Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Merhabalar ,

Güzel kızınızın okul dönemi hayırlı olsun. Dilerim başarılı bir eğitim hayatıyla sizleri her daim mutlu eder.

Sizin de izin için onay yazınızı aldığınızı ve bir sıkıntı yaşamadığınızı umuyorum. Merak ettim, sizi de kaygılandırdım.

Sevgiler...

Allahım yarebbim şu evrakları tamamlayıp hayırlısıyla sıraya girmek istiyorum bu arada bebeğine kavuşanlar olmuş darısı başımıza inşallah bekle bekle pöf oluyorum

bişey dicem evrak tamamlandıkdan sonra eve onay kağıdımı geliyor ay inş onaylanır ne gibi durumlarda onaylanmıyor acaba

Selam arkadaslar nihayet kızıma kavustum darısı bekleyen bütün annelerin başına
Yarın bir haftamiz bitiyo ama hala rüyada gibiyim yanindan bir dakika bile ayrilmak istemiyorum oyle guzel bi duyguymus ki
Icim akiyo sanki ona bakarken...ilk gördügüm an aglamaktan kucagima alamadim babası aldi once ben sakinlesince alabildim...
O an gercekten tarifsiz biseymis kalbimde oyle bir sicaklik olduki evlat aski neymis anladim...
Kızım uc aylik dunya tatlisi bir cimcime ve acayip sekilde bana benziyo her goren sasiriyo:))) biz sadece resim cektik heycandan
video cekmek aklimiza
gelmedi siz ilk gordugunuz ani mutlaka kameraya cektirin benim gibi unutanlar olur diye hatirlatayim dedim:))) simdilik benden
bukadar.....Dualarim sizlerle...

hayalim, çok sevindim kızına kavuşmana. :) haber vermeni bekliyorduk.. sağlık ve huzurlu bir ömrünüz olsun kızınızla birlikte...

sevgili denizgeldi.inan çok şaşırdım.. tekrar sil baştan saglık raporu almak beni şaşırttı.ya oldu bi aksilik çıktı ne olacak çocugu gerimi alacaklar:44:

hazan, sağlık raporu almak için başvuru yaptığımız devlet hastanesinin dahiliye uzmanı, istenen-yaptırmak zorunda oldukları test sonuçlarımızı inceledi. bir yandan gülümseyerek "hayırlı olsun" dedi, diğer yandan "anlamıyorum ben bu rapor meselesini, ne yani hepatit b pozitif ya da hiv pozitif çıksanız bu çocuk sahibi olmanıza engel bir durum mu? kan ve cinsel yolla bulaşan hastalıklar bunlar, bir çocuğa bakmanıza onu sevmenize engel değil ki" dedi..
1 yıl sonra yeniden aynı raporun istenmesi son derece anlamsız. hadi psikolojik durumumuzu, bir çocuğun sorumluluğunu almaya hazır olup olmadığımızı inceleseler neyse.. psikolog ve psikiyatristle yaptığım sohbet, cevapladığımız 566soruluk test dışında dahiliye uzmanıyla yaptığımız muhabbetten daha uzun sürmedi. mahkeme sürecine gelindiğinde zaten evde çocuğun durumu tespit ediliyor, uyum sağlayıp sağlamadığın, gereken ilgiyi gösterip göstermediğin belli, daha hastanede insanları süründürmenin ne anlamı var ki?..

nisra, ben de hazanla aynı fikirdeyim. ben iki kez düşük yaptım. bana yetti..o zamanlar acı çekerken, gözyaşı dökerken, hormonlarım birbirine karışmış halde gezinirken yardımcı olmaya çalışanlar bile benim içinde bulunduğum duygusal travmayı benim kadar duyumsayamazdı.. eşimle birlikte bizim seçimimiz, bizim kararımız dedik. geçen gün eşimle konuşurken daha öteye geçip "yahu annede olup bitiyo herşey" dedim. geri kalan herkes, herşey dışarıda. eğer bana yabancı değilse çocuğum yok kuzenime tuhaf gelmiş, yok annem kabul eder miymiş, yok kardeşim yaban sayar mıymış, boş düşüncelermiş. bu çocuk bana yabancı gelmiyorsa, içime sine sine daha yüzünü görmediğim, fiziki varlığını hissetmediğim bir çocuğun annesi olduğumu düşünüyorsam, onu şimdiden özlüyorsam bu durumu yadırgayacak herkesi önce ben yadırgayacağım...

yaşı uygun olduğunda çok üstünde durup durumu pekiştirmeden çocuğuma açıklayacağım..
hazancığım, yaşı büyük çocuk geleceğini söylüyorsun ya; benim 5-6 yaş grubunda yurtta kalırken öğrencim olan dilsel ve gelişimsel bozukluklar gözlemlediğim öğrencilerim oldu. bu çocukların koruyucu aileye verildikten sonra nasıl pırıl pırıl parladıklarını gözlerimle gördüm. sevgi, ilgi, şefkat ve güven duygusunun yaratılması halinde çok kısa zamanda yenebilirsiniz dezavantaj gibi görünen durumları.. güzel haberlerini kısa zamanda duyarız umarım..

