Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
slm kızlar herkese merhaba
bir müjdem var sizlere bu sabah uzmanımız aradı bir tane bebeğimiz geldi gelin bakın diye okadar heyecanlanadımki anlatama elim ayağım birbirine dolaştı sonra hemen eşimi aradım onu çağırdım uzmanımız bugün işe gitmeyin dedi telefonda sonra eşim le birlikte uzmanımızıda alarak bebeğimizi görmeye gittik henüz 5 günlük bir erkek çocuğu sarışın bir melek .gittiğimizde çok açtı hemen mamasını getirdiler yedirdım biraz salladım uyudu öğleden sonra resmi işlemleri halledeceğiz bu hafta içinde vereceklermiş bebebği şuan çok karışık duygular içindeyim ilk aklıma gelenleri yazdım size sizinle paylaşmak istedim...

Herkese Merhaba,
Günlerdir tüm mesajlari okumaya calisiyorum. Mesajlarin tamami bitince ben de yazmaya ve araniza katilmaya karar verdim. Eger sikilmazsaniz biraz uzun bir yazi yazacagim. Insallah ikinci yazim ailemize katilacak cocuklarimla ilgili olur.

4 yillik evliyim. 39 yasindayim. 1 kez tüp bebek denememiz oldu. Deneme sonucunda olumsuz cevabini telefonda söylemislerdi. Bir süre kendime gelememistim. Esime haber verdigimde "Merkeze gidip bir konusalim" dedi.Gittik ve konustuk. Doktor bir kez daha denememizi ümitsizlige kapilmamamizi söyledi. Dönerken isem birden bana "Neden ikinciyi deniyoruz ki, hem fiziken hem de ruhen sen cok yipraniyorsun, buna dayanamiyorum. Ayrica illa dogurman, bizim kanimizdan olmasi gerekmiyor, evlat edinelim ne dersin" dedi. Ayni gün icnide yasadigim ikinci şoktu. Aslinda ikimizde birbirimizden ayri bu düsünce icindeymisiz. Acaba esim ne düsünür, yanlismi anlar diye ikimizde birbirimize söyleyememisiz : )

Ekim ayinda Aile kurumuna gidip konu ile ilgili bilgi aldik. Görevli bize 11 maddelik bir kagit verdi. Kesin karar verirseniz burdaki evraklari tamamlayip gelin basvurunuzu alalim dedi. Buradan okudugum kadariyla evraklar bazi yerlerde sonradan isteniyor. Bizden basvuru yaparken istendi. Tüm evraklarimizi kisa sürede hazirladik. 8 Kasim 2012'de gidip basvurumuzu yaptik. Biz kiz ya da erkek diye belirtmedik. Hatta kardes olursa cok daha iyi olur dedik. Sehir farketmez dedik. Yas sinirlamasi da koymadik. Ama görevli "zaten 1 yasin altinda bir bebek verilir size" dedi. Kurumdan ciktiktan sonra eve dönerken yasadiklarimi paylasmak istiyorum. Araba birden ağlamaya basladim. Sanki doktordan cikmistik ve doktor bana uzun zamandir duymak istedigim, hayalini kurdugum "Hamilesiniz" demis gibiydim. Allahim sanki gerçekten hamileydim. Eve gelene kadar hickirarak agladim. Gelir gelmez bir günlük tutmaya karar verdim. Sonucta bu bebegime adim attigimiz ilk gündü. O günlükte bebegimle konusuyorum... "Biz bugün bir adım attık yavrum. Sana elimizi uzattık. Biliyorum sen de biryerlerde bizim elimizi tutmak için bekliyorsun. Ellerimiz kavuştuğunda inan bana Allah bize sağlık ve akıl verdiği sürece hep yanında olacağız. Her nerdeysen bekle bizi yavrum. Baban ve ben seni almaya geleceğiz.". firsat buldukca bu günlük sayesinde cocugumuz ya da cocuklarimizla (sonucun ne olacagin ibilmiyorum) konusuyorum. Bu bana cok iyi geliyor.

