Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
arkadaşlar oleyyyyyyy.eşimde kabul etti.yarın tekrar nasipse görüsmeye gidecegiz
hayırşı geceler canlar .ALLAHA EMANET OLUN

sevgili hazan sevginin ve aşkın olduğu yerde herşey hallolur tebrik edrim seni ve eşini allah gönlünüzde ne varsa onu nasip etsin size

süprizzzz prensesimle 10 günlüğüne denizliye geliyoruz:))))
nasipse 15 inde yola çıkıyoruz eşim arabayı bırakacak bize ..teyzesine gelicez:)))

SLM dostlarım
inanın arkadaşlar orda yaşadıgım olayı hiç yaşamamak görmek istemezdim .bugün randevu almak icin gittim .başvurumuz için.bayan ilgileniyo evlatlık durumuyla.yanında bir tane 3 yada 4 yaşında bie erkek çocuk .babaanne baba bide bi başka kadın daha vardı konuşuyorlardı.çocugu yurdu vermek için dil döküp duruyorlardı malesef.görevli kadında bu çocuk sizin yanınzda büyümek zorunda kreş yardımı verelim maddi yardım verelim diyodu.ama aile illa bakamayız yoksa sokaga bırakacaz karakolun önüne deyip durdu.görevli bi ara çok sinirlendi.siz bu çocuga bakmakla yükümlüsünüz göreviniz sevgiyle büyütmek dedi.devletin ön şartı ailenin yanında büyümeliymiş çocuk .hemen öle yurda alınmaz dedi.ya düşünün kreş diyo, para veriyo devlet diyo, babada babaannede bakamayız kime baktırcaz deyip duruyo .sanırım çocugun annesi bunların kapısına bırakmış çocugu bakamam diye...ben koptum saten yutkunmaktan inanın .verin bana ben bakayım dicektim artıkbabanne tutturmuş ayaklarım agrıyo diye ben ilgilenemem diyo .ya düşünüyonuzmu canlar .ne insanlar var.torunu evladını sokaga atmaya çalışan ailelerbizler öle yürekli insanlarız ki neyse artık görevli dayanamadı dilekçe vereceksiniz araştırılacak falan dedi .düşünün 2 gün dedi aileye . ay onlar gitti ben görevlinin karşısına geçince bi agla bi agla biz dedim senelerce evladımız olsun diye ugrastık olmadı.şimdide evladımız olsun evimize neşe gelsin diye bir başkasının yavrunu sahiplenmek icin ugrasıyoruz dedim .malesef dedi bayan görevli ...ay görevli kadın ben aglayınca çok üzüldü ( neyse salıya son kez görüsmek icin randevu verdi.dilekçe yazmadan önce evlatlık şartlarının eksi yönlerini sizi anlatmak zorundayım dedi.salı sanırım dilekçe günümüz olacak
BU arada evlat edindikten sonra ne gibi sıkıntılar çıkarki .bunları bilen varsa bizede yazabilirmi.görevli kadın bunlarıda bilmek zorundasınız dedi .her başvuran çifte bunları açıklamak zorundayız dedi .benim tabi yine kafam allak bullak oldu

hosbess
canım okudukkça agladım .inan çok etkilendim yüregi güzel bir anneniz oldugu için okadar şanslısınız ki...herşey umarım gönlünüzce olur herşey.sevgilerimle

süprizzzz prensesimle 10 günlüğüne denizliye geliyoruz:))))
nasipse 15 inde yola çıkıyoruz eşim arabayı bırakacak bize ..teyzesine gelicez:)))
Ben de 20si gibi orada olacağım inşallah buluşalım canım Effsa ile de tanışmış olurum

Sevgili hosbes canım ne kadar güzel anlatmışsın inşallah umarım ileride benim oğlumda senin duygularında olur kardeşi için şimdiden çok seviyor ama örnek bir kardeşilikleri olsun inşallah
Sevgili effsa cığım diğer sorduğun arkadaşlarinda cevap verebilirler tabi ki,her ilde bazen farklı oluyor ama sonuçta prosedür aynı işliyor.Uzmanınız sizinle tüm görüşmeleri yaptıktan sonra uzmanınızın sizinle ilgili düşünceleri ve izlenimleri olumlu ise raporuda ona göre sizin lehinize yani olumlu yönden hazırlıyor ki sonra o hazırladığı raporla birlikte dosyanız Ankar'ya gidiyor.Ankara uzmanın görüşleri okuyup uzmanın görüşüne göre dosyayı onaylıyor.Bizim uzmanımız bize her kelimemi çok iyi seçmeliyim en ufak bir kafalarında soru işareti oluşursa dosyanız geri gelir ya da onların onayını etkiler demişti ve 10 sayfa rapor yazıp hazırladığını söylemişti.Tabi sıranız ilk başvurduğunuzda belli oluyor ama ilerde dosya onay görmezse Allah korusun sıranız sistemden siliniyor bu çok basit bir olay.Kafanda ki her soruyu uzmanına sor derim ben çünkü seni doğru yönlendirecektir.

