Sayfaya her baktığımda yeni bir kavuşma haberiyle karşılaşıyorum.
Sevgili gercek19 çok sevindim. Umarım söylenenden de kısa bir sürede oğlunuza kavuşur, çok mutlu bir hayat sürersiniz. Kavuşma anınıza kadar zamanın su gibi çabucak akıp geçmesini diliyorum.
Tekrar gibi oluyor ama diğer beyleyen annelerin de en kısa zamanda bebeklerine kavuştuğu haberlerini almak dileğiyle. Ama affınıza sığınarak bunu sevgili Otuznisan için biraz daha çabuk diliyorum. Çünkü bebişi onu çok bekletti. :) Umuyorum hepiniz en kısa zamanda güzel bebeklerinize kavuşur, mutluluğun doruğuna sağlıkla, mutlulukla, huzurla ulaşırsınız.
Bebeklerine kavuşan annelerimizin de yaşadıkları mutluluğun ömür boyu daim olmasını diliyorum. Sevgiler..
slm kızlar herkese merhaba
bir müjdem var sizlere bu sabah uzmanımız aradı bir tane bebeğimiz geldi gelin bakın diye okadar heyecanlanadımki anlatama elim ayağım birbirine dolaştı sonra hemen eşimi aradım onu çağırdım uzmanımız bugün işe gitmeyin dedi telefonda sonra eşim le birlikte uzmanımızıda alarak bebeğimizi görmeye gittik henüz 5 günlük bir erkek çocuğu sarışın bir melek .gittiğimizde çok açtı hemen mamasını getirdiler yedirdım biraz salladım uyudu öğleden sonra resmi işlemleri halledeceğiz bu hafta içinde vereceklermiş bebebği şuan çok karışık duygular içindeyim ilk aklıma gelenleri yazdım size sizinle paylaşmak istedim...
Herkese Merhaba,
Günlerdir tüm mesajlari okumaya calisiyorum. Mesajlarin tamami bitince ben de yazmaya ve araniza katilmaya karar verdim. Eger sikilmazsaniz biraz uzun bir yazi yazacagim. Insallah ikinci yazim ailemize katilacak cocuklarimla ilgili olur.
4 yillik evliyim. 39 yasindayim. 1 kez tüp bebek denememiz oldu. Deneme sonucunda olumsuz cevabini telefonda söylemislerdi. Bir süre kendime gelememistim. Esime haber verdigimde "Merkeze gidip bir konusalim" dedi.Gittik ve konustuk. Doktor bir kez daha denememizi ümitsizlige kapilmamamizi söyledi. Dönerken isem birden bana "Neden ikinciyi deniyoruz ki, hem fiziken hem de ruhen sen cok yipraniyorsun, buna dayanamiyorum. Ayrica illa dogurman, bizim kanimizdan olmasi gerekmiyor, evlat edinelim ne dersin" dedi. Ayni gün icnide yasadigim ikinci şoktu. Aslinda ikimizde birbirimizden ayri bu düsünce icindeymisiz. Acaba esim ne düsünür, yanlismi anlar diye ikimizde birbirimize söyleyememisiz : )
Ekim ayinda Aile kurumuna gidip konu ile ilgili bilgi aldik. Görevli bize 11 maddelik bir kagit verdi. Kesin karar verirseniz burdaki evraklari tamamlayip gelin basvurunuzu alalim dedi. Buradan okudugum kadariyla evraklar bazi yerlerde sonradan isteniyor. Bizden basvuru yaparken istendi. Tüm evraklarimizi kisa sürede hazirladik. 8 Kasim 2012'de gidip basvurumuzu yaptik. Biz kiz ya da erkek diye belirtmedik. Hatta kardes olursa cok daha iyi olur dedik. Sehir farketmez dedik. Yas sinirlamasi da koymadik. Ama görevli "zaten 1 yasin altinda bir bebek verilir size" dedi. Kurumdan ciktiktan sonra eve dönerken yasadiklarimi paylasmak istiyorum. Araba birden ağlamaya basladim. Sanki doktordan cikmistik ve doktor bana uzun zamandir duymak istedigim, hayalini kurdugum "Hamilesiniz" demis gibiydim. Allahim sanki gerçekten hamileydim. Eve gelene kadar hickirarak agladim. Gelir gelmez bir günlük tutmaya karar verdim. Sonucta bu bebegime adim attigimiz ilk gündü. O günlükte bebegimle konusuyorum... "Biz bugün bir adım attık yavrum. Sana elimizi uzattık. Biliyorum sen de biryerlerde bizim elimizi tutmak için bekliyorsun. Ellerimiz kavuştuğunda inan bana Allah bize sağlık ve akıl verdiği sürece hep yanında olacağız. Her nerdeysen bekle bizi yavrum. Baban ve ben seni almaya geleceğiz.". firsat buldukca bu günlük sayesinde cocugumuz ya da cocuklarimizla (sonucun ne olacagin ibilmiyorum) konusuyorum. Bu bana cok iyi geliyor.
