Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?

çok geçmişler olsun .gerçekten zor durum ..inşallah yüce mevlam saglıgına tez kavuşturur.

Effsacim selam, neden oyle dedi uzmaniniz? Yani sizin herkesten daha fazla mi beklemeniz gerekli ki oyle diyor? Bu wsnada koruyucu aile olun diyor yani. Kafam karisti.

bilemiyorum canım ben daha çözemedim uzmanımızı bir enterasan insan bize karşı çok iyi en son dediki sizin çok istediğinizin farkındayım inşallah çocuk için çok iyi bir aile olacağınıza inanıyorum şimdide böyle diyor bizimki bizim sabrımızı ölçe ölçe şaşırdı sabır taşı gibi olduk bakalım bundan ne çıkaracak gelince anlıcaz canım sen benim yazdıklarımı pek kafana takma her yerde farklı farklı ilerliyor burada bi enterasan yani aslında ben o kadarda bekleteceğini düşünmüyorum ama gene bi sınavlardayız hayırlısı bakalım

hiç bir aksilik olmaz korkma :) biz bir gğnde halletmiştik. sabah erkenden gittik kurulun olduğu günü seçmekte fayda var. önce bir dilekçeyle sağlık kuruluna başvuruyorsun onlar sana bir dosya veriyorlar. orada gideceğin doktorların ismi yazıyor. bizim doktorlar bir yarım günde bitmişti öğleden sonrada kurula girdiler akşam 5 de kurul raporunu verdiler. hepsi bu. sonraki günde bulaşıcı hastalık olmadığına dair rapor aldık. ve bitti. :) psikiyatride 600-700 soru sordular diye yazmış bir arkadaş bize hiç bişi sormadılar. azıcık konuştuk çıktık. zaten 5 dk bile geçmiyor doktorların muayenesi. korkm ne kadar zor olabilir ki :) biz nelerin üstesinden gelmedik ki :)))

çok çok geçmiş olsun. çok şükür atlatmışsınız. küçük oğlunu öp benim için. Allah sana da sabır versin bebeklerin hastalığı kalbi epey yoruyor ( benim oğlum 50 günlüktü sünnet olduğunda sünnet sonrası iki kez anne anne diye seslenmişti. sünnet mevlüdü sünnetinden hemen 1 saat sonra olmuştu. odada dular okunurken bende oğlumu hocanın yanına bırakıp misafirlerle ilgileniyordum. arkamdan 2 kez anne anne diye seslendi odada 20 kişi vardı belki herkes şaşırdı bende dahil :) o günden beri başı ne zaman sıkışsa anne diyor :) bu sünnet büyütüyor mu bebekleri nedir :)) anne demesi sana sokulması tarifi mümkün olmayan bir duygu değil mi...

canım kuzucuğa çok çok geçmiş olsun..benzer bi sorun için bizim doktorumuz şunu önermişti..tertemiz bir leğenin içine bebeğin tenini yakmayacak ama sıcak suyu dolduruyorsun..bebişini bezini çıkartarak bu suya oturt(ayaklarını aşağıya sarkıtacak poposu suyun içinde olacak sadece..aynen klozete oturur gibi) ..oturabildiği kadar çok otursun..oyalamak için banyo oyuncaklarını filan kullanabilirsin..sen kızını tanırsın annesi bi süre suyun içinde oyalanacak..bu arada sıcak su çatlak olan bölgeyi iyice yumuşatıyoır ve inan büyük tuvaletini yaparken hiiiiiiç zorlanmayacak kızın...tekrar geçmiş olsun

hayırlısıyla bugün başvurmuzu yaptık evlat edinme işlemleri için benide o güzel listenize ekliyebilirsiniz
18.03.2013 kız(ikizde olabilir) başvuru tarihimiz...Allahım bu yolda hepimizin yardımcısı olsun. İnş. hayırlı evlatlara denk gelir ve mutlu birer aile oluruz...

eşim bugün şaşırttı beni açıkcası kurumdaki görevli
ikiz istermisiniz dio tmm dio benimki (bana sormuyo bile eşim)
kız-oğlan istermisiniz tmm dio benimki(normalde evdeyken kız alalım diodu )
yaşını ben 0-2 diom 0-3 dio benimki
başka ile gidermisin bebeği-çocuğu almak için tmm dio benimki işden nasıl fırsat bulucaksa)
bişey daha sordu görevli yine tmm dedi benimki neyse ben biraz düşündüm yok ona ben tamam demiyorum dedim..
bugün benim kocam herşeye tmm dedi hadi hayırlısı olsun bakalım...

