sevgili hosbess uzun ama çok duygulu anlatmışsın şuan mahvoldum işyerindeyim ve ağlamamam lazım içime akıyor gözyaşlarım... çok kötü oldum ben ağzına yüreğine sağlık annenin ellerinden öpüyorum allah sizden razı osunGENELDE YAZANLARIN ANNELER OLDUĞUNU GÖRDÜM BİRDE KARDEŞLİK ABLALIK DUYGULARIYLA ELİMDEN GELDİĞİNCE BEN YAZAYIM PAYLAŞAYIM İSTEDİM. DAHA ÖNCE BUKONUDAKİ DUYGULARIMI KİMSEYE BAHSETMEDİM BEN KENDİNİ, İÇİNİ ÇOK DÖKEBİLEN BİRİ DEĞİLİM((
BEN HEP DİNLEMEYİ SEVERİM
1988 DOĞUMLUYUM.22 YAŞINDA DUL KALMIŞ KIZINI KENDİ ÇABALARIYLA BÜYÜTMEYE ÇALIŞAN HİÇ KORKMADAN TEREDDÜT ETMEKSİZİN 15 GÜNLÜK BİR KIZ BEBEĞİ SAHİPLENEN O HARİKA ANNENİN ÖZ ÇOCUĞUYUM.
YIL 1996 :İLKokula gidiyodum heralde 2ye falandı .Okuldan yeni gelmiştim annemin 2 çocuklu kocası 30 yıl hapis mahkümü olan yakın arkadaşı NURDAN TEYZENİN kucağında daha önce görmediğim simsiyahsaçlarıyla üstübaşı solmuş yırtık pırtık giysiler olan yaklaşınca keskince çiş ve kusmuk kokan ağzındaki yırtık emziği cok cok cok sesler çıkararak emen minnacık 15 günlük olduğunu söylediğini bir bebekle ilgili kafa kafaya vermiş fısır fısır bişiler konuşuyolardı.
DAHA ÖNCE HİÇ BUKADAR KÜÇÜK BİR BEBEK GÖRMEMİŞTİM BEN DAHA ÖNCE ANNEMİN ÇİMEN YEŞİLİ GÖZLERİNİ BÖYLE HÜZÜNLÜ BÖYLE YAŞLARLA DOLUDA GÖRMEMİŞTİM. ÇOK MERAK ETMİŞTİM NEYDİ ANNEMİ BÖYLESİNE ÜZEN ŞEY DİĞER 2 ÇOCUK PIRIL PIRILKEN BU KÜÇÜCÜK BEBEK NEDEN BÖYLE BAKIMSIZ VE PİSTİ?
odama gidip üstümü değiştirirken konuşmalarını dinlemeye koyuldum. BEBEĞİN annesinin iyileşemeyecek derecede akıl hastası olduğunu babasının sırf bu nedenle kendinden olduğunu birtürlü kabul etmediği tek yakın akraba olan babneninde bu şüpelere yenilerek ölsün diye mutfakta 3 gün boyun yerdeki sünger yatağa atıp bakmayı redettiğini duyduğum andaki şokukalbime saplanan o acıyı kelimelerle tarif edemiyorum. NURDAN TEYZE anneme biz ağlama sesine dayanamayark kapıyı kırdık bebeği aldık 15 günlük olana kadar baktık fakat artık idare edemiyoruz yuvaya teslim edeceğiz demişti. annemde 40çıkana kadar bakabileceğini enazından çıktıktan sonra teslim edelim diyerek küçük kalbime saplanan o oku çektiğindeki sevincimide kelimelere dökmek imkansız...
CANIM ANNEM BENİM ! annem bebek bakmayı cabuk unutmuştuküçük çocuğu olan komşulardan yardım alarak o gün beraberce elbirliğiyle kardeşimi mislerrr gibi yıkamamızı- beceriksizce hazırladığı o ilk mamayı kardeşimin deliler gibi homurtular inlemeler çıkarak nefes nefese içişini -yıkanıp doyurulup- gazı çıktıktan sonra bir anda minicik siyah ördek kadar sevimli bişiye dönüşmesini çok iyi hatırlıyorum.VE ZAMAN ZAMAN ONUN BİZE AİLEMİZE NASIL DAHİL OLDUĞUNU SEVGİ DOLU GÜZEL KELİMELERE BOĞARAK MASAL BİÇİMİNDE DAHA BEBEKLİKTEN İTİBAREN ANLATIŞINIDA....
