hgniz sefalar getirdiniz.herşey gönlünüzce olsun inş.adım atmak ilerlemektir.benim de eşim ilkzamanlar karamsar kalmıştıı ama şimdi bendende çok hevesli.konuşulunca gözleri ışıldıyo ..
özelden yazıcam merak etme bence de aynı kişi ilk önce görüşme odasına geçtik başladı sorular cocuklugumdan girdi kaynanamdan çıktı :) .çok ayrıntılı sorular soruyor insan ne cevap verceğini şaşırıyor birde sürekli yazıyor ya a desem yazıyor :) .o sordu ben cevap verdim .kitaplardan da sordu örnekli anlatım 1 saat sürdü sonra eşimi aldı onu okadar sıkıştırmamış.canımmmmmmmmm çok sevindim çok darısı başımızaçok gerginim bana biraz anlat neolur neler soruyo neler diyo ne konuşuyosunuz nasıl örnekler veriyo??sanırım uzmanımız aynı bana özelden msj atarmısın uzmanın adını çok merak ettim. çok sıkıştırıp üstüne geldimi? be bide negatif elektirik alıyorum neolur azıcık rahatlat beni :)
ayyy bacım sağolasın anlamamıştım ne yalan söyliyimmerhaba,
uzun zamandır okuyordum sadece, bu rapor işini bilen biri olarak yazayım dedim. herhangi bir devlet hastanesinin enfeksiyon hastalıkları bölümüne gidin. bu raporu alacağınızı doktora söyleyin, o hangi tahlilleri isteyeceğini bilir (hepatitler falan var), tahlil sonuçlarına göre rapor yazacak. ayrıca verem savaş dispanserine gidip yine raporu söyleyin, akciğer grafisi çekilip bakılacak ve size rapor verilecek. bu kadar. ayrıca bir sağlık raporu diye birşey istemiyor istanbul. rahatlıkla halledilir. dert edilecek bir şey yok. kolay gelsin.
gözün aydın olsun cnm en çok korktuğun kısmı başardın.. merak etme cnm sağlık raporu çok kolay çıkıyor.gidince görürsünartık için rahat etsin...inş. evladına çabucak kavuşursun...
çok teşekkürederim yol gösterdiniz ALLAH HEPİNİZDEN RAZI OLSUNcanım en kolay kısmı bunlar. hastaneye gidiyorsun intaniye diye bir servis var.
numara alıyorsun elindeki evrağı göster sana bir liste verdiler ya. ne için istediğini söyle.
sonra dr. istediği tahlilleri yazıyor. seni kan alma servisine gönderiyor. aç olman gerekmiyormuş.
kanını veriyorsun. bir kaç gün içinde alıyorsun bu kadar.
verem savaş dispanserine gidiyorsun. yine aynı evrağı göster ne için istendiğini söyle.
sonra da ciğer filmi çekecekler onuda aynı gün alabiliyorsun sanırım.
sonuçları alıyorsun memuruna veriyorsun. bebeğine bir adım daha yaklaşmış oluyorsun.
hadi hayırlısı olsun.
Umarım görüşme iyi geçmiştir, sayfanın devamını okumadım henüz. Çok üzüldüm eşinizle ağlamanıza, nasıl germişlerse sizi. Benim de hemen gözlerim doldu. Her şey çok iyi olacak, hakediyorsunuz tüm güzellikleri.
inşallah bacım agzın bal kaymak yesinGözünüz aydın, kolay gelsin size, bundan sonra sıranızın gelmesini bekleyeceksiniz yani.
hoş geldin bacımgünaydın hanımlar, artık beni de sık sık burda görebilirsiniz, sizleri okudukça içim umut doldu, dün eşimle konuyu konuştum, biraz gerildi, bizim hiç çocuğumuz yok, bir bebeğin sorumluluğunu bilmiyoruz ya bakamazsak, ya pişman olursak dedi, negatif değilim ama biraz düşünelim dedi konuyu belirsiz bir zamana iteledi, ama biraz aradan sonra bu konuyu tekrar dile getirecegim, hayali bile güzel :)
:) Yorumlarınızı çok beğenerek okuyorum, çok pozitif bir insansınız. Enerjiniz insanları olumlu etkiliyor diye düşünüyorum, en azından beni.Profilden mesleğinizi okudum da, psikolojik destek mi veriyorsunuz sosyal hizmetlerde? Ordaki çocukların psikolojisi beni her zaman düşündürür, özellikle de anne olduktan sonra yaşadığım acıyı tarif edemem. İlk 2-3 ay sanırım, her gece ağlardım, orda kalan bebeklerin çocuklarını durumunu düşündükçe.