normalde bunları karşılıklı evde oturup konuşmamız gerekirken eşim bu konulara hiç yanaşmadığı için kurumda görevliye rezil olduk vallahi ) ama güzel geçti şimdilik bi sorun yok..daha çok işimiz var evraklar falan hazırlancak... ben evlat edinmeyi aklıma koyduğumdan beri hep çocuk görüyorum uykumda...

hayırlı olsun canım hoş geldin aramıza ahhhh eşler hep böyleler ne olur sanki duygularını bizimle paylaşsalar senin eşinde benim eşim gibi sonradan coşanlardan heralde eşiminde baştan kafası çok karışıktı ama şimdi benden daha kötü heyecanı bende senin gibi rüyalarımda kaçıncı görüşüm kaçıncı eve getirişim hep düşünüyoruz ya ondan olsa gerek sürekli merak içindeyiz acaba kaç aylık acaba kızmı erkekmi olucak abartmıyorum bazen yüzünü hayal etmeye çalışıyorum çok güzel duygular bunlar doyasıya yaşa inşallah bir gün kucaklarımızın dolduğunuda göreceğiz sevgiler tekrar hayırlı olsun

selamlarr......sevgili lee kıznın durumu grçrkten zor ya canım benim bazen biz bile dayanamıyoruz o yavrucak nasıldır....geçmiş olsun canım...bak aklıma bişey geldi...annem torunlara uygulardı poposuna sızma zeytin yağı sürerdi sabah akşam bolca....sen ne dersin bilmem ama klasik anne yöntemi işte....yengem işe yaradığını söylerdi .....yıllardır denenmiş bir formül...

sevgili lee26;

Önceklikle sana ve eşine güzel çoçuklarınla birlikte mutlu bir hayat dilerim. Ayrıca iki çoçuğuna bu kadar güzel annelik yapabilmeni takdir ediyorum. Gelelim konuya, kuzucuğuna çok geçmiş olsun diliyorum. Poposundaki çatlak için, evdeki zeytinyağını tavsiye ediyorum. Önce zeytin yağını ocakta ısıtıp fokurdamadan yani yakmadan alıyorsun asiti azaltmış oluyorsun. soğuduktan sonra cam bir kavanoza alıp, krem kıvamına gelinceye kadar çalkalıyorsun. Kızının poposuna hergün bu yağı sürebilirsin. Ayrıca yoğurdun içine zeytinyağ karıştırıp yedirebilirsin. Bol bol kabak yemeği ve armut verebilirsin. İçme suyunu kaynatıp ılık ılık içir. Suyun içerisine biraz bal koyabilirsin. Bağırsakları yumuşatır.

İnşallah faydalı olur.

Bu arada tüm sıra bekleyen anne adaylarının tez zamanda yavrularına kavuşmasını diliyorum.Göreceksiniz öyle güzel anlar yaşayacaksınız ki,ömrünüze ömür katacak ,çektiğiniz tüm sıkıntıları unutacaksınız.Ben kızıma ağustos ayında kavuştum.Zaman nasıl geçti anlamadım.Zamanında o kadar çok üzüldüm kü,keşke onun yerine daha fazla kitap okusaymışım diyorum,çünkü şu an tüm zamanımı meleğimle geçiriyorum.Babasının kopyası,burçları bile aynı .İnanın çok büyük mutluluk,hayata insanlara karşı daha hoşgörülü oluyorsunuz,olgunlaşıyorsunuz.Bu güzel duyguları yaşamak herkese nasip olmaz o yüzden bizler çok şanslı anneleriz.Esas annelik doğurduğuna değil ,doğurmadığına annelik yapabilmek bence.Onlar bizim canımız çünkü biz onlarla doğduk,onlarla büyüyoruz ve onlarla hayatı yaşıyoruz.
Sevgiyle Kalın.

