bende yeni başvuranlardanım bizde gittiğimizde koruyucu aile için yönlendirdiler ama ben istemedim şuan için ne kadar küçük ise benim için okadar iyi dedim , koruyucu ailede bebeğe alışacağız sonra aile aldı gitti zaten evlat hasretiyle yanan kişileriz heralde bu şuan için kaldıralacak bir yapıda değiliz
bacım hiç üzülme eşlerden biri 30 yaşındaysa başvurabiliyorsunuz bugün bende kurumu aradım evlat edinmede kimse yoktu yerlerine başka biri bakıyomuş benim sorumada cevap veremedi yarın arayın ben bilmiyorum dedi boşuna stres yapma yani
koruyucu aileye gelince evet şuanda istanbulda öyle bir uygulama var bizede dediler hatta yuvayada bile gönderdiler baktık ama içim ikna olmadı 3 ayda bir götürceksin eve ziyaretler olcak ailesi isterse görücek ne isaya ne musa yar olmıcak gibi geldi bana ondan vazgeçtik
Teşekkür ederim! İlgilenen adam ısrarla tüzükte her iki eş için 30 yaş sınırı var diyor ama uygulamada diğer arkadaşlar hep bir kişinin yaşı dolunca müsaade etmişler. Siz de koruyucu aileye başvurdunuz demek ki dimi? Ben acaba eğer o an tamam diyip başvurdum ama sonrasında koruyucu aile olmak istemiyoruz dersek, acaba bu durum evlatlık verirken bize karşı olan düşüncelerini değiştirir mi? Yapabilirsem isterim tabii ki ama zaten evlat edinilemeyen çocukları koruyucu aile yanına veriyorlar. Alıştığım çocuğu benden almak istediklerinde ne durumda olurum bilemiyorum..
koruyucu aile için eşim olur dediğinden dolayı bizde dilekçe verdik sonra vazgeçtik en son aradıklarında eşim biz düşünmüyoruz dedi arayan beyde ozaman dondururuyorum eğer isterseniz işlemlere başlarız dedi yani bişey olmuyor bizim uzmanda sordu noldu koruyucu aileye de başvurmutunuz dedi bende şuan için ilk önceliğim evlat edinme onu düşünmüyoruz vazgeçtikdedim bişey demedi rahat ol kimse senin içine sinmeyen bir yolla zorla vermez ara söyle dondurun işlemleri de
bacılar yeni geldim çok yorgunum ama nasıl rahatladım anlatamam telefonda bu görüşme belirleyici olucak eğer olumlu geçerse sağlık raporunu istiycem demişti ve sağlık raporunu istedi
görüşme eşimle beni ayrı ayrı aldı 1er saat sürdü çok zorladı sorular öyle şeyler sordu ki ne dicemi bilemedim görüşmeden çıkınca aptal gibiydim düşünüyorum ne sormuştu diye aklıma bile gelmiyor kitaplardan da soruldu örnekli anlatım ile çok şükür kızlar bu aşamaya geldik daha sıramızı öğrenemedik sağlık raporlarını 1 at içinde teslim etmemiz lazım malum önüzdeki ay 6 ay doluyor dosyanın sonucu o zman belli olucakmış
günaydın hanımlar, artık beni de sık sık burda görebilirsiniz, sizleri okudukça içim umut doldu, dün eşimle konuyu konuştum, biraz gerildi, bizim hiç çocuğumuz yok, bir bebeğin sorumluluğunu bilmiyoruz ya bakamazsak, ya pişman olursak dedi, negatif değilim ama biraz düşünelim dedi konuyu belirsiz bir zamana iteledi, ama biraz aradan sonra bu konuyu tekrar dile getirecegim, hayali bile güzel :)
Bugün İstanbul'dan evlatlık bebek için başvurumuzu yaptık. Bu tarihi hiç bir zaman unutmayacağım sanırım. Normalde evlat edinmek için başvuru kriterlerine pek uymuyoruz. 5 senelik evli olmak ya da iki eşin de 30 yaşını doldurmuş olması gerekiyormuş, her yerde öyle yazıyor. Ama bu forumda bir kaç kişiden yaş ya da evlilik şartını doldurmadan başvurularını yapmış ve işleme girmiş olan kişilerin varlığını bildiğim için o mevzu problem olmaz diye düşünüyordum. Ama hiç beklediğim gibi olmadı. İlgilenen görevli bize başvuruda bulunamayacağımızı söyledi. O konuştukça başladım ben ağlamaya...