Sitemizde oturan bir kız çocuğu var 7 yaşında, anneanne bakıyor, baba nerde bilemiyorum ,anne başka şehirde emlakçılık yapıyor, çocuğun psikolojisi çok sağlam değil, sitedekiler içlerine almıyor zaten, grup dışı kalmış. Azıcık ilgi gördüğü her insana öyle bir açlıkla saldırıyor ki, karşısındakini bıktırıyor, sanırım bu yüzden de dışlanıyor. Dışlandıkça daha da yaralı bir hale geliyor. Çocuklarımla indiğimde yanımıza gelir mutlaka, her seferinde destek olmaya çalışıyorum, bize dahil etmeye çalışıyorum ki dışlandığı grup yüzünden acı çekmesin. Doğru mu yanlış mı davranıyorum bilemiyorum tabii, sadece vicdanımla düşünüyorum çünkü.
Bu kadar uğraş veren, acı çeken, gerilen bu muhteşem anneleri gördükçe o küçük kızın annesin ve onun gibi olan diğer çocukların annelerine çokkkkkkkkkkk kızıyorum.
özelden yazıcam merak etme bence de aynı kişi ilk önce görüşme odasına geçtik başladı sorular cocuklugumdan girdi kaynanamdan çıktı :) .çok ayrıntılı sorular soruyor insan ne cevap verceğini şaşırıyor birde sürekli yazıyor ya a desem yazıyor :) .o sordu ben cevap verdim .kitaplardan da sordu örnekli anlatım 1 saat sürdü sonra eşimi aldı onu okadar sıkıştırmamış.
ayyy bacım sağolasın anlamamıştım ne yalan söyliyim
çok teşekkürederim yol gösterdiniz ALLAH HEPİNİZDEN RAZI OLSUN
öyle oldu en korktuğum kısım buydu belirleyici görüşmeyi atlattık ya darısı raporlara inşallah.
inşallah bacım agzın bal kaymak yesin
hoş geldin bacım
benim eşimde öyleydi burda azmı dert yandım kızlara bol bol dua et kalpleri evirip ceviren Rabbim eşimle benim bi tanıdığıma gittiydik onlarda kurumdan aldılar kızlarını onlarla konuştuk kızlarını gördü derken çıkışta tamam dedi sonra muracat ettik Allah ın işi işte kurum bizi yuvaya gönderdi orda 3 kız 2 erkek bebek gösterdiler bizi koruyucu aileye teşvik etmek için neyse orda eşimin kucağına verdiler ya eşim nasıl öpüyor başlarını usul usul o zaman dedim tamamdır hacı bu iş diye
erkekler bizler kadar duygularını dile getiremiyorlar akıllarındaki asıl soru şu oluyor acaba alışabilirmiyim benimseye bilirmiyim eşine zaman tanı çok üsteleme birde varsa imkanınız yuvaya gidin işte orda eşinin isteyip istemediği ortaya çıkar.
