Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?

LVNY, arkadasim cok sevindim, hayirli olsun :) Sen benim onumdesin Subat basi basvurun. Senin tercihlerin nasildi? Kiz-erkek, yas? Ihtiyac listesini o kadar dert etme, arkadaslar yazmisti gecmiste, hatta en son Eflatun da yazmisti, ben onu bir yere kopyaladim, ya internetin basina oturup en acilleri siparis veririm, ya da annemle kardesime veririm alip gelirler diye dusunuyorum. Ne kadar uzun zamandir bekledigimiz birsey, tadini cikar, sakin korkuya kapilma :) Allah sana onun gucunu verecektir. Odasi icin ben Ikeaya baktim yine internetten, boyalari falan cocuk sagligina uygun dediler. Hem de hemen alip geliyosun. Haydi kizlar, lvny'ya destek vermemiz lazim. Seni sevgiyle kucakliyorum :)

sevgili denizgeldi.inan çok şaşırdım.. tekrar sil baştan saglık raporu almak beni şaşırttı.ya oldu bi aksilik çıktı ne olacak çocugu gerimi alacaklar:44:

bilemiyorum....böyle bir durum var mı...sabrımızı deniyorlar,sınanıyoruz diye düşün...yaaa sabır dan başka birşey yok....
termıydı rızamı hangi şehirdeydınız

rıza....Istanbul.

yavrunuzla birebir diyaloğunuz öyylemüthiş ki...hiçbirşeyi kaçırmak istemiyorsunuz...
biliyorum çalışan anneler çok üzülüyorlar ayrı kaldıkları için.hayat şartları...geleceği garanti altına alma çabası. benim kızım 1 yaşında anne baba yaptı bizi...onunla geçen günlerimiz öyle dolu ki....göremediğim o bir seneyi de onunla geçirmek isterdim...sanki benim için bir kayıp...
ve..çocuğunuzun gelişimini gözlemledikçe şimdi anlıyorum ki bir çocuk 3 yaşında tamam bu oldu diyebiliyorsunuz..yani biz de öyle...ben çalışan biri olsa idim 3 yaşına kadar birebir yanında olurdum...çünkü siz ne verirseniz onu alıyor çocuk.hangi yönde gelişmesini isterseniz öyle oluyor...yani oluyormuş...biz de böyle...şimdiye kadar çok iyi geçti.deniz 3 yaşında.şimdi şimdi anneden kopup diğer sosyal ortamlarda varlığını sürdürebilir.bunu görüyorum.
çalışan anneler...mümkünse keşke yarım gün yapabilseniz...kaçırmasanız hiçbir anını....bakıcı elbet altenatif....ya da anneanne babaanne...ama çocuğa bakan kişinin yaptığı her davranışı çok önemli...sadece çocuğa karşı davranışı değil,karakteristik özellikleri.inanın çocuk yiyecekle değil sevgiyle büyüyor...gerçekten sevgisinden emin olduğunuz kimselere emanet edin yavrunuzu...
bir de bildiğim kadarıyla çocuk baktıranlar(buradakileri tenzih ederim)çocuk bakımına ilaveten artı ev işi istiyorlar.bir iki kap yemek gibi....böyle düşüncede olanlar varsa aman ...aman ha sadece yavrunuzun yanında olsunlar bir an bile gözlerini üzerlerinden ayırmasınlar...çocuklarınızın yiyeckjlerini bile önceden hazırlasınlar adı üstünde bakıcı,sadece baksın yanında olsun...tabiii bu bakma sadece görme değil...anlatabiliyorum umarım kendimi...

ne çok yazdım....bu benim için piyango gibi bir şans....heh heee ...anlayacaksınız...piyangonuz en yakında çıksın

not: denizden kısaca....dün akşam düğündeydik....oohhh.dünya onun....yaşıyor...yaşasınnnnnnnnnn...bizimle....sizinle yaşasın....uyuyor tatlım....hala anneanedeyiz...bu gün de gezme düşünüyoruz teyzeyle..baba sürekli arıyor...biz yokken videolarımızı izliyormuş :))
deniz de çok macera var...var da onunla ilgilenmekten artık zor oluyor yazmak...vakit buldukça sümüklüböceğime yazıyorum....herkese sevgiler...mutlu pazarlar..yeni bir gün.....bir gün daha yakınsınız yavrunuza...

zaman bacı........nasıl olmuşsa sana cevabım senin alıntının içinde olmuş....anlamadım..

