hemencecik halledecersiniz inş

Arkadaslar selam, yazdıklarınızı en başından beri okuyorum. İnanın hepiniz benim için birer roman kahramanı gibisiniz. Her birinizi yakından tanıyor gibiyim. Eşim bile aşina oldu bu duruma :) her türlü kitaptan daha sıcak ve yakın buluyorum kendime, her akşam sizleri okuyorum, belki arada adımı aşağıda görüyorsunuzdur.

Bizim de hikayemiz sizlerinkine benzer. Biz de başvurumuzu şubat başında yaptık. Bazen tartışılıyor sıra için hangi tarih baz alınıyor diye. Bizim uzmanımız ilk başvuru formuna gün saat ve dakika yazdırdı. Dedi ki dosyanız kabul edildiği anda bu tarih saat ve dakikaya göre sıranız işliyor. Çok şaşırdık biz de, dakika bile önemliymiş.

Neyse efendim ilk etap evraklarımızı da subat sonu gibi teslim ettik, beklemeye basladik. Herseyin hayırlısı. Kadere kısmete inanarak beklemek benim içimi ferahlatıyor. Bu esnada sizlerin güzel haberlerinizi okumak da insanı çok mutlu ediyor. Bzen bu kadınlar kulubunu acanlara dua ediyorum. Hem bilgi hem birbirimize destek manasında ne kadar faydalı birşey.

Sıra beklemek zor ama şöyle düşünüyorum ben, sayılı gün çabuk geçer. Bu da öyle aslında. Şimdi bebeklerine kavuşan anneler o bekledikleri günleri unutmuşlardır bile eminim :) Prensler ve prensesler teşrif edince zaten hayat 180 derece değişmiyor mu? Baksanıza lee'nin hayatına. Ne zaman gelecek diye düşünürken hop yüzme kursu, yok küçük hanımın lazımlığı gibi tatlı telaşlar :) biz de bunları hep unutucaz, biz bunları yaşarken zaman durmuyor akıyor ve bebekler adım adım bize yaklaşıyor oyle di mi :)

Benim çevremde henüz çok kişi bilmiyor başvurumuzu ama tepki falan alacağımı sanmıyorum. Herkesin kaderini yazan Allah değil mi? Sana Allah öyle çocuk yazmış bana da böyle. Haşa sen kim oluyorsun da bunu sorguluyorsun, küçümsüyorsun, bana akıl veriyorsun? Ben böyle düşünüyorum. Zaten bilir bilmez yargılamak cehaletin göstergesidir bence. Cahil insana da zaten ne anlatsan boş.

Sayfaya bazen böyle birileri düşüyor ya, sanki bilgisayar programının içine düşen virüs gibi abuk sabuk şeyler yazan birileri. Bence onları yok sayalım. Cevap yazıp sinirlenince virüs kendini önemli sanıyor. Ama değil, virüs işte :)

Hepinizi ayrı ayrı çok seviyorum :)

Merhaba Hazan,
Sakın vazgeçme arkadaşım, erkekler evet ilk başta bizim gibi düşünmüyorlar annelik çok başka çünkü. Ürküyorlar sanki, birden sorumluluk artacak belkide ondan. Ama sonra alışıyorlar bu fikre. Benim eşimde ilk benim hatırım için gelmişti kuruma. Şimdi oda benim gibi bekliyor kızımızı. Seninde öyle olacak, merak etme, biz kadınlar istedik mi yaparız :).

Sevgiler,

Merhaba Gaziduz,
İnsanlar ne yazıkki böyle. Sakın moralini bozma, hayat senin hayatın. Önce neden nişanlanmıyorsun, sonra neden evlenmiyorsun sonra çocuk olmuyor mu?. Bunun sonu yok. Tüm bunları yaşamasaydık gene başka bişey bulacaklardı, çocuk olur, 2. ciyi yapın, erkek olur sünneti şöyle yapın böyle yapın:) Önemli olan eşinin seni desteklemesi.

Sevgiler,

Merhaba arkadaşım,
Gözün aydın hayırlısı olsun...

Sevgiler,

Merhaba Arkadaşım,
Aramıza hoşgeldin, ne güzel şeyler yazmışsın kaç gündür ihtiyacımız vardı :)
Umarım çok beklemeden çabucak geliverir kuzucuk. Herşey gönlünce olsun.