özelden yazıcam merak etme bence de aynı kişi ilk önce görüşme odasına geçtik başladı sorular cocuklugumdan girdi kaynanamdan çıktı :) .çok ayrıntılı sorular soruyor insan ne cevap verceğini şaşırıyor birde sürekli yazıyor ya a desem yazıyor :) .o sordu ben cevap verdim .kitaplardan da sordu örnekli anlatım 1 saat sürdü sonra eşimi aldı onu okadar sıkıştırmam
canımmmmmmmmmmmm çok teşekkür ederim evet tahminlerimiz doğru uzmanımız aynı ben özelden msj yazamıyorum daha msj sayım 100 olmalıymış.valla ben başından beri ısınamadım uzmanımızakitapları okumaya çalışıyoruz ama çok yoğunuz bide zorunluluk olunca daha zorlaşıyo.sen harikasın çok yardımcı oldun bana keşke tanışabilsek ikimizde istanbuldayız :)son bi soru randevu almak için aradıktan sonra kaç güne çağırıyo? öpüldün çokkkkkkkk
Bugün İstanbul'dan evlatlık bebek için başvurumuzu yaptık. Bu tarihi hiç bir zaman unutmayacağım sanırım. Normalde evlat edinmek için başvuru kriterlerine pek uymuyoruz. 5 senelik evli olmak ya da iki eşin de 30 yaşını doldurmuş olması gerekiyormuş, her yerde öyle yazıyor. Ama bu forumda bir kaç kişiden yaş ya da evlilik şartını doldurmadan başvurularını yapmış ve işleme girmiş olan kişilerin varlığını bildiğim için o mevzu problem olmaz diye düşünüyordum. Ama hiç beklediğim gibi olmadı. İlgilenen görevli bize başvuruda bulunamayacağımızı söyledi. O konuştukça başladım ben ağlamaya...
Böyle bir mantık olabilir mi.. Bizim çocuk sahibi olabilmemiz imkansız. 3 senelik evliyiz ve eşim 30 yaşında ama ben değilim. Şimdi benim sırf böyle saçma bir kural var diye boş yere 2-3 sene bekleyip sonra evlatlık için başvurduğumu düşünürseniz, en az 4-5 seneden önce evimize çocuk giremeyecek. Bu da inanılmaz yorucu bir süreç diye düşünüyorum. Burada okuduklarımı ve bazı arkadaşların başvuru yaptıklarını görevliye söyledim. Zaten çok ilgili biriydi. Tabii dedi, keşke öyle olsa, ben uygulayıcı arkadaşlara da danışayım. Belki istisnalar yapılıyordur, öğreneyim. Telefonla görüştü sağolsun ve şuana kadar az da olsa bunun uygulandığını ve başvurumuzu alabileceğini söyledi.
Ben zaten şimdi başvurduğumda bebeğimiz gelene kadar çoktan 5 yıllık evli kuralını doldurmuş olacağım. Bu kadar evlat hasreti çeken aileleri mağdur etmek çok saçma.. Boş yere bekleyip zaman kaybedeceğime, en azından o yıllar sırada beklerken geçer. Hani ihtimalimiz olsa tüp bebek fln, anlarım.. Ama genetik problem sebebiyle biyolojik kendi çocuğumuza sahip olmamız mümkün değil. Başvurumuzu aldılar ama umarım sonradan arayıp maalesef olmuyormuş demezler. Diken üzerindeyim. Bir yandan çok mutluyum, başvurduk diye.. Öbür yandan acaba iptal ederler mi diye korkuyorum. Aramızda bu durumu yaşayanlar varsa lütfen benimle görüşlerini paylaşsınlar, çok mutlu olurum.
Bu arada görevli beyefendi bize koruyucu aile için de başvurmamızı önerdi. Onun için de başvurduk ama şuan içime sinmiş değil. Sanki ikisi de aynıymış gibi davranıyorlar ama bana evlatlık verilemeyen istenmeyen çocukları koruyucu ailelere veriyorlar gibi geliyor. Ya çocuğu hemen benden alırlarsa, ailesi istediği gibi görebiliyor.. Hiç çocuğu olmayan biri hangisiyle başlamalı.. İkisini birden yapan birileri var mı? Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Öyle bir konuştular ki, koruyucu ailede birkaç ayda çocuğu yanına veriyorlarmış. Evlatlıkta 1-2 sene sürüyor, belki de daha fazla.. Evet biri çok çabuk bir süreç ama çocuğun velayeti sizde değil. Şehirdışına çıkarken bile kurumu haberdar etmek dilekçe yollamak gerekiyor. Ailesiyle görüştürmek durumundasın. O çocuk bocalamaz mı.. Bir de ben 0-6 aylık istiyordum ama koruyucu ailede en küçük belki 8-9 aylık rastlayabiliyor, o da çok nadir deniyor. Ne kadar küçük olursa o kadar kolay bağ kurarız gibi hissediyordum ben şuan kafam karışık. Ne yapmalı..
