Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?

Çok teşekkür ederim iyi dileklerin için. Umarım herkes ailesiyle mutlu ve sağlıklı yaşar, güzel ve sağlıklı bir toplum için bu çok önemli, her şey ailede başlıyor.
Burada olmak da benim için çok önemli.Diğer konu başlıklarına girmiyorum bile, sadece burayı okuyup çıkıyorum. Buradaki mutluluk haberleri beni çok mutlu ediyor. Bazen eşime de anlatıyorum, çatlak diyor bana sırf kendi duygusallığını çaktırmamak için ama, her anlattığım olayda gözleri yaşaran bir adam.
Sizler çok yüce gönüllü insanlarsınız. Kolay kolay herkes buna cesaret edemez, cesaret edip ilk adımı atamaz her zaman. Tüm bu aşamaları geçip bu noktaya gelmişsiniz, daha ne diyeyim.
Tüm işleriniz yolunda gitsin, herşey istediğiniz gibi olsun.

ohhh be birisi daha bu mutluluğu yaşadı çok tebrik ediyorum
inşallah çok iyi bir anne olacaksın darısı tüm bekleyenlerin başına

Lalus merhaba, bugune kadarki sayfalarda yazdiklarinizi hep keyifle okudum.. ögütleriniz yeni anneler ve anne adaylari icin cok kiymetli :) iyi ki tekrar ugradiniz, ben meraklanmaya baslamistim kendi adima..

Ogluslariniz icin üzüldüm şimdi nasillar iyiler mi? siz nasilsiniz?

Zamancim su alttaki bekleme süresini gösteren seyi, ticker diyorlar galiba nasil yapiyosun? ben de istiyorum ondan :)

Maşallah canım Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin mutluluğunuz daim olsun. Biz yaz başından beri 4. sıradayız. İnşallah bize de en kısa zamanda haber gelir. Tekrar tebrik ediyorum. Her yeni anneden istediğimiz gibi müsait olduğunda ayrıntıları yazarsan çok seviniriz.

Sevgiler...

LVNYAAAA, kac gundur gözüm senin yazacaklarinda :) Gözün aydın arkadasim, gecmisteki sayfalarda hep üzülüyordun, benim niye ev ziyaretim olmadi diye, ilerleyen siralardan tahmin etmiştim senin siranin cok yaklastigini ama ya olmazsa diye diyemedim.. Cok sevindim, gözün aydın :) Fırsat bulursan daha uzun uzun yaz, biliyorsun en bayildigimiz sey kavusma anlari :) Hic aglama artik, sen annesin, goreceksin bak hemen alisacaksin.. Bebiş gelsin de gerisi teferruat :)

topigimizin degerli anneleri, bebeginize kavusma günlerinde dikkat etmemiz gereken birsey var mi, bize vereceginiz bir tavsiye vs var mi bu sürecte?

[table="width: 500, class: grid, align: left"]
[tr]
[td]ANNELERİMİZ[/td]
[td]BAŞVURU TARİHİ[/td]
[td]İL_TERCİH[/td]
[td]MELEĞİ[/td]

[/tr]
[tr]

[td]Herdemk[/td]
[td]03.2012[/td]
[td]Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]08.2012[/td]

[/tr]
[tr]

[td]pare55[/td]
[td][/td]
[td]Samsun Erkek[/td]
[td]11.2012[/td]
[/tr]
[tr]
[td]esma16[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]12.2012[/td]

[/tr]
[tr]
[td]Malibu52[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Kız[/td]
[td]03.2013 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]destina0706[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]Terk-Rıza Kız[/td]
[td]04.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]gerçek19[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]Çorum Kız[/td]
[td]04.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]fillo[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]04.2013[/td]

[/tr]
[tr]

[td]cvcv[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]Edirne Kız-Erkek[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]gcs[/td]
[td]04.2012[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]eskrymar[/td]
[td][/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]DamlaUmut[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]İstanbul Erkek[/td]
[td]07.2013[/td]

[/tr]
[tr]
[td]gamzeli77[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]İstanbul Rıza-Kız[/td]
[td]08.2013[/td]

