Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
İyi akşamlar arkadaşlar,sabah yazmıştım ama kimseden bir cevap gelmemiş

canım benimde başvurum eylül ayı bende daha öğrenmedim.
telaş yapma. bize daha zaman var.. ne kadar geç öğrenirsek
sıramız o kadar yakın olur. ben böyle düşünüyorum. uzmanımız bize
nisan sonuna doğru arayın öğrenin demişti. bende nisanda arayacağım usulden.
nasılsa daha bekleyeceğiz.... ama inş. 2013 te gelir bebişler....

Son düzenleme:
arkadaşlar oleyyyyyyy.eşimde kabul etti.yarın tekrar nasipse görüsmeye gidecegiz
hayırşı geceler canlar .ALLAHA EMANET OLUN

canımm hayırlı uğurlu olur inşallah, çok sevindim sizin adınıza

o kadar güzel yazmışsın ki bundan sonra bebişinle eşinle mutluluk dilemekten başka birşey kalmamış bize..bu arada virüs benzetmene de bayıldımm ..

Tekrar mrb ben yıllar önce gördüğüm bir rüyadan sonra biyolojik çocuğum olsa da kurumdan da bir evladım olacak Allah izin verirse derdim kısmet işte 8 yıllık evliyim defalarca aşılama tüp bebek vs.biyolojik bebeğim olmadı ama ben evliliğimizin ilk aylarından beri rüyamı anlatıp eşimi ikna etmeye uğraşıyordum kuruma başvuralım diye ama eşim annesine bahsedince annesinin elden evlat olmaz lafı yüzünden hayır diyordu kesinlikle olmaz diyordu,neyse derken bebeğimiz olmayınca tedavilere başladık 5 yıl uğraştık bebeğimiz olmadı ben tabiki pes etmedim rüyamı hep hatırlattım sonunda eşimi ikna ettim.şimdi bana iyiki seni dinlemişim iyiki erken başvurmuşuz diyor annesiyle kardeşinin edepsizliklerine engellemelerine rağmen kızımızı bekliyoruz. Burası bana güç verdi 3 SENEDİR HAMİLEYİM YAKINDA DOĞUMUM VAR LİLYCİĞİM!!![/QUOTE]

seninle hemen hemen aynı şeyleri yaşamışız. ben de 6. sınıfa giderken arkadaşlarımla evlat edinme üzerine konuşurduk ve hep aklımdaydı. daha o yaşta bu kararı almıştık. derken yıllar geçti eşim başlarda çok olumlu değildi 5 yıl çocuğumuzun olmasını bekledik ama maalesef. haaa işin güzel tarafı şu eşim bundan 4 yıl kadar önce evlat edinme fikrimi kendi çocuğumuz olsa bile kabul etti. ve işte beklemedeyiz..

Merhaba Arkadaşlar,
Herkesin kadınlar günü kutlu olsun. Umarım bugün uğurlu gelirde güzel güzel haberler alırız.
Herzaman mutlu, huzurlu ve sağlıklı olun...

Sevgiler,

kadınlar gününüz kutlu olsun.inşaallah anneler gününede sağlıklı mutlu birer anne olarak girersiniz
bu arada hazancığım kararınızı vermişsiniz seni ve eşini çoooooook tebrik ediyorum.biliyorsun benim evladımın biri yaş olarak büyük ve ben her zaman yardımcı olmak için senin yanındayım.

arkadaşlar oleyyyyyyy.eşimde kabul etti.yarın tekrar nasipse görüsmeye gidecegiz
hayırşı geceler canlar .ALLAHA EMANET OLUN
Çok sevindim canım,Allah işlerinizi rast getirsin inşallah....
Sevgili otuznisan cığım bende bu olaya çok küçükken karar vermiştim ve senin de olduğu gibi yıllar öncede bununla ilgili rüya görmüştüm ve çocuğum olsada bu yola Allah beni kısmet etmiş bunu yapacağım demiştim.Rüyalara inanmak gerektiğini düşünenelerdenim,tabi bazılarına,Demek ki Allah bu yola kısmet eden kullarını bir şekilde bununla ilgili haberdar edip içine doğduruyor.Çok değişik bir şey yaaa .Gene kelimelerle ifade edemedim,şu kelimeler hep yetersiz gelmeye başladı bana

