Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?

Canım benim çok çok teşekkür ederim inan çok mutlu ettin beni :) Sevgiler...

Allah şimdiden analı babalı büyütmeyi kısmet etsin, darısı başımıza
sıralar hızlı hızlı ilerlesin inş.

ne kadar içten yazmışsın..bebeğin ya da bebeklerin çooook şanslı olacak, şimdiden onları böylesine düşünen bi anneleri var

Ne kadar keyifli olmuştur alışveriş yapmak, ben heyecanlandım( Mama sandalyesi erken olmuş sadece , 6. aya kadar falan pek kullanamıyorlar ) Bir güne tüm bunları sığdırmak bayağı maharet ister. Çok iyi bir anne olacağınızdan eminim.
Şu saatlerde bebeğinize kavuşmak üzeresiniz sanırım, sonrasında da çok telaşınız olacaktır muhtemelen, evdeki hareketliliği de katınca işin içine pek zamanınız kalmaz ama, en kısa zamanda güzel haberlerinizi almak umuduyla, sevgiler

Yazdiklarima yorum yapan, iyi dileklerini ileten tüm arkadaslara cok tesekkur ederim. Günlerdir sayfalari tek tek okurken bile kendimi bu gruba ait gibi hissetmistim. Üye olup duygularimi paylasinca cok daha iyi hissettim. Onceden bebeklerimi tek basima bekliyor gibiydim, oysa simdi onlari benimle birlikte bekleyen birsürü teyzesi var : ) Hepinize cok tesekkur ederim.

Canım harika bir haber bu.Hayırlı uğurlu olsun bebeğin.Allah analı babalı büyütsün,iyi günlerini göstersin.Ailecek hep mutlu olun inşallah.Artık annesin.Ne heyecanlısındır kimbilir.Emziğe alışmadığı için emzirmeyi de deneyebilirsin.Alışverişirini yap bence.Uykusuzluk,gelen giden hiç vaktin olmayacak.Ama inan bana dünyanın en güzel duygusu.Küçük yavruna sevgiyle öpüyorum.Allah onu kötülüklerden,hastalıklardan korusun.Size bağışlasın....

Oh ne güzel,ne zevkli alışveriş bunlar.Çok iyi yapmışsın.Güle güle iyi günlerde kullanın anneciği herşeyini hazırladı güzel meleğin.Allah analı,babalı sağlıkla büyütsün.Anneliğe hoşgeldin.Seni candan,yürekten kutluyorum herşey gönlünce olsun.

selam bacılar
özlediniz mi beni
evde tadilat işe başlama derken uzak kaldım ilk görüşme çok kötü geçti kızlar danışanımız biraz sert ve ters çok olumsuz bir havada tamamladık ilk görüşmeyi sonra aradan epey zaman geçti derken ev ziyaretimiz de oldu. evde bakılmadık delik kalmadı :) didik didik inceledi bu kadar bakıalcağını düşünmemiştim 1 saat kadar durdu sonra 2.görüşmeye cağırdı 4 tane kitap söylemişti onlardan sorular sorucak mış mesala 3 yaşında ki cocuğun zihinsel duygusal ve bedensel gelişimi nasıl olur dediğinde eşimle birlikte hiç düşünmeden cevap vermemiz gerekiyormuş sizlere de böyle sordular mı? dosyamız daha onaylanmadı bu arada onaylanıp onaylanmıyacağıda belli değil. kızlar sizlerin dosyası ne zaman onaylandı.

topiği açtığımda aklımda vardın acaba derken yazını okudum ne kadar sevindim anlatamam çoookkk duygulandım maşallah olsun hayırla uğurla büyüt