Gerçi bir arkadaşın yorumunu okudum forumda. Şuan ismini hatırlamıyorum. Demiş ki varsın aileyle görüşsün, belki ilerde benden alsınlar, ama yine de çekeceğim acıya rağmen o çocuğun yuvada kalmasına gönlüm razı olmaz diye. Ne kadar özverili bir düşünce.. Bunu okuyunca daha olumlu bakmaya başladım. Ama merak ediyorum kurumda evlatlık için başvurmaya gidenleri koruyucu aileye yönlendiriyorlar mı bizde olduğu gibi..
Beni de listeye ekleyebilirsiniz. Başvuru tarihi 6 mayıs 2013, 0-1 kız için başvurduk, terk rıza henüz seçmiş değiliz. Bir ay içerisinde evrakları tamamlayıp kuruma gideceğiz.
Herkesin Allah yardımcısı olsun.
özelden yazıcam merak etme bence de aynı kişi ilk önce görüşme odasına geçtik başladı sorular cocuklugumdan girdi kaynanamdan çıktı :) .çok ayrıntılı sorular soruyor insan ne cevap verceğini şaşırıyor birde sürekli yazıyor ya a desem yazıyor :) .o sordu ben cevap verdim .kitaplardan da sordu örnekli anlatım 1 saat sürdü sonra eşimi aldı onu okadar sıkıştırmam
canımmmmmmmmmmmm çok teşekkür ederim evet tahminlerimiz doğru uzmanımız aynı ben özelden msj yazamıyorum daha msj sayım 100 olmalıymış.valla ben başından beri ısınamadım uzmanımızakitapları okumaya çalışıyoruz ama çok yoğunuz bide zorunluluk olunca daha zorlaşıyo.sen harikasın çok yardımcı oldun bana keşke tanışabilsek ikimizde istanbuldayız :)son bi soru randevu almak için aradıktan sonra kaç güne çağırıyo? öpüldün çokkkkkkkk
anam bacıma bak canım ya demek aynı belliydi zaten aynı olduğu
Allah yardımcınız olsun 2. görüşme için aradığımda 2 hafta sonrasına verdi ev ziyaretine 3 ay sonra geldi ev ziyaretine geldikten 1 ayı aşkın bir süre sonra belirleyici görüşmeye çağırdı
olur bacım tanışalım bende isterim tanışmayı
senin ev ziyaretine geldimi
Bugün İstanbul'dan evlatlık bebek için başvurumuzu yaptık. Bu tarihi hiç bir zaman unutmayacağım sanırım. Normalde evlat edinmek için başvuru kriterlerine pek uymuyoruz. 5 senelik evli olmak ya da iki eşin de 30 yaşını doldurmuş olması gerekiyormuş, her yerde öyle yazıyor. Ama bu forumda bir kaç kişiden yaş ya da evlilik şartını doldurmadan başvurularını yapmış ve işleme girmiş olan kişilerin varlığını bildiğim için o mevzu problem olmaz diye düşünüyordum. Ama hiç beklediğim gibi olmadı. İlgilenen görevli bize başvuruda bulunamayacağımızı söyledi. O konuştukça başladım ben ağlamaya...
Böyle bir mantık olabilir mi.. Bizim çocuk sahibi olabilmemiz imkansız. 3 senelik evliyiz ve eşim 30 yaşında ama ben değilim. Şimdi benim sırf böyle saçma bir kural var diye boş yere 2-3 sene bekleyip sonra evlatlık için başvurduğumu düşünürseniz, en az 4-5 seneden önce evimize çocuk giremeyecek. Bu da inanılmaz yorucu bir süreç diye düşünüyorum. Burada okuduklarımı ve bazı arkadaşların başvuru yaptıklarını görevliye söyledim. Zaten çok ilgili biriydi. Tabii dedi, keşke öyle olsa, ben uygulayıcı arkadaşlara da danışayım. Belki istisnalar yapılıyordur, öğreneyim. Telefonla görüştü sağolsun ve şuana kadar az da olsa bunun uygulandığını ve başvurumuzu alabileceğini söyledi.