Bu arada hayırlı cumalar herkese

Uykusuzum açım yorgunum bitkin düştüm... Ana olsun kızımın karnı tok altı temiz şimdide öğken uykusuna daldı :))) anne olmak sahip olamadıklarına bebeğin sahip olduğunda mutlu olmakmış :))

Arkadaşlar dünya kadınlar gününüz kutlu olsun

yarın bebek odası takımı geliyor inşallah arkasından da bebeğimin kendisi gelir

sevgiler...

Merhaba sevgili anneler ve anne adaylarıııı
Hepinizin 8 Mart dünya Kadınlar Gününü kutlarım, inşallah bekleyenleriniz de en kısa sürede bir de anneler gününü kutlama fırsatı bulursunuz. Aynı zamanda Cumanız da mübarek olsun.

Otuznisan,
Hikayeni anlattığın için teşekkür ederim. İsterseniz destan yazın hiç önemli değil ben okurum, hepinizden çok şey öğrendim, çok güzel paylaşımlarda bulunuyoruz burada... Her insanın bir hikayesi vardır, bir kitap gibiyiz her birimiz, okudukça farklı dünyaların kapılarını aralıyoruz. Aslında evlat edinme fikri bende de yıllar öncesinden şekillenen birşey bilmiyorum ileride evlendiğimde ne olur, ama ben kesinlikle karşı değilim hep sıcak baktım sayenizde şu an bu konuda da az çok bilgilendim. Her kadın anne olmak ister ve hak eder.

5059,
Bebek odan gelmiş hayırlı olsun inşallah meleğin de en kısa zamanda o odayı dolduracaktır. Gönlünü ferah tut

Uykusuzum açım yorgunum bitkin düştüm... Ana olsun kızımın karnı tok altı temiz şimdide öğken uykusuna daldı :))) anne olmak sahip olamadıklarına bebeğin sahip olduğunda mutlu olmakmış :))
Anne olmak öyle Sermuhcuğum bebeğin yedimi sen yemiş kadar haz duyar doyarsın,o uyudumu sen uyuyamasanda sen uykunu almış gibi mutlu olursun.Artık çocuğunun yaptığı her şey sen olursun...Allah bir an önce herkese tüm bekleyen annelerede yaşatsın inşallah şu mübarek günde

sevgiler...

Allah mutlulukla güle güle kullanmayı nasip etsin inşallah.İçini tez zamanda doldursun inşallah

ne mutlu sana...ne kadar şanslısın, mis kokulunu bnm yerime de kokla..şimdi böyle küçücükken zahmeti çok ama büyüyünce de bu mini mini hallerini çok özleyeceksin tadını çıkar..

sevgiler...

hayırlı olsun canım en kısa zamanda bebeişinin hebrini de verirsin inşallah bize..güle güle kullansın kuzucukk..

sevgiler...

Ne güzel, güle güle kullanın....bebek odaları daha doğrusu bebeklere ait olan herşey çok güzel. Ben henüz almasamda bakınmaktan çok büyük zevk alıyorum. İnşallah çabuk gelir bebiş güzel odasında mışıl mışıl uyur annesi...

Sevgiler,

GENELDE YAZANLARIN ANNELER OLDUĞUNU GÖRDÜM BİRDE KARDEŞLİK ABLALIK DUYGULARIYLA ELİMDEN GELDİĞİNCE BEN YAZAYIM PAYLAŞAYIM İSTEDİM. DAHA ÖNCE BUKONUDAKİ DUYGULARIMI KİMSEYE BAHSETMEDİM BEN KENDİNİ, İÇİNİ ÇOK DÖKEBİLEN BİRİ DEĞİLİM ((
BEN HEP DİNLEMEYİ SEVERİM
1988 DOĞUMLUYUM.22 YAŞINDA DUL KALMIŞ KIZINI KENDİ ÇABALARIYLA BÜYÜTMEYE ÇALIŞAN HİÇ KORKMADAN TEREDDÜT ETMEKSİZİN 15 GÜNLÜK BİR KIZ BEBEĞİ SAHİPLENEN O HARİKA ANNENİN ÖZ ÇOCUĞUYUM.