Başlık ilgimi çektiği için girdim ve en son sizin mesajı okudum. 'Bu güzel duyguları yaşamak herkese nasip olmaz o yüzden bizler çok şanslı anneleriz.Esas annelik doğurduğuna değil ,doğurmadığına annelik yapabilmek bence' Bu cümle derinden etkiledi beni, çok doğru diyorsunuz, bir bebeğe, çocuğa bakmak öyle büyük bir sorumluluk ki,kendi evladına katlanamayan anneler var, bu yüzden sizlerin yaptığı çok daha kutsal. Takdir ediyorum evlat edinen anneleri. Annelik doğurmakla değil kalpte olan bir duygu...

sevgili diazzz tavsiyelerin için teşekkür kızımın ihtiyacı yok ama olmayacak da değil tecrübeleriniz okudukça bayağı işe yarıyor iyi akşamlar

gözünüz aydın hyırlısı olur inşallah aramıza hoş geldin

Çok güzel şeyler yazmışsın Allah razı olsun canım.İnşallah bir daha ameliyat olmaz ben de min diyorum bu duaya.Dün sondası çıktı.Doktor düzelip düzelmediği daha sonra belli olur,gerekirse ikincisi 6 ay sonra olur dedi.İnşallah gerek kalmasın,dün baya canım sıkıldı.

Canım çok geçmiş osun.Allah şifasını versin inşalallah.
Biz de dün sondasını çıkarttırdık.Bana ameliyat tam olmamış gibi geldi.Doktor şimdilik iyi olduğunu ama gerçekten iyileşip iyileşmediğinin bir süre sonra belli olacağını söyledi.1 ay sonra yine götürücez.Dün çok moralim bozuldu.Nolur dua edin bir daha ameliyat olmasına gerek kalmadan düzelsin.Allahım nerde hasta çocuk varsa şifasını versin.İki gün önce akşamda kucağımdayken de öpmek ister gibi yapıp annem dedi inanamadım odada annemlerde vardı duydular.Evlat sevgisi nasıl derin bir sevgiymiş.Allah hep sağlıklarını,iyi günlerini göstersin inşallah.

ANNELER BAŞVURU İL TERCİH MELEĞİ MELEĞİNE KAVUŞTU
Ogultoprak 30.12.2010 Ankara terk erkek 23.05.2012
Umut59 07.01.2011 kız-erkek 27.01.2012
Ecem14 25.03.2011 İzmir terk-rıza kız 25.06.2012
Lee26 06.2009 kız-erkek 29.06.2012
Merer 05.10.2011 Ankara terk-rıza kız-erkek 20.07.2012
Herdemk . 03.2012 erkek 24.08.2012
cindy74 31.08.2012 kız
Pırılım 27.09.2011 kız 03.09.2012
HeidiAnkara 21.11.2011 Ankara terk erkek 02.10.2012
esma16 13.09.2012 Bursa terk-rıza erkek 28.12.2012
kukusum 16.09.2011 kız 28.09.2012
Sermuh 23.12.2011 istanbul terk-rıza kız 14.02.2013
koz13 Ankara kız :08.03.2012

ADAYLARIMIZ BAŞVURU İL TERCİH MELEĞİ EV ZİYARETİ MELEĞİNEKAVUŞTU
Otuznisan 21.10.2011 Adana kız
destina0706 01.2012 Erzurum kız
Malibu52 16.01.2012 istanbul terk-rıza kız
cvcv 31.01.2012 Edirne kız-erkek
Ayaz84 08.02.2012 istanbul terk-rıza kız(ikiz)
5059 01.04.2012 izmir terk-rıza kız
gcs 02.04.2012 istanbul terk-rıza kız
Utku07 10.05.2012 Ankara kız
duruay 30.05.2012 Kastamonu Terk-rıza kız-erkek
DamlaUmut 13.09.2012 istanbul terk-rıza kız-erkek
Betus11 25.09.2012 kız-erkek(ikiz)
gazıduz 09.2012 Mersin
hasel06 01.10.2012 Ankara Terk-rıza kız erkek
effsa 30.10.2012 Denizli Terk-rıza Kız-erkek
limony 16.11.2012 İzmir Terk-rıza kız
minapia 20.11.2012 Antalya kız
gamzeli77 23.11.2012 İstanbul
hayalimmm84 14.12.2012 terk-rıza kız
gerçek19 27.12.2012 Çorum-
zaman 04.01.2013 İstanbul Terk kız
fillo 01.2013 İstanbul Terk-rıza Kız-erkek
LVNY 01.02.2013 İstanbul
tu runcu 12.02.2013
kedicik2 02.2013 İstanbul
Hazan72 11.03.2013
cansunida 18.03.2013 İstanbul kız-erkek(ikiz)
Tenarr

