Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?

biz de engelli bebeğe tamam dedik. uzman şöyle açıkladı, ağır derece engelli olduğu belirlenmiş bebeklere biz kurumda bakıyoruz, engelli dediğimiz bebekler, özellikle ameliyata ihtiyacı olan bir dönem özel bakım gerektirebilecek bebekler, dedi. kalbi delik, böbreğinde sorunu olabilir, ameliyat edilmesi gerekebilir gibi örnek verdi.
benim düşünce tarzım şuydu; sonuçta bebekken edineceğiz çocuğumuzu. bu çocukta 2-3 yaşına geldiğinde örneğin otizm, ağır öğrenme ya da başka bir sorun çıksa ne yapacağız? ben bu çocuğu istemiyorum mu diyeceğiz, üstesinden gelmeye mi çalışacağız sorununun.. bazı hastalıklar bebekken anlaşılmıyor sonuçta. engelli olarak tabir ettikleri ya da sağlık sorunları olan çocukların ne gibi sorunları olduğunu ve nasıl çözümlenebileceğini (ameliyat mı, rehabilitasyon mu, başka bir şey mi) sana açıklıyorlar, eğer altından kalkamayacağın şeylerse yapamam denilebilir..

ismi yıllar önceden belli tatlım.. eşimin yıllar önce genç yaşında kaybettiği bir dostu vardı. kız da olsa erkek de onun ismini taşıyacak..
terk edip çocuğunu geri almak için dava açan kadının hikayesini bir zamanlar okumuştum..
Anne olmak için sadece doğurmak yetmez
nadir yaşanan ama gerçekten üzerinde çalışma yapılması gereken bir durum.. hakim hakkaniyetli karar veriyor ama Yargıtay bozuyor kararı. hakimin ısrarı olmasa 9 yaşına gelmiş çocuk sudan çıkmış balık gibi yabancı bir kadına verilecek..
çok nadir yaşanan durumlar bunlar. sinek küçük ama midemizi bulandırmaya yetiyor.. bu tip saçmalıkların yaşanmaması adına evlat edinen aileyi ve çocuğu koruyacak önlemlerin alınması gerekiyor. bir de size önerim, güvenebileceğimiz, bu işleri bilen bir avukat edinmek. sonuçta mahkeme aşamasında da gerekecek..edindiğimiz çocuk terk ya da rıza olsun, kurum tarafından tüm yasal işlemlerinin (ailenin rıza kararının, rıza aranmaması kararı verilmişse bu kararın, terkse mahkeme tarafından evlat edinilebilir kararının) süreleri içinde ve usule ilişkin alınmış olmasını teyid etmek. daha önce foruma çocuğunu geri almak isteyen biyolojik ailesine karşı kampanya yürüten arkadaşımızın yaşadığı sorun bu tipten bir sorundu. kabahatli olan kurumdu, ama cezasını evlat edinen aile ve çocuk çekiyordu.
geriye kalan allaha sığınıp aksi bir durumla karşılaşmayı akla bile getirmemek.. umarım hepimiz sorunsuzca, doyasıya anneliği yaşarız..

Sevgili LVYN yavrunuzla hayırlı, huzurlu , sağlıklı ve mutluluk dolu bir hayat diliyorum. Korkularınızı, heyecanınızı ve aynı zaman dilimi içinde hissedilen endişeli mutluluk halini , burada yavrusuna sarılmış tüm annelerin üç aşağı beş yukarı yaşadığını bilerek rahatlayın. Bizde oğlumuzu kucakladığımızda yaklaşık kızınız kadardı ama birkaç gün içinde her birimizin içinde gizlenmiş olan o annelik güdüleri öyle bir canlanıyor ki yavrunuzla adeta bütünleşiyorsunuz.

Şunu da bilmenizi isterim ki oğlumuza henüz birkaç günlükken sarılmış olduğumuz için her gün şükrediyoruz. Onun her ilkine tanık olarak sarılmanın verdiği hazzı sizlerde yaşayarak göreceksiniz.