Bir daha hic ses cikmadi tabi kurumdan : ) 2.5 ay sonra daha fazla dayanamadim ve Kuruma gittim. Görevli gülerek "daha durun bakalim kac ay olduki siz basvurali" dedi. 10. sirada oldugumuzu söyledi. Daha evinize görevli gelecek dedi. Peki dedim çiktim : ) 4 ay sonra görevliler geldi. Gelecekleri gün telefonla sabahtan aradilar. Bugün müsait iseniz gelecegiz dediler. Telefonu kapattiktan sonra evin icide deli gibi kosturmaya basladim. Her odayi tek tek kontrol ettim düzenli mi diye : ) ögleden sonra iki genc, dünya tatlisi görevli geldi. 15-20 dakika kadar konustuk. Esimle nasil tanistigimizi, ne is yaptigimi, neden evlat edinmeyi dusundugumuzu, gelecegi dair düsüncelerimizi vs. bircok soru sordular. acikcasi hepsini hatirlamiyorum. Sonra cikmadan önce evi dolasabilir miyiz dediler. Her odaya baktilar. Cikarlarken birden aklima geldi ve sordum "ev ziyareti sanirim 5 kez yapiliyormus" dedim. Hayir dedi. Bir kez daha geliriz, o geldigimized esinizde evde olursa iyi olur. Sonrasinda size siranizi söyliycez dediler. Ben "internetten takip ediyorum, sira cok fazla oluyormus, beklemek yillar sürüyormus" dedim. Gülümseyerek "yok yok merak etmeyin, inanin çok sira yok. o kadar da beklemiyceksiniz" dedi. Allahım kendimi tutmasam sarilip öpecektim :)
Simdi ikinci ziyareti bekliyoruz. 2 ay icinde geleceklerini söylediler. Benim ve kucuk meleklerimin hikayesi simdilik bu kadar arkadaslar. Guzel gelismeleri sizlelerle paylasacagim insallah. Sormak istediginiz birsey olursa da severek cevaplamaya hazirim. Rabbim herkese yavrulariyla güzel ömür nasip etsin.
Ne kadar keyifli olmuştur alışveriş yapmak, ben heyecanlandımCumartesi pazar deli gibi alışveriş yaptım. Yatak, araba, araba koltuğu, mama sandalyesi, kıyafet, bez, şampuan derken canım çıktı. Ama en başta gerekli olan herşeyi aldım galiba. Yani umarım almışımdır.
Bence bu psikiyatri işi uzmana bağlı. Benden istemedi mesela. Psikiyatriste gitmekle ilgisi olduğunu sanmıyorum.
Sana kolay gelsin canım. Merak etme 1-2 günde halloluyor rapor işi.
Canım harika bir haber bu.Hayırlı uğurlu olsun bebeğin.Allah analı babalı büyütsün,iyi günlerini göstersin.Ailecek hep mutlu olun inşallah.Artık annesin.Ne heyecanlısındır kimbilir.Emziğe alışmadığı için emzirmeyi de deneyebilirsin.Alışverişirini yap bence.Uykusuzluk,gelen giden hiç vaktin olmayacak.Ama inan bana dünyanın en güzel duygusu.Küçük yavruna sevgiyle öpüyorum.Allah onu kötülüklerden,hastalıklardan korusun.Size bağışlasın....slm kızlar herkese merhaba
bir müjdem var sizlere bu sabah uzmanımız aradı bir tane bebeğimiz geldi gelin bakın diye okadar heyecanlanadımki anlatama elim ayağım birbirine dolaştı sonra hemen eşimi aradım onu çağırdım uzmanımız bugün işe gitmeyin dedi telefonda sonra eşim le birlikte uzmanımızıda alarak bebeğimizi görmeye gittik henüz 5 günlük bir erkek çocuğu sarışın bir melek .gittiğimizde çok açtı hemen mamasını getirdiler yedirdım biraz salladım uyudu öğleden sonra resmi işlemleri halledeceğiz bu hafta içinde vereceklermiş bebebği şuan çok karışık duygular içindeyim ilk aklıma gelenleri yazdım size sizinle paylaşmak istedim...