YIL 1996 :İLKokula gidiyodum heralde 2ye falandı .Okuldan yeni gelmiştim annemin 2 çocuklu kocası 30 yıl hapis mahkümü olan yakın arkadaşı NURDAN TEYZENİN kucağında daha önce görmediğim simsiyahsaçlarıyla üstübaşı solmuş yırtık pırtık giysiler olan yaklaşınca keskince çiş ve kusmuk kokan ağzındaki yırtık emziği cok cok cok sesler çıkararak emen minnacık 15 günlük olduğunu söylediğini bir bebekle ilgili kafa kafaya vermiş fısır fısır bişiler konuşuyolardı.
DAHA ÖNCE HİÇ BUKADAR KÜÇÜK BİR BEBEK GÖRMEMİŞTİM BEN DAHA ÖNCE ANNEMİN ÇİMEN YEŞİLİ GÖZLERİNİ BÖYLE HÜZÜNLÜ BÖYLE YAŞLARLA DOLUDA GÖRMEMİŞTİM. ÇOK MERAK ETMİŞTİM NEYDİ ANNEMİ BÖYLESİNE ÜZEN ŞEY DİĞER 2 ÇOCUK PIRIL PIRILKEN BU KÜÇÜCÜK BEBEK NEDEN BÖYLE BAKIMSIZ VE PİSTİ?
odama gidip üstümü değiştirirken konuşmalarını dinlemeye koyuldum. BEBEĞİN annesinin iyileşemeyecek derecede akıl hastası olduğunu babasının sırf bu nedenle kendinden olduğunu birtürlü kabul etmediği tek yakın akraba olan babneninde bu şüpelere yenilerek ölsün diye mutfakta 3 gün boyun yerdeki sünger yatağa atıp bakmayı redettiğini duyduğum andaki şokukalbime saplanan o acıyı kelimelerle tarif edemiyorum. NURDAN TEYZE anneme biz ağlama sesine dayanamayark kapıyı kırdık bebeği aldık 15 günlük olana kadar baktık fakat artık idare edemiyoruz yuvaya teslim edeceğiz demişti. annemde 40çıkana kadar bakabileceğini enazından çıktıktan sonra teslim edelim diyerek küçük kalbime saplanan o oku çektiğindeki sevincimide kelimelere dökmek imkansız...

CANIM ANNEM BENİM ! annem bebek bakmayı cabuk unutmuştuküçük çocuğu olan komşulardan yardım alarak o gün beraberce elbirliğiyle kardeşimi mislerrr gibi yıkamamızı- beceriksizce hazırladığı o ilk mamayı kardeşimin deliler gibi homurtular inlemeler çıkarak nefes nefese içişini -yıkanıp doyurulup- gazı çıktıktan sonra bir anda minicik siyah ördek kadar sevimli bişiye dönüşmesini çok iyi hatırlıyorum.VE ZAMAN ZAMAN ONUN BİZE AİLEMİZE NASIL DAHİL OLDUĞUNU SEVGİ DOLU GÜZEL KELİMELERE BOĞARAK MASAL BİÇİMİNDE DAHA BEBEKLİKTEN İTİBAREN ANLATIŞINIDA....

KARDEŞİMİN KIRKI ÇIKTI BİR AVUKAT ARACILIĞLA YASALARIN BAZI ZAAFİYETLERİNDEN YARARLANARAK ANNEMİN SOYADINI ALDI. :))) ONAAYLAMAYANLAR OLUCAK AMA NOOLUR İYİ NİYETİMİZN HATRINA KIZMAYIN.