Son düzenleme:
lee canım kızçene çook geçmiş olsun kıyamam ya bence de zeytinyağı ki eminim sen çoktan denemişsindir en güzel iyileştirici o bölge için.
Heidicim Rabbim oğluşuna tez vakitte şifalar göndersin inş başka operasyona gerek kalmadan atlatsın küçük erkekimiz. annem demiş ya oy oy annesi kokla onu öp onu bolbol bizim için de.
sindy arkadaşım ne güzel sen de anne olmuşsun. Allahım hayırlı uğurlu etsin evladını bir ömür mutlu mesut yaşayın inş ailecek. Ancak bence doğuranın olması kolay doğurmadığına anne olmak gibi cümleleri çıkartın artık hayatınızdan. Sizin yaşadığınız duygunun kutsallığını, mutluluğunu, o tutkuyu siz biliyorsunuz en doğru şekilde. Bu ayrıma girmeyin lütfen. Evladı için herşeyi göze alan, kendini evladını yetiştirmeye adayan herkes annedir bence. bu olayı farklılaştırmak diğer insanların gelip burda ya ahkam kesmesine ya da size destek olduğunu zannedip sizi kırmasına yol açıyor açacaktır.

Merhaba Lee26cığım,
Çok geçmiş olsun. Çocukların genel sorunu bu neyazıkki. İnşallah biran önce iyileşir. Bende zeytinyağının iyi geldiğini duymuştum. Fakat biraz asitli yakababilir gibi geliyor bana. Ama belki denenebilir. Daha tecrübeli arkadaşlar ve büyükler daha iyi bilir tabii.

Sevgiler,

Merhaba arkadaşım,
Çok sevindim. Hayırlı uğurlu olsun. Zaman su gibi geçsin inşallah. İlk adım atıldı. Geriside gelecek.

Sevgiler,

Canım, sıkma canını birdaha olmaz inşallah. Dualarımız sizinle. İyi şeyler düşünelim. Doktorlar böyle zaten ne yazıkki. İnsana hep en olumsuzunu söylüyorlar.

Sevgiler,

Bu başlığa yazarken çok çekinerek yazıyorum, yanlış birşeyler yazıp birilerini incitir miyim acaba, bana doğru görünen bir cümleyi yanlış anlayan olur mu diye. Lütfen okurken içimde hiç bir art niyet olmadığını bilerek okuyun.
Uzun yıllar çocuk sahibi olamayan bir anneyim ben de. Son denememizde olmasaydı evlatlık alma prosedürüne başlayacaktık. Son tüp bebek denememizde ikiz oğullarımız oldu, 13 aylıklar şimdi.
Oğullarım ilk doğduğunda yuvadaki çocukları düşünüp her gün ağlıyordum, içimdeki acıyı tarif edemem. ( Keşke bu başlığı o zaman farketseydim o kadar travma yaşamazdım belki) Bebeklerim acıkıp altları kirlenip ağladığında ya da ne bileyim bir yerleri ağrıyıp ağladığında her kucağıma aldığımda ben de ağladım. Yuvadaki bebekler, çocuklar ağladığında onlarla ilgilenen, sevgiyle bakan, ağlamalarına koşan birileri var mı diye. (Duyuyoruz, görüyoruz sonuçta çocuklara ne eziyetler edildiğini)
Onları bu kadar hasretle bekleyen, sonsuz sevgiyle sevecek birileri olduğunu bilseydim inanın çok rahat atlatırdım o günleri.
Bu bakış açısı biraz daha rahatlattı beni. Hiç madalyonun öbür tarafını görememişim ben. Bırakılan bebekleri hasretle bekleyen aileler, ki eminim çok daha iyi bakacaklar, benim vicdanımı rahatlattı.
Duygularınızı böyle açık yüreklilikle paylaştığınız için teşekkürler.

Ben bir şey sorabilir miyim
bebek evlat edinirken sanırım yıllarca bekleniyor.
peki büyük bir çocuk evlat edinilmek istenirse 4-5 7-8 9-10 gibi bu durumdada yıllarca bekleniyormu?
artık kendi bilinci olan bir çocuk evlat edinilirken çocuk esirgemeye gidip çocukları görüp ben bu çocuğun annesi olmak istiyorum diye kendiniz mi karar veriyorsunuz
yaşım tutmuyor sadece meraktan soruyorum şimdiden teşekkürler :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…