Oh ne güzel,ne zevkli alışveriş bunlar.Çok iyi yapmışsın.Güle güle iyi günlerde kullanın anneciği herşeyini hazırladı güzel meleğin.Allah analı,babalı sağlıkla büyütsün.Anneliğe hoşgeldin.Seni candan,yürekten kutluyorum herşey gönlünce olsun.Cumartesi pazar deli gibi alışveriş yaptım. Yatak, araba, araba koltuğu, mama sandalyesi, kıyafet, bez, şampuan derken canım çıktı. Ama en başta gerekli olan herşeyi aldım galiba. Yani umarım almışımdır.
Bence bu psikiyatri işi uzmana bağlı. Benden istemedi mesela. Psikiyatriste gitmekle ilgisi olduğunu sanmıyorum.
Sana kolay gelsin canım. Merak etme 1-2 günde halloluyor rapor işi.
Sevgili arkadaşlar hepinize güzel dileklerinizden dolayı çok teşekkür ederim.Günler çok yoğun geçiyor ama çok güzel bir yoğunluk Allahtüm bekleyen arkadaşlarıma bu tatlı yoğunluğu yaşatsın inşallah. 1 Nisanda haberini aldım inanın ilkin 1 Nisan şakası sandım inanamadım.Ve 4 Nisanda da kızımıza kavuştum.49 günlüktü bugün 50 günlük oldu bir görseniz acayip çirkin cadı prenses:) Size alış hikayemi baştan sona yazmaya çalışacağım.Kızım şu an uyuyor uyanmazsa eğer:))
İlkin bir gün önce bulunduğumuz ilde ki kuruma gittik evraklar imzaladık. Sonra ertesi gün sabaha karşı yola çıktık.Aslında biz gece çıkacaktık burada ki uzmanımız güldü isterseniz akşam çıkın anca gidersiniz diye espiri yaptı çünkü 2 saatlik yol olunca bizde artık onun dediği satte çıktık.
Sonra heyecanlı ve birazda stresli yolculuktan sonra oraya vardık.İlkin kurumda birkaç evrak imzaladık.Sonra alan arkadaşlarında bildiği klasik konuşmaları dinledik.Kabul ettik.Sonra oradaki uzmanımız bebeği getirmeleri söyledi.Biz orada bekledik onlar arabayla bebeği 9:20 de getireceklerini söyledi.Saat 10 geliyordu halabebek gelmedi.Sonra uzmanımız biraz sohbetten sonra nerde kaldınız diye tekrar aradı.Sonra bize geliyorlarmış dedi.Tabi ben sandelyedeoturuyorum ama kalbim çıkacakbacaklarımı sanki heyecandan hissetmedim.o arada koridorda bir an kalabalık ayak sesleri ve konuşmalar duyuldu.Ben aynen o an gelin almaya gelen konvoyun sesini duyan gelin gibi hissettim.O an bayılacaktım sandelyeden tutunarak kalktım içeri girdiklerinde .Bir tek kucaklarında ki battaniyeye sarılı bebeğimi gördüm etrafımı görmüyordum.Eşimin kucağına verdiler.Hepimiz etrafına toplandık.Eşim bana verdi sonra kucağıma aldım öptüm kokladım sarıldım sarıldıktan sonra ben bir ağlamaya başladım tutamadım kendimi annem ağlamış ben ağlayınca (tabi ben etrafımda olupbitenleri görmüyorum öyle sarhoş gibiydim) sonra bebeği getiren ve orada çalışanlar ağlamışlar.Bir tane bayan varmış o dayanamamış dışarı çıkmış manzaraya dayanamadımdemiş.Sonra sakinleştik kısa bir süre sonra kafamı çevirip bizimlehep ilgilenen uzmanımıza baktım çok kötü olmuş ağlamamak için kendini tutmuş bir halde idi.Sonra sabah 10.00gelen kızımızla bizi oarada bakım odası varmış bizi oraya soktular eşim valiye ve gerekli yerlere evrakları imzalatmaya gitti tabi vali ye ancak saat 4;00 imzalattı biz o odada 6saat fıtık olduk çıkmak için .Neyse akşam evdeydik.