Teşekkür ederim canım ne bilim hani çook oluyor ya bekleme sürem hassasım ya ondandır sen de baştacısın en kısa zamanda evlatlarımıza kavuşmak dileğiyle... SEVGİLER...ÖPÜCÜKLER...

topigimizin degerli anneleri, bebeginize kavusma günlerinde dikkat etmemiz gereken birsey var mi, bize vereceginiz bir tavsiye vs var mi bu sürecte?

benim hep içimde kaldı...keşke sorsaydım diye...ancak tahmin edersiniz o anların heyecanıyla herşeyi unutup sadece yavrunuza odaklanıyorsunuz...
bir hafta bağlanma programına almışlardı beni.7 iş günüydü sanırım..bebeğinizle ilgileniyorsunuz o sürede..başbaşa kalıyor birbirinize alışıyorsunuz...ben o süre içinde öğle yemekleri sırasında diğer anneler yani bakıcı anneler ile birlikteydim.kızımdan henüz iki aylıkken ona bakan bakıcı annenin bir kaç cümlesini duymuştum...kızımla ilgili......ama nedense ayrıntılı birşeyler sormak aklıma gelmemişti.

çok sonraları....keşke denizle ilgili ayrıntılı bişreyler sorsaymışım...sağlk problemleri olan bir bebekti kızım..geçmişi ile ilgili sağlığı ile ilgili ne öğrensem benim için çok iyi olurdu...çünkü sonraları aklınıza takılabiliyor..nasıl bir bebekti....onu ne zaman bırakmışlardı...hiç görmeye gelmişlermiydi...ya da gelmemişlermiydi...emzirilmişmiydi...hangi şekilde doğmuştu...(sezeryan-normal)bunlar sonradan aklıma gelen sorular..(.ki..sonradan sağlık sorunları ile ilgili gittiğiniz dr lar doğum şeklini soruyorlar...)verildiğini biliyorlarmıydi....kurumdan size bilgiler veriliyor ama birebir yaşayandan öğrenmek duymak bilgilerin doğruluğu hakkında karşılaştırma yapma imkanını veriyor size

bir de yazarken aklıma geldi...orada iken yani bağlanma sürecinde...bebeğinizle bir fotoğraf çektiriin derim...kurumda ayrılırken olabilir...çocuğunuza açıklama zamanı geldiğinde kullanabilirsiniz....biz düşünemedik...bu öneriyi çok sonradan sosyal hizmeti memuru vermişti(

bebeğine kavuşan en taze anneyi tebrik ediiyorum..bir ömür boyu mutlu olun inşallah...darısı diğer annelere olsun

Son düzenleme:

Ben çok üzüldüm bu mesajı görünce. Acaba yanlış bir şey mi söyledim diye tekrar tekrar okudum. Sizler gibi çok sıkı takip edemiyorum burayı o yüzden bütün konuşmaları, nerede ne yazıldığını bilemiyorum.

Hepimiz hassas dönemlerden geçiyoruz. Eğer kırdıysam hakkını helal et lütfen zaman.

Hepsi kişisel tercih ve seçim meselesi bence de. Ayrıca listeyi kontrol etmedim ama tek terk seçen sen değilsindir, sırada bekleyen bir sürü insan var. Neyin üzerine bu konu açıldı bilemem ama art niyetli değildir diye düşünüyorum. Terk bebekten daha bahsetmeyeceğim deme, bu kötü bir şey değil tabii ki. Kimsenin tercihlerini sorguladığını sanmıyorum. Benim de niyetim öyle bir şey değildi kesinlikle.

Aslında sen yazdıktan sonra söylediklerini tam olarak şuna benzettim. İşte evlat ediniyorsunuz da o çocuk belki kardeşiyle evlenecek, kimden olduğunu bilmiyorsunuz diyorlar ya.. Tıpkı onun gibi. Sonuçta o çocuğu evlat edinsen de edinmesen de o ihtimal milyonda bir de olsa var. Bunun evlat edinmekle bile alakası yok. Senin dediğin de benzer bişi olmuş. Bu sefer annenin ne kullandığını biliyorsun belki ama bilsen de bilmesen de bir şeyi değiştirmiyor. He şu olabilir, istemiyorum deme hakkı var. Sanırım bu ihtimal de her türlü seçenekte mevcut.

Benim durumum daha da karışık. Yaş meselesi yüzünden ne seçersem seçeyim önümde koca bir engel var. Bununla ilgili bakanlığa dilekçe yollamak istiyorum. 5 yıllık evli olma şartı veya 30 yaş durumu gibi bir seçenek çok acımasız geliyor bana. Etrafımdaki herkes ya hamile, ya doğurdu ya da doğuracak. Bizleri bu kadar çok bebek isterken ve buna hazırken bekletmeleri hiç adil gelmiyor.

