Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
oy canım gözün aydın .herşey gönlünce olmaya başladı bak .saglık raporu zaten 2 günlük iş koşturmaca sadece.yeterki olumsuz düşünceler olmasın insan koşturmaya razı .

aynen bacım çok şükür sağlık raporu sabıka kaydı ikametgah istedi bunları teslim ettikten sonra bir rapor daha isticem dedi oda psikolojik test olucak galiba hayırlısı rapor işlerini bitirelimde dosyamız onaylaylanır inşallah sıramızı öğreniriz

ayrıca hasta bebek konusunda bilgisi olan varmı ne kadar hasta oluyorlar biz olur dedik

Merhaba zaman umarım biran önce bütün roporlarınızı teslim edip sıranızı öğrenirsin ama emin ol sırada beklemek daha zor.
Hasta bebek konusunda bizim bebeğimiz içinde uzmanımız bizi aradığında bir kız bebek var ama erken doğduğu için
sağlık sorunları var görmek istermisiniz dedi biz tabiki olur dedik çünki bende doğursaydım bebeğim böyle olucaktı diye düşündüm
sonra kuruma gittik kızımızı gördük veeeeee işte dedim benim yavrum sonra hemşireyle konuşuk 1.5 2 yaştan önce yürüyemez dendi ama kızım çok şükür ayaklarının üzerinde durabiliyor gözkonturolümüz vardı oda çok şükür gecen hafta bitti kızımın gözleride iyi şuan sadece nurolaji ye devam ediyoruz oda 1 yaşına kadar mecburi konturol ama doktorlar iyi olduğunu söylediler ama merak etme Rabbim dağına göre kar yağdırırmış sen gönlünü ferah tut sevgiler.......

Canım gozun aydın olsun. Insallah bundan sonrası çorap sokugu gibi gelir.hepimiz icincabuk gecer
Artık huzurlusundur bende oyleydim.

Sevgili arkadaşlar umarım çok güzel bir ay olur.Tüm işlemleriniz çabucak hallolur,zaman sizin için su gibi geçer ve tez günde hayırlısıyla yavrunuza kavuşursunuz.Şimdi hazırlıkların,heyecanın tadını çıkarın.Çok bekleyen arkadaşlar var,Rabbim tez günde yavrusuna kavuştursun inşallah.

Canım gozun aydın olsun. Insallah bundan sonrası çorap sokugu gibi gelir.hepimiz icincabuk gecer
Artık huzurlusundur bende oyleydim.

Allah razı olsun kızlar dün heyecan gerginlik iş derken neyin ne olduğunu anlıyamamıştım bugün çoookkk rahatım şükürler olsun hasya bebek konusunda bizde öyle düşündük bizimde olsa hasta olabilir diye ama aklıma takılan konular var hastalığı tedavi edilen geçici mi oluyor bedensel yada zihinler bir engel teşgil edicek hastalıklarmı yoksa normal basit hastalıklar mı bunu bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim kızlar

canım normal hasta olan bebek varsa atıyorum üşütmüş grip olmuş vs.. bunları uzanınız sizi çağırdığında söyleyecek ama kalıtsal zihinsel genetik hastalık varsa ki bunu baştan onayladıysanız bu tür bebekleride size önerecekler mesela bize uzmanımız sorduğunda biz kabul etmemiştik yani bize böyle rahatsızlığı olana bebek önermeyecekler istanbulda böyle sen hangi şehirden başvurmuştun

Arkadaşlar kaç zamandır bu konuyu düşünüyordum şimdi burayı okuyunca çok mutlu oldum, benim en çok aklıma takılan çocuğa bunu ne zaman ve nasıl söylemek? Durumunu söylemiş olanlar tecrübelerini paylaşırlarsa çok sevinirim, Allah hepinizi cennetine kabul etsin

Canım inan çok sevindim kaç gündür giremiyorum siteye ama sürekli aklım sende idi.Bugün sırf senin için bir fırsat bulup girdim.İnan adına çok sevindim,zaten böyle olacağı belli idi,ama işte illa bir psikolojik baskı ve sabır testinden geçiriyorlar.Birde hasta bebek ayrı özürlü bebek ayrı tabirler canım bence onu uzmanınıza sorun iyi bir bilgialın en azından dosyan Ankara gitmeden ona göre değişiklik yaptırabilirsiniz.Tv da dinlediğim kadarıylaözürlü bebeğiher isteyene vermiyorlarmış bakımı ağır olduğu için ,ayrı bir inceleme yapıyorlarmış üstesinden gelebilirmi diye
Ayaz cığım olmazsa dediğin gibi Ankara ile bir görüşün bence evlat edindirme daire başkanlığını arayın.Geçenlerde burada bir arkadaş yazmıştı İstanbulda bu birime bakan memurlar gittiği için yerine bakacak kimse olmadığı için yavaşlamış işler diye ama sana verdikleri cevaplar başka,yani senin her önüne geçenin de dondurup vazgeçmesi ve sana denk gelmesi tuhaf yani her donduran aynı anda mı anlaşmış ne saçma