:)))) arkadaşlarım arasında yaklaşık 20 kadar anneyle anket yaptım; 1i dışında çocuk yatağını kullanan olmamış.. park yatakta karar kıldım.. ateşölçer konusunda ne düşünüyorsun? kulaktan ateşölçer mi alsak, civalı olanlardan mı? :)
tek derdimiz böyle şeyler olsun gerçekten. hayat, biz istersek çok basit, biz zorlarsak çok zor..

çok sevindim.. ağlamaya biraz ara verip alışverişe başlasan iyi olacak sanırım :))) zaten o minnacık giysileri, malzemeleri falan görünce gene akıtırsın sevinç gözyaşlarını:)
bende bir çeşitli bloglardan derlediğim bir liste vardı. belki bir fikir verir, en acil ihtiyaç duyulacaklardan başlayıp alabilirsin. bazılarını zaten bebeğinin kaç aylık olduğunu öğrendikten sonra temin edeceksin.. kolay gelsin..

sağlık Ürünleri ve Bakım ürünleri
Ürün Adet Not
Sterilazör 1
Ateş Ölçer 1
Buhar Makinesi 1
Su büyotu (sıcak su torbası) 1
Tırnak makası-tarak set 1
Krem seti ıki farklı marka alerji ihtimaline karşı
Termometre oda için 1
Su termometresi 1
burun aspiratörü 1
Şampuan ki farklı marka alerji ihtimaline karşı
bebek küveti(gideri olan) 1
kova ve maşrapa 1
temizleme mendili 5 bittikçe almakta fayda var stoğa gerek yok
Bebek bakım çantası 1
alt açma bezi 1 paket
Yalancı emzik 5
emzik saklama kabı 5 çantada taşınak için kirlenmemiş oluyor
biberon 3
biberon fırçası 1
biberon emzikleri 6 deliği farklı boyutta almakta fayda var
diş kaşıyıcı 3
bebek deterjanı
kulak çubuğu 1 paket

Ek gıdalara geçiş dönemi alınacaklar
Ürün Adet Not
Cam rende 2 yedekli olmak lazım
Yoğurt makinesi 1
Katı meyve sıkacağı 1
bebek maması robotu 1
silikon uçlu kaşık 5-6 tane
alıştırma bardağı 3
yemek tabağı 3
termos 1 (mamayı /çorbayı sıcak tutmak için)

Giyim
Ürün Adet Not
Havlu seti 3 şapkalılardan
Ağız silme bezleri 30
Merserize battaniye
penye -pamuklu battaniye 3

Mobilya - aksesuar-diğer araç gereç
Ürün Adet Not
Sepet yatak yada beşik
sepet yatak iç takımı
park yatak 1 evin muhtelif yerlerine taşıyabilmek için
Yatak odası takımı 1
Yatak
Kapı süsü 1
bebiş için ayrı kirli sepeti 1
albüm 1
hatıra defteri 1
bebek arabası (trevel set) 1 anakucağı-oto koltuğu ve araba bir arada olanlardan ayrıca her iki yöne dönme özelliği de olmalı
Mama sandalyesi 1
Oto koltuğu 1 6-20 kilo arası olanlardan
El ve ayak izleri için çerçeve ve hamur 1
Yatak örtüsü 2
Pike takımı 3
Bebek telsizi 1
Gece lambası 1

dahileyeyede gitmek zorundayımız yahu hepsi ametemde halolmuyomu :44: öyleyse hemen halledetmeliyim değil mi kocayla berabermi olcak yoksa ayrı ayrı yapsak olurmu

Son düzenleme:
dahileyeyede gitmek zorundayımız yahu hepsi ametemde halolmuyomu :44: öyleyse hemen halledetmeliyim değil mi kocayla berabermi olcak yoksa ayrı ayrı yapsak olurmu

bizi amateme göndermediler. devlet hastanesinden heyet raporu aldık. ayrı ayrı yapılsa olur, biz bir kere uğraşalım diye birlikte gittik..

Hayalimm adına çok sevindim.Anneliğin ve evladın hayırlı uğurlu olsun.Allah iyi günlerini göstersin,hep mutlu olun inşallah.

Biz mahkeme süreci ile ilgili konuştuğumuzda sadece gelir beyanı istediler.Tekrar sağlık raporu istemediler.Zaten çok saçma.

Lnyv çok heyecanlısın biliyorum.Bunlar güzel heyecanlar.Herşey gönlünce olsun.Yavrun sana bir sarılsın,bir anne desin dünya durdu sanacaksın.