Biraz gazlıyız teyzeleri bugün dr.daydık tahliller kontroller falan derken.Biraz da hastayız tabi orada üşütmüşler kızımı.Kızım kıpırdayıp duruyor ben şimdilik çıkıyorum.
İnanın yazamadım ama aklım hep sizdeydi.Allah hepinize bu güzel duyguyu tatdırsın inşallah.Ben kızımızı alacağımın bir gün evveli akşam 2 saat uydum sonra uyyuyamadımheyecandan o uykuyla yola çıktım.Hala da uykusuzum ama uyumakta istemiyorum:))))
Sevgili Meliha Nur,aramıza hoşgeldin.Ben de senin gibi sitenin sessiz takipçisiydim.Tüm mesajları okuyup başvurumu yaptıktan sonra ilk yazımı yazmıştım.Çok güzel bir karar almışsınız,hayırlı uğurlu olsun.Gerçekten tüm yaşadıklarımız,hissettiklerimiz birbirine çok benziyor.Eşim ve bende ilk başvuru günü sanki hamileymişim gibi büyük bir coşkuya kapılmıştık.Başvurudan sonra bekleyiş sürecinde artık üzüntülerim yerini sevince,heyecana,karamsarlıklarım negatif düşüncelerimse yerini iyimserliğe ve umuda bırakmıştı.Bekleme sürecinde bile daha önce olmadığım kadar mutluydum.Çünkü çocuğuma günbe gün yaklaştığımı biliyordum.Yaşama sevincim yerine gelmişti.Yaşam yine anlam kazanmıştı.Seni çok iyi anlıyorum.Herkese Merhaba,
Günlerdir tüm mesajlari okumaya calisiyorum. Mesajlarin tamami bitince ben de yazmaya ve araniza katilmaya karar verdim. Eger sikilmazsaniz biraz uzun bir yazi yazacagim. Insallah ikinci yazim ailemize katilacak cocuklarimla ilgili olur.
4 yillik evliyim. 39 yasindayim. 1 kez tüp bebek denememiz oldu. Deneme sonucunda olumsuz cevabini telefonda söylemislerdi. Bir süre kendime gelememistim. Esime haber verdigimde "Merkeze gidip bir konusalim" dedi.Gittik ve konustuk. Doktor bir kez daha denememizi ümitsizlige kapilmamamizi söyledi. Dönerken isem birden bana "Neden ikinciyi deniyoruz ki, hem fiziken hem de ruhen sen cok yipraniyorsun, buna dayanamiyorum. Ayrica illa dogurman, bizim kanimizdan olmasi gerekmiyor, evlat edinelim ne dersin" dedi. Ayni gün icnide yasadigim ikinci şoktu. Aslinda ikimizde birbirimizden ayri bu düsünce icindeymisiz. Acaba esim ne düsünür, yanlismi anlar diye ikimizde birbirimize söyleyememisiz : )
Ekim ayinda Aile kurumuna gidip konu ile ilgili bilgi aldik. Görevli bize 11 maddelik bir kagit verdi. Kesin karar verirseniz burdaki evraklari tamamlayip gelin basvurunuzu alalim dedi. Buradan okudugum kadariyla evraklar bazi yerlerde sonradan isteniyor. Bizden basvuru yaparken istendi. Tüm evraklarimizi kisa sürede hazirladik. 8 Kasim 2012'de gidip basvurumuzu yaptik. Biz kiz ya da erkek diye belirtmedik. Hatta kardes olursa cok daha iyi olur dedik. Sehir farketmez dedik. Yas sinirlamasi da koymadik. Ama görevli "zaten 1 yasin altinda bir bebek verilir size" dedi. Kurumdan ciktiktan sonra eve dönerken yasadiklarimi paylasmak istiyorum. Araba birden ağlamaya basladim. Sanki doktordan cikmistik ve doktor bana uzun zamandir duymak istedigim, hayalini kurdugum "Hamilesiniz" demis gibiydim. Allahim sanki gerçekten hamileydim. Eve gelene kadar hickirarak agladim. Gelir gelmez bir günlük tutmaya karar verdim. Sonucta bu bebegime adim attigimiz ilk gündü. O günlükte bebegimle konusuyorum... "Biz bugün bir adım attık yavrum. Sana elimizi uzattık. Biliyorum sen de biryerlerde bizim elimizi tutmak için bekliyorsun. Ellerimiz kavuştuğunda inan bana Allah bize sağlık ve akıl verdiği sürece hep yanında olacağız. Her nerdeysen bekle bizi yavrum. Baban ve ben seni almaya geleceğiz.". firsat buldukca bu günlük sayesinde cocugumuz ya da cocuklarimizla (sonucun ne olacagin ibilmiyorum) konusuyorum. Bu bana cok iyi geliyor.