Neyse, konu başka yere gitti.. Yanlış anlaşılmak istemem, kimsenin tercihini sorgulamıyorum yorumlarımda. Belki ben de terk seçeceğim, kafamda sürekli sorular var. Ne de olsa yıllarca beklemek zorundayım, öyle değil mi..

listeyi isteyen alıp güncelleye bilir yazılanlardan sonra bir daha bu topiğe girmicem ne burdan ne özelden cevap verip uzatmakta istemiyorum
benden bu kadar Allaha emanet

zaman arkadaşım üzülme görevin neyse yap sen kimse kimseyi üzmesin lütfen arkadaşlar

arkadaşlarım neden bugün kımse yazmıyor herkesin morelımı bozuk böyle anlamadım kırmayalım birbirimizi şurda güzelcene dertleşiyoruz kah ağlayıp kah sevinçli haberi olunca mutlu olup arkadaşalrımızın mutluluk haberiyle deli gibi seviniyoruz kendi çocuğumuz gelmiş gibi bu arada tıp ilerliyor ve 5 yıl sonra ya kadar kendimizinde bebeği olabılır kök hücre sayesınde eşim hasteneden ve medyadan takıpte fakat yine ben meleğimi asla kımsye vermem kendımın bıle olsa kardeşçe oynarlar allahım ne güzel öptüm can yoldaşlarım kardaşlarım herkes gülsün ama demı bilerek öyle yazdım kardaşlarımı

listeyi isteyen alıp güncelleye bilir yazılanlardan sonra bir daha bu topiğe girmicem ne burdan ne özelden cevap verip uzatmakta istemiyorum
benden bu kadar Allaha emanet

sevgili zaman, arkadaşımız aslında sizin için yazmamıştı ..genel bi durum bu.hepimizin önemle bilmesi gereken bir konu ...uzmanların hep bize önce anlattıkları sonrada sordukları bir soru bu ....terk yada rıza..terk bebekte çok bekleyecegimizi söledi banada uzmanım .bizde onun için hem terk hem rıza diye yazdırdık dosyamıza.ailemize bile anlatamadıklarımızı burda kader arkadaşlarımla paylaşmaktan hep mutlu oldum .beni sadece , benim durumumdaki insanlar anladı .yani sizler ....ama siz çok ufak sebeplerden dolayı bu topigi terk etmek, bu mücadelemizde yanımızda olmamak istiyorsanız buda sizin tercihiniz.yaradana emanet ol..

Son düzenleme:

Cok tesekkurler Denizverdi. Senin uzaktan hayraninim, 38 forumunu uzun zaman takip ettim. Zorlu tup bebek surecleri benim de basarisizlikla sonuclandi. Simdi buradayim, kizimi heyecanla bekliyorum :)

Bugun kardesimle bebek odasi baktik. Hem cilek mobilyaya, hem de ismarlama yaptirilacak yerlere. Ne zevkli alisveris bebek alisverisi :)

Sevgili lnyn cok sevindim gozun aydin allah bir omur boyu aileni birlikte mutlu etsin insallah cok heyecanlandim inanki

Sevgili zaman lutfen uzme kendini burda hep beraber ayni uzuntuleri ayni sevincleri paylasiyoruz birbirimize destek oluyoruz lutfen terk etme fikrini at kafandan burda birbirimize ihtiyacimiz var hem sen olmazsan listemizi kim gunceller her gun ona bakiyouz tum umutlarimiz o listenin ilerlemesinde 😘