Sevgili Meliha Nur,aramıza hoşgeldin.Ben de senin gibi sitenin sessiz takipçisiydim.Tüm mesajları okuyup başvurumu yaptıktan sonra ilk yazımı yazmıştım.Çok güzel bir karar almışsınız,hayırlı uğurlu olsun.Gerçekten tüm yaşadıklarımız,hissettiklerimiz birbirine çok benziyor.Eşim ve bende ilk başvuru günü sanki hamileymişim gibi büyük bir coşkuya kapılmıştık.Başvurudan sonra bekleyiş sürecinde artık üzüntülerim yerini sevince,heyecana,karamsarlıklarım negatif düşüncelerimse yerini iyimserliğe ve umuda bırakmıştı.Bekleme sürecinde bile daha önce olmadığım kadar mutluydum.Çünkü çocuğuma günbe gün yaklaştığımı biliyordum.Yaşama sevincim yerine gelmişti.Yaşam yine anlam kazanmıştı.Seni çok iyi anlıyorum.
Ama o karşılaşma anı ve yavruma kavuştuktan sonraki yaşamım varya artık orada hisleri anlatmaya kelimeler yetersiz kalıyor.O yokken ne kadar eksikmişim,yanlızmışım,boşmuşum diyorsun.Onun varlığı ve sevgisi ile anneliği hissetmek,paylaşımlarımız,yıllardır hasret kaldığım,özlemle beklediğim şeylerdi.Ona o kadar çok ihtiyacım varmışki.Evladım olunca sanki tam bir aile olduk.Allah nazardan saklasın.Başıma gelen en güzel şey oğlum.Onu bana verdiği için Rabbime ona her baktığımda şükrediyorum.Artık ben de yokum sadece o var.O toksa ben de tokum,o mutluysa ben de mutluyum.Bunları bana yaşatana çok şükür.
Bizi anne yapan bu şahane erkeklere,eşlerimize de teşekkür ediyorum.Belki kızdığımız birçok şeyleri olmuştur,bu konuda bazı erkekler gibi negatif yaklaşmadıkları,olmaz deyip kestirip atmadıkları için bize anne olma fırsatı verdikleri için, ben eşimden razıyım.Allah da ondan razı olsun.
İnşallah anlattığım bu güzellikleri sen de yakında yaşayacaksın.Hergün çok şükür diyeceksin.Rabbim tez günde gönlüne göre hayırlı evlat ya da evlatlar nasip etsin.Herşeyiniz gönlünüzce olsun.

HeidiAnkara,
Güzel dileklerin icin cok tesekkur ederim. Evet Allah eslerimizden de razi olsun. Bu konu o kadar önemli ki. Sitenin tamamini okudugumda eslerle ilgili olumsuz düsünceleri okudugumda cok üzülüyordum. Çok şükürkü bizim eslerimiz bizden daha anlayislilar bu konuda. Gecen gün oturmus tv izlerken birden döndü ve "Yaaa artik gelsin" dedi. Kim gelsin dedim saskinlikla. Gözleri dolu dolu "bebegimiz gelsin artik, onun yuvamiza gelmesi bana cok iyi gelecek" dedi. Esim duygularini belli edemeyen biridir. Bircok erkek gibi : ) Anladimki bebegimiz/bebeklerimizle ilgili bircok hayali, umudu var.

Yarin kuruma tekrar gidip bilgi almayi dusunuyorum. Beklemek gercekten cok zor. Biz yas ve cinsiyet belirtmedigimiz icin dogru dürüst hazirlikta yapamiyorum. Su an icin aylara göre bebeklerin ihtiyaci olan seylerin listesini yaptim. Hangi ürün, hangi marka iyi, nerden bulabilirim. simdilik yapabildigim bu. Dayanamayip aldigim tek sey su an birsürü oyuncak oldu :) Bir de annem bos durmuyor tabi sürekli hem kiz, hem erkegin giyebilecegi renklerde kiyafetler örüyor : ))

ANNELER BAŞVURU İL TERCİH MELEĞİ MELEĞİNE KAVUŞTU
Ogultoprak 30.12.2010 Ankara terk erkek 23.05.2012
Umut59 07.01.2011 kız-erkek 27.01.2012
Ecem14 25.03.2011 İzmir terk-rıza kız 25.06.2012
Lee26 06.2009 kız-erkek 29.06.2012
Merer 05.10.2011 Ankara terk-rıza kız-erkek 20.07.2012
Herdemk . 03.2012 erkek 24.08.2012
cindy74 31.08.2012 kız
Pırılım 27.09.2011 kız 03.09.2012
HeidiAnkara 21.11.2011 Ankara terk erkek 02.10.2012
esma16 13.09.2012 Bursa terk-rıza erkek 28.12.2012
kukusum Ankara 16.09.2011 kız 28.09.2012
Sermuh 23.12.2011 istanbul terk-rıza kız 14.02.2013
koz13 Ankara kız :08.03.2012
Malibu52 16.01.2012 istanbul terk-rıza kız 21.03.2013
destina0706 01.2012 Erzurum kız 04.04.2013