Bir daha hic ses cikmadi tabi kurumdan : ) 2.5 ay sonra daha fazla dayanamadim ve Kuruma gittim. Görevli gülerek "daha durun bakalim kac ay olduki siz basvurali" dedi. 10. sirada oldugumuzu söyledi. Daha evinize görevli gelecek dedi. Peki dedim çiktim : ) 4 ay sonra görevliler geldi. Gelecekleri gün telefonla sabahtan aradilar. Bugün müsait iseniz gelecegiz dediler. Telefonu kapattiktan sonra evin icide deli gibi kosturmaya basladim. Her odayi tek tek kontrol ettim düzenli mi diye : ) ögleden sonra iki genc, dünya tatlisi görevli geldi. 15-20 dakika kadar konustuk. Esimle nasil tanistigimizi, ne is yaptigimi, neden evlat edinmeyi dusundugumuzu, gelecegi dair düsüncelerimizi vs. bircok soru sordular. acikcasi hepsini hatirlamiyorum. Sonra cikmadan önce evi dolasabilir miyiz dediler. Her odaya baktilar. Cikarlarken birden aklima geldi ve sordum "ev ziyareti sanirim 5 kez yapiliyormus" dedim. Hayir dedi. Bir kez daha geliriz, o geldigimized esinizde evde olursa iyi olur. Sonrasinda size siranizi söyliycez dediler. Ben "internetten takip ediyorum, sira cok fazla oluyormus, beklemek yillar sürüyormus" dedim. Gülümseyerek "yok yok merak etmeyin, inanin çok sira yok. o kadar da beklemiyceksiniz" dedi. Allahım kendimi tutmasam sarilip öpecektim :)

Simdi ikinci ziyareti bekliyoruz. 2 ay icinde geleceklerini söylediler. Benim ve kucuk meleklerimin hikayesi simdilik bu kadar arkadaslar. Guzel gelismeleri sizlelerle paylasacagim insallah. Sormak istediginiz birsey olursa da severek cevaplamaya hazirim. Rabbim herkese yavrulariyla güzel ömür nasip etsin.

sevgili gerçek bu çok güzel bir haber liste uçuyor sanki malibu ayağını sürüdü ondan sonra peşpeşe çok güzel haberler alıyoruz maşallah nazar değmesin çok çok sevindim canım senin adına küçücük minnacık bir bebek ne kadar güzel bişey bu bende hep öyle istiyorum inşallah allah nasip eder allah tez zamanda işlemlerinizi kolaylaştırsın çabucak getirin oğlunuzu sıcacık evinize allah hayırlı ömürlü etsin sevgiler

Ne güzel haber bu. Şimdiden ömürlü olsun. Sağlıkla, mutlulukla büyütün inşallah. Ne güzel haberler geliyor bu günlerde. İnsan okudukça mutlu oluyor.

Sevgiler,

Merhaba Arkadaşım,
Aramıza hoşgeldin. başvurunuz hayırlı uğurlu olsun. Çok duygulanarak okudum. Burdaki tüm arkadaşlar benzer şeyler yaşadık ve yaşıyoruz.
Tekrar hayırlı uğurlu olsun. Allah gönlünüze göre versin.

Sevgiler,

Çok güzel bir haber bu, bir an önce evinize getirmeniz dileğiyle.

hayırlısı olsun canım. bebeişlerinizi almaya giderken ayağınızı epeyce sürüyün peşpeşe alalım inşallah.
kafama takıldı bneim bildiğim kadarıyla 6 hafta geçmeden bebeği vermiyorlar nasıl 5günlük bebek gösterdiler sana
ilginç geldi. allah gönlünüze göre versin. darısı başımıza.