[/tr]
[tr]
[td]hayalimmm84[/td]
[td]12.2012[/td]
[td]09.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]LVNY[/td]
[td]02.2013[/td]
[td]09.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]ANNE ADAYIMIZ[/td]
[td]BAŞVURU TARİHİ[/td]
[td]İL_TERCİHİ[/td]
[td]MELEĞİ[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Otuznisan[/td]
[td]10.2011[/td]
[td]Adana Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]5059[/td]
[td]04.2012[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]Betus11[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]Kız-Erkek(ikiz)[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]gazıduz[/td]
[td][/td]
[td]Mersin [/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]hasel06[/td]
[td]10.2012[/td]
[td]Ankara Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]effsa[/td]
[td]10.2012[/td]
[td]Denizli Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]limony[/td]
[td]11.2012[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]minapia[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]Antalya Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]fionatheprincess[/td]
[td]11.2012[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]zaman[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]tu_runcu[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]kedicik2[/td]
[td]02.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]eslu[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]Hazan72[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]pozitif29[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]Ankara Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]cansunida[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]İstanbul Kız(ikiz)[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]sedenaz[/td]
[td]04.2013[/td]
[td][/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]umutirem[/td]
[td]04.2013[/td]
[td]İstanbul-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]babiesrus[/td]
[td]05.2013[/td]
[td]İstanbul-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr] [td]nisra[/td]
[td]05.2013[/td]
[td]Ankara-Terk-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]BLUDENİZ[/td]
[td]06.2013[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]EflatunA[/td]
[td]07.2013[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]Kardelengül[/td]
[td]07.2013[/td]
[td][/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td]sude_cisem[/td]
[td]09.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[/table]

LVNY bacım hayırlı olsun
darısı otuznisan ve 5059 olsun inşallah

Son düzenleme:
Zamancim sen lsiteyi güncellemeye yetisemeyeceksin, masallah topigimize, hizla ilerliyor siralar.. :)
bacım bekleyenler kavuşsun da ben razıyım listeyi güncellemeye her kavuşan anne beni de kızıma yaklaştırıyor:)
Zamancim su alttaki bekleme süresini gösteren seyi, ticker diyorlar galiba nasil yapiyosun? ben de istiyorum ondan :)
bacım www.Lilypie.com.tr diye adres var burdan yapıyorsun ekran görüntülerini de koyarak anlatıcaktım ama burda ekran görüntülerini koyamıyorsun
zaman arkadaşım bizim memur bayan ve diğer ay görüşecez fakat ben nedense hem cinsimden yana hastane vb işim iyi gitmedi iyi ilgi görmedim oyüzden bayan memur diye biraz endişeliyim sizin memur erkek mı bayan mı

bacım özeline bak

Çok sevindim LVNY.. ben de korkuyorum küçük gelecek diye.. ama bir yandan da seviniyorum bebekliğini göreceğiz, hep birlikte büyüyeceğiz. biz o kadar güçlüyüz ki, bu aşamaları yaşadıktan sonra her türlü güçlük vız gelir artık bize.. göreceksin su gibi akıp gidecek günler, nasıl büyüdü bu kadar diyeceksin.. yakın zamanlarda anne olmuş arkadaşların varsa onlardan ve annelerinden öneriler al.. kızını en iyi sen anlayacaksın, hislerine güven.. kızınla birlikte sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir ömür diyorum ailene..

maşallah maşallah hayırlı olsun inş darısı bekleyenlerin başına benimde

arkadaşlar, şu terk-rıza konusuna bir açıklık getirelim istiyorum. ben sosyal hizmetlerden ve hukukçu arkadaşlarımdan edindiğim bilgileri paylaşayım. bir yanlış anlaşılma olmasın, sadece bildiklerimizi netleştireyim diyorum..
sosyal hizmetlerde yaptığım görüşmelerde terk ve rıza tercihi sormadılar bize. bulunduğum kentte terk oranının çok düşük olduğundan böyle bir ayrım yapmadıklarını söyledi uzmanımız. ayrıca hukuki bakımdan allah göstermesin ama terk ya da rıza ile kurumdan evlat edinilmiş olsun tüm bebekler için ailenin bir gün dava açıp çocuğunu geri isteme hakkı olduğunu söylediler. hukukçu arkadaşlarıma sorduğumda yasa bakımından bu durumun eşit kabul edildiğini öğrendim. yani rıza ile edinilen bebeği ileride biyolojik ailesi geri almaya kalkar, terk için birşey yapamaz diye bir durum sözkonusu değil diye birşey yok. kanun her iki durumu da aynı olarak değerlendiriyor..
kurumda ilk görüştüğüm uzman, terk bebeklerin ailesi, durumu hakkında birşey bilmiyoruz; rızaen gelen bebeklerin başvuruları daha hamile iken yapılıyor genelde, onların durumları hakkında daha sağlıklı bilgilere sahip oluyoruz da demişti..
lütfen beni yanlış anlamayın. sonuçta herkesin kendi kararı ve bu karara saygı duyuyorum. amacım kafa karıştırmak değil, ama benim yaptığım gibi forumu baştan sona okuyanlar için bir bilgi notu olsun diye..