ADAYLARIMIZ BAŞVURU İL TERCİH MELEĞİ EV ZİYARETİ MELEĞİNEKAVUŞTU
fillo 01.2013 İstanbul Terk-rıza Kız-erkek :18:
ozlemrahdeniz 12.06.2012 İstanbul erkek :18:
gerçek19 27.11.2012 Çorum-:18:
Otuznisan 21.10.2011 Adana kız
cvcv 31.01.2012 Edirne kız-erkek
Ayaz84 08.02.2012 istanbul terk-rıza kız(ikiz)
5059 01.04.2012 izmir terk-rıza kız
gcs 02.04.2012 istanbul terk-rıza kız
Utku07 10.05.2012 Ankara kız
duruay 30.05.2012 Kastamonu Terk-rıza kız-erkek
DamlaUmut 13.09.2012 istanbul terk-rıza kız-erkek
Betus11 25.09.2012 kız-erkek(ikiz)
gazıduz 09.2012 Mersin
hasel06 01.10.2012 Ankara Terk-rıza kız erkek
effsa 30.10.2012 Denizli Terk-rıza Kız-erkek
melihanur 08.11.2012 kız-erkek
limony 16.11.2012 İzmir Terk-rıza kız
minapia 20.11.2012 Antalya kız
gamzeli77 23.11.2012 İstanbul
hayalimmm84 14.12.2012 terk-rıza kız
zaman 04.01.2013 İstanbul Terk kız
LVNY 01.02.2013 İstanbul
tu runcu 12.02.2013
kedicik2 02.2013 İstanbul
eslu 07.03.2013 erkek
Hazan72 11.03.2013
cansunida 18.03.2013 İstanbul kız(ikiz)
Tenarr

Gerçek19,

Öncelikle senin adına çok mutlu oldum. Allah tez zamanda kavustursun. Sanırım şu saatlerde yakışıklı oğlun senin yanında.
Allah ayırmasın ve beraber uzun ömürler versin...
haberlerini bekliyoruz.

Siz çok güzel yürekli bir insansınız, pozitif ve iyilik dolu yaklaşınca karşılığını da alıyorsunuz bence. herşey istediğiniz gibi olur umarım.
Oğlunuzu merak da ediyordum, bu vesileyle sorayım. Ameliyattan sonra nasıl oldu, toparlandı mı? Bir daha ameliyat olma riski yoktur umarım. (Aralarda yazdıysanız görmedim, tekrar olduysa kusura bakmayın.)

Gözlerim doluyor sizleri okurken.
Ne olur en kısa zamanda bebekleriniz gelsin. Eşiniz de çok iyi bir insan, eminim bebeği geldiğinde gözü hiç bir şeyi görmeyecektir bir baba olarak.
Tüm bürokratları, yurt-yuva çalışanlarını, uzmanları, bakanı bu sayfalara yönlendirip baştan sonra tüm sayfaları okutturmak lazım ki, vicdana gelip işlemleri hızlandırsınlar ve bekleyen tüm aileler bir an önce bebeklerine çocuklarına kavuşsun. Dünyada bundan daha büyük bir mutluluk var mı...

slm dostlar uzun zamandır yazamadım misafirim vardı .aklım hep sizlerdeydi .

hazan ve fillo nasılsınız?

tskler canım .çok şükür iyiym sen nasılsın.

ne kadar güzel bi haber .ALLAH ANALI BABALİ BÜYÜTSÜN BEBEGİNİZİ..hayırlı evlat olsun inş.sizin adınıza inanın çok mutlu oldum .darııs bizim başımıza inş

gerçek ve melihanur çok tebrik ederim. Eminim yavrularınıza çabucak kavuşursunuz.
Ben yarın sabah 10'da oğlumu almaya gidiyorum. Şu anda da telaşla dün aldığım minik kıyafetleri yıkıyorum.

filo canımmm.bebegini aldınmı canım .güzel haberlerini, kavuşma anlarını sabırsızlıkla bekliyorummm

hadi kolay gelsin bacım ..her ilde farklı sistem var .inş sen 600 soru cevaplamak zorunda kalmazsın

melihanur canım hg aramıza.çok duygulandım yazını okuyunca.herşey gönlünce olsun arkadaşım..

