Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?

Gözünüz aydın :) Ama böyle azıcık anlatıp geçme, biliyosun bu hikayeleri dinlemeye bayılıyoruz :)

Ve de tabii ki darısı başımıza.. :) Hayalimm sen Aralikta mi basvurmustun?

sayfa 970 deyim....uygun zamanda okuyacağım.....

ben kızım gelene kadar mahalleye çevreye söylemedim...kızım gelmeden iki gün önce teyzemize bezimizi gizlice karanlıkta getirttim....gelmesinin arefesinde eve karyolası gelirken öğrendi apartmanımızdaki komşular...insanız...bilmediğimşz tepkilerden korkuyoruz işte....oysa ilk kattaki ayşe teyzemiz camda beklemiş bizi...gelmemizi ama kaçırmış (

benim ailem biliyordu...eşiminkiler de öyle.ancak babamızın tarafı bilseler de duvar oldular...tam bir üç maymun...

eşimin ailesiyle aynı binada oturuyoruz.biz bir karar verdik...anne baba olmak istedik...mahallede duyan geldi.sevenn geldi...sevinen geldi....
eşiminkiler gelmediler...herkes evinde....kuru gururlarıyla başbaşa yaşlılıklarını geçiriyorlar....yazık....çok yazık...kızım onlar için büyük bir kayıp...
komşu evladı gibi karşıdan sevselerdi .bir baş okşasalardı onlar kazanacacaklardı....şimdi biz babayla denizi evimizin önündeki parkta oynatırken yüzlerini saklaya saklayana yarım gözle bakıyorlar...kendilerini öyle bir ayarlamışlar ki .......neredeyse apartmanın içinde inip çıkarken bile hiç karşılaşmıyoruz...ve mutlu bir iale olarak evimizden dışarı bir yere giderken arkamızdan bakıyorlar...

onlar için üzülmek istemiyorum.... eşimin anne ve babasının tutumları böyle....ağabeysi ve yengesi deniz ilk geldiğinde 3-5 parça bez parçası getirdiler...kızım 3 yaşında...daha evimizde görmedik....

kızkardeşi..........artık annesine bile gelmez oldu.....bayramdan bayrama....

benim kızım bir tane.....öyyle tatlı kiiiii...çok akılııı....sadece onlar kaybetti diye düşünüyorum...biz ise kazandık....baba ,baba oldu...bambaşka bir insan oldu....erkeklerin içinde neler gizli....bilemiyorsunuz....hayret ediyorum şimdi....benim gözümde denizin babası.........dünyadaki en mükemmel baba.......ay ne çok yazarım....ama keseyim...bitmez çünkü....yaşanır....sormuşsunuz yazdım..uygun zamanda yazarım.herkese sevgiler.....tüm anneleri kucaklıyorum...

ewet size katılıyorum çok çokkkkk buyuk sarsıntı bende şu an 34 yaşında ewlat edinilmiş bir çocugum fakat ben tesadüfen 17 yaşımda ögrendim olabildigince geç söylemek lazım

şimden içim kıpır kıpır inşallah bizde o güzel duyguyu yaşarız eşimle mayısta başvurduktan sonra pek bu konuyu yıpranmamak için kı özellıkle eşim rahatsız olmasın aman kendini kötü hissetmesın diye aramızda artık pek konuşmuyorduk [belırteyım çünkü eşimden dolayı çocuğumuz olmadı ben de eşime aşık biri olarak dikkat ettım] ama bu siteye üye oldum onunda artık bırazdaha bu konuyu konuşuyoruz v eebeşiklere filan baktık gerçi 1veya 2 sene ye gelır diye düşünüyoruz ödemeler filan derken ancak diye tabii allah bilir sanırım erkekler biraz daha hassas bu konu da duygularını bizim gibi pek söylemek ve konuşmak istemiyorlar şimdide beni kursa yazdrmak istiyor akşam kursuna sıırf değişiklik olsun serttıfika alalım kendıde gtmek ıstıyor benım için elınden geleni yapıyor kpss girmemı bıle o istiyor öyle iyi bir adam kı anlatamam onun için aşkıma hep bu konuda dahada dikkatli konuşuyorum allahım duy sesımızı hepimize hayırlı bebekler ver AMİİİİİNNNNN