aslında ben evlat edinen aileleri ve çocuğu koruyan yeni yasa maddeleri yapılmasından yanayım. sonuçta önemli olan çocuklarımızın hayatı. kanunun kan bağından öte gerçekten "çocuğun yüksek yararını" düşünecek yönde yeniden yapılandırılması gerekiyor. günümüzde çocuğunu evlat edinmek üzere kuruma vermek isteyen kişilere sosyal yardımlar öneriliyor, durumun elvermiyorsa durumunu düzeltene kadar kurumda kalsın düzeltince alırsın deniyor; bütün bunlara rağmen evlat edinilmek üzere kuruma bırakılan bebekle biyolojik ailesi arasında hiçbir bağ kalmaması, tc kimlik numarasının bile değiştirilmesi gerekli bana kalırsa.. sistem herşeyi sayıyor, saklıyor da birkaç evlat edinilen çocuğun bilgisini mi ayırd edemeyecek?
ha, bu arada çeşitli nedenlerden çocuğunu evlat edinilmek üzere kuruma veren insanlar iyi ki var.. onlar için duacıyım. olmasalar bizim çocuk özlemimiz sürer giderdi. sadece sonradan kötü niyetle ortaya çıkabilecek durumlara engel olmak, çocuğun hayatını yeniden travmaya sokmamak bakımından savunuyorum bu düşünceyi..

Maşallah! Tebrik ederim. Çok mutlu oldum hemen eşime okudum yazdıklarınızı. Çok çok mutlu olun inşallah. Ayy bize de sıra gelir hayırlısıyla umarım. Bence küçük gelmesi daha iyi. Lütfen yanlış anlamayın ama emzirmeyi deniyor musunuz? Bu ihtimal var mı merak ediyorum. Siz sağlık sorunu olabilir mi demiştiniz acaba? Maşallah erkenden gelmiş kızınız. Hep mutlu olun inşallah

İçimi rahatlattınız ben de terk-rıza konusunda ikisini de seçtim ama rıza olacağını biliyorum. Burada özellikle sadece terk seçen arkadaşları gördükçe acaba hata mı yaptım diye kendimi sorguluyordum. Halbuki dediğiniz çok doğru terk bebekler anne karnındayken ne ile beslenmiş annesi tekin biri mi ya da kim hiç bir bilgi yokken, rızada en azından kurum anneyle görüşüp araştırmasını yapabiliyor ve bunlar önlerimize sunuluyor. Terk seçen arkadaşlar lütfen yanlış anlamasın terk seçmenin mantığını da anlayabiliyorum, insanın içerisinde korku oluyor aile ortaya çıkacak diye.

Tc kimlik no konusunda acilen bişi yapılması lazım. Rıza ile çocuğunu veren kişi yarın öbür gün kapımıza gelmeyeceği ne malum? Şimdi kimlik bilgilerine ulaşmak o kadar kolay ki.. Bu konuda bir kampanya mı başlatılır ya da farkındalık mı yaratılır toplumda bilemiyorum ama bizim bir şeyler yapmamız gerekiyor.

Sağlık durumu konusunda ne yaptınız? Ben onun ikilemini yaşıyorum. Ufak sağlık problemi olması sorun değil dedik ama içim içimi yiyor. Nasip böyle şeyler çocuk sağlam gelir sonradan hastalığı da çıkabilir. Ya da hastalıklı gelir iyileşir. İki arada bir derede kaldım açıkçası.

babiesrus sağlık problemi olan bebekte bizde seçtik uzmanımız çok ağır hasta olan bebeklerin verilmediğini söyledi sadece dra gitmesi gereken belki bikaç ay tedavi görmesi gereken bebekler oluyor onlar veriliyor dedi

terk rıza konusuna gelince ne hikmetse ben ne zaman terk bebekle ilgili bişey yazsam hemen aslında öyle değil deniliyor bu yazıda zaten dün bir arkadaşa terk bebek konusunda soru sorduğu için yazdığım cevaba karşılık olarak yazıldı
evet rıza bebekte annesinin durumu gibi bir çok şeyi öğrenebiliyorsunuz bu çok büyük bir avantaj terk bebekte öğrenemiyorsunuz da noluyor sanki sigara alkol almışsa hastalığı varsa annenin rıza bebekte olunca biliyorsunuzda terk bebekte bilmeyince noluyor sanki kaldı ki bu bebekler zaten her hâlükârda ufak oluyor ama benim terk seçmemdeki neden sonuçta biz annesinin babasının kim olduğunu bilecez ve kendimi de eşimi de biliyorum asla benimseyemicez onun için terk bebeği seçtik terk bebekte rıza bebeğe göre evet bekleme süresi uzun ama bizim içimize sinmedikten sonra erken olmasının bir önemi yok şimdi diceksiniz ki terk bebek olunca leyleklermi getirdi elbette ki annesi babası var ama diyorum ya biz anne babasını öğrendikten sonra benimsiyemicez
son olarak birdaha asla ama asla terk bebek konusunda bir şey yazmıcam yeter yani