Sevgiler,

canım sen 38 yaşındasın sizin için geçerli değil iki eşde kırklı yaşlardaysa böyle bir uygulama var

Kedicik2 canım hoş geldin aramıza.yüce rabbim gönlünüzdekini tez zamanda evinizde nasip etsin ins.

limony
inş canım .dualarınızı bekliyorum .eşimde he desin .bakalım bu akşam konuşmamız nasıl gececek:26:

İyi akşamlar arkadaşlar,sabah yazmıştım ama kimseden bir cevap gelmemiş

arkadaşım görüşmenin güzel geçmesine sevindim inşallah geriside çabucacık hallolur sevgiler

Merhaba arkadaslar cep tlf.yazdigim icin begen yapamiyorum.
Sevgili Hazan erkekler bizlerden biraz zor karar veriyorlar.Ben de esime ilk dedigimde biraz durakladi hayirlisi bakalim dedi.Ama sonra 2.kez soyledigimde kabul etti.Basvuru yaptiktan sonra her isleme kendisi kostu.Dosyamizin hep arkasini takip etti.İnan o da cok heyecanli ayni bizim gibi oluyorlar onlarda Allah bir kere evladinin sevgisini icine dusurmeye gorsun sonra kimse sokup alamiyor o sevgiyi icinden.

Sevgili Kedicik aramiza hosgeldin.

İyi akşamlar arkadaşlar,sabah yazmıştım ama kimseden bir cevap gelmemiş

Haselcim merhaba, uzmanımız bize demişti ki dosyanız Ankaradan onaylanınca evinize yazılı kağıt gelecek, sıranızı ilk orada öğreneceksiniz. Size öyle bir kağıt geldi mi? Bu süreç de amma karışık di mi? Bizi yine en iyi aydınlatacak olanlar deneyimli arkadaşlar sanırım.

merhaba arkadaşım armıza hoşgeldin inşallah senin için herşeyin hayırlısı olur ne kadar güzel ifade etmişsin kendini ve bizleri teşekkürler sana buradaki arkadaşların hepsi sen gibi güzel dilekleri olan temiz kalpli inbsanlar allah sevdiği kula verirmiş derdi bizim yüreklerimize bukadar büyük sevgiyide rabbim verdi ben hep şöyle düşünüyorum bu bizim alın yazımız değil bize gelicek olan bebişlerin kaderi aslında sadece bizler seçilmiş insanlarız onlar için çünkü rabbim bizlerin onlara mükemmel anne babalar olucağımızı zaten biliyorda yazıyor alnımıza sevgiler

İyi geceler sevgili anneler...

Hazan, rica ederim inşallah güzel haberlerinizi bekliyoruz hepimiz.

Kedicik, hoşgeldin Birkaç gündür adını aşağıda görüyorum. Demişsin ya herkes ayrı bir roman kahramanı, aynen öyle... Hiç yüzünü bile görmediğimiz kişilerin hayatlarındaki olaylara öylesine şahit olduk ki bu topik sayesinde... Yıllardır tanışıyoruz sanki..

Hasel, sen de hoşgeldin aramıza...

Sevgili Hasel canim inan hepimizde de biri yolunda gitse isimizin birinde aksilikler ya da uzadikca uzatmalar oluyor.Allah sabrimizi mi olcuyor bilemiyoruz.Mesal bizde Aralik ayindan beri 2. Siradayiz.Onumuze birileri tekrar gecmis.Biliyorum beklemek cok zor hic kolay degil,hele aksilikler olunca bu beklemek bazen iskence gibi geliyor.Ama ne yapalim arkadasim mecbur Allah'a siginip sabir edecegiz.İnan yalniz degilsin seni anliyoruz.Ama donucta soyle dusun dosyan onaylanmis en onemli kismi atlatmissin.Sirani gecde ogrensen sonucta sira sizin dosyaya gelince mecbur arayacaklar.Sen daha ogrenemesende dosyan o siraya girdi icin rahat olsun

sevgili hazan eşini zorlamadan oluruna bırak bence bizler çabuk kabulleniyoruz herşeklini çünkü bizde anaçlık var ama onlar birazdaha hazmede hazmede ilerliyorlar emin ol yalnız değilsin hepimiz iyi veya kötü bunları yaşadık ama birde kabullendilermi inan senden daha çok hevesli oluyorlar sadece zaman şimdi biz bebeğimizi bekliyoruz ama eşimin konusunu açmadığı bir gün bile yok sanki yarın gelecekmiş gibi sürekli kulaklarını çınlatıyoruz hayırlısı hakkımızda ama asla ve asla vazgeçme yavaş yavaş her şey yoluna girecektir eminim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…