Kizlar yardim lütfen : )
Daha önce de yazdigim gibi, ben ailemize katilacak yavrularimin kac aylik olacaklarini billmedigim icin hazirlik yapamiyorum. Sitede sizlerden ögrendiklerimi kendimce toparladim. Asagidaki listede yazanlari almaya baslasam mi ne dersiniz? eksiklerim varsa beni yönlendirebilir misiniz? cok tesekkurler

• Biberon (Doktor Browns ya da Avent)
• Birebon fircasi
• Emzik (Nuk), Emzik saklama kabi

• Banyo havlusu
• Bol miktarda tülbent (tülbentin suyu hemen emdigi ve bebegin cildine zarar vermedigi söyleniyor)
• Bebek banyo sapkasi
• Banyo küveti (kac ayliga kadar kuvette yikanabiliyorlar)
• Sicakligi ayarladigimiz su icin kova ve masrapa
• Banyo süngeri
• Sampuan (Mustela veya Sebamed ya da Bushlen)
• Kiyafetleri icin ilk aylar Sıvı Dalin, büyüdügünde OMO BABY
• Tirmak makasi seti

• Sterilazör
• Termos (biberon-masa isitici)
• Ateş ölçer (Braun) Kulaktan olanlar çok kullanisli diye birsey okumustum. Kulaktan ya da koltukaltindan, kullanis acisindan hangisi daha dogru bilgi veriyor?
• Termometre (Oda icin)
• Su termometresi (Banyo suyu icin)
• Oda icin buhar makinesi

• Pisik kremi (Sebamed-kucuk boyu degil, bebek kremi diye satilan büyük boy)
• Kizariklik icin Haneten (eczanelerde, pomat olan degil krem olani)

Merhaba Melihanur,

Öncelikle hosgeldin, Allah gönlüne göre versin.
Benim bir ay oldu kızıma kavuşalı, gerçekten çok güzel bir duygu.
Bazen onu seyredeken, gerçekten bu bıcırık benim mi diyorum.
Hani bir rüya da, uyanacak mıyım diye düşünmeden edemiyorum.
Ama tabii ki kızım yaygarayı koparınca anlıyoruz ki, rüya değil gerçek :))

Hazırlıklara gelince;

Listen doğru, özellikle dr browns biberon gaz konusunda daha iyi.
Test ettik onayladık :)) Bu aralar gaz sancısından çok müzdarip olsakta memnunuz.

* En önemli ihtiyaç, ağız bezi. Ne kadar bol olursa o kadar iyi, sürekli kullanılıyor.
her öğün mama yerken bir tanesi kirleniyor.
* Birde hemen aklıma gelen, sıcak torbaları. (Su, buğday, jel.. gibi çeşitleri var.)
Ayakları hemen üşüdüğü için akşamları yatağını ısıtıyoruz.

*Mama olarak biz sma kullanıyoruz, şeker oranı en az mama diye tavsiye edildi.
*Küçük bebek gelirse, penye battaniyeler çok işe yarıyor.
yataktan kalkarken hemen ince battaniyeye sarıp, terini soğutmamaya çalışıyoruz.
*yatak konusunda, park yataktan aldık. henüz çok küçük olduğu için bizim odamızda yatıyor.
kullanımı daha kolay şu aşamada.

Aklıma gelenler bunlar....

çok zevkli bir alışverişe başlıyorsun, kolay gelsin :)

Güzel hazırlık yapmışsın canım.Alt açma minderi,bebek bakım çantası,bebek banyo havlusu,port bebe,ana kucağı(sallanan,ilk 4 ay çok işimize yaradı).Biz de oyun parkı aldık.Oyun parkının üzerinde müzikli dönen oyuncaklarda 3 aydan itibaren çok ilgi çekici.Bebek arabası.Termos en gerekli şey.Gece yatarken suyu kaynatıp uygun ısıya getirip termosda tutuyorum,biberonları da hazırlıyorum.Yataktan kalkmadan acıktığında mamasını hazırlayabiliyorum
sma dan ben de çok memnunum.Doktorda anne sütüne en yakın mama olarak önerdi,yarıyor da maşallah.Ek gıdaya geçtiğinde de asla piyasadaki hazır ek gıdalardan almadım.Ben genede dayanamayıp üç-dört aylığa kadar olabilen giysi alımıştım,hepsini de kullandık.Ama giysi hediye olarak çok fazla geliyor.Kolay gelsin.

ayy canım bende senle aynı durumdayım. daha bir iplik almadım oğluşuma.
araştırıyorum. ne alacağıma da karar vermeidm ama bir liste buldum excelde
aldıkça ordan işaretlemek istiyorum. sizlede paylaşayım. belki senin listede olmayanlar vardır.
Doğum Öncesi Alışveriş Listesi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…