Çok kötü bir olay ya canım okurken dehşete düştümNeler var ya bize de bazen uzmanımız anlatırdı yaşadıklarını ben şok olurdum.Onların işleri manevi yönden de çok zor Allah onlara da sabır ve kolaylık versin inşallah.

herkese iyi akşamlar........... birazdan sermuhçum ve prensesi bana oturmaya gelecekler minik misafirimizi dört gözle bekliyorum hazırlıklarımı yaptım minik misafir ay çok komik oldu neyse kızlar görüşürüz

canım yanınızda olmayı çok isterdim benim yerime prensesi öpersin tabi annesinide.........

arkadaşım 41 eşide 46 yaşında kaç yaşında evlatları olabilirki:26nlarda aileyi büyütmek istiyorlar

arkadaşım 41 eşide 46 yaşında kaç yaşında evlatları olabilirki:26nlarda aileyi büyütmek istiyorlar

sevgili Hazan72, şuan başvurursa küçük eşin yaşı baz alındığı için 1 yaş bebek,ancak bekleme sürelerinde geçen zaman da yaşa ekleniyor,yani 1 yıl sonra bebeklerine kavuşurlarsa 2 yaşında bebek,2 yıl sonra kavuşurlarsa 3 yaşında bebek oluyor canım.
Çünkü bebekle yaşı en küçük olan eş arasında 40 yaş fark olmalı kuralı işliyor yasa gereği,arkadaşınız 43 yaşına geldiğinde bebeklerine kavuşurlarsa 43-40 = 3 yaş bebek gibi,sevgilerimle,tüm isteyenlerin tez vakitte bebişlerine kavuşması dileğiyle...

İyi geceler sevgili anneler

Effsa ve sermuhcum inşallah görüşelim haberleşelim benm daha 10 gun var gitmeme ama yine de anlaşırız

Ayazcım, oh ne mutlu bebişlerimiz sayesinde yeni arkadaşlıklar ediniyoruz

Hosbess,
Okurken çok duygulandım, ne mutlu ki Rabbim ailenize dahil etmiş onu, ne yüce gönüllü bir anneciğin var. Senin de evladını Allah bağışlasın Allah hep mutlu etsin sizi... Biz burada hep "annelik karnında değil yüreğinde büyütmektir" diyoruz, hikayen buna apaçık bir örnek, paylaşımın için çok çok teşekkürler...
Ayrıca çok güzel bir üslubun var, pek anlatamam dinlerim demişsin ama düşündüğünden çok daha güzel bir anlatımın var

Hazan,
Bu tarz hikayeleri etraftan duyuyoruz ya da öz evlatlarına kötü muamele edenlere maalesef şahit oluyoruz. İnsan düşünmeden edemiyor, o kişiler nasıl olur da sahip oldukları güzellikleri idrak edemezler? Nasıl olur da küçücük bir yüreği üzerler, hırpalarlar? Halbuki o minnacık bebeler sadece sevgi, ilgi, şefkat bekler. Rabbim merhamet versin ne diyelim...

İnşallah Rabbim hepinizin gönlüne göre, güzel evlatlar nasip eder. İnanın çocukları çok seven biriyimdir ama sayenizde öyle farklı bakış açıları kazandım ki... Artık bir bebek gördüğümde kendi evladımmış gibi seviyorum (sarıp sarmalıyorum hiç tanımadığım yolda gördüğüm çocukları... Tabii garip bakışlar olmuyor değil)

hazan hanım 40 lı yaşları geçtiğiniz zaman eşlerin yaşının toplamının ortalaması alınıyor diye biliyorum ben bu hesaba göre 3,5 yaşında çocuk denk geliyor ama en sağlıklı bilgiyi kurumdan alır yinede

Uykusuzum açım yorgunum bitkin düştüm... Ana olsun kızımın karnı tok altı temiz şimdide öğken uykusuna daldı :))) anne olmak sahip olamadıklarına bebeğin sahip olduğunda mutlu olmakmış :))

Fedakar anne. Allah mutluluğunu daim etsin. Küçük güzel anılarını bekliyoruz :) Aslında yavrusuna kavuşmuş bütün annelerin anılarını okumak inanılmaz keyifli, siz anlatın biz sabaha kadar dinleriz :)

