Biz ev ziyaretini yaptigimizda memurumuz islemleri hizlandirdikkarini daha fazla cocuk yerlestirdiklerini soylemisti biz siramizi cok beklermiyiz diye sorunca cok beklemezsiniz su an subat basvurularini veriyoruz demisti sanirim rapor almasi islemleri biraz yavaslatti sanirim cok fazla beklemicez ben yil sonu yada ocak subat gibi alirim diye dusunuyorum bence sende artik eksiklerini tamamlamaya baslamalisin hayirlisiyla
[MENTION][/MENTION]iistanbul da sıra çabuk ilerliyor maşallah acaba ankara nasıl çok beklermiyim
arkadaşlar sarımsak çayına başladım bi acıki hiç somayın şu işlemlerin bitimini beklemek gibi bişey yahu
sarımsak çayını ne için içiyorsun cnm :44:
Ocak ta başvuru yaptik kiz 0-1 yaş terkriza düzce den hazırlıklarim tamam sayılır sadece beşik alcam
Bu hafta da gecsin, haftaya bir daha arayip sorucam sirami, ondan sonra kismet olursa basliyim diyorum. Şimdi arastiriyorum, alacaklarimin listesini yapiyorum kafamda. Neyi nerden alacağina karar verince bir almasi kalacak hayirlisiyla :)
kedicik, istanbuldaydın değil mi? mama sandalyesi, anakucağı, yürüteç (şimdi hoppalalar falan var, fazla üstünde tutmazsan sıkıntı yok diyor doktorlar), araba hatta yatak gibi şeyler için unkapanı köprüsü altındaki dükkanlara bakabilirsin. hani otobüs duraklarının olduğu yer. tam bir bisiklet ve bebek eşyası cenneti.. nakit alırsan çok uygun fiyata alabilirsin. (yani birkaç yıl öncesine kadar öyleydi..) istanbulda yaşarken çok arkadaşa ordan alışveriş yapmışlığım var..
Arkadaşlar,topikte söz edilen terk-rıza gibi konularla ilgili yazılanları okudum.Malum,çocuk,iş fırsatım olmadı.
Sizlerden bazılarına zaman arkadaşımız fazla hassas davrandı gibi gelebilir.Ama konu bence de çok hassas.Tatilde ve çok mutlu olduğum bir dönemde de bu tarz kıyaslamalar yapılmıştı,ben de çok rahatsız olmuş,hatta sessizce forumda ayrılma kararı almıştım.
Benim burada bulunma nedenim,karar aşamasında olup ya da böyle bir olaya cesaret edemeyenleri yüreklendirmek,motive etmek.Böyle güzel bir kapı olduğunu onlara hissettirmektir.Ben isterim ki biyolojik olarak çocuğu olmayan herkes bu yola girsin ve bir evlat sahibi olsun.Çocuklar anneye,çocuksuz bireyler de anneliği tatsın.Bu amaçla siteye devam etmeye karar verdim.
Bu aşamaya gelmiş bireyler,danışmanları tarafından bilgilendirilirler,çiftler bu hassas konudaki kararlarını,durumlarına,önceliklerine belki de hislerine göre verirler.Her iki yol da güzeldir.Arkadaşlarımızın şimdi de geçmişte te iyi niyetle yazdıklarının da farkındayım.Fakat her iki yolun da dezavantajlarını ve risklerini devamlı vurgulamak,bir kıyaslama içine gitmek doğru değil.Her iki seçim için de yapan kişide tedirginlik uyandırır.Genelde terkte de rıza da bebeğinden vazgeçme kararı almış ya da zaten hiç benimsememiş kişilerin geriye dönmesi çok küçük bir risk.Allahım düşmanıma böyle bir şey yaşatmasın.Bu sitede veya dışarda evlat edinmiş aileler bir ömür boyu birlikte yaşlansınlar.Lütfen aklınıza böyle şeyler getirmeyin ve gündeme de getirmeyin.Bu kısmet olayıdır.Rabbimizin sizin için dünyaya getirmiş olduğu,size yazdığı bebek rızalıda olsa terk de olsa sizindir.Tevekkel olun.Ben hatırlıyorum bizim sitede Ankaradan başvuran terk erkek bebek bekleyen bir bayan vardı,birinci sırada olmasına rağmen bekleyemedi rızaliya geçti ve bir oğlu oldu.Demekki o çocuk ona yazılmış,bunu kimse değiştiremez.Zaten herkes hassas,konu hassas,seçimler hassas,çocuklarımız ise bizim için en hassas konu.Allah onları bizden ayırmasın.Herbirimiz bir ömür boyu birlikte olalım,iyi günlerini görelim.Allah herkese iyi şeyler göstersin.Herkes zaten konuyu biliyor,şunun riski bu kadar bunun riski bu kadar diye istatistiğe de vuramayız.Bu konuları gündeme getirerek insanları da incitemeyiz.Bu işler kader,kısmettir.Herkes kaderini yaşar.Ayrıca bunları düşünerek hep böyle birşey olacağını düşünerek de yaşanmaz.O zaman evladımıza karşı da verimli olamayız.Umarım hislerimi anlatabilmişimdir.Biz birbirimizi,yüreklendirmeli,sorunları aşmaya yardımcı olmalıyız.Çünkü birbirimizi en iyi biz anlarız.Olası riskleri gündeme getirmek ya da kıyaslama yapmak sizin avantajlı görmediğiniz yol kısmet olmuş kişileri incitebilir.
