Arkadaşlar merhaba,
Bu bayram kızımızla beraber olacağız gibi gözüküyor. Uzmanımız aradı Hazırlıklı olun her an sizi arayabilirim Ilk sıradasınız dedi. Çok ama çok heyecanlı ve mutluyum. Bütün hafta sonu kızımınız odası ile uyraştık. Bir güldüm bir ağladım. Karışık duygular içindeyim. Heyecan dorukta...
Sevgiler
Arkadaşlar merhaba,
Bu bayram kızımızla beraber olacağız gibi gözüküyor. Uzmanımız aradı Hazırlıklı olun her an sizi arayabilirim Ilk sıradasınız dedi. Çok ama çok heyecanlı ve mutluyum. Bütün hafta sonu kızımınız odası ile uyraştık. Bir güldüm bir ağladım. Karışık duygular içindeyim. Heyecan dorukta...
Sevgiler
Sevgili arkadaşım,kesinlikle şahsına yönelik ya da daha önce bu konuda yazı yazanlara yönelik değildi yazım.Durumun hassasiyetini anlatmak istedim.Canım,ortada affedilecek bir şey de yok estağfurullah.Evet dediğin gibi hepimiz hassasız,hassas olmakta da haklıyız,önemli konu.Dediğin gibi keşke yasalarla bu suistimalli durumlar,bencilce yaklaşımlar ortadan kalksa.Asırlar önce yapılan ilk yasa olan Hammurabi yasalarında bile evlat edinilen çocuk evlat edinen ailenin soyadını alır ve ömür boyu o ailenin çocuğu olur diyor.Milyonda bir yaşansa bile bu olaylar ben de çok üzülüyorum,yasalarla bunun önüne geçilmeli.Duyarlılığın için de teşekkürler.Rabbim sana da ve diğer arkadaşlara da gönüllerine göre hayırlı bir evlat versin ve bir ömür boyu birlikte olun.Allah kimseye ve hiçbir çocuğa bunu yaşatmasın inşallah.Yetkililer de psikoloğuyla,hakimiyle,avukatıyla konuyu derinlemesine incelesin bu güzel ailelere bunları yaşatmasın.Bakanlığa yazı yazılması gerekiyorsa da yazabiliriz hep beraber.Sevgilerimle hepiniizn tüm arkadaşlarımın duacısıyım herşey gönlünüzce olsun.terk-rıza konulu mesajı yazan bendim. keşke yazmasaydım dedim gerçekten..
herkes çok hassas, tamam.. ben de öyleyim...
ancak bir daha tekrarlamak istiyorum ki amacım kimsenin seçimini yargılamak değil, aksine seçim yapmak üzere olan, bu sayfaları okuyanlara bilgi vermekti.
açık iletişimi benimsiyorum kendi hayatımda. bu forumdaki sayfalarının da isimlerimiz dışında bu tarz bir iletişimi benimsediğini düşünmüştüm.
çevremde yaşadıklarımı paylaştığım arkadaşlarımın bir çoğunda terk ve rıza kavramları konusunda yanlış bir algı olduğunu anladığım gün yazdım bunları. burdaki kimse ya da kimsenin seçimi hedef değildi. herkes istediğini yaşar; ben kardeş ya da ikize hayır dedim mesela. kimse beni neden iki çocuk istemiyorsun diye yargılayamaz. ben de kimseyi niye terk seçtin, niye rıza seçtin diye yargılamadım..
asıl anlatmak istediğim daha önemli noktayı kimse okumamış görünüyor. bir farkındalık oluşturmaya çalışmıştım aslında. ancak başarılı olamamışım demek ki.. evlat edinen aileleri, çocukları koruyacak yasa maddeleri yapılmalı, bunları talep etmeliyiz ki, duyulsun, anlaşılsın, hayata geçirilsin demiştim.. sadece kendi adımıza terkmiş rızaymış, şunda geri dönme faslı yokmuş gibi inanışlara kaptırmaktansa genele yaygın, tüm evlat edinen aileler için bir adım atalım demiştim. benim ya da bu sayfalardaki kimsenin karşılaşacağı bir durum olmayacak belki de.. (umarım da olmasın) ama benden kilometrelerce uzakta bir çocuğun ailesinden alınmak istemesi haberini okuduğumda yine yüreğim yanacak benim. aynı hasta bir çocuk gördüğümde içimin sızlaması gibi, aynı annesini babasını kaybetmiş bir dostla söyleşirken burnumun sızlaması gibi...
birkaç yıl önce vukuatlı nüfus kayıtlarında çocuğun evlat edinildiği açık seçik yazıyordu. ailelerin tepkileri, durumun hassasiyetini anlatan dilekçeleri üzerine bu yanlış uygulamadan vazgeçildi.. hiç tepki geliştirilmeseydi, bu ibare günümüzde de devam edecekti.. bana vukuatlı nüfus kayıt örneği hiç lazım olmayacak belki de, naapalım öyleymiş demek yerine durumlarını açıkladı ve uygulamayı değiştirti insanlar. artık nüfus müdürlüğünden alınan kayıtlarda "evlatlık" diye bir ibare görünmüyor..
tamam nüfus kayıtlarına göre soybağının süreğenliği bozulmasın; ama evlat edinilen bir çocuk da sırf kanbağı esası gözetilerek, büyüklerin kafasına estiği anda dava konusu yapılmasın, herkes yine kendi kaderini yaşasın, ötesi yok ama herkes huzur ve güven içinde olsun demek istemiştim..
yanlış anlattıysam, yanlış anlaşıldıysam affola...
