Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?

Naçizane, ben de yaşadıklarımdan birkaç şey yazmak isterim.
Biberon olarak biz Avent kullandık, kullanıyoruz hala. Çok memnunuz.
4 aylığa kadar banyo küvetinde yıkanabiliyor ama,en rahatı,oturacak yeriniz varsa banyoda, oturup bacaklarınızın üstüne havlu koyup bebeği de yüzüstü pozisyona getirip yıkamak. Kafa aşağıda kalıyor, ufacıklar zaten, kıpırdayamıyorlar su yutma tehlikesi olmuyor (Sonraki aylarda canavarlar habire annelerini görmek istedikleri için hızla kafayı çevirdiklerinden su yutabiliyorlar tabii ,en kolay yıkama şekli bu bana göre, şimdilik ) ilk zamanlarda tecrübesizlikten korka korka yıkıyorduk biz.
Şampuan olarak Sebamed çok iyi bence.
Banyo süngerinden ziyade anneanne babaannenin öreceği yumuşak ipli lifler çok işe yarıyor. Bol köpüklü, yumuşacık oluyor
Havlu için Chakra'nın bebek havluları var başlıklı. Dokusu çok güzel, yumuşak,suyu emiyor hemen. Oğullarım 14 aylık olacaklar, hala kullanıyoruz, tavsiye ederim
İlk aylar için çamaşırlar için sabun tozu deniyor ama kalıntı kalıyor maalesef, Dalin çok iyi, hem deterjan hem yumuşatıcısı.
Tırnak makası setinde ne var bilemiyorum ama tırnak makası dışında hiç biri kullanılamıyor, özellikle de büyüdükçe, tırnaklarını kesebilirseniz ne ala ( Ben hep uyanıkken kestiğim için elimden hep makası almaya çalışıyorlar). Bebedor'un tekli tırnak makası var, yeterli oluyor. Yeni Bebedor Kolay Kavrama Çıt Çıt Tırnak Makası GittiGidiyor'da 54178954. Çok güzel bir ürün, kullanımı çok rahat.
Bizde hep iki tane termos oldu, hala öyle. Birinde kaynatılmış sıcak su, diğerinde kaynatılıp ılıtılmış su. Mamayı hazırlarken suyun ılımasını bekleyemiyorsunuz çünkü, minik bebekler 2 saatte bir acıkıyor. Mama olarak SMA mükemmel, özellikle ilk aylarda.
Ateş ölçme için hangisi doğru sonucu veriyor bilemiyorum ama büyüdükçe ağızdan ateş ölçmek çok zorlaşıyor, sizi bu tarz aletlerle ikna etmek isteyen satıcılara aldanmayın, kulak ya da koltuk altından ölçen bir alet daha kullanışlı.
Oda termometresi için Arzum Oda İçi Nem Ve Sıcaklık Ölçer Bebbe Ar860 - Termometreler | Tekzen biz bu linkteki ufak aleti aldık. Nem oranını da göstermesi bizim için çok önemliydi, oğlumuzun burnu tıkalı olduğu için.
Oda için buhar makinesini biz de aldık ama, nemli bir şehirdeyiz zaten, burası için hiç gerek yokmuş Duruyor öyle. ( Bazı şeyleri hiç kullanmadık nerdeyse. Çok duygusal davranıp gereksiz aldığımız çok şey oldu. Şimdi dolaplarda bekliyor, bakalım ne olacak :44:)
Sebamed çok çok iyi bir pişik kremi. En azından benim oğlanlara çok iyi gelmişti, bir ara bulamayıp Nivea almıştım, o da kullanılmayanlar arasında evin içinde bir yerlerde

Çok teşekkür ederim.İnşallah hepimizin Allah gönlüne göre versin hep iyilikler,güzelliklerle karşılaşalım.Dün doktora gittik.Doktor şu an için herşeyin yolunda olduğunu söyledi.Annem ve babamla taksiyle gitmiştik.Dönüşte takside sevinçten ağladım.Çok şükür.Dualarınız için Allah razı olsun.İnşallah böyle gider ameliyata gerek kalmaz.Allah nerde hasta çocuk varsa şifasını versin.

Çok şükür, başka dert görmesin inşallah!

hallettim cnm çok kolay oldu heyetten geçmem ))) soru falanda sorulmadı Allahıma şükür su gibi geçti desem olucak...akciğer filmi kan falanda istenmedi eşimden istenmiş bunlar,bunlar içinde ekstra 41 lira ödemiş eşim..benim 112 lira tuttu hepsi..bundan sonrası kurumla bizim aramızda onlarda hallolur nasılsa bi şekilde. )
cnm maşşşallah sen bebişinin en lazımlı şeylerini almışsın mama sandalyesini ve araba koltuğunu bile almışsın yani çok şanslı olucak bu kereta )

cnm bizsiz beklemek yok bebeklerini bebeklerimizde nasip olursa arkadaş olurlar birgün bak kaç tn teyzesi var

insanın bazı zmnlarda yanlız olmadığını bilmesi çok güzel bir duygu gerçekten acımızı sevincimizi paylaşıcak insan arıyoruz dilimizden anlıyan... biz bizi daha iyi anlarız..