ANNELER BAŞVURU İL TERCİH MELEĞİ MELEĞİNE KAVUŞTU
Ogultoprak 30.12.2010 Ankara terk erkek 23.05.2012
Umut59 07.01.2011 kız-erkek 27.01.2012
Ecem14 25.03.2011 İzmir terk-rıza kız 25.06.2012
Lee26 06.2009 kız-erkek 29.06.2012
Merer 05.10.2011 Ankara terk-rıza kız-erkek 20.07.2012
Herdemk . 03.2012 erkek 24.08.2012
cindy74 31.08.2012 kız
Pırılım 27.09.2011 kız 03.09.2012
HeidiAnkara 21.11.2011 Ankara terk erkek 02.10.2012
esma16 13.09.2012 Bursa terk-rıza erkek 28.12.2012
kukusum Ankara 16.09.2011 kız 28.09.2012
Sermuh 23.12.2011 istanbul terk-rıza kız 14.02.2013
koz13 Ankara kız :08.03.2012
Malibu52 16.01.2012 istanbul terk-rıza kız 21.03.2013
destina0706 01.2012 Erzurum kız 04.04.2013

ADAYLARIMIZ BAŞVURU İL TERCİH MELEĞİ EV ZİYARETİ MELEĞİNEKAVUŞTU
fillo 01.2013 İstanbul Terk-rıza Kız-erkek :18:
ozlemrahdeniz 12.06.2012 İstanbul erkek :18:
gerçek19 27.11.2012 Çorum-:18:
Otuznisan 21.10.2011 Adana kız
cvcv 31.01.2012 Edirne kız-erkek
Ayaz84 08.02.2012 istanbul terk-rıza kız(ikiz)
5059 01.04.2012 izmir terk-rıza kız
gcs 02.04.2012 istanbul terk-rıza kız
Utku07 10.05.2012 Ankara kız
duruay 30.05.2012 Kastamonu Terk-rıza kız-erkek
DamlaUmut 13.09.2012 istanbul terk-rıza kız-erkek
Betus11 25.09.2012 kız-erkek(ikiz)
gazıduz 09.2012 Mersin
hasel06 01.10.2012 Ankara Terk-rıza kız erkek
effsa 30.10.2012 Denizli Terk-rıza Kız-erkek
melihanur 08.11.2012 kız-erkek
limony 16.11.2012 İzmir Terk-rıza kız
minapia 20.11.2012 Antalya kız
gamzeli77 23.11.2012 İstanbul
hayalimmm84 14.12.2012 terk-rıza kız
zaman 04.01.2013 İstanbul Terk kız
LVNY 01.02.2013 İstanbul
tu runcu 12.02.2013
kedicik2 02.2013 İstanbul
eslu 07.03.2013 erkek
Hazan72 11.03.2013
cansunida 18.03.2013 İstanbul kız(ikiz)
Tenarr

En kısa sürede yavrunuzu nüfusunuza geçirmeniz dileğiyle, işlemler hemen sonuçlansın inşallah!

sağol canım.inşallah fazla uzun sürmez.çünkü onunda ayrı bir stresi oluyor.hastane tedavilerinde falan.nüfuzu üzerimize olmadığı için kayıtlı isimle anons ediliyor.malum çocukta bulunduğun il sınırları içerisinden veriliyor.

tebrik ederim. Bebeğine çabucak kavuşman dileğiyle. Maşallah arka arkaya güzel haberler alıyoruz. Darısı başımıza. Bebeğine kavuşan annelerden ricamız lütfen o anları ayrıntıları ile anlatın bizde ağlayarak okuyalım :)

sevgiler

Son düzenleme:
Allah biran önce kavuşmak nasip etsin.daha erken çocuk almak adına güzel tercih yapmışsınız.sıra daha erken gelecektir.çünkü küçük yaş ve kız çocuk sırası çok oluyor.biz 3 yıl 4 ay bekledik.eminim sizin sıranız daha çabuk gelir.çünkü ikiz çocuk,erkek çocuk sırası az oluyor.günlük tutmakta güzel bir düşünce benim aklıma gelmedi

sevgili melihanur hoşgeldin inşallah sende ziyaretten sonra çabucak alırsın haberi .hepimiz aynı duygular içerisindeyiz canım seni çok iyi anlaya biliyorum ama günlük olayı çok güzelmiş hiç aklıma gelmemişti gerçekten inşallah yavruna ileride birgün okutmak nasip olur sevgiler