Merhabalar beyninizi kurcalayan sorulara cevap olur mu bilmiyorum ama ben en azından kendi yaşadıklarımı harmanlayarak sizlerle paylaşmak isterim.
Bizde yavrumuz için başvuru aşamasında iken birçok soru içinde cebelleştik. Acaba hukuki işlemi devam eden bir bebek için başvuru yaparsak ailesi tarafından geri dönüş yapılması olasılığı daha mı yüksektir. Terk bebek ne de olsa ailece istenilmediği açıkça ortaya koyulmuş ve bir şekilde terk edilerek devlet tarafından korumaya alınmış. Acaba böyle bir istemde bulunmak daha mı mantıklı olur. O mu bu mu derken her iki durumu da kabullendiğimizi beyan ederek başvurumuzu yaptık.
Zaman ilerledi ama içimizde doğru olan hangisi, sualine bir yanıt bulamadık ve sadece Allah’a tevekkül ettik. Risk ise her ikisinde de var. Her ne açıdan bakılırsa bakılsın.
Terk edilen bir bebeğin ailesinin pişman olarak veya çeşitli sebeplerle onu bulmasının da eskisi kadar zor olmadığı aşikâr. Artık insanlar bilinçli ve kendisi yetemediği durumlarda başkalarından kolaylıkla yardım alabilecek kapasitedeler. En azından yönlendirecek birilerini bulup amaçlarına ulaşma konusunda bir yeterlilikleri olabiliyor. Nihayetinde bebeğin dosyasında ne koşularda bırakıldığına ilişkin tüm bilgiler yer alıyor. Ama geçmişine ilişkin bir bilgiye sahip olamıyorsunuz. Hangi koşullarda nasıl dünyaya gelmiş bir bilginiz olmuyor.
Bunun dışında hukuki işlemi devam eden bir bebeğinde ne koşullarda bırakıldığı konusunda inanılmaz hayat hikâyeleri olabilir. Ailesi tarafından bilinçli bir şekilde veya devlet tarafından uygun görülerek koruma altına alınan bebeklerin durumunda geri dönüş yapmak çok daha zorlayıcı olabilir. Sonuçta aileyi bebeklerinden uzaklaştıran bir durum ortaya konulmuş. Ancak bir süre sonra bırakılmasına sebebiyet verem durum olumlu şekilde ilerleyip aile geri dönüşte yapmak isteyebilir.
Hukuki işlemi devam eden bir bebeğin geçmişi ( tabii durumuna göre farklılık gösterebilir) hakkında çok daha fazla fikir sahibi olabiliyoruz. Bu konuda bilgilendiriyoruz. Nerede, ne zaman, ne şekilde dünyaya gelmiş, sağlık kontrolleri yapılmış mı yapılmışsa neler yapılmış. Genel sağlık durumu nedir gibi… Az çok birkaç bilgiye ulaşabiliyorsunuz.
Ama hukuki işlemi devam eden bir bebek mi yoksa terk bebek mi daha iyi koşullarda gelişimini tamamlamış, bizler için artı veya eksisinin ne olacağını hiç birimiz bilemeyiz. Gelecek günün ne getireceği veya götüreceğini bilmediğimiz gibi . Hangi durum bizler için hayırlıysa onu ver Rabbim diyerek Allah’a tevekkül ettik.
Şuan hukuki işlemi devam eden bir bebeğimiz var. Yavrumuzu kokladığımızda birkaç günlüktü.
Bu bizim bebeğimiz diye sarıldıktan sonra gerisinin bir önemi kalmıyor inanın.

sevgili lvny çok ama çok tebrik ederim kızını allah hayırlı uzun ömürlü etsin inşallah daha çok küçük emzirmeyi deneye bilirsin inşallah herşey bundan sonra sizin için çok güzel olur öpüyorum kızını tekrar tebrikler

Kızlar bende tedavi görüyorum 3 yıl olmadı hala tık yok ama 10 15 yıl daha olmazsa eminim buna alırım ama bebekken alırım

canım merhaba yazılanları okurken senin iletinden sonra alta bakıp hamiş takvimini görmek beni çok mutlu etti rabbim ulaştırmış mucizene :) 2009 dan bu yana yıllar zor geçmiştir tabiki ama neticede olmuş çok sevindim Allah bağşlasın

günaydın bacılaarr

zaman bacııı...çok hassas bir dönemde olduğunu düşünüyorum..aklında milyonlarca sorular...her evladını bekleyen anne gibi..gün kırılma günü değil..güçlü olma günü...kalk silkin lütfen....o hoooo.daha ne sınavlar var öünümüzde...daha şimdiden ben küstüm oynamıyorum yok
kızım 3 yaşında....ve hala sayfa sayfa takip ediyorum burayı...çoğu kez yazamasam da....bilgi bilgidir....kıymetli...

zaman bacının azıcık zamana ihtiyacı var gibi.....sevgiyle kalın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…