merhabalar) bebğine kavuşan anneler gözünüz aydın olsun ) darısı bekleyen melek annelerimizearamıza katılan arkadaşlarada hoşgeldiniz diyorum

hoşgeldin zaman.. ziyareti atlatmışsın gözün aydın

yanlız ben şu sorulara sinir oluyorum ya sanki normal doğum yapanlar bu sorulara cevap mı veriyorlarki, yok zihinsel yok ruhsal.. seveceğiz işte o kadar, bitti.. tabiki bilgili insanın hali başka olur öğrenmekde lazım ama bu kadar abartı zorlama olmazki caım ya çocuk piskologu olacağız sanki..

sevgili gerçek bu habere hepimiz çok sevindik.. gözleri maviş mi yakılışlının? bi an gözümde öyle canlandı.. analı babalı büyüsün hayırlı evlat olsun inşallah...

Son düzenleme:

sevgili melihanur, o kadar güzel anlatmışsın ki o kadar güzel anlar yaşamışsıız ki.. eşini taktir ettim doğrusu.. hem senin üzülemen müsade etmemiş hem boşuna zaman harcamanızı önlemiş, bizler annelik duygusu ile doğduğumuzdan hemn adapte oluyoruz ama erkekler malesef zorlanabiliyor alışmakta.. senin eşinin gönlü çok yüceymiş ki sevginin kan bağından daha önemli olduğunun bilincinde..

inşallah bir an önce yavrunuza kavuşursunuz..

Sevgili fillo tam da benden sonra yazmışsınız ama görmemişim, kusura bakmayın. Sizin için de çok sevindim. Kim bilir belki şu anda bebeğinizin mis kokusunu doya doya içinize çekiyorsunuzdur ( ki umuyorum da öyledir :)) Umuyorum bebeğinizle upuzun mutlu, sağlıklı ve huzur dolu bir ömrünüz olur.
Nisan bebişleri pek bir azimli çıktı. Ardı ardına geliyorlar. Bakalım sırada hangi anne var? Merak ve heyecanla bekliyorum. Hepinize sevgiler. :)

geçen hafta ararlar diye beklemiştim ama henüz aramadılar öyle ne yaptığını bilmez haldeyim ki çok heyecanlıyım güzel haberler alıyorum forumdan bebeğine kavuşanlara mutluluklar diliyorum bekleyenlerede sabır diliyorum allah hepimize yardımcı olsun allahım bu ne heyecan

gerçek ve melihanur çok tebrik ederim. Eminim yavrularınıza çabucak kavuşursunuz.
Ben yarın sabah 10'da oğlumu almaya gidiyorum. Şu anda da telaşla dün aldığım minik kıyafetleri yıkıyorum.

cnm oğlunu almaya bi gittin o gidiş merakla bekliyoruz seni ve oğlunu, haberdar et bizleride olanlardan, duygularından,annenden
inş. herşey güzel olur sizin için...

selamlarrrr....bebeklerine kavuşan anneler hepinize hayılı olsun bebişleriniz sağlıkla büyütmeyi kısmet etsin Allahım...bekleyen anneler tezzzz günde kavuşasınız bebişlerinize...

merhaba zaman görüşmelerin bitmiş atlatmışsın çok şükür. anlayamıyorum bu uzmanları yani hamile bir kadına şu kitapları oku sorularımıza hemen cevap ver diye diretiyorlarmı. tamam bilgilenmek güzel ama böyle metazori olması insanı geriyordurda. sen elinden geleni yap canım ne yazıkki tayin edilen uzmanlarla güzelliğe ulaşmak zorundayız. biz böyle şeyler yaşamadık. başvurumuz hemen kabul edildi,başvurumuzdan sonraki 5. aydada yavrumuza kavuştuk. inşallah sende bütün aşamaları çarçabuk geçip yavruna kavuşursun. sıkma canını öyle böyle kavuşacaksın yavruna :)

gerçek ve melihanur çok tebrik ederim. Eminim yavrularınıza çabucak kavuşursunuz.
Ben yarın sabah 10'da oğlumu almaya gidiyorum. Şu anda da telaşla dün aldığım minik kıyafetleri yıkıyorum.

fillo ne kadar mutlu oldum anlatamam. allah analı babalı sağlıkla büyütmryi nasip etsin. tebrik ederim canım anne oldun :)

gercek19 gözlerim dolu dolu okudum tüm yazdıklarını. oğlunla eşinle bir ömür mutlu yaşayın dilerim. allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin. hayırlı evlat olsun inşallah. :) anne oldun,harika değil mi :)

aramıza hoşgeldin :) şanslı ilerlemişsin inşallah hep böyle gider. en kısa zamanda yavruna kavuşursun :)

4 ay sonra bende mahkeme işlerine girişeceğim. nasıl oluyor acaba. işlemlerin bitince olanı biteni paylaşırmısın? sana bol şans diliyorum inşallah dediğin gibi 15-20 günde hallolur.