teşekküredrim kızlar istanbuldan başvurduk terk -kız diye biz özürlü bebek istemedik sadece hasta bebek olur dedik ama hastalık dercesi nasıl oluyor bilmiyorum malum uzmanımıza da soramıyorum bize ilk dediğinde ben kalıcı bir özür falan olan hastalıksa derken hemen lafı tıkdı ağzıma onlar zaten özürlü bebek grubu siz onu seçmediniz ki dedi bende soramadıy dım daha neyse sağlık raporlarını vermeye gidince sorucam artık napim kızarsada

kızlar sağlık raporunda da aklıma takılan bir şey var şöyle yazıyor

bulaşıcı bir hastalığınız olmadığına dair
a) hastanelerin intaniye ( enfeksiyon hastalıkları ) servislerinden ve
b) verem savaş dispanserinden alınacak rapor

sorularıma gelice

1) sadece intaniye doktoruna ve verem savaş raporunu mu alıp veriyoruz
2) sağlık raporunu alırken hangi dr lara gitmek lazım yoksa bunu istemiyorlar mı

kızlar ben bu rapor işini anlamadım yaptıran arkadaşlar istanbulda nasıl yaptırdınız

canımmmmmmmmm çok sevindim çok darısı başımıza çok gerginim bana biraz anlat neolur neler soruyo neler diyo ne konuşuyosunuz nasıl örnekler veriyo??sanırım uzmanımız aynı bana özelden msj atarmısın uzmanın adını çok merak ettim. çok sıkıştırıp üstüne geldimi? be bide negatif elektirik alıyorum neolur azıcık rahatlat beni :)

merhaba,
uzun zamandır okuyordum sadece, bu rapor işini bilen biri olarak yazayım dedim. herhangi bir devlet hastanesinin enfeksiyon hastalıkları bölümüne gidin. bu raporu alacağınızı doktora söyleyin, o hangi tahlilleri isteyeceğini bilir (hepatitler falan var), tahlil sonuçlarına göre rapor yazacak. ayrıca verem savaş dispanserine gidip yine raporu söyleyin, akciğer grafisi çekilip bakılacak ve size rapor verilecek. bu kadar. ayrıca bir sağlık raporu diye birşey istemiyor istanbul. rahatlıkla halledilir. dert edilecek bir şey yok. kolay gelsin.

gözün aydın olsun cnm en çok korktuğun kısmı başardın.. merak etme cnm sağlık raporu çok kolay çıkıyor.gidince görürsünartık için rahat etsin...inş. evladına çabucak kavuşursun...

ANNELER BAŞVURU İL TERCİH MELEĞİ MELEĞİNE KAVUŞTU
Ogultoprak 30.12.2010 Ankara terk erkek 23.05.2012
Umut59 07.01.2011 kız-erkek 27.01.2012
Ecem14 25.03.2011 İzmir terk-rıza kız 25.06.2012
Lee26 06.2009 kız-erkek 29.06.2012
Merer 05.10.2011 Ankara terk-rıza kız-erkek 20.07.2012
Herdemk . 03.2012 erkek 24.08.2012
cindy74 31.08.2012 kız
Pırılım 27.09.2011 kız 03.09.2012
HeidiAnkara 21.11.2011 Ankara terk erkek 02.10.2012
esma16 13.09.2012 Bursa terk-rıza erkek 28.12.2012
kukusum Ankara 16.09.2011 kız 28.09.2012
Sermuh 23.12.2011 istanbul terk-rıza kız 14.02.2013
koz13 Ankara kız :08.03.2012
Malibu52 16.01.2012 istanbul terk-rıza kız 21.03.2013
destina0706 01.2012 Erzurum kız 04.04.2013
gerçek19 27.11.2012 Çorum-kız-09.04.2013
fillo 01.2013 İstanbul Terk-rıza erkek-09.04.2013