Son düzenleme:
deniz geldi hanım siz çevrenizi değiştirdiniz mi ve merak ettiğim bütün aileye söylediniz mi ben annem tarafına söylemeyi düşünmüyorum eşimde öyle fakat sadece eşimin tarafından 2-4 biliyor onlarda söylemek istemiyor annem ve kardeşlerim hariç kımse bilsin istemiyorumda normal mı

gözün aydın çok sevindim.hayırlısı olsun inşallah.bu bizede umut oldu senden iki ay sonrada biz başvurmuşuz inşallah bizimkide bir an evvel olur hiç endişelenme bakmak için hemen alışırsın allah dağına gore kar yağdırırmış belki senin yavrunda sakın bir çocuk olur seni yormaz heberlerini bekliyorum

Çok teşekkür ederim. Güzel dileklerin hepimiz için olsun.
Ayrıca birebir görüşmeye giderken verdiğin bilgi ve yardımlar için ayrıca tekrar teşekkür ederim.

Kızlar selam, bir gün bize de lazım olursa diye tavsiyeleriniz var mı görüşme için? Özel bir hazırlık gerekli mi, ya da orada dikkat edilmesi gereken birşeyler var mı?

Zamancım liste cok faydalı ve insana umut veriyor. Her gun yukaridan asagi bakiyorum :) bir onerim olacak nacizane: eksik kalan bilgileri de tamamlayalım mı? Galiba Gamzelinin İstanbul Terk Rıza Kız idi. LVNY da oyle galiba. Benim de oyle. Hepsi de Istanbul. Baska eksik bilgisi olan arkadaslar da tamamlamak ister mi? Beklerken bir zamanlama tahmini de yapmaya yariyor. Bir de galiba forumdan ayrilan arkadaslar var. Mesela Hasel. Acaba hala bebegi gelmedi mi?
Zamancım tabloyu guncel tutup yayınladığın için çok teşekkürler tekrar :)

bede aynı konuyu düşündün eksik bilgisi olanlar yazarsa toplu olarak güncellerim

ayrıca bebeğini alıp liste yukarısna çıkanlar var uzun süredirde topiğe gelmiyorlar onları da listeden çıkarmayı düşünüyorum itirazı olan varsa söylesin ona göre yarın listeyi güncel olarak yüklerim

arkadaşlar burda yazan şeyleri okumak bana umut veriyor ama daha öncede demiştim daha ev ziyaretine gelınmedi haftaya arayıp öğrencem umarım hepimiz kısa bir zamanda kavuruz ve bu güzel duyguyu yaşarız bebeksiz bir neşesiz inanın farklı bir şey arıyor yani olmayan ailenin meyvesini dün akşam eşimle yemek yerken yine bir evlat dışarı ölüme bırakılmış madem öyle gidip yuvaya bırak yapamıyorsan başkasına ver götürsün bir insan sonuçta nasıl kıyarsın ben buna anne değil cani derim allah yola getirsin böyle insanları

Merhabalar... bizim cevremizde herkes biliyo olumsuz konusanlara yapistiriyorum bi cevap daha fazla konusmuyor. zaten genel olarak herkes cok mutlu bizim adimiza :)) daha bu sabah kizimin sinifindan birinin annesi gorduu bebegimi var miydi dedi. evlatedindik dedim. niye ki diye tuhaf bi soru sordu. oyle istedik dedim sustu gitti :) daha da konusmam heralde o kadinla :)) bir baska anne de mutluluktan agladi sabah sabah :)) olumsuzluklari takmamak lazim. İnsanlarin ne dusunduugu degil sizin ne hissettiginiz onemli. ben kendimi iki cocuk annesi olarak cok mutlu hissediyorum. birini ben dogurdum digerini leylekler getirdi :)) biebirlerinden ufacik farklari yok gozumde. gerisinden kime ne :)mutluluklar hepinize...

Tekrar Merhaba. ..bugün evraklarımızı verdik. Kitap listesi verdiler.şunu düşünmekten kendimi alamıyorum tüm anne ve babaları bu süreçten geçirseler acaba sonuç ne olurdu :)) Bu arada nisra ;biz bu süreci tüm görüştüğümüz arkadaşlarımız ve ailemizle paylaşıyoruz bana kalırsa sonradan açıklama yapmak çok daha zor çevre değiştirmek ise iyi bbir fikir değil sonradan öğrenmesi çok daha büyük bir yıkım olmaz mı..