Oyun parkı kesinlikle çok rahat ve kullanışlı.Tavsiye ederim.

Çevre değiştirmek çözüm değil.Tatsız laflar duyabilirsiniz belki ama siz zamanla aldırış etmemeyi,önem vermemeyi öğreneceksiniz.Onlar da yavrunuzu kabul etmeyi,benimsemeyi öğrenecekler.İnsanlar için böyle şeyler çok yeni,bu konuların hep gizlenmesine alışmışlar.Nasıl tepki vereceklerini,ne demeleri gerektiğini bile bilmiyorlar.Ama zamanla bakıyorlarki ortada çok güçlü bir ana-evlat ilişkisi var.Sizin o yavrunun annesi olduğunuza,onun da biricik evladınız olduğuna ikna oluyorlar.Çünkü bakıyorlar,önyargılar,laflar,düşünceler hep boş.Ortada gerçek var.Allah sizi anne-baba olarak seçmiş,en önyargılılar bile zamanla bunu fark ediyor.Rahat olun.Siz o yavru için çok önemlisiniz.Sizden başka bir ailesi yok.Size öyle bağlanacakki.İnan ben de tek o hastalanmasın,mutlu olsun.ben hastalanırım,onun için canımı veririm diyecek kadar yavrumu seviyorum ve ona bağlıyım.Bunu nasip ettiği için Rabbime tekrar tekrar şükürler olsun.

Cok tesekkurler. kizimin okulu basladi, ben evdeyim oglumla:) iznim cuma gunu onaylandi sukurler olsun :) size de oglunuzla basbasa guzel bir yil dilerim...
sevgiler...

Sevgili Hayalimm84

Gözün aydın Allah analı babalı büyütemeyi nasip etsin. Senin adına çok sevindim. Vaktin olunca ayrıntılı olarak o güzel günü bizlere anlatmanı rica ediyorum. Bizlere bekleme sürecinde çok iyi geliyor bu kavuşma hikayeleri.

Sevgiler...

hayalım bebeğini kucağına almışsın darısı bizlerin başına allah analı babalı büyütsün

canım kızına kavuşmuşsun allah sizleri hiç ayırmasın birbirinize hayırlı kılsın.darısı bekleyen annelerimize:)

merhaba lee26 nasılsın sen nezamndr bekliyorsun nerden başvuru yaptın

ben iş kuacağım bayramdan sonra allah izin verırse şimdılık evdeyim eğer sende musaıtsen dertleşmek isterım

duygularım okadar karışıkki evde olduğum için sanırım bırazda sıkıldım ve birde daha ev ziyaretını beklemek bebişin geleceğini beklemek çok zor bufün hüzün bastı sanırım meleğim nezaman gelecek kim bilir ahh

merhaba lee26 nasılsın sen nezamndr bekliyorsun nerden başvuru yaptın

nisra canım biz Eskişehir den başvurumuzu yaptık. oğlum 6 yaşında bu yıl okula başladı. kızım 3 yaşında şuan yanımda oyun hamuruyla oynuyor:) onlar beni aşkım:) okumuşsan eğer geçmişte yazdıklarımı oğlumun her şeyin farkında olduğunu öğrenmişsindir.6 yaş benim kendisini ve kardeşini karnımda taşımadığımı biliyor. hiçte umurunda değil. çünkü ikisini de ne kadar çok sevdiğimizi biliyorlar. oğlum kendisi söylemişti bizi karnında taşıman önemli değil kardeşime de her şeyi ben anlatırım. siz bizim anne ve babamızsınız. bu sözden sonra daha ne denile bilinir ki:) ve biz yer değiştirmeyi asla düşünmedik. yaşadığımız durumda anormal bir durup ayıpsanacak bir durum yok ki..kötü bir işde yapmıyoruz. biyolojik olarak sahip olamadığımız çocuğuklarımızı rabbimin herkese nasip edemeyeceği şekilde evlat edinerek kavuştuk. önemli olan çocuklarımın psikolojisi.ters konuşanın yanımızda işi bile olmaz.ve bizim evlatlarımız çok şanslı eşim ve benim ailem tarafından çok seviliyorlar. komşularımdan ve arkadaş çevremizden bizleri bilenlerde zaten durumu biliyorlar.sonrasından tanıştıklarım kişilerede bir açıklama yapma gereği duymuyorum. ben eşim ve çocuklarım mutlumuyuz gerisi önemli değil.ve bence çocuklarınızdan bu durumu sakın gizlemeyin zamanı geldiğinde bilsin derim...oğlum okula başladı ve okulda sadece öğretmeni ile mdr.muavini durumumuzu biliyor.inşaallah haftaya perşembe günü mahkeme sonucu resmen üzerimize geçecekler. soyadı durumundan dolayı artık kimseye açıklama yapma gereğimiz kalmayacak..her şey gönlünüze göre olsun:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…