destina çoook çoook sevindim. tebrik ederim canım. allah analı babalı büyütsün. öp güzel meleğini benim için :)

Iyi geceler kızlar bugün öğlen olmadan bebeğimizi aldık şimdi uyuyor mamasini yedi altını aldım biraz gaz cikartmaproblemi
Var zor çıkartıyoruz yarın bir haftalık olacAK inşallah çok küçük henüz bende korkarak yaklaşıyorum
Zamanla büyüyecek inşallah evde bir beşik her tarafta bebek malzemeleri var yıllardır hayalini kurduğum manzara şimdi gözümün önünde henüz,akşam yemeği bile yemedik eşimle çok yoruldum gelenimiz çıktı çok şükür teyzeler yengler anneannemiz çok şükür rabbime darısı en kısa,zamanda bekleyen herkesin başına uyandı pitircik iyi geceler

:)) yavrum benim ne güzeldir şimdi o. benim oğlumda bir haftalıktı kucağıma geldiğinde. doğumu hastanede gerçekleştiğinden ben hastaneye gitmiştim oğlumu almaya. orada heşireler gazçıkarma problemine karşılık mamasının içersine bir çay kaşığı sızma zeytinyağı koyduklarını söylemişlerdi bende 3 aylık olana kadar her iki mamasından birinin içine zeytinyağı koydum hiç gaz sıkıntısı olmadı. nacizane bende sana tavsiye ederim canım. hem zeytinyağın içindeki enzimler zeka gelişimi içinde çok faydalı. hiç korkma her fırsatta sarıl öp kucağına al :) taze anne :) Allah herşeyi gönlüne göre versin canım.

Arkadaşım Allahım hayırlı uğurlu etsin,gözünüz aydın.Ne güzel bir duygu değil mi?Allahım bizlere de tez zamanda yaşatsın bu mükemmel duyguyu... Sevgiler...

ben de naçizane tavsiyelerimi paylaşmak istedim..

emziği çok pahalı bişey almayın çünkü beğenmeyebiliyorlar ilk etapta silikon damaklı emzik iyi olur

yumuşak 2 tane banyo havlusu almanız yeterli..

banyo şapkası önermiyorum ben kızımın kulaklarını hiç kapatmadım, sadece ilk aylar dikkatli yıkamak yeterli yüzüne su değmesine alışsın bence..

banyo küveti konusunda giderli küvet alın, ben gidersiz aldığım için ileriki aylarda içi çabuk doluyor boşaltmak sorun oluyor ben 4 ay falan kullanabilidim, ama fileyi mutlaka alın içi köpüklü kalın olanlarından ben hala kullanıyorum..

kova ve maşrapa alabilirsiniz evde varsa gerek yok, banyo süngerine gerek yok, şu sakallı ip diyorlar ondan bir lif örebilirsiniz yumuşacık çok güzel köpürüyor..

şampuan ve bebe yağı kullandım sadece bübchen gayet iyi.. pişik kremleride bebeğe göre değiştiği için eczaneden hametan krem alın hem zararsız hem de iyi geliyor, diğerleri bize yaramamıştı.. her alt açmada krem kullanmadım ben bebek hemşiresi tembihlemişti alışınca kullanmadığın gün pişiyormuş, sadece kızarıklık gördüğümde hametan kullandım, bir de dalinin 10 lu alt açma örtüleri çok iyi ilk aylarda altını açar açmaz işiyorlar yatak kirleniyor..altını ıslattığım pamukla temizliyordum büyük bir poşet alabilirsinz..

oda termometresi eviniz sıcak değilse alabilirsiniz, su termometresi bence çok gerekli değil dirsek termometrei en iyisi

buhar makinesi için acele etmeyin tıkanıklık sorunu yaşarsanız alırsınız.. peteklerin üzerine geniş kaplarda su genelde yeterli oluyor..

tırnak makası bebe doorun beyaz saplısı çok iyi..dalin sıvı deterjan yeterli, yumuşatıcı kullanmayın bence son durulama suyuna aldığı için kıyafetlerde kalıyor, ne de olsa kimyasal..

ateş ölçeri kulaktan ölçen almanızı tavsiye ederim güvenilir ve çok pratik..

park yatakta kraft ın en geniş modelini öneririm 3 yaşına kadar yatabiliyor, minyon olursa 4 yaşına kadar yatar, yatak odasında iyi oluyor, ileriki aylarda tutunup ayağa kalktıkları için düşünce de birşey olmuyor her yeri kumaş..

bebek arabası konusu da çok önemli eğer kendiniz araba kullanıyorsanız travel sistemler çok iyi, ama araba kullanmıyorsanız, bir yerlere gitmek için toplu taşıma aracı kullanıyorsanız, travel sistem önermiyorum, o kadar ağırki kendi başıma biryere gidemedim ben eşimi bekledim hep şimdide hafif bir araba aldım tekrar.. hem hafif hem konforlu çok güzel bebek arabaları var, oto koltuğunu da ayrı alırsınız...

bebeğiniz hayırla sağlıkla gelsin inşallah..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…