canım meraba öylede ben ankaradayım annemler iskenderunda annem ve kardeşlerım bılsın ama benim akrabalarım bilsin istemiyor eşimin ailesi ankarada onlardanda sadece 3-4 büyük insan bılıyor kendi çocuklarına bile söylemiyorlar çocuk gelınce sankı olmuş gibi yaparız zaten malum herkes çalıştığından bir araya sık gelınmıyor eşimin kararı öyle bende saygı duyuyorum çünkü herkes ona işte çocuğu olmuyor almış bak vb saçma saban bır cümleyle bakarlar diye belkı

canım bizimde arkadaşlarımız bılıyor onlar saygı duyuyor ama diğer taraftan da eşimide kırmak istemiyorum çünkü ben ona çok aşığım oda bana 5 yıl devirdik tek eksiğimiz çocuk malum çocuk evin neşesi benım eşimden dolayı olmuyor o yüzden onu konuşurken bıle hassas ve dikkatli cümleler seçiyorum alınır mı diye biz bunu 2 buçuk yıl önce öğrendik benim eşim dedim çok aşık istersen boşanalım bile dedi bende delimisın dedım allah büyüktür derdi veren allah çaresinide verir elbet dedım ki eşimin bu konuyu atlatmasına yardım ettım kı kendini balkondan atmayı bile düşündü ve yaparken elinden tutup kurtardım çok şükür geçen sene gitiik yaş 30 yada 5 yıllık evlılık şartı vardı bende sabır aşkım dedım kı bız hep yanımızda kım olursa olsun genelde aşkım derız bırbırımıze bu senede başvurduk mayısta artık kısmet allahım hayırlısını nasip etsin şimdi anladınız mı boncuklar benım aileme söylesem sülale bilse umrum olmaz ağzının payınıda verir üstede çıkarım aynı konuda teyzem malaesef demiyorum allahın takdiri olmadı çocuk aldığında benım babamın tarafı farklı farklı saçma yorumlar yaptı sankı o adam zavallı aciz gibi bunlarıda bılen bırıyım düşünsenize teyzenızle babanızın akrabalarına yorum yapmak bilmiyorum daha arkadaş çevremde kimseye söyleme bilen bılsın bilmeyenede söyleme diyor

benimde çevrem aynen öyle çevre derken aileden bahsediyorum
bende teyzelerime falan söylemedim zaten yılda 1 kere bile beni aramayan insanlar bilse nolur bilmese nolur arkadaşlarımla bile daha sık görüşürüm abimde dahil olmak üzere çocuklarını kıskandılar ve yüzüme bunu çok vurdular 2 yılı geçmiş daha kapımı açmadı hemade bana çok yakın oturuyor
şimdi bunlar bilse nolcak ben söyleyeyim ne kadar savunsanız da sizin kıymetiniz yoksa evladınızın da olmayacak bebeğinize iğreti davranacaklar olurda ayda yılda bir bayramda seyranda karşılaşırsanız hemen rencide edecekler laf sokmaktan asla çekinmicekler benim eşim azo sperm diye kocasını kıskanan akrabalarım oldu varın gerisini siz düşünün
şimdi ben asla laf dedirtmen veririm laflarını oturturum diyenler olacak ama benim aile yapıma sahip kişiler laflarını vermenin oturtmanın bile asla kar etmeyeceğini bilir
ve aslı bomba bu konu gündemlerine düşünce arada dönecek olan laflardır. sizi aramaz sormazlar ama en ufak bir açık bulsunlar onlara yeter
ben uğraşmak sofralarına laf olmak istemiyorum zaten nezaman yanımdalar babam bile kaç yıllık evliyim daha kapımı kaç kere açmış 3 yıl oldu ben ev alalı 3 yılda 3 kere anca gelmitir ramazanda bile yalvarmama rağmen iftara gelmediler hani derlarya ölsem ruhları duymaz ama iş olur para olur ozaman ilk akla ben gelirim:)
ben ailemden çok çektm halada çekiyorum onun için ne kadar uzak okadar iyi ben söylemedim ve söylemeyide düşünmüyorum