ADAYLARIMIZ BAŞVURU İL TERCİH MELEĞİ EV ZİYARETİ MELEĞİNEKAVUŞTU

ozlemrahdeniz 12.06.2012 İstanbul erkek :18:
Otuznisan 21.10.2011 Adana kız
cvcv 31.01.2012 Edirne kız-erkek
Ayaz84 08.02.2012 istanbul terk-rıza kız(ikiz) :18:
5059 01.04.2012 izmir terk-rıza kız
gcs 02.04.2012 istanbul terk-rıza kız
Utku07 10.05.2012 Ankara kız
duruay 30.05.2012 Kastamonu Terk-rıza kız-erkek
DamlaUmut 13.09.2012 istanbul terk-rıza kız-erkek
Betus11 25.09.2012 kız-erkek(ikiz)
gazıduz 09.2012 Mersin
hasel06 01.10.2012 Ankara Terk-rıza kız erkek
effsa 30.10.2012 Denizli Terk-rıza Kız-erkek
melihanur 08.11.2012 Kayseri kız-erkek :18:
limony 16.11.2012 İzmir Terk-rıza kız
minapia 20.11.2012 Antalya kız
gamzeli77 23.11.2012 İstanbul
hayalimmm84 14.12.2012 terk-rıza kız
zaman 04.01.2013 İstanbul Terk kız
LVNY 01.02.2013 İstanbul
tu runcu 12.02.2013 İstanbul
kedicik2 02.2013 İstanbul
eslu 07.03.2013 erkek
Hazan72 11.03.2013
cansunida 18.03.2013 İstanbul kız(ikiz)
sudenazaz 11.04.2013
Tenarr

herkese günaydın yeni giren haftada tüm annelere mutluluk huzur yavrucuklarınada sağlık bekleyenlerede bol bol sabır diliyorum herkesin işi hep yolunda gider inşallah allah tez zamanda kuzucuklarımıza kavuştursun herkesin kalbindekini gönlündekini yaşamayı nasip etsin rabbim

canım en kolay kısmı bunlar. hastaneye gidiyorsun intaniye diye bir servis var.
numara alıyorsun elindeki evrağı göster sana bir liste verdiler ya. ne için istediğini söyle.
sonra dr. istediği tahlilleri yazıyor. seni kan alma servisine gönderiyor. aç olman gerekmiyormuş.
kanını veriyorsun. bir kaç gün içinde alıyorsun bu kadar.
verem savaş dispanserine gidiyorsun. yine aynı evrağı göster ne için istendiğini söyle.
sonra da ciğer filmi çekecekler onuda aynı gün alabiliyorsun sanırım.
sonuçları alıyorsun memuruna veriyorsun. bebeğine bir adım daha yaklaşmış oluyorsun.
hadi hayırlısı olsun.

Umarım görüşme iyi geçmiştir, sayfanın devamını okumadım henüz. Çok üzüldüm eşinizle ağlamanıza, nasıl germişlerse sizi. Benim de hemen gözlerim doldu. Her şey çok iyi olacak, hakediyorsunuz tüm güzellikleri.

Gözünüz aydın, kolay gelsin size, bundan sonra sıranızın gelmesini bekleyeceksiniz yani.

:) Yorumlarınızı çok beğenerek okuyorum, çok pozitif bir insansınız. Enerjiniz insanları olumlu etkiliyor diye düşünüyorum, en azından beni. Profilden mesleğinizi okudum da, psikolojik destek mi veriyorsunuz sosyal hizmetlerde? Ordaki çocukların psikolojisi beni her zaman düşündürür, özellikle de anne olduktan sonra yaşadığım acıyı tarif edemem. İlk 2-3 ay sanırım, her gece ağlardım, orda kalan bebeklerin çocuklarını durumunu düşündükçe.
Sitemizde oturan bir kız çocuğu var 7 yaşında, anneanne bakıyor, baba nerde bilemiyorum ,anne başka şehirde emlakçılık yapıyor, çocuğun psikolojisi çok sağlam değil, sitedekiler içlerine almıyor zaten, grup dışı kalmış. Azıcık ilgi gördüğü her insana öyle bir açlıkla saldırıyor ki, karşısındakini bıktırıyor, sanırım bu yüzden de dışlanıyor. Dışlandıkça daha da yaralı bir hale geliyor. Çocuklarımla indiğimde yanımıza gelir mutlaka, her seferinde destek olmaya çalışıyorum, bize dahil etmeye çalışıyorum ki dışlandığı grup yüzünden acı çekmesin. Doğru mu yanlış mı davranıyorum bilemiyorum tabii, sadece vicdanımla düşünüyorum çünkü.
Bu kadar uğraş veren, acı çeken, gerilen bu muhteşem anneleri gördükçe o küçük kızın annesin ve onun gibi olan diğer çocukların annelerine çokkkkkkkkkkk kızıyorum.

günaydın hanımlar, artık beni de sık sık burda görebilirsiniz, sizleri okudukça içim umut doldu, dün eşimle konuyu konuştum, biraz gerildi, bizim hiç çocuğumuz yok, bir bebeğin sorumluluğunu bilmiyoruz ya bakamazsak, ya pişman olursak dedi, negatif değilim ama biraz düşünelim dedi konuyu belirsiz bir zamana iteledi, ama biraz aradan sonra bu konuyu tekrar dile getirecegim, hayali bile güzel :)

hgniz sefalar getirdiniz.herşey gönlünüzce olsun inş.adım atmak ilerlemektir.benim de eşim ilkzamanlar karamsar kalmıştıı ama şimdi bendende çok hevesli.konuşulunca gözleri ışıldıyo ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…