sevgili damla böyle bir olayı yaşadık canım akrabalarımın ikizlerini hastaneden görmeye gittik ve aldık geldik daha göbek bağları bile düşmemişti zannedersem bu altı hafta olayı terk olmayan bebekler için geçerli terk olanlar için böyle bir karar olduğunu düşünmüyorum bir haberde okumuştum annesin çöpkontey.. yanına bıraktığı çocuğu kurum bulunduktan 3 gün sonra aileye yerleştirmiş yanlış bişey söylemek istemem ama galiba böyle .bide sıralar sıranın altından gelmeye başladı farkındamısın buda bize bikeredaha hatırlatıyorki bulunduğumuz illerden olsa gerek bence sıraya konulurken ne kadar şehir dışındaki sırada gelmiş olsun bir bebek geldiğinde önce ildeki başvurulara bakıyorlar heralde inşallah bizlerinde böyle çabucak olur nasıl süpriz olmuştur gerçek arkadaşımıza allah çabucak kavuştursun inşallah

hayırlısı olsun cnm nihayet bir melek daha ailesine kavuşuyor.en güzel yanıda ne biliyormusun yuvada fazla kalmadan size kavuşması..gelişmeleri anlatmayı unutma cnm senin hikayenide merakla okucaz buna emin ol.. hakkınızdan hayırlısı olsun çok sevindim sizin adınıza ay bizede şöyle bi telefon gelsede bizde koşa koşa gidip alsak bebeğimizi

cnm sen nerden başvurdun bilmiyorum ama sıran çabuk gelicek baksana şanslısın inş. rabbim gönlünüze göre bir evlat nasip eder..hayırlısı olsun..

Sayfaya her baktığımda yeni bir kavuşma haberiyle karşılaşıyorum.
Sevgili gercek19 çok sevindim. Umarım söylenenden de kısa bir sürede oğlunuza kavuşur, çok mutlu bir hayat sürersiniz. Kavuşma anınıza kadar zamanın su gibi çabucak akıp geçmesini diliyorum.
Tekrar gibi oluyor ama diğer beyleyen annelerin de en kısa zamanda bebeklerine kavuştuğu haberlerini almak dileğiyle. Ama affınıza sığınarak bunu sevgili Otuznisan için biraz daha çabuk diliyorum. Çünkü bebişi onu çok bekletti. :) Umuyorum hepiniz en kısa zamanda güzel bebeklerinize kavuşur, mutluluğun doruğuna sağlıkla, mutlulukla, huzurla ulaşırsınız.
Bebeklerine kavuşan annelerimizin de yaşadıkları mutluluğun ömür boyu daim olmasını diliyorum. Sevgiler..

gerçek ve melihanur çok tebrik ederim. Eminim yavrularınıza çabucak kavuşursunuz.
Ben yarın sabah 10'da oğlumu almaya gidiyorum. Şu anda da telaşla dün aldığım minik kıyafetleri yıkıyorum.

gerçek ve melihanur çok tebrik ederim. Eminim yavrularınıza çabucak kavuşursunuz.
Ben yarın sabah 10'da oğlumu almaya gidiyorum. Şu anda da telaşla dün aldığım minik kıyafetleri yıkıyorum.

ay cnm ya kıyafetleri hangi ara gittin aldın oh ne güzel yarın eviniz bebiş göricek..aklıma gelmişken ameliyatını oldumu acaba bi an önce olması gerekiyormuş demiştin ya merak ettim..

bende yarın sabah sağlık raporumu çıkartmaya gidicem hayırlısıyla inş. bi sorun çıkmadan çarçabuk alırım raporumu.en çok korktuğum 600 lük sorulara denk gelmek eşim geçen hafta çıkarttı ona soru cvplatmamışlar ama bana cevaplatabilirler belki...psikiyatirise gidenleremi acaba soruları cvplatıyorlar sağlık sorunu varmı diye inş. cvplamak zorunda kalmam..

Cumartesi pazar deli gibi alışveriş yaptım. Yatak, araba, araba koltuğu, mama sandalyesi, kıyafet, bez, şampuan derken canım çıktı. Ama en başta gerekli olan herşeyi aldım galiba. Yani umarım almışımdır.
Bence bu psikiyatri işi uzmana bağlı. Benden istemedi mesela. Psikiyatriste gitmekle ilgisi olduğunu sanmıyorum.
Sana kolay gelsin canım. Merak etme 1-2 günde halloluyor rapor işi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…