Sırada olan arkadaşlar yorumuma tepki verebilir ama kusura bakmayın lütfen benim çevremde herkez biliyo ve kızım için dünyayı yakarım umrumda olmaz bebeğinizi kucağınıza alın hiç kimse umrunuzda olmayacak başta sizlerin bu konuyu kabullenip içinize çok fazla sindirmiş olmanız gerekiyo arkadaşlar bu çocuklar gökten zembille inmiyo çevrenizde kimseye söylemezseniz pat diye bir bebek ortaya çıkınca kimse sormacakmı eninde sonunda öğrenicekler bizler kötü bişeymi yapıyoruz rabbime şükürler olsunki benim bebeğim bu yolla geldi alnım ak dünya duysun ben bebeğimi evlat edindim arkamdan konuşan varsa ayyy çok umrumda ben şuan dünyanın en güzel duygusunu annelik duygusunu yaşıyorum bu duyguları bana kızımdan başka kim yaşatabilirdi :) :) evlat edinmek anne olmak harika duygular ben herkeze söyledim grurla sizde öyle yapın benim tafsiyem bu söylemek istemiyoruz diyosanızda siz bilirsiniz :) :)

merhaba kızlar epey zamandır giremiyordum bir baktım sayfalar uçmuş hayalimdemden hiç haber gelmemiş tebrik ediyorum canım inşallah en kısa sürede yazarsın biz bekleyenlerde merak ediyoruz sizleri karşılaşmalarınızı nasıl oldu nasıl geçti ama sayfalar yeni başvuru yapan arkadaşlarımızla çoşmuş bu sefer hepiniz hoşgeldiniz iyiki geldiniz inşallah güzel bir süreç yaşayıp yavrularınıza çok beklemeden kavuşursunuz allahın izniyle önümüzdeki ay bir yılımız dolucak çoğu gitti diyorum artık ama beklemek zor birgün geliceğini bilmek heyecanlandırıyor insanı şimdiden kolay gelsin kızlar bol sabır versin allah hepimize nisracım kendi adıma konuşuyorum evlat edineceğimizi bilmeyen yok neredeyse ben denizlide oturuyorum bir istanbul gibi değil kalabalıklığı genelde uzaktanda olsa herkes birbirini tanır asla saklamadım büyük küçük herkes ailede neredeyse biliyor ev taşıma gibi bir şansımda yok bana göre bilmelerinde bir sakınca yok yada bu güveni bana çevremdekiler verdi bilmiyorum şimdi büyük küçük onların dua etmesi beni çok mutlu ediyor birazda çevrendekilerle alakalı bence kararı vericek olan sizlersiniz eşin ve sen şöylede bir gerçek varki bebeğin geldiğindede gelmeden öncede kimseye onu üzdüremeyeceğini kesin olarak belli edersen hiç kimseye hayatına karışma şansınıda vermemiş olursun sonuçta bizim hayatımız eltimin kızı var vediyorki yenge her gece sana dua ediyorum daha küçücük alahım yengemi çok bekletme yiğenimiz hemen gelsin haa bide ayrıca kız olsun ne olur artık amcamda üzülmesin diyomuş bunu bana ilk söyledğinde çok ağlamıştım ben şanslıyım inşallah sizlerde böyle karşılanırsınız hep yanınızda eşiniz hariç destekçileriniz olur tekrar hepiniz hoş geldiniz

selam millet nasılsınız siz beni umarım yanlış anlamamışınızdır benım fikrım ama herkesin fikrine de saygı duyarım zaten dedım ya çevrim yarısı biliyor ama kendım annem tarafının bilmesini istememi anlayın diyemem bilmiyorum benım aslında eşimin öyle istemesinden dolayı saygı duyuyorum ona aşığım ve onu üzecek asla bir şey yapmadım asla yapmamda neyse herkese iyii akşamlar şimdılık byyy:80:

Bu paylasma meselesi herkes icin zor. Arkadaslara anlatiyor insan bir sekilde, hele ki bizim cektigimiz sureclerde yanimizda olan dostlarimiza. Ama ozellikle erkek tarafi icin daha ugrasin demek galiba kolay bir secenek. Bizim ailelerimizin tamam daha yipratma kendini tup bebeklerle vs demesi daha kolay cunku yipranan sonucta kadindir, bhnu kabul edelim. Ben de defalarca asilama tup bebek neler neler yaptirdim, hayattan sogudum ama erkekler icin cok daha kolay. Zaten erkekler aileleriyle de arkadaslariyla da hicbirsey paylasmadiklari icin onlar hicbirsey bilmiuor. Benim esim de daha yeni soyledi, benim zorlamamla. Acele etmeseydiniz diyor annesi :) Gelmisiz kirkimiza, acele etmeyelim de napalim ) neyse ben artik kulagimi tikiyorum herseye kizlar. Hayat kisa. Kimse kusura bakmasin bundan sonra bu konuda tek derdimin park yatak aliyim mi almiyim mi kadar basit seyler olmasini istiyorum :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…