KARDEŞİMİN KIRKI ÇIKTI BİR AVUKAT ARACILIĞLA YASALARIN BAZI ZAAFİYETLERİNDEN YARARLANARAK ANNEMİN SOYADINI ALDI. :))) ONAAYLAMAYANLAR OLUCAK AMA NOOLUR İYİ NİYETİMİZN HATRINA KIZMAYIN.
YIL 2013 :KARDEŞİM 17 YAŞINDA ESMERRR GÜZELİ BİR ERGEN BENDE 24 YAŞINDAEVLİ 3 YAŞINDA BİRKIZ ÇOCUĞU SAHİBİYIM EVİMİZE İLK GELDİĞİ GÜN VE TAKRİBEN 15 GÜN ÖNCESİNDEKİ TARİHİYILDA 2 SEFER DOĞUM GÜNÜ OLARAK KUTLUYORUZ.:))).... KARDEŞİM HİÇ BİR ZAMAN İLK ŞU TARİHTE DUYDUM DİYEMİYOR. DOLAYISIYLADA BİR TRAVMA SÖZ KONUSU HİÇ OLMADI HATTA BU DURUMU BİLMEYEN KARDEŞİMİ İLKKEZ GÖREN İŞ ARKADAŞLARIM AA! NEKADAR BENZİYOSUNUZ DEDİĞİNDEKİ SAMİMİYETSİZLİKLERİNE GÖZGÖZE BAKIŞARAK GÜLÜP GEÇEBİLECEK KADARDA BU DURUMU SİNDİREBİLDİK...O İSTEDİ DİYE ANNEM PLATİN SARISI SAÇLARINI BENDE BAL KOPÜĞÜ SAÇLARIMIZI KÖMÜR SİYAHA BOYADIK :))) ŞİMDİ HEPİMİZ BİRBİRİMİZE DAHA ÇOK BENZİYORUZ DİYEREK GÜLÜYO KARDEŞİM . ANNEME OKADAR DERİNDEN BAĞLIKİ GELİP BENDE 3 GÜNDEN FAZLA KALAMIYO ANNEMİ ÖZLEDİM BEN GİDEYİM MANTARIMIDA ÖZLEDİM ( EVİMİZ )DEMEYE BAŞLIYO.
BEN ANNEMİ 1 AY GÖRMESEM ANCA ÖZLÜYORUM :)))) VE ÖYLE İYİ SEVKATDOLU BİR TEYZEKİ BEN KIZIMA BAĞIRDIĞIM ZAMAN BANA SURAT ASIYO LAF SÖYLETMİYO yiğenine :))) ŞURUBUNU İÇİRDİNMİ? YOĞURDUNA DİKKAT ET SOĞUK VERME PORTAKALI DOLAPTAN ÇIKAR YARIM SAAT ODA SICAKLIĞINA GELSİN ÖYLE YEDİR DİYEDE İNCE İNCE AKILLARDA VERİYO ABLASINA :))))LİSE 2 DE ŞİMDİ İLKOKUL KARNELERİ HEP TAKTİR GELDİ . LİSEDE 1 ASKERİ (ZAYIF )VARDI :))) İNŞALLAH ÜNİVERSİTELERE GİTTİĞİNİDE GÖRMEK NASİP OLUR. EVLENİP YUVA KURDUĞUNU BEMBEYAZ GELİNLİKLER İÇİNDE YUVASINA UÇTUĞUNU KUZUMUZUN KUZUSUNUN OLDUĞUNU GÖRMEKTE ,ONU KOKLAMAKTA NASİP EDER İŞALLAH YÜCE RABBİM BİZE ....AMİNNNNN
ANNEMLE GURUR DUYUYORUM !!!
ALLAH ONDAN MİLYONLARCA KEZ RAZI OLSUN !!! BENİM YALNIZ BÜYÜMEME İZİN VERMEDİĞİ İÇİN ,BANA ABLALIK DUYGUSU YAŞAMAMA FIRSAT VERDİĞİ İÇİN BİZİ BİRBİRİMİZDEN HİÇ AYIRMADIĞI İÇİN ..
ALLAHIM KIZIM İYİCE BÜYÜDÜKTEN SONRA 2. YAWRUM OLARAK KİMSESİZ İLGİYE MUHTAÇ BİR YAWRUCAĞI SAHİPENEBİLMEYİ, O MERHAMETİ O MADDİ GÜCÜ ,SABRI ,KUDRETİ BANADA İHSAN EYLE YARABBİM İNŞALLAH AMİNNNNNNNN
VAKİT AYIRAN OKUYAN HERKESE SEVGİLER ....
ALLAH İSTEYEN HERKESE YAR VE YARDIMCI OLSUN...