Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?

Merhaba Bursa'dan da 3 ayda alan var mı bilmiyorum ama ben İstanbul'dan 3 ayda aldım. Hatta 2,5 ay diyebilirim. 15 gün evrak hazırlamakla geçti. Ben engelli bebek kabul etmiştim. Bir de terk-rıza, kız-erkek, yaş, kardeş, ikiz hiç bir istek belirtmemiştim. Zihinsel engel hariç her şey kabul demiştim. Bu yüzden başvurudan 2,5 ay sonra ev ziyaretine geldiler. Ertesi gün görüşmeye çağırıp oğlumu teklif ettiler. Aslında sadece peygamber sünneti sorunu var. Bir de kalbi delik. Ama peygamber sünneti çok ileri boyutta ve kötü bir görünümü var. Bir kaç ameliyat olması gerekiyor. Görüntüsünden dolayı kabul etmezler diye hiç kimseye teklif etmemişler. Ben kabul edince 15 gün içinde evrakları hazırlayın gelin çocuğunuzu alın dediler. İyi ki kabul etmişim. Dünyalar tatlısı bir oğlum var. Son günlerde öpmeyi öğrendi:)) Yavrunuzun sizi öpmesi nasıl güzel bir şey anlatamam. İşe gelince hep yanağıma dokunuyorum. Aklıma geldikçe yerli yersiz gülümsüyorum. Bir de yaramaz ki teyzeleri düz duvara tırmanıyor. Önümüzdeki ay ilk ameliyatı var, 6 ay sonra da 2.si. Sonra hiç bir şeyi kalmayacak. Yavrusuna kavuşan bütün anneleri tebrik ediyorum. Ne kadar mutlu telaşlı heyecanlı olduğunuzu tahmin edebiliyorum. Ben aldığımın 3. günü ben iyi anne olamayacağım galiba diye göz yaşlarına boğulmuştum. Tabii hepimiz acemiyiz sonuçta bütün yeni doğum yapan anneler gibi. Ama korkmayın en fazla 1 hafta içinde her şey yoluna giriyor. Zaten hepimiz doğuştan anneyiz merak etmeyin.
Bana da herkes birbirinize alıştınız mı diye soruyor. Gülüp geçiyorum. Biz birbirimizi gördüğümüz anda alıştık. Kollarını uzatıp kucağıma geldiği, başını boynuma yasladığı anda ikimizde biliyorduk ana-oğul olduğumuzu.
Şu ana tüm ailem, arkadaşlarım, konu komşu hatta mahallenin esnafı bile evlat edindiğimi biliyor. Ben bekar olduğum için laf söz olmasın diye resmen dünyaya ilan ettim. Başkasından duymasın diye de artık en erken ne zaman olursa o zaman anlatacağım kavuşmamızın hikayesini. Hepinize selamlar.

fillo senin öykünü okumuştum. oğluna nasıl kavuştuğunu biliyorum.. ben de aynen senin gibi davrandım. kız-erkek fark etmez dedik. engelli bebeğe de altından kalkabileceğimiz rahatsızlıklar için evet dedik.. demek ameliyat gününüz yaklaştı. umarım sorunsuz atlatırsınız o günleri.. annelik biraz içgüdülere dayalı biraz da yaşadıkça öğrenilen bir şey. hiçbir şeyin genel bir reçetesi yok, çocuğa ve anneye özel gelişiyor herşey..o öpücüklerin ne kadar tatlı olduğunu tahmin edebiliyorum. özellikle yapış yapış öpüşlerine hastayım ben bu minnoşların..
bir gazeteye ilan vermediğim kaldı benim de.. sonuçta işim gereği sürekli gezen biriyim, hamile olmadığımı biliyorlar. sonradan sorup duracaklarına şimdiden öğrensinler istedim. bir apartmandaki komşu teyzelere sürpriz olacak. genelde 70 yaş civarı teyzeler benim komşularım. eh onlara da mevzu çıkar :) oğluşunu öp benim için.. sevgiler..

Kedicik, eşim ve yakın arkadaşlarım zor tutuyorlar beni. geçen gün ellerinden kurtulup kendimi bebek mağazasında buldum. dayanamayıp biberon, çorap, body aldım :)) arkadaşım "tamam, hevesini al bunlarla, kaç aylık olduğu belli olsun, al çocuğunu ben sana 1 saatte bütün çarşıyı alır getiririm" diyor :)) aynen dediğini yapar, iyi bir teyze olacağını biliyorum arkadaşımın ama elimde değil mıknatıs gibi çekiyor şu sıralar bebe mağazaları beni..ortalama şeyler alıp idare edeceğim şimdilik..
bursa'da daha önce bu sayfalarda başvurularını paylaşan arkadaşlar 3 ay civarında çocuklarına kavuştular. biz, cinsiyet ya da yaş seçimi yapmadık. istenen belge listesini almaya gittiğimizde erkekte sıra olmadığını, bekleyen bebek olduğunu söylemişti. şimdi bebiş bizi bekliyor, biz de uzmanların işlemleri tamamlamasını...