YIL 2013 :KARDEŞİM 17 YAŞINDA ESMERRR GÜZELİ BİR ERGEN BENDE 24 YAŞINDAEVLİ 3 YAŞINDA BİRKIZ ÇOCUĞU SAHİBİYIM EVİMİZE İLK GELDİĞİ GÜN VE TAKRİBEN 15 GÜN ÖNCESİNDEKİ TARİHİYILDA 2 SEFER DOĞUM GÜNÜ OLARAK KUTLUYORUZ.:))).... KARDEŞİM HİÇ BİR ZAMAN İLK ŞU TARİHTE DUYDUM DİYEMİYOR. DOLAYISIYLADA BİR TRAVMA SÖZ KONUSU HİÇ OLMADI HATTA BU DURUMU BİLMEYEN KARDEŞİMİ İLKKEZ GÖREN İŞ ARKADAŞLARIM AA! NEKADAR BENZİYOSUNUZ DEDİĞİNDEKİ SAMİMİYETSİZLİKLERİNE GÖZGÖZE BAKIŞARAK GÜLÜP GEÇEBİLECEK KADARDA BU DURUMU SİNDİREBİLDİK...O İSTEDİ DİYE ANNEM PLATİN SARISI SAÇLARINI BENDE BAL KOPÜĞÜ SAÇLARIMIZI KÖMÜR SİYAHA BOYADIK :))) ŞİMDİ HEPİMİZ BİRBİRİMİZE DAHA ÇOK BENZİYORUZ DİYEREK GÜLÜYO KARDEŞİM . ANNEME OKADAR DERİNDEN BAĞLIKİ GELİP BENDE 3 GÜNDEN FAZLA KALAMIYO ANNEMİ ÖZLEDİM BEN GİDEYİM MANTARIMIDA ÖZLEDİM ( EVİMİZ )DEMEYE BAŞLIYO.
BEN ANNEMİ 1 AY GÖRMESEM ANCA ÖZLÜYORUM :)))) VE ÖYLE İYİ SEVKATDOLU BİR TEYZEKİ BEN KIZIMA BAĞIRDIĞIM ZAMAN BANA SURAT ASIYO LAF SÖYLETMİYO yiğenine :))) ŞURUBUNU İÇİRDİNMİ? YOĞURDUNA DİKKAT ET SOĞUK VERME PORTAKALI DOLAPTAN ÇIKAR YARIM SAAT ODA SICAKLIĞINA GELSİN ÖYLE YEDİR DİYEDE İNCE İNCE AKILLARDA VERİYO ABLASINA :))))LİSE 2 DE ŞİMDİ İLKOKUL KARNELERİ HEP TAKTİR GELDİ . LİSEDE 1 ASKERİ (ZAYIF )VARDI :))) İNŞALLAH ÜNİVERSİTELERE GİTTİĞİNİDE GÖRMEK NASİP OLUR. EVLENİP YUVA KURDUĞUNU BEMBEYAZ GELİNLİKLER İÇİNDE YUVASINA UÇTUĞUNU KUZUMUZUN KUZUSUNUN OLDUĞUNU GÖRMEKTE ,ONU KOKLAMAKTA NASİP EDER İŞALLAH YÜCE RABBİM BİZE ....AMİNNNNN

ANNEMLE GURUR DUYUYORUM !!!
ALLAH ONDAN MİLYONLARCA KEZ RAZI OLSUN !!! BENİM YALNIZ BÜYÜMEME İZİN VERMEDİĞİ İÇİN ,BANA ABLALIK DUYGUSU YAŞAMAMA FIRSAT VERDİĞİ İÇİN BİZİ BİRBİRİMİZDEN HİÇ AYIRMADIĞI İÇİN ..
ALLAHIM KIZIM İYİCE BÜYÜDÜKTEN SONRA 2. YAWRUM OLARAK KİMSESİZ İLGİYE MUHTAÇ BİR YAWRUCAĞI SAHİPENEBİLMEYİ, O MERHAMETİ O MADDİ GÜCÜ ,SABRI ,KUDRETİ BANADA İHSAN EYLE YARABBİM İNŞALLAH AMİNNNNNNNN

VAKİT AYIRAN OKUYAN HERKESE SEVGİLER ....
ALLAH İSTEYEN HERKESE YAR VE YARDIMCI OLSUN...