Böyle bir mantık olabilir mi.. Bizim çocuk sahibi olabilmemiz imkansız. 3 senelik evliyiz ve eşim 30 yaşında ama ben değilim. Şimdi benim sırf böyle saçma bir kural var diye boş yere 2-3 sene bekleyip sonra evlatlık için başvurduğumu düşünürseniz, en az 4-5 seneden önce evimize çocuk giremeyecek. Bu da inanılmaz yorucu bir süreç diye düşünüyorum. Burada okuduklarımı ve bazı arkadaşların başvuru yaptıklarını görevliye söyledim. Zaten çok ilgili biriydi. Tabii dedi, keşke öyle olsa, ben uygulayıcı arkadaşlara da danışayım. Belki istisnalar yapılıyordur, öğreneyim. Telefonla görüştü sağolsun ve şuana kadar az da olsa bunun uygulandığını ve başvurumuzu alabileceğini söyledi.
Ben zaten şimdi başvurduğumda bebeğimiz gelene kadar çoktan 5 yıllık evli kuralını doldurmuş olacağım. Bu kadar evlat hasreti çeken aileleri mağdur etmek çok saçma.. Boş yere bekleyip zaman kaybedeceğime, en azından o yıllar sırada beklerken geçer. Hani ihtimalimiz olsa tüp bebek fln, anlarım.. Ama genetik problem sebebiyle biyolojik kendi çocuğumuza sahip olmamız mümkün değil. Başvurumuzu aldılar ama umarım sonradan arayıp maalesef olmuyormuş demezler. Diken üzerindeyim. Bir yandan çok mutluyum, başvurduk diye.. Öbür yandan acaba iptal ederler mi diye korkuyorum. Aramızda bu durumu yaşayanlar varsa lütfen benimle görüşlerini paylaşsınlar, çok mutlu olurum.
Bu arada görevli beyefendi bize koruyucu aile için de başvurmamızı önerdi. Onun için de başvurduk ama şuan içime sinmiş değil. Sanki ikisi de aynıymış gibi davranıyorlar ama bana evlatlık verilemeyen istenmeyen çocukları koruyucu ailelere veriyorlar gibi geliyor. Ya çocuğu hemen benden alırlarsa, ailesi istediği gibi görebiliyor.. Hiç çocuğu olmayan biri hangisiyle başlamalı.. İkisini birden yapan birileri var mı? Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Öyle bir konuştular ki, koruyucu ailede birkaç ayda çocuğu yanına veriyorlarmış. Evlatlıkta 1-2 sene sürüyor, belki de daha fazla.. Evet biri çok çabuk bir süreç ama çocuğun velayeti sizde değil. Şehirdışına çıkarken bile kurumu haberdar etmek dilekçe yollamak gerekiyor. Ailesiyle görüştürmek durumundasın. O çocuk bocalamaz mı.. Bir de ben 0-6 aylık istiyordum ama koruyucu ailede en küçük belki 8-9 aylık rastlayabiliyor, o da çok nadir deniyor. Ne kadar küçük olursa o kadar kolay bağ kurarız gibi hissediyordum ben şuan kafam karışık. Ne yapmalı..
Gerçi bir arkadaşın yorumunu okudum forumda. Şuan ismini hatırlamıyorum. Demiş ki varsın aileyle görüşsün, belki ilerde benden alsınlar, ama yine de çekeceğim acıya rağmen o çocuğun yuvada kalmasına gönlüm razı olmaz diye. Ne kadar özverili bir düşünce.. Bunu okuyunca daha olumlu bakmaya başladım. Ama merak ediyorum kurumda evlatlık için başvurmaya gidenleri koruyucu aileye yönlendiriyorlar mı bizde olduğu gibi..