:))) çok sevindim 5059.. sabrın sonu selamet demişler.. en kısa zamanda güzel haberlerini almak üzere..

Fillocum senin her yazdığını evde de okuyorum, eşimle birlikte oturup ağlıyoruz ama bunlar oğluşun mutluluğu ve sizin kavuşmanız için duyduğumuz mutluluktan. Kendisinin ve senin uzaktan da olsa hayranınızız :) Kendi adıma senin cok guclu cok yuce gonullu bir insan oldugunu düşünüyorum. Baksana hicbir sart kosmadan kollarını acmışsın. Sakincasi yoksa bir soru sormak istiyorum. Oğluşunu çok sevdiğim için, ben de kendimi fahri teyze saydığım için. Kalbi delik demişsin ya, onun bir tehlikesi var mı? Ameliyat vs olmasi gerekiyor mu? Onu bizim icin de kocaman sarılıp öp olur mu :) Sevgiler

Bu arada bebek kiyafetleri yuksek derecede yıkandığı için zaten çok çekiyormuş, büyük almakta bir sakınca yokmuş. Ben de artık body tulum vs baslayacagım :) Belki totem olur hem, bebeğin gelişi hızlanır oda konusunda kararimi verdim, sipariş etmesi kaldi. Park yatağı da internetten alacağım galiba. Diğer zor alisveris de bebek arabasi.

iyi geceler kızlar...inşallah en yakın zamanda biz de kız bebeğe kavuşacağız....gönüllü aile bize bebişi verecek....hadi hayırlısı bakalım.....

evet canım doğumdan sonra aile nufus cüzdanını çıkaracak mahkemeye başvuracak 1 yıl sonra biz mahkemeye başvuracağız bebiş bizim nufusa geçecek....

sağol canım inşallah...ilerde yani yıl dolmadan ailenin istemesi sıkıntı olabilir ama aile asla istemeyiz diyor....bakalım gidip herşeyi konuşacağız.....

hadi hayırlısı bakalım darısı başıma tatlım

evet kedicik....ne yorucuydu...ben muayene kısımlarından kurtuldum diye nasıl seviniyorum...şimdi rutin yaptırmam gerekenleri bile ihmal ediyorum ne yazık ki,üzgünüm...aslında şimdiden sonra çok daha iyi bakmalıyız kendimize...bir karar verdik ve uyguluyoruz.bunun arkasında durmalı kızımla geçireceğim her saniye için elimden geleniyapmalıyım...ancakkk...kızım öyyle kıymetli ki.....kimseye bırakıp sağlık kontrollerimi yapamıyorum...az büyüyecek birlikte olacak sanki :))

hayata diyeceğin bir söz varsa söyle....ben bir kez tepki aldım diye bu seni durdurmasın...birkaç ay önce o tepkiyi gösteren arkadaş barış çubuğunu uzattı
son cümlelerin ne güzel.....iyi ki anneler var....öperim denizi öpmem mi....

canım 20 kasım sezeryan demiş doktor...ama belli olmaz tabi....)))))) yakında aileyi görmeye gideceğiz....

bence yazılmalı...thorbank arkadaşın paylaştığı gibi yazılmalı....her durumdan farklı bir bakış açısı yakalamalı.....hayat güzel....

sevgili thorbank.........sevgiyle gülümseyerek okudum....sevincini heyecanını paylaşıyorum....doğumuna az kalmış :))

Kızımla bir bayram geçirdik şimdi 2.bayram geliyor anlatılmaz bir keyif...çok yazamıyorum sadece cepten giriyorum burdan yazmak oldukça zor ...yavrularını bekleyen anneler hepiniz için Allah tan sabır diliyorum.her zaman dualarımdasınız .emin olun bilmediğiniz sayılı gün geçiyor ve iki çift göz size bakarken buluyorsunuz kendinizi...ben kızıma 14 ayda kavuştum inanın şu an o 14 ayın nasıl geçtiğini hatırlayanıyorum bile.sizlerde bu tatlı ama yorucu günleri unutacaksınız.hepinize sevgiler....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…