Bir daha hic ses cikmadi tabi kurumdan : ) 2.5 ay sonra daha fazla dayanamadim ve Kuruma gittim. Görevli gülerek "daha durun bakalim kac ay olduki siz basvurali" dedi. 10. sirada oldugumuzu söyledi. Daha evinize görevli gelecek dedi. Peki dedim çiktim : ) 4 ay sonra görevliler geldi. Gelecekleri gün telefonla sabahtan aradilar. Bugün müsait iseniz gelecegiz dediler. Telefonu kapattiktan sonra evin icide deli gibi kosturmaya basladim. Her odayi tek tek kontrol ettim düzenli mi diye : ) ögleden sonra iki genc, dünya tatlisi görevli geldi. 15-20 dakika kadar konustuk. Esimle nasil tanistigimizi, ne is yaptigimi, neden evlat edinmeyi dusundugumuzu, gelecegi dair düsüncelerimizi vs. bircok soru sordular. acikcasi hepsini hatirlamiyorum. Sonra cikmadan önce evi dolasabilir miyiz dediler. Her odaya baktilar. Cikarlarken birden aklima geldi ve sordum "ev ziyareti sanirim 5 kez yapiliyormus" dedim. Hayir dedi. Bir kez daha geliriz, o geldigimized esinizde evde olursa iyi olur. Sonrasinda size siranizi söyliycez dediler. Ben "internetten takip ediyorum, sira cok fazla oluyormus, beklemek yillar sürüyormus" dedim. Gülümseyerek "yok yok merak etmeyin, inanin çok sira yok. o kadar da beklemiyceksiniz" dedi. Allahım kendimi tutmasam sarilip öpecektim :)
Simdi ikinci ziyareti bekliyoruz. 2 ay icinde geleceklerini söylediler. Benim ve kucuk meleklerimin hikayesi simdilik bu kadar arkadaslar. Guzel gelismeleri sizlelerle paylasacagim insallah. Sormak istediginiz birsey olursa da severek cevaplamaya hazirim. Rabbim herkese yavrulariyla güzel ömür nasip etsin.
Sevgili Meliha Nur,aramıza hoşgeldin.Ben de senin gibi sitenin sessiz takipçisiydim.Tüm mesajları okuyup başvurumu yaptıktan sonra ilk yazımı yazmıştım.Çok güzel bir karar almışsınız,hayırlı uğurlu olsun.Gerçekten tüm yaşadıklarımız,hissettiklerimiz birbirine çok benziyor.Eşim ve bende ilk başvuru günü sanki hamileymişim gibi büyük bir coşkuya kapılmıştık.Başvurudan sonra bekleyiş sürecinde artık üzüntülerim yerini sevince,heyecana,karamsarlıklarım negatif düşüncelerimse yerini iyimserliğe ve umuda bırakmıştı.Bekleme sürecinde bile daha önce olmadığım kadar mutluydum.Çünkü çocuğuma günbe gün yaklaştığımı biliyordum.Yaşama sevincim yerine gelmişti.Yaşam yine anlam kazanmıştı.Seni çok iyi anlıyorum.