şimden içim kıpır kıpır inşallah bizde o güzel duyguyu yaşarız eşimle mayısta başvurduktan sonra pek bu konuyu yıpranmamak için kı özellıkle eşim rahatsız olmasın aman kendini kötü hissetmesın diye aramızda artık pek konuşmuyorduk [belırteyım çünkü eşimden dolayı çocuğumuz olmadı ben de eşime aşık biri olarak dikkat ettım] ama bu siteye üye oldum onunda artık bırazdaha bu konuyu konuşuyoruz v eebeşiklere filan baktık gerçi 1veya 2 sene ye gelır diye düşünüyoruz ödemeler filan derken ancak diye tabii allah bilir sanırım erkekler biraz daha hassas bu konu da duygularını bizim gibi pek söylemek ve konuşmak istemiyorlar şimdide beni kursa yazdrmak istiyor akşam kursuna sıırf değişiklik olsun serttıfika alalım kendıde gtmek ıstıyor benım için elınden geleni yapıyor kpss girmemı bıle o istiyor öyle iyi bir adam kı anlatamam onun için aşkıma hep bu konuda dahada dikkatli konuşuyorum allahım duy sesımızı hepimize hayırlı bebekler ver AMİİİİİNNNNN

sevgili hayalim daha dün kulağını çınlatmıştım daha haber yok diye içime doğmuş galiba sana ve eşine kızınla beraber bir ömür boyu sağlık ve huzur diliyorum allah hayırlı ömürlü etsin darısı bizlerin başına

Hayırlı olsun gözün aydın kızınla birlikte sağlıklı mutlu bir ömür geçirmeni dilerim. allah sizi ayırmasın

merhaba arkadaşlar 7 yıllık evliyim 6 defa tüp bebek denedim 3 hamileliğimde bebeklerimi kaybettim. şimdi ise kimsesiz bir bebeğe anne olmak istiyorum haftaya inşallah başvuru yapacağız.ama aklıma takılan bir şey var bebeğime bakacak kimsem yok aileme bakın diyemem uzaktalar başka şehirdeler . işten 4 ay izin alamyı düşünüyorum kavuştuktan sonra ama sonrasında kreşe vereceğim ne kadar doğru olur bilmiyorum bana fikir verirseniz çok sevinirim.

hoş geldın arzu hanım bende mayısta başvurmuştum inşallah sizde en kısa zamanda bebeğinize kavuşursunuz eşinin akrabalarıda mı yok yanına yakın neyse belkı yoktur ama tam bılmıyorum ama başka çaren yoksa kreşe vereceksın sanırım bütün mecbur kalan çalışan anneler böyle yapıyor Allahtan kurum bildiğim kadarıyla buna karşı değil sonuçta normal yolla çocukları olanda mecbur veriyor ben mesala eşimin halası bakacak olmazsa bı rbakıcı tutarım onuda halamız kontrol edecek yınede ggeldikten sonra netleşecek hayırlısı olsun üzülme

fillo bebişi 3 ayda mı almış çok güzel darısı başımıza

hayırlısı olsun arzu.. ben başvuru yaptığım sırada uzmanla bu konuyu paylaştım. bebek geldikten sonra çalışma düzenimi yarım günü aşmayacak şekilde ayarlarım, kaç aylık geleceğine bağlı olarak bakıcı ya da kreşle paslaşmayı düşünüyorum ama asıl ben bakacağım çocuğa dedim. eğer gelecek bebek 8-10 aylık falan olursa sosyal hizmetlere bağlı 0-6 yaş grubuna hitap eden bebek bakım bölümleri bulunan bir kreşle çalışmayı düşünüyorum. daha küçük gelirse kışı ve eve uyum sürecini gözönüne alıp yarım gün bakıcıyla idare edeceğim. tabii gönlüme göre bir bakıcı bulabilirsem..
kreş konusunu uzmanla paylaştığımda, sosyal hizmetlere bağlı 0 yaş grubuna hizmet veren kreş, diye vurguladım. hatta düşündüğüm kreşin ismini bile söyledim. olumsuz bir yorum yapmadı..
bana kalırsa düzgün, ilgili ve fiziksel koşulları elverişli bir kreş bulursan bakıcıdan daha iyi olur diye düşünüyorum. hem kreşte kurumsal bir sorumluluk var, öyle kafalarına göre davranamıyorlar. hem de çocuk kendi yaş grubundaki çocuklarla sosyalleşmiş oluyor. bütün gün bakıcıyla evde oturup televizyon karşısında oyalanmasından iyidir diyorum. havalar soğuk olduğunda her gün çocuk nasıl dışarı çıkar diye itiraz edenlere, yeğenimi bebekken istisnasız her gün yağmur da yağsa kar da olsa hava almaya dışarı çıkardığımızı, çocuk doktorunun bunu önerdiğini söylüyorum. bulaşıcı hastalık ve enfeksiyon konusu kalıyor geriye, ama steril ortamda da hastalanıyor çocuklar..

