İçimi rahatlattınız ben de terk-rıza konusunda ikisini de seçtim ama rıza olacağını biliyorum. Burada özellikle sadece terk seçen arkadaşları gördükçe acaba hata mı yaptım diye kendimi sorguluyordum. Halbuki dediğiniz çok doğru terk bebekler anne karnındayken ne ile beslenmiş annesi tekin biri mi ya da kim hiç bir bilgi yokken, rızada en azından kurum anneyle görüşüp araştırmasını yapabiliyor ve bunlar önlerimize sunuluyor. Terk seçen arkadaşlar lütfen yanlış anlamasın terk seçmenin mantığını da anlayabiliyorum, insanın içerisinde korku oluyor aile ortaya çıkacak diye.
Tc kimlik no konusunda acilen bişi yapılması lazım. Rıza ile çocuğunu veren kişi yarın öbür gün kapımıza gelmeyeceği ne malum? Şimdi kimlik bilgilerine ulaşmak o kadar kolay ki.. Bu konuda bir kampanya mı başlatılır ya da farkındalık mı yaratılır toplumda bilemiyorum ama bizim bir şeyler yapmamız gerekiyor.
Sağlık durumu konusunda ne yaptınız? Ben onun ikilemini yaşıyorum. Ufak sağlık problemi olması sorun değil dedik ama içim içimi yiyor. Nasip böyle şeyler çocuk sağlam gelir sonradan hastalığı da çıkabilir. Ya da hastalıklı gelir iyileşir. İki arada bir derede kaldım açıkçası.
Eflatuncum, detaylı bilgi paylaşımın için çok teşekkürler. İnsanın içindeki ukdeyle ilgili herhalde bu. Hani sanki cocugunu bir cami avlusuna birakip giden insan yıllar sonra onun izini sürer mi bulur mu, o sanki daha zor gibi. Herhalde aradaki en temel fark budur. Diğerinde daha bir evraklı kağıtlı bir şey yapılıyor. Ben bunu da düşünmeyi bıraktım. Zaten sartlar ekledikce bekleme süresi uzuyor, uzmanlar devlet kurumu ne derse biz artik ona inandik. Baksana, zaten artık rızada bile hukuki işlemi devam eden bebekleri evlat edindiriyorlar. Bence bu pratik bir zekayla sıcak bir kalbin birleşmesnden çıkan bir bürokratik sonuc. Hukuki işlem bitene kadar bebek büyüyecegine hem de aile sevgisi olmadan büyüyecegine hızlandırıyor. Ne kadar güzel. Biz de burada aylar yıllar beklemiyoruz hem. İnsallah en hayırlısı en güzeli olur.
O degil de isim calismalarina basladiniz mi? :)
Arkadaslar kzim geldicok tatli teyzeleri.43 gunluk ve su anda uyuyor.Dun aldik.Onceki gun haber geldi.Once biz aradik ve bize 4.sirada oldugumuzu ve iki hafta kadar beklememiz gerektigi soylendi.Yarim saat sonra kendileri aradi ve yarin gelin dediler.Sabaha kadar uyumadim.Hep agladim.Hala agliyorum.inanamiyorum.Cok ta korkuyorum cunku cok kucuk.Sanki dogum yapmism.Resmen logusa psikolojisindeyim.Hep nasil bakicam diye agliyorum..Onumuzdeki yaza dogru bekliyorduk ama kizimiz cok sabirsizmis anlasilan.Simdi yuvamizda ve cok mutluyuz.Cok beklicem diye ev ziyaretim olmadi siram hala belli degil diye uzulmeyin. İste ben hicbirseyim belli degilken haberini aldim.Darisi en kisa zamanda size olsun insallah
Teşekkür ederim canım ne bilim hani çook oluyor ya bekleme sürem hassasım ya ondandır sen de baştacısın en kısa zamanda evlatlarımıza kavuşmak dileğiyle... SEVGİLER...ÖPÜCÜKLER...kusura bakma eski listeden düzenleme yapmışım ne zaman başvurdun bilgilerini verirsen eklerim
bacım ben zaten 2011de müracaat etmiş ve evladını almış olanları listeden silim diyorum
asla listede olupta evladına kavuşmamış olanları silim demedim
ne dersiniz evladına kavuşmuş olanları silim mi
tamam listeyi güncellerken eklerim
otuznisan ablam hiç olurmu sen listede başımızın üstündesin :) nolur kırılma bana yanlış anlaşılmış yazdıklarım ben evladına kavuşanlardan silebilirmyim diye sordum zaten listeye bakarsanız hiç bekleyenlerden silmedim listeden sadece olurunuz olursa evladına 2011 de kavuşmak için sıraya giripte 2012de alanlar var onları silsem diyorum sadece 2012de müracaat edipte 2012 ve 2013te evladını alanlar olsa olurmu
bacılar bu liste işinde korkuyorum kimse kırılsın istemiyorum arada önceden ekleyipte yeni listede bekleyenlerde silinmişler olabilir eski listeden güncelleme yapmışım nolur yanlış anlaşılmasın
sizler nasıl isterseniz ben öyle düzenlerim lütfen kimse kırılmasın evladına kavuşmuş olnlardan isteyen varsa listeye geri eklerim
Sizin bebek haberinizi dört gözle bekliyorum, en kısa sürede olsun artık.
topigimizin degerli anneleri, bebeginize kavusma günlerinde dikkat etmemiz gereken birsey var mi, bize vereceginiz bir tavsiye vs var mi bu sürecte?