Ama o karşılaşma anı ve yavruma kavuştuktan sonraki yaşamım varya artık orada hisleri anlatmaya kelimeler yetersiz kalıyor.O yokken ne kadar eksikmişim,yanlızmışım,boşmuşum diyorsun.Onun varlığı ve sevgisi ile anneliği hissetmek,paylaşımlarımız,yıllardır hasret kaldığım,özlemle beklediğim şeylerdi.Ona o kadar çok ihtiyacım varmışki.Evladım olunca sanki tam bir aile olduk.Allah nazardan saklasın.Başıma gelen en güzel şey oğlum.Onu bana verdiği için Rabbime ona her baktığımda şükrediyorum.Artık ben de yokum sadece o var.O toksa ben de tokum,o mutluysa ben de mutluyum.Bunları bana yaşatana çok şükür.
Bizi anne yapan bu şahane erkeklere,eşlerimize de teşekkür ediyorum.Belki kızdığımız birçok şeyleri olmuştur,bu konuda bazı erkekler gibi negatif yaklaşmadıkları,olmaz deyip kestirip atmadıkları için bize anne olma fırsatı verdikleri için, ben eşimden razıyım.Allah da ondan razı olsun.
İnşallah anlattığım bu güzellikleri sen de yakında yaşayacaksın.Hergün çok şükür diyeceksin.Rabbim tez günde gönlüne göre hayırlı evlat ya da evlatlar nasip etsin.Herşeyiniz gönlünüzce olsun.
Siz çok güzel yürekli bir insansınız, pozitif ve iyilik dolu yaklaşınca karşılığını da alıyorsunuz bence. herşey istediğiniz gibi olur umarım.Sevgili Meliha Nur,aramıza hoşgeldin.Ben de senin gibi sitenin sessiz takipçisiydim.Tüm mesajları okuyup başvurumu yaptıktan sonra ilk yazımı yazmıştım.Çok güzel bir karar almışsınız,hayırlı uğurlu olsun.Gerçekten tüm yaşadıklarımız,hissettiklerimiz birbirine çok benziyor.Eşim ve bende ilk başvuru günü sanki hamileymişim gibi büyük bir coşkuya kapılmıştık.Başvurudan sonra bekleyiş sürecinde artık üzüntülerim yerini sevince,heyecana,karamsarlıklarım negatif düşüncelerimse yerini iyimserliğe ve umuda bırakmıştı.Bekleme sürecinde bile daha önce olmadığım kadar mutluydum.Çünkü çocuğuma günbe gün yaklaştığımı biliyordum.Yaşama sevincim yerine gelmişti.Yaşam yine anlam kazanmıştı.Seni çok iyi anlıyorum.
Ama o karşılaşma anı ve yavruma kavuştuktan sonraki yaşamım varya artık orada hisleri anlatmaya kelimeler yetersiz kalıyor.O yokken ne kadar eksikmişim,yanlızmışım,boşmuşum diyorsun.Onun varlığı ve sevgisi ile anneliği hissetmek,paylaşımlarımız,yıllardır hasret kaldığım,özlemle beklediğim şeylerdi.Ona o kadar çok ihtiyacım varmışki.Evladım olunca sanki tam bir aile olduk.Allah nazardan saklasın.Başıma gelen en güzel şey oğlum.Onu bana verdiği için Rabbime ona her baktığımda şükrediyorum.Artık ben de yokum sadece o var.O toksa ben de tokum,o mutluysa ben de mutluyum.Bunları bana yaşatana çok şükür.
Bizi anne yapan bu şahane erkeklere,eşlerimize de teşekkür ediyorum.Belki kızdığımız birçok şeyleri olmuştur,bu konuda bazı erkekler gibi negatif yaklaşmadıkları,olmaz deyip kestirip atmadıkları için bize anne olma fırsatı verdikleri için, ben eşimden razıyım.Allah da ondan razı olsun.
İnşallah anlattığım bu güzellikleri sen de yakında yaşayacaksın.Hergün çok şükür diyeceksin.Rabbim tez günde gönlüne göre hayırlı evlat ya da evlatlar nasip etsin.Herşeyiniz gönlünüzce olsun.
Gözlerim doluyor sizleri okurken.HeidiAnkara,
Güzel dileklerin icin cok tesekkur ederim. Evet Allah eslerimizden de razi olsun. Bu konu o kadar önemli ki. Sitenin tamamini okudugumda eslerle ilgili olumsuz düsünceleri okudugumda cok üzülüyordum. Çok şükürkü bizim eslerimiz bizden daha anlayislilar bu konuda. Gecen gün oturmus tv izlerken birden döndü ve "Yaaa artik gelsin" dedi. Kim gelsin dedim saskinlikla. Gözleri dolu dolu "bebegimiz gelsin artik, onun yuvamiza gelmesi bana cok iyi gelecek" dedi. Esim duygularini belli edemeyen biridir. Bircok erkek gibi : ) Anladimki bebegimiz/bebeklerimizle ilgili bircok hayali, umudu var.