Ben bu konuda hep Rabbime güvendim,başıda sonuda birçok kişi için riskliydi.Ama inandım.İçimde kuvvetli bir arzu duydum.Muhakkak Rabbim gönlüme göre verir dedim.İnşalah herkesin Rabbim gönlüne göre versin ve birlikte yaşlanmayı nasip etsin.Çünkü onlar bizim için Allahtan gelen en büyük hediye ve başımıza gelen en güzel şey..
terk-rıza konulu mesajı yazan bendim. keşke yazmasaydım dedim gerçekten..
herkes çok hassas, tamam.. ben de öyleyim...
ancak bir daha tekrarlamak istiyorum ki amacım kimsenin seçimini yargılamak değil, aksine seçim yapmak üzere olan, bu sayfaları okuyanlara bilgi vermekti.
açık iletişimi benimsiyorum kendi hayatımda. bu forumdaki sayfalarının da isimlerimiz dışında bu tarz bir iletişimi benimsediğini düşünmüştüm.
çevremde yaşadıklarımı paylaştığım arkadaşlarımın bir çoğunda terk ve rıza kavramları konusunda yanlış bir algı olduğunu anladığım gün yazdım bunları. burdaki kimse ya da kimsenin seçimi hedef değildi. herkes istediğini yaşar; ben kardeş ya da ikize hayır dedim mesela. kimse beni neden iki çocuk istemiyorsun diye yargılayamaz. ben de kimseyi niye terk seçtin, niye rıza seçtin diye yargılamadım..
asıl anlatmak istediğim daha önemli noktayı kimse okumamış görünüyor. bir farkındalık oluşturmaya çalışmıştım aslında. ancak başarılı olamamışım demek ki.. evlat edinen aileleri, çocukları koruyacak yasa maddeleri yapılmalı, bunları talep etmeliyiz ki, duyulsun, anlaşılsın, hayata geçirilsin demiştim.. sadece kendi adımıza terkmiş rızaymış, şunda geri dönme faslı yokmuş gibi inanışlara kaptırmaktansa genele yaygın, tüm evlat edinen aileler için bir adım atalım demiştim. benim ya da bu sayfalardaki kimsenin karşılaşacağı bir durum olmayacak belki de.. (umarım da olmasın) ama benden kilometrelerce uzakta bir çocuğun ailesinden alınmak istemesi haberini okuduğumda yine yüreğim yanacak benim. aynı hasta bir çocuk gördüğümde içimin sızlaması gibi, aynı annesini babasını kaybetmiş bir dostla söyleşirken burnumun sızlaması gibi...
birkaç yıl önce vukuatlı nüfus kayıtlarında çocuğun evlat edinildiği açık seçik yazıyordu. ailelerin tepkileri, durumun hassasiyetini anlatan dilekçeleri üzerine bu yanlış uygulamadan vazgeçildi.. hiç tepki geliştirilmeseydi, bu ibare günümüzde de devam edecekti.. bana vukuatlı nüfus kayıt örneği hiç lazım olmayacak belki de, naapalım öyleymiş demek yerine durumlarını açıkladı ve uygulamayı değiştirti insanlar. artık nüfus müdürlüğünden alınan kayıtlarda "evlatlık" diye bir ibare görünmüyor..
tamam nüfus kayıtlarına göre soybağının süreğenliği bozulmasın; ama evlat edinilen bir çocuk da sırf kanbağı esası gözetilerek, büyüklerin kafasına estiği anda dava konusu yapılmasın, herkes yine kendi kaderini yaşasın, ötesi yok ama herkes huzur ve güven içinde olsun demek istemiştim..
yanlış anlattıysam, yanlış anlaşıldıysam affola...
bakıyorumda kımseyi uyku tutmamış ben şuna anlam veremiyorum çocuk 5 yaşına gelınce mahkemeye baş vurup öz annesi alabiliyormuş ne kadar kötü sen 5 yıl arama aklın nerdeydi biz başvurduğumuzda böyle bir vakkayı duydum nerdeyse başvurudan vazgeçecektim sanırım rıza şekli almış çocuğunu ve mahkeme öz annesine vermiş allahım bızım memur kadını arayıp durdu yuvadan alıp büyüten annesi bizde terk seçtik çünkü ölüme bırakıp gtmek gibi dedi memur yinede hayırlısı Allahtan allahım mılyonda 1 ihtimal var dedi böyle şeyler allahım sen bizi bu şekilde karşılaştrma amiiiiinnn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?