Beni de listeye ekleyebilirsiniz. Başvuru tarihi 6 mayıs 2013, 0-1 kız için başvurduk, terk rıza henüz seçmiş değiliz. Bir ay içerisinde evrakları tamamlayıp kuruma gideceğiz.
Herkesin Allah yardımcısı olsun.
belirleyici görüşme için bana aradıktan 1 ayı geçkin bir süre sonrasına verdi
sadece intaniye ve verem savaştan alıyosun raporları
psikiyatri raporu istemedi bakalım bu tahlil sonuçlarına göre başka raporda isticem ama onu sonra dedi bilemiyorum istermi
nedemek bende azmı kıvrandım anlarım seni bacım aklına ne gelirse sor bildiğim bi konuysa neden anlatmayım sakin ol çok üstüne geliyor aynı soruyu başka başka cümlelerle soruyor sen güler yüzlü sakin açık cevaplar ver tevekkül et sonuçta onlarda vermek istiyor napcaklar yuvalar nasıl dolu bakma bizi sınıyorlar emeksiz rahmet de olmuyor sabır de Allaha sıgın bak olucak seninde güzel geçicek gerçi halinden tavrından güzelmi geçti kötümü geçti anlayamıyorsun bizim uzmanında en sonunda raporları istiyorya işte ozaman çok seviniyorsun inşallah kardeşim inşallah olucak
ben de öyle düşünüyordum ama eşim başvuralım diyince bir zararı olmaz diye düşündüm. Ama küçük çocuklar olmuyormuş, e bir gün sizden alınma ihtimali çok çok yüksek.. Bilmiyorum yapabilir miyim.
bacılar anneler günü geliyorya anneme ne hediye alsam diye nette dolanırken bir şey buldum çok hoşuma gitti sizlerle de paylaşım dedim İyilik Hediye Et
bizede öyle :)) gayet resmi asla gülümsemez azarlar vari konuşur napalım bizimde nasibimizde bu varmış
sizin başvcuru tarihiniz ocağın kaçıydı aramızda başkaları varmı acaba ayyy evlerimiz aynı zamanda şenlencek desene gerçi belli olmaz belki size sıra daha önce gelir kaç yaşındasınız 0-6 aylık içinmi başvurdunuz
özelden de yazıyorum
canım sağol senin dediğin yeri bilmiyorum özeldende msj atamıyorum :) ben başakşehir tarafındayım bigün buluşsak negüzel olur :) hatta buradaki anne adayları bi haftasnu kahvaltı organize etsek bebişine kavuşanlarda gelse biraz bebiş sevsek eşler gelse tanışsalar şahane olmazmı????? hem birbirimize umut ve destek oluruz hem neşeleniriz en azından istanbulda oturanlar gelse :) nedersin???
Kızlar neredeyse her gün sayfayı okumaya çalıyorum .çogunlukla yazanıyorum çok hareketli bir kızım var .rabbim tez zamanda bebişlerinize kavuştursun diye dua ediyorum.inanın bebekleriniz geldiği zaman her şeyi unutuyorsunuz .ben istanbulda 14 ayda kavuştum kızıma Allah sizleri daha erken zamanda kavuştursun.
Sabah 7.00 biz günaydın yapıyoruz akşam 10.00 kadar durmayan bir tempo 10.00 yattımı ohhh be diyorum ..o kadar yoğunuz yani.
İstanbul organizasyonu yaparsanız hava güzel olursa biz kızımla geliriz .ama hava güzel olmalı bebişler hasta olmasın
Ben avrupa tarafındayım emirgan koruluğundan çok bahsediyorlar gitmedim ama olabilirmi fikir vereyim dedim
Birde çalışan arkadaşlar var pazar daha iyi olur gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?