Yarin kuruma tekrar gidip bilgi almayi dusunuyorum. Beklemek gercekten cok zor. Biz yas ve cinsiyet belirtmedigimiz icin dogru dürüst hazirlikta yapamiyorum. Su an icin aylara göre bebeklerin ihtiyaci olan seylerin listesini yaptim. Hangi ürün, hangi marka iyi, nerden bulabilirim. simdilik yapabildigim bu. Dayanamayip aldigim tek sey su an birsürü oyuncak oldu :) Bir de annem bos durmuyor tabi sürekli hem kiz, hem erkegin giyebilecegi renklerde kiyafetler örüyor : ))
hazan ve fillo nasılsınız?
gerçek ve melihanur çok tebrik ederim. Eminim yavrularınıza çabucak kavuşursunuz.
Ben yarın sabah 10'da oğlumu almaya gidiyorum. Şu anda da telaşla dün aldığım minik kıyafetleri yıkıyorum.
bende yarın sabah sağlık raporumu çıkartmaya gidicem hayırlısıyla inş. bi sorun çıkmadan çarçabuk alırım raporumu.en çok korktuğum 600 lük sorulara denk gelmek eşim geçen hafta çıkarttı ona soru cvplatmamışlar ama bana cevaplatabilirler belki...psikiyatirise gidenleremi acaba soruları cvplatıyorlar sağlık sorunu varmı diye inş. cvplamak zorunda kalmam..
HeidiAnkara,
Güzel dileklerin icin cok tesekkur ederim. Evet Allah eslerimizden de razi olsun. Bu konu o kadar önemli ki. Sitenin tamamini okudugumda eslerle ilgili olumsuz düsünceleri okudugumda cok üzülüyordum. Çok şükürkü bizim eslerimiz bizden daha anlayislilar bu konuda. Gecen gün oturmus tv izlerken birden döndü ve "Yaaa artik gelsin" dedi. Kim gelsin dedim saskinlikla. Gözleri dolu dolu "bebegimiz gelsin artik, onun yuvamiza gelmesi bana cok iyi gelecek" dedi. Esim duygularini belli edemeyen biridir. Bircok erkek gibi : ) Anladimki bebegimiz/bebeklerimizle ilgili bircok hayali, umudu var.
Yarin kuruma tekrar gidip bilgi almayi dusunuyorum. Beklemek gercekten cok zor. Biz yas ve cinsiyet belirtmedigimiz icin dogru dürüst hazirlikta yapamiyorum. Su an icin aylara göre bebeklerin ihtiyaci olan seylerin listesini yaptim. Hangi ürün, hangi marka iyi, nerden bulabilirim. simdilik yapabildigim bu. Dayanamayip aldigim tek sey su an birsürü oyuncak oldu :) Bir de annem bos durmuyor tabi sürekli hem kiz, hem erkegin giyebilecegi renklerde kiyafetler örüyor : ))
Kizlar yardim lütfen : )
Daha önce de yazdigim gibi, ben ailemize katilacak yavrularimin kac aylik olacaklarini billmedigim icin hazirlik yapamiyorum. Sitede sizlerden ögrendiklerimi kendimce toparladim. Asagidaki listede yazanlari almaya baslasam mi ne dersiniz? eksiklerim varsa beni yönlendirebilir misiniz? cok tesekkurler
Biberon (Doktor Browns ya da Avent)
Birebon fircasi
Emzik (Nuk), Emzik saklama kabi
Banyo havlusu
Bol miktarda tülbent (tülbentin suyu hemen emdigi ve bebegin cildine zarar vermedigi söyleniyor)
Bebek banyo sapkasi
Banyo küveti (kac ayliga kadar kuvette yikanabiliyorlar)
Sicakligi ayarladigimiz su icin kova ve masrapa
Banyo süngeri
Sampuan (Mustela veya Sebamed ya da Bushlen)
Kiyafetleri icin ilk aylar Sıvı Dalin, büyüdügünde OMO BABY
Tirmak makasi seti
Sterilazör
Termos (biberon-masa isitici)
Ateş ölçer (Braun) Kulaktan olanlar çok kullanisli diye birsey okumustum. Kulaktan ya da koltukaltindan, kullanis acisindan hangisi daha dogru bilgi veriyor?