Eflatuncum, detaylı bilgi paylaşımın için çok teşekkürler. İnsanın içindeki ukdeyle ilgili herhalde bu. Hani sanki cocugunu bir cami avlusuna birakip giden insan yıllar sonra onun izini sürer mi bulur mu, o sanki daha zor gibi. Herhalde aradaki en temel fark budur. Diğerinde daha bir evraklı kağıtlı bir şey yapılıyor. Ben bunu da düşünmeyi bıraktım. Zaten sartlar ekledikce bekleme süresi uzuyor, uzmanlar devlet kurumu ne derse biz artik ona inandik. Baksana, zaten artık rızada bile hukuki işlemi devam eden bebekleri evlat edindiriyorlar. Bence bu pratik bir zekayla sıcak bir kalbin birleşmesnden çıkan bir bürokratik sonuc. Hukuki işlem bitene kadar bebek büyüyecegine hem de aile sevgisi olmadan büyüyecegine hızlandırıyor. Ne kadar güzel. Biz de burada aylar yıllar beklemiyoruz hem. İnsallah en hayırlısı en güzeli olur.

O degil de isim calismalarina basladiniz mi? :)

Zamancım, yanlış anlaşılma olmasın diye özellikle belirtmiş Eflatun, sen kararının gerekçesinden eminsen ve zamanın da varsa tercihin senin için doğru zaten. Özellikle yaşından ötürü 0-1 yaş sınırında olan aileler için secenekler daralıyor. Keşke ben de daha genc olsaydım, belki o zaman ben de sadece terk secenegini işaretlerdim. Birbirimizden ögrenmek en kolayi. Eflatun da kendi bilgilerini paylasmis arkadasim gücenme olur mu.

canım senin terkmiydi rızamıydı terciihin

zaman, lütfen, amacım kimseyi incitmek değildi. sadece teknik bir bilgiyi paylaşmak istedim. sonuçta herkes içine sinen şeyi yapar. bu konuda başka kimseye fikir beyan etmek düşmez.
ben yaklaşık 2 yıldır bu sayfaları 3-4 tur okumuşumdur sanırım. atladığım bir şey var mı diye döne döne okudum. benim gibi okuyan, düşünen kişiler için yanlış bir bilgi olmasın diye yazma gereği duydum.
ben artık 40a merdiven dayadım. beklemeye tahammülüm yok. kız-erkek tercihiniz var mı dediklerinde ve kızda çok beklersiniz diye uzman yorum yaptığında beklemenin benim için daha tahammül dışı olduğunu, erkek bebeği de tercih edebileceğimi söyledim. kız ya da erkek bebek tercihi yapan anneleri yargılamamı mı gerektiriyor bu? hayır, tam tersi.. herkes kendi durumuna ve kriterlerine göre kendi kararını verir.. engelli bebek olsun mu diye sorduğunda uzman, altından kalkabileceğimiz bir engel olursa öyle de olabilir sonuçta o da çocuk dedim. kendim doğursam seçme şansım olmayacaktı sonuçta. mesela yakın çevremde bu durumu paylaştığımda yanlış davrandığımı söyleyen insanlar oldu. çok zor dediler, nasıl yapacaksın dediler.. ama kulaklarımı tıkadım. bu durum, engelli çocuğa hayır diyen arkadaşları yargılamamı da gerektirmez..
ben de ikiz ya da kardeşe hayır dedim mesela. aramızda ikiz-kardeş seçimi yapmış arkadaşlar var. şimdi onlar bana yanlış yapmışsın mı desinler? ben çalışan bir insanım ve iki çocukla birden ilgilenmek amiyane tabirle yemedi. düşündüm taşındım, yapamam dedim..

kırdıysam özür dilerim.. herkes içine sinen şekilde davranmak durumunda.. ben de bu teknik ayrıntıların bilinmesini istedim. duygusal nedenler herkesin kendi içinde yaşadığı şeyler ve bunlar değerlendirme dışı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…