zaman, lütfen, amacım kimseyi incitmek değildi. sadece teknik bir bilgiyi paylaşmak istedim. sonuçta herkes içine sinen şeyi yapar. bu konuda başka kimseye fikir beyan etmek düşmez.
ben yaklaşık 2 yıldır bu sayfaları 3-4 tur okumuşumdur sanırım. atladığım bir şey var mı diye döne döne okudum. benim gibi okuyan, düşünen kişiler için yanlış bir bilgi olmasın diye yazma gereği duydum.
ben artık 40a merdiven dayadım. beklemeye tahammülüm yok. kız-erkek tercihiniz var mı dediklerinde ve kızda çok beklersiniz diye uzman yorum yaptığında beklemenin benim için daha tahammül dışı olduğunu, erkek bebeği de tercih edebileceğimi söyledim. kız ya da erkek bebek tercihi yapan anneleri yargılamamı mı gerektiriyor bu? hayır, tam tersi.. herkes kendi durumuna ve kriterlerine göre kendi kararını verir.. engelli bebek olsun mu diye sorduğunda uzman, altından kalkabileceğimiz bir engel olursa öyle de olabilir sonuçta o da çocuk dedim. kendim doğursam seçme şansım olmayacaktı sonuçta. mesela yakın çevremde bu durumu paylaştığımda yanlış davrandığımı söyleyen insanlar oldu. çok zor dediler, nasıl yapacaksın dediler.. ama kulaklarımı tıkadım. bu durum, engelli çocuğa hayır diyen arkadaşları yargılamamı da gerektirmez..
ben de ikiz ya da kardeşe hayır dedim mesela. aramızda ikiz-kardeş seçimi yapmış arkadaşlar var. şimdi onlar bana yanlış yapmışsın mı desinler? ben çalışan bir insanım ve iki çocukla birden ilgilenmek amiyane tabirle yemedi. düşündüm taşındım, yapamam dedim..
kırdıysam özür dilerim.. herkes içine sinen şekilde davranmak durumunda.. ben de bu teknik ayrıntıların bilinmesini istedim. duygusal nedenler herkesin kendi içinde yaşadığı şeyler ve bunlar değerlendirme dışı..
listeyi isteyen alıp güncelleye bilir yazılanlardan sonra bir daha bu topiğe girmicem ne burdan ne özelden cevap verip uzatmakta istemiyorum
benden bu kadar Allaha emanet
benim hep içimde kaldı...keşke sorsaydım diye...ancak tahmin edersiniz o anların heyecanıyla herşeyi unutup sadece yavrunuza odaklanıyorsunuz...
bir hafta bağlanma programına almışlardı beni.7 iş günüydü sanırım..bebeğinizle ilgileniyorsunuz o sürede..başbaşa kalıyor birbirinize alışıyorsunuz...ben o süre içinde öğle yemekleri sırasında diğer anneler yani bakıcı anneler ile birlikteydim.kızımdan henüz iki aylıkken ona bakan bakıcı annenin bir kaç cümlesini duymuştum...kızımla ilgili......ama nedense ayrıntılı birşeyler sormak aklıma gelmemişti.
çok sonraları....keşke denizle ilgili ayrıntılı bişreyler sorsaymışım...sağlk problemleri olan bir bebekti kızım..geçmişi ile ilgili sağlığı ile ilgili ne öğrensem benim için çok iyi olurdu...çünkü sonraları aklınıza takılabiliyor..nasıl bir bebekti....onu ne zaman bırakmışlardı...hiç görmeye gelmişlermiydi...ya da gelmemişlermiydi...emzirilmişmiydi...hangi şekilde doğmuştu...(sezeryan-normal)bunlar sonradan aklıma gelen sorular..(.ki..sonradan sağlık sorunları ile ilgili gittiğiniz dr lar doğum şeklini soruyorlar...)verildiğini biliyorlarmıydi....kurumdan size bilgiler veriliyor ama birebir yaşayandan öğrenmek duymak bilgilerin doğruluğu hakkında karşılaştırma yapma imkanını veriyor size
bir de yazarken aklıma geldi...orada iken yani bağlanma sürecinde...bebeğinizle bir fotoğraf çektiriin derim...kurumda ayrılırken olabilir...çocuğunuza açıklama zamanı geldiğinde kullanabilirsiniz....biz düşünemedik...bu öneriyi çok sonradan sosyal hizmeti memuru vermişti(
bebeğine kavuşan en taze anneyi tebrik ediiyorum..bir ömür boyu mutlu olun inşallah...darısı diğer annelere olsun
Arkadaslar kzim geldicok tatli teyzeleri.43 gunluk ve su anda uyuyor.Dun aldik.Onceki gun haber geldi.Once biz aradik ve bize 4.sirada oldugumuzu ve iki hafta kadar beklememiz gerektigi soylendi.Yarim saat sonra kendileri aradi ve yarin gelin dediler.Sabaha kadar uyumadim.Hep agladim.Hala agliyorum.inanamiyorum.Cok ta korkuyorum cunku cok kucuk.Sanki dogum yapmism.Resmen logusa psikolojisindeyim.Hep nasil bakicam diye agliyorum..Onumuzdeki yaza dogru bekliyorduk ama kizimiz cok sabirsizmis anlasilan.Simdi yuvamizda ve cok mutluyuz.Cok beklicem diye ev ziyaretim olmadi siram hala belli degil diye uzulmeyin. İste ben hicbirseyim belli degilken haberini aldim.Darisi en kisa zamanda size olsun insallah
Kızlar bende tedavi görüyorum 3 yıl olmadı hala tık yok ama 10 15 yıl daha olmazsa eminim buna alırım ama bebekken alırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?