Arkadaslar kzim geldicok tatli teyzeleri.43 gunluk ve su anda uyuyor.Dun aldik.Onceki gun haber geldi.Once biz aradik ve bize 4.sirada oldugumuzu ve iki hafta kadar beklememiz gerektigi soylendi.Yarim saat sonra kendileri aradi ve yarin gelin dediler.Sabaha kadar uyumadim.Hep agladim.Hala agliyorum.inanamiyorum.Cok ta korkuyorum cunku cok kucuk.Sanki dogum yapmism.Resmen logusa psikolojisindeyim.Hep nasil bakicam diye agliyorum..Onumuzdeki yaza dogru bekliyorduk ama kizimiz cok sabirsizmis anlasilan.Simdi yuvamizda ve cok mutluyuz.Cok beklicem diye ev ziyaretim olmadi siram hala belli degil diye uzulmeyin. İste ben hicbirseyim belli degilken haberini aldim.Darisi en kisa zamanda size olsun insallah
Çok teşekkür ederim merak ettiğiniz için, ben de burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Bu başlıktaki insanların; hayatımda ayrı ve çok özel bir yeri var, bunu bilin. Yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana.Lalus merhaba, bugune kadarki sayfalarda yazdiklarinizi hep keyifle okudum.. ögütleriniz yeni anneler ve anne adaylari icin cok kiymetli :) iyi ki tekrar ugradiniz, ben meraklanmaya baslamistim kendi adima..
Ogluslariniz icin üzüldümşimdi nasillar iyiler mi? siz nasilsiniz?
Arkadaşlar merhaba,
Sevgiler
Çocuklarına Allah iyilik versin.Geçmiş olsun.Allah kolaylık versin.Ayrıca sana da geçmiş olsun.Çok teşekkür ederim merak ettiğiniz için, ben de burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Bu başlıktaki insanların; hayatımda ayrı ve çok özel bir yeri var, bunu bilin. Yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana.
Oğluşlarım, kreşe başladıklarından beri bir türlü toparlanamadılar. İlk 2 ay hep hastalardı, şimdi 1 hafta iyiysek 2. hafta kötüyüz. Dün gece oğullarımdan biri uyandı, baba yatağından alıp yanıma getirmiş, baktım tepemde gülüyor.Gece saat 2'den 3'e kadar oynadı, dolandı yatakta, uyumadı, o uyanıkken diğeri de ağlamaya başladı. Ben birini, babası birini aldı, uyutmaya çalıştık , gece 4'e kadar ayaktaydık. Dertlerini anlayamayınca çaresiz kalıyorsunuz. Ben de üşüttüğüm için çok zor geçti gece. Şimdi iş yerindeyim de dinleniyorum biraz
Umarım en kısa sürede herkes bebeklerine kavuşur da gece tepenizde bitme hikayelerini dinleriz, sevgiler.
darısı başıma inş
İnşallah arkadaşım tlfnu yanımdan ayırmıyorum heran ararabilirler. Bayramı kızımla geçirmek istiyorum. Rabbim hepimizin gönlüne göre versin..
Arkadaşlar merhaba,
Sevgiler
kedicik, istanbuldaydın değil mi? mama sandalyesi, anakucağı, yürüteç (şimdi hoppalalar falan var, fazla üstünde tutmazsan sıkıntı yok diyor doktorlar), araba hatta yatak gibi şeyler için unkapanı köprüsü altındaki dükkanlara bakabilirsin. hani otobüs duraklarının olduğu yer. tam bir bisiklet ve bebek eşyası cenneti.. nakit alırsan çok uygun fiyata alabilirsin. (yani birkaç yıl öncesine kadar öyleydi..) istanbulda yaşarken çok arkadaşa ordan alışveriş yapmışlığım var..
Haydi hayırlısı :) Güzel haberi biz de heyecanla bekliyoruz :)
Düzce icin kendi ilinden mi sıraya girdin canim yoksa İstanbuldaki kurum mu yonlendirecek? cok soru sorduk di mi? :) merakli anne adaylariyiz biz :)
Eflatuncum seytan diyo bunca yıl bekledin, git herseyin en pahalisini al! sonra seyran susuyor, kizinin gelecegi icin tutumlu ol diyor :) ama biraz görmemişlik yapacağım kesin :)
bu arada listede Bursadan bir arkadas vardi, yanliş görmediysem 3 ayda oğluna kavusmus.. bu kadar kisa zamanda oluyor mu acaba? insallah oyledir :)
arkadaşlar çok mutluyum demin eşim aradı kurumu aramış bize bakan bayan memur hanımın rapuru bitmiş yarın gelecekmiş eşim yarın yıne arayıp ev ziyaretini nezaman yapacaklarını ve yapmamız geren başka prosudürler neler onları öğrenecek sanırım bu şeyleri yaptıktan sonra bizim sıra bellı olacak inşallah bir an yarın olsada bilgi edinsekkkiçim içime sığmıyor
Çok teşekkür ederim, hepimizin çocuklarına inşallah. Böyle böyle büyüyecekler demek ki.Çocuklarına Allah iyilik versin.Geçmiş olsun.Allah kolaylık versin.Ayrıca sana da geçmiş olsun.
Canım senin adına çok sevindim hayırlı haberlerini bekliyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?