Ben zaten şimdi başvurduğumda bebeğimiz gelene kadar çoktan 5 yıllık evli kuralını doldurmuş olacağım. Bu kadar evlat hasreti çeken aileleri mağdur etmek çok saçma.. Boş yere bekleyip zaman kaybedeceğime, en azından o yıllar sırada beklerken geçer. Hani ihtimalimiz olsa tüp bebek fln, anlarım.. Ama genetik problem sebebiyle biyolojik kendi çocuğumuza sahip olmamız mümkün değil. Başvurumuzu aldılar ama umarım sonradan arayıp maalesef olmuyormuş demezler. Diken üzerindeyim. Bir yandan çok mutluyum, başvurduk diye.. Öbür yandan acaba iptal ederler mi diye korkuyorum. Aramızda bu durumu yaşayanlar varsa lütfen benimle görüşlerini paylaşsınlar, çok mutlu olurum.
Bu arada görevli beyefendi bize koruyucu aile için de başvurmamızı önerdi. Onun için de başvurduk ama şuan içime sinmiş değil. Sanki ikisi de aynıymış gibi davranıyorlar ama bana evlatlık verilemeyen istenmeyen çocukları koruyucu ailelere veriyorlar gibi geliyor. Ya çocuğu hemen benden alırlarsa, ailesi istediği gibi görebiliyor.. Hiç çocuğu olmayan biri hangisiyle başlamalı.. İkisini birden yapan birileri var mı? Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Öyle bir konuştular ki, koruyucu ailede birkaç ayda çocuğu yanına veriyorlarmış. Evlatlıkta 1-2 sene sürüyor, belki de daha fazla.. Evet biri çok çabuk bir süreç ama çocuğun velayeti sizde değil. Şehirdışına çıkarken bile kurumu haberdar etmek dilekçe yollamak gerekiyor. Ailesiyle görüştürmek durumundasın. O çocuk bocalamaz mı.. Bir de ben 0-6 aylık istiyordum ama koruyucu ailede en küçük belki 8-9 aylık rastlayabiliyor, o da çok nadir deniyor. Ne kadar küçük olursa o kadar kolay bağ kurarız gibi hissediyordum ben şuan kafam karışık. Ne yapmalı..
Gerçi bir arkadaşın yorumunu okudum forumda. Şuan ismini hatırlamıyorum. Demiş ki varsın aileyle görüşsün, belki ilerde benden alsınlar, ama yine de çekeceğim acıya rağmen o çocuğun yuvada kalmasına gönlüm razı olmaz diye. Ne kadar özverili bir düşünce.. Bunu okuyunca daha olumlu bakmaya başladım. Ama merak ediyorum kurumda evlatlık için başvurmaya gidenleri koruyucu aileye yönlendiriyorlar mı bizde olduğu gibi..
Beni de listeye ekleyebilirsiniz. Başvuru tarihi 6 mayıs 2013, 0-1 kız için başvurduk, terk rıza henüz seçmiş değiliz. Bir ay içerisinde evrakları tamamlayıp kuruma gideceğiz.
günaydın hanımlar, artık beni de sık sık burda görebilirsiniz, sizleri okudukça içim umut doldu, dün eşimle konuyu konuştum, biraz gerildi, bizim hiç çocuğumuz yok, bir bebeğin sorumluluğunu bilmiyoruz ya bakamazsak, ya pişman olursak dedi, negatif değilim ama biraz düşünelim dedi konuyu belirsiz bir zamana iteledi, ama biraz aradan sonra bu konuyu tekrar dile getirecegim, hayali bile güzel :)
kainatın en güzel varlığı insana ait olan değeri vermişsin.doğru olan bu.o yavruyu bu duruma düşürenler utansın.hayatı 3-5 dakikalık zevk zannedenler utansın.o yavrunun bir suçu yok.:) Yorumlarınızı çok beğenerek okuyorum, çok pozitif bir insansınız. Enerjiniz insanları olumlu etkiliyor diye düşünüyorum, en azından beni.Profilden mesleğinizi okudum da, psikolojik destek mi veriyorsunuz sosyal hizmetlerde? Ordaki çocukların psikolojisi beni her zaman düşündürür, özellikle de anne olduktan sonra yaşadığım acıyı tarif edemem. İlk 2-3 ay sanırım, her gece ağlardım, orda kalan bebeklerin çocuklarını durumunu düşündükçe.