bugun eşim yıne mutlu etti ben taşınırmıyız dedım meleğimiz gelınce apartamanın çoğu yaşlı teyzeler var allah var 4 senedr oturuz çocuk hiç sormadılar anlayıştan mı tahmın mı bılmem eşimde belkı taşınmayız dedı okula hastaneye yakın park yakın şimden mutlu oldum önce taşınırz diyordu ama gitgide değişti fikri hem kım ne diye bılırkı herkese sevgiiyle kalın dostlar

bu arada bugün cağolunu aradım tabi önce ametemi ordan raporumuz başvurduğumuz kuruma gitmiş sıra şimdi önce dahiliyede sonra psikolokda bakalım hayırlısı istanbul için başvuru yapan arkadaşlar bu yıl başında başvuranlar yılsonuna kadar çocuklar teslim edilecekmiş ben fazla vakit harcamak istemediğimi söyledim ve hastanelerde çok beklediğimin derdini yanınca kızceğiz böyle söyledi bilemem hayırlısı allahtan bu haberi paylaşmak istedim inş mutlu etmişimdir

Gözünüz aydın :) Ama böyle azıcık anlatıp geçme, biliyosun bu hikayeleri dinlemeye bayılıyoruz :)

Ve de tabii ki darısı başımıza.. :) Hayalimm sen Aralikta mi basvurmustun?

Cok tesekkurler hepiniz icin dua ediyorum bir an once yavrulariniza kavusun diye...
Aslinda size yazmak istedim firsat bulamadim evim bayram yeri gibi. Herkes kizimi gormeye geliyo butun ailem ve cevrem
cok heycanli ve cooook duygusal ilk gun her arayan aglayarak tebrik etti:)))

Siz yeterki o gunu anlatmami isteyin ben biktirina kadar anlatabilirim:))
Ben pazartesi kurumu aradim siramizi ogrenmemistik
Bizde sizi arayacaktik dediler yarin ogleden sonra gelin kiz bebek gostericez dediler.kuruma gittik bize dosya okundu gormek istedigimizi
Soyledik yuvaya gonderdiler bizi. Yuvada gorevlilerin oldugu odaya gectik oradaki bayan yukari telefon acip kizimi hazirlamalarini istedi,
O bekleme ani cok uzun geliyo insana kalbim durucak diye korktum.sonra kizim geldi okadar duygulaniyo ki insan gercekten senelerdir onu bekledigini
onun senin icin dogdugunu hissediyosun. .kapidan girince sadece kizim benim annecim dedigimi hatirliyorum sonra aglamaya basladim tabi benimle birlikte ablam esim oradaki bayan herkes agladi.ilk once esim kucagina aldi sakinlesince bende kucagima aldim sevdim onu esim gidelim yetisemicez dedi zor ayrildim.Bide en cok icime dokunan bizim icin suslemislerdi pembe poposu tullu bady suslu ayakkabi giydirmisler tullu falan bant takmislar sirf biz begenelim isteyelim diye suslemisler almaya gittigimizde pijama vardi ustunde belliki bizden sonra baska bebege de giydiricekler cok icime dokundu kuruma donerken hep agladim.sonrasinda kurumda imzalari attik tekrar yuvaya yetismek icin kosturduk.yuvaya gittik kizimi getirdiler vitaminleri mamasi hakkinda bilgi verdiler aptamil iciyomus
Orda hazirlayip verdiler icirdim karsida oturdugumuz icin yanimizada verdiler yol boyunca melegim gogsumde uyudu hayatimin en guzel gunuydu rabbim hepinize yasatsin...