Hasel dogru anlatmis. Burada önemli bir nokta da su, bitirdiğiniz yaş değil bastığınız yaşı dikkate alıyorlarmış, bize de bunu başvurumuzda uzmanımız anlattı. Yani diyelim ki bugun doğumgünüm ve 1973 doğumluyum, 40ımı bugün bitirdim. Artık 0 yaş bebek alamıyorum çünkü 41in içine girdim. Anlatırken biraz karışık oluyor ama özetle bitirilen yaş değil girdiğin yaştan 40ı çıkarman gerekiyor. Ama 40 yaştan büyüksen ve eşler arasında 10 yıl ve üzeri yaş farkı varsa o zaman yaşları toplanıp ikiye bölünüyor ve ondan 40 çıkarılıyormuş. Anne olmak için matematiğimizin de kuvvetli olması gerekiyor diye anladım ben :)

başlık cok ılgımı cekti ve evlat edınen kişilerin duygularını gercekten merak ederek bir şevkle actım,bu baslıga yakışmayacak bir cok yorum acıkcası benım sinirlerimi bozdu ta ki şu duayı görene kadar "ALLAHIM KIZIM İYİCE BÜYÜDÜKTEN SONRA 2. YAWRUM OLARAK KİMSESİZ İLGİYE MUHTAÇ BİR YAWRUCAĞI SAHİPENEBİLMEYİ, O MERHAMETİ O MADDİ GÜCÜ ,SABRI ,KUDRETİ BANADA İHSAN EYLE YARABBİM İNŞALLAH AMİNNNNNNNN"..bu nasıl güzel bir duadır,bu nasıl güzel bir hayat gayesidir içim titredi.Evlat edınmeyı istemek bana göre inanılmaz güzel bir şey ancak,cocugu oldugu halde kımsesız birini evlatlık almayı istemek işte bunun tarifi yok arkadaslar,bu duayı eden arkadasım kalbinin güzelliği her daim seni en güzele götürecektir,Allah yoluun her zaman acık eder umarım.."erkek cocuk buyuyunce nıkah düşer", " Allah kimseyi bu durumlara düşürmesin" seklınde ifadelerı olan kişilere de bir ders olur umarım.Evlat edinmenin sadece cocugu olmayan bir kadının bu duyguyu tatmasını saglayan bir arac olmadıgını umarım bir gün anlarız..

Ne kadar güzel anlatmışsın böyle örnekler bizi motive ediyor biz de hemen kendi bebeğimizi hayal ediyoruz inş.bizim kızımızda böyle bağlanır bize.Sen bu kadar iyi bir abla olduğuna göre çok çok iyi anne de olursun hiç şüphen olmasın ve 2.yavrunu da en kısa zamanda almak için başvur.Biz burda ne edepsizler gördük ve de hiçbiri bizi bu yoldan vazgeçiremedi vazgeçiremez! Onlar yüreği dar beyni fuhuş yapan insanlar herkesi de kendileri gibi zannediyorlar onlar biyolojik anne-baba olsalar dahi korkarım onlardan,onların yetiştireceği yavrulardan.
Sizlerin yazdıklarınızı da defalarca okuyup ne kadar doğru karar verdiğimi pekiştiriyorum kendi adıma çok teşekkür ediyorum.
Saygılar,Sevgiler....

GÜNAYDIN GÜZEL ANNELER :))

Sabahın müjdesi benden olsun.

Dün minik kuşumuz geldi :))))))))))))))))))))))))))
Kızımızı aldık evimize getirdik.
Bizi pek uyutmadığı için bu saatte ayaktayım. Sizlere haber vereyim dedim.

Kızımız henüz çok küçük ve çok çirkin :)
O bize biz ona alışmaya çalışıyoruz. Aslında biz görür görmez alıştık.
Nasıl kanımız kaynadı anlatamam. Heyecandan ne yaptığımı bilmiyorum.
şimdi mışıl mışıl uyuyor.

Başka müjdeli haberler var mı bilemiyorum. Geçmiş yazıları okuyamadım.
ilk fırsatta tekrar yazarım.. Darısı tüm annelerimize, Allah tez zamanda sizinde yüzünüzü güldürsün.

hosbess
canım okudukkça agladım .inan çok etkilendim yüregi güzel bir anneniz oldugu için okadar şanslısınız ki...herşey umarım gönlünüzce olur herşey.sevgilerimle

noolur alamayın okadar guzel duygularki...ve saolun gercektende şanslı hissediyorum kendimi...
ben kardeşimi anne olduktan sonra ablalık + annelik duygularıyla katlanan bi aşkla sevdim...
Ben elimden geldiğince kafasında soru işaretleri olan insanlara gerceklerimizi anlatarak yardımcı olmaya calıştım.Ve asıl söylemeye çalıştığım hiç çocuk sahibi olamayanların değil doğurabilecek sağlığı olan insanlarında aslında yapabileceklerini ,başarabileceklerini anlatmaya çalıştım. sevgilerimle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…