Sitemizde oturan bir kız çocuğu var 7 yaşında, anneanne bakıyor, baba nerde bilemiyorum ,anne başka şehirde emlakçılık yapıyor, çocuğun psikolojisi çok sağlam değil, sitedekiler içlerine almıyor zaten, grup dışı kalmış. Azıcık ilgi gördüğü her insana öyle bir açlıkla saldırıyor ki, karşısındakini bıktırıyor, sanırım bu yüzden de dışlanıyor. Dışlandıkça daha da yaralı bir hale geliyor. Çocuklarımla indiğimde yanımıza gelir mutlaka, her seferinde destek olmaya çalışıyorum, bize dahil etmeye çalışıyorum ki dışlandığı grup yüzünden acı çekmesin. Doğru mu yanlış mı davranıyorum bilemiyorum tabii, sadece vicdanımla düşünüyorum çünkü.
Bu kadar uğraş veren, acı çeken, gerilen bu muhteşem anneleri gördükçe o küçük kızın annesin ve onun gibi olan diğer çocukların annelerine çokkkkkkkkkkk kızıyorum.
bende yeni başvuranlardanım bizde gittiğimizde koruyucu aile için yönlendirdiler ama ben istemedim şuan için ne kadar küçük ise benim için okadar iyi dedim , koruyucu ailede bebeğe alışacağız sonra aile aldı gitti zaten evlat hasretiyle yanan kişileriz heralde bu şuan için kaldıralacak bir yapıda değilizBugün İstanbul'dan evlatlık bebek için başvurumuzu yaptık. Bu tarihi hiç bir zaman unutmayacağım sanırım. Normalde evlat edinmek için başvuru kriterlerine pek uymuyoruz. 5 senelik evli olmak ya da iki eşin de 30 yaşını doldurmuş olması gerekiyormuş, her yerde öyle yazıyor. Ama bu forumda bir kaç kişiden yaş ya da evlilik şartını doldurmadan başvurularını yapmış ve işleme girmiş olan kişilerin varlığını bildiğim için o mevzu problem olmaz diye düşünüyordum. Ama hiç beklediğim gibi olmadı. İlgilenen görevli bize başvuruda bulunamayacağımızı söyledi. O konuştukça başladım ben ağlamaya...
sevgili burju inan herkesinde yazıcağı gibi bu sorunlar herkeste ufak tefakte olsa yaşndı biz kadınlar erkeklere göre daha çabuk kabul ediyoruz onlar biraz daha ağırlar bence sıkmadan herşeyi oluruna bırak ama asla vazgeçme hani derler ya yavaş yavaş nakış gibi işlersin sen eşini kadın isterse yapamayacapı hiç bir şey yoktur inşallah eşinde uzlaşır başvurunuzu yapasınız şimdi düşünüyorumda aslında olmadığını bile bile boşuna beklemişiz evet bebeğimize kavuşmadık daha ama başvuru yapalıdır hayatımızda bi amaç oldu eşim ve ben halbuki ne kadar istiyormuşuzda ama hep üstünü örtüyormuşuz beklemesi bile onun bir gün geliceğini bilmek bile çok çok güzel
bacım hiç üzülme eşlerden biri 30 yaşındaysa başvurabiliyorsunuz bugün bende kurumu aradım evlat edinmede kimse yoktu yerlerine başka biri bakıyomuş benim sorumada cevap veremedi yarın arayın ben bilmiyorum dedi boşuna stres yapma yani
koruyucu aileye gelince evet şuanda istanbulda öyle bir uygulama var bizede dediler hatta yuvayada bile gönderdiler baktık ama içim ikna olmadı 3 ayda bir götürceksin eve ziyaretler olcak ailesi isterse görücek ne isaya ne musa yar olmıcak gibi geldi bana ondan vazgeçtik
anam bacıma bak canım ya demek aynı belliydi zaten aynı olduğu
Allah yardımcınız olsun 2. görüşme için aradığımda 2 hafta sonrasına verdi ev ziyaretine 3 ay sonra geldi ev ziyaretine geldikten 1 ayı aşkın bir süre sonra belirleyici görüşmeye çağırdı
olur bacım tanışalım bende isterim tanışmayı
senin ev ziyaretine geldimi
Teşekkür ederim! İlgilenen adam ısrarla tüzükte her iki eş için 30 yaş sınırı var diyor ama uygulamada diğer arkadaşlar hep bir kişinin yaşı dolunca müsaade etmişler. Siz de koruyucu aileye başvurdunuz demek ki dimi? Ben acaba eğer o an tamam diyip başvurdum ama sonrasında koruyucu aile olmak istemiyoruz dersek, acaba bu durum evlatlık verirken bize karşı olan düşüncelerini değiştirir mi? Yapabilirsem isterim tabii ki ama zaten evlat edinilemeyen çocukları koruyucu aile yanına veriyorlar. Alıştığım çocuğu benden almak istediklerinde ne durumda olurum bilemiyorum..