Termometre (Oda icin)
Su termometresi (Banyo suyu icin)
Oda icin buhar makinesi
Pisik kremi (Sebamed-kucuk boyu degil, bebek kremi diye satilan büyük boy)
Kizariklik icin Haneten (eczanelerde, pomat olan degil krem olani)
Güzel hazırlık yapmışsın canım.Alt açma minderi,bebek bakım çantası,bebek banyo havlusu,port bebe,ana kucağı(sallanan,ilk 4 ay çok işimize yaradı).Biz de oyun parkı aldık.Oyun parkının üzerinde müzikli dönen oyuncaklarda 3 aydan itibaren çok ilgi çekici.Bebek arabası.Termos en gerekli şey.Gece yatarken suyu kaynatıp uygun ısıya getirip termosda tutuyorum,biberonları da hazırlıyorum.Yataktan kalkmadan acıktığında mamasını hazırlayabiliyorumKizlar yardim lütfen : )
Daha önce de yazdigim gibi, ben ailemize katilacak yavrularimin kac aylik olacaklarini billmedigim icin hazirlik yapamiyorum. Sitede sizlerden ögrendiklerimi kendimce toparladim. Asagidaki listede yazanlari almaya baslasam mi ne dersiniz? eksiklerim varsa beni yönlendirebilir misiniz? cok tesekkurler
Biberon (Doktor Browns ya da Avent)
Birebon fircasi
Emzik (Nuk), Emzik saklama kabi
Banyo havlusu
Bol miktarda tülbent (tülbentin suyu hemen emdigi ve bebegin cildine zarar vermedigi söyleniyor)
Bebek banyo sapkasi
Banyo küveti (kac ayliga kadar kuvette yikanabiliyorlar)
Sicakligi ayarladigimiz su icin kova ve masrapa
Banyo süngeri
Sampuan (Mustela veya Sebamed ya da Bushlen)
Kiyafetleri icin ilk aylar Sıvı Dalin, büyüdügünde OMO BABY
Tirmak makasi seti
Sterilazör
Termos (biberon-masa isitici)
Ateş ölçer (Braun) Kulaktan olanlar çok kullanisli diye birsey okumustum. Kulaktan ya da koltukaltindan, kullanis acisindan hangisi daha dogru bilgi veriyor?
Termometre (Oda icin)
Su termometresi (Banyo suyu icin)
Oda icin buhar makinesi
Pisik kremi (Sebamed-kucuk boyu degil, bebek kremi diye satilan büyük boy)
Kizariklik icin Haneten (eczanelerde, pomat olan degil krem olani)
Kizlar yardim lütfen : )
• Biberon (Doktor Browns ya da Avent)
• Birebon fircasi
• Emzik (Nuk), Emzik saklama kabi
• Banyo havlusu
• Bol miktarda tülbent (tülbentin suyu hemen emdigi ve bebegin cildine zarar vermedigi söyleniyor)
• Bebek banyo sapkasi
• Banyo küveti (kac ayliga kadar kuvette yikanabiliyorlar)
• Sicakligi ayarladigimiz su icin kova ve masrapa
• Banyo süngeri
• Sampuan (Mustela veya Sebamed ya da Bushlen)
• Kiyafetleri icin ilk aylar Sıvı Dalin, büyüdügünde OMO BABY
• Tirmak makasi seti
• Sterilazör
• Termos (biberon-masa isitici)
• Ateş ölçer (Braun) Kulaktan olanlar çok kullanisli diye birsey okumustum. Kulaktan ya da koltukaltindan, kullanis acisindan hangisi daha dogru bilgi veriyor?
• Termometre (Oda icin)
• Su termometresi (Banyo suyu icin)
• Oda icin buhar makinesi
• Pisik kremi (Sebamed-kucuk boyu degil, bebek kremi diye satilan büyük boy)
• Kizariklik icin Haneten (eczanelerde, pomat olan degil krem olani)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?