Babasida asik kizina bukadar duskun olacagini tahmin etmiyodum acikcasi istiyodu ama benim kadar belli etmiyodu simdi gozu ondan baskasini
gormuyo elinden gelse ise gitmicek, geceleri benimle birlikte oda kalkiyo mamasini yedirip gazini cikariyo:)
Surekli kucaginda iki gunde kucaga alisti bizimki:)))

Ayy nekadar uzun yazdim dimi biktirana kadar yazarim demistim:))
Buara kizima mevlud yapicaz onun kosturmasi var ama firsat buldukca takip ederim
bende sizden guzel haberler bekliyorum...

Hayalimm,sevgili arkadaşım
Anneliğin,evladın hayırlı uğurlu olsun.Allah mutluluğunu bozmasın.Güzel bir aile oldunuz.Yavrun analı,babalı büyüsün,Allah mürüvvetini,iyi günlerini göstersin.Beni çok duygulandırdın,ağlattın.Aynen ben de senin yaşadıklarını yaşadım,hissettiklerini hissettim.Sanki aynı film,oyuncular değişiyor.Bundan sonra herşey daha güzel,hayat daha anlamlı.Allah nazarlardan saklasın,hep mutlu olun.

ewet size katılıyorum çok çokkkkk buyuk sarsıntı bende şu an 34 yaşında ewlat edinilmiş bir çocugum fakat ben tesadüfen 17 yaşımda ögrendim olabildigince geç söylemek lazım

Hic soylememek diye bir secenek olmadi belli. Elbette olmadik bir zamanda olmadik birinden ogrenir, cunku sakindiginiz goze batar cop bilirsiniz. Zaten uzmanlar o size anne ben nerden geldim sorularini sormaya basladigi 4-5 yaslarinda alistirarak hic uzmeden masallarla anlatmanizi soyluyorlar. Daha akli ermeden soylemek bu bakimdan da iyi, buyurken zihninde hersey harmanlaniyor. Ayri bir bilgi gibi yerlesmiyor kafasina. Bence gayet mantikli. Ama nasil soyleyeceginizi uzmanlar anlatiyor zaten kurumda da.

sen ne güzel bir anne olmuşsun yaa inan ki okurken gözlerim doldu iş yerindeyim gözyaşlarım akacak diye o kadar korkyum ki
maşallah kızına
bahtı güzel yolu açık olsun ailenizin

Tebrik ederimm sizi kavuşma hikayenizi çok güzel yazmışsınız, kızımı görmeye gittiğimde benimde içime dokunan şeyler olmuştu çevremde çok evlat edinen olduğu için az çok biliyodum bebekleri ailelere nasıl gösterdiklerini benim kızımı hiç süslememişlerdi ne saçında bandanası nede üstünde süslü elbisesi vardı saçlarınıda kısacık kesmişlerdi güya sıcak diye bunu yapmışlardı görünce çok şaşırmıştım beklemediğim bi durumdu ama kızım benim şaşkınlığıma rağmen suratıma bakarak gülümsedi bizi aradıklarında cuma günü öğleden sonraydı yani kızımızı o gün evimize getiremedik uzmanımız hafta sonu gidip görebileceğimiz söyledi hafta sonu kızımız görmeye gittiğimizde ben yanımda çok güzel kocaman bi saç bandanası götürdüm ve kızıma taktım çok cici oldu kızımda bunu hak ediyodu dimi görevlilerde şaşırdı hatta saçlarını neden kestiklerinin açıklamasını yaptılar birkaç kez ama önemi yoktu artık kızımdan ayrılırken bandanasını bana geri vermek istediler çıkarın isterseniz dediler hayır dedim ozaman biz diğer bebeklerimizede takarız dediler tabiki dedim neyse pazartesi oldu biz kızımızı almaya gittik yanımızda cici kıyafetleri ve çok güzel bi saç bandanası vardı bunları giydirirmisiniz lütfen dedim kızımı hazırlayıp getirdirdiler dünya güzeli bir prenses olmuştu zaten hep öyleydi annesi aşkı canım kızım iyiki bizim kızımız olmuş dünya güzeli kızım rabbim sizlerede nasip etsin bu güzel duyguları

hoşgeldin canım hayırlı olsun inşallah herşey gönlünün istediği gibi olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…