hoşgeldin arkadaşım öncelikle hayırlısı olur inşallah asla geriçevirilecekmiş gibi düşünme güzel düşün güzel olsun sorduğun evlilik konusu şartınada çok takılma nasılsa bekleme süresi var bellide olmaz bu işler nasip birazda tam 3 yılı doldurmuşsunuz nasılsa bekleme süresi falan derken hallolur inşallah bende 28 yaşındayım ama biz 9 yıllık evliyiz dediğin gibi okadar saçmalıklar varki insan bazen şaşırıyor şahsen kendi adıma konuşayım biz alıştık saçmalıklarına gülüyorum artık koruyucu aile konusuna gelince uzmanımız bize her telefon konuşmasında ısrarrla koruyucu aile olun diyor buradada bir koruyucu ailelik aldı başını gidiyor ama bana mantıklı gelmedi bu evet inan bana yapabilseydim çok isterdim ama kendimde o gücü göremedim onun bir gün alınması demek benim için yıkım demek evet evlat edinme sıranıda sürdüre biliyorsun bu arada ama gelicek yavruma sağlıklı bir anne olamam bu benim görüşüm herkes duygularını farklı yaşar eminimki en güzel kararı eşi ve sen vericeksin canım uzmanlar hep kötü olanı söylüyor onlarda haklı bir yerde bizi en kötüsüne alıştırmak istiyorlar ama farkında değiller alıştırırken çok kırıyorlar bu yola başlamış olan insan zaten onların söyleiklerini fazlasıyla düşünüyor hepimizin hakkında hayırlısı olur inşallah allah gönlüne göre versin inşallah tekrar hayırlı olsun sevgiler
hoş geldin aramıza hayırlısı olsun. içini ferah tut dilekçeni almışlar bence kabul ettiler demek ki.
Koruyucu aile için son bir yıldır bir çalışma sürdürüyorlar. seminerler veriyorlar insanları teşvik etmeye
çalışıyorlar. amaç yuvaları boşaltmak. evet güzel bir düşünce ama bebek için iyi olacağını düşünmüyorum.
ve bir süre sonra ailenin bebeğimi geri alacağım demesi ile bebeği geri vermek zorunda kalıyorsunuz.
buda katlanılır bir durum değildir bence. bize çok ısrar ettiler ama biz kabul etmedik. yuvaya da gitmedik.
ben orda çocukları görünce dayanamam diye. ama bu bir tercih meselesi. koruyucu aile topiği de var istersen oradaki
arkadaşların fikrini de al. belki karar vermende faydası olur. hakkınızda hayırlısı olsun..
Merhaba arkadaşım başvurun hayırlı olsun. Evlat edinmek için başvuru yapan aileleri karuyu aile olmaları konusunda ikna etmeye çalışıyorlar o da yeni başladı. Çünkü devlet böyle bir misyon edinmiş. Herkes evlat edinmek istiyor. Biyolojik ailesi tarafından evlat edinilmesi istenmeyen çocuklar var devlet bunları ailelerin yanlarına yerleştirmek istiyor. Çok iyi bir karar vermişsin tekrar hayırlısı olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?