Yok dinen erkek evlatlığın yanında rahat rahat gezemezsiniz -yok eli eline değerse günah olur -almayınız bakmayınız -sadece kurumlara maddi yardım yapınız- diyen zihniyetlereri görünce öfkeden deliye döndüm. Inanın yazdıkça yazasım geldi içim duygu seliyle dolup taştı
.tek bişiy söyleyecem varsın günahınız bu duygular- olsun varsın bunun için 1 gün fazla yanın cehennemde-allah diğer büyük günahlardan korusun- gıybetten- zinadan -haram yemekten- allaha şirk koşmaktan-
o çocuklar ilgiye -sevgiye -anne sıcaklığıyla- anne kokusuyla uyumaktan mahrum yatarken imkanınız olmasına rağmen içinizin cız etmemesinden rahat rahat yatmaktan allah korusun herkezi....

o kadar güzel anlatmışsın ki üzerine diyecek tek kelime bile bulamıyorum...
sayfanın başında evlat edinenler lütfen duygularını bizimle paylaşın diyor ...edinsek mi ? edinmesek mi ?günah mı ? sevap mı ? demiyor..
ama arada bazı akıllılar çıkıyor ahkam kesiyor ...biz her şeyi göze almışız onlara yavrumuz evladımız diyoruz densizin biri çıkıp başını okşamak sevap diyor densizin biri çıkıp nikah düşer diyor densizin biri çıkıp genlerinden bahsediyor ..yani Rabbim ağız vermiş dil vermiş oturup şükredeceğine boş boş konuşuyorlar.bu densiz konuşmaların yüzünden insanlar bunu ayıp bir şey olarak algılayıp gizli tutmaya çalışıyorlar.

minik kuşum gece irkilerek uyanıyor tam olarak diyemese de anneye yakın bir ses ile beni çağırıyor ,yanına yetişemezsem gözyaşlarıyla ellerini boşlukta sallayarak ağlıyor ...yanına geldiğim an sesimi duyduğu an hemen ellerini yüzüme dokunduruyor başını koynuma sokuyor ve susuyor...bu mu günah evet buysa günah Rabbim başka günahlardan korusun cümlemizi.
Allahıma şükürler olsun ki bize bu duyguyu yaşatmayı nasip etmiş...

sevgili destina teşekkürler canım bilgiler için fazla olucak biliyorum ama diğer arkadaşlarada soruyorum şimdi biliyorsunuz bize daha ev ziyaretine gelmediler hoş nezaman gelicekleride belli değil benim kafam karışıyor böyle olduğu zaman her gün ayrı bir stres size sorum şu evet biz bütün evrakları hazırladık a dan z hepsi bitti sadece ev ziyareti kaldı tabiki bu arada birebir görüşme bile olmadı daha başvuru tarihi esas alınıyor diye kendimi çok sıkıntıya sokmuyorum ama bunalr bize rapor hazırlamadan nasıl onay alıcaz bilemedim acaba ne yapmalıyım aramalımıyım bidaha acaba ters tepermi kafamdakileri sormalımıyım veya randevu isteyip yanınamı gitmeliyim ne yapıcamı şaşırdım söylemişlerdi burada sıra yok fakat ağır ilerliyor işlemler diye akrabama soruyorum onlarda alalı 2 sene oldu biz hiç sıramızı öğrenemedik ne kağıt geldi ne bişey diyor beni temelli çıldırtıyor burada nasıl ilerliyor usul nasıl valla çözemedim arkadaşlar sizin bahsettiğiniz hiç bir şeyi bilmiyor kadın size diyorum ardılarmı ev ziyareti için hayır diyor çat kapı geldiler anlamadım gitti arayıp aryıp bıktırayım bari nasılsa bıkarlar şundan kurtulalım diye verirler